A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Ha laikusként és kezdőként kellene most döntenem - ahogy valszeg a kapszulás gaggiát tegnap belinkelő érdeklődő is ilyen lehet -, én bizony ezt a korzós gaggia coffee-t választanám, de ez abszolút egyéni ízlés kérdése.
Az a baj, hogy magunkból indulunk ki, akik már ismerjük ezeket a szerkezeteket, és tudjuk mit kell venni egy kapszulás átalakításhoz, meg aztán mit kell átszerelni.
De egy témába frissen belecsöppent emberkének van elég baja az arabika-robuszta 30ml 25mp 15kg őrleményfinomság stb. dolgokkal, nemhogy az átalakítással.. :D főleg ha az illető nem fogott sokszor a kezében csavarhúzót.
Most ezeket tényleg nem elrettentésnek írtam, de én ezt tapasztaltam. reklám helye:( nekem van egy Evo-m eladósorban.) :D
Igen, ez is igaz. De akkor már vár picit és szokott lenni Baby-Classic a 45-55 Ezres sávban, és akkor nem átalakítós gép, és van benne OPV meg minden. Szerintem.
Szabi, azért azt se felejtsük el, hogy ha kapszulás és át kell alakítani, ahhoz azért kell megfelelő szakembert is találni, utánajárás, miegymás..., szal, nemcsak az ár számít.
Szerintem, ha így van, ez önmagában nem csalás (miért is lenne az?), mert egyre többen pörkölnek maguknak otthon KV-t, ugyanakkor rávilágít arra a sokat emlegetett témakörre, hogy egy egyszerű kotyesz típusú kis főzővel is lehet - jó alapanyagból - normális KV italt készíteni.
Ez is nagyon OK-s kezdő gépnek tűnik, de nem nekünk kell most döntenünk. :-) Az biztos, hogy a kapszulás Evot ezek messze felülmúlják és még jobban is néznek ki.
Stimt ez is, de ebbe már érdemesebb esetleg utólag berakni, mint az Evoba, de hát, ez nem a mi gondunk. (Szerintem ha vki kezdőként indul, akkor még ez sem létszükség elsőre.)
Én is nyitnék egy új szálat a roppant érdekes napi topik mellé... :D
Megjött az iwaki, baromi gyors volt a posta. Halál egyszerű, vagy inkább letisztult cucc, semmi varia. Bár karácsonyra gondoltam magam meglepni vele, természetesen nem bírom ki, hogy egy (és csak egy! :D) adagot elkészítsek ma este.
Segítsetek tapasztalt tulajok kérlek, mire kell figyelni! Ha jól sejtem, itt az őrleményfinomságnak kevésbé van fontos szerepe, mint a villám-műfajoknál. Azt gondolom, filteres beállítással próbálkozok először.
Milyen mennyiségű víz, őrlemény jött be nektek? Mennyire kell hidegnek lennie a víznek? Biztos nem állok majd mellette, hogy jégkockákat dobáljak bele időközönként.
Lehet esetleg végig hűtőben tartani, míg készül? S ha elkészült, akkor hűtős?
Egy elég érdekes kérdéssel szakítom meg a Kalmár vitát...
Egy barátom keres Krups xp4020-as gépbe nyomásfokozó nélküli szűrőt...tudom, hogy többen foglalkoztak már itt hasonló géppel, tudna valaki tippet adni, hol lehet ilyet szereni, esetleg más 53mm-es kosár működhet-e?
Ezzel azt üzenitek, hogy akit pörkölőként nem magasztalnak egekbe, az nehogy megpróbálja kiélni kreativitását valami másban is mellékvágányon, mert az úgy nincs rendjén...
Ne vegyük már el egy tehetséges ember kedvét hasonló szösszenetektől, azért mert nekünk más fogalmunk van a JÓ pörkölésről.