Keresés

Részletes keresés

Hepci Creative Commons License 2009.03.31 0 0 365
Jövök én is Ottóval, szívesen, feltéve, hogy az első alkalommal kapok egy sorozat - hozzám hasonló - alfafém nemesacél köcsögöt ingyé'.
Az értékesítési módszereken meg nem tudunk túllépni, sajnos. Az alultájékozott nyugdíjasok nagyipari mértékű átbaxása és utána gengszterügyvédekkel való befenyítése sose lesz nekem szimpatikus, bocs.
Előzmény: Zsolt.D (364)
Zsolt.D Creative Commons License 2009.03.31 0 0 364

Kedves Otto!

 

Olvasva hozzáaszólásait szívesen felajánlok egy ingyenes részvételt a most induló Főzés Zepterben "tanfolyamunk"-ra. Önnek azért ingyenes, mert kihívást jelent számomra az Ön meggyőzése arról, miért érdemes Zepter edénykészletben főzni, és ott, ha tényleg megfelelően, előírásszerűen használja kiszámolhatjuk van-e, s ha igen, mekkora a havonta elérhető megtakarítás, illetve mi is a tényleges különbség a két főzési mód között.

 

A Zepter értékesítési módszerek tényleg hagynak/hagytak kívánni valót maguk után, ezt nem kétlem, azonban ezen már túl kell(ene) lépni.

 

Kérem ha vállalja, szívesen állunk rendelkezésére, bővebben a fozeszepterben.co.cc oldalon olvashat, ott jelentkezhet is. A "tanfolyamon" történő részvétel mindenféle kötelezettségektől mentes, nem értékesítésről szól.

 

Amennyiben lehetséges, kérem a "tanfolyam" után írja meg nyíltan véleményét ebbe a topikba, akkor is, ha esetleg sikerült pozitívumot elérnünk.

 

Köszönettel,

Zsolt

Előzmény: Otto Normalverbraucher (363)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2009.03.29 0 0 363

Szimpla pszichológia. :-)

Senki nem vallaná be magának, hogy rászedték, átvágták, amikor rátukmáltak egy többszázezres edény(készlete)t. Emiatt aztán folyamatosan bizonygatnia kell saját maga előtt is, hogy az abban készült ételek

- jobbak

- egészségesebbek

- NASA-bbak :-)

- más edényben csakis rosszabbul készíthetők el.

- stb.

 

 

Előzmény: carbonara (362)
carbonara Creative Commons License 2009.03.29 0 0 362
Csupa finomság!
De melyiket nem lehet ezekből egy közönséges edényben ugyanolyan finomra, ugyanennyi idő alatt elkészíteni ?
Minek a töltött tojáshoz egy százezres edény ? Vagy a nyolc perces spagettihez ? A palacsintához ?
Előzmény: sue19 (359)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2009.03.29 0 1 361

NASA-technológia... Csak az amwaynél, csak neked,  és csak 200 ezer egy kotla.... :-DDDDDDDDDD

 

Értelmes választ ne várj, az MLM-ben nincs fizika, nincs kémai, se biológia, csak a szponzor által elmondottakban kell hinni. :-D

Előzmény: Hepci (360)
Hepci Creative Commons License 2009.03.29 0 0 360
Milyen nemesacél az 'alfafém'? És miért 'csak az AMC használhatja' a konyhatechnológiában? Netán ők bányásszák?
Ha rákattintasz a nevemre, sejtheted, konyítok valamit az acélokhoz...
Amúgy üdv és megabruhaha. :)
Előzmény: sue19 (334)
sue19 Creative Commons License 2009.03.29 0 0 359
Sziasztok! Az alábbi 4 ételt készítettük a legutóbbi AMC rajongók találkozóján, már a húsvét jegyében.
Lesz még egy találkozónk húsvét után, amikor könnyű, "levezető" ételeket készítünk, hogy a húsvéti nagy zabák következményeit kissé helyre tegyük.
A recepteket fölrakom ide is, de a találkozón olyan tippeket, fogásokat láthattok, amit így nehezebb átadni. Habár most készítettem a receptfüzethez (minden vendég megkapja lefűzve az ott készült ételek receptjeit) egy tippek oldalt, ahol néhány alapszabályt leírtam.
sue19 Creative Commons License 2009.03.29 0 0 358
Töltött tojás

Hozzávalók: - 10 db tojás
- kb. 4 dl tejföl
- só, bors, esetleg kevés gyömbér
- vaj az edény kikenéséhez

