Keresés

Részletes keresés

tekesc Creative Commons License 2018.03.06 0 0 3852

Megtaláltam:

Friedrich Olbertz GmbH & Co. KG

Előzmény: tekesc (3850)
szőrmók Creative Commons License 2018.03.05 0 0 3851

Talán egy régebbi logoja ennek a gyártónak:Stahl krone Solingen.Vagy kötőjellel irva.

Előzmény: tekesc (3850)
tekesc Creative Commons License 2018.03.05 0 0 3850

OFF

Van egy régi ollóm.

Még nem találkoztam a gyártó logójával.

Tudja valaki hogy ki gyárthatta?

ON

Piro-schka Creative Commons License 2017.12.01 0 0 3849

Szia. Gratulálok.

Ezt próbáltam mondani, jobb minőség nagyobb öröm és a munka már nem is munka.

Én most daraboltam amit elő lehetett holnapra készíteni, hatalmas élmény számomra jó késsel dolgozni.

Minden alkalommal igazi élmény.

Előzmény: SzaLev (3848)
SzaLev Creative Commons License 2017.11.30 0 0 3848

Végülis mégiscsak egy felső kategóriás kés lett a vége. Wüsthof Grand Prix. Akciós volt így 15 eFt-ből meg tudtam venni.

Nagyon jó minden szempontból, kényelmes a tartása, érezni hogy a kezedben van, de nem nehéz, könnyen tisztítható és hát piszok jól vág.

Szerintem nagyon jó vétel.

Köszönöm mindenkinek aki segítetett a választásban.

Előzmény: SzaLev (3847)
SzaLev Creative Commons License 2017.11.07 0 0 3847

Mivel Mercedes-re nem futja, így ésszerű kompromisszumot kell kötnöm, amihez próbálok infót csipegetni, kérni.

Sajnos nem volt alkalmam sok kést kipróbálni, így nem tudom összehasonlítani hogy a 5.000 Ft környéki kovácsolt vas kevésbé márkás kés van olyan jó, mint a kétszer, háromszor ennyibe kerülő "nagy" márkák belépő darabjai.

Egy sok tízezerforintos forintos kés képességeit pedig nem hiszem hogy kihasználom tekinte a főzési gyakoriságot és mennyiséget...

Előzmény: Piro-schka (3846)
Piro-schka Creative Commons License 2017.11.06 0 1 3846

Szia,

nekem erről az jut eszembe, hogy 1996-ban a Trabant után új Mercédeszt vettem.

Mind a kettő ment.  :) De......

Hát neked is ezt kell eldöntened, vágni szeretnél, vagy élvezni szeretnéd a vágás örömét.

Nem szeretnélek megbántani, ne érts félre.

Én béna hobbiszakács vagyok otthon, aki alig várja, hogy főzhessen.

Mióta japán kovácsolt késem van nem a főzést várom, hanem, hogy darabolhassak, vághassak valamit.

Meg fenek mindent japán módon.

Hétvégén kihegyeztem az egyik ujjamat körmöstől.

Ennek is örültem, mert ezzel a késsel az is öröm:)

Vegyél valami igazit, amit anyagilag megvehetsz, az biztos örömet fog szerezni, hagyd a Trabantot másnak.

Előzmény: SzaLev (3845)
SzaLev Creative Commons License 2017.11.06 0 0 3845

Sziasztok!

 

Először írok a fórumba, késvásárláshoz kérnék tanácsot, tippet.

 

"Normál" otthoni használat, nincs nagy igénybevétel (pl. disznóvágás, amikor fel ell aprítani vele a fél disznót) de szeretek főzicskézni, így szinte minden nap van használva.

 

Lassan 8 éve használunk különösebb probléma nélkül egy Tramontina "márkájú" készszettet. Kaptam most egy Fiskars hússzeletelőt, így elhatároztam, hogy kibővítem a készletet egy chef késsel és egy hámozóval. Gondoltam veszek valami minőségi darabot, hisz jópár évig kiszolgál egy kés, így akár pár 10.000 Ft-t is nyugodtan rá lehet szánni.

