A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Sziasztok! Van egy 7-es Golfom MIB2 Discover Pro navigációval. A magyarországi TMC-t össze lehet hozni vele? Ha igen, mi ennek a módja? VCDS-em van. Köszönöm!
Kiderült, hogy nem a kocsimmal és a VCDS kódolásokkal van baj.
Elmentem Szöllősi Zsoltékhoz és próbáltunk szoftveresen javítani a dolgon, de nem megy végig semmilyen update. Elakad Gateway error 202-vel: VuC library error-al. Zsolt szerint HW hiba.
És bakker tényleg. Mert szerencsére sikerült találni egy cseredarabot próbára, ugyan ezzel a SW-el és lám, azzal működik hibátlanul.
Segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben: adott egy 2007.10 havi gyártású Octavia RS, Facelift előtti. Ebbe a napokban vásároltam egy Skoda Columbus navigációt. Minden jól működik majdnem, felfrissítve kaptam: Navi megy, telefon megy, stb. Egy valami nem jó:
- Úgy tudom, hogy a Maxi-dot kijelzőn az óra mellet a bal felső sarokban meg kell jelenjen az iránytű, illetve a Navigation menüpontban kéne lássak nyilakat, hogy merre kell menni, ehelyett az óra mellett nincs semmi, de az óra "átmászott" a jobb sarokba (eddig középen volt, gondolom hogy legyen helye aki iránytű ikonnak), illetve a Navigation menüben csak annyit ír, hogy "RNS TRINAX"
- Az Audio menüpont jó, megjelennek az számcímek, állomásadatok
- A Navigation és Audio menüpontokból nem lehet kilépni ha egyszer beléptem, csak ha kikapcsolom a fejegységet, ekkor visszalép a főmenübe (erről azt olvastam a neten, hogy ez a Columbus SW hibája), de ez legyen a legnagyobb gond...
- A VCDS kódoláskor vagy 10-edjére sikerült rendesen elmenteni a Long coding-ot a Columbus-ba, hiába indítottam újra a 3 gomb lenyomásával, nem akartak érvényre jutni a beállítások, ez nem tudom miért van...
További infók a beszerelt eszközökről VCDS alapján:
- Columbus:
Address 37: Navigation (J0506) Labels: 1T0-035-680.clb Part No SW: 3T0 035 680 G HW: 56D 035 682 Component: RNS-MID H50 5238 Revision: AB001001 Serial number: VWZ6Z7L6066087 Coding: 00000400000100000006 Shop #: WSC 12345 123 12345 VCID: 3467FA5B97CEB4BE40B-8061
- Bluetooth kihangosító:
Address 77: Telephone Labels: 5P0-862-335.lbl Part No SW: 1Z0 035 729 B HW: 1Z0 035 729 B Component: FSE_2P7x H31 0050 Revision: 00000001 Serial number: 00000005010023 Coding: 0000311 Shop #: WSC 73430 790 00000 VCID: 377DCD5746B85FA6659-8062
- CAN Gateway:
Address 19: CAN Gateway Labels: 1K0-907-530-V3.clb Part No SW: 1K0 907 530 L HW: 1K0 907 951 Component: J533 Gateway H07 0052 Revision: H07 01 Serial number: 270907F2002371 Coding: E9817F0E4006021302 Shop #: WSC 73430 790 00000 VCID: 306FF64BA3D6889E243-8065
Csatolok pár fotót is, hogy hogy néz ki amiről beszélek:
Amit próbáltam eddig:
- 37-es címen a Navi kódolva van a CAN gateway-be és mellete az 56-os címen a Radio is bent van hagyva
- Navi nagyhezen kódolva lett, mert előtte hibát dobott a VCDS, hogy "Control Module Not Coded", elvileg ez is jó
- BAP protokoll kikapcsolva a naviban
- Van egy P-s végű CAN Gateway-em is, azzal is próbáltam, de nem jó
- Van benne egy Polar FIS modul, de ha azt kiveszem, akkor sem lesz jó.
