Ez a fórumot Testaccio Rabja az alábbi sorokkal indította 2002. februárjában:
Ki szereti nálam jobban Rómát? A rómaiakon kívül ki ismeri nálam jobban Rómát? És kit gyötör nálam jobban az, hogy mégsem ismerem igazán? Ki vágyik nálam jobban Rómába? Ki akarja mindenét pénzzé tenni, hogy hosszabb időre mehessen? Ki ír könyvet Rómáról Vagy ha nem ír, ki beszél magában állandóan Rómáról? Ki őrült bele Rómába nálam jobban? Ki indul mindennap hajnalban? Kinek van kedve nálam is Róma-őrültebb lenni? Ki írna ide Rómáról? (Háromnapos turisták kíméljenek, bár a jobb kérdésekre nekik is felelek.)
Szeretnék ennek szellemében itt csak történelemről, épületekről és szobrokról, kertekről és szökőkutakról mesélni, és hallgatni mások élményeit.
Természetesen egy utazásnál fontosak a gyakorlati tanácsok is, ezért indítottunk egy másik fórumot Utazási tanácsok Rómába utazóknak címmel, ahol felteheted kérdéseidet közlekedéssel, szállással, belépőjegyekkel és hasonlókkal kapcsolatban.
Segítségedre lehet ebben a kereső is, illetve a fórummal szorosan összekapcsolódó http://roma-szenvedely.eu/ oldal, ahol rengeteg infót találsz.
Tartsd tiszteletben a topiklakók kérését, és szívesen látunk mindkét fórumon:)
Az Akadémia is azzal küzd, amivel az egész magyar kultúra és felsőoktatás: nincs pénz. Így azzal dolgozik, ami eladható, vagy megvehető. A könyvtáruk pl. siralmas. Az olimpia jegyében sok minden eladható. Akit meg máshol nem nagyon támogatnak: megvehető...
Most valami kiállítást rendezett egy rajztanár.VEgyütt utazott velem, mondta, hogy miért megy Rómába, aztán meg Szardínián tanít rajzolni. Ide jutottak az olaszok, hogy magyar tanítja őket.
Mindenkinek köszi a film ötleteket.. Nem késtetek el vele, csak a koncepció változott kicsit.. Tegnap éjjel visszatértünk és így utólag fogjuk inkább kicsit visszaidézni azt a fantasztikus atmoszférát a segítségükkel, amire őszintén szólva nem is számítottunk :)) Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy-nagy hatással lesz ránk a város, egyszerűen nem tudtunk vele betelni... Köszi a segítségeket :)
A másik Róma fórumban részletesen beszámolok majd az ajánlott idegenvezetőről is, mert végül egy vatikáni csoportjához sikerült csatlakoznunk. Nyolcan voltunk és így mindössze 15 euró volt/fő. Nagyon nagyon megérte, mert szuper felkészült, nagyon érdekfeszítő volt a segítségével megismerni a Vatikáni múzeumot, csak ajánlani tudom mindenkinek! Világos Beátának hívják és a lentebb belinkelt weboldalon keresztül tudjátok vele felvenni a kapcsolatot :)
Erre azért kiváncsi lennék, mármint a kortárs alkotásokra. Nekem kezd elég rossz szájízű emlékeket ébreszteni ez a maecaenatura... De nem a sport ellen vagyok, s azt se bánom, ha egy kicsit felpörög a Római Magyar Akadémia.
Csak jó messzire építsék Rómától... Legalább az, akit hidegen hagy a valódi kaland, hogy azokon a köveken lépked, ahol egykor... ne szaporítsa a szájtátiak számát. És a végén békésen sétálhatnánk a Forumon? Éljen a virtuális valóság. Mellesleg Civitavecchia már rendelkezik egy Forum Romanummal.
Ez talán már jobban a fórum arculatához illeszkedő kérdés... Először fogunk Rómába menni a párommal egy hétre, vasárnap indulunk... Adnátok valamilyen tippet, hogy milyen filmmel hangolódjunk rá szombat este a város hangulatára? Valahogy úgy gondoltam, mint ahogyan nálam pl. Amelie csodálatos élete = Párizs.. :) Köszi!
Tud valaki segíteni jó idegenvezetőt találni jövő hét egyik hétköznapjára? Vasárnaptól péntekig (04.29-05.04-ig) utazunk Rómába a párommal. Valamelyik napon szívesen csatlakoznánk egy lendületes magyar nyelvű idegenvezető mellé.
Gondolom (persze csak tipp) , hogy egy esetleg már meglévő csapat mellé csatlakozni kicsit olcsóbb lehet, mint ketten igénybe venni valakinek a szolgáltatását, de minden tippre, ötletre nyitottak vagyunk. Fontos lenne, hogy magyar nyelvű idegenvezetés legyen és olyasvalakire gondoltunk aki a száraz útikönyvekhez képest Róma színeit, egy-egy rejtett szépségét, apró kis titkait is el tudja mondanki/meg tudja mutatni..
Van tippetek, hogy egy ilyen program mennyibe kerühet? Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem, ha nem akkor elnézést az esetleges off miatt .. Egy két helyen még felteszem a kérdést, de ígérem nem fogom a fórumot tele „szemetelni” ;-)
Most találtam egy fantasztikus római vizes oldalt: alul idővonal, a megfelelő évszámra kattintva látszanak a város vízi közművei, műtárgyak, rákattintva rövid leírással. (sajnos, van benne hiba is: pl a Pantheon kútját a Colosseo közepébe rakták)
Ezért regisztráltál, hogy becsörtess ide, mint egy elefánt??
(fent, cím alatt): Szeretnék ennek szellemében itt csak történelemről, épületekről és szobrokról, kertekről és szökőkutakról mesélni, és hallgatni mások élményeit.