Régóta fontolgattuk többen, hogy szükség lenne olyan topicra, amelyik a nagyobbacska (kb. 6-10 éves) gyerekekről szól, mert sok "régi" fórumozó gyerekeivel együtt "kiöregedett" a várandós-szoptatós-babázós-kisgyermekes topicokról. Pedig ahogy nőnek a gyerkőcök, egyre tágul a világ, egyre több megbeszélnivaló merül fel az emberben. Úgy gondoltam, hogy itt mindenről essék szó, ami ezt a korosztályt és szüleit érinti, vagyis lehet az iskola, szabadidő, különóra, evés, játék és minden, ami belefér...
nem láttam csomagküldőben, de ha szeretnéd, akkor veszek neked, csak mondd meg, hogy mennyit szeretnél és elpostázom ... he-he-he... én leszek a csomagküldő :o)
mi még úgyis csak a jövő hét elején futjuk az első maradékos körünket :o)
Itt minden boltban kapható, szerintem nem ritka márka egyáltalán. A hegyező szerintem azért töri ki a ceruzák hegyét, mert ha kemény felületre leesik többször is a cerka, hajszálrepedések lesznek a bélésén, és annyi elég a hegyezőnek, hogy eltörje, amikor a legvégén a hegy beleszorul a hegyezőbe. (Elég tudományos voltam? ;-))
És ezt a törhetetlen hegyűt milyen üzletekben lehet kapni? Csomagküldőben nem látott valaki, normális áron? Én eddigi 2 iskolás év alatt a hegyezőt utáltam a legjobban. A legtöbb kitörte a ceruza hegyét, tényleg épp' a hegyezés vége felé (Vagy ez a cerka hibája???) Volt egy, ami bevált (2 lyukú, a nagyba belefért a vastag, 3oldalú színes is); de ez elveszett és sehol sem kaptam azóta... Mamitól kapott aztán a gyerek egy asztali, tekerős hegyezőt - na, ez bírta 2 hónapig, aztán egyszerűen darabjaira hullott... Szeretnék egy "örökéletűt"...
Bingó, én is ezeket szoktam venni. A Stabilonak van 3 szögletű színese, ha éppen kifogja az ember. A Contét még a nagyoknál fedeztem fel, a "fája" préselt faforgács, a "bélése" meg ragasztóval vagy mivel rögzített festék, így maga a ceruza is hajlik, a hegy meg nem törik ezer darabra, hogy hegyezéskor mindig éppen akkor essen ki, amikor késznek hiszed...
Szia, írnál márkákat, amiket a tantónéni javasolt? Nálunk csak annyi az ukáz, hogy ne legyen gagyi, namost én ezzel meg vagyok lőve, mert biztos vagyok benne, hogy pusztán az ár alapján nem lehet behatárolni, hogy mi a gagyi és mi nem. Főleg ceruza (grafit, szines), zsirkréta, festék, ilyesmi érdekelne.
Most adok hálát, hogy nekünk az elsős tanítónénik még májusban összeállítottak egy listát a beszerzendő iskolaszerekről (nekünk spec. még márkát is írt, hogy a tapasztalatai alapján mi bírja ki leginkább). A beszerzendő cuccokat meg egy papírnagyker összeállította, és ahogy számoltunk nagyon jó áron meg lehetett venni tőlük csomagban. Így most csak néhány - a csomagból valamiért kimaradt - dolgot kell beszereznünk.
Egyébként nálunk is a vastag háromszög ceruzát kérte grafitból, meg még néhány színből, meg kért vékony háromszögűt is, gondolom későbbre. A lista állítólag az éves beszerzendő mennyiséget tartalmazta.
Hát... szóval ez keresztdominanciának tűnik. Én továbbra is azt mondom, hogy keresnék egy szakembert, biztos, ami biztos. Az még nem jelent semmit, viszont ő pontosabb választ tud adni arról, hogy milyen gondok lehetnek ebből esetleg a későbbiek folyamán.
Szia, 3-szögletűt , sajnos darabáron, 350,-/db ( vastag) a KES papírbolthálózat bármelyik üzletében kapsz. Mindenféle keménységű grafit, és színes is van. Én Fabert vettem, olyant, ami 3-szögletű, és a szára apró gumipöttyökkel van "tarkítva", agy a keze sem csúszik. Mindenféle színben van, nekünk kék, piros, zöld, fekete kellett, 2-2 db.
Az én fiam is kétkezes, nála kifejezetten "gyúrtunk" a balkezességre, hogy legyen valamelyik oldala domináns, így a jobb kezével eszik, de minden mást a ballal csinál inkább. A labdajátékokban a bal keze az ügyesebb, azaz erősebben tud dobni vele, de a jobbal is beletalál pl. a kosárba. 12 éve elvittem a nev.tan.-ba (más itt nem volt), ott derült ki, hogy inkább balos. (A nagylányom soha nem is használta a jobb kezét semmire, nála nem volt kérdés a balkezesség, de a fiamnál még 6 évesen is az volt...)
Szivem nincsen ellentmondás, ha akkor lettek volna ilyen okos dolgok amiknek utána tudtam volna nézni a dr Spock ill az akkor ujdonságkétnt megjelent Vekerdy féle "Fiatal szülők könyve, 3-tól 6 évesig, ill. Iskolás lesz a gyermekünk" szakirodalmon kívül, akkor én is okosabb lettem volna már akkor, pláne ha akkor ilyesmik egyáltalán kaphatók lettek volna. De nem voltak, és még így is egész ember lett végülis a kölykökből, ennyi. És aki teheti, az előzze meg igenis, én is ezt tettem volna. De ha valakinek nem sikerül, az se dőljön a kardjába, ennyi. Mert ezt tapasztaltam. Mellesleg a férjem is kétkezes a mai napig is (épitészmérnök) balkézzel ír, de jobb kézzel fűrészel stb.... szóval van ilyen és régen is volt ilyen, és ez önmagában nem trágődia.
Nézd meg azokat a teszteket, amit Zso írt. Ezenkívül persze van még egy csomó teszt erre, de ezek a legegyszerűbbek. És bár szerencsésnek látszik a kétkezesség, de alapvetően még sem az. Érdemes lenne egy szakembert is megkérdezni, aki kifejezetten foglalkozik ezzel.
Tavaly a nagyfiamnak a grafitja is és a színese is vastag háromszögű volt, sőt még filcből is kerestem ilyet neki. Most a színese már vékony háromszögű lesz, grafitból még elhasználja, ami van vastag, de kapott mellé vékonyat is - majd választ, hogy melyik a kényelmesebb neki.
Ceruzák: én vadásztam a háromszögletűeket grafitból, színesből hatszögletűnk van, de még elgondolkozom a dolgon. Én rengeteget szívtam a görcsös ceruzafogástól. Az egy dolog, hogy ronda-e az írásom vagy sem, de az gáz, hogy egy-egy írósabb időszakban sima lecke meg dolgozatírástól inhüvelygyulladásom lett :( 6-szor volt gipszelve miatta a kezem. Na, ezt nem kívánom senkinek.