Keresés

Részletes keresés

Boarhunter Creative Commons License 2024.03.02 0 0 4146

A flexibilitást nem a halfilézéshez találták ki hanem a húsipari csontozáshoz. Sokkal könnyebb vele lekövetni a csontokat. Nekem mindig van pár darab, egy részét rejtegetem mert az asszonynép előszeretettel nyúlja le mindenféle munkához. Nagyon jó más feladatra is, nem csak csontozni, élezni is könnyű viszont a vékony kis penge hamar elkopik. Szerencsére nem drágák.

Előzmény: H_G (4145)
H_G Creative Commons License 2024.03.02 0 0 4145

Szerintem ha nem kimondott halfilézőről van szó, akkor a flexibilitás inkább zavaró, mint hasznos, csak egy egész minimális szintet tartok jónak belőle.

 

Az enyémet Thandokan csinálta a fórumról, szerintem ha megkéred, csinál neked is. 12,5 cm hosszú és 1,5 mm vastag, így valamennyire már hajlik, de tényleg nem nagyon. De a hegyét te kevésbé hegyesre kérd, mert az enyém már letörött :)

 

De amúgy ha csak csirkemellről van szó, akkor legvalószínűbben a zöldségpucoló kést fogom meg, ami egy Opinel 112, csirkemellhez bőven elég és könnyebb mozogni vele, mint a hosszabb bontóval.

 

 

Előzmény: Fishor (4144)
Fishor Creative Commons License 2024.03.01 0 0 4144

Sziasztok! 

 

Tudtok ajánlani otthoni felhasználásra jó szerintem bontókést? Zömében csirke otthoni tisztítására mellen lévő nem szeretem részek levágására, karaj hártyázásra, comb csontozásra, hal darabolására stb. Jelenleg egy szeletelőkéssel oldottam meg, de nem az igazi. Látom folyton a reklámokat Victorinox fobrox félflexi 13-16cm ívelt meg Dick, meg JMB késekre, de nem tudom milyen méret forma és flexibilitás lenne ideális ezekre a célokra. Elsődlegesen amúgy a bolti csirkemell felsolgozása a cél.

 

Üdv: Fishor 

szőrmók Creative Commons License 2022.12.23 0 0 4143

Vagy török.

Előzmény: GPF (4142)
GPF Creative Commons License 2022.12.22 0 0 4142

A Wish-en töredék áron kapható kínai csoda!

 

Előzmény: Viperator (4141)
Viperator Creative Commons License 2022.12.21 0 0 4141

Valaki vett már Pannónia kést (Hortobágyi Konyhától)? Ha igen, mik a vélemények?

Hepci Creative Commons License 2021.05.16 -1 2 4140

Kínai hulladék, elég közelebbről megnézni őket.

Évek óta minden Spar-akció óriási kamu, a kések még az "engedményes" árukat sem érik meg.

Utoljára normális kést jó áron bő 10 éve lehetett pontra venni, akkor a Zwilling Four Star szériát adták, ami rendben volt.

Azóta Zwillingből is csak hulladék volt pontgyűjtős akcióban, valamint minden más ilyen akciós kés - bármilyen csicsás néven - egy rakás szar.

Előzmény: Gravity38 (4137)
Istee1234 Creative Commons License 2021.05.16 0 0 4139

Kifejezetten jó tapasztalataim vannak róluk! Jó kezbe venni, érezni hogy nem holmi játékszerek.

Előzmény: Gravity38 (4137)
Accu Creative Commons License 2021.04.16 0 1 4138

Szia!

Nem tudom mennyire vagy képben a japán késekkel, de van egy nagyon fontos különbség az álatalunk ismert késekhez képest, hogy ezeket nagyon keményre edzik (60+ Rockwell). Ez az előnye és a hátránya is.

Mivel keményre edzik tovább tartja az élét, és sokkal finomabb él varázsolható rájuk, de cserébe arra kell használni amire egy kés való. Szigorúan csak vágásra. Tilos feszegetni, csapkodni, mosogatóba dobni, és ott hagyni ázni. A rossz bánásmódot csorbulással, rozsdásodással, ill. töréssel hálálja meg.

Magyarországon kevés helyett tudok, ahol tudsz ilyett venni. Én a Yaxell Mon szériát ajánlom ebben az árban , mert ezt ismerem is, és ki is jön a megjelölt összegből.

Három rétegű penge VG10-zel a közepén, a markolata micarta, ami tartós és jól is néz ki.

Minden részletében minőségi kés, és gyárilag borotva éles.

Fenőkőből elég egy 1000-es és mellé  valami 3000 és 6000 között.

Durvább csak akkor kell, ha kicsorbult.

