Mint kiderült nekem is ez a probléma. A 3-as 4-es hengernél van eltörve a füle. Most délután visszaraktam nagyjából a helyére és most jónak tűnik a helyén van minden, és nem is rángatott.
Nálunk két hengernél le volt törve a csatlakozók egyik füle és ezért rángatott. hiba kód nem volt. Az ebay-rol rendeltünk csatitt, amíg nem jött meg gyors kötözővel oldottuk meg hogy jó legyen.
Alap betegsége a 3.henger befecskendezőjének csatlakozó stecker problémája.Belűl megy tönkre,javíthatatlan csak csere.Nézz rá jó e a stecker,járó motorral próbáld meg mozgatni,esetleg mérd ki.Belül ég össze a jó ég tudja miért.Lehet ez a hengered hektikusan jár emiatt,végűl nem is fog menni.
Persze,ha ez a hiba. A tünetek igazából nagyon hasonlítanak.
Adott egy Opel Vectra C 1.9cdti 120le z19dt motorkód.
Már 1-2 éve küzdünk egy olyan problémával, hogy kb negyed gázon gyorsítás közben 1800-as fordulat körül elkezd rángatni. Ilyenkor jobban nyomva megszűnik. A szerelők állandóan EGR-re gyanakodtak cserélték is meg tisztították de semmi javulás.
Pár héttel ezelőtt jobban meg lett hajtva kb 170ig 1-2 percig és mikor visszalassítottam az alapjárati fogyasztás megnőtt 0.6ról 4fölé, elkezdett füstölni és az alapjárat olyan volt mintha 3 henger járt volna csak.
Utána még hazamentem kb 3 km és ez teljesen megszűnt.
Azóta az autó járása nem a legjobb, mintha sokkal többet is enne.
Ezek után a befecskendezőre gyanakszunk.
Esetleg valaki járt már így vagy tudtok valami megoldást erre, vagy hogy hol keressük a hibát?
2006 Opel zafira b 19cdti, ki lett cserélve a részecske szűrő (p242f hibakód volt) nem volt hajlandó regenerálni. Szétvágtuk a szűrőt ténleg elvolt tömődve. Most nincs hibakód, de az autó még mindíg gyenge kb 2000-es fordulat környékén jön meg az erő. Most nincs hiba kód. differential pressure diesel particulate filter értéke -2 . Ez lehet gond ? Mert a csere előtt úgy emlékszem 1-el kezdődött. Lehet valami vezeték, vagy érzékelő gond? Vagy "csak" programozni kell.
de közben rákérdeztem a magyar castrol oldalán is, nagyon gyorsak és segítőkészek voltak de ott mást 2.2l Castrol Syntrans V FE 75W-80 ajánlottak, de már lecseréltük addigra és úgy gondoltam hogy amennyi lejön
annyi megy vissza. Most megyek vele, aztán meglátom.
Érdekes azért hogy az F40-nel azt javasolják kevesebb olaj kell, volt olyan fórum ahol 2l írtak. Az M32-nél meg hogy töltsük túl 2,6-28l-er. A sógoromnál egy zafirában már el szált egy M32 de hazahozott úgy hogy csak 1-ől 4-ig volt sebesség (400km-er). Ki is tört a váltó fala a csapágynál.
2.4 l miatt utána néztem,mert keveselltem.Emlékszem,hogy kb 2 dl-rel többet tettem bele,mert gyárilag is kevés ez a szint.Van egy hátsó csapágya az F40-es váltónak,ami kevés kenést kap,de ez is csak a fórumokon derült ki.
Tehát ez a csapágy megy ki idő elött a nem megfelelő kenés miatt.Tudom,hogy az irodalom megosztott,hol kevesebbet,hol többet ír,de most a szerviz programba mentem bele a kontroll miatt és bizony a 3,2 L az F 40 váltó szintje.Már emlékszem,hogy én is ezt a szintet választottam+ 2 dl.Azóta minden váltó problémám megszünt,pedig teszteltem többször is huzamos 2000 km-el (nyári nyralások) nemkevés hegymenettel.
Ez ugyan nem az általam nézett szerviz program,de itt is 3,2 L a megadott mennyiség.
Lecseréltük az F40-es váltóban az olajat, castrol ment bele 2,4liter meg a Mos2 váltóolaj-adalék.
50km-ert mentem vele kb., rosszabb nem lett :) az is valami. Piros olaj volt benne és kb. az is 2.4L-er. A többit majd az idő eldönti. Nem kellett kiszedni az aksit, csak a szívótoroknak a gumicsövét szedtük le.
Én ezt tettem bele és nagyon szereti.Könnyű lett minden fokozat.Azonnal is érezni lehet,de fokozatosan fog felépülni.Nem emlékszem mennyi olajat tettem bele,de Castrol volt azt tudom.Tedd ezt mellé bátran és meglátod minden ok lesz.
Hibakód kiolvasás. Utána jobban lehet tippelni. Ha kereskedőtől vetted nem rég (hat honap aszem a szavatosság), vidd vissza nézesd meg. Esetleg a szervó folyadékot nézd meg.
Nemrég tulajdonosa lettem egy 2006-os vectrának amelyben gyárilag nincs első ködlámpa. Szeretnék utólag bele tenni. A kérdésem az lenne hogy milyen ködlámpa keret jó hozzá, mert rendeltem vectrához valót de az nem stimmel. Előre is köszi a segítséget. Szép napot mindenkinek.
Sziasztok. Előre is bocsi, ha hosszú lesz, nemrég vettem az autót, nem igazán ismerem még a típust. 2003as 1.8 benzin vectra olyat produkál, hogy
1-a távirányítós központi random nem nyit/zár. Van, hogy zárni zár, egyből rápróbálok, és nyit, aztán megint rendben zár, de ha pihen kb 10 percet, már csak kulccsal tudom nyitni, a távirányító "nem működik "Ekkor egy motor beinditás leállítás után ismét működik a központi a kulcsról, egyébként beinditás nélkül az ajtón lévő központi zár gomb, illetve a csomagtér nyitó sem működik. Ezek a gombok az ajtón egy indítás után ismét működnek általában :)
2-Továbbá random feldobja az ESP visszajelző, hogy vmi nem tetszetik neki, de ha melegebb az idő, akkor nem jön elő, ami érdekes.
3-a hibajelző ablakban néha felvillan egy autó villáskulccsal, vagy a kormánykerék felkiáltójellel, ami szintén random idő után eltűnik.
4-az "ajtó nyitva" figyelmeztetés is csak random jelenik meg, nem minden alkalommal.
A gyári rádió cserélve lett egy valamilyen kínai érintős "rádióra" (7010B csoda), ezt még az előző tulaj rakta bele. Nem tudom, hogy ennek esetleg lehet e köze a távirányítós központi random működési hibájához, vagy inkább az ajtó kábel csatlakozó kontakthibája lehet a felelős ezért.
A computer fel volt újítva, de erről sincs mélyebb infóm, hogy mi lett rajta javítva.
Bocs, ha bármi hülyeséget írtam, remélem azért érthető.
Köszi a választ. Én is azt érzem hogy 1-2-3 ba egy kicsit nehéz a váltás felfelé főleg 3-ba. Valószínűleg most a castrol lesz belerakva mert ez most van. Ha úgy érzem nem javul megy bele az eredeti opel.