Egy mosogatógép vásárlási fórumot találtam ugyan, de oda az ilyesmi nem igazán illik.
Írj ide, ha tönkrement a géped, vagy furcsa dologokat, hibajelzéseket produkál.
Akkor lenne teljes a topik, ha tanácsadással beszállna egy-két szakember is.
Addig is segítsünk egymáson, osszuk meg tapasztalatainkat.
És mindezt miért? Mert egy-két okosság megosztásával talán páran megúszhatunk egy költséges szervizes kalandot...
A víz nem habzik. A porcelán, üveg sem. A csirkecsont sem. Ami habot képez, az a bekerült idegen anyag, vagy túlzott mosogatószer-használat. Vagy hibás széria (habzásgátló nélküli) mosogatószer. Ha egyik sem, akkor isteni csoda...
Egy ASBER GT-OEM-500 B DD tipusu mosogatógép bármit teszek nyomja ki a habot az ajtó melett. A mosószer,öblitö ugyan az amivel már négy éve mosogatnak,az adagolót visszavettem szinte minimumra és mégis nyomja el a habot Mi lehet az oka?
Meghibásodott az AEG L75470FL mosógépünk (kb. 14 éves). A program nem futott le, az ajtó nem nyitható, csak ha hosszabb ideig kihúzzuk a konnektorból. Amint visszadugjuk, azonnal megjelenik a kulcs ikon és ismét nem nyílik az ajtó. A szerviz menüben E57-es hibaüzenetet ad, ami elvileg motorhibára utal. A funkciókat letesztelve a motor valóban nem forgatja meg a dobot sem a mosási, sem a centrifuga funkcióknál. Meg fogom nézni a motort, de zavar az ajtózár probléma. Mi lehet az összefüggés, ha tényleg a motor a hibás? Az ajtózárat leteszteltem, az rendben van.
Érdekes jelenség egy Bosch-nál: bizonyos programok esetén az elején pár percig sivít-vinnyog, aztán abbahagyja, és mindent rendben megcsinál, semmi hiba. Más programoknál viszont csendben marad, normálisan működik. Érthetetlen. Tudja valaki a magyarázatot?
Pár napja hozzám került egy Bosch mosogatógép(SPV69T50/23) E11-es hibával. Mint kiderült némi mérés után, a fűtőszál megdeglett benne , így hát kiszedtem a fűtőpumpát belőle hogy megnézzem mi lehet a probléma. Elég hamar kibukott mikor is szétszedés után a pumpába található fűtőegység oldala ki volt rohadva és folyt ki belőle a víz működés közben, emiatt a külső részén található fűtőszál is korrodált volt .
Így:
A többi műanyag eleme a pumpának belűl fehér helyett rozsdarbarnára volt színeződve. Ráadásul ahol kirohadt az nem is a legalja volt a pumpának hanem inkább az oldala.
Igazából a legbosszantóbb hogy ott ahol a gumitömítéssel érintkezett a fűtőrész elkezdett körben szintén kifelé rohadni.
Csere és tisztítás után most már vígan működik újra a darab.
Azért írtam hogy kiderítsem mi okozhatta ezt vele, illetve hátha más is találkozott már ilyen problémával.
Köszi szépen! Most nézem az egyik "how to..." videóban, hogy ahhoz hátulról férek hozzá. Megpróbálok egy "időrést" találni a karácsony előtti konyhahasználatban, amikor bombázhatok. :-D
Van egy öreg (min. 10 éves) Electrolux mosogatógépünk. i40-es hibával megállt. A szűrőket megpucoltam, szivattyúzni szivattyúz (eddig is tette), csak nem tudja, hol/mikor hagyja abba. Tudok vele valamit csinálni, vagy álljak át karácsonyra a kézi mosogatásra? :-) Pl. lehet egy megfáradt forrasztás az alaplapon, vagy hasonló, ami a lábak újraforrasztásával házilag is gyógyítható, vagy nagy valószínűség szerint alkatrész cserés a dolog és hagyjam a csudába?
Érdeklődnék hátha valaki találkozott ilyennel már.
