Keresés

Részletes keresés

metalpeget Creative Commons License 2020.03.07 0 0 2849

Hello K-api és GLückPeter köszi a válaszokat , azt hiszem egy Titan szettet veszek , az gyárilag lefelé tájolt.

Előzmény: K-api (2847)
Tibike1974 Creative Commons License 2020.03.07 0 0 2848

Sziasztok!

Társasházban lakom, a régi tolókapu motor megadta magát ( 19 év után,amit én szereltem annó, Endress motor).A közös képviselő rendelt egy másikat amit felszereltek a régi infrával, garancia, stb...  1 év alatt(garancia) működött kb 3-4hónapot.Közös képviselő elköltözött, gari lejárt.Papirok, doboz,stb..nincs hozzá.Azt már kiderítettem,hogy Proteco Kit mover motor,viszont a vezérlés kérdéses.Kerestem, de nem találtam a neten.A képek alapján tudnátok segíteni,hogy esetleg bekötési rajzot hol találok?A DIP kapcsoló érdekelne igazán,mert a többit ki lehet sakkozni.

K-api Creative Commons License 2020.03.07 0 0 2847

Hi. Semmi nem akadályozott a szerelésben, egyszerűen így találtam esztétikusabbnak. Évente néhányszor a szárát olaj spray-vel lefújom és annyi. Digitális vezérléssel stabilan működik. Üdv Kapi

Előzmény: metalpeget (2843)
fagyalf Creative Commons License 2020.03.06 0 0 2846

Van öt év garid? Kérdés milyen környezetben használod. Nagyjából családi háznál, még az olcsók is örök élet + 1 nap.

A gondok a forszírozott használatnál lehetnek és a nem megfelelő választásnál.

Előzmény: vega83ster (2845)
vega83ster Creative Commons License 2020.03.06 0 0 2845

Üdv mindenkinek!

Keresztkérdésem a következő lenne:

Vettem egy Sommer E200 kapunyitó szettet dupla szárnyú kapuhoz.Erről kérném ki a véleményeteket.

Elvileg német,de én már semmit nem hiszek.A kapu súly/hossz aránya rendben van és a szélterhelés sem mérvadó.

Nem akartam feszegetni a motor ház dobozát, hogy belenézzek,de remélem nem gagyi műanyag vagy valami gyenge anyagból van a mozgató mechanika.

Kollégám járt úgy, hogy valami olcsó cucc volt és tönkrement neki.

Szóval a Sommer az elvileg jó,strapabíró?5 év garanciát adtak rá.

Köszönöm a válaszokat!

GLückPeter Creative Commons License 2020.03.05 0 0 2844

A Techno úgy tudom, hogy olasz.

Előzmény: metalpeget (2842)
metalpeget Creative Commons License 2020.03.05 0 0 2843

Szia , ma meg tudtam nézni egy Proteco motoros nyitó szettet beszerelve. Alul jön ki a vezeték és a motor alján csavarokkal rögzített fekete műanyag (mintha műanyag lenne?) lap van. Ezek szerint Nálad ezek felfelé állnak több , mint 10 éve hibátlan? Esetedben a normál felszerelést mi gátolta ? A bekötésre vonatkozóan köszi a tanácsot.

Előzmény: K-api (2841)
metalpeget Creative Commons License 2020.03.05 0 0 2842

Megnéztem , amit linkeltél , jónak tűnik, köszönöm a tippet. Viszont az itteni fórumot olvasgatva az a véleményt szűrtem le , hogy a Proteco elég megbízható motor , jó alkatrész ellátottsággal , azért szeretnék olyan típust. A Tecno milyen gyártmány? Mi a tapasztalat vele? És ehhez képest ez a Titan milyen, ez is lefele áll és még olcsóbb is > https://www.tutifemszerkezet.hu/termekkategoriak/ketszarnyu-kapunyito-szett/titan-4-ketszarnyas-kapunyito-szett

Előzmény: GLückPeter (2840)
K-api Creative Commons License 2020.03.05 0 0 2841

Hi. Nekem tizenkét éve így állnak a motorjaim és idáig probléma mentes. Naponta és három autóval használjuk plusz rokonok, vendégek. Nyugodtan szereld lefelé. A nyitás csukás váltást a motorok fordított bekötése megoldja. Üdv Kapi

Előzmény: metalpeget (2837)
GLückPeter Creative Commons License 2020.03.05 0 0 2840

Vegyél ilyent:

https://www.tutifemszerkezet.hu/termekkategoriak/ketszarnyu-kapunyito-szett/tecno-ketszarnyas-kapunyito-motor-szett

Ez gyárilag lefelé van, nem kell attól felni, hogy a kialakítása miatt esetleg beázik.

