Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
Na már-már egyedül maradtam, mindenki erősítéssel jön??
Akkor én viszem a munkatársaimat is, mi kb 3.000-en vagyunk..... :)) Igaz nehezebb a szervezés, de megoldom.
A MIO720 kérdésére (speedcamra, Hsz: 2120) a válasz engem is érdekel, én ugyanezt tapasztaltam, csak nem foglalkoztam vele különösebben. Ötlet valakinek?
Az R39-es firmware az jó, elég friss, nem kell frissíteni, mert 40-es a legújabb.
A 2079-2093 hsz. között beszéltünk róla. A stopword féle hack-et letöltheted az oldaláról ( http://stopword.freeblog.hu/ ) ott a Legfrissebb szöveg alatt van a "2.0 beta 3 eng" rész. Az ActiveSync-et meg felraktam va-tibor FTP-jére, onnan letöltheted, ha kell, bár én nem használom.
A helyes összekapcsolás: Total Commander bekapcsolva, PNA bekapcsolva, majd összedug a kettő. Ha a PNA-t akkor kapcsolod be, mikor már csatlakoztatva van, akkor nem fogják egymást látni.
Mint megbeszéltük, hogy itt folytatjuk, hogy a többiek is képben legyenek, ezt válaszoltam neked:
Szia!
Nem zavarsz. Nyugodtan írhattál volna a topicba, hisz mást is érinthet a téma, és azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak.
Az R számot úgy tudod megnézni, hogy a ki-be kapcsoló gombot sokáig nyomod (kb. 10 mp) akkor felkínálja a gép, hogy kikapcsolás, vagy újraindítás. Válaszd az újraindítást, és nézd közben a képernyőt. Akkor egy rövid időre kiirja fekete alapon fehérrel, a firmware számot. Az R utáni két szám az. A többi nem érdekes.
Pont tegnap beszéltünk arról va-tiborral, hogy mi lehet a gond, ha nem tud csatlakozni a szg. és a PNA egymással. Igaz, hogy ott a végén más volt a gond, de azért olvasd el, mert akkor nem kell újra leírnom. Próbáld meg a csatlakozót többszőr ki-be húzni, az nálam is segít, vagy olvasd el amit az ActiveSync-r írtam meg a stopword féle hackról. Ott a megoldás is.
A térképekre a törés felrakása a megoldás, és az jó a 720-ra is, legalábbis a többiek is ezt erősítették meg. Itt a lényeg az, hogy 3.3-as MioMapnak kell lenni a gépen és nem egy hátrány, ha a júliusi verzió.
A privibe kapott leveledre itt is válaszolok, hogy a hozzám hasonlóan kevés ismeretekkel rendelkezők is infóhoz jussanak.
Nos: az R39-es. a V3.3 pedig 2007 május 18-i
Amit az ActivrSync-ről és stopword-ról irtál hol találom meg ? Esetleg sorszám?
A PNA és számitógép csatlakoztatásnak nincs valami sorrendje ? Én úgy csináltam, hogy összekötöttem a két gépet, elinditottam a TotálCommandert, majd bekapcsoltam a PNA-t ? Nem úgy kellett volna, hogy a PNA -t bekapcsolás után csatlakoztassam ?
Ne haragudj, hogy megint zavarlak, de nem akartam a topicban irni mert ott már igy is sok beirás van aztán még nehezebb visszakeresni sokmindent. Gondom a következő: Biztos olvastad, hogy kedvező áron vettem egy C720-at.
Most már fel állt a rendszer, de nem tudom, hogy nézzem meg az R számot. Bekapcsoláskor most már a főképernyő jön be. Legelső bekapcsoláskor kellett volna jobban odafigyelnem.
