Keresés

Részletes keresés

sanyooo Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1849
Hát!!! Elég ronda! Főleg a beltéri! :(((
Előzmény: Klímaszerelő (1848)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1848
A Daikin Ururu Sarara beltéri illetve kültéri egysége:

Daikin Ururu Sarara

Daikin Ururu Sarara






A készülék hűt, -20 fokig fűt, párásít, párátlanít, légtisztít.















Üdv: Klímaszerelő
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1847
Egy kis kép is, hiszen erről szól ez a topik.


Toshiba

T

A Toshiba fix fordulatú 2,7 kW-os, csak hűtő modelljének a beltéri illetve kültéri egysége.



















Üdv: Klímaszerelő
boomerhu Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1846
Ha megfigyeled, ez a módszere: Hogy övé legyen az utolsó szó, még elmondja a magáét, aztán gyorsan felhoz egy légbőlkapott problémát, mintha valós lenne, hogy azt a látszatot keltse, mintha ő már nem vitázna. Átlátszó és kisstílű, mint az egész szereplése a topikon.
Előzmény: Klímaszerelő (1845)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1845
És még mi vagyunk bunkók. Te meg nem is. HaHa

Előzmény: Törölt nick (1844)
fodorb Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1843
Már kezd kabaréba illeni amit műveltek az oldal administratora helyében mindannyiotokat elnémitanálak úgy egy hétre.....
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1842
"Vagyis vannak olyan szerencsés emberek, akiknek apuci aláteszi a bejáratott, jól működő céget."

Ebben hol látod azt, hogy rólad írtam? Te valamilyen értelmezési zavarban szenvedsz.

A veszekedésről annyit, hogy amíg Te nem jelentél meg itt, korántsem voltak ekkora "szócsaták".

"Csak olyanról nyilatkozz amiről biztos infód van."

Hogy legyen Rólad biztos infóm, ha nem árulod el, hogy ki vagy?



Üdv: Klímaszerelő
Előzmény: Törölt nick (1829)
java_m& Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1838
A gép 5 éve üzemel egy nyugdíjas házaspár családi házának nappalijában. Egy csendes faluhatárán, előkelő környezetben.

Mivel hőszivattyús a gép arra gondolok, hogy forrógőzt kaphatott majd hirtelen lehült és lassan ilyen lett. A valóságban olyan mintha hegesztőlánggal estek volna neki.

Szóval még nincs 5let. :(
Előzmény: Törölt nick (1834)
klimakiraly Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1837
Szép!

Mi történt?
Szakszerű karbantartás?

(remélem megíród)
Előzmény: java_m& (1833)
Vipklima Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1836

Természetesen nem is szeretnénk semmilyen kapcsolatba kerülni kis üllői cégeddel, mivel alvállalkozóinkkal szemben igen magasak a minőségi elvárásaink, és az általad felmutatott minőség ezt a szintet alulról sem karcolja.

 

Az emberi méltóság tisztelete nálad abban merül ki, hogy más etikusságát megkérdőjelezed, míg te maximálisan etikátlanul viselkedsz, mindezt a tisztességes verseny köntösébe bújtatva.

Előzmény: Törölt nick (1832)
java_m& Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1833
Gyerekek nem marakodjatok. Okos enged.... :) Szóval ezzel a beltérivel szerintetek mi történt:?


Vipklima Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1831
Érdekes, mindenki szembejön!  Nem lehet, hogy te vagy az, aki kötözködik, és veszekszik. Te vagy az, aki megpróbálod beállítani  magad áldozatnak, akit mindenki bánt, holott amióta itt vagy, mindenkibe belekötöttél már, ellenszenves, visszataszító módon. Magas lóról beszélsz, próbálod eladni magad lényegesen jelentősebbnek, mint aki vagy.
Előzmény: Törölt nick (1829)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1828
Nem értem mi ez a nagy felháborodás, hiszen nem Rólad írtam. Vagy mégis csak nem tudom?
Amúgy tartom a véleményem, hogy ha valaki így becsapja az embereket és így viselkedik az egy idióta. És még szép szót használtam.
Igen, pár éve működünk. De senki sem úgy kezdi, hogy 10 éve alapított cég van mögötte. Vagyis vannak olyan szerencsés emberek, akiknek apuci aláteszi a bejáratott, jól működő céget. Sajnos nekünk a 0-ról kell felépíteni mindent, csak a klímás-hűtős szakértelem volt meg. De én legalább vállalom a cégem nevét, honlapot, mindent. Nem ismeretlenül lököm a dumát, mint Te.
Amúgy amíg Te nem voltál itt a Fórumban nem volt semmi komolyabb vita. Nem a Te minősíthetetlen viselkedésed lehet az oka a sok veszekedésnek?

