Keresés

Részletes keresés

Zak Creative Commons License 1999.06.23 0 0 1152
Na végre raktam fel képeket kicsiZak elsô albumából... :-) ha érdekel benneteket... :-)

http://ff1.elte.hu/zak/kepek/matyika.html

Skorpió Creative Commons License 1999.06.23 0 0 1151
Ahhoz meg sokat kene fejlödni az orvostudomanynak. (:-))))
Viszont szurkolni azt nagyon tudok.
Előzmény: originalqszi (1150)
originalqszi Creative Commons License 1999.06.23 0 0 1150
köszi:))))) Te is szülsz???????????
Előzmény: Skorpió (1135)
Mr Spock Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1149
Kedves Amon,

Miért kell műtét után azonnal
megmozgatni az embert? Nővérem császárral szült, hosszú vajúdás után, és amint felébredt a nővér azonnal belediktált 6(!) db hashajtót.

Ez tulzas, erre ilyen formaban nincs szukseg.

Altalanossagban:
Mivel a csaszar egy hasi mutet, a belek "ott vannak" a kozelben, es hasi mutetek utan a bel perisztaltika neha lassu, neha le is all, egy hasi mutet utan mindig "izgalmas" hogy beinduljon a belmukodes. De mivel csaszarnal a belek a legtobb esetben nincsenek is megerintve (azert valamennyi ver bekerul a hasuregbe), ez nagyon ritkan egy problema. Ennek ellenere erre is figyelni kell egy csaszar utan. Es ha mondjuk meg a masodik, harmadik nap utan is lassu a belmukodes, kell valamit csinalni a dolog erdekeben.
De 6 hashajto kozvetlenul a mutet utan, szuksegtelen es tulzas.

Gabor

Előzmény: Amon (1147)
Girafe Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1148
Viszont előfordulhat, hogy nem sikerül. Az egyik barátnőm kétszer szült epidurális érzéstelenítéssel, császárral. Ez azért jó,mert akkor nem altatják, és rögtön látja a babát. Az első szülésén semmit sem érzett, a másodikon viszont valami nem stimmelt és olyan volt mintha nem is kapott volna érzéstelenítőt, viszont a gyógyszert beadták a gyereket záros határidőn belül ki kellett venni. A szúrást nem lehet megismételni. Sajnos ilyen esetek is vannak. Egyébként pedig igaz, hogy a nők ilyenkor a legjobban kiszolgáltatottak.
Előzmény: Törölt nick (1133)
Amon Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1147
Kedves mindenki! Többé-kevésbé figyelemmel kisértem a topicot és nagyon tetszik. Mr. Spock-hoz lenne kérdésem, de ha tudja valaki a választ ne habozzon! Miért kell műtét után azonnal megmozgatni az embert? Nővérem császárral szült, hosszú vajúdás után, és amint felébredt a nővér azonnal belediktált 6(!) db hashajtót. Egyébként is nagyon kimerült volt, de igy vágott hassal rohangálni ki-be ettől jobban szenvedett mint a seb miatt. Sajnos azt már nem vették figyelembe, hogy különösen érzékeny gyomra van, ilyen állapotban meg tiltakozni... Szóval kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban?
Rémusz bácsi Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1146
Na tessék, Kispapa-fórum. Tehát Zak ebben is ZAKember, nemcsak IRC-s kapcsolatokban (Bobocának szót se, köztünk marad!)

Ha minden simán megy, akkor még az utódokkal kapcsolatos kamaszkori problémákat is megbeszélhetjük ehelyütt! Kitartás, és babás-mamás-papás találkozó szervezése kívántatik.

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1145
HEJ!!!! Hepi elso honapfordulot Kicsizaknak!
Van Rola valahol kep? Mar multkor is hianyoltam!
Sziasztok
Előzmény: Zak (1143)
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1144
Egy nap a babaval? Ugy nez ki, mint egy masik nap a babaval. :-)
A Kisfiunk nagyon ritkan sir, viszont eleg intenziven megkoveteli a vele valo foglalkozast. Az emesztes teren bizonyos hianyossagokat mutat fel, foleg az esti es az ejszakai orakban. Ezalatt a bufizesre varast, a bukizast es a csuklast ertem. A furdes mar egesz jol megy, eddig eleg sarkalotos pontja volt Kisbugi sodorbol valo kihozasanak. Ma estere mar beigertem Neki, hogy melyebb vizbe teszem, hiszen a koldokcsonkja immaron begyogyult. Akkor a legaranyosabb, amikor almaban mosolyog. Nemsokara ujabb tekercs film telik be Vele, ugyhogy majd kuldok nehanyat, ha gondolod.
Bugi neni udvozli a kis csaladotokat es koszoni jol van.
Előzmény: Rémusz bácsi (1142)
Zak Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1143
Bugi bácsi,

