Elfogta Portik Tamást, az 1990-es évek olajmaffia-botrányainak egyik kulcsszereplőjét a Terrorelhárítási Központ - értesült a Heti Válasz Online szombaton.
Kerestem én is sokáig "Brazilról" képeket ,de alig találtam valamit. Drobilichról van 1-2 , de elég kevés. Brazilról nagyon kevés ahhoz képest ,hogy ki volt ő. Csak egy apró példa Tasnádival tele van a net,rengeteg fotója+videója van. Ő is egy korosztály nagyjából Brazillal és Drobilichal. Mégis a két egykori Energolost nem találják a keresőprogramok ...
Sas László vallomásában megerősítette a T. Péter által korábban elmondottakat, és arról számolt be, hogy Gyárfás Tamás valóban megbízta T.-t Fenyő János megölésével. Erről neki személyesen T. Pétertől volt tudomása. A tanú állította, ezután semmilyen előkészületet nem tettek az emberölés „előmozdítása” érdekében. Sas szerint T-vel azt beszélték, ha elteszik a pénzt, „abból nem lehet baj”, mivel Gyárfás, érthető okokból „úgysem fog emiatt feljelentést tenni a rendőrségen”. A tanú csak annyiban cáfolta barátja szavait, hogy ő önszorgalomból sem kezdett el „fontoskodni” és nem térképezte fel Fenyő lakhelyét, valamint útvonalát. Erről az ügyről többet nem is beszéltek, viszont annyit elismert a tanú, hogy többen tudomást szerezhettek a Gyárfás-féle felkérésről. Köztük volt egykori felesége, volt anyósa, valamint az Aranykéz utcában felrobbantott Boros Tamás is. Sas László nekik azért beszélt erről a megbízásról, mert annyira komolytalannak vélte „ezt az egész történetet”. T-vel is úgy gondolták, hogy a „pénzt el kell venni, és el kell felejteni ezt az embert”."
"A vitézavató ceremónia szentmisével kezdődött, amelyet Mons. Gyurcsó Zoltán érsekújvári plébános, esperes, kanonok, a Nyitrai Egyháznegye magyar hívői lelkigondozásával megbízott püspöki helynöke mutatta be. Utánna az ünnepélyes eskütétel következett, majd vitéz Sass László Sándor főkapitány szólt az avatandókhoz. Beszédében kiemelte az új vitézek eddigi tetteit, amelyekkel kiérdemelték a felvételt a vitézi lovagrendbe és a rájuk váró feladatokat a haza és a magyarság védelmében."
Ha jól emlékszem, ebben a ruhában tanúskodott a "főkapitány":)))))
Még idén bíróság elé kell állnia Jakubinyi Róbertnek, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálatát érintő Egymásért Egy-másért Alapítvány botránya egyik főszereplőjének, akit Pintér Sándor lejáratásának kísérlete miatt vádolnak vesztegetéssel – írja a Magyar Idők. Jakubinyi októberben egy másik ügyben első fokon már négy évet kapott szintén vesztegetésért.
Illatos út /https://hu.wikipedia.org/wiki/Dzsumbuj /, első kerületi, valószínűleg kormányközeli valaki, "Árpi bácsi", ahogy az olajosok hívták, ki lehet? Portik már a másodikban Kecskeméti / Surany / Erica Geneve / Erikával....
és Mészáros Lőrinc is van:))))))!
Örülnék, ha tudná valaki, ki a f...az a Kiss Árpád!
