Keresés

Részletes keresés

claas patrol Creative Commons License 2019.02.26 0 0 165881

T. Fórum Társak, csak tanulmányozgattam az Angyal minőségeket ,egyháztörténelmileg az Apostoli gyülekezetek idejéből , mint olyat ,hogy aztán Ó Testámentumbeli és arra épülő Apostoli Új Szövetség-i . Ami a Jézus központu , de figyelembe véve a még korábbi idők ismereteit , leiratait ...hivatkozásaitis . (történelmileg).

A dualista jó-rossz , jutalmazó és korbácsos isteni elképzeléseket .Vagy csak a jóra szeretettre épűlő ,szabad akaratu  ... stb.

Predestinált jót és tökéleteset  ,és a gőgre alapozozz  tűzböl alkotott és megbukott sátáni angyal történetet . A földből teremtett emberrel viszonyítva .A kérdés az volt miképpen bukhat el egy Angyal (mi a motivácioja)?

Nem is az álláspontom  még a leírtak ,kő keményen .(sok kérdőjel van bennem is ,hiszen keresem a választ rá). Talán hozzá kellet volna írni kérdésként ,hogy mit gondoltok rolla egyetemes Keresztényi nézettel . (??)

Az derül ki ,olvasatomban , hogy az első Angyal majd az Angyalok (legyenek bukottak ,vagy hűséges 'Szentek' , szabad akarattal lettek megteremtve és nem predestináltak csak a jóra , rosszra vagy éppen a gőg mentességre . A tűz angyala a sátán ,nem volt képes alárendelődni a földből teremtett embernek a gőg miatt (irígysége és elsőbbsége végett a teremtésben ) ..ezért történhetett a bukása indokán és ebben hitt is ,valamint követte aztán több angyal az idők folyamán . Erre jutottam csupán .A sátán követők mind meggyőződésből hisznek is abban amit tesznek . Ez az amit kidomborit szinte minden irat . Ezért nehézz nekik megigazodni . Bár a lator példájával Jézusban megmutattkozik a lehetőség erre .Tehát a bűn nem teremtett kezdeténél fogva ,csupán a lehetősége van meg rá .Ezt nyilván a tudat fogja szabályozni .

Így gondolták és hitték a tanulmányozásom szerint az Ős Keresztények .Pontosabban minnél korábra megyünk az időben annál nagyobb szerepet kapnak az angyalok minőségük szerint . 

Jézus idejében már Ő áll a központban és képes 'uralkodni' a helyzetett .Szinte csak közvetítő szerepük van az angyaloknak ..stb. Most nem teljes pontos megfogalmazással ...de 'uram -bocs'..  ,-))

Más elgondolással nem találkozni az Angyal-i bukások terén .

                                                                                            Köszi a megértéseteket  üdv.

friss szél Creative Commons License 2019.02.26 0 1 165880

Mármint hogy én irányítom a szabad akaratomat?

Oké, de mi befolyásol a döntésben, abban, hogy mit akarok?

 

Előzmény: llang-ilang (165879)
llang-ilang Creative Commons License 2019.02.26 0 0 165879

Micsoda paradoxon már hogy a szabad akaratot ki irányitja:-)   nevezd magadat akár léleknek, vagy szellemnek....

 

 

Előzmény: friss szél (165877)
llang-ilang Creative Commons License 2019.02.26 -1 0 165878

"nem 6 napról beszléltem, és mégcsak nem is 6 ezer évről, vagy 36-42k évről... :)

Az a hat szakasz, ha nap amit én értek a biblia soraiba, az egy igen hosszú időszak év milliók is lehetnek.

 

az én olvasatomban az este, és reggel kifejezések nem a 24h napfelkeltét jelzik"

 

Értettem hogy egy X idöröl beszéltél, csak probálom minél átláthatóbbá tenni ott ahol te elmosni igyekszel:)

 

Ha egy szakasz idő lehet többmillió év, akkor a zsidók nagyon benézték, sőt Jézus is, mert ők 6 napon át dolgoztak? Miért ennyi időn át?

Mert Jahova is ugyanennyi ideig teremtett és nyugodott.

 

Jézus azért dolgozott 6 napot és nyugodott a 7. en mert

 

 

X =1 el

x=Yome

 

Az X értéke a teremtéskor és Jézus idejében is ugyanannyi

 

"Hat napon át munkálkodjál...... Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, ...... a hetedik napon pedig megnyugovék." 

 

 

Tehát hogy te vagy bárki átird az X értékét ahhoz nincs jogosultságod

 

Előzmény: Törölt nick (165876)
friss szél Creative Commons License 2019.02.26 0 0 165877

Érdekes ez a szabad akarat... tulképp sosem szabad, mert vagy a test, lélek, vagy a szellem irányítja.

