Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.29 0 0 3467

Többiek, szerintetek?

Előzmény: Procsel (3463)
KielB Creative Commons License 2016.07.28 0 0 3466

Ha már arról volt szó, hogy a brit szigeteken élők mennyire nem hasonlítanak ránk, gondoltam felhozom ezt.

Nekem élőbe is, meg TA-n is nagyon sokan mondják, hogy "hé úgy nézel ki mint abból a vámpíros filmből a srác."

Sose láttam semmi vámpíros filmet, de aztán elkezdett érdekelni, hogy kire hasonlítok.

Aztán rájöttem, hogy Robert Pattinsonra gondolnak, és ő például Angol. Szerintem Fáli-Atlanti keverék egyébként.

Procsel Creative Commons License 2016.07.28 0 0 3465

A TA-n egy Brit felhasználónak mutattam képeket Magyarokról, a képek alapján a Magyarokat egy Közép-Európai és Balkáni keveréknek jellemezte embertanilag.

Előzmény: Procsel (3464)
Procsel Creative Commons License 2016.07.28 0 0 3464

Hiszen a Kárpát-medence közel van a Balkánhoz.

Előzmény: Törölt nick (3462)
Procsel Creative Commons License 2016.07.28 0 0 3463

Balkáni Borreby.

Előzmény: Törölt nick (3460)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.28 0 0 3462

Ugyanaz, mint akit te balkáni borrebynek hívsz.

Szerintem a Kárpát-medencében sem ritkább, mint a Balkánon :-)

Előzmény: Procsel (3461)
Procsel Creative Commons License 2016.07.28 0 0 3461

Mit kell tudni erről a kárpát-medencei Borreby-ről Kaspar?

Előzmény: Törölt nick (3460)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.28 0 0 3460

Ehhez az archoz mit szóltok?

Kárpát-medencei borreby és/vagy CM?

Procsel Creative Commons License 2016.07.28 0 0 3459

A modern Magyaroknál előttük itt élő lakosság génjei dominálnak. A Mongoloid markerek aránya minimális.

Ez azért van, mivel a Honfoglalók, amikor letelepedtek a Kárpát-medencébe a lakosság elenyésző részét alkották és Ők lettek a uralkodói réteg, addig a kárpát-medencei őslakosság a köznép lettek. Azért nem lehet Magyarországon számottevő Mongoloid marker vagy Turáni jelleg, mivel a tatárjárás és a Török idők alatt a lakosság felét megölték vagy elhurcolták, valamint meglehetősen sokat keveredtünk a velünk szomszédos népekkel.

Előzmény: Mateo97 (3457)
KielB Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3458

Egyetértek teljes mértékben :)

Előzmény: Procsel (3455)
Mateo97 Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3457

Szerintetek a mai magyarokban genetikailag a honfoglaló törzsek vagy az előttük itt élő lakosság génjei dominálnak ? Sajnos sem a honfoglalók sem az ,,őslakosok" küllemét nem tudjuk,illetve én több egymásnak ellentmondó adatot olvastam. Várom az ezzel kapcsolatos véleményeket... :D

Mateo97 Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3456

Nagyjából,csak megerősíteni tudlak. A hasonlók közé még Románia moldvai részének és Moldovának a lakosságát is hozzávenném,a leginkább különbözőkhöz meg a Brit-szigetek lakosságát is.

Előzmény: Procsel (3455)
Procsel Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3455

Mateo97 és KielB!

Szerintetek mely Európai népek hasonlítanak a legjobban vagy a legkevésbé a Magyarokra?

A véleményeteket tőlem függetlenül leírhatjátok, de elmondom az Én álláspontomat:

Legjobban: A hozzánk közel élő népek (Szlovákia, Észak-Szerbia, Észak-Horvátország, Szlovénia, Dél-Lengyelország őslakossága).

Legkevésbé: Skandinávia és Dél-Európai déli csücskeinek (pl. Szicilía, Andalúzia) őslakossága.

Mateo97 Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3454

Én sem látok magamon sok dinári jelleget,az orrom abszolút nem olyan formájú szerintem. Az orrhoz közeli felsőajak csak a dinárira jellemző ?