Az Energovat ceglédi cég tovább futott egy kört "ZOLL PARTNER Kft." néven. A tulajok: 1. A tag(ok) adatai 1/1. Ferencsik Attila HU- 1097 Budapest, Illatos út 5/B. Hatályos: 1994/07/14 - 1999/02/26 [*] [Megjelent a Cégközlöny 1999/25. számában]
1/2. Kovács Gábor HU- 8600 Siófok, Mészáros Lőrinc út 16. Hatályos: 1994/07/14 - 1999/03/11 [*] [Megjelent a Cégközlöny 1999/25. számában]
1/3. Portik Tamás HU- 1024 Budapest, Csalán u. 36. fszt. 1. Hatályos: 1994/07/14 - 1999/02/20 [*] [Megjelent a Cégközlöny 1999/25. számában]
1/4. Kiss Árpád (an.: Halász Ilona) 1011 Budapest, Markovits Iván u. 12/a. Hatályos: 1999/02/26 - 1999/03/11 [*] [Megjelent a Cégközlöny 1999/25. számában]
1/5. KissÁrpád (an.: Halász Ilona) 1011 Budapest, Markovits Iván u. 12/a. A társaság irányítását biztosító befolyásolás mértéke: 50% Hatályos: 1999/03/11 - ... [*] [Megjelent a Cégközlöny 1999/25. számában]
1/6. Berki Györgyi Mónika (an.: Koch Györgyi) 2750 Nagykőrös, Barány u. 9/a. A társaság irányítását biztosító befolyásolás mértéke: 50% Hatályos: 1999/03/11 - ... [*] [Megjelent a Cégközlöny 1999/25. számában]
1/7. KissÁrpád (an.: Halász Ilona) 1011 Budapest , Markovits Iván u. 5. A társaság irányítását biztosító befolyásolás mértéke: 50% jelentős Hatályos: 1999/03/11 - 2004/07/22
A beltag(ok) adatai 1/4. Habony Árpád (an.: Szetlik Mária) Születési ideje: 1968/ 1052 Budapest, Aranykéz utca 4-6. A tagsági jogviszony kezdete: 2003/11/21
A kültag(ok) adatai
2/4. Habony Mária Ágnes (an.: Szetlik Mária) Születési ideje: 1976/ 1181 Budapest, Havanna utca 30. A tagsági jogviszony kezdete: 2003/11/21
Perújítási nyomozást rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla az Aranykéz utcai, illetve a Fenyő János médiavállalkozó megölésével kapcsolatban hozott bírósági ítélettel kapcsolatban. Erről a bíróság kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t.
A Fővárosi Ítélőtábla május 19-én hozott jogerős ítéletében a két évtizeddel ezelőtti, négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság ügyében Jozef Rohácot mint elsőrendű vádlottat életfogytiglani, Portik Tamás harmadrendű vádlottat 13 éves szabadságvesztésre ítélte.
Az ítélőtábla keddi közleménye szerint "P.T." védője perújítási indítványt terjesztett elő, amelyben arra hivatkozott, hogy a jogerős ítélet kihirdetését követően jutott tudomására, hogy "J.R." a Szegedi Fegyház és Börtönben elmondta "M.R." elítéltnek, hogy az Aranykéz utcai merénylet felbujtója - megnevezve a valódi elkövetőt - nem "P.T." volt.
Ez a körülmény a védő szerint alkalmas a tényállás megváltoztatására és "P.T." felmentésére - olvasható a közleményben. Bár a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a perújítás elutasítását javasolta, a Fővárosi Ítélőtábla még októberben perújítási nyomozást rendelt el és annak időtartamát 60 napban szabta meg.
"Jozef Rohác védője, Fülöp Tamás fenntartotta lapunknak a korábbi mondandóját, miszerint Jozef Rohác senkivel sem beszélt a börtönben az Aranykéz utcai merénylet megbízójáról, és erről eddig hivatalosan meg sem kérdezték a jogerős ítélet óta. Úgy tudjuk, Rohác ezután sem akar mondani semmit az üggyel kapcsolatban, aminek az egyik oka az lehet, hogy az eljárás alatt végig tagadta, hogy ő robbantott volna. Amennyiben mégis megnevezne megbízót, azzal közvetve elismerné azt is, hogy ő a tettes."
Kármán Irén, az egyik "sajtófelelős" és....Bartus!
"Te tudod, amit tudnod kell, én is tudom, úgyhogy ez a kettőnk titka. A magam részét megcsináltam, letiltattam, le is vették. Ha a neved alatt rákeresel, már nem adja ki. Ez a lényeg, hogy a neten a neved alatt mit adnak ki."
„sztem kérjenek egymástól bocsánatot, vagy esetleg beszélgessenek arról érdemes-é közvetítő hamis infói miatt egymást lejáratniuk?? egy info@drnovak.hu-ra meg „magán jellegű” leveleket irogatni, hogy ott aztán olvasgassuk, több, mint röhej. egyszer már írtam erről…
„Kedves Tamás!