Inkább az a kérdés, hogy ki az irányítója?

 

Előzmény: llang-ilang (165875)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.26 0 0 165876

nem 6 napról beszléltem, és mégcsak nem is 6 ezer évről, vagy 36-42k évről... :)

Az a hat szakasz, ha nap amit én értek a biblia soraiba, az egy igen hosszú időszak év milliók is lehetnek.

 

az én olvasatomban az este, és reggel kifejezések nem a 24h napfelkeltét jelzik, hanem az alkotás folyamatát.

az este a sötétség, a káosz, a rendezetlenség, amiben elkezddik a munka, de még nem látható, nem kivehető hogy mi is készül. Mikor elérkezik a reggel s világosodik egyre jobban felismerhető maga a munka, egész nappalig miko rmár félreérthetetlenül látható hogy mis készül...

 

És ez az értelmezés nem idegen a Bibliától, vagyis közlés, mert olvasunk ilyesmit éjszaka, hajnal, nappali világosság  délig..

Péld 4:18 Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely [minél tovább] halad, [annál] világosabb lesz, a teljes délig.

 

az embernek szánt hat nap, azaz hét, vayis egy hét, egy ésszerű tanács. aminek lényege, hogy dolgozzatok, és pihenjetek. hat nap munka, Isten megmutatatta, és egy pihenő. az ember testének szüksége van erre.

Isten megszünt a teremtési munkától, bevonult az Ő nyulgalmába, mégis dolgozik follyamatosan.

Ahogy az ember is dolgozik, egy napot a pihenéssel, de elméje, szive munkájával, meg nem áll. alkalmas idő a sátorban heverészve a gyermekek oktatására, vagy saját elméjének fejlesztésére....

egy ésszerű minta a hét. Négy évszak 13 holdtölte, az 52 hét, 52 hét x 7 =?

 

Előzmény: llang-ilang (165872)
llang-ilang Creative Commons License 2019.02.26 0 0 165875

"Ha valaki szabad akaratú, akkor szabadon mérlegel és dönt. Mivel mindenki igyekszik úgy dönteni, hogy neki az a legelőnyösebb legyen, ezért nem hiszek abban, hogy valaki szándékosan úgy dönt, hogy neki ebből kára származzon."

 

 

Szerinted tehát a szabad akarattal szükségesen együtt jár az önzés?

Előzmény: Törölt nick (165871)
llang-ilang Creative Commons License 2019.02.26 0 0 165874

"A teremtményeknek ez a két neme szabadakaratú lett , bár a jót nem birtokolja természeténél fogva  – ilyen Istenen kívül ugyanis nincsen – ,... elérhetik azonban az emberek (és az angyalok) a döntési szabadsággal ."

 

 

 

Én ugy vélem Isten minden teremtménye természeténél  fogva alkalmas volt a jóra, tehát azt birtokolva lettek megalkotva. Sőt döntési szabadsággal is rendelkeztek, és igy is a jót cselekedték. tehát a te definiciód szerint is birtokolták a jót természetüknél fogva.

Az univerzumban nem létezett olyan hogy rossz, nem létezett az énközpontuság, csak a szeretet, tehát nem is voltak semmi nagy dilemma elé állitva.

 

Arrol nemtudunk hogy az örökkévalóságban mennyi idő után állt be változás (örökkévalóságban időt keresni lehet hogy nem is célszerü), de egyszer egy főangyal ugy gondolta hogy talán ő tehetne azt amit Ő akar öncéluan...egy olyan valaki aki a természeténél fogva jónak lett alkotva. Majd az angyalok 1/3 szintén követte, és az emberiség nagy része...

 

 

 

Előzmény: claas patrol (165868)
llang-ilang Creative Commons License 2019.02.26 0 0 165873

"Isten mindentudására vannak referenciák, "

Mint ahogy arra is, hogy voltak esetek mikor ott helyben tudtt meg valamit..

 

akkor most mivan? :)"

 

 

Ilyenkor  a "viszont meg van irva" elv szerint összevetjük. Hogy lehet hogy egyszer nemtudja máskor meg azt állitja magárol hogy mindentudó, mindenható? A kinem mondott gondolataidat is ismeri, máskor meg nemtudja mit fog tenni Ábrahám? Talán  skizofrén problémái vannak, de hát azt is mondja hogy ő örökké ugyanaz, vagy hogy nincs nála változás, sőt még annak árnyéka sem. Hogy tudja előre minden cselekedetét ha nem ismeri a jövőt?