Másik: Hogy tudnám megnézni a gép könyvtárait? Hiába csatlakoztattam a számitógéphez a "Totál Commanderben" nekem nem hoz új eszközt. Biztosan másképpen kell csinálni. Ha ez már menne akkor bizonyos módositásokat végre tudnék hajtani.( Pld: Andrea)
A térképállomány sajnos elég régi a magyart is beleértve (2006. okt.) Mit gondolsz lehetne úgy frissiteni, hogy csak az aktuális térképet iratnám felül? A gépben EU térképek vannak, azt hiszem 31 db. Hivatalos frissités 720-ra a fene sem tudja mikor lesz. A topicban leirt 520-as múdositások véleményed szerint futnának a 720-on ?
Ha USB-n keresztül tudsz csatlakozni, akkor már az egy jó pont. A telefonnal való szinkronizálás közbeni lefagyásról is volt szó nem olyan régen. Ha ezek után nem indul, akkor a követkető a megoldás: -Töröld a MioMap könyvtárban a [Pim] mappát ebben egy [pcd] kiterjesztés található. Amúgy a gép nem tudja egyszerre az USB és az ActiveSync módot. Vagy egyik, vagy másik. Erre jó megoldás a stopword féle hack, abban lehet választani, hogy melyiket akarod.
Próbáld ki ezeket, és ha még mindig ki akarod utána dobni a kütyüdet, akkor szólj, hogy hova dobod, mert akkor odamegyek keresni. :-)))
Én már tapasztaltam olyat - igaz nem MIO-nál - , hogy a kábel volt hibás. Intéző látta az eszközt, de a saját programja nem Kiderült, rossz volt a kábel...
Hello, egy olyan kérdésem lenne,hogy egy c720-am van-mindjárt dobom a kukába:)-,és ha usb-vel csatlakoztatom a gépemhez,akkor a TotalCommander látja,de pl. frissitést nem tudok rajta lefuttatni,mert a MIODVD progi meg azt írja,hogy nincs csatlakoztatva az eszköz,és "természetesen" az ActiveSync sem érzékel kapcsolatot.Pedig ez a frissítés igen csak kellene,mert így a cucc egyenértékű egy nagy kalap szarral,ugyanis amióta megpróbáltam a telefonom(SonyEricssonK800i)névjegyeit átmásolni,a Mio lefagyott,és azóta sem a térkép,sem a névjegy funkciók nem érhetők el,mert bár úgy néz ki mintha megnyitná,de azonnal be is zárja ezen alkalmazásokat. Visszaolvastam,és írták a Firmware frissítés segít(az enyém még R23),de ezt meg nem tudom megcsinálni az alábbi probléma miatt,mert egyszerűen nem fut le,mivel szerinte nincs csatlakoztatva .Próbálkoztam már resettel,de az semmit nem változtatott,a térképet ugyan úgy nem tudom elérni. Hogy a francba lehet egy ilyen szar beta állapotú cuccot forgalmazni? Tud esetleg valaki megoldást a problémára,azon kívül,hogy csapjam falhoz a cuccost:)?
szerintetek mi az oka, hogy bár minden térképem frissített, mégis indításkor minden esetben ezt az üzit kapom: "Néhány térkép elavult. Keresse fel a www.mio-tech.com webhelyet."
Minden jól működik OK-zás után, csak zavaró az üzi.
Videót biztosan nem tud lejátszani, legalábbis gyári állapotában. Csak képnézegető van benne. http://stopword.freeblog.hu/ oldalon viszont egy nagyon jó "okosítás", amitől közel teljes értékű PDA-vá változik a készülék, abban van videó lejátszástól kezdve minden.
Sziasztok! Egy C520-asom van, és nem tudom, hogy videót hogyan lehet rá felrakni, illetve milyen formátumúakat játszik le, mert elvileg lejátsza a videót is nem csak az mp3-at(ezt írja a használati útmutató). De ez nekem nem igen jön össze. Ha valaki tudna segíteni akkor azt megköszönném.
Találtam egy érdekes beállítási leírást, igaz az iGO-hoz, de jó a MioMap-hoz is.
