Keresés

Részletes keresés

Bastardo Creative Commons License 2002.08.01 0 0 60
"Nem dohányzok, amikor vele vagyok"

Akkor jó. Igazán szép tőled.

"A kérdés inkább az, hogy mennyire fair az, hogy akit ennyire irritálnak a dohányosok (a barátomról van szó) az miért mondja, hogy nem zavarja?"

Nem fair. De ennek is megvan a magyarázata. Elég kevés az értelmes nő, ha véletlenül az egyiknek csak az volna a hibája hogy bagózik, azt igyekszik elnézni neki az ember. Egy ideig. Én mindenesetre az elején meg szoktam mondani, hogy utálom a cigarettát, ill el sem viselem.

"Én kultúráltam dohányzom, senki orra alá nem füstölök, nem gyújtok rá a buszmegállóban stb..."

Szerintem az egész úgy ahogy van felesleges.

Előzmény: Szvetlána (48)
Bastardo Creative Commons License 2002.08.01 0 0 59
"A másik pedig kicsit furcsa, mert akkor a túlsúlyos embereket is be lehet zárni egy kamrába és halálra eteni őket"

Azzal hogy valaki nyakló nélkül zabál, még nem zavar másokat. Ezzel nem szennyezi be mások életét, csak a sajátját. Úgyhogy ez rossz analógia. A zajkeltés lett volna talán jó analógia, de a nótórius zajongókat is bezárnám egy szobába és rájuk küldeném a 200 decibelt, hogy egy kicsit megjavuljon a hallásuk. Többet nem volna problémájuk azzal, hogy valami nem elég hangos.

Előzmény: kicsi_tig (47)
Cuvi Creative Commons License 2002.08.01 0 0 58
Monnyuk én okkal szólok be :-), és hát valahogy fel kell hívni a figyelmüket rá, hogy nnnnna. A dohányzást is lehet kultúráltan csinálni, de csak keveseknek megy.

Hát azért a Jaguár és a tornabérlet ára között van egy kis különbség. És mi köze a Jaguárnak a fogyókúrához? Mert még ha bicikli lenne :-)))).

Előzmény: kicsi_tig (57)
kicsi_tig Creative Commons License 2002.08.01 0 0 57
Monnyuk én sz@rok rá, hogy mások mit szólnak be. Ok nélkül is beszól a sok bunkó, agresszív barom.

Vag yha még a tornabérletet ismegspórolod, vehetsz egy Jaguárt... Óóóó

Előzmény: Cuvi (53)
kicsi_tig Creative Commons License 2002.08.01 0 0 56
Tisztába teszlek - és télleg! :) De én alattad vagyok :P
Előzmény: johnny_bravo (54)
Cuvi Creative Commons License 2002.08.01 0 0 55
53-asból is kettő van :-)
Előzmény: johnny_bravo (54)
johnny_bravo Creative Commons License 2002.08.01 0 0 54

Beszarok, két 50-es hozzászólást csináltunk!
Cuvi Creative Commons License 2002.08.01 0 0 53
Inkább néhány kg fölösleg, mint hogy büdös legyek és másokat kiakasszak vele...
A cigarettára szánt pénzen meg lehet venni tornabérletet pl...
Előzmény: kicsi_tig (50)
johnny_bravo Creative Commons License 2002.08.01 0 0 52
Egen, ez is komoly motiváció lehet...

És talán van is benne valami, ha igaz, hogy a cigi csökkenti az étvágyat.

Előzmény: kicsi_tig (50)
johnny_bravo Creative Commons License 2002.08.01 0 0 51

50 :)

kicsi_tig Creative Commons License 2002.08.01 0 0 50
Édesem, én nem leszoktam, hanem abbahagytam. :)))

Más: Mit szóltok ahhoz, hogy a 'jó nők' talán azért dohányoznak, hogy nehogy elhízzanak? Egy barátnőm pl, aki már undorodott saját magától, mert bagózik, erőszakkal VISSZASZOKTATTA magát, nehogy egy grammot is hízzon. Normális? Hát nem.

Előzmény: Szvetlána (49)
Szvetlána Creative Commons License 2002.08.01 0 0 49
"Ha elnézné, akkor megfordulna a fejemben, hogy sz@rik rám és az egészségügyi állapotomra."

A barátom is ezt szokta mondani!:)

Gratulálok a leszokáshoz és a majdani Babához!

Előzmény: kicsi_tig (36)
Szvetlána Creative Commons License 2002.08.01 0 0 48
"Te nem érzed azt, hogy neked ő soha nem volt olyan fontos, hogy ne büdösítsd be a tiszta levegőt amit amúgy belélegezne?"

