A "minden ülésnél" azt jelenti, hogy a hátsó üléseknél is?
Az én EX Lim-ben csak az első két ülést jelzi vissza.
Egyre erősebb az az érzésem, hogy igen eltérő az azonos típusmegjelölésű autók felszereltsége. Hallottunk már bőrkormány, doh.csomag, esőérz.ablaktörlő stb. különbségeket.
Nekem a januári 5 ajtós lx ben is volt a hátsó ülésekre visszajelző. Ugyanakkor sok Ex ben nem volt. A 2008-as modellévben már minden EX és EX lim ben van.
Valami csörgött-zörgött a motortér felöl. Lebontottam az autó elejét, két 6-os csavart kihagytak, a hűtő tartó lemezt csak a gumibak tartotta. Pótoltam azóta nem zörög. Amúgy király a gép. Fogyi 7.3l de elég nagy a lábam.
Szia. 1.6-os motor. Nem sokat mentem vele, főleg Budapesten és környékén használtam, kevés dugóval. Most 8.1 körül van az átlagfogyasztás, amivel teljesen elégedett vagyok. 1300 kilót mozgatni is kell. A dugóban araszolás meredeken húzza fel a fogyit, ott én 10 literre saccolom, ha csak csúcsidőben használnám. Az országúton meredeken csökken a fogyasztás, szerintem a 6 liter is megközelíthető lenne. Kolléganőm 1.6-os Megane II-je is 10 litert evett full városban, klímával. Szerintem ez normál fogyasztás. A motor karakterisztikája kevésbé tetszik, igaz előtte egy kvázi sportkocsim volt. A motor 2000-es fordulat alatt gyakorlatilag halott, után viszont egész fürgén mozgatja a kasztnit. 3500-környékén megjön az ereje, és egyenletesen húz egész leszabályozásig. Várnék magasabb fordulaton még egy megindulást, ahogy 16 szelepes motoroknál szokás, de valószínűleg a változó szelepvezérlés miatt, ez nincs. 4000 fölött megjön a hangja, ilyenkor hiányzik a kispórolt motorháztető szigetelés.
Egyébként a találkozón szívesen gyorsulnék a többi kollégával, ha alkalmas a helyszín. Ott egyértelműen kijönne a motorok közti különbség. :)
Kulisszának semmi köze hozzá, az fent van a váltókarnál. Újra felengedett kupplungnál a motortól a főtengelyen érkező kihajtás által megforog a hajtott fogaskerék és -ahogy 1person is írja, mivel nem szinkron a hátramenet- a kupplungpedál újbóli benyomása után valószínűleg kapcsolhatóak lesznek a fogaskerekek állásukból adódóan.
na ja, én is sokallom, de lehet, h egyéni beállítás kérdése. még nem volt időm elvinni, h megnézzék. séróból nem vágom (by Fábry), h mennyi volt 140-nél, de úgy emlékszem 7-7,5 körül mozgott. másoktól van még infód? engem is érdekelne...
Meg tudnád mondani, hogy autópályán 140-nél mennyi a pillanatnyi fogyi?
Szeptemberben voltam próbavezetésen, akkor azt mondták, hogy rövidesen az 1,6-os benzines motorhoz is lehet tempomatot rendelni (elektr. csomag plus). Tud erről valaki valamit?
"- Nekem néha nehezen veszi be a hátramenetet.. Valaki tapasztalt hasonlót?"
Üres, kuplung felenged, kb 10-15s várakozás, rükvercbe. Ilyenkor mennie kell. A hátramenet nem szinkron.
"- Mit jelent az, hogy passenger visszajelző?"
LX-nél (de lehet, hogy EX Limitednél is) nem jelzi ki a hátul ülők bekötöttségét, csak az anyósülést figyeli. Ilyenkor a négy piros helyett csak egy piros van "Passenger" felirattal.
Köszi, és hasonlókat neked is. Igen, a miénk LX+. Limited csak kékben volt, és az előző járgány is kék volt, meg hát az ára is kilógott már a keretből. Igazából nekem csak az elektromos tükör hiányzik egy kicsit, a többi plusz felszerelés nem.
