Az én 900-asomnak cseréltem volna az ülését gyárira, mert át akartam alakíttatni és már eleve egy átalakított ülés volt rajta. De azóta már megcsináltattam, úgyhogy nincsen eladó ülésem. Sőt, érdekelne gyári 900A-s ülés, ha valakinek van olyan, vagy tud eladóról :)
Edinek semmi baja nem lett, ő gyakorlatilag "leszállt" a motorról, miközben a teherautó ment rá.
A vázat is cserélni kéne, ezért nem látjuk értelmét, hogy ezt a motort javítsuk meg, de még mindeképp várjuk a döntést, hogy ki volt a hibás, attól függ, hogy mi lesz a sorsa a motornak.
Most könnyes lett a szemem! Zánka előtt nagyon reméltem hogy látom még a vasat!
Edi megúszta sérülések nélkül?
Azért a bontással lehet hogy várni kéne még. A legtöbb motornak az elejét törik össze, biztosan akad majd egy megfelelő donor. Volt már több ilyen hirdetés.
Szervezek egy 10 napos erdélyi motoros túrát, 07.14. - 07.24.-ig.
Lemegyünk a Duna-deltába, elmegyünk Konstancába, visszafelé megjárjuk a Transfogarast vagy a Transalpinát - lehet, hogy mind a kettőt, a Vaskapunál átmegyünk Szerbiába és a Duna szerb oldalán jövünk haza.
Sajnos felszabadult 2 hely. Volna-e kedve valakinek (egy motor, 2 fő vagy 2 motor) csatlakozni? Lényeg, hogy 2 fő jöhetne, akik végig a túra során egy szobában lesznek elszállásolva. A túra várható költsége - 2 fő/egy motor részére - szállás és a legtöbb helyen félpanziós ellátás, belépődíjjak és a Duna-delta hajókirándulás ára 150 - 160 eFt + üzemanyag. Lefoglaltam a szállásokat, mindenhol 2 ágyas, fürdőszobás szobák lesznek, és nem szeretném visszamondani, ha nem muszáj.
Sajnos a zuram 4TX-e valószínűleg totálkár. Még várjuk a biztosítótól az eredményt, de javítani nincsen értelme. Egy teherautó ment rá hátulról, úgyhogy hátsó kerék, lengővilla, lánc és lánckerék, stb nem jöhet szóba, de az lenne a kérdésem, hogy van bármi a 4TX-en, amit át lehet tenni a 900-asba?! Ha jól sejtem sem kerék, sem gumi nem jöhet szóba? Van oldaldoboz konzolja is, de ha jól emlékszem, az nem jó a 900-hoz, esetleg át lehet alakítani, vagy nem érdemes hozzá nyúlni?
Éppen most akartunk rajta féktárcsát cserélni, úgyhogy van egy szett teljesen új, bontatlan EBC első féktárcsa pár+hozzá való szinter fékbetét, 130e forintért (140-ért vettük), ha valakit érdekel!
Mé nem hoztad le, hegesztettünk volna faxa erőkarokat azokra a csavarokra oszt kécc. :D Szükség esetén még aknát is tudunk ásni a kert végébe, úgyis tervben van egy olajcserékhez, csak lusta vok mint a dög. Lehet a nyáron kiásatom a kölkökkel némi pénzmagért cserébe. :)))))
Tegnap sikerült a derék osztrák mesteremberek okozta károkat kiküszöbölve kicserélnem a kipufogórendszert. Nyughatatlan természetemnek köszönhetően nem vártam meg míg a szerviznek lesz szabad időpontja, akna és csápos emelő nélkül sikerült kiszedni a teljes kipufogórendszert az autó alól, majd felaprítani. Az eredetiből csak a leömlő és a katalizátor került vissza. A ráhegesztett csavarok sarokcsiszolóval lettek levágva, de azért a heveny kurvaanyjázás csak megvolt, lévén a csavarok ott nem sima hatlapfejű átmenő fajta, hanem téglalap alakú talpas, a tövében bordázott, hogy ne forogjon el, amikor az anyát meghúzom. Ennélfogva elég szoros illesztésű a szintén bordázott furatban. Ez az illesztés a rozsdának köszönhetően most különösen szoros volt. Különféle módszerekkel és eszközökkel próbálkoztam, a teljes körmös lehúzó szerszámpalettával kísérletezve, de végül ez a masszív gömbfej présszerszám vált be egy melegítős-lehűtős kör után. Sose szerettem a megfeszít-kalapáccsal megcsapkod módszert, mert mindig rémisztő csattanással old el a kötés és első pillanatban nem tudom, hogy a csavar indult el, az öntvény repedt szét vagy a szerszám törött ketté. Kifúrni esélytelen lett volna, ezeket a csavarokat régi katanák acéljából készítik, mert a 3db M10-es csavar levágásakor egy egész fémvágó tárcsa fogyott el. De most már nem lesz gondom a dobokra, amíg az autó nálam van.
A motor dobja meg köszöni szépen jól van, nézegetek Scorpion szetteket Ebay-en, de egyelőre sajnálom rá a pénzt. A hang tetszik, Akrapovic már nem gyárt a TDM-re, így ha valaha csere lesz akkor valami mást kell felrakni. Igazából a forma, ami megfog, a gyári doboknál szebbek ezek az öblösebb dögök, a nyílás is jóval nagyobb a végén, a rendszer meg öntanuló, így ki lehetne belőle hozni a maximumot. De egyelőre az autó futóműve igényel némi ellenőrzést, hála a magyar utak minőségének és az a gyanúm, hogy annak cseréje szépen el is viszi a sportdobok árát.
Nem égett el a biztositék. Megnéztem mikroszkóp alatt. Eltörött. Még eredeti Made in Japan. A két henger (+a magyar utak) 21 év alatt kivégezték. Életem legrágább biztositékja volt. Keszthelyről szállittatás Veszprémbe 25ért. Amúgy is járt már egy gyorshajtáscsekk....
Általában ott ég el ahol a legvékonyabb lesz a gyártás során. De ez nem általános (hibaszázalék), hogy a tövében szakad.
Vannak olyan biztik aminek a tetején van kontaktus pont azért, ha kipurcan valami nem kell a biztihez nyúlni csak egy szakadás vizsgálóval rá mér az ember és látja a hibát.
Ha a helyén nem kontaktál az egyből észlelhető ilyen módon.
Meglett a hiba. Reméltem, hogy egy TDM nem tud elromlani. Egy 21 éves biztositék játszotta velem a bolondját. Mérve jó, nézve jó, helyén szakadt. (na jó hajlítgatva mérve -ahogy minden biztositékot mérünk :S- nem jó.) Kapcsolási rajz sokat segitett. Kösz mindenkinek a segitséget, meg aki izgult a megoldásért. fákjú biztositék
Nincs még olyan jó idő. Hűvösben én a 2/3-át le szoktam takarni a hűtőnek, még úgy is alig ment fel. Termosztáton könnyen megnézheted. Indítsd be hidegen és fogd a hűtőt meg a blokkot, ne egyszerre legyenek melegek.