AEG FEE62800pPM (911424388/01) és bekapcsolás után azt hallani, hogy szívja a vizet és látom a leeresztő slaggon a mozgást, de pár perc után i50 hibakódra kiáll és belül a szűrök felett áll a víz. Én a leeresztő szivattyúra gondolnék, de nem vagyok benne biztos, hogy nem a csak valami szenzor csinálja ezt.
Az van, amit kiír: zárd be az ajtót. Ha valóban záródik az érintkező, eltűnik a jelzés, és megy a program... Nincs külön reset, és nem marad a memóriában. A start/stop nyomvatartása reseteli a programot.
Tisztelt csoporttagok! Van egy Miele G5530 SCI mosogatógépünk, ami egyszer csak indításkor kiírta, hogy " zárd be az ajtót". No nem kellett több, nézem az ajtózárat, teljesen rendben van. Szétszereltem az ajtót és a zárban levő mikrókapcsoló nem kapcsolt. Szereztem egyet, beraktam, hallhatóan a zár benyomja a mikrokapcsolót, de biztos ami biztos megmértem, működik. Összeraktam, és csak azt írja ki, hogy "zárd be az ajtót". Más kapcsoló nincs az ajtó bezárását ellenőrini. Ilyenkor semilyen gombra nem reagál. Amikor a start/stop gombot pár másodpercig nyomva tartom " a program leállt" jelenenik meg, és minden programozási funkció ismét működik. Ellenben amikor ismét megnyomom a start/stop gombot, kiírja a "zárd be az ajtó" -t . Lehet ezt resetelni? Esetleg bent maradt az "agyában"? Vagy merre tovább, hol keressem a hibát? Köszönök minden segítő információt.
Van egy Heinner HDW-BI4505IE++ mosogatógépem, kb. másfél éves. Eltűnik belőle a regeneráló só. Teljesen feltöltöm és a mosogatás végére jelzi hogy nincs benne. Már kétféle sót is alkalmaztam és mindegyikkel ez a helyzet. Az edények meg koszosak, az üvegek opálosak lesznek. Korábban a só hetekig is elég szokott lenni. Valaki találkozott ilyen jelenséggel? Mi lehet a hiba?
Van egy 2022-ben vásárolt keskeny Whirlpool mosogatógépem WSBO 3034 PFX. Már nincs garanciában.Eddig nagyon jól működött, majd hirtelen a rövid programon kb.5 percet működött, utána a program végére ugrott.Kipróbáltam, minden más programon is ezt csinalta.Az edények koszosak maradtak. A mosogatótabletta adagoló kis ajtó zárva maradt, a tabletta benne maradt.Szervizt hivtam, ki is jött volna , majd egyszer ( majd a szakember felhiv stb.), de a hozzáállas,a hangnem nem tetszett, igy kerestem interneten egy céget, amely sok pozitiv hozzászólást kapott. Ki is jött másnap egy szakember, megállapitotta, hogy a vezerlő panel a hibás,az ki is lett cserélve( jó drága volt),de egy-két használat után a probléma ujra jelentkezik es ugyanugy nem nyilik a mosogatószer adagoló kis ajtó. Mivel én nem értek hozzá, kérem mindenki segitségét, aki Budapesten ( VII kerület) kipróbált, tapasztalt szakembert ismer és tud ajánlani . Nem szeretnék tovább probálkozni, és eldobni se szeretném a gépet. Köszönöm!
Az lesz a vége. Most megint elindult. Amikor meghibásodik, nem lehet kikapcsolni sem. nem reagál a gombra. A leggyorsabb szerelő négy hétre vállalná, ha elvinném hozzá.
Három éves Bosch SilencePlus mosogatógépünk időnként magától bekapcsol, kiírja hogy 15 perc van hátra, és vízhiány hibajelet ad. ( A vízcsap nyitva van, a szűrője tiszta) Kicsit morog, vizet szivattyúz le, aztán leáll. Áramtalanítom, Visszadugom, ugyanez a helyzet. Viszont másnap minden esetben (Már vagy ötször fordult elő, úgy három-négy naponta) normálisan indul, elmosogat. Egyszer egy ilyen alkalommal a hibaüzenet mellett víz volt alul. Mi lehet a baj?