 

A cselekedetek csak megmutatják mi van az emberben, mivel Jahova már születésed előtt ismer téged, tudja minden gondolatod. A cselekedeteid csak nyilvánvalóvá teszik ezt kifelé is. A Teremtőnek nincs szöksége megerösitésre, hogy ugyan nem-e ismertem félre ezt az Ábrahámot ?:) 

 

"most már tudom, hogy istenfélő vagy" -tehát nem önmaga megerösitését -megnyugtatását jelenti, erre nem neki van szüksége hanem minden külső szemlélőnek. 

 

De ha a te verziódat is nézzük, miszerint is néha tájékozatlan és meg lehet lepni, nem tudja mi fog következni, akkor a következő versek is mehetnek a levesbe:

 

Ézs 46,10 Ki megjelentem kezdettől fogva a véget, és előre azokat, a mik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll, és véghez viszem minden akaratomat;

 


Zsolt 139,4 Mikor még nyelvemen sincs a szó, immár egészen érted azt Uram!

 

Mal 3,6 Mert én, az Úr, meg nem változom   Nem játszik-most látom a jövőt, most nemlátomajövőt-játékot.

 

Jak 1,17"..... kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka"

 

Csel 15,18 Tudja az Isten öröktől fogva minden ő cselekedeteit.

 

1Kir 8,39...... te ismered minden embernek szívét. 

 

Ha tehát ezek igazak, akkor tudja hogy Ábrahám milyen ember, mi van benne, nem szükséges próbáknak alávetnie hogy azokat felszinre hozza belőle. Nekünk embereknek szükséges ez mert mi nézzük (és a Vádló is)azt ami a szemünk előtt van 1Sám 16,7 , a teremtőnek nincs szüksége eféle megerösitésre, a "mostmár tudom" kifejezés tehát nem irja felül a föntebbi verseket, tehát nem azt jelenti hogy eddig nemtudtam, hanem egy kifejezésmód arra hogy mostmár itt a kézzelfogható, látható bizonyiték is.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (165861)
llang-ilang Creative Commons License 2019.02.26 0 0 165872

"tudod ha é lennék W.t. akkor rögtön le is csapnék a hat napra, mert hány ora is az? 144 és egy napért vgy ezer évet, akkor rögtön igazolhatnámis a 144OOO. de, ahogy mmondtam is nem én vagyok w.T. :)

 

De, forditsd meg a kérdést, mert az visszafelé is kérdés. Miért nem jó neked a 6x valamennyi?:)"

 

 

Lehet hogy ez nem jött át mit akarsz mondani.... és hogy miért nem jo nekem a 6 ezer éves teremtés?

 

Jo lenne...ha azidő alatt 6x lenne este és reggel, ez viszont 24órás yome alatt történik és Jézus urunk is igy tartotta...nincs okom rá hogy keressek sok elgondolást...

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (165860)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.26 0 0 165871

Ha valaki szabad akaratú, akkor szabadon mérlegel és dönt. Mivel mindenki igyekszik úgy dönteni, hogy neki az a legelőnyösebb legyen, ezért nem hiszek abban, hogy valaki szándékosan úgy dönt, hogy neki ebből kára származzon.  

 

Ezt írod:

"... szabadnak 'kreálta' őket , így maguk dönthették el , hogy szolgálnak -e Istennek ,... vagy nem ... Isten ugyanis azt akarta , hogy ők szabadon döntsenek ,ill.  legyen szabadakaratuk , mind az angyaloknak , mind pedig az embereknek , hogy mindegyik tehesse azt, amit akar, amit jónak lát;  ha a jócselekedet választja , akkor halhatatlan lesz , és a büntetést elkerüli... de ha gonoszságot művelnek , megbünteti mindegyiküket."



