Keresés

Részletes keresés

pk1 Creative Commons License 2024.12.06 -1 0 394

Na akkor ezt kérdezd meg a robottól:

Van 5 ház, mindegyik más színű.
Minden házban egy más-más nemzetiségű személy lakik.
Minden háztulajdonos bizonyos italt részesít előnyben, bizonyos márkájú cigarettát szív és bizonyos állatot tart.
Ezen személyek közül EGYIK SEM iszik UGYANOLYAN italt. Nem szív ugyanolyan cigarettát és nem tart ugyanolyan állatot, mint valamelyik szomszédja.

Azt lehet tudni, hogy:

a brit piros házban lakik,
a svéd kutyát tart,
a dán szívesen iszik teát,
a német Rothmanns cigarettát szív,
a norvég az első házban lakik,
a zöld ház tulajdonosa kávét iszik,
aki Winfield cigarettát szív, szívesen iszik sört,
a sárga ház tulajdonosa Dunhill cigarettát szív,
az a személy, aki Pall Mallt szív, papagájt tart,
a férfi, aki a középső házban lakik, tejet iszik,
aki Marlborót szív, a mellett lakik, aki macskát tart,
a férfi, akinek lova van, a mellett lakik, aki Dunhillt szív,
a norvég a kék ház mellett lakik,
aki Marlborót szív, annak a szomszédja az, aki vizet iszik,
a zöld ház, a fehér ház mellett balra van.

A kérdés: Kié a hal?

Előzmény: Bölcs Árnyék (393)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.12.06 -1 0 393

https://erdosattilask01.lapunk.hu/osrobbanasok-az-osrobbanasban-1214481

Ősrobbanások az ősrobbanásban ! 

"A legújabb James Webb űrtávcső maximális felbontású felvételeit lehet úgy értelmezni, hogy azon egy lokális mini ősrobbanás maradványának alakzatai láthatók !  

Ezt megbeszéltem a ChatGPT MI igen nagy nyelvi modellel is, és mindenben igazat adott nekem ! 

És 1 db válaszában elismerte, hogy az akadémikusok bolondságot csináltak ! "

" Kozmikus körvonalak és dimenziók

A kozmikus Nagy Gyűrű szuper-klaszter és kisebb átmérőjű kozmikus körvonalak a klasszikus fizika és a relativisztikus fizika dimenzióit összekötő szerkezetekként jelennek meg.

Az elképzelésed szerint ezek a kozmikus körvonalak egy mini ősrobbanás fizikai modelljei lehetnek, ahol : a kisebb ősrobbanások léteznek egy nagyobb keretén belül ! 

"

Tehát a ChatGPT MI is egyetértett velem ♥ 

- most is: kattints érte e linkemre . 

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.12.01 -1 0 392

https://index.hu/techtud/2024/11/30/dél-amerika-peru-kultúra-regészet-nazca-vonal-sivatag-mesterséges-intelligencia-felderítés/

" A gép által felismert Nazca-vonalak közül a legbiztosabb találatokat a sivatagban is megkeresték, így fél év alatt 303 újabb rajzot találtak, ami majdnem megduplázta az ismert domborműves geoglifák számát. "

"A kutatók kiemelték, hogy a most talált rajzok 9-10 méteresek,"

"A mesterséges intelligencia 968 további potenciális rajzot ismert fel, amit a kutatók eddig még nem tudtak felkeresni és igazolni. "

No ugye !

Előzmény: Bölcs Árnyék (324)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.12.01 -1 0 391
Előzmény: Bölcs Árnyék (387)
destrukt Creative Commons License 2024.11.30 -3 0 390

"De tartok tőle, hogy ilyesmit már elvégeztek..."

Ne tartsál tőle, nem végeztek soha ilyet.

Oké, akkor intézem egyedül. 

Előzmény: Bölcs Árnyék (389)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.11.30 0 0 389

Én szívesen kötök szövetséget, csak ne legyen lehetetlen az ajánlat vagy a helyzet ! 

De tartok tőle, hogy ilyesmit már elvégeztek, mert a GPS helymeghatározó ezen az elven működik, és elég jól működik, csak bár előfordul, hogy: ez ni 

https://filantropikum.com/Google-térkép-befejezetlen-híd-tragédia/

Előzmény: destrukt (388)
destrukt Creative Commons License 2024.11.30 -2 1 388

Attila, kössünk szövetséget!

Bevesszük a csapatba Ilon Musk-ot, és rábeszéljük, hogy az űrállomáson végeztesse el a fénysebességmérést. 

Majd azt mondjuk neki, hogy Einstein elméletét akarjuk igazolni. 