Előzmény: metalpeget (2839)
metalpeget Creative Commons License 2020.03.04 0 0 2839

Szia , pont az , hogy lefelé lenne hely , de ezeknek a proteco motoroknak a kiterjeszkedése inkább a vízszintes tolórúdtól felfelé nagyobb normál felszereléskor

Én pont fordítva , fejtetőn lefelé szeretném , mert a rúdtól felfelé kb 6 cm lenne . Persze a bal és jobb oldali motort i fel kell cserélni , mert a kulcsos kioldás a pillér felé esne.

Így valahogy

Szabad-e így felszerelni , nem károsodik a motor és hajtómű?

Előzmény: GLückPeter (2838)
GLückPeter Creative Commons License 2020.03.04 0 0 2838

Nincs lefelé hely a motornak? Annyira lent akarod rogzíteni? 

Előzmény: metalpeget (2833)
metalpeget Creative Commons License 2020.03.04 0 0 2837

Igen kifelé kell nyílnia , így vannak most is a szárnyak , de ez egy belső kapu , azzal nincs is gond.

Leírásban szerepel a kifelé nyíló lehetőség , igaz elég szűkszavúan , a bekötés/vezérlésről nem ír semmit sem. Eleve úgy nyit , amikor normál használatban éppen bezárna , vagyis a tolórúd a leghosszabb méretét veszi fel , tolja kifelé a kapuszárnyat. Ezt kell a vezérléssel megoldani valahogy.

Biztos be lehet kötni , mert nem írná az útmutató. A fő kérdés az , mert addig nem veszek ilyen szettet , hogy szerelhető-e azzal a "köcsögös" részével lefelé a motor? Hozzá tud valaki szólni?

Előzmény: cinyoka (2834)
cinyoka Creative Commons License 2020.03.04 0 0 2836
Előzmény: ritter78 (2835)
ritter78 Creative Commons License 2020.03.04 0 0 2835

Köszönöm a segítséget sikerült!

Előzmény: cinyoka (2832)
cinyoka Creative Commons License 2020.03.04 0 0 2834

hmmmm....nyílhatnak kifelé a szárnyak??? mondjuk ha nyitott állapotban még telekatáron belül van okés, de ha nem akkor nem szerencsés így csinálni...

Előzmény: metalpeget (2833)
metalpeget Creative Commons License 2020.03.04 0 0 2833

Sziasztok , azt szeretném kérdezni , hogy a Proteco Leader szárnyaskapu motort be lehet-e szerelni a képen látható módon , vagyis a tetejével lefelé? Azért lenne így , mert a tolószár közel vízszintes rögzítési pontjához alkalmazkodva a motornak már nincs helye felfelé , így kellene felszerelnem , ráadásul kifelé nyílnának a szárnyak. Szerintetek működne így hosszútávon , vagy károsodna a hajtómű? Köszi.

cinyoka Creative Commons License 2020.03.04 0 0 2832

hmmm csak egy képet tettem fel, de a bal oldali a nagykapu, jobb oldali pedig a kiskapu bekötését mutatja...sorry

Előzmény: cinyoka (2831)
cinyoka Creative Commons License 2020.03.04 0 0 2831

szia nekem is avidsen kapum van...

nos, ha a "nagykaput" (mindkét szárnyat/teljes nyitás) akarod vezérelni akkor a bal oldali, ha csak a gyalogos (egy szárny, rövid nyitás) akkor a jobb oldali képen látható módon kösd össze az RTU relay kimenet "COMM" (common/ közös) és "NO" (normaly open/ alaphelyzetben nyitott) kivezetéseit...értelem szerűen a "COMM" megy a vezérlés (mondjuk) GND portjára a "NO" meg a kis, vagy a nagykapu pontjára... ha kell még segítség írj akár emailt is (publikus) Joe