Szóval nem kell ezeket az oldalakat kinyomtatni, feketén-fehéren itt van, kattints rájuk. Ez a valódi mail címem, Bartus kérjen bocsánatot, akkor majd rendes néven levelezek. Azért azt elképzelheted, amikor az első agymenését rámzúdította, az milyen érzés volt. Szóval csatolok neked néhány dolgot, menj rá, elmélkedj és beszéljünk. Aki azt állítja, hogy ezeket én írom az dilis. Nekem nem kell köpönyeg, amibe becsomagolom magam, ha ki akarok cseszni valakivel. Fogom magam és kicseszek. De nem akarok, úgyhogy gondold végig az sms-ek nyomán.
Ezek vannak, Kovács Vanda néven ment a többi, bogarásszátok ki.
(Bartus kérjen bocsánatot, azért az rendben lenne, a többi nem érdekel, sem Alma, sem az anyja, sem a többi dilis. Te tudod, amit tudnod kell, én is tudom, úgyhogy ez a kettőnk titka. A magam részét megcsináltam, letiltattam, le is vették. Ha a neved alatt rákeresel, már nem adja ki. Ez a lényeg, hogy a neten a neved alatt mit adnak ki.
Lehet a besározásomra topikot csinálni, de 2002. óta van fönt a sok filmes cucc, azzal nehéz topik szinten versenyezni.)”
Labanc Ferenc még egy jó "karakter" ebben a történetben , ő személyesen ismerte ,az egész csapatot.----------------------------------------Labanc Ferenc 1984-től szolgált egyenruhásként, majd a rendőrség akciócsoportjának, az úgynevezett Cattani-csoportnak a munkatársa lett. Később rablási, életvédelmi és gazdaságvédelmi vonalon tevékenykedett, de 2002-ben távoznia kellett, miután a bíróság hivatali vesztegetés miatt tíz hónap felfüggesztett szabadságvesztésre és 200 ezer forint pénzbírságra ítélte.Labanc később Tasnádi Péter egyik cégében, a Mesterdetektív Kft.-ben kötött ki szakértőként, majd később a vállalkozóval együtt vádlott lett, mivel az ügyészség szerint a jelenleg jogerős börtönbüntetését töltő Tasnádi vele akarta megöletni volt feleségét, ám a megbízást végül a volt rendőr nem hajtotta végre, ezért bosszúból Labanc terepjáróját felgyújtották. Labancot az Aranykéz utcában felrobbantott Boros Tamás is megemlítette elhíresült videóvallomásában. Boros azt vallotta, hogy Portikék a BRFK-s alezredes, Csontos Ferenc és Labanc Ferencsegítségévelszerezték meg a Szent István körúti Nirvana bár 15 százalékos tulajdonrészét a törököktől. A “megbeszélés” úgy zajlott, hogy Portik, Tanyi, Baranyi valamint Csontos és Labanc leült tárgyalni a tulajdonrészt birtokoló és a bár védelmét ellátó törökökkel, s a rendőrök és az erőszakos bűnözők nyomásának engedve potom 1,5 millió forintért átengedték nekik a bárt. Boros szerint egyértelmű volt a két rendőr nyomást gyakorló szerepe és hatása a törökökre.--------------------------------------------------------------Még Chilkó Ferenc aki érdekes ,neki vannak jó nyilatkozatai !
Ettől nagyon érdekes karakter ,mert titokzatos. Ő nem is akarja ,hogy a nyilvánosságban szerepeljen. Már azon is csodálkozom ,hogy a Bírósági tárgyalásokon a hangját vállalta ,bár az arcát nem. Igen neki megvolt a hatalma ,hogy töröltessen bejegyzéseket. Ne feledjük az akkori facebook.com a myvip.hu volt. Természetesen Portik Tamás volt az oldal tulajdonasa :-) ! A myvip.hu már nem létezik.
Egyértelmű ,hogy nem "cellapincér" volt Tökölön a nyilatkozó illető a hierarchiában. Bár az ,hogy akkoriban "ki vitte a szintet" (legmagasabb státusz a BVben a rabok között a mai napig) ,az kérdőjeles! A filmből nem derül ki , de aki akkoriban ott ült meg tudná mondani biztos.
