Keresés

Részletes keresés

L169OM Creative Commons License 2018.10.28 0 0 3056

Szia!

Az Omega mágneses vízszűrő műanyagdobja eltörött.

Esetleg tudsz valakit, aki Bp VIII. kerületében meg tudná javítani? Drága egy ilyen javítás?

Előzmény: Sony Black (3053)
Sony Black Creative Commons License 2018.10.28 0 0 3055

Ez OK! De szerintem egy Testo-val be lehet azt lőni jóra. Tehát rosszabb biztos hogy nem lesz legfeljebb ugyanolyan, csak nem alszik ki a láng

Előzmény: Törölt nick (3044)
Sony Black Creative Commons License 2018.10.28 0 0 3054

"ha a MIKA egy jó konstrukció lenne."

Na azért ne beszéljünk úgy mintha nem lenne jó semmire.

Az 6EU tökéletesen működőképes, és lényegesen kevesebb hibát produkál mint egy régi széria.

Nyilván megbízhatóbb készülék lenne, ha BOSCH lenne mondjuk ráírva és nem Technorgáz :)

Előzmény: Brikk stone (3050)
Sony Black Creative Commons License 2018.10.28 0 0 3053

Attól, gondolom, hogy gyári iszapleválasztót kapott és az egy fos...

Előzmény: L169OM (3052)
L169OM Creative Commons License 2018.10.28 0 0 3052

Sziasztok!

Az mitől lehet hogy a Mika 6 EU kazán alul néha szivárog?

Tudtok esetleg ajánlani valakit aki meg tudná nézni?

Csapeter Creative Commons License 2018.10.27 0 0 3051

A 3 milliós becsült számot "Magyarországon hány konvektor üzemel?" kérdésre dobta a gugol.

A hozzászólás nem az emberek mikás vágyairól szólnak, hanem egy jobb készülék kifizetődéséről.

A főszereplő ebben a fórumban még mindíg a mika és a hozzá kapcsolódó problémák megoldása.

Kössz a kiigazítást.

Előzmény: Brikk stone (3050)
Brikk stone Creative Commons License 2018.10.27 -1 0 3050

"Kb. hárommillió konvektort, cirka 1-2 millió lakásfűtést lehetne kiváltani a készülékkel,"

Nagyon túlbecsűlt ez a szám.

Van jelenleg 4,2 millió lakás Mo.-on.

Van úgy 600 -800 ezer távfűtéses lakás számoljuk ide a központi fűtéseket is.  Az átlag legyen  700 e.

Marad  3.5 millió lakás. Ezekben is van fűtés  / gázkazán,  konvektor, vegyeskazán, cserépkályha, kandalló meg pl. pellet kazán, sőt  villanyos fűtés is  'szegényeknél' /  .

Hogy ezek min   MIKÁRA vágynának ?

Kizárt.

A konvektoroknál is kétfajta van  , van a parapetes  és van a kéményes. Igaz a kéményes csekély.

A parapetes konvektoros  lakások egy részénél való igaz, hogy a MIKÁ-s kiváltás a legkézenfekvőbb.

Lehet úgy   100  e és  200 ezer  lakás  közötti ez a szám. Ha....  ha a MIKA egy jó konstrukció lenne.

"ha megbízhatóbban működne."

Jó legyek nagyvonalú,    300 ezer lakást ésszerű lenne mikás fűtésűvé tenni.

Előzmény: Csapeter (3049)
Csapeter Creative Commons License 2018.10.27 0 0 3049

Szerintem ezek inkább milliós tételek.

A rosszúl kialakított kazántest miatti leállások és a leállások miatti vásárlói bizalmatlanság.

Kidobott milliókba került a rosszul kialakított kazántesttel szerelt készülékekre ventillátort szerelni és engedélyeztetni.

Addíg toldozgatták a rossz alapot, míg engedélyezési problémái lettek.

Kb. hárommillió konvektort, cirka 1-2 millió lakásfűtést lehetne kiváltani a készülékkel, ha megbízhatóbban működne.

Na ez a sok-sok millió!!!!!

Ennek ellenére én szeretem ezt a kis készüléketkészüléket, hiszen én is ilyet használok és nem cserélném le semmi másra.

Előzmény: lufi77 (3036)
universaltool Creative Commons License 2018.10.26 0 0 3048

Bírja! De olyannnal csináltasd, aki üzembe is helyezi.

Előzmény: Mezőföldi 2 (3047)
Mezőföldi 2 Creative Commons License 2018.10.26 0 0 3047

Ha megengeditek  kérdeznék !

Van egy  fél ikerházi lakás.

Földszint  50 nm ( szoba , konyha, fürdő  és előszoba )  illetve az emeleten két db kis szoba fürdő és  közlekedő  40 nm, de a légköbméter kevés /kicsi  2,2 belmagasság/.