csak most olvastam! GRATULÁLOK! (boboca is) Bocs, hogy csak így elkésve, de alig-alig voltam gépközelben... :-) kicsiZak meg tegnap volt 1 hónapos, és na igen, rengeteg idôt elvisz a vele való törödés... :-)))

Rémusz bácsi Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1142
Ej, Bugi komám,

ez már a csúsztatás kategóriába tartozik!

Egyébiránt hogyan néz ki egy napotok a babával? Bugi néni olrájt? Üdv nektek.

R.bá

Előzmény: Bugi bacsi (1141)
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1141
Hoho! Remusz bacsi! Tenyleg ma 20 napos a kisfiam!
Koszi a jokivansagokat. Ha Gabcsi baba nem gondolja meg magat hamarabb akkor ma kellett volna szuletnie. Bizony csufosat tevedtem a juni 14-gyel kapcsolatban. (igaz, csak vicceltem, hiszen tudtam, hogy 2-an szuletik)
Szia
Előzmény: Rémusz bácsi (1134)
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1140
Igazad van, holist-tol elnezest kerek ezzel kapcsolatban. De a korrektseg azt is megkivanja, hogy elmondjam, az idezet tulajdonosa mar jelezte ezt nalam emilben.
Gabcsi baba osszekeverte az elmult ejszakat a nappallal. Apuci ennek megfeleloen 11-tol fel egyig, majd fel hat-tol fel hetig volt kepes aludni. Ez igen tekintelyes mennyiseg, nem?
Kedves Berku! Termeszetesen en is pelenkazok napszaktol fuggoen. Egy apro rekord: tegnap este a pelenka (ami uresen 30gr, "musorosan" 220(!)gr. volt.
Kedves Sofelhasznalo es minden tapasztalt anyuka! Van-e elfogadott uteme a gyermek gyarapodasanak? Gabcsi baba egy het alatt 400(!) gr-ot hizott, most 3370gr. Allitolag a kis sulyu fiuk nagyon zabasak.
Cumi kerdes... Mi sem szeretnenk raszoktatni, neha kap egy ket kiskanal edeskomeny teat ha csuklik, es egesz ugyesen betermeli.
Szivesen veszunk mindenfajta aprobb-nagyobb jotanacsot, praktikat etetessel, furdetesse, mindennel kapcsolatban.
Előzmény: Skorpió (1137)
sófelhasználó Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1139
Hadd válaszoljak Mr. Spock helyett (egyébként épp ebben a topicban, kb másfél hónapja kérdeztem én is róla)
Be lehet adatni magadnak az oltást, csak egy kicsit körülméynes (én a fiam gyerekorvosát krtem meg, mert a háziorvosom azt mondta, neki nincs és csak gyerekorvosok juthatnak hozzá, gyógyszertárban nem kapható a vakcina)
Utána három hónapig nem szabad teherbe esned.
Előzmény: csepp (1138)
csepp Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1138
Én leginkább csak olvasom a topicot, és nagyon hálás vagyok Mr. Spocknak a hasznos infokért. Én sem szülnék otthon.

Lenne egy kérdésem is:
Nem voltam rózsahimlős. Lehet-e rubeola oltást beadatni magamnak, és ha igen, utána mennyi ideig nem szabad teherbe esni?