Persze a felmenőim között simán lehet dinári ahogy bármi más is. A szemem esetleg lehet keleties/turanid jellegű ?

Szerintem továbbra is az alpesi-mediterrán keverék a legvalószínűbb. Amúgy az ismert felmenőim mint Győr megyeiek szinte. 

Előzmény: Törölt nick (3448)
Há mész, Rodrighez? :O Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3453

de Meteo magyar , itt 2 alpi van a keltás és a svábos. Tudnék mindkettőre fasza képet küldeni, de mivel nem celebek, személyiségi jogaik vannak. A keltásban amúgy van brünn típus is, és ez nemcsak a britteknél létezik, hanem itt is fejér és pest megyében főként.

Előzmény: Törölt nick (3451)
Há mész, Rodrighez? :O Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3452

a rábaköziek felétek besenyők főként. ott inkább a kaszpi magas, bár a pontusi is több mint a nem gyepűőr eredetű  népeknél.

Előzmény: Mateo97 (3431)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3451

Az alpesinek is rengeteg kevert variánsa létezik, talán még több, mint a dínárinak.

Ne felejtsük el, hogy az alpesi egy óriási területen elterjedt típuscsoport, a Brit-szigetektől kezdve a Közel-Keletig, Skandináviától Spanyolországig és Görögországig nagyon sok helyütt előfordul, Európában szinte mindenhol, igaz, hogy egyes helyeken nagyon gyakori, máshol viszont ritkább.

Klasszikus alpesi gócterületek Sváj, Ausztria, Dél-Németország (főleg Bajorország), Észak-Olaszország, Franciaországnak az alpesi és francia-középhegységi régiói, de tkp. a Kárpát-medence is, főként a nyugati fele.

Az alpesi típushoz tartozó emberek sok népmozgás és népkeveredés részesei voltak már a fémkoroktól kezdbe, nagyon sok különféle típushoz tartozó embercsoporttal intenzíven keveredtek, így nem csoda, ha egyes embertani jellemzőik megváltoztak és számos alcsoportjuk alakult ki, akik már nem is mind hasonlítanak az eredeti klasszikus alpesire.

A délnémet-osztrák nyelvterületen nagyon gyakoriak pl. az alpesiek és nordikusok különféle arányú keverékei, ez az ún. szubnorduikus, míg a franciáknál és északolaszoknál az alpesi-mediterrán kombináció a gyakori, de nagyon sok különféle kombináció van.

Há mész, Rodrighez? :O Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3450

Alpi homloka kidudorodó vagy egyenes , neki hátracsapott.

A felső ajka közelít az orrhoz erre írtam ,hogy ez már lehet dinári, taurid , kaszpi (azt a fejhossz zárta ki) ez sem alpi jelleg.

A kaukázusi vagy keleti dinaroid a befutó, mert az keveredett turánival is és a fejszélességen ez jól látszik.

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3449

A dínárinak ez a csoportosítása egy kicsit már túl idealizált szerintem.

Azt elismerem, hogy a dínári egy komplex típuscsoport, igen sok területi változattal, pl. közel-keleti dinaroidok is vannak, mint Cenus írta jó 1 évvel ezelőtt, de én ezt a sváb dínári - norikumi megkülönböztetést nem igazán értem és nem is látom indokoltnak.

Esetleg fényképekkel vagy rajzokkal tudnád illusztrálni? 

Előzmény: Há mész, Rodrighez? :O (3447)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3448

Szerintem 3 fénykép alapján nem zárható ki az alpi, ehhez komolyabb vizsgálatok és mérések kellenének.

Én Matteoban nem igazán látok dinaroidot, sem klasszikus balkáni, sem keleti kivitelben.

De azért kíváncsi vagyok a többiek véleményére is.

Előzmény: Há mész, Rodrighez? :O (3446)
Há mész, Rodrighez? :O Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3447

a dinári igen gyakori jegy millió alakban. van a klasszikus balkáni változat pl Zagyva György Gyula, ez vagy illír vagy délszláv lehet. A sváb dinári ami nem norikumi, hanem inkább tiroli-sváb jódlisoknál látni, Gyurcsány Fletó is ilyesmi. Gerában is ilyen játszik amúgy. Van a norikumi pl Reviczky gábor, Mucsi Zoltán, Bán jános. De van törpe dinári is az is a német származásúakkal került be fejre dinári, de kicsi vékony alak, Henkey közölt fotót a Kárpát Medencei népek etnikai stb stb c. könyvében. Végül a keleti dinaroid vagy Magyar dinári alak, Árpád házban, Horthy Miklós is ilyen ez kaukázusi dinári alak taurid , pamíri, turáni keveredésekkel különböző mértékben.