 

Némi olvasgatás után viszont egyáltalán nem tudom mit vegyek, mert a 40.000 Ft-os "prémium" kések mellett találtam - itt fórumon - ezt a párezer forintos darabot: http://szemesbolt.hu/618,szakacs-kes-kg-kahla-(662).html ami teljesen jónak tűnik. Így skála elég széles...

 

Kérdezem, hogy véleményetek szerint általános felhasználás esetében melyik árkategóriában érdemes nézelődni, van-e olyan márka aminek jó az ár/érték aránya. A kényelmes fogás, jó tisztíthatóság mellett mire érdemes még odafigyelni?

Előre is köszönöm a válaszokat/segítséget.

Esetleg a meglévő Fiskars mellé két másikat, hogy "szettben" legyen?

 

 

Hepci Creative Commons License 2017.10.26 0 0 3844

Ezek szerint a Fiskars Functional Form a legjobb kés, mert faja puha a pengéje, így nyilván baromi hosszan tartja az élét. Kb. 51 HRC - akár egy kocka margarint is fel lehet vele aprítani fenegetés nélkül...

Előzmény: Fleischer76 (3838)
Boarhunter Creative Commons License 2017.10.26 0 0 3843

El is váltam, már biztonságban van. :-)

 

 

:-)))

Előzmény: csferi76 (3841)
csferi76 Creative Commons License 2017.10.25 0 0 3842

 

Kép.

Előzmény: csferi76 (3841)
csferi76 Creative Commons License 2017.10.25 0 0 3841

Szia

Nekem van egy ilyen, én szeretem. Nagyon jól tartja az élét. Szemre is tetszetős. Viszont mivel hozzávaló kövem nincs, esélytelen a házi élezése. Acéllal nem lehet. Elszoktam vinni késeshez. Asszem 3-szor a 3 év alatt. Sajnos a merevsége miatt valóban sérülékeny. Egyszer a szomszédom hülyesége miatt az élrészből kipattant 3 mm-es darab. Majdnem sírtam. Aztán mivel az él nyélhez közeli részénél történt, azt a pár mm-ert leszedettem belőle. Egyébként szeretem, jó vele dolgozni. Nyilván nem csontozni van, meg mikor az asszony a parasztkenyeret vágta vele, vagy a mosogatógépben találtam meg akkor is csikorgattam a fogam.  El is váltam, már biztonságban van. :-)

Előzmény: Törölt nick (3816)
csferi76 Creative Commons License 2017.10.25 0 0 3840

Sziasztok

Ezt én is hasonlóképpen gondolom. Értelemszerűen azonos élezés mellett a keményebb penge tovább tartja az élét. Egyébként sok hentes ismerősöm használ Dick késeket, arra esküsznek. Személy szerint nekem sincs vele bajom, sőt én azt gondolom elég könnyen élezhető (utánélezhető) kések. Nyilván mikor már elgömbölyödött, akkor már kevés a fenőacél neki... Nem rosszak.

Előzmény: Boarhunter (3839)
Boarhunter Creative Commons License 2017.10.07 0 2 3839

de a keményebb penge hamarabb elveszti az élét

Naaa...

Ha ugyanolyan jól meg van fenve, a keményebb penge tovább tartja az élét. Ha csak gömbölyíti az ember gyereke az acéllal, akkor persze hamar életlen lesz.

Előzmény: Fleischer76 (3838)
Fleischer76 Creative Commons License 2017.10.07 0 0 3838

Érzésre is és számokban is. A Dick HRC-je 57-58, a Giesseré 55-56.Bár minimális a külömbség, de a keményebb penge hamarabb elveszti az élét és nehezebb fenni. Érdemes lefenni fenőacélon egymás után a 2féle kést. Már a hangja is más.

Előzmény: Boarhunter (3837)
Boarhunter Creative Commons License 2017.10.06 0 0 3837

Mit értesz az alatt, hogy "nem olyan kemény a pengéje"?

Előzmény: Fleischer76 (3836)
Fleischer76 Creative Commons License 2017.10.05 0 0 3836

Én hentes vagyok és már mindenféle késsel dolgoztam, de nekem a Giesser kések jöttek be, főleg a primeline. Én ezt ajánlanám, mert nem olyan kemény a pengéje, mint a Dicknek és puha  a markolata. Egy új webáruház elég jó áron adja, van náluk többféle.

Előzmény: adamsss666 (3832)
Piro-schka Creative Commons License 2017.09.29 0 0 3835

Lehetséges, de nekem ez jobb fogásúnak tűnik és hasonló késeim már vannak.

A tartóban jobban néznek ki együtt.

A lényeg a pengén van, ami eddig a csúcs nekem.

0,5mm-s próbavágások simán mennek mindenből egy kézzel.

Előzmény: H_G (3834)
H_G Creative Commons License 2017.09.29 0 0 3834

Furán néz ki a japán penge- és nyugati nyélforma kombinációja, de attól még lehet jó, használd egészséggel!

 

Előzmény: Piro-schka (3833)
Piro-schka Creative Commons License 2017.09.29 0 0 3833

Sziasztok.  Ma megérkezett a késem 2db. Vág mint a borotva :)

adamsss666 Creative Commons License 2017.09.27 0 0 3832

Néztem, de sajnos nincs kint mindnél így nem lehet összehasonlítani. Egyébként ahogy itt visszaolvastam a fórumon talán a Dicknél van a legtöbb pozitív tapasztalat, így az lesz a befutó.

Előzmény: Hepci (3830)
Boarhunter Creative Commons License 2017.09.26 0 0 3831

Vegyél egy 1/2Flex Dicket.

Előzmény: adamsss666 (3829)
Hepci Creative Commons License 2017.09.26 0 0 3830

Nézd meg a pengék acéljait a gyártók honlapján és - ha mindenhol megtalálható az információ - megleled a választ a kérdésre.

Előzmény: adamsss666 (3829)
adamsss666 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 3829

Csontozó kést szeretnék venni otthoni használatra, a húsipari műanyagnyeles változatok közül. Eicker, Dick, Giesser, Swibo, Victorinox márkák között van minőségi különbség ebben a kategóriában? Előre is köszönet!

szőrmók Creative Commons License 2017.09.25 0 0 3828

Tojiro Fine-Groove késeim vannak.Ezek ugy 50 eu körül vannak. Kézzel élezek Missisipi köveken.Használhatók egy átlag háztartásban.A gyári él 2-3honapig tartott.

Piro-schka Creative Commons License 2017.09.24 0 0 3827

Szia,  én egy ideje tanulmányozom a japán kovácsolt szakács késeket és élezésüket.

Még egy japánt sem láttam jó kést élezni ilyen szerkezetekkel. Ez talán jelent valamit gépi megoldással szemben.

Vagy csak félnek az áramtól :)

Ma megrendeltem az első japán kovácsolt késemet.

Nem az 1500,-eur-t választottam :)

Előzmény: cili111 (3826)
cili111 Creative Commons License 2017.09.23 0 0 3826

Sziasztok!

Talán figyelmetlen voltam, de nem találtam véleményt a legutóbbi Spar akciós (nemrég lett vége) Jamie Oliver késekről. Vett valaki? Milyennek találod?

 

Nem akarok újabb vitát kavarni a fenőkő vs görgős élező témában, de ácsingózok egy Chef'sChoice 312 motoros élezőre, lásd https://chefschoice.hu/webaruhaz/chefschoice-elektromos-keselezok/chefs-choice-312-diamond-hone-motoros-keselezo?id=133

Mi a véleményetek róla?

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.19 0 0 3825
Előzmény: Törölt nick (3824)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.19 0 0 3824

Egyébként a Fallkniven készít konyhakéseket is ebből az acélból.

 

 

...no ezek gyönyörűek. A VG10ből készültek a maguk 150€ körüli árukkal "olcsók" a többihez képest.

Előzmény: Boarhunter (3823)
Boarhunter Creative Commons License 2017.09.19 0 0 3823

A Böhler N690 egy régi acél, nekem Tumpek Feri valamikor a kilencvenes évek elején készített ilyenből egy vadászkést.

A victorinox-nál én sem találom az acél típusát de nem hinném, hogy 420-as lenne, azt már csak rétegezésre használják.

Én éleztem S30V-t(Spyderco Military), a Lansky gyémántos élezőjével se kétperces játék. VG10-ből a Fallkniven vadászkésem van, az lényegesen könnyebb feladat. Egyébként a Fallkniven készít konyhakéseket is ebből az acélból.

Előzmény: Hepci (3822)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!