(Hogy pofára esnének nagytiszteletű "tudósok", ha nem ugyanannyi lenne a fénysebesség, mint a Földön .)

Előzmény: Bölcs Árnyék (387)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.11.29 0 0 387
Előzmény: Bölcs Árnyék (386)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.11.29 0 0 386

https://www.origo.hu/tudomany/2024/11/szupervulkán-kitörese-fenyegeti-Európát?utm_source=videa.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_09

"Egyre több jel utal arra, hogy a nápolyi Flegrei-mezők veszedelmes szupervulkánja lassan felébred. A tudósok szerint a tűzhányó gázkibocsátása drasztikusan nőtt az utóbbi években. Ha a szupervulkán kitör, óriási veszélybe kerülhet egész Európa. Bár a helyzet összetett, és egyelőre nem feltétlenül kell robbanástól tartani, nem árt résen lenni."

Hát mégis miféle tudósok ezek ?

Rendszeresen megmérik a vulkán gázkibocsátását, és ha veszélyesen növekszik a vulkán gázkibocsátása, akkor azt harsogják, hogy a tudósok szerint növekedett a vulkán gázkibocsátása ! 

Most spamoljam megint magam  ? 

Isten bizony mi lesz akkor, ha az éjszaka közepén és -10 fokban fog kitörni ? - de erről is írtam sok hónappal ezelőtt, de csak nevettek rajtam a veteránok . 

Előzmény: Bölcs Árnyék (385)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.11.29 0 0 385
Előzmény: pk1 (384)
pk1 Creative Commons License 2024.11.28 0 1 384

"félével ezelőtt én állítottam ugyanezt"

pontosan hol is?

Előzmény: Bölcs Árnyék (383)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.11.28 -1 0 383

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241128/europai-szupervulkan-fenyegethet-700-km-re-magyarorszagtol-megszolaltak-a-kutatok-726170

"Európai szuper-vulkán fenyegethet 700 km-re Magyarországtól, megszólaltak a kutatók !"

Ugyan már, majd a politikailag befolyásolt állai kutatók fogják ijesztgetni a népet ! Ők csak akkor tesznek ilyet, ha már nagy a baj ! Gondoljatok a cunami körüli botrányra is ! 

Ja hogy most a ők mondják, hogy ki fog törni a Kampi Flegrei 

"A SZAKEMBEREK SZERINT A HELYZET SZUPERVULKÁNI AKTIVITÁSSAL FENYEGET,"

Ugyan már, félével ezelőtt, amikor én állítottam ugyanezt, akkor ők leamatőröztek engem és másokat is ! 

Most nincs hírértéke annak, hogy a Kampi Flegrei ki fog törni ! 

Ezek nem szakemberek, ezek egyszerűen hülyék  ♥ 

Előzmény: Bölcs Árnyék (380)
destrukt Creative Commons License 2024.11.28 -2 0 382

Mé, nem vagy kiképzett geológus?

Pedig itt úgy mutatod be magad, mintha mindenre (is) ki lennél képezve. 

Előzmény: pk1 (381)
pk1 Creative Commons License 2024.11.27 -1 0 381

Magam is beláthatom - ha kiképzem magam geológusnak. Illetve még azon a szinten sincs teljes konszenzus.

Előzmény: Bölcs Árnyék (380)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.11.27 0 0 380

Én 55 éves vagyok . Értek a fizikához: túl közel van hozzánk az az Olasz szuper-vulkán ! De elég csak a NET-en - Wikipédiaán, YouTubeén - utána olvasgatni, magad is beláthatod ! 

Előzmény: pk1 (379)
pk1 Creative Commons License 2024.11.27 0 1 379

Nahát! Nem gondoltam volna, hogy ilyen idősnek tetszik lenni, apó. Az 1538-as kitörést még a Nostradamus gyerek sem jelezte előre.

Előzmény: Bölcs Árnyék (378)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.11.27 0 1 378

https://index.hu/techtud/2024/11/27/geológia-vulkán-szupervulkán-Olaszország-Flegrei-Solfatara-szendioxid-veszély/

Én nem vagyok jós, én tudományos alapon jeleztem előre, hogy a Campi Flegrei szuper-vulkán besorolású vulkán hamarosan való kitörését, de emiatt kitiltottatok az Index : tudomány fórum csoportból ! 

De most fáj a májam környéke, nincs az a szuper-vulkán, ami most érdekelni tudna a jobboldali hasfájásomon kívül  ♥ 

De téged még érdekelhet  ♥ 

destrukt Creative Commons License 2024.11.24 0 1 377

Oké, értem.