Valamit tényleg kellene tenni, mert személyes tapasztalatom alapján mondhatom, ma Magyarországon csak pénz kérdése és bármilyen központi nyilvántartáshoz hozzá tudnak férni illetéktelenek, változtatnak az adatokon.
Kivándorlásom okán prezentálnom kellett a gyerekeim anyakönyvi kivonatát. Az első meglepetés a kerületi anyakönyvi hivatalban ért, amikor közölték, a nyilvántartásuk szerint nekem csak két gyerekem van. "Melyik kettő" kérdeztem, -két fia van, lánya nem született.
Nem adtam fel, utána jártam a dolognak, előkerítettem az azóta megszűnt kórház, kézzel írott anyakönyvét és rátaláltam a kislányomra, majd nagy nehezen, egy számomra ismeretlen nevű hölgy anyakönyvére, akinek mi a férjemmel vagyunk a szülei.
"Egy új, a fül alakját vizsgáló személyazonosító módszer az ujjlenyomatnál és a szem szivárványhártyájánál is megbízhatóbbnak tűnik. Az eljárást kifejlesztő kutatócsoport szerint 99,6%-os pontosságával ez a jelenleg elérhető legjobb eljárás. Az ujjlenyomatokat valószínűleg ennek ellenére sem fogja felváltani a módszer, viszont jól jöhet olyankor, ha egy bűnöző nem akar együttműködni a hatóságokkal."
Az én konteom szerint Rohac-nak korrigálnia kell Magyar Robi állításait, lebegtetését egy másik megbízóval kapcsolatban.! Ezért akar - szerintem - nyilatkozni.
Rohac-ot D. Gábor hozta Magyarorszagra, ő volt a főnöke, mint mindenkinek - Portiknak is! - abban az időben.
Rohac, az évek során tapasztaltak alapján, könnyen gondolhatta, ha közvetlenül Portik neki utasítást ad, az D. Gábor akarata is.
Portik sokat emlegette, hogy "apja helyett apja" D. Gabi, nagyon szoros, bizalmi kapcsolat alakult ki kettőjük között. A katonák számára Portik szava egy idő után egyenlő volt D. Gábor szavával. Portik ezt hamar felismerhette és a saját kezébe vette az irányítást minden téren, kijátszva - akár ! - D. Gábort is.
Kihasználta, hogy egyedül ő maradt szabadlábon, D. Gábor börtönbe került. Rohac-ot szabadon irányíthatta, felhasználhatta, akár le is buktathatta volna, ha már nincs rá szüksége. Rohac okosabb volt, lelépett egy idő után!
Rohac a tárgyalások során tapasztalta D. Gábor megértő, együttérző viselkedését, az őt is védő tanúvallomásait. Rohac testvére is érezhette Gabi segítő /bő/kezét, amit valószínűleg Rohac is tapasztalhat a börtönben....
Persze D. Gábor jóindulata addig tart, amíg őt kihagyjak a dolgokból....Rohac - szerintem - ezt akarja egy nyilatkozattal megtenni. Egyértelművé akarja tenni, hogy D. Gábornak semmihez, semmi köze nincs.
Rohac egyébként Magyar Robinak semmit nem mondott....szerintem.
Az egész "új fejlemény" Portik agyából pattanhatott ki, Szikinger meg Magyar közelébe férkőzött.
Kiröhöghettek, de nekem ezután a youtube- hozzászólás után már az a megérzésem, hogy valóban nem Portik nyilatkozik a Bebukottakban!
Miután elsőre se gondoltam volna, hogy ő az, nem magamtól jutott eszembe, hanem azalapján próbáltam azt hinni hogy ő az, miután a neten ez legendaként több helyen úgy van feltüntetve.
Kétségtelen megtévesztő, hogy életkorban hasonlóak, etnikumban, és Tököl a közös pont.
Nagyon sajnálom a családot, akiket tönkretett Portik.
Annyira jól sikerült a hosszú évek alatt az agymosás, hogy szegények még ma is azt hiszik, hogy van mitől tartani, elhitték hogy mindenható Portik..pedig amíg ez a rendszer van(és jó eséllyel tartós is lesz), addig esély sincs arra hogy Portikot kiengedjék..és utána sem biztos. Ha valóban nagystílű lenne, 1 hét után szabadult volna!!
Az őt körülvevő erők pedig ahogy telik az idő, szépen lassan szertefoszlanak.