csepp

Skorpió Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1137
Azert a korrektseg ugy kivanja, hogy kiigazitsalak, nem holist nevezte seggnyalasnak. Hogy ki, azt fedje jotekony homaly ...
Előzmény: Bugi bacsi (1121)
berku Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1136
Pelenka ügyben: múltkor olvastam egy cikket, miszerint az eldobható pelenka nem is olyan környezetszennyező, hiszen a mosás is mennyire megterheli a környezetet.... Aztán, ahogy jobban megnéztem, nyilatkozók a Pampers Mo.-i képviselője, a Libero képviselője, stb. Alig manipulatív. Biztos, hogy nagyon kényelmes a használata, de azt ne állítsák már, hogy környezetbarát.
Cumisüveggel kapcsolatban: sokszor látok az utcán egyévesforma gyerekeket, ülnek a babakocsiban és lóg a szájukban a cumisüveg. Nem is isznak, csak nyammognak rajta, szerintem rémes. Milyenek lesznek a fogaik?
Bugi bácsi, Te magad is pelenkázol hajnali kettőkor? Hogy megy? :-))
Előzmény: Rémusz bácsi (1134)
Skorpió Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1135
Szep a versed originalqszi,
Fejbe csapott mint egy wiskey,
Purlizert azert ne varj,
De virtualis virag, az azert jar.

Előzmény: originalqszi (1120)
Rémusz bácsi Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1134
Előrebocsátom kedves Sófelhasználó, hogy nem a Te hozzászólásodhoz akartam hozzászólni, de örültem, hogy egyáltalán bejött ez az ablak. Bár akár hozzá is szólhatok: egyetértek Veled cumiügyben, láttam egyszer képeket egy újszülöttosztályról, ahol a babáknak mokkáscsészéből adtak inni, és nem volt gond. Sokan a cumit csak azért dugják a gyerek szájába, hogy ellegyen valahogy.

Abigélnek: az epidura egyáltalán nem fáj, ez komoly, én észre se vettem a térdműtétemnél, amikor belém döfték (előtte asszem adtak egy érzéstelenítőt). De utána nem volt szaban függőleges helyzetbe kerülni egy napig, mer állítólag fejfájása lesz az embernek, de nem is akármilyen.

Emili, Czeizelnél asszem háromezer körül van egy szeánsz. Ez egy kicsit ellenszenves, mer a másik dokinál nem kell fizetni, de esetleg érdemes megpróbálni.

Köszönöm a bátorító hangokat próbálkozás ügyben. Az az igazság, hogy lelkileg kb. most jutottunk el arra a szintre, hogy nem akarjuk görcsösen, hogy összejöjjön, hanem haladéknak tekintjük a "sikertelen " hónapokat.

Kedves Bugi család, Titeket hagytalak a végére, csemegének: örülök, hogy bírjátok a gyűrődést. Most éppen húsznapos a pici, úgyhogy sok boldogságot nektek!

Egy kérdés még: használt már valaki közületek Poponella mosható nadrágpelenkát, és ha igen, mik a tapasztalatok? Mi el vagyunk szánva rá, hogy kiváltjuk az eldobható pelenkát, mer ijesztő mennyiségű hulladékot eredményez.

Mr Spock, ott a messzi Ámerikában van pelenkamosó-szolgálat? Hallottam, hogy valahol van, de nem emlékszem, hol. De jó ötletnek tartom.