Üdv: Klímaszerelő
Előzmény: Törölt nick (1822)
Vipklima Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1827
Ki az isten vagy te, hogy engem learcátlanozz? Kapjál már a fejedhez!! Senki nem szólt hozzád, nehogy már te legyél aki igazgatsz minket. Kezded egy kicsit túlzásba vinni. Üllőn ez a szokás?
Előzmény: Törölt nick (1824)
klimakiraly Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1826
Jól tették hogy annyiért adták a Mideat, azóta tőlem egy darab nem ment el. Ez emberfia olyat nem ajánl ki amivel biztosan elbukik. Van másik száz gyártó aki vigyázz a kereskedőire. Gondolom nem véletlen kapjuk hetente a Midea körleveleket hogy ennyi meg annyi ... már SPAM is jön ismeretlenektől, annyi fáradtságot nem vesz hogy felhívjon előtte ... őszinte leszek ki sem nyomtatom. Ha így tesz még egy pár szakcég akkor nem tudom a multi pótolják-e majd a midea kieső forgalmát ....

És szerintem nem övetek el az ügyfeleim ellene vétséget, mert mint mondtam, 100 másik van amit ajánlani tudok helyette/mellette ... a mellette nagyon ritka.

melegem van, hát Én az gondoltam hogy az már nem üzemel ... ezek szerint nem vesztettem sokat hogy szezonban nem idegeskedtem az ott folyó dolgokon ... Persze Engem meg találtak az 5db. Art-Cool-amal amit a szezon eleji akcióban elkevertünk, most meg már nem akciózhatom ... na nem baj majd kifizetjük valahogyan mert eladásra most a +11C-ben vajmi kevés esélye van. :-)
Előzmény: Törölt nick (1824)
Vipklima Creative Commons License 2008.08.24 0 0 1823

Nem te vagy az aki meghatározza a fórum témáját. Persze, ha kényelmetlen neked a téma, lehet protestálni...

A szóbanforgó egyén pedig igenis egy idióta volt, és neked semmi közöd, hozzá, ha én annak tartom. Ráadásul még rajtam kívül vagy huszan, mivel ment egy jó kis körlevél váltás, amikor ez a barom képes volt listaár alatt 25 százalékkal kínálni az LG klímákat. Sajnos az ilyen idióták ellen nincs mit tenni, ráadásul meg sem értik a dolog lényegét, hogy mennyi kárt okoznak az üzletágnak, amiből még rajtuk kívül is próbál megélni párszáz vállalkozás. Mivel nem gondolkodnak hosszútávon csak a pillanatnyi megélhetésüket nézik, nem fejlődnek, hiszen nincs miből. Nem lehet őket meggyőzni sem, akárki is próbálja, mert nem látnak túl az orrukon, és csak szajkózzák a magukét. A szar, elcseszett munkák meg szaporodnak a kezük alól.

Előzmény: Törölt nick (1822)
Vipklima Creative Commons License 2008.08.24 0 0 1819
Ja, aztán meg jönnek az olyan "minőségi" szerelések, amiről - miután elkövette azt a hibát, hogy feltette ide a képeket róla - még csak meg sem érti (pedig több szaki is megírta a negatívumokat róla), hogy szar. Mivel olcsón, mélyen ár alatt vállalják el a munkákat, a minőséget már nehéz kiszorítani abból az árból.
Előzmény: Klímaszerelő (1818)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.08.24 0 0 1818
Szia

Nem tudom az az idióta a melegemvan.hu-ról nem egyenlő-e azzal az üllői céggel, akivel az egyik fórumozónak meggyűlt a baja. Amúgy nem csak arra a projektre adott 25 %-ot, hanem majdnem mindenre. Kértem egyszer kíváncsiságból ajánlatot a melegemvan.hu-ról. Adott Ő is. Hát ne tudd meg. Minden gépre legalább 20-25 % kedvezményt adott, valamire majdnem 30-at. Pedig mindenki tisztában van vele, hogy mire mennyi a viszonteladói árrés. Ja és a szerelés is nagyon olcsó volt nála, szinte anyagáron, ahogy számolgattam.
Azóta meg hetente irogat, hogy miért nincs ajánlatkérés a melegemvan.hu-ról.

És mennyien bedőlhetnek neki........

Üdv: Klímaszerelő
Előzmény: Vipklima (1816)
Novi1 Creative Commons License 2008.08.24 0 0 1817

Biztosan volt még olcsóbb ajánlat, vagy az ügyfél már átlátott a szitán, és olyan kivitelezőt választott, akinél megbízhatóságot, elérhetőséget, minőséget sejtett.

 

Üdv!