Bocsika, olvastad a korábbi levelem? Nem dohányzok, amikor vele vagyok. Egyszer-egyszer rágyújtottam (aminek 3 napos mosolyszünet lett az eredménye), de nem az orra alá (ő a szobában TV-zett, én kimentem a teraszra).
A kérdés inkább az, hogy mennyire fair az, hogy akit ennyire irritálnak a dohányosok (a barátomról van szó) az miért mondja, hogy nem zavarja?

"De a dohányosokban engem az háborít fel, hogy gátlás nélkül szennyezik a tüdőmbe áramló levegőt (általában anélkül hogy engedélyt kérnének) és eszükbe nem jut, hogy ehhez egyszerűen nincs joguk"

Ebben igazad van, vannak helyzetek amikor engem is kifejezetten zavar a füst (pl utálom, ha evés közben valaki az orrom alá tolja a cigit).
Én kultúráltam dohányzom, senki orra alá nem füstölök, nem gyújtok rá a buszmegállóban stb...

Előzmény: Bastardo (37)
kicsi_tig Creative Commons License 2002.08.01 0 0 47
Ember! Azt mondom épp, hogy a jó nő nem dohányzik.

A másik pedig kicsit furcsa, mert akkor a túlsúlyos embereket is be lehet zárni egy kamrába és halálra eteni őket, mert ez az amit akarnak és érdemelnek. Azért csak óvatosan ezzel a gyűlölködéssel. Amúgy egyetértek. Csak egyszerűbb lenne rendszabályozni a dolgokat.

Előzmény: Bastardo (46)
Bastardo Creative Commons License 2002.08.01 0 0 46
"Nem tudom, hogy ilyen fasiszta módszerekkel meg lehetne oldani ez a problémát. :))"

Ez nem fasiszta módszer, ez csak az, amit a dohányosok amúgy is igényelnek/érdemelnek.

Egyébként pedig aki dohányzik, az eleve nem jó nő. Nálam nem rúg labdába.

Előzmény: kicsi_tig (42)
Cuvi Creative Commons License 2002.08.01 0 0 45
És miért szar, ha nem csinálja? Valaki mondja már meg! Hátha én is rászokom a végén :-)))) (Na ez a veszély nem fenyeget.)
Előzmény: tojásrántotta (44)
tojásrántotta Creative Commons License 2002.08.01 0 0 44
szerintem nem az a jó, ha csinálja, hanem az a szar, ha nem csinálja. (én sem értem miért, havi 1-2 szálat ha elszívok, kaja után néha jólesik).
Előzmény: Cuvi (43)
Cuvi Creative Commons License 2002.08.01 0 0 43
Próbálkoztam már, de süket fülekre találtam. És a legröhejesebb, hogy akárkit kérdezek, aki dohányzik, hogy miért csinálja, senki nem tudja megmagyarázni... Miért jó az valakinek, hogy büdös a szája, a ruhája, hogy a nemdohányzókat sérti, rombolja a saját egészségét és bűzben él? Felfoghatatlan számomra...
Előzmény: Bastardo (40)
kicsi_tig Creative Commons License 2002.08.01 0 0 42
Nem tudom, hogy ilyen fasiszta módszerekkel meg lehetne oldani ez a problémát. :))
Én egyszerűen megtiltanám a dohányzást közintézményekben (no kijelölt hely) ill. mindenféle intézményben, vendéglátóipari egységekben és az utcán. Ha vki bagózni kaar, bagózza össze a saját lakását. Éljen ő a bűzben.

Hozzáteszem én is dohányoztam még két héttel ezelőtt. De mostanra valahogy mintha végképp kinyílt volna a szemem. Asszem ezt ennek a topicnak köszönhetem :))
Tehát ez zt jelenti, hogy az igazán jó nők nem dohányoznak :)

Előzmény: Bastardo (40)
kicsi_tig Creative Commons License 2002.08.01 0 0 41
Tinédzser koromban egyszer majdnem besepertem egy intőt (vagy mittomén minek hívták), csak mert az iskolától 100 méterre egy gyufa volt a kezemben. Ráadásul nem is én bagóztam, hanem a barátnőm. Én csak tartottam a gyufásdobozt, míg kotorászott a táskájában. Pechemre engem látott meg az ig.h. No meg a tornatanárnő, akinek köszönhetően helyben 100 fekvőtámaszt kellett lenyomnom (a b.nőm is megszívta, mert ő meg a sminkje miatt nyomta :)