Bocs, rég jártam erre. Este küldök néhány fotót mailben. Egyébként a Lurdy házban az Office Depottal szemben áll egy sárga SW, javaslom tanulmányozni, mert minden fényben kicsit más a színe.
Véleményem szerint igen dögös a kocsi, pléne az ECS sötétített ablakaival.
Ezt egy kicsit én is soknak tartom. A jelenlegi 5éves, szintén 1,6os Rönó Megánommal (öreguras vezetési stílussal) nyáron 7, télen 7,5 l körül van az átlagfogyi. Őszintén szólva egy kicsit elbizonytalanodtam...
alapvetően meg vagyok elégedve vele, a fogyasztással nem feltétlenül. BP-en nagyon könnyen eléred a 9,5-10 l-t (és fölötte), vegyesen 8-8,5 között fogyaszt. egyébként megy rendesen, van benne tartalék, úgyhogy nem gond egy előzés. én is vhogy úgy számolom, h 15e-t fogok menni évente. summa summarum nem bantam meg, a fogyasztás jó volna ha csökkenne, meg el kellene végre vinnem szervízbe a belső zörejek megszüntetése végett, de ez a benzinességtől független. ha van egyéb kérdés csak rajta. ja, 8700 km van eddig benne.
Kicsit offtopic: vki korábban emlegetett itt hitelugyintézést. Uj (offtopic) autohoz keresek jó finanszírozási ajánlatot, megkereshetném az illetőt privátban? Hogy ne a topikot terheljük, kérnék egy emilt a csgeza (kuk) mailbox.hu-ra. Köszi!
Szia Cibet! Örömmel látom, hogy neked benzines géped van, a rengeteg dízel és 1,4-es gép között elenyésző ez a típus. Mik a tapasztalataid, elsősorban a fogyasztásra gondolok. Természetesen a többi 1,6-os benzines géppel rendelkező kolléga válaszát is várom! Ahogy már korábban is írtam, évi 15e km-rel nekem ez reálisabb választásnak tűnik. Előre is kösz a segítséget!
sziasztok irtam, hogy akad a váltó. namost voltam a váltózárasnál, kiszedte a zárat, most anélkül megyek, így is akad a váltó, 1-es nagyon nehezen veszi be. valószínüleg az lesz, hogy visszaviszem a kereskedésbe mert ez így nagyon nem jó.
más: valaki aki már fóliáztatta a kocsit, felrakna képet,hogy az első szélvédő, hogy néz ki fóliázva?
A valós problémámat írtam le a kocsival ill. a szervízzel kapcsolatban.
Leírtam pozitívumokat is, de nem tudok azokon mit többet fényezni.
Ha veszek egy új kocsit aminek többé-kevésbé utánna nézek, nem csak azon áradozok, hogy milyen jó kocsit vettem, hanem a nem várt problémákról írok főként. A jó tulajdonságokat az autószalonba is elmondják -ill. csak azt!!! Ez a népitéletes dolog azért van, hogy leírjuk a kocsiról a véleményünket, nem? (Legalábbis én így gondolom.)
Örülök, hogy neked hibátlan a kocsid és a szervízzel sincs gondod!
"és, ami még fura, hogy csak Passenger visszajelzőm van... a hátsó ülést nem figyeli :-o"
Biztos, hogy EX, és nem Limited? ESP van benne? Ha igen, akkor ez első generációs EX-nek tűnik, mielőtt szétszedték volna EX-re és Limitedre. Viszont akkor jó sokat állhatott a szalonban...
Igen, lehetne egy e-mail címre küldeni ezeket az adatokat. De nem jó megoldás.
Abban az esetben ugyanis azok a fórumlakók, akiket érdekel, sajna nem látják, hogy hányan vagyunk, milyen területi megoszlásban, valamint, hogy milyen típus a legelterjedtebb.
Eddig 9 jelentkező közölte az adatokat.
A Te jelentkezésedet nem látni.
Természetesen nem kívánok erőszakot venni senki türelmén, így a Tiéden sem, és amennyiben ez többeket zavar, elköltözik a találkozóra való jelentkezés.