Nem szűk ismeretségi körömben egyre többen ezt az elvet vallják, ami szvsz igazán követendő. Ennek ellenére még mindig van azért egy szűkebb réteg, melynél még mindig az ár /beker-költség/ a meghatározó, ami valahol /számomra/ érthető.

>;-))

Előzmény: Vipklima (1816)
Vipklima Creative Commons License 2008.08.24 0 0 1816

Az olyan apró cégek, mint amit az asha07 képvisel, tipikus megélhetési vállalkozások.

 

Az alapelv az, hogy csinálok egy vállalkozást, egy kis betéti társaságot, amelyikkel lehetőség szerint jobban keresek, mintha elmennék alkalmazottnak. Mivel nem tart fenn üzlethelyiséget, normális telephelyet, nem üzemeltet honlapot, kevés alkalmazottat tart, így elmehet árban a legmélyebbre, amit a nagyker rabat biztosít. Mivel viszonylag kevés munkájuk van, még szezonban is alacsony áron dolgozik, nem szorítja a magasabb ár felé az, hogy kevés a kapacitás a beérkező megrendelésekhez képest. Készüléket csak annyit értékesít, amennyit fel tud szerelni, és mivel az ilyen cégeknek semmi más vonzerejük nincsen, csak az alacsony árakkal tud megrendelést szerezni.

 

Persze az alacsony ár nagyon vonzó, de az ilyen cégek nem tudnak előrelépni, megerősödni, mert éppen csak a fennmaradáshoz elégséges profitot termelnek, elég egy kisebb visszaesés az üzletágban, és tömegével mennek tönkre a hasonló vállalkozások. Ezért is nincs általában normális elérhetőségük, mivel az alacsony profitból már nehéz lenne kiszorítani a garanciális javítások költségeit.

 

Az utóbbi években igen elszaporodtak az ilyen "klímás" vállalkozások. Általában víz, gáz, fűtésszerelők, villanyszerelők, riasztósok, stb.  veszik fel a repertoárjukba a klímaszerelést, mivel az nyáron jó üzletnek tűnik. Mivel nincs egész évre kiterjedő üzleti stratégiájuk, reklámjuk, stb. ezért az "ALACSONY ÁR" mindig kéznél levő módszeréhez nyúlnak, és az "én mindig tudok még olcsóbb lenni" elvet vallják.

 

A melegemvan.hu és a hozzá hasonló oldalak jó segítséget adnak ehhez. Az ügyfél két kattintással ki tudja választani a legolcsóbb szakit, bár fogalma nem lehet majd arról, hogy mit is kap a "legolcsóbb" árért.

Egy-két hónapja az említett honlapon az egyik idióta fennhangon hirdette, hogy ő huszonöt százalék kedvezményt ígért az ügyfélnek, és meg volt sértődve, hogy mégsem ő kapta meg az áhított munkát. Biztosan volt még olcsóbb ajánlat, vagy az ügyfél már átlátott a szitán, és olyan kivitelezőt választott, akinél megbízhatóságot, elérhetőséget, minőséget sejtett.

Előzmény: Dr. Klíma (1815)
Dr. Klíma Creative Commons License 2008.08.24 0 0 1815

....én meg azt mondom, hogy azok adnak akciósan berendezést, akik bevásároltak s nem tudják eladni a berendezéseket...továbbá azok akik nem tudnak megfelelő mennyiségű munkát megszerezni a maguk, cégük fenntartásához.....

Ha egy cégnek jól megy, pont akkor kellene az árakat kitartani.....

 

A többség csak mennyiségi eladásra törekszik.... s az sem ritkaság, mikor már szinte beszerzési áron adják a készüléket, csak azért, hogy elmondhassák hogy mennyi berendezést adtak el..... persze van a piacnak 1 bizonyos szegmense akik ezeket az olcsó cégeket vadásszák, s őket nem érdekli hogy kik és hogyan szerelik a berendezést...nekik csak az a fontos hogy olcsó, irreálisan olcsó legyen....

 

Klímaszerelő Creative Commons License 2008.08.24 0 0 1812
Szia

Mikor adtam én nettó listaár=bruttó áron a terméket? Max 10 % kedvezményt szoktunk adni, azt is ritkán. Most Toshibára 15 %-ot adunk, de csak az Euro/Forint kedvező árfolyama miatt.
Amúgy meg nálunk vidéken nincs "kolbászból a kerítés". Nem úgy mint nálatok Pesten. Na persze ez picit túlzás, de sokkal jobbak a lehetőségeitek, nagyobb a kereslet. És mint tudjuk nagyobb kereslet=nagyobb ár. A közgazdaság egyik törvényszerűsége.

