Keresés

Részletes keresés

vincere Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29857
Bubbles ki benne?
Előzmény: Sorsha (29856)
Sorsha Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29856
Little Voice az valami csoda, ha valakit érdekel, nekem megvan a zenéje.
Egyébként a főszereplő Jane Horrocks játsza Bubbles-t az Absolutely Fabulous-ban (egy sorozat Pusszantás Drágám címmel ment pár éve az RTLen is)
Előzmény: vincere (29854)
vincere Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29855
Egész jó kis oldala van Colin legújabb, januárban debütáló filmjének:

http://www.girlwithapearlearringmovie.com/

Nem semmi képek!

Meg kell, h. állapítsam, Colin lett az egyik legfoglalkoztatottabb színész!

vincere Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29854
TÉVÉAJÁNLÓ DECEMBER 15-21

HÉTFŐ

m2 21.40 Felicia utazása
Kanadai-angol bűnügyi film by Atom Egoyan (1999). Sztori: Felicia 17 éves. Írországban él családjával. Beleszeret egy jóképű fiúba, aki azonban hamarosan elutazik Angliába. Felicia állapotos, meg kell keresnie a fiút, ám csak azt tudja, hogy egy fűnyíró gépeket készítő gyárban dolgozik. A fiú helyett találkozik egy magányos, középkorú férfival, aki a bajba jutott fiatal lányok kéretlen segítője... Számos nemzetközi díj, imdb 7.1

National Geographic 21.00 A Gyűrűk Ura - a történelem tükrében
Érdekesnek hangzó (és a csatornára való tekintettel gondolom minőségi) fejtegetés - John Rhys-Davies vezetésével - arról, h. Tolkien vajon kikről mintázhatta a regény alakjait a történelmi személyiségek közül (60 perc).

KEDD

m2 22.10 Little Voice
Már régebben is ajánlottam, mikor az mtv-n volt. Angol film (1998), Michael Caine, Jim Broadbent, Ewan McGregor.

RTL Klub 0.15 Oroszország ház
Amerikai film (1990), Sean Connery, Michelle Pfeiffer, Roy Scheider, James Fox, Klaus Maria Brandauer.

Viasat3 20.15 Üdvözletek
Am. vígjáték (1968) by Brian de Palma, Robert de Niro fsz-vel.

PAX Tv 20.30 Zenés karácsony a Vatikánból 6/3. rész (60 perc)

SZERDA

mtv 18.30 Lili
Új sorozat, 3/1. rész. Rend. MAkk Károly. Szereplők: Haumann Péter, Santana s. Lorena, Esztergályos Cecília, KErn András, Koltai R., Balázsovits L., Koncz G., Reviczky G., Tordai Teri, Epres Attila, Gáspár S., Hajdu Istán, Gyuriska János. Lenygel TAmás
'Vajon mire képes egy tíz év körüli árva, aki saját vállalkozásából tartja fenn magát? Megszelídíti a megkeményített szíveket és megmenti az elveszőben lévő lelkeket. Leckét ad emberségből, tisztességből és szeretetből is. Eközben azonban saját élete is fordulatot vesz, és igazi családra talál. Vajon hogyan alakul egy elfelejtett, lecsúszott színész és a gyermek üzleti kapcsolatnak induló históriája? Erre ad választ a tanulságos, mégis szórakoztató és eseménydús történet.'

mtv 23.05 Viszontlátásra, gyerekek
Fr-NSZK film (1987) by Louis Malle. Bentlakásos egyházi iskola Franciaországban a náci megszállás idején. Rengeteg díj, pl. 2 Oscar-jelölés, 7 César, 2 díj Velencében. imdb 7.9

Duna Tv 20.05 Így még nem szerettem senkit
Olasz film (1999). 'Silvio 16 éves római középiskolás. Barátjával, Ponzival ugyan részt vesz az iskola megreformálásáért folytatott küzdelmekben, de a közéletnél sokkal jobban érdeklik a lányok, elsősorban élete nagy szerelmét szeretné megtalálni. A felnőttekkel nehezen ért szót, különösen a '68-as nemzedékhez tartozó szüleivel. Claudiával való találkozása után megerősödik benne a meggyőződés: a világon a legfontosabb dolog a szerelem. Több fesztiválon is sikert aratott vígjáték, a '68-as és a mai nemzedék érdekes összehasonlítása.'