Mindezt csak azért mesélem, mert akkor még tudták a szülők és a tanárok fegyelmezni a tizenéveseket. Ma meg? A szülők együtt szívják a kölykükkel, a tanárok sz@rnak mindenre. Egy két pofon kéne.
Egyébként meg kérdésedre konkrétan egy szó van: csordaszellem. Ha egy 'menő könyök' szívja, a többi lesi és szívja vele együtt. Az a belevalóság, a menő, a trendi. boráf

Előzmény: Cuvi (39)
Bastardo Creative Commons License 2002.08.01 0 0 40
Én a dohányosokat bezárnám egy ablak nélküli szobába és telenyomnám az egészet tömény cigifüsttel, hadd élvezzék. Ott pácolnám őket addig, amíg zöldek nem lesznek.

"Szerintetek miért a dohányzás a menő a tinédzserek körében, més miért nem a nemdohányzás?"

Azért, mert alapvetően mindenki nemdohányzónak születik, ez tehát "nem poén". Ilyet mindenki tud, ettől nem lesznek faszagyerekek. Faszagyerek attól lesz, ha cigizik.
Egyébként tényleg lehetne "sikk" a nemdohányzás. Csak a sok kis hülye még mindig azt hiszi, hogy az a keménység ha szívja. Pedig sokkal nagyonbb keménység nem szívni. De magyarázd el a butaagyúaknak.

Előzmény: Cuvi (39)
Cuvi Creative Commons License 2002.08.01 0 0 39
Egyetértek, totál kiakasztó, amikor megyek az utcán, valaki előttem dohányzik és a kifújt füst mind az én arcomba tódul. Baromi ingerült tudok lenni tőle és néha nem átallok megjegyzést is tenni...

Szerintetek miért a dohányzás a menő a tinédzserek körében, més miért nem a nemdohányzás?

Előzmény: Bastardo (37)
kicsi_tig Creative Commons License 2002.08.01 0 0 38
Igaz. És a kutyaszarató csőcselékkel is ugyanez a helyzet.
Előzmény: Bastardo (37)
Bastardo Creative Commons License 2002.08.01 0 0 37
"Te nem érzed azt, hogy ez a tény (ti: korábban megengedte, most meg nem) azt jelenti, hogy már nem vagy annyira fontos neki, hogy ezt elnézze neked?"

Te nem érzed azt, hogy neked ő soha nem volt olyan fontos, hogy ne büdösítsd be a tiszta levegőt amit amúgy belélegezne?
Arról nem is beszélve, hogy saját magad sosem volt elég fontos ehhez, de az mondjuk magánügy. De a dohányosokban engem az háborít fel, hogy gátlás nélkül szennyezik a tüdőmbe áramló levegőt (általában anélkül hogy engedélyt kérnének) és eszükbe nem jut, hogy ehhez egyszerűen nincs joguk, tehát kvázi bűncselekményt követnek el. Ezt nem viccből mondom, mielőtt kiröhögtök csak gondoljatok arra hogy mi lenne, ha én meg állandóan belehugyoznék abba a vízbe amit ti megisztok.

Előzmény: Szvetlána (34)
kicsi_tig Creative Commons License 2002.08.01 0 0 36
:)) Szeritnem pont azt jelenti, hogy fontosabbak lettünk. Én nem is bánom, hogy nem nézi el. Ha elnézné, akkor megfordulna a fejemben, hogy sz@rik rám és az egészségügyi állapotomra.

Biztos, hogy nem zsarolnám ezzel. Ennyi erővel ő is mondhatja, hogy amennyiben nem hagyom abba, kirúg. Végül is neki kell szagolni a büdöset. :) Gondolj bele, hogy te mit mondanál erre. Jó, akkor elmész, hogy zavartalanul szerethesd a cigarettáidat? Annyit nem ér meg. Amúgy pedig már abbahagytam. Nem csak miatta, hanem mert gyerelet akarok. :)) (ezt nem hiszem el, hogy én írtam)

Előzmény: Szvetlána (34)
iceride Creative Commons License 2002.07.31 0 0 35
No, a 'jó nők' szvsz azért cigiznek döntő többségében, mert valamikor tizenéves korukban sikk volt, és, mint 'jó nők', nekik már akkor is menőnek kellett lenni (vagy legalábbis így hitték). Ennek a hatásnak ebben a korban nagyon nehéz ellenállni, pedig amúgy maguktól a dohányosok 90%-a szvsz sose szokna rá, egyszerűen azért, mert szar. :)
Persze ha egyszer megszokja, már nyilván nem érzi annak.