Előzmény: sófelhasználó (1132)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1133
Az epidurális érzéstelenítésről csak annyit tudok elmondani, hogy nekem nem kellett vele mozdulatlanul feküdnöm, csak kb. 10 percig. Utána mozoghattam, sőt engem pl. kifejezetten felállítottak. Messzire menni azért nem tudsz, mert rá vagy kötve az infúzióra is. De egyébként nem is igen fogsz vágyni a hosszú sétákra. Egyátalán nem éreztem, amikor beszúrták, mert előtte elérzéstelenítik azt a területet.
Nekem nagyon pozitív tapasztalataim voltak az egésszel.
sófelhasználó Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1132
Nem szakember vagyok, de a szoptatásról van némely tapasztalatom...
Legfontosabbak:
1. Bízz benne, hogy minden rendben van (ne méregetsd, legfeljebb az elején, óránként a bébit, hogy eleget evett-e: látni lehet, ha jól lakott)
2. Nyugi, pihenés, lazítás, evés, ivás, vitaminok (amennyi jól esik, ezt sem kell eltúlozni)
3. Vannak időszakok, amikor úgy érzed, kevés a tejed. Ilyenkor "vált" nagyobb adagra a baba (ált 5-6 hetente történik ez). Ilyenkor nem bepánikolni, tápszert kevergetni rögtön, hanem fokozottan a 2. pont, és sokszor mellre tenni a gyermeket, 2-3 nap alatt megnő a tej mennyisége, addig pedig- ha egy picit éhes is maradna a gyermek, nem hal éhen.
4. Ezt sokan elmondták: no cumi, no cumisüveg, teáztatás is csak ha nagy meleg van, vagy kicsit náthás a baba (mi az elején kiskanállal adtuk a forralt vizet -nem cukros teát!-, majd igen hamar kis pohárból. A gyerekem nem is tudott cumisüvegből inni-nem ismerte egyszerűen.
Persze ezek az első hónapokra igazak, 5-6 hónaptól más is kell már, és szerintem 1 éves kor után a gyerek már csak szórakozik, amikor rágcsálónak használta már csak a "tejforrást", akkor én leállítottam (11 hónaposan).
Nem igazán jó mondjuk 2 éves koráig szoptatni, mert nem tudod leszoktatni róla...
Előzmény: Törölt nick (1126)
sófelhasználó Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1131
Kedves ccsa!
Ajánlom figyelmedbe "Az a 9 hónap"c. könyvet, nekem szerencsém volt, hogy az elején beszereztem, mindenféle kérdést megválaszol, amit a dokinak talán fel sem teszel , csak csöndben szorongsz egy kicsit miatta...
Előzmény: ccsa (1123)
Mr Spock Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1130
Kedves Abigel,

Az elozoben elfelejtettem emliteni, hogy ugyan nem kell orakig mozdulatlanul fekudni, az agybol nem ajanlatos kikelni, mert gyakran a lab "lebenul", es az erzes hianya miatt nem biztonsagos a dolog. De az agyon belul nyugodtan lehet mozogni.

Kedves emili,

A lupusz az egy ugynevezett "gyulladasos kotoszoveti betegseg", nem tudott okbol, ami az immunrendszerrel van kapcsolatban, ami a legenyhebbtol a legkomplikaltabb problemakig mindent okozhat. Reszleteiben elmondani nagyon bonyolult lenne. Ha tudsz angolul, tudok kuldeni irodalmat. De ne gondolj rogton a legrosszabbra.

A laparoscopyarol meg kepeket is lattam. Ugh...Remelem nem lesz ra szukseg ;)

A kepek mindig ijesztobbek mint maga a beavatkozas. Jo kezekben egy nagyon alacsony rizikoju dolog.

Kedves Remusz Bacsi,

És a kövér nős história meg a főbelövős szerintem nyomdáért kiált, a többivel együtt. Nem kacérkodtál még a gondolattal?

Kacerkodtam. Nincs eleg egy konyvnyire. Egy kettot bekuldtem orvosi folyoiratoknak es ott le lettek kozolve.

Kedves Bugi bacsi,

Hogy van Kis Bugi (Gabor) es Bugi neni?

Irod:
Mr. Spock nem szorul a vedelmemre, nagyon jo ervekkel tudja alatamasztani sajat igazat, engem csak az zavar, hogy ezzel a "stilussal" esetleg elveszed a kedvet attol a tevekenysegtol, amit korunkben folytat.

Ne "izgulj", en egy "telekommunikacios veterannak" tartom magam (1981 ota csinalom), es teljesen megszoktam az ilyen jellegu dolgokat (Washington-ban egy BBS Sysop-ja voltam 7 even keresztul, ott aztan minden volt). En azzal a szandekkal vagyok itt, hogy segitsek azoknak akik ezt igenylik. Ettol senki egy szemely nem lehet kepes eltantoritani engem, teljesen fuggetlenul attol hogy mit ir, hogyan, hanyszor, es hogy milyen stilusban. Es ha hiszed, ha nem, nem teljesen veletlenul Mr Spock a nickem (:-). De azert kozben halas vagyok MINDENKINEK aki kiallt mellettem ebben a temaban.

Gabor

Mr Spock Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1129
Kedves Abigel,

1. Mik szólnak császármetszésnél az epidurális mellett az altatással szemben? És mi szól ellene? Az nem fordulhat elő, hogy valami megsérül a gerincben és valami maradandó károsodás
következik be?