A tojásokat a 20 cm-es párolókosárba rakjuk. Egy 4 l-es elem aljára annyi vizet öntünk, hogy a párolókosár lábait ellepje. A tojásokat a párolókosárral az edénybe tesszük, lefedjük és 2/3 hővel keményre főzzük. (Visiotherm közép állásától számítva kb. 10 perc.)
Vékonyan kivajazunk egy 3,5 l-es sütőelemet. A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, sárgájukat kiszedjük. A fehérjéket vágott felükkel fölfelé a kivajazott edénybe fektetjük, enyhén megsózzuk. A tojássárgákat villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, kevés gyömbért is adhatunk hozzá, és annyi tejföllel keverjük el, hogy kenhető, de sűrű masszát kapjunk. Megtöltjük vele a félbevágott tojásokat. A visszamaradt tölteléket tovább hígítjuk a maradék tejföllel, ha szükséges, még ízesítjük és a híg masszát a töltött tojásokra öntjük. Az edényt alulról a visiotherm közép állásáig melegítjük, majd az Atmosferát ráfordítva a töltött tojások tetejét megpirítjuk. (Kb. 6-os fokozaton.)


sue19 Creative Commons License 2009.03.29 0 0 357
Húsvéti sonka burgonyával


Hozzávalók: - 1 szép, nyers füstölt sonka
- 1 kg burgonya

A sonkát megmossuk, ha szükséges, a sótól kiáztatjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. A sonkát egy 24 cm-es párolókosárba tesszük, a burgonyát köré rendezzük. Egy 5 l-es elembe annyi vizet öntünk, hogy a párolókosár lábait ellepje, majd a sokát és burgonyát a párolókosárral belehelyezzük. Lefedjük az edényt a saját fedőjével és magas hőfokon a visiotherm közép állásáig melegítjük. Ekkor egy gyors mozdulattal átcseréljük a fedőt a 24 cm-es gyorsfőzőfedőre, lezárjuk és turbó fokozatban, de alacsony hővel kb. 30 percig főzzük. A burgonya és a sonka egyformán puha lesz. Tejszínes tormával tálaljuk.

sue19 Creative Commons License 2009.03.29 0 0 356
Sörben sült csülök

Hozzávalók: - 1 kicsontozott, nagy csülök
- 5 dl világos sör
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1-1 evőkanál liszt és borecet
- 1 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1-1 késhegynyi őrölt szerecsendió és őrölt szegfűbors
- Ízlés szerint cukor, só
A csülköt megtisztítjuk, megmossuk és pörkölt méretű kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy konyhai robotgéppel felaprítjuk. Az 5 l-es elemet 2/3 hővel előmelegítjük a visiotherm első piros jelzéséig. A húst az edénybe dobva megpirítjuk, amikor szaftját kiengedte, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, meghintjük a liszttel, kissé pirítjuk, majd a sört aláöntve beleszórjuk az összes fűszert, hozzáöntjük az ecetet. Összekeverjük, lefedjük és nagy hővel a visiotherm közép állásáig melegítjük. Ekkor egy gyors mozdulattal a fedőt átcseréljük a gyorsfőzőfedőre, lezárjuk és kb. 25 percig főzzük turbó fokozatban, nagyon alacsony hőfokon. Amikor az étel megfőtt, a gyorsfőzőfedőt levesszük és az Atmosferát az edényre fordítva, 6-7-es fokozaton tetejét megpirítjuk.

Köret: apróra tört spagetti
Tésztafőzés: az apróra tört tésztát 4 l-es edénybe tesszük. Felengedjük vízzel, de úgy, hogy a víz mennyisége a tészta mennyiségénél valamivel kevesebb legyen. Sózzuk, ha tésztánk nem tartalmaz tojást, egy kis olajat is adhatunk hozzá. Az edényt magas hővel a visiotherm közép állásáig melegítjük, majd a fedőt átcseréljük a gyorsfőzőfedőre, alacsony hőfokon, soft fokozaton 8 percig főzzük.

sue19 Creative Commons License 2009.03.29 0 0 355
Narancsos palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához: - 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- fél l tej
- 1 evőkanál olaj
- só

Töltelékhez: - 2 nagy narancs
- 4 evőkanál narancsszörp
- 1 evőkanál narancsdzsem
- 1 kanál rum vagy rumaroma
- kevés porcukor a palacsinták megszórásához

A palacsinta tésztát a hozzávalókból kikeverjük, kicsit pihentetjük, majd az AMC palacsintasütőt előmelegítjük a visiotherm első piros jelzéséig. Nagyon kevés olajat öntünk az első palacsinta alá és azonnal tesszük is bele az első adagot, kisütjük. A többi palacsinta alá már nem teszünk olajat.