A 'nem annyira jó nők' között azért gyakoribb a nemdohányos, mert ők talán ritkábban érezték magukon a menő-dohányzó többség nyomását, hogy ők is rágyújtsanak.

SZVSZ

Egy nemdohányzó

Szvetlána Creative Commons License 2002.07.31 0 0 34
ezek szerint nem vagyok egyedül!:)
Ugye szerinted is szemétség?

Én tudtam, hogy gyűlöli és nemcsak ő, hanem az egész baráti társasága.
Az első "baráti" találkozáson az egyik haverja végig szívózott velem. Vagy 20 percen keresztül ecsetelte, hogy ő nem tart normális nőnek, azért mert dohányzom (hangsúlyozom, hogy egyáltalán nem ismert a srác!), végül begurultam és közöltem vele, hogy nemcsak dohányzom, hanem drogozom is...:) Na, ettől kiakadt a díszes társaság!

Mi lesz ha terhes leszek? Mindenképpen leszokok, de nem a pasi miatt.
Biztos le lehet. Az egyik ismerősöm most szokott le, 30 év dohányzás után, valami elektrosokk jellegű függőség megszűntető készülékkel. Ki kéne próbálni.

Te nem érzed azt, hogy ez a tény (ti: korábban megengedte, most meg nem) azt jelenti, hogy már nem vagy annyira fontos neki, hogy ezt elnézze neked?
Szerinted ha megmondanád neki, hogy amennyiben nem fogadja el azt, hogy dohányzol, szakítasz vele, mit tenne?

Előzmény: kicsi_tig (33)
kicsi_tig Creative Commons License 2002.07.31 0 0 33
sorstársnő :)
Nálam detto. Már nem gyújtok rá a jelenlétében (max bulin), de ha megérzi, hogy büdös vagyok, rámcsap. Bezzeg. kapcsolatünk rügyező korszakában: Á, nem baj. Nem zavar a füst.
Közben kiderült, hogy GYŰLÖLI a dohányzókat, a dohányfüstöt és a cigarettával kapcsolatos bárminemű dolgot.

Szerintem abba lehet hagyni. Mi lesz, ha terhes leszel?

Előzmény: Szvetlána (32)
Szvetlána Creative Commons License 2002.07.31 0 0 32
Sajnos dohányzom, de fizikailag semmi örömöt nem okoz, azt meg kifejezetten utálom, hogy büdösnek érzem magam tőle. Arról van szó, hogy az ember ifjonti korában elkezdi "poénból" aztán képtelen abbahagyni, mert hiányzik neki a mozdulat.

Viszont nem ezért írtam, hanem a véleményetek kérem.
Amikor megismerkedtem a barátommal (utálja a cigarettát) nagyon jól tudta, hogy dohányzom, sőt azt állította, hogy őt zavarja ugyan, de nem kíván beleszólni a dolgaimba. Eleinte simán rágyújthattam előtte (ez persze nem azt jelentette, hogy egymás után szívtam a cigiket, hanem mondjuk napi 3 szál), a kezdeti lelkesedés után azonban szóvá tette a dolgot, és mivel a kedvében akartam járni, drasztikusan lecsökkentettem az adagot, sőt, igyekeztem kerülni a dohányzást a jelenlétében. Ezzel azt értem el, hogy pár hónap múltán egyszerűen személyes sértésnek vette és veszi ha rágyújtok és napokig nem szól hozzám ilyen esetekben.

tótumfaktum Creative Commons License 2002.07.30 0 0 31
Na ja, én is észrevettem. Sok "jó nő" bagózik. Soknak ott lóg a szájából a bűzrúd. Ha meglátom hogy dohányzik, azonnal elmegy a kedvem attól, hogy szóbaálljak vele, pedig lehet, hogy esetleg jó fej. Bár aki dohányzik, azzal kapcsolatban - nem tehetek róla de - előítéleteim vannak. Aki dohányzik, arról az a kényszerképzetem támad, hogy mégsem jó nő. Büdös cigiszagú lehelletű nőkre nem bukok, mert kiábrándító.
Kezdem néha azt hinni, hogy helyénvaló a mondás:
nem elég hogy szép, de még ráadásul buta is.
Méghogy cigizni jó. Én is kipróbáltam. Büdös, undorító és ráadásul még qrva egészségtelen is. Ezt tényleg ilyen nehéz felfogni? Utálom a cigifüstöt, akkor is ha jó nő szájából jön. Ha valamit mindenáron szívni akar, még van egy két tippem.
Előzmény: johnny_bravo (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!