Üdv: Klímaszerelő
Előzmény: Törölt nick (1810)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.08.24 0 0 1809
Van olyan akinél Te nem adod olcsóbban a gépet?
Kiváncsi lennék, hogy miből élsz, miből vállalsz garanciát, miből fizetsz adót, stb.
Ennyire nincs munkád?
Előzmény: Törölt nick (1807)
klimakiraly Creative Commons License 2008.08.24 0 0 1805
itt speciel mérnökemberről van szó aki a dolog fizikáját tudja

Szerintem nem tudja!

De tényleg nem untatom a nagyérdeműt. Cikket nincs kedvem írni a weboldalunkra, végül is magyar ember vagyok, tanulja meg mindenki a saját kárán! Nem mintha üzlet lenne más munkája után megoldást találni ...
Előzmény: Törölt nick (1803)
klimakiraly Creative Commons License 2008.08.24 0 0 1804
És a képek ... a mai lakásokban 5 - 10 méteren belül tuti van mosdó, vagy WC tartály ... csak mosdós képem van.





Előzmény: klimakiraly (1801)
klimakiraly Creative Commons License 2008.08.24 0 0 1801
Én lecsavarozom a tetejét, oldalra csúsztatom, hogy a ventilátor tudja szívni a kondenzátort. És hozzá lehessen férni a panelról elmenő kompresszor vezetékekhez. És így lemérem mind a kettőt, külön-külön. Mind a kettő egyszerre olyan ritkán meg ... kín kivárni mire elindítja mind a kettőt ...

Szifont nem is tudom mikor raktunk be utoljára ... szerintem több mint 10éve. Mindig addig ügyeskedünk még ki nem megy eső csatornába, vagy falon kívül mosogató, vagy mosdó alá. Ha az ügyfél erőlködik, akkor megkérdezem mi a szakmája, és mondok neki olyat hogy feláll a szőr a hátán ... utána hagyja hogy úgy csináljam ahogy szoktam.

Én '93-ban csöppentem bele a klímaszerelésbe, az első 3 év a klímák csepegéséről szólt, keményem megfizettük a tanulópénzt. Azóta szerintem minden valaha is mellettem dolgozó kolléga tudja hogyan illik klíma cseppvizet elvezetni.

Gondolom nem fognak itt írásban meg erősíteni, mert akkor "lebukunk" ki-kivel van-volt. :-) :-) :-)

K.K.
Előzmény: Törölt nick (1797)
Novi1 Creative Commons License 2008.08.24 0 0 1800

Direktbe nem lehet kötni, mer a fürdőszobában a 110-es pvc csőbe megy a szifon után és egy kicsit odőr lenne, a lakásban érezni lehetne mit ettek a lakópark lakói....kb 24 órával ezelőtt.

 

:o))))

én nem is /csak!/ annyira a szagra, mint inkább a benne maradó, nem elfolyó kondenzvízben megtelepedő bacikra hegyeztem ki a kérdést /mely nem tartalmazott támadási lehetőséget senki irányába :-)/, valamint inkább egyfajta figyelemfelkeltést akart a szándék takarni ;o)/

>;-))

Előzmény: Törölt nick (1799)
Novi1 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 1796

Üdv!

Ezzel a szifonnal nem értek valamit...

Miért jó az /ha jól látom a képen/ hogy /egyszerűen fogalmazva/ a fehér és szürke csőrészben folyamatosan áll /poshad/ a kondenzvíz?

Értem én, hogy tisztítás, meg megbonthatóság szempontjából előnyős lehet, de nem lenne ennél jobb megoldás?

Ugye a 'lé' szintje, csak bizonyos magasságú folyadékoszlop után fog elcsorogni...

Bár, ha ez a rész is be van vakolva, akkor meg szvsz tök felesleges, én direktbe köttetném...

Novi  >;-))

Előzmény: Törölt nick (1793)
klimakiraly Creative Commons License 2008.08.23 0 0 1795
Szia!

Ez egy M30 -nak tűnik minimum.
És megy az 15A-val is ha beindul mind a kettő kompresszora egyik max. 5A (9000BTU) eszik a másik meg max. 10A (12000BTU). Valószínű a nagy ment nem teljesen kiterhelve.

Szerintem

A szifonhoz sok sikert, ugye beírod majd azt is ha gond lesz vele. A lezárt csővég nem jó omen, de ezt elmondtam 100szor. És ígérem neked nm mondom többet, látom ragaszkodsz hozzá nagyon. :-) :-)

K.K.
Előzmény: Törölt nick (1793)
Dr. Klíma Creative Commons License 2008.08.23 0 0 1794
hát igen.....nállunk is fordult már elő, hogy az ügyfél 100%-ra állította, hogy nem lesz se stukkó, se álmenyezet....... azt utólag mégis lett, mert az asszony mégis azt álmodta meg, hogy kell, mert a szomszédnak is van....
Előzmény: Törölt nick (1792)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!