A töltelékhez az egyik narancsot megmossuk, héját lereszeljük és a narancs levét kifacsarjuk. Az egészet a 2,3 alapelembe tesszük, ráöntjük a narancsszörpöt és egy evőkanál vizet, majd felforraljuk. Belekeverjük a narancsdzsemet és a rumot. A megsütött palacsintákat a rumos-narancsos sziruppal megkenve négyrét hajtjuk és úgy tesszük AMC sütőedénybe, hogy félig egymáson feküdjenek. A maradék narancsot meghámozzuk és vékony karikára vágjuk. Mindegyik palacsintára teszünk 1-1 narancskarikát, majd az egészet leöntjük a maradék narancssziruppal. Az Atmosferát az edényre ráfordítjuk és csak néhány percig 5-ös fokozaton átmelegítjük a palacsintákat. Nem pirítjuk! Tetejüket porcukorral megszórva tálaljuk.

Mary Drawn Creative Commons License 2009.03.25 0 0 354
Sziasztok!

Én tavaly nyáron vettem Zepter edényeket, de mivel 4-en vagyunk, ritkán főzök bennük, mivel elég kicsi az űrtartalmuk. Általában különféle húsos kajákat szoktam csinálni, esetleg ragulevest. Azt sajnálom, hogy a hússzeletsütő nem volt a készletben, az nagyon tetszett.
sue19 Creative Commons License 2009.03.17 0 0 353
Kaptam néhány levelet és felmerült a kérdés, hogy csak azok jöhetnek-e, akik előre bejelentkeznek. Elvileg nem, de ha belegondoltok, be kell rendeznünk a termet, hogy lehetőleg mindenki elférjen, 4 féle kaját készítünk, ahhoz be kell vásárolnunk, el kell készítenünk a receptfüzeteket, nem szeretném, hogy ne legyen helye valakinek vagy ne legyen elég az étel! Szóval, legalább hozzávetőlegesen ismernünk kell a létszámot.
Persze, vannak vendégeink, akik eleve úgy jelentkeznek be, hogy "vagy ketten, vagy négyen megyünk." Nem baj, azért mi inkább a többre számolunk, szóval gyertek csak nyugodtan!
sue19 Creative Commons License 2009.03.15 0 0 352
Sziasztok! Március 22-én megint lesz AMC rajongók találkozója! Akit érdekel, írjon e-mailt az amc.kapcsolat@gmail.com-ra névvel, címmel, ahová elküldhetem neki a meghívót.
A húsvéti kaja elkészítéséhez adunk ötleteket, főzünk és sütünk is, meg lehet kóstolni. Nem mondom el előre a menüt, de akik eljönnek, megkapják az ott készült ételek receptjeit.
Mindenkinek ajánlom, függetlenül attól, hogy régi vagy kevésbé régi használói az AMC-nek, az a tapasztalatom, hogy mindenki kap jó ötleteket.
Persze jöhetnek érdeklődők is, csak a helybiztosítás miatt tudnom kell a létszámot, ezért szóljatok előre.
bábuvagy Creative Commons License 2009.03.09 0 0 351
A héten voltam egy zepter bemutatón, bár a meghívón az szerepelt: szeretnék átadni az ajándékomat. 1 órás bemutatót igértek: 2,5 lett belőle. Egy ízetlen, sótlan krumplis tésztát főztek kedvcsinálóként. a krumpli félig nyer maradt, a tészta halálra ázott. Ez lenne a Zepter? (Nem is vett senki a csoportból)
meinung Creative Commons License 2009.03.09 0 0 350

Örököltem egy Zepter multifunkcionális sütőedényt. Se leírás, se receptköny.

Fogalmam sincs hogyan használjam.