TV2 12.40 Vakáció New Yorkban
Am. romantikus film (1996), a férfi fsz. David James Elliott (azaz Rabb a JAG-ben). Kedves karácsonyi film, pont múlt héten jutott eszembe, h. újra megnézném.

Hálózat tv 21.00 Tűzvirágok
Kitano Takeshi filmje (1997). 'An amazing film with an amazing story and an amazing background, because I haven´t seen any movie which tells a plot about deep love and self-sacrifice more moving than "Hana-bi" does! Loved the symbolic language and the unbelievable beautiful score nearly made me cry!' (vélemény az imdb-ről ahol 7.7 az értékelés). Európai Filmdíj, Velence Arany Oroszlán.

CSÜTÖRTÖK

Duna Tv 9.20 Szelek szárnyán
Iráni film (1999). 3 díj Velencében, imdb 7.3

PAX Tv 20.30 Zenés karácsony a Vatikánból 6/4.

PÉNTEK

Duna Tv 19.40 Glamour
Magyar romantikus dráma (2000), fsz. Eperjes Károly, Ónodi Eszter, Cserna Antal. Filmszemle Legjobb film díja.

Viasat3 20.15 Zavaros vizeken
Am. filmdráma (1998), emlékeim szerint minőségi színészi alakításokkal: John Travolta, Robert Duvall (ő nyert is pár díjat, no meg Oscar- és Golden globe-jelölést), William H. MAcy, James Gandolfini, Stephen Fry.

Spektrum 15.25 Szentpétervár kincsei
Aki nem jutott el az alapításának 300. évfordulóját ünneplő gyönyörű városba (gondolom többségben vagyunk), most betekinthet kicsit a gyalogosan állítólag bejárhatatlan (vagy minimum egy hét...) Ermitázsba.

SZOMBAT

TV2 22.20 A bűnös
Angol-am-kanadai akciófilm (2000), fsz. Bill Pullman.

VASÁRNAP

RTL Klub 22.25 Only You
Am. romantikus vígjáték (1994), fsz. Marisa Tomei, Robert Downey Jr., Bonnie Hunt, Billy Zane. Azt hiszem, láttam, de lehet, h. összekeverem egy másik Only You-val...

TV2 20.00 James Bond: A világ nem elég
angol kalandfilm (1999), Pierce Brosnan, Sophie Marceau, Robert Carlyle, Judi Dench. Talán ez lesz a 2. James Bond film, amit életemben láttam?

TV2 22.35 Tégra zárt szemek
Stanley Kubrick filmje (1999), amiről annyit eltérő véleményt lehetett hallani, talán most meg is tudom nézni. Fsz. Tom Cruise, Nicole Kidman. imdb 7.0

Viasat3 20.15 Páratlan prédikátor
Am. vígjáték (1992), fsz. Steve Martin, Debra Winger, Laim Neeson, Philip Seymour Hoffman.

PAX Tv 20.15 Zenés karácsony a Vatikánból 6/5.