No ez meg milyen szabadság? Ha a "jót" választod, akkor örök boldogság lesz a részed, ha a "rosszat" választod, akkor meg az örök büntetés? Ez szabadság????? Ki lenne olyan tökkelütött, hogy direkt a rosszat válassza? - Logikailag a rosszat akkor lehet választani, ha nem látjuk át, hogy a "rossz" miért rossz, illetve ha nem hiszünk abban a definícióban, amit Isten adott a "jó"-ra és a "rossz"-ra. Jehova Tanúi szerint a Vezető Testület irányítása lényegében Isten irányítása. Ha tehát a Vezető testület valamit jónak tart, az Isten szerint is jó. Ha valamit rossznak tart, az Isten szerint is rossz. A Vezető Testület évtizedekig az hirdette, hogy "nem múlik el az 1914-es nemzedék addig, míg el nem jön Armageddon". Tehát aki hitt ebben, az például 2000-ben joggal gondolhatta, hogy neki már nem kell állást vállalnia (sem gyereket nemzenie/szülnie/), mivel a hátra lévő idő annyira rövid, hogy azt hasznosabb teljes idejű szolgálattal eltölteni. A nyugdíjra még duplán nem kell gondolnia, hiszen addigra már régen letelik az 1914-es nemzedék. Ez így logikus is. Persze arra egy igazi hívő nem gondolt, hogy "nem biztos, hogy ez így van", mert akkor nem igazi hívő. Ha ennek ellenére mégis kihal az 1914-es nemzedék, és utólag a Testület megváltoztatja a nemzedék definícióját gumifogalommá téve azt (tehát egy nemzedék az gyakorlatilag három nemzedék is lehet), akkor abban a pillanatban elillan Isten szavahihetősége. Ezek után az ember már nem hiheti el azt a definíciót, amit Isten ad a jóra és a rosszra. Valószínűleg Sátánnak azért volt ennyire könnyű megingatni Éva hitét a "jó és rossz" definíciójában, mert a fenti eset más formában már régebben a szellemvilágban is lejátszódhatott. Ugyanis DIREKT senki sem akarja azt az utat választani, ami a pusztulásba vezet (ilyen idióta csak egy elmebeteg lehet), tehát gonoszság nem is létezik, hanem csak tudatlanság és félrevezetés. A gonosz ember is jót akar magának, meg a nem gonosz is. Az egyik az egyik lóra tesz, a másik a másikra. Aztán az egyiknek bejön. Eddig még nem jött be senkinek, de gyakorlatilag végtelen ideig lehet húzni e játékot, és majd ha a három nemzedék is letelik, akkor egy másik szó definícióját lehet megváltoztatni.

Előzmény: claas patrol (165868)
claas patrol Creative Commons License 2019.02.26 0 0 165870

A "tévtanításai"-ra utalva , arra a logikus következtetésre is jöhetünk , gondolhatunk , ha a j.tanuk vezetősége Jézust nem tekinti a "Megtestesűltnek" , csupán egy kiválló vagy tökéletes emberré degradálja ? Nem tudom a pontos álláspont a központnak jelenleg mi is (??). Erre majd valaki választ tud majd adni , ha szabad neki egyáltalán .

A Stantinápol- i zsinatnak pl. ötszáz valahányban ismét csak védelmeznie kellet az orthodox krisztológiát egy téves angyaltantól . Az origenizmus egyik szélsőséges változata , Jézust megtestesült nousznak tekintette , aki ugyan egyesült aztán a Logosszal , de nem azonos vele . (!) ...hmm ... Ennek a megtestesült nousznak többek között az lenne a feladata , hogy újra az 'ős - egybe'  vezesse a bukott szellemeket , hogy minden értelmes lény – még a démonok is – Krisztussal és a Logosszal  egyesüljenek . Ezen szélsőséges origenisták szerint , Krisztus csak egy angyal és nem több .

Tovább tanulmányozva a históriákat a  nyugati az az túlburjánzó angyalkultusz ellen kellet fellépni , addig keleten egy ellentétes irányú eretnekség üti fel a fejét ... a képrombolás , mely az angyalok képeinek a tiszteletét is tiltotta . Ezért kellett a  Nikaia-i  zsinatnak jó háromszáz évre rá pl. megvédenie a tiszteletreméltó angyalok szent ikonjait ... stb .

Az egyetemes Keresztény tesvéreink , legyenek azok pl. Ortodoxok így nyilatkoznak . Ezek azonban csak emberi okoskodások , gyarló és gyatra próbálkozások , melyek egy orthodox keresztény számára , nem jelentenek perdöntő argumentumokat . Az egyetlen meggyőző érv , mely előtt minden orthodox keresztény ember fejet hajt , nem más , mint az Orthodox Egyház mindig is meglévő , egyetemes hite , mely sohasem kérdőjelezte meg az angyalok létét , hanem inkább alázattal így imádkozik hozzájuk  ... Óh , Mennyei Seregeknek fővezérei , Hozzátok esedezünk mi méltatlanok , hogy könyörgéseitekkel erősítsetek meg minket , anyagtalan dicsőségetek szárnyainak takarójával  oltalmazva bennünket ...  kik állhatatosan leborulunk és kiáltunk... Mentsetek meg minket a veszedelmektől , mint a Mennyei Hatalmak fővezérei ... stb. 

Szerintem Ők is aranyos tesvérek .

claas patrol Creative Commons License 2019.02.26 0 0 165869

u.i.    (... egy vélemény lehet ez is ?)

Így az angyal egy olyan értelmes  és értelemmel bíró valamint szabad akarattal rendelkező természet , amely kívánsága szerint változhat , azaz önszántából változékony , mivel minden  ami teremtett , változhat is ,mert  változhatatlan egyedül csak az , ami nem teremtett . Minden értelemmel bíró létező , szabad akarattal bír  és az angyal , mint természet , értelemmel van megajándékozva és eszes , szabad akarattal bíró lény...  mint teremtmény pedig változhat , megvan a hatalma ahhoz is , hogy megmaradjon  és előre haladjon a jóban  és ,hogy rossz irányba (?)... változzon , változhasson .