Tud valaki segíteni?

sue19 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 349
Kihalt a topic?
vaksofor Creative Commons License 2008.12.27 0 0 348
Sziasztok
Eladó egy kb 4 alkalommal használt amc szörpszett.155 eft.
Továbbá 4,2 es fazék 20 cm, fedő + 2 es generációs gyorsfedővel 45 eft.
cereal@freemail.hu
Üdv
sue19 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 347
ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYT ÉS SIKERES, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDEN AMC RAJONGÓNAK!!!
sue19 Creative Commons License 2008.12.20 0 0 346
Egy ügyfelem receptje:

Halászlé AMC-ben Nagy Jóska receptje szerint.
Végy 1,5 kg pontyot, s valamiféle apróhalakat.Darabold fel, s kissé sózd meg, s álljon 1-2 óráig. (előzőleg nyilván lefagyaszthatod)Hozzávalók még:10 dkg. füstölt szalonna, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 2 fej vöröshagyma,1 zöldpaprika 1 paradicsom.
A szalonnát az AMC palacsinatsütőben apró kockákra vágva kisütöm.Csak a zsírját használom fel a halászléhez így:Megmelegítem a 6 l-es fazekat,beleteszem a kisütött zsírt, megfonnyasztom benne az apróra vágott hagymát, beleforgatom a sárgarépát, petrezselymet, paprikát,(1/2 hegyes-zöld is lehet!) paradicsomot. Ráteszem a pirospaprikát, s a haldarabokat (apróhalat, a ponty fejét, farkát). Megízesítem kevés sóval, borssal (csak, ha szükséges, teszek bele 1-2 halészlékockát.)Ráteszem a secut,lezárom, s kb 10 percig főzöm először soft, majd turbó álláson. Mikor kész, az egész alaplét átpasszírozom, beleteszem a pontydarabokat, s újra felteszem főni a 6 l-es fazékba.Mostmár a normál fedővel főzöm teljes lángon "déli állásig", majd takarékon tovább. Ezután elzárom a hőforrást és mikor a zöld jelzés visszaáll az eredeti állásba, kész a halászlé. Óvatosan megkavarom, s tálalom.
Ha tejföllel kínáljuk, akkor korhely halászlét kapunk.De ezt csakis mindenki a saját tányérján habarja be!
Jó étvágyat!
sue19 Creative Commons License 2008.12.11 0 0 345
Az AMC-ben én azt szeretem, hogy ugyanezeket az ételeket elkészíthetem úgy, hogy nem kell két hektárt lekaszálnom naponta, hogy megehessem őket! Nem könnyű ételek, nem is ilyeneket eszünk mindennap, de amikor megesszük, nem ártanak. Amennyire egészséges étel ezekből a hozzávalókból kihozható, azt az AMC kihozza!
Előzmény: Tereza (343)
sue19 Creative Commons License 2008.12.10 0 0 344
A tésztás bablevesnek én sem vagyok híve, viszont a férjem szereti.
Még az jutott eszembe, hogy nagyanyám főzött "kaszáslevest," amit annyira szerettem. Abban aztán tényleg semmi sem volt füstölt húson, rántáson, babérlevélen kívül, csak savanyította. Aratáskor hordták a mezőre, és annyira tartalmas, mégis üdítő volt! Persze, iszonyú sokat dolgoztak kinn olyankor, és ahogy most visszagondolok rá, ebbe is csak egy pici zsiradékot tettek, amin a rántást elkészítették. Így is nagyon nehéz kaja volt.
Előzmény: Tereza (343)
Tereza Creative Commons License 2008.12.10 0 0 343

Nekem pl tetszett a fehérbab zöldség és hús nélkül, babérlevéllel,  és habarva (amit valamikor az anyukám főzött), de a férjem meg sem kóstólná az ilyet. Így aztán nem csinálom.

A tarkabab + sárga- és fehérrépa + füstölthús ( vagy inkább egy sonkának a leve, főleg Húsvétkor) + jó fokhagymás-paprikás rántás  tipusú leves nem családi receptáriumból került elő, hanem egy kuktához mellékelt füzetből "lestem el",  és megszoktuk. Arra, hogy járt-e hozzá csipetke, már nem emlékszem, mert én ki nem állhatom, és ezért az enyémben nincs (felesleges kalória, és ott kell kerülgetnem kanállal a tányéromban, nem szeretem).

Előzmény: sue19 (342)
sue19 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 342
Most olvasom, amit a szárazbabról írtál. Nagyanyám pl. semmilyen zöldséget nem rakott a szárazbabhoz, csak füstölthúst, babérlevelet, és berántotta, savanyította. De a másik nagyanyám csak a tarkababot készítette így, a fehérbabot mindig zöldséggel főzte.
Mi a túróscsuszát mindig valamilyen húsos leves után ettük, mint pl. gulyásleves vagy ilyesmi. De egy barátnőm meghívott vacsira - jó régen -, és ők úgy ették, hogy leves nem volt előtte, viszont marhapörkölthöz köretként kínálták a túróscsuszát. Nagyon finom, és azóta étteremben már rántotthallal is ettem. A családomnak annyira tetszik, hogy beépült a csusza marhapörkölttel.
Sok helyen járunk, érdekes megoldásokat látunk. Pl. van olyan háziasszony, aki a marhapörit babérlevéllel készíti. Ezt én korábban nem ismertem.
Előzmény: Tereza (316)
sue19 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 341
Ez pedig nagyon egyszerű, gyors kaja:

Csevapcsicsa

Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús, 50 dkg darált sertéshús, 2 egész tojás, só, bors, erős paprika.