vincere Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29853
Elég gyenge, de van realitásalapja: vannak olyan pasik (sztem nem is kevés), aki ha egy ilyen érzelmileg zűrös nővel találkozik, és már az elején szembesül ezzel, inkább bele se kezd. Emellett pedig mindannyian tudjuk, egy kapcsolat ennyire kezdeti stádiumában a körülményeknek mennyire kell passzolniuk, és milyen könnyen el tud illanni egy hangulat...
Mindenesetre - még ha el is tekintünk az általánosítástól - viszonylagos ellentmondás van a pasi kinézete (kisportolt test, latinos fej) és a 2 évig tartó várakozás között, bár van erre egy frappáns mondás, h. alamuszi nyuszi nagyot ugrik...
Előzmény: medvemacs (29852)
medvemacs Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29852
Linney-sztori: a pasi karaktere nem jön össze. Mert vagy olyan kis szende, mint az "öreg" főnök leírja, akkor viszont nagy bátorság, hogy egyáltalán felkérte táncolni Sarah-t, hazakísérte stb. Vagy pedig egy rámenős, vagy-lefektetem-vagy-nem-érdekel-a-csaj, de ez meg a sztorijuk elejével nem vág össze. Azt nem értem, miért adja fel ilyen könnyen? Hiszen ott szenvednek 2 évig egymás ellen... Van magyarázat?
Előzmény: atizi (29841)
vincere Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29851
:-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Meghalt Rubén González, a Buena Vista zongoristája 84 évesen. Rám mindig őt tette a legnagyobb hatást a filmben. Az a kép, mikor a kis nejlonzacskóval a kezében elsétál a parkban... Nagyon örülök, h. öreg korára megérhette, h. a világ megismerje, és h. ilyen hatalmas sikere legyen, voltak pl. hosszú évek az életében, mikor egyáltalán nem volt alkalma zongorázni. Most már őt sem láthatjuk :-(
Nyugodjék békében.
vincere Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29850
Kiosztották az Európai Filmakadémia díjait, az 'európai Oscarokat'.
A Good Bye, Lenin kapta a legjobb film, ffi főszereplő díját, összeen 6 díjat. Legjobb rendezés Lars von Trier a Dogville-ért.
SOLYA Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29849
Felbuzdulva az itten írottakon, elballagtam megnézni a Mystic River traleirt, ami elég érdekes volt (még mindig nincs hangkártyám), mert csak egy távoli egy házról, a folyó irányából megközelítve + kiírva a színészek neve. :-)
Előzmény: vincere (29846)
SOLYA Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29848
SPOILER
Szerintem meg amikor jönnek a "carol singers". :-) Elolvadtam teljesen.
Előzmény: vincere (29847)
vincere Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29847
Ne is mondd, alig várom már, h. újra lássam! szerintem az egész film talán legjobb jelenete, mikor a lány nézi a videókazettát...
Előzmény: SOLYA (29844)
vincere Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29846
A zenéje is jó volt, illetve persze a film közben nem erre figyeltem, csak utána olyan érzésem volt, h. abszolút passzolt a filmhez. mindenki azt mondja, h. ez talán a legjobb filmje Eastwood-nak.

Dogville: Pont ezt akarom jövő héten nézni, ha hajlandó eljönni ár valaki... Már fél éve várok rá. Lars von Trier az a rendező, akinek válogatás nélkül megnézem minden filmjét, ami az utamba kerül. (sajnos nem láttam még mindegyiket). Erről ráadásul még jókat is olvastam.

Előzmény: SOLYA (29845)
SOLYA Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29845
Meg fogom nézni. Elolvastam az ismertetőt a mozineten és elég meggyőző. Kezdem többre becsülni Clint Eastwoodot. Mint színészt, ki nem állhatom, de ha rendezőként (zeneszerzőként!!!!) bizonyít, akkor minden elismerésem az övé.

Cserébe ajánlom nektek a Dogville-t. Azon túl, hogy szintén megrázó, nem egy könnyen emészthető film, de nagy élmény, elhihetitek.

Előzmény: vincere (29843)
SOLYA Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29844
Úgy tűnik, nem csak nekem. :-)

Szerintem is a Juliet-Mark történet volt:
1. legkerekebb
2. legvalószínűbb (bár Karenék története úton-útfélen megtörténik, de ki szeret rá emlékezni?)
3. tuti, hogy sokaknak volt hasonló élménye
4. de tuti, hogy a hasonló élménynél itt szebben volt kidolgozva a megoldás. :-)

+Annak a színésznek, aki Markot játszotta, elhittem mindent. És a szerelembe belepistult pasi a gyengém. :-)

Firth története számomra is erőltetettnek tűnt. Ha hosszabb idő alatt lehet felvezetni és kidolgozni, akkor talán még hihetővé is lehetett volna tenni, sőt. Velem történt már meg hasonló, úgy értem voltam már úgy szerelmes, hogy egy szót nem értettem abból, amit a másik mond. (Gondolom nem én vagyok az egyetlen.) :-)

Előzmény: atizi (29841)
vincere Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29843
A Mystic River-ben se semmi, elhihetitek.
Előzmény: SOLYA (29842)
SOLYA Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29842
Ugyehogyugye? Sorsha már korábban is dícsérte, de én csak ott figyeltem föl rá, bár azt hiszem, több filmben is láttam (de nem rémlik).
Előzmény: medvemacs (29839)
atizi Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29841
Juliet és Mark története. Firth-é túl valótlan volt. Egyébként a Laura Linney történet befejezetlennek tűnt. Ők a végén se jelentek meg újra, illetve csak ennyi volt? Semmi újabb próbálkozás még a hapsi részéről sem?
Előzmény: SOLYA (29821)
atizi Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29840
BBC rádiót szoktam hallgatni (főleg nyelvvizsga környékén), sajnos BBC Prime nálunk sincs.
Előzmény: vincere (29835)
medvemacs Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29839
Csak nem ő volt a harcostársnő/áldozat? Fantörpikus! Minden elismerésem!
Előzmény: SOLYA (29837)
SOLYA Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29838
Képzeljétek, ma reggel az történt velem, hogy elővettem a téli cipőmet, de nem ismertem rá. Nézegettem zavartan vagy 5 percig és arra jutottam, hogy ez tényleg nem az én cipőm, mert nem ilyen volt se az orra, se a sarka (viszont határozottan megtévesztő volt, hogy pontosan ott van letörve a zipp-zárja). Szóval alapos ön- és cipővizslatás után arra jutottam, hogy nem én vagyok hülye, hanem a cipő.