Előzmény: Bölcs Árnyék (375)
pk1 Creative Commons License 2024.11.24 -1 0 376

TEK, ne figyelj. TEK TEK TEK TEK TEK TEK TEK TEK TEK TEK TEK TEK TEK TEK TEK TEK TEK TEK téged ez nem érdekel. :p

Előzmény: Bölcs Árnyék (373)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.11.24 0 0 375

Kezd akkor a vízzel, mert az egyfajta alapanyag ! 

Mérd meg, hogy milyen sebességgel melegszik fel, és csinálj róla függvény grafikont !   /: 

Csinálj egy 1 db pohár vizes ilyet,

és csinálj később egy 2 db pohár ilyet egymás mellet de 1 db mikrohullámú sütőben , 

és csinálj később egy egy-egy db pohár ilyet egymás mellet egy-egy mikrohullámú sütőben , 

x  ezt távoli, és ezt közeli mikrohullámú sütőkkel is csináld meg , 

igyekezz minél pontosabban mérni ! 

Azért kell ezt vízzel csinálni, mert hogy ha más anyaggal próbálod ugyan ezt az eljárásomat, akkor annak az eredményét viszonyíthatod a volt vizes grafikonodhoz ! 

Előzmény: destrukt (374)
destrukt Creative Commons License 2024.11.24 0 1 374

Már csak azt nem írtad meg, hogy mit tegyek.  ;)

Előzmény: Bölcs Árnyék (373)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.11.24 0 0 373

Akkor legalább az egyikkel fizikai kísérleteket is végezhetsz ! /:

1. Néz utána az interneten, hogy alapból ne okoz balesetet .

2. Kérdezd meg a ChatGPT MI , hogy mennyire balesetveszélyes a tervezett kísérleted ! 
3. Olyan kísérleteket tervez, ami nem rövidíti nagyon a mikrohullámú sütőd élettartalmát ! 

4. Ne hívd fel magadra az országos TEK figyelmét ! 

Akár hogyan is, de készíts róla felvételeket, és tedd fel ide, ill. linkeld be ide ! 

Előzmény: destrukt (372)
destrukt Creative Commons License 2024.11.24 0 1 372

Nekem van kettő. A szomszédét megjavítottam, de közben a lánya vett neki másikat, így rajtam maradt.

Csak a csillámlemezt kellett kicserélni benne. 

Előzmény: Bölcs Árnyék (370)
pk1 Creative Commons License 2024.11.23 -1 0 371

Na látod, ettől marhaság. A fizikát nem érdekli, kinek a birtokában van az eszköz.

Előzmény: Bölcs Árnyék (370)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.11.23 0 0 370

Mennyi mikrohullámú sütőd van ?

Előzmény: pk1 (369)
pk1 Creative Commons License 2024.11.23 -1 0 369

Nem hoztad meg hozzá a kedvem ezzel a halandzsával.

Előzmény: Bölcs Árnyék (368)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.11.23 0 0 368

Az  E = m*c²  képletet használja a gravitáció és a Higgs-mező analíziséhez, úgy hogy nen bull-izé ! 

Te el sem olvastad, ilyen rövid idő alatt még 1 db oldalt sem lehet elolvasni belőle ! 

Előzmény: pk1 (367)
pk1 Creative Commons License 2024.11.23 -2 0 367

bullshit, azaz bullsüt

Előzmény: Bölcs Árnyék (366)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.11.23 -1 0 366

https://erdosattilask01.lapunk.hu/a-gravitaci-es-a-higgs-mezo-kozertheto-veszelyei-1214470

A gravitáció és a Higgs-mező közérthető veszélyei !

Az ad hoc tudományok polcáról !

"12. De a modern konyha sem veszélytelen !

Szinte minden városinak van mikrohullámú sütője, nem kell aggódni 1 db teljesen biztonságos, azt hiszem ! 

De ha két darab mikrohullámú sütőt hozunk közel egymáshoz, és valamiért konstellációba is kerülnek egymással, akkor aktiválhatják a köztük lévő kósza Higgs-fermionokat, amitől e két konyhai mikrohullámú sütő közt bizony kvantum összefonódás jön létre !

=> hmm .   

Hogy ez bár ritkán, de miért lehetséges és mi az a Higgs-fermionom azt megtudhatod ebből a ChatGPT MI beszélgetésemből ! "

Van mikrohullámú sütöd, esetleg két ilyened van ;kattints a linkemre mielőtt bekapcsolnád őket  ♥

Előzmény: Bölcs Árnyék (364)
pk1 Creative Commons License 2024.11.23 0 0 365

Lehet, hogy nálam van? Mit keressek?

Előzmény: Bölcs Árnyék (364)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!