Előzmény: claas patrol (165868)
claas patrol Creative Commons License 2019.02.26 0 0 165868

Olvasva az angalok bukásáról ....Ha és amennyíben az Isten az angyalokat az ember megalkotása előtt teremtette , szabadnak 'kreálta' őket , így maguk dönthették el , hogy szolgálnak -e Istennek ,... vagy nem . Az Isten ugyanis azt akarta , hogy ők szabadon döntsenek ,ill.  legyen szabadakaratuk , mind az angyaloknak , mind pedig az embereknek , hogy mindegyik tehesse azt , amit akar ,jónak lát  ha a jócselekedet választja , akkor halhatatlan lesz , és a büntetést elkerüli... de ha gonoszságot művelnek , megbünteti mindegyiküket úgy , ahogyan Ő akarja az igazság gyakorlására szabadakaratúaknak alkotta meg az angyalokat és az embereket , s' annyi időhatárt szabott nekik , amennyit jónak látott , hogy azalatt  szabad döntési lehetőségük legyen . Az Ige az emberek megteremtése előtt az angyalok alkotója volt . A teremtményeknek ez a két neme szabadakaratú lett , bár a jót nem birtokolja természeténél fogva  – ilyen Istenen kívül ugyanis nincsen – ,... elérhetik azonban az emberek (és az angyalok) a döntési szabadsággal .

 

Nem különbözteti meg túlságosan az embert az angyaltól , sokszor alig derül ki , hogy valakit embernek , vagy angyalnak tart . Mind az ember , mind az angyal a logikus természet kategóriájába tartozik , és nem a természete , hanem érdeme szerint kerül az angyalok , vagy az emberek közé . Az angyalok is rendelkeznek testtel , de a természetük tűz , a táplálékuk pedig szellemi , gondolkodó tűznek is lehetne őket nevezni ,kiknek bukásának az oka , a gőg volt ,..ezeket nem kell a mennyeiek közé sorolnunk , hiszen elbizakodottságukban ugyanúgy elbuktak , mint az , aki villámként zuhant ki az égből . A bukott angyalok , nem gonoszságból cselekedtek úgy , ahogyan cselekedtek , hanem mert , meg voltak arról győződve , hogy tévedésük az igazság . Mivel bukásuk következtében elveszítették  eredeti finomabb testi valóságukat , ezért bálványáldozatok bemutatására  próbálják rávenni az embereket , hogy ezek füstjével táplálkozhassanak . Mivel egyesek nem veszik figyelembe a démonokról szóló tanítást – vagyis ,hogy ebben a sűrű , föld körüli levegőrétegben a démonoknak párolgó táplálékra van szükségük a megmaradáshoz , ezért leselkednek mindig az illatozó áldozati hús , a vér vagy a tömjénfüstölők  után – a bálványáldozatot lekicsinylik és mintegy közömbös dolognak tekintik . Sokan tévedésben vannak azzal kapcsolatban , hogy Órigenész pl. állítja a bukott angyalok megtérését . Az igazság azonban az lehet , hogy inkább , mint egyfajta lehetőségről beszél a mesterünk ezzel kapcsolatban , mint tényről . Az azonban vitathatatlanul igaz lehet , hogy teológiai rendszerének az egésze , ezt az elképzelést lehetővé teszi .

Nem volt "tudásfa" ott fent , szerintem .  üdv.

friss szél Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165867

Nem vitás, a Teremtő tudja... :-)

 

Előzmény: Törölt nick (165866)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165866

1Móz 22:12 És monda: Ne nyújtsd ki a te kezedet a gyermekre, és ne bántsd őt: mert most már tudom, hogy istenfélő vagy, és nem kedvezél a te fiadnak, a te egyetlenegyednek én értem.

 

Itt, Ki, mit tud?

Előzmény: friss szél (165865)
friss szél Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165865

Tudta, a Teremtő tudta, de a barátja nem tudta, így megbizonyosodhatott a hosszútűrésről...

 

Előzmény: Törölt nick (165864)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165864

" hátha megtérnek a város lakosai..."

Hátha? :)

Fején ütögeted a szöget.

 

és ezt sokan feltehetnék, hogy tudja, vagy nem tudja?

2Pét 3:9 Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr értünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.

 

Előzmény: friss szél (165863)
friss szél Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165863

Az a helyben megtudás többmindenre volt jó. Találkozott barátjával, beszélt vele, akinek lehetősége volt közbenjárni a városért, és megbizonyosodni arról, hogy a Teremtő a végsőkig türelemmel várt, hátha megtérnek a város lakosai...

