Ez a fórumot Testaccio Rabja az alábbi sorokkal indította 2002. februárjában:
Ki szereti nálam jobban Rómát? A rómaiakon kívül ki ismeri nálam jobban Rómát? És kit gyötör nálam jobban az, hogy mégsem ismerem igazán? Ki vágyik nálam jobban Rómába? Ki akarja mindenét pénzzé tenni, hogy hosszabb időre mehessen? Ki ír könyvet Rómáról Vagy ha nem ír, ki beszél magában állandóan Rómáról? Ki őrült bele Rómába nálam jobban? Ki indul mindennap hajnalban? Kinek van kedve nálam is Róma-őrültebb lenni? Ki írna ide Rómáról? (Háromnapos turisták kíméljenek, bár a jobb kérdésekre nekik is felelek.)
Szeretnék ennek szellemében itt csak történelemről, épületekről és szobrokról, kertekről és szökőkutakról mesélni, és hallgatni mások élményeit.
Természetesen egy utazásnál fontosak a gyakorlati tanácsok is, ezért indítottunk egy másik fórumot Utazási tanácsok Rómába utazóknak címmel, ahol felteheted kérdéseidet közlekedéssel, szállással, belépőjegyekkel és hasonlókkal kapcsolatban.
Segítségedre lehet ebben a kereső is, illetve a fórummal szorosan összekapcsolódó http://roma-szenvedely.eu/ oldal, ahol rengeteg infót találsz.
Tartsd tiszteletben a topiklakók kérését, és szívesen látunk mindkét fórumon:)
Jó pár évvel ezelőtt először én is így voltam Rómában, akkor a főbb látnivalók után kipipáltam, hogy na, ezt is láttam. Csak a második utamon szerettem meg igazán Rómát, akkor több időt töltve rájöttem, mennyi gyönyörűség van itt, és még mennyi felfedezni való dolog. Persze Pompeit is, és Nápolyt is látni kell.
Pompei önmagában egy egész nap, utazás nélkül is (2x2 órát arra is számolhatsz), s ha először leszel Rómában, a maradék időd ott vajmi kevés lesz, még a legfontosabb látnivalók megnézése esetén is..
Van 4db fel nem használt Róma tömegközlekedés vonaljegyem: értéke 4 Euro, és 2 darab vonatjegyem a Leonardo expresszre Roma Termini-ből Fiumicino reptérre. értéke 28 Euró. junius 24-ig lehet felhasználni.
Az Akadémia is azzal küzd, amivel az egész magyar kultúra és felsőoktatás: nincs pénz. Így azzal dolgozik, ami eladható, vagy megvehető. A könyvtáruk pl. siralmas. Az olimpia jegyében sok minden eladható. Akit meg máshol nem nagyon támogatnak: megvehető...