Az altatas ellen az szol, hogy az orvosnak 3-4 percen belul meg KELL szulnie a gyereket (a bormetszestol szamitva), mert kulonben a szer amit az altatasra hasznalnak a gyerekben is megjelenik. Ez ellen lehet tenni ugy, hogy az orvosnak kell varni kb 12-15 percet, de az egy szuksegtelen kockazat. TEHAT, altatasnal van "nyomas" az orvoson, ugyan a legtobbje kepes 3-4 perc alatt csinalni. Epiduralisnal nincs semmi idofaktor, az orvos nyugodtan dolgozhat es annyi idot tolt el amennyire szukseg van.

2. Nagyon fáj, amikor beszúrják oda azt az izét?

Pontosan annyira, mint akarmilyen mas tuszuras, nem jobban, nem kevesbe.

3. Tényleg mozdulatlanul kell utána órákig feküdni? (ezt olvastam)

Ez nem igy van. A legtobb aneszteziologus szereti ha utana 10-15 percet nyugton marad a paciens, de ennel tobbre nincs szukseg.

Ja, megtaláltam a császármetszéses topicot. A képek jók, bár kicsit horror…

Es ezek voltak a "tiszta" kepek. Egy laikus szamara igen, horror, de egy csaszar meg atlagos kezekben is egy nagyon biztonsagos mutet.

Max. hány gyerek szülhető császárral? Esetleg 3 is?

Harmat biztonsaggal lehet szulni, csak vigyazni kell hogy az elso utan (meg inkabb a masodik utan) ne legyen veletlen elhuzodott vajudas (mielott elkezdik).

Gabor

Nana Creative Commons License 1999.06.22 0 0 1128
melltartó: mothercare, van fekete is, egy idő után elég unalmas lett a fehér, meg sárga is a tejtől :(
könyv: Kismamák és kisbabák egészségkönyve (precíz)
Penelope Leach: Picik és kicsik (szívetmelengető, de a terhességről nem esik szó benne, csak a csecsemőkorról).
bubu Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1127
szerintem nem lenne semmi baj azzal, ha holist vagy akarki mas ide beirogatna dolgokat a kulonbozo "alternativ" szulesekrol.
a baj akkor kezdodik, amikor valaki mindezt olyan merhetetlen kuldetestudatos agresszivitassal teszi, mint holist.
raadasul igen durva stilusban :((
ha erdekeset olvasol a konyvekben, mindneki orulni fog neki ha beirod ide,
de ertheto modon senki nem kivanja az orvosokat szemelyeben tamado hozzaszolasokat

Előzmény: ccsa (1123)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1126
Kedves Holist,

egészen jó lenne elvitatkozni KULTURÁLTAN az otthonszülésről. (Kulturáltság alatt azt értem, hogy az ember tiszteletben tartja a másik véleményét, és elmondjaa sajátját.) Az alapvető probléma az, hogy míg Mr Spock és a többiek megpróbálják higgadtan elmondani a (szerintem már sokunk által ismert) érvekiket, addig Te lebunkózod, lehülyézed őket és így hangoztatod (nem kevésbé ismert) saját érveidet. Úgy beszélsz, mintha még pl. Bugi néni lett volna felelőtlen, mert kórházban merészelt szülni, és Mr Spock lenne a kuruzsló, mert kórházi szüléseket vezet le. Aki akar, szüljön otthon, aki nem, szüljön kórházban. Manapság már egyre több lehetőség van. (mellesleg szerintem kitűtő átmenet a kettő között az ún. "gyöngéd születés" módszere) Na mindegy, erről ennyit, ebbe a témába már kezdek belefáradni, bár még várható Tőled egy, a felfogóképességemre vonatkozó reagálás. (általában így szokott lenni...) Ezen egy kicsit azért elgondolkozhatnál.

Kedves Mindenki,
a szoptatásról már érintőlegesen esett szó, de egy kérdésem lenne: függ-e valamitől az hogy egy kismama meddig bír szoptatni. Egyszer olvastam egy szülésznőtől olyat, hogy ha megfelelőek, nyugodtak a körülmények, nincs elapadás, ugyanakkor ebben a topicban is már olvastam ilyen hogy "gyenge" volt a tej. Érdekelne a tapasztalatotok!