- Akkut nem meríti az eredei L-es végű Gateway-el sem
Tudna valaki segíteni, hogy hogy lehet kivarázsolni a Maxi-dot-ra a navigációt, úgy hogy működjön is a navigálás rajta? SW frissítés? VCDS kódolás? Vagy ez a Navi túl új ehhez az autóhoz?
Adott egy Skoda Octavia 3 Amundsen MIB1 gen 1navigacio, letoltottem hozza a terkep frissiteseket de nem tudom updatelni, nem ismeri vagy fogadja el az sd kartyat amire masolom vagy kibontom.
Kerdesem az volna hogy csak az eredti kartyat ismeri fel a navigacio? nem merem az eredetirol torolni nehogy majd egyaltalan ne mukodjon.
Ez nem feltétlenül van így. Nekem egy Superb-em van. Még az első egy-két évben frissítették a szervizben, d utána olyan árat mondtak rá, hogy nem érte meg nekem, mert csak ritkán használtam. Mostanában, meg inkább a telefonos-netes navikat részesítem előnybe, frissek, forgalomhoz igazítottak, és ingyen vannak. Ez miatt szerintem elég kevesen fektetnek ebbe ennyi energiát.
Sziasztok, úgy látom működik mindenkinek a frissítés hibátlanul, csak nálam nem... Csak én gondolom úgy, hogy ez nem jó így vagy normálisnak kell tekinteni, hogy egy világcég így intéz dolgokat? :-(
Csak a móka kedvéért egy státuszjelentés, november vége óta nem tudok térképeket frissíteni Discover Pro fejegységen, sehogyan. December + Január eltelt a szervíz próbálkozásaival, szervízjelentések az importőrnek - majd a szervíz írásba adta, hogy Ők nem tudnak segíteni a bajon. Majd az importőr próbált segíteni - majd nekik is elfogyott a tudományuk. Azt kell mondjam, hogy segítőkészek voltak és akartak segíteni, viszont kínjukban megmutatták, hogy hiába érdeklődnek segítségért Németországból - semmi használható nem jött onnan. Március elején ők is feladták és ekkor vált tisztává nekem, hogy az online szolgáltatásokkal közvetlenül a német anyacéggel szerződsz, benne van persze az ÁSZF-ben de bevallom töredelmesen, hogy nem minden betűt olvastam el (én sem).
Március 11-én felvettem a kapcsolatot a németekkel, nyitottak egy hibajegyet és küzdünk egymással. Először vitatták a hibát, NEM átjárhatóak a rendszereik, semmi előzményről nem tudtak (nem akartak tudni). Fotókat kértek az állapotokról, majd mikor megkapták visszakérdeztek, hogy mikor készült. Mondom el kéne olvasni amit írtam, MA reggel, vagyis azon a napon amikor az emailt küldtem és ehhez hasonló dilettáns visszajelzések. Ők nem jelentkeznek, aktívan nem kommunikálnak. A magyar nyelvű Ügyfélszolgálaton sokszor csak angolul beszélő ember veszi fel a telefont. Kérdésemre, hogy mikorra lesz végre valami, már minden hülyeséget elmeséltek, hogy ez aztán olyan "hű de nagyon egyedi hiba" meg ilyeneket - de nincs határidő. Kérdésemre, hogy időközben a rendelkezésreállás 78%-ra csökkent és hogy ez elfogadható-e nincs válasz csak bla-bla-bla... Marketing bullshit tények nélkül. Mondom, 3 évre előfizettem - kéne szolgáltatni, erre azt mondja a fószer (Nevenincs Alex, mert a nevüket sem árulják el...), hogy ne mondjam már, hiszen ingyé' adják az első 3 évre! És akkor már nem is gond ha nem működik?! Majd pár napra rá jön email Tőlük - persze nem válasz, csak reklám, megújult honlap, több szolgáltatás mobilról - hurrá! Bejelentkezés után persze az első dolog amit látok, hogy "Ön megVÁSÁROLTA a jogosultságot 2022.09.26-ig", a második meg az, hogy "térképek online frissítése" az egyik szolgáltatásuk. LOL, mégiscsak fizettem érte...