Előzmény: Druantia0 (4136)
Gravity38 Creative Commons License 2021.02.15 0 0 4137

Sziasztok!

 

A jelenlegi SPAR-os pontgyujtos VIVO kesekrol van valakinek tapasztalata?

Ha felretesszuk hogy a pontokert a penzt ugyis elkoltotted, akkor ez a 3-4 ezer Ft nem veszes egy kesert, a kerdes inkabb az hogy mennyire megbizhatoak, mennyire jok?

G.

Druantia0 Creative Commons License 2021.02.09 0 0 4136

Sziasztok!

Egy ideje már fenem a fogam egy japán konyhakésre (főleg gyuto, santoku és nakiri formák tetszenek) - viszont elvesztem a bőség zavarában. Mivel ez lesz az első komolyabb késem, kb 40e-et költenék rá. Tudnátok ajánlani pár márkát, mit érdemes ebben az árkategóriában vásárolni és mire érdemes figyelnem? Lehet szénacél is, tetszik a patina. 

Egyúttal szeretnék fenőköveket is venni hozzá, 240, 1000, 3000 és 6000 griteset. Risam fenőköveket nézegettem, gondolom annyira nem nyúlnék mellé velük.

Dydand Creative Commons License 2021.01.11 0 0 4135

Attól függ milyen árkategóriát céloznál meg vele. Plusz azért jó lenne egy infó a keménységéről is (akár Rockwell, akár Brinnel). Ki lenne a célközönség? Mekkora marketinget szeretnél mögé tenni? 

Előzmény: prwhrqkt (4134)
prwhrqkt Creative Commons License 2020.08.21 0 0 4134

Sziasztok!

Azon gondolkodom, hogy van-e igény vajon mesterkés/ szakácskés közül európai,  cseh termékre, úgy, hogy gravirozunk bele igény szerint szöveget,  képet, bármit. ?

Egyesével, vagy készletben is. 

Fontos, hogy tényleg minőségi: a nyél teljes hosszában benne a penge,  és egyben van, ( nem összehegesztett) 

TinCsin Creative Commons License 2020.08.06 0 0 4133

Én így kerestem: "ceramic sharpener"

 

Most így keresgélve sok ilyet találtam, itt egy nem-kínai oldalról:

 

https://lansky.com/index.php/products/c-sharp/

 

 

Előzmény: Törölt nick (4132)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.06 0 0 4132

Készítek majd egy rendes fotót amin pontosan látszik az elhelyezkedése.
ŰLogika szerint "függőlegesen" kéne tartani a kést, ehhez van "beállítva" a kerámia.(legalábbis én így csinálnám, mert a függőlegeset ugye könnyű érezni. A többit majd a fotón látni fogod.

Tudod esetleg, hogy mi ennek a kerámiás izének az angol késélezőipari neve? Rákeresnék jutubon.

Előzmény: TinCsin (4131)
TinCsin Creative Commons License 2020.08.06 0 1 4131

A függőlegeshez képest 22.5 fokban döntve huzigálod benne a kést. A két kerámia között gondolom van egy kis rés, az egyik kerámia a penge bal oldalát, a másik a jobbat csiszolja.

Előzmény: Törölt nick (4129)
Hepci Creative Commons License 2020.07.31 0 1 4130

Erről valószínűleg azt az alsó-vuhani, szemferdült mórickát kellene megkérdeni, aki a Cormoran megrendelésére legyártotta ezt a sz*rt. :)

Előzmény: Törölt nick (4129)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.30 0 0 4129

A kerámia élező a tok végén.
A jobb oldali függőleges, a másik kb 45 fokos lehet. Mindkettő a műanyagtól kicsit beljebb van.
Ennek tképpen mi lenne a helyes használata? Hogyan kell odatartani és húzni az élt? Hiszen, ha csak beteszik a vályatba akkor mindenképpen az élét csihorálják el, és csak tompább lesz.

Előzmény: Boarhunter (4128)
Boarhunter Creative Commons License 2020.07.29 0 0 4128

Nem ismerem. Az utolsó filézőkésem egy felúszós shakespeare volt sok-sok évvel ezelőtt. Egy 15cm-es 1/2Flex Dick csontozóval filézem a halat.

Ezek a kis méretű beépített élezők kihúzhatnak a slamasztikából de kb. ugyanakkora esély van rá, hogy elcseszi vele az ember a kés élét. Elég, ha billeg egy kicsit a kezed aztán máris gömbölyűbb lesz az élszalag ahelyett, hogy élesebb lenne a kés...