 

Előzmény: Törölt nick (165861)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165862

Mi a kezdet jelentése?

 

Van az Igének kezdete, vagy Isten munkájának kezdete, mindent megelőzően

van a földnek a kezdete, ezzel kezd a biblia.

Van a sátán bukásának kezdete, mikortól emberölő lett...

a teremtés befejezése, az emberiség kezdete.

 

három kezdet, ha úgy vesszük. :)

valójában a kezdet, nem más mint a történésben egy pont megjelőlése.

 

 

Előzmény: friss szél (165859)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165861

"Isten mindentudására vannak referenciák, "

Mint ahogy arra is, hogy voltak esetek mikor ott helyben tudtt meg valamit..

 

akkor most mivan? :)

Előzmény: llang-ilang (165858)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165860

Nem én vagyok az örtrony. :)

Megnyugodott az Isten a 7. napon?

És ha igen, akkor hogyan? vagy inkább mitől?

 

Ján 5:17 Jézus pedig felele nekik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.
Ján 5:18 E miatt aztán még inkább meg akarák őt ölni a zsidók, mivel nem csak a szombatot rontotta meg, hanem az Istent is saját Atyjának mondotta, egyenlővé tévén magát az Istennel.

 

A teremtéstől nyuodott meg, azaz befejezte, nem teremt, alkot többé...

Jól látható Hogy folyamatosan dolgozik munkálkodik a Isten.

 

tudod ha é lennék W.t. akkor rögtön le is csapnék a hat napra, mert hány ora is az? 144 és egy napért vgy ezer évet, akkor rögtön igazolhatnámis a 144OOO. de, ahogy mmondtam is nem én vagyok w.T. :)

 

De, forditsd meg a kérdést, mert az visszafelé is kérdés. Miért nem jó neked a 6x valamennyi?:)

 

Előzmény: llang-ilang (165857)
friss szél Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165859

Ezékiel 28:

12.Embernek fia! kezdj gyászéneket Tírus királyáról, és mondd néki: Így szól az Úr Isten: Te valál az arányosság pecsétgyűrűje, teljes bölcseséggel, tökéletes szépségben.
13. Édenben, Isten kertjében voltál; rakva valál mindenféle drágakövekkel: karniollal, topázzal és jáspissal, társiskővel és onixxal, berillussal, zafirral, gránáttal és smaragddal; és karikáid mesterkézzel és mélyedéseid aranyból készültek ama napon, melyen teremtetél. 14. Valál felkent oltalmazó Kérub; és úgy állattalak téged, hogy Isten szent hegyén valál, tüzes kövek közt jártál. 15. Feddhetetlen valál útaidban attól a naptól fogva, melyen teremtetél, míg gonoszság nem találtaték benned.

 

 


Jn 8,44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

 

 

Most akkor melyik a kezdet?

Vagy két kezdete van?

 

llang-ilang Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165858

"Ha! Isten tudja előre, hogy lessz lázadás, az a minimum, hogy a lázadót figyelmezteti, Méghozzá privátban elbeszélgetve vele, intve, nevelve."

 

Miböl gondolod hogy isten nem tett meg mindent ami szükséges? Jártas vagy angyalpszichológiában?

 

"Viszont ha már tudja, hogy lessz olyan esemény ami felboritja teremtési munkáját, ár elve meg sem alkotja, vagy másként Xyy helyett, elvesz egy y, és máris nagymértékben sökkentette a lehetőségét a lázadásnak.....Isten, tudja, mégis fedhetetle tökéletesnek tartod azt az angyalt...."

 

Hát persze hogy tökéletesnek tartom Isten minden egyes teremtményét, Ő maga is ezt mondja Luciferröl  aki "fedhetetlen "Ez 28,15 és az igazságban ált egykoron Jn 8,44

Talán csak nem azt akarod mondani hogy Isten valami hibásat hozott létre Lucifer képében? Xyy bol elvenni egy y-t az javitott volna valamit a tökéletes teremtményen? Én nem tudom, csak kérdezlek...Még soha nem teremtettem galaxisokat sem nagyhatalmu angyalokat akik az embert sokszorosan meghaladják...

 

 

"És erre, hogy nem akarta tudni, vannak is bibliai referenciák, hogy Vannak esetek mikor, Isten ott helyben hoz döntést, vagy ott helyben tudja meg."

 

Isten mindentudására vannak referenciák, hogy valamit elmért volna vagy elszámitotta magát arra nincs... tudod..... ő tudja minden cselekedetét amit valaha is tenni fog, nem lehet neki meglepetést okozni, hiszen mindent tud. Még az őrtorony is belátja  ezt ha vonakodva is Bea hozott rá példákat

 

 

Előzmény: Törölt nick (165845)
llang-ilang Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165857

"Nagyon sajnálom, hogy alapvető dolgokban sem vagytok jártassak. (persze ebből majd azt olvassátok ki,hogy kérkeedeke az okosságommal. )"

 

Deehogyiis...én tudom hogy okos vagy, ebben nincs vita.