Monyó

Abigél Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1125
Teljesen egyetértek Bugi bácsival. Szerintem csak köszönet illeti Mr. Spockot azért amit itt tesz, senkinek nincs joga hozzá, hogy ilyen szavakat használjon vele kapcsolatban. Meg általában sem túl kultúrált …Tegnap este olvastam az ide vonatkozó megjegyzéseket és meg kell mondjam, nagyon felháborodtam!!!!!
Bár már nekem is kezd nagyon elegem lenni a témából, főleg ezek után, de nem tudtam megállni, hogy ezt még le ne írjam.

Mikor lehet meglátni, hogy fiú készül vagy kislány? Ti akartátok előre tudni?

Kedves Mr. Spock!
Kérdeznék néhányat.
1. Mik szólnak császármetszésnél az epidurális mellett az altatással szemben? És mi szól ellene? Az nem fordulhat elő, hogy valami megsérül a gerincben és valami maradandó károsodás következik be?
2. Nagyon fáj, amikor beszúrják oda azt az izét?
3. Tényleg mozdulatlanul kell utána órákig feküdni? (ezt olvastam)
Ja, megtaláltam a császármetszéses topicot. A képek jók, bár kicsit horror…
Max. hány gyerek szülhető császárral? Esetleg 3 is?

Kedves ccsa!
Én az Az a 9 hónap c. könyvet vettem meg eddig, nem olyan rossz. Viszonylag sok olyan kérdést tárgyal, amik tényleg felmerülnek az emberben. De azért mostanában még én is be akarok szerezni más könyveket is. Ebben pl.nincs túl sok kép, ami van, az is inkább ábra, rajz jellegű.

Kedves Mindenki!
Van egy kis történetem. A szüleim ismerősével, egy apukával esett meg a dolog. Tudni kell hozzá, hogy kissé szórakozott művészlélek féle. Szóval a felesége megkérte, hogy vigye már el a legkisebb gyereket (3 van nekik) sétálni babakocsival (még pici volt). Hát az apuka ki is sétált vele a közeli parkba, ahol leült egy padra és olvasgatni kezdett. Kb 3/4 óra múlva feltünt neki, hogy milyen szokatlanul csendes a gyerek. Belenézett a babakocsiba és döbbenten látta, hogy nincs benne a baba. Rohant haza, hogy most mi is van, hát kiderült, hogy az üres babakocsit vitte el sétálni, a gyerek békésen aludt otthon... hogy mindez csupán 3/4 óra után tünjön fel valakinek…

Kedves emili, remélem végül minden jól alakul majd. Nagyon szorítok.

emili Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1124
Kedves Mindenki,

Koszonom az egyutterzest, es a drukkolast, szoritast. Nagyon jol esett... :)

Remusz bacsi
Ceizelt mar sokan ajanlottak, de azt is mondtak nagyon megkeri az arat. Nem tudja veletlenul valaki mennyire nagyon?

Mr. Spock,
Mi az a lupusz? Nem talalok rola sehol semmit. A laparoscopyarol meg kepeket is lattam. Ugh... Remelem nem lesz ra szukseg ;)

ccsa Creative Commons License 1999.06.21 0 0 1123
Kedves kismamak es kispapak,
mint afele jo kismama a golyahir hallatan en is megrohamoztam a konyvesboltokat, hogy beszerezzem a "szakirodalmat". A kinalat boseges, a legbugytabb gyerekhulyito "ismeretterjeszto" konyvecsketol a mar felig latinul irodott "a kismama csak ne csinaljon semmit, mert mindenbol baj lehet" tipusu konyvekig szinte minden van. Vegul mi a "Szuletes kalauz", a "Kismamak nagykonyve" es a "Terhesseg hetrol hetre" c. muvek mellet dontottunk. Emellett mar regebben is birtokunkban volt "A gyonged szuletes" es a "Viz gyermekei" (NEM SZNOBERIABOL, hanem mert en el tudom fogadni, hogy nem csak a futoszalag van a vilagon). Ezek a konyvek eleg kulonbozoek ahhoz, hogy talan atfogobb kepet kapjak. Ugyanis ez a celom. Kivancsi vagyok ti milyen konyveket tartotok jonak, van-e olyan konyv, amiben olyat olvastatok, ami igazan nagy hatassal volt ratok, vagy esetleg valami kedves sztori, hogy pl. a papa hogyan probalt pelenkat hajtogatni a konyvben leirtak szerint stb. Meseljetek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!