Előzmény: ritter78 (2829)
Valaki61 Creative Commons License 2020.03.04 0 0 2830

Arra gondolok, hogy nem kellene végig cserélgetnem az összes alkatrészt, mert valaki azt mondja, "néha nem villog? Cseréld ki a x vezeték szakaszt vagy az infra  vevőt,  vagy az adót vagy a jobb motort, vagy a bal motort, vagy a vezérlő egységet, vagy a villogó egységet, vagy túl hosszú a busz kábelezésed, vagy a busz kábel föld zárlatos, vagy hálózati zavar miatt szűrnöd kell a betápot, vagy az akku rossz, ami időnként megrántja az egyenáramú tápodat," csak ami eszembe jutott. Nem gond, megoldom, mert én vagyok a szakember. Meg fogom találni a hibát csak egyszerűbb lett volna ha valaki azt mondja, itt keresd a hibát. 

ritter78 Creative Commons License 2020.03.04 0 0 2829

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem!Nem vagyok villanyszerelő...

Avidsen elektronikára szeretnék GSM modult kötni(RTU5024-et)

Melyik portokat hova kellene kötnöm?

Válaszokat előre is köszönöm!

Csapszi Creative Commons License 2020.03.02 0 0 2828

Földvári Robi

Előzmény: 2125TK (2824)
MrJones4 Creative Commons License 2020.03.02 0 0 2827

Köszönöm szépen. Akkor ez lesz a terv. :-)

Ha addig jutok és elakadok lehet hogy virtuálisan majd kérem a segítséged.

Előzmény: fagyalf (2825)
fagyalf Creative Commons License 2020.03.02 0 0 2826

Kevés lesz. Sok sikert! :) Nme olyan nehéz az Te is megtudod oldani. Egy lakatos biztos van a családban.

Előzmény: 2125TK (2824)
fagyalf Creative Commons License 2020.03.02 0 0 2825

Hogyne. Startban kötöd a shelly-t. Itt megtudod rendelni: http://garazskapu-debrecen.hu/termek/102-shelly-1

Előzmény: MrJones4 (2823)
2125TK Creative Commons License 2020.03.02 0 0 2824

Sziasztok!

Meglévő tolókapumat szeretném motorizálni, ehhez már megvan a motor is, viszont szerelőt nemigen találok.

Kérlek, segítsetek Siófok közelében megbízható szerelőt találni, aki nem csak az általa forgalmazott motort hajlandó telepíteni.

Köszi!!

MrJones4 Creative Commons License 2020.03.02 0 0 2823

Köszi, lehet h hülye kérdés de az megodlható h egy távírányító plusz a shelly 1 vezérlés együtt működjön? Csak azért mert ahova a kapu kerülne ketten telefonnal neten keresztül nyitnám csuknám, ha vendégem jönne neki meg adnám a távirányítót.

Előzmény: fagyalf (2822)
fagyalf Creative Commons License 2020.03.02 0 0 2822

Elég lesz Shelly1-es is.

Előzmény: MrJones4 (2821)
MrJones4 Creative Commons License 2020.03.02 0 0 2821

Sziasztok!

Egy nyitható kaput szeretnék csináltatni és érdeklődni szeretnék h a Proteco Meko 8-as tolókapu motort össze lehet e kombinálni egy Shelly 2.5ös vezérléssel?

köszönöm, Tibor

fagyalf Creative Commons License 2020.02.27 0 1 2820

Bocsáss meg de aki azt írja, hogy nem villog a fotocella, arról nem feltételezek nagy szakmai jártasságot a kaputechnika terén.

A moovo egy nem túl cizellált "rendszer", ráadásul bus-os rendszerű. Más fotocellát nem tudsz hozzá rakni. Így kipróbálni sem igazán lehet. Mint ahogy távgyógyítás sincs, nem lehetséges a távjavítás sem. A leírtak alapján ezt az egyszerű tanácsot tudom adni, vidd hozzáértőhöz aki meg tudja vizsgálni, hibás e az eszköz.

Én magam is ezt választanám, mert bármi és akármi baja lehet, amitől rendellenes működést produkál! Hiába ellenőrzöd, hogy hogy az infra világít, ha a relé elszált, ect.

Előzmény: Valaki61 (2819)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!