Keresés

Részletes keresés

sanyooo Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1872
A cora-ban ki van írva, hogy a garancia csak akkor működik, ha az ő szerelőikkel telepíttetik a klímát! Papíron fel van sorolva kikkel lehet telepíttetni!
Előzmény: Vipklima (1871)
Vipklima Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1871
Aki telepít egy gépet, annak semmi köze a készülékre vonatkozó garanciához. Annak garanciát kell vállalni az általa elvégzett munkára. A készülékre a jogszabályok szerint a forgalmazónak kell vállalni a jótállást és a garanciát. Egy ütközési pont van, és erre nekem sincs tippem, méghozzá a hibamegállapítás. Ha történetesen leáll egy klímaberendezés, nem hűt, akkor ki köteles kiszállni?  A telepítő ?Ha készülékhibát állapít meg, akkor ki fogja állni az ő költségeit? Esetleg a forgalmazó szervízesének kell kiszállni? Ha telepítési hibát állapít meg, az ő költségét ki téríti? Nagyon nehéz kérdés, ezért fontos, hogy mindenki azzal a céggel szereltessen, ahol vásárolja a klímát, így elkerülhető az effajta egymásramutogatás.
Előzmény: viricsi (1870)
viricsi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1870

Nem a te történeted sántaságára gondoltam.

Nem azt mondtam hogy lehetetlen, de a most, általad hozzátettek alapján erősen elgondolkodtató, hogy az importőr kinek a kezébe tesz garanciális jogokat, ill. kötelezettséget. Annak alapján, hogy valaki telepít egy gépet, még nem lehet a nyakába varni a termékre kötelezően vonatkozó garanciát, csak akkor, ha erről szerződést kötnek.

Ennek a felelősségét pedig az eredendő forgalmazónak viselnie kell.

szvsz.

Előzmény: Vipklima (1869)
Vipklima Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1869

Sántít is, mert hiányos. A munkahelyemen írtam még, és rohantam, csak első mérgemben vakkantottam ki magamból. Ettől függetlenül, ami irreálisan olcsó, annak az esetek nagy részében van hátulütője, hiányossága a többivel szemben.

Történetesen az említett vállalkozás volt a cégünknél alvállalkozó, és még két év múlva is jártam utána javítani. Egyáltalán nem csodálkozok a történteken.

Előzmény: viricsi (1866)
viricsi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1866
Azért ez a szösszenet nekem egy kissé sántának tűnik.
Előzmény: Vipklima (1864)
Vipklima Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1864
A Pedroklima a Webklima (szintén érdi cég) társcége, alvállalkozója, stb. Alacsony áron árulnak minden klímaberendezést, és az alant az élő példa, hogy miért nem szabad a legolcsóbb, leggagyibb vállalkozást választani a klímatelepítésre.
Előzmény: sunshine3 (1863)
sunshine3 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1863
Pedroklímaként hirdeti magát Lajos Zsolt egyéni vállalkozó Érdről (www.pedroklima.hu). Ha klímaszerelő választás előtt állsz, és rengeteg bosszúságtól szeretnéd megkímélni magadat, akkor ezzel a vállalkozóval ne kísérletezz.

2007-ben szerelték be nálunk a klímát (a berendezést is tőlük vásároltuk) és azóta sem működik!!! Egy csomó idegfeszítő egyeztetés után már az „eredmény”, ha kijönnek, de a klímát azóta sem tették működéképessé.

Az már csak külön bosszantó adalék, hogy

-      a számlát, majd a garancialevelet többszöri könyörgésre hónapokkal a beszerelés után hozták;

-         a telefont nem veszik fel; ha üzenetet hagy az ember, nem hívják vissza; ha mégis eléri az ember őket, össze-vissza ígérgetnek, hogy majd hívnak, meg jönnek, aztán nem hívnak, nem jönnek; ha mégis jönnek, munkájuk eredménytelen;

-         tértivevényes írásbeli felszólítást nem veszik át, írásos e-mail üzenetre nem reagálnak;

-         ha mégis itt járnak, a garancialevélen nem tüntetik fel a javításnak álcázott munkát;

-         elvégzik 6000 Ft-ért a kötelező karbantartást (mert különben nem érvényes a garancia), miközben a klíma nem működik.

És még folytathatnám a sort. Nem értenek hozzá? Hanyagok, felelőtlenek