 

"Yome= bármilyen hosszú időszak....Akkor most egy nap, ahogy itt az 1mó 2:4-ben mondja, vagy hat? .....És nap-e azaz 24h?Keresgélhetnék, de azt gondolom felesleges...."

 

Nem kell keresgélni..már megint beszélsz minden másrol...

 

Jahova azt mondja dolgozzál hat Yomeon át a kertedben-mert én is hat yomeon át teremtettem a földet.

Azt is mondja még a 7. yomeon pedig nyugodj meg -mert Yahova is megnyugodott a 7. yomeon.

 

A héber nyelvet nézzük nem a magyart ahogy kivántad. Hogy fejtették tehát meg a zsidók a feladványt, hány napon át dolgoztak? Bizony 6 yomeon át dolgoztak-6szor volt este és reggel, majd a 7 yomeon megnyugodtak... Igy csinálták ezt évezredeken át, majd mikor Jézus a földön járt ő is igy ünnepelte meg a 7 yomeokat. És miért? Mert a teremtő is 1 yomeig nyugodott...

 

Nem bonyolult a feladvány: 6X+1X=7X azért mert a teremtéskor is 6X+1X=7x volt....

 

 

Sőt még részletesebben is körül van irva az időegység: minden egyes yome alatt volt 1 darab este és egy darab reggel. Mint ha eleve föl akart volna készülni rá hogy ezt kiakarja majd valaki forgatni:)

 

 

Másrészröl nem értem miért nem jo az őrtoronynak a 6 napos teremtés, akarja ugy hinni hogy évezredeken át fejlődött ki az élet? nem elég tudományos a teremtés?

Ádám sem ugy növekedett kisfiubol felnőtté hanem férfi lett. Nem tojást teremtett hanem repülő madarakat, a fákon gyümölcsök voltak, minden készen volt...

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (165843)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165856

A kérdést értem. :)

Nem tudok rá válaszolni.

Nem vagyok angyalszakértő.

 

ami a fejemben van, vagyis amit olvastam, abból nem derül ki, hogy volt-e valami a mennyben ami hasonló mit a tudás fája.

A biblia arról száml be, már ha az eegészét nézem, és igy visszafelé összerakom, hogy volt egy előkelő angyal, akinek a szivében feltmadt az irigség, és vágy, Istenhez hasonló akar/t lenni.

Fellázad tehát Isten ellen, és az angyalok 1/3 részét is lázadásra birja. (ez a lázadási folyamat még az emberiség idején is tart, Özönviznél újabb angyalok csatlakoztak hozzá. tehát összességében 1/3 ezt már a jelenésekben közli..)

 

a lázadáshoz, és vágyának eléréséhez vádakat támaszt, igy vonva kétségebe Isten szuverenitását.

 

ha a mennyei sikot nézem, ott már megbukott, hisze 2/3 rész hűséges maradt Istenhez, tehát ott a vádjai nem álltak meg.

az emberiséget tekintve, pedig 1 Ádám, 1 Jézus. és hát mi akiket Isten megkiván menteni.

bár ez a kérdés is eldölt, mert joggal tarhatta volna meg Isten az itéletet, viszont türelmes, hogy minnél több embert mentsen meg.

 

Nem tudom tehát hogyan volt ez a mennyben, volt-e valami kihelyezve mint bizonyság, és állásfoglalás.

azt gondolom, hogy ott nyilvánvalóbb volt a hlyzet, mivel az angyaloknak eleve feladataik voltak, és talán ameelyik angyal elhagyta feladatkörét, posztját, az automatikusan lázadó lett. ellentmond Isten szándékának, céljának, ártva ezzel a teremtésnek. ( pl. bakter, váltóőr, ha elhagyja posztját, tömegszerencsétllenség lessz a vége. Nem szükséges felmodó levelet irnia. )

 

De, mégegyszer mondom, nem tudom. :)

 

a mennyei történetbe annyi betekintésünk van, ami ahhoz szükséges, hogy megéértsük a fennálló helyzetet, és okot.

 

 

Előzmény: Törölt nick (165855)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165855

1 Mózes, 2:17 - De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert a mely napon ejéndel arról, bizony meghalsz.

 

Csak nem hogy nyugodni ez a dolog. 

Szóval készen van a fa, és készen van a jó is, a gonosz is - evés előtti, tudatlan állapot. Nincs megkóstolva, de jelen van mindkettő. Honnan ezek? - maradt a kérdés. 