Ezért lehet, hogy van még valahol otthon egy másik téli cipőm is, csak most nem találom. :-)

De az is lehet, hogy elcseréltem a húgommal és akkor mégiscsak egy cipőm van, csak most egy másik.

Esetleg a téli cipők, ahogy öregednek, orrot és sarkat növesztenek. :-)

SOLYA Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29837
Laura Linney egyszerűen hihetetlen. 15 évet képes fiatalodni vagy öregedni a szerepének megfelelően. Vö. pl. ezt a képet a David Gale életével, ahol simán 45-nek néz ki (és valójában 40 körül is van). Egyrészt határozottan jó a bőre, szóval szerencséje is van, de komolyan az az érzésem, hogy ő azok közé tartozik, akik belülről fiatalok és így tudnak megújulni.

Minden elismerésem.

Előzmény: vincere (29834)
vincere Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29836
nem látszik :-(

Mindenki sajnálhatja - a topikból az egy szem Sorsha kivételével -, h. nem jött tegnap a Mystic River-re. Azóta is ezen jár az agyam. Sean Penn leírhatatlan, ahogyan játszik (és ahogy egyre jobb pasi lesz belőle), ugyanez igaz Kevin Bacon-re is. Na meg Tim Robbins... Nem semmi film, erősen ajánlott!!! Ja, és Oscar-díjat Sean Penn-nek (minimum) ...

Előzmény: vincere (29834)
vincere Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29835
Kinek BBC World, kinek BBC Prime...
Otthon (vidéken) csak az utóbbi van, itt Pesten viszont, majd mikor bevezetem, csak az előbbi lesz.

Ezért lehet, h. hiába ajánlom mindig ezerrel a 'Game On' c. kitűnő sorozatot (BBC Prime szombat esténként 23 órától, 3 rész). Igaz, pár hete Ben Chaplin szerepét átvett eegy szőke hajú srác, eleinte furcsa volt, de már megszoktam. a mostani részben viszont volt Crispin Bonham-Carter! Először nem voltam benne biztos, h. ő, mert teljesen más figurát játszott, a hangja is jóval férfiasabb volt.
Na mindegy, vidékiek azért legalább egyszer kukkantsanak bele. Eddig összesen egy részt feliratoztak (azt egy volt egyetemi évfolyamtársam követte el...), viszont a teletext 888. oldaláralapozva angol felirattal lehet végignézni a filmet, én is ezt teszem, különben a poénok feléről lemaradnék...

Előzmény: timcsili (29830)
vincere Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29834
Bocs, h. így kerekezek, de jelenleg Sean Penn és Kevin Bacon töltik be az agyamat...

A képen Sean Penn és a Love Actually-ben is játszó Laura Linney.

Sarastro nagymester Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29833
Angolosok: tessék felfedezni a BBC-rádiókat! (Megéri!)

http://www.bbc.co.uk/radio3/classical/discovernew.shtml

Karla Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29832
Jobbulást!
Előzmény: jamamura szadakó (29825)
SOLYA Creative Commons License 2003.12.08 0 0 29831
Egyesben.

Majd számolj be!

timcsili Creative Commons License 2003.12.08 0 0 29830
a bbc world talking movies c. programjában a héten a girl with a pearl earring (vagy többesben van?).
vincere Creative Commons License 2003.12.08 0 0 29829
tényleg nem könnyű...
Persze mindegyik tetszett, de amit kiemelnék:
Mark+Juliet, ill. csak Mark... Szerintem az egész filmben ő tette rám a legnagyobb hatást.
Dobogós még:
a miniszterelnök liaison-ja, illetve tagadhatatlanul Billy Mack személyisége :-)
Előzmény: SOLYA (29821)
vincere Creative Commons License 2003.12.08 0 0 29828
És milyen jól csinálta!!!
Előzmény: SOLYA (29812)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!