A sys txt-ben kell ezeket beírni:
[debug] show_oneway=0,1 - 1 esetén vezetés módban egy pici kis nyíllal jelöli az egyirányú utcák haladási irányát.
show_residentonly=0,1 - 1 esetén alapban lilával mutatja a forgalom elől elzárt utakat (sétálóutcák, metróépítés)
show_gps_pos=0,1 - 1 esetén egy picike pöttyel mutatja a valós helyzetünket a térképen. Ennek akkor van értelme, ha egyébként az útontartás be van kapcsolva.
show_pedestrian=0,1 - 1 esetén gyalogos tervezéskor egy kis gyalogos ikont tesz ki a térképre a nyíl helyett, ha van pedestrian.bmp a megfelelő helyen.(igo_se1commondaylight és night, de lehet, hogy valamelyik ui-t is szerkeszteni kell).
slowsim=0,1 - 0 esetén gyors berepülés, 1 esetén lassú (ha használunk valamilyen skint, érdemes kitörölni ezt a sort, mert hibás működést eredményezhet).
loop_sim=0,1 - 1 esetén a berepülést újrakezdi, ha elért a végcéhoz.
show_uturn=0,1 - 1 esetén alapban halványsárgával mitatja azokat az utakat, ahol az igo szerint meg lehet fordulni (vigyázat, hazudhat!).
no_tmc=0,1 - 1 esetén kikapcsolja a TMC-t.
show_lights=0,1 - 1 esetén a következő navigáció irányát jelzi előre kb. 300 méteren belülre érve (amikor elkezd rázoomolni). Ilyenkor a bal és/vagy jobb felső sarokban megjelenik egy kis színes négyzet. Egyszerű kanyar esetén a kanyar irányában piros négyzet, enyhe kanyar, vagy tarts jobbra/balra esetén kék négyzet. Egyenesen továbbhaladás, illetve célhoz megérkezés esetén mindkét oldalon piros négyzet, autópályára felhajtás esetén mindkét oldalon kék négyzet.
show_mapid=0,1 - 1 esetén, ha rákattintunk egy utcára, a felugró ablakban az utcanév előtt kiírja az aktuális térkép id-jét.
show_roadid=0,1 - 1 esetén, ha rákattintunk egy utcára, a felugró ablakban az utcanév előtt kiírja az aktuális utca id-jét.
compass_type=0,1 - 0 fekete iránytű, 1 piros iránytű
showcenter=0,1 - 1 esetén az igo indítása után valahol az atlanti tengeren lesz a kurzor.
earth=0,1 - 1 esetén az ndítás után a lehető legkisebb zoomal látszódik a térkép.
[gps] port= egyértelmű
baud= egyértelmű
set_messages=0,1 - 0 esetén az igo nem fogja átírni a gps firmware-ében a GSA/GSV/RMC/CGA NMEA parancsok frissítési idejét. Érdemes 0-ra tenni, mert ha másik naviprogramot is használunk (pl. Russa), akkor az meghülyülhet tőle. Halkan kérdem meg, hogy az igo milyen alapon nyúlkál bele a gps lekivilágába?
disable_advanced=0,1 - 0 esetén a gps beállításoknál előjön négy új gomb (Set messages - mint az előző, Trickle power - a BT-338 energiatakarékos módját kapcsolhatjuk be vele, Maximize Baud - eleve 57600-on akar kommunikálni a gps-el, beépített cuccoknál állítólag nem biztos, hogy jó dolog ez, Send Init - talán a gps újraindítása).
Köszi a további infókat. Bocs a rövidítésért EEU=Kelet Európa.
Első körben megpróbálom , hogy tudnak-e működő firmware-t rávarázsolni garanciában, de jó tudni, hogy van "végső" megoldás.
Mindenesetre azt tanácsolom mindenkinek aki még vásárlás előtt áll, hogy vásárlásnál az eladóval érdemes tisztázni, hogy van-e lehetőség későbbi firmware updatere és ha igen milyen feltételekkel, ugyanis nem minden üzlet ért hozzá/vállaja be.