Az angyalok lázadása előtt nem volt jó és gonosz? 

Vagy az angyaloknak is volt tudásfájuk? 

Ők is megkóstolták? Amit meg lehet kóstolni (ki lehet próbálni), annak lennie/léteznie kell. 

Érted a kérdésem problémáját, érthetően írtam le? 

 

Előzmény: Törölt nick (165854)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165854

Itt a jó idő, és nagyban rendezgetem a kertet....

Közben azon gondolkodtam, hogy kivánságok.. Mert miközben birkoztam a földdel, az jutott eszembe, hogy de jó lenne most egy robikapa. :) ez már egy kivánság, és régóta dédelgetem is magamban, hogy veszek egyet, mert a derekam egyrejobban érzi. :)

a jelen világhoz képest, ez egy elfogadható kivánság, vagyis vágy. egy édeni viszonyhoz képest, pedig hiábavaló, mert ott egszségileg jól van az ember, és számtalan álatot betud fogni munkára.

 

vágyaink sokfélék lehetnek, ott van mindjárt a sex, az is egy elfogadható és kellemes vágy. Istentől kaptuk azt is, hogy az ember örömét találja abban a feladatban amit Isten számára adott. Töltsétek be a földet.

szóval ilyenek futnak át a fejemen, miközben kapirgálok, ások. :)

 

eljutottam odáig gondolatban, hogy a vágyak helyes felhasználása.

Met bár az embernek a szükségleteihez képest igen csekéély, kevés dologra van szüksége, mégis számtalan dologra vágyik. És ez korszakonként változó, a mi korunkban egy jó autó luxus kivitelben, már felesleges vágy, vagy olyan mobilok, amik félmillónál is többe kerülnek.... felesleges és tulzó vágyak. de, az ember ilyen, folyamatosan vágyakozik, kivánságai vannak.

ahogy a sexnél is a helyes és Istentől kapott vágyat, fel lehet használni rosszul is. Házasságon kivüli kapsolat, vagy a perverzebbek állatokkal. stb. ezek már helytelen felhasználások. eltérnek Isten céljától.

 

És rágalom is lenne Istenre nézve, ha valaki azzal érvelne, hogy a vágy Istentől való, tehát a paráznaság is.

 

Vannak vágyaink, és nem csak nekünk, feltehető, hogy angyaloknak is, csak másfélék. bár itt eszembe jut, hogy ők is vágyakoztak a földi nők után, mert megirigyelték a szaporulat kinálta lehetőséget.... Özonviz elött.

Helytelenül használták fel a vágyaikat, s bűnt követtek el.

 

az ember vágyai, kivánságai is sok esetben helytelenül van felhasználva, és bűnt eredményez.

Erről beszél Jakab is, csak rendezettebb, összeszedettebb, és tömörebb formában.

 

ahhoz pedig, hogy a kivánságainkat helyes irányba tudjuk használni, regeteg bibliai tanács van.

 

Luk 12:31 Csak keressétek az Isten országát, és ezek mind megadatnak nektek.

 

szóval meg is eszem azt a robikapát, ha Isten is megsegit. :)

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (165852)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165853

minden teremtmény a maga szintjén tudja mi a jó és rossz. (nem terelés, de még a kutyám is. tudja hogy x helyeken nem szabad lyukat ásnia mégis megteszi.. :) )

 

az emberben itt van a lelkiismeret pluszban, nem csak a gondolataink, hanem érzéseink. a lelkiismeret pedig sok esetben figyelmeztet, segitve hogy mi a jó és mi a rossz.

Belénk van oltva, alkotva bizonyos szintig, hogy tudjuk. A forrás maga Isten, aki az Ő képére alkotta az embert.

 

a gonosz forrása ahogy emlitettem is, a kivánságok, a helytelen vágyak.

Maga az ördög az első gonosz, ő az atyja, forrása a rossznak. ján 8:44--ben Jézus megnevezi.

Ján 8:44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

 

Látjuk, emberölő, eltért az igazságtól, hazug, és a lényeges, hogy a hazugság az ő sajátja, ő a hazugság atyja.

Tehát a legelső, a megnyilvánulási láncokban aki elösször állt elő vádjaival, és lett gonosszá.

 

Mindez pedig az alkotás befejezte után kerül elő. (és itt megint nézetemben.)

Isten kész az alkotással, kijelenti, hogy jó az. Majd ezt követően megjelenik a gonoszság....

Előzmény: Törölt nick (165852)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.25 0 0 165852

Jól van, próbálom mezei módon megkérdezni: Isten megteremtette a szeretetet? Hát a gonoszságot? A jót/rosszat? Valahonnan vannak ezek a dolgok, és én az eredeti eredetükről kérdezek. :) 

Előzmény: Törölt nick (165850)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!