Jó lenne e ide a MIKA ?

fűtésteljesítményileg igen  úgy   4.5 -5 kW a max  fűtési  telj. igény.

Viszont sok radiátor kell  pontosan 6 db.

Földszintre 3 db. és az emeletre is 3 db.

Kérdés  bírja e a kazán, főleg a szivattyúja ?

pl. beraknánk  6 db   0,8 kW os radiátort az ugye  4,8 kW.

a  fűtésvezetékek lennék viszonylag hosszúak.

Vélemények !!

Csapeter Creative Commons License 2018.10.26 0 0 3046

Golyómintás alumínium hőtükőr lemez.

https://www.mbkandallo.hu/hotukor-golyomintas-folia

Előzmény: universaltool (3045)
universaltool Creative Commons License 2018.10.26 0 0 3045

Ahhaaa, megmondanád, miből van a légterelő lemez? 

Előzmény: Csapeter (3042)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.25 0 0 3044

mert a légfelesleg tényezőt ott a ventilátorral megpróbálják beállítani , arra van tervezve, de egy atmoszferikusra utólag egy ventilátort nem szerencsés csak úgy találomra.

Előzmény: Sony Black (3039)
Csapeter Creative Commons License 2018.10.25 0 0 3043

Többet azért nem írok róla, mert az már felkéres keringőre.

Csapeter Creative Commons License 2018.10.25 0 0 3042

Az én készülékemnek ez a nyolcadik fűtésszezonja. Az első két szezonban nálam is vendég volt a láng leszakadása az égőkről és a vele járó fűtetlenség. Mivel senki nem tudta megoldani ezt a kis kellemetlenséget, gondoltam én veszem kezelésbe a kazánomat, mivel már úgysem garanciális. Ma úgy gondoltam kitakarítom a zárt égésterét, amit meg is tettem. Közben csináltam egy pár képet a készülék belsejéről.

Takarítás előtt:

Takarítás közben:

A légterelő visszahelyezése:

És ahogy ég:

bacsiszabolcs Creative Commons License 2018.10.25 0 0 3041

Van benne ventillátor.

Előzmény: Sony Black (3028)
bacsiszabolcs Creative Commons License 2018.10.25 0 0 3040

Fűtés közben is. Érdekes módon mindig este 7 óra után és 8 óra elött. Kiváncsi voltam mi fog történni ezért szántam rá egy kis időt és végignéztem. Elkezdett az őrláng és a fűtőláng is leszakadni és már olyan magasra leszakadt, hogy nem ért bele az elektródába ezért le is állt.

Előzmény: Csapeter (3018)
Sony Black Creative Commons License 2018.10.25 0 0 3039

Ezt fejtsd ki miért?

A turbós kazánok hatásfoka jobb mint a gravitációsoké.

Előzmény: Törölt nick (3032)
Sony Black Creative Commons License 2018.10.25 0 0 3038

Zárt égésterű, el lehet dobozolni egy szekrénnyel.

Előzmény: Dávid Gila (3035)
universaltool Creative Commons License 2018.10.24 0 0 3037

Oxigént kívülről veszi, be lehet dobozolni. Semmi gondot nem okoz. 

Előzmény: Dávid Gila (3035)
lufi77 Creative Commons License 2018.10.24 0 0 3036

Ennek az engedélyeztetése milliós tétel.

Előzmény: Csapeter (3031)
Dávid Gila Creative Commons License 2018.10.24 0 0 3035

Kedves Sony Black

"A gyújtóláng nagyságából vissza kellene venni".

Rá tapintottál a megoldásra, nagymértékben csökkent a hangos kattanást követő víz átfolyás sűrűsége. (egyébként mennyire kellene állítani a gyújtólángot? 50nm es lakás)

Eddig abban a hitben éltem, hogy semmi nem tud kizökkenteni az álomba zuhanásból, de sajnos ez az erős kattanás hang próbára tesz. Semmi baj nincs azzal mikor üzemel a kazán (fűt) akkor semmi erősebb hangot nem ad ki.

Mivel a kazán közvetlen a fejem mellett van így erre a hangra megoldást kell találnom, ha nem is megszüntetni de már a csökkentése is jó lenne.

Előző kommentelő írta, hogy építsem körbe szekrénnyel. Laikus ként sem tartom jó ötletnek, hogy egy oxigén igényes égésnek megfelelő környezet lenne a körbeépítés.

Lehetséges, hogy ez a víz tekeréses folyamat egy alkatrész cserével akár csendesebbé vállhat?

Esetleg alternatíva ként hang fogó panelekkel körbe venni mint a hang stúdiókban?