Másnak hasonló tapasztalata? Érdemes a végtelenségig tűrnöm a szerencsétlenkedésüket? Bár semmi lehetőséget nem adnak eszkalációra... :-(
a térképfrissítés a VW konszern autóihoz, főleg a SEAT-SKODA-VW, teljesen egyforma. Ami biztos, hogy csakis eredeti SD kártyán lévő térképet ismer fel (biztos van aki megcáfol).
Az autód Navijához itt találsz frissítést és leírást:
Üdv. 2016-os Seat Alhambra autómba nincs benne a navi sd! A kérdésem az volna hogy láttam az e-bayen árulnak hozzá friss térképet (MIB2 V13), ha ezt megveszem fog működni? Vagy mi ez a mapcare amiről sokat olvasok? Honnan tudnám meg hogy nekem van e érvényes mapcare az auton?
Arra a problémára keresnék a megoldást, hogy nem tudok hangerőt szabályozni a kormányról, gyárilag RNS310 volt benne, ezt cseréltem RNS510 re! A gyárival minden funkció tökéletesen működött a kormányról!
Tud valaki segíteni, mit kellene tenni vele, vagy kihez vigyem?
Szia! Passat B8, 2016.12 hó Discover pro. Hol van a letöltési választási lehetőség? Én ahol találtam, ott csak az Európa tömörített volt és az jóval nagyobb, mint 16GB. :(
Milyen fejegységed van, milyen autó, mikori gyárátás? Nekem Discover Media-m van szintén 16GB-s kértyával már töbször frissítettem, a letöltésnnél 12-14GB-s zip-ek vannak fent hozzá (több féle verzót tudsz leszedni, külön Európa, stb...pont a kártya mérletkorlát miatt).
Üdv! Én pont ezt próbáltam a mai nap. Nagyon nem akar összejönni:
kártyát kivettem, tartalmát lementettem
Discover care programot letöltöttem, telepítettem
program indít, kiírja, hogy először az alkalmazást frissítsem, majd rávisz a térképfrissítés letötöltő oldalra, ahonnan le is töltöm a térképcsomagot
a program minden indításnál az előbb leírtakat ismétli, így ezt elengedtem
a letöltött csomag 32GB-os kártyát igényel, de természetesen az eredeti 16GB-os :(
Kigyomláltam a nem kellő országok adatait, ahogy anno Igo-nál
feltöltöttem TC-vel
kártya berak, nem ismeri fel az autó, kiírja, hogy rakjak be olyat amin van megfelelő tartalom
Itt tartok. a discover care programra látok leírásokat, hogy elvileg létezik 1.0.4 verzió, de eddig városi legenda szinten van, mert sehol nem találok letölthető verziót.
Én a helyedben egy márkaszervizben keresném a megoldást. Szintén 2018-as Passat és szintén Discover Media, de nem tudom, hogy eredetileg magyar volt-e. Én nem használom a navigációs közleményeket, elég csak a térkép, de aktuálisan valóban nem elérhető a magyar nyelvű navigációs közlemény. Szerintem egy márkaszervizben, vagy ezen az oldalon kaphatsz segítséget: https://www.porschehungaria.hu/kapcsolat
2018 Passatban Discover Media navigációs egység van. Navigáció gyárilag Magyarul beszélt, de a térkép frissítés óta Angolul beszél. Tudna valaki segíteni, hogyan lehetne Magyar hangot újra elővarázsolni a Navigációból?
A teljes menű az maradt Magyar, csak a Navi hang lett Angol.
Adott egy passat b8 2015-ös. Vw oldaláról le töltöttem a hozzá tartozó navi térképet. Az útmutató annyit ír, hogy tömörítsem ki 7 zip-pel írjam rá kártyára, tegyem egy sd foglalatba, és kövessem az instrukciókat a kijelzőn. Na ez ennyire egyszerű lenne? Kártyát utánna bent kell hagyni? A régebbi, gyári navi kártyát ki kell venni? Vagy azért ez nem ennyi? :)