A hozzávalókat összedolgozzuk, 5-6 cm-es kolbászkákat formálunk belőle. 2/3 hővel előmelegítjük az AMC Arondo grillező elemet az első piros jelzésig.
A kolbászkákat minden oldalukon ropogós pirosra sütjük.
sue19 Creative Commons License 2008.11.24 0 0 340
Ezt próbáljátok ki, tényleg nagyon finom! A találkozón is készítettük szombaton, nagy sikere volt.


Óriás almás palacsinta

Hozzávalók:

- 5 dkg vaj,
- 1 nagy édes alma,
- 1,5 dl zsíros tej,
- 8 dkg liszt,
- 4 tojás,
- 3 ek. kristálycukor,
- ½ kiskanál vaníliakivonat,
- só,
- tetejére porcukor.

Az almákat meghámozzuk, szeleteljük. Egy keverőtálba beleteszünk két evőkanálnyi olvasztott vajat, a tejet, a lisztet, a tojásokat, a kristálycukrot, a vaníliát és a sót, kézi mixerrel simára keverjük.
2/3 hővel előmelegítünk egy 3,5 l-es, 24 cm-es AMC sütőelemet az első piros jelzésig, beledobjuk a maradék vajat, beleszórjuk az ujjnyi vastag csíkokra vágott almaszeleteket, egyszer megforgatva puhára pároljuk.
A kevert tésztát ráöntjük az almára, az Atmosferát az edényre fordítjuk, 6-os fokozatra állítjuk és a tésztát addig sütjük, amíg meg nem duzzad és aranybarnára nem sül. A hőforrás az edény alatt közepes hőfokon legyen. Sütés közben az Atmosferát nyugodtan felemelhetjük és megnézhetjük, hol tart a sütés.
Szeletekre vágva, porcukorral meghintve azonnal tálaljuk.


sue19 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 339
Remélem, válaszoltam, mert nem biztos, hogy be tudlak azonosítani... Sok levelet kaptam és igyekeztem mindenkinek írni.
Előzmény: p8r (337)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.11.18 0 0 338

Hát mi tudatosság nélkül is nagyon finomakat (és egészségeseket) tudunk főzni. :-)

 

A vákuumozás soha nem is érdekelt. Eleve az elképzelés, hogy 2-3 hetes cuccot egyek meg, elborzaszt.

 

Zauberstab: nem tud 10x többet, mint a rendes boltban kapható - széles választékban hozzáférhető - botmixerek.

(persze a marketinganyagjában nem ez van :-) )

BNV-n és egyéb ilyen vásárokban árulgatták régebben, de ott is kellett a paraszvatkító "zauberelés" az eladáshoz.

Előzmény: p8r (337)
p8r Creative Commons License 2008.11.18 0 0 337
Solingen, WMF és Berghoff van nekünk, Fisslert nem ismerem. Ezeknél nem látom azt az átgondolt rendszer-koncepciót és apró kényelmi megoldásokat (hőmérő, csipogó, tárolás, vákuum, fedő-alátét...), mint a Zepter és AMC esetében. Persze a torony lehetőségét szívesen cserélném inkább üvegfedőre...

Sue, írtam levelet, előre is köszönöm a meghívót.

Duna plázánál dolgozom, és jártam Zepter bemutatón, de a sok apró csúsztatás és agresszív marketing egyelőre elvette a kedvem a Zeptertől.

Otto, elektromos vákuum-ra is tudsz minőségi alternatívát? Mert én nem találtam... Zepter MixSy-nél viszont tényleg jobb az eredeti Unold Esge Zauberstab. Kapható ez Budapesten?
Előzmény: Otto Normalverbraucher (336)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.11.18 0 0 336
Anyagilag sokkal jobban jársz (minőségben pedit ugyanazt kapod), ha szétnézel a WMF, Fissler és hasonló német márkatermékek között.
Előzmény: p8r (333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!