Társasházban lakom, a régi tolókapu motor megadta magát ( 19 év után,amit én szereltem annó, Endress motor).A közös képviselő rendelt egy másikat amit felszereltek a régi infrával, garancia, stb... 1 év alatt(garancia) működött kb 3-4hónapot.Közös képviselő elköltözött, gari lejárt.Papirok, doboz,stb..nincs hozzá.Azt már kiderítettem,hogy Proteco Kit mover motor,viszont a vezérlés kérdéses.Kerestem, de nem találtam a neten.A képek alapján tudnátok segíteni,hogy esetleg bekötési rajzot hol találok?A DIP kapcsoló érdekelne igazán,mert a többit ki lehet sakkozni.
Hi. Semmi nem akadályozott a szerelésben, egyszerűen így találtam esztétikusabbnak. Évente néhányszor a szárát olaj spray-vel lefújom és annyi. Digitális vezérléssel stabilan működik. Üdv Kapi
Szia , ma meg tudtam nézni egy Proteco motoros nyitó szettet beszerelve. Alul jön ki a vezeték és a motor alján csavarokkal rögzített fekete műanyag (mintha műanyag lenne?) lap van. Ezek szerint Nálad ezek felfelé állnak több , mint 10 éve hibátlan? Esetedben a normál felszerelést mi gátolta ? A bekötésre vonatkozóan köszi a tanácsot.
Megnéztem , amit linkeltél , jónak tűnik, köszönöm a tippet. Viszont az itteni fórumot olvasgatva az a véleményt szűrtem le , hogy a Proteco elég megbízható motor , jó alkatrész ellátottsággal , azért szeretnék olyan típust. A Tecno milyen gyártmány? Mi a tapasztalat vele? És ehhez képest ez a Titan milyen, ez is lefele áll és még olcsóbb is > https://www.tutifemszerkezet.hu/termekkategoriak/ketszarnyu-kapunyito-szett/titan-4-ketszarnyas-kapunyito-szett
Hi. Nekem tizenkét éve így állnak a motorjaim és idáig probléma mentes. Naponta és három autóval használjuk plusz rokonok, vendégek. Nyugodtan szereld lefelé. A nyitás csukás váltást a motorok fordított bekötése megoldja. Üdv Kapi
Szia , pont az , hogy lefelé lenne hely , de ezeknek a proteco motoroknak a kiterjeszkedése inkább a vízszintes tolórúdtól felfelé nagyobb normál felszereléskor
Én pont fordítva , fejtetőn lefelé szeretném , mert a rúdtól felfelé kb 6 cm lenne . Persze a bal és jobb oldali motort i fel kell cserélni , mert a kulcsos kioldás a pillér felé esne.
Így valahogy
Szabad-e így felszerelni , nem károsodik a motor és hajtómű?
Igen kifelé kell nyílnia , így vannak most is a szárnyak , de ez egy belső kapu , azzal nincs is gond.
Leírásban szerepel a kifelé nyíló lehetőség , igaz elég szűkszavúan , a bekötés/vezérlésről nem ír semmit sem. Eleve úgy nyit , amikor normál használatban éppen bezárna , vagyis a tolórúd a leghosszabb méretét veszi fel , tolja kifelé a kapuszárnyat. Ezt kell a vezérléssel megoldani valahogy.
Biztos be lehet kötni , mert nem írná az útmutató. A fő kérdés az , mert addig nem veszek ilyen szettet , hogy szerelhető-e azzal a "köcsögös" részével lefelé a motor? Hozzá tud valaki szólni?
Sziasztok , azt szeretném kérdezni , hogy a Proteco Leader szárnyaskapu motort be lehet-e szerelni a képen látható módon , vagyis a tetejével lefelé? Azért lenne így , mert a tolószár közel vízszintes rögzítési pontjához alkalmazkodva a motornak már nincs helye felfelé , így kellene felszerelnem , ráadásul kifelé nyílnának a szárnyak. Szerintetek működne így hosszútávon , vagy károsodna a hajtómű? Köszi.
nos, ha a "nagykaput" (mindkét szárnyat/teljes nyitás) akarod vezérelni akkor a bal oldali, ha csak a gyalogos (egy szárny, rövid nyitás) akkor a jobb oldali képen látható módon kösd össze az RTU relay kimenet "COMM" (common/ közös) és "NO" (normaly open/ alaphelyzetben nyitott) kivezetéseit...értelem szerűen a "COMM" megy a vezérlés (mondjuk) GND portjára a "NO" meg a kis, vagy a nagykapu pontjára... ha kell még segítség írj akár emailt is (publikus) Joe
Arra gondolok, hogy nem kellene végig cserélgetnem az összes alkatrészt, mert valaki azt mondja, "néha nem villog? Cseréld ki a x vezeték szakaszt vagy az infra vevőt, vagy az adót vagy a jobb motort, vagy a bal motort, vagy a vezérlő egységet, vagy a villogó egységet, vagy túl hosszú a busz kábelezésed, vagy a busz kábel föld zárlatos, vagy hálózati zavar miatt szűrnöd kell a betápot, vagy az akku rossz, ami időnként megrántja az egyenáramú tápodat," csak ami eszembe jutott. Nem gond, megoldom, mert én vagyok a szakember. Meg fogom találni a hibát csak egyszerűbb lett volna ha valaki azt mondja, itt keresd a hibát.
Köszi, lehet h hülye kérdés de az megodlható h egy távírányító plusz a shelly 1 vezérlés együtt működjön? Csak azért mert ahova a kapu kerülne ketten telefonnal neten keresztül nyitnám csuknám, ha vendégem jönne neki meg adnám a távirányítót.
Egy nyitható kaput szeretnék csináltatni és érdeklődni szeretnék h a Proteco Meko 8-as tolókapu motort össze lehet e kombinálni egy Shelly 2.5ös vezérléssel?
Bocsáss meg de aki azt írja, hogy nem villog a fotocella, arról nem feltételezek nagy szakmai jártasságot a kaputechnika terén.
A moovo egy nem túl cizellált "rendszer", ráadásul bus-os rendszerű. Más fotocellát nem tudsz hozzá rakni. Így kipróbálni sem igazán lehet. Mint ahogy távgyógyítás sincs, nem lehetséges a távjavítás sem. A leírtak alapján ezt az egyszerű tanácsot tudom adni, vidd hozzáértőhöz aki meg tudja vizsgálni, hibás e az eszköz.
Én magam is ezt választanám, mert bármi és akármi baja lehet, amitől rendellenes működést produkál! Hiába ellenőrzöd, hogy hogy az infra világít, ha a relé elszált, ect.