Előzmény: KielB (3444)
Há mész, Rodrighez? :O Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3446

keverék vagy.

1.rövid fej, 2.sötét haj-szem, 3.orrhoz közeli felső ajak, 4.hátracsapott homlok.

Az első kettőbe sok minden belefér a 3. ba már csak a dinári , taurid és a  kaszpi de az hosszúfejű, 4.-el kizárható az alpi mert annak vagy egyenes vagy kidudorodó a homloka.

a tippem keleti dinaroid vagyis kaukázusi.

Előzmény: Mateo97 (3421)
Há mész, Rodrighez? :O Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3445

A Magyarokban semmi ázsiai nincs, sem ma, sem Árpád idején.

A Magyarok alatt szkítákat kell érteni: Taurid , Pamíri, Kaukázusi- Teljesen europid bracykhranok. Pontusi (északi, ryasan forma), Kaszpi, Iráni teljesen europid hosszúfejűek. Végül a turáni amelynek őse a Cro magnonid C typus ami a borreby rokona, rövidfejűvé vált cro magnonid, protoeuropid forma, melyed gyenge mongolid hatás ért a bronzkortól kezdve.

Nemi kromoszóma adatok alapján 90% európai r1a1, 10% c3 mongolid jellemezte a közép-ázsiai részt a bronzkorban (Andfronovo kultúra)

Tehát a turániban 4 alcsoport van.

1. Andronovó ahol a cro magnonid durva jegyek tobzódnak enyhe mongolid keveredés mellett.

2. Alföldi, ennek a gracilis változata

3. europomongolid vagy középtípus ez már félig mongolid , de ez inkább a mai türk népekre jellemző, nálunk 2% alatti

4. turano-mongolid aminél 50% nál több mongolid karakter van ez is türk s nem magyar.

Előzmény: cenus (3420)
KielB Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3444

Van, de a dinárihoz képest ritka.

Előzmény: Há mész, Rodrighez? :O (3443)
Há mész, Rodrighez? :O Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3443

azért akad borreby is Mo.on, de abból is két csoport van a balkáni és a dániai.

a balkáni borreby pl Kovács Lajos alias Argo Tibi és Fira Heffner rapper, grafikus-youtubos.

dániai borreby pl Csintalan színváltó politikus, műsorvezető, Szabó győző színész-grafikus.

Előzmény: KielB (3430)
cenus Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3442

Cukkinira gondoltam.

Előzmény: cenus (3441)
cenus Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3441

Igaz, a valóság mindig bonyolutabb mint a modellek. Azonban felmerül a kérdés: Honnan van létjogosultsága önálló típusként kezelni egy megjelenést és honnan önkényesen kategória, ami igencsak instabil. Nem olyan mint a brokkoli, ami stabil keveréke az uborkának és a töknek ha jól tudom.

Előzmény: Törölt nick (3423)
cenus Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3440

Nagyon jó példa!

A családunkban az őseim között volt balti-nyugatbalti, dinári, mediterrán jelleg, norikumi is talán.

Ha raknák be képet a húgomról mindenki azt mondaná alpesi, a fiaira meghogy nagyrészt észak ponti.

Ismerve az ősöket több nemzedékre visszamenőleg, mindegyik tökéletesen levezethető, miért olyan amilyen.

Előzmény: KielB (3426)
cenus Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3439

Üdv köztünk! :)

Egyetértek az előttem szólókkal. Szerintem 50-50%.

Abban a kalapban úgy nézel ki mint valaki a Keresztapából!;-)

Előzmény: Mateo97 (3421)
cenus Creative Commons License 2016.07.27 0 0 3438

Köszi. Jó lenne valami tudományos forrás is azért! Ha lesz időm majd nyomozgatok!;-)

Előzmény: KielB (3408)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!