Köszönöm előrre is a válaszod

Előzmény: Sony Black (3027)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.24 0 0 3034

gyújtáskori gázmennyiséget ellenőrizni

Előzmény: Törölt nick (3033)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.24 0 0 3033

Sziasztok!
Mika 6-E őrláng nélküli készülékem van. Sajnos egy hiba már tavaly óta előfordul, és nem sikerül a szerelőnek sem megoldani: 

Ha a termosztát bekapcsol, mert a hőmérséklet lesüllyed a beállítottra, akkor előfordul, hogy nem gyújt be a kazán. Kattan a termosztát, elindul a ventilátor és a  szivattyú, de a gáz nem, és szikra sincs. Tehát hazaérek a hideg lakásba, keringeti a rendszer a hideg vizet. 

Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a gond? A hőkorlátot és az elektronikát már kicserélték benne, a parapetet is megnézték, illetve kitisztították a készüléket. 

Köszi a segítséget!

Törölt nick Creative Commons License 2018.10.23 0 0 3032

de evvel meg a hatásfok van nagyon lerontva.

Előzmény: Sony Black (3028)
Csapeter Creative Commons License 2018.10.23 0 0 3031

Kialakul  felhajtóerő, csak túl magassan.

Ez a  szívó hatás a kazántest és a főégősor közötti körbenfutó cirka 2cm-es résen a legnagyobb. Ez a terület a levegő beáramlását biztosító parapetnyílás alatt és az összes fúvóka fölött helyezkedik el, körülbelül a felső harmadharmadban.

Miért ne szívná el a levegőt a fúvókák elől?

Szerintem nem milliós, hanem ezer forintos tétel, mivel nem kell a zárt égésteret, a kazántestet és a főégősort sem módosítani.

Már leírtam és le is rajzoltam.

Amíg nincs ilyen módon megcsinálva, nézheti, állítgathatja ezer szerelő, nem lessz sikeres hosszútávon, mivel a beszívott levegő hőmérséklete-páratartalma, a gázláng hője, a kazántest hőmérséklete, a keringetett víz hőmérséklete mind-mind hatással vannak a zárt égéstéren áthaladó levegő áramlására.

Sony Black Creative Commons License 2018.10.23 0 0 3030

Az őrlángos Mikánál ez a sorozatos láng kialvások rendszerint a parapet rossz tulajdonságain alapul.

Már az eleve probléma, hogy ami be van rakva neki deflektor, az valójában nem az. Legalábbis a deflektort mint funkciót nem látja el. Így nem minden esetben alakul ki egyből huzat/felhajtóerő a hőmérséklet változás hatására, hanem keletkezik egy pillanatra egy lég dugó, és ez már elég a készüléknek ahhoz hogy tiltson/ illetve az égéstermék megfojtsa a lángot. Véleményem szerint ez konstrukciós hiba, ugyan úgy mint az eleve szívott rendszerű fűtés kialakítás. Erről már hosszasan elbeszélgettem a Technorgáz egyik technikusával anno, aki gyártásnál is ott van. Annyit tudott hozzá tenni a dologhoz, hogy minden változtatás a kazánon több millió forintos engedélyeztetés stb... Igy aztán még nem jön vissza, vagy nincs túlnyomó részt probléma a kazánnal (pl minden 3.-ik ilyen problémás.... addig nem is változtatnak.

De ez már lényegében a múlt, mert az EU széria nagyrészt megoldotta a problémát. Kivéve a szívott rendszer kialakítást. De az már csak a jéghegy csúcsa.... :D

Előzmény: MIKA-6EU (3026)
Sony Black Creative Commons License 2018.10.23 0 0 3029

Ez parapet hiba szokott lenni. A füst gáz nem tud megfelelően távozni és megfolytja a kazánt. Kezdettől fogva ilyen?

Szélrács? Parapet fal vastagság? 

Előzmény: Csilla9102 (3022)
Sony Black Creative Commons License 2018.10.23 0 0 3028

Elég lenne csak egy ventilátort utólag beépíteni. Ezt pl túl vastag parapet kiállásnál szokták. Nincs szükség az ionizációra.

egy ilyen mutatvány megvan kb 20e -ből

Előzmény: bacsiszabolcs (3016)
Sony Black Creative Commons License 2018.10.23 0 0 3027

"fűtés nélkül is be kapcsol. egy kattanás hang majd átfolyik rajta valamennyi víz  ami nagyon hangod."

Mit jelent hogy nagyon hangos? Ennek a folyamatnak egyáltalán nem kell hogy hangos legyen , mert nem is ég a főláng, ami esetleg forralná a vizet. Az hogy kattan, hát istenem ez egy kazán. Nem lehet síri csendben. A gyújtóláng nagyságából vissza kellene venni, mert egyrészt szét égeti ott a kazántestet, másrészt ezért tekeri állandóan a vizet fűtés nélkül.

Előzmény: Dávid Gila (3020)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!