Előzmény: Törölt nick (4127)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.29 0 0 4127

Ezt a filézőt ismered?
https://racvarosihorgaszbolt.hu/termekeink/cormoran-filezo-kes-28cm

A tok hegyében van 2 kis kerámialap, a logóval ellentétes oldalon meg egy kis gyémántos fémlap.
Ezeket hogyan kéne helyesen használni? Időnként húzzam át a kerámián? De az is olyan furi kialakítású, ígyis, meg úgy is bele lehet rakni. Biztos van benne valami logika, hogy miért.

A tok orrán van egy kampószerű kialakítás, még nem jöttem rá az mi akarna lenni. :) Beakasztom és lehúzhatom róla a burkolatot?

Délután fogom kipróbálni., persze most így új korában borotvaéles.

Előzmény: Boarhunter (4126)
Boarhunter Creative Commons License 2020.07.26 0 0 4126

Hidegrázást kapok attól a libától ha csak a hangját meghallom. Nem szép, nem okos, énekelni, táncolni nem tud, pornófilmhez már öreg, hát a főzős műsorokban vélte megtalálni a felemelkedéshez vezető utat.

Előzmény: Törölt nick (4125)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.25 0 0 4125

Pálinkás Marcsi tud alkotni.
Nem igaz, hogy senki, de senki nem tanította még meg, hogyan kell fenni?

https://www.youtube.com/watch?v=_e3m8F3S0zE

Törölt nick Creative Commons License 2020.07.24 0 0 4123

Ha utólag tudod meg, akkor lehet, hogy csak 1x de akkor viszont nagyon.

Előzmény: arnyekxxx (4122)
arnyekxxx Creative Commons License 2020.07.24 0 0 4122

Ha rólam forgatnának filmet akkor én mindennap kétszer megfenném a késeimet.

Előzmény: GPF (4109)
H_G Creative Commons License 2020.07.23 0 3 4121

Az bizony szerintem túl finom, polírozásra való. Az 1000 hasznosabb lesz a mindennapokban. Zöldséghez nem ideális a borotvaél, mert csúszkál a héján beleharapás helyett.

 

 

Előzmény: zsero (4120)
zsero Creative Commons License 2020.07.22 0 0 4120

Megnéztem még több kést, végül a Kai Wasabi Black Santokuja mellett maradtam, kezdő Santokunak tök jó lesz. Tetszett hogy könnyű és jó a fogása, németeknél ahogy láttam mindegyik 20 centis chef olyan 260-280 gramm körül van, nekem egyértelműen a Japán világ jön be akkor. Opimel sem volt könnyeb egyébként a 17-es chef 200 gramm körül volt.

Szerinted egy HAIDU HCR 3000-zal jót válaszottam vizes fenőkőnek, vagy inkább valami más kellene? Még nem bontottam ki, holnap vissza tudom vinni a boltba ha nem javaslod. Lehet egy 1000/4000 inkább jó? Kevés hús, sok zöldségre kellene.

Előzmény: H_G (4087)
FaZo 76 Creative Commons License 2020.07.22 0 0 4119

Kétség kivül nagyon ügyes!

Bár, én megnézném, hogy mennyit gecizik a vízbe áztatott polírkővel, amit a nagyapja hozott haza az Ukrán frontról a seggébe dugva, hogy a vágóhídról lopott leselejtezett késeire polir élt hónoljon.

Ahelyett, hogy a kocsmába sörözne az esztergályos, marós haverjaival, akinek néha odalöki, hogy "Pistám, tegyé' má' rá egy 17 fokos élszalagot, mert a múltkori 15-ös úgy elszállt, mikor az izületeket kerestem a potykában, hogy na!"

Előzmény: Boarhunter (4116)
Hepci Creative Commons License 2020.07.22 0 0 4118

Nem nagyon nézek pecás filmeket, mert az a világ taszít, sőt, még C&R-es is lettem az idők során, de azért megpucoltam pár tonna halat régebben.

Az ollóval konkrétan mi a bajod? Ennél praktikusabb eszköz a nagyobb szálkák (bordák) tövének átvágására nincs, ha csak a gerincet akarjuk kivenni.

Előzmény: Törölt nick (4115)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.22 0 0 4117

Ismerem, tipikus kereskedelmi pucolás, ezt csinálja egész nap.

Van egy hosszú filézője azzal kabátozott, 1 csontozója amivel felvágta, és a szétcsapkodója amivel elcseszi az egészet, mert gyönyörű szépen fel lehet ám szabdalni az ízületek és a csontok mentén, dehát leszarják, kínlódjon csak a paraszt amikor enné.

Előzmény: Boarhunter (4116)
Boarhunter Creative Commons License 2020.07.22 0 0 4116

Bár nem filéz hanem pont bárddal csapkod de mégis minden elismerésem az övé:

https://youtu.be/g50EWgLzsb0

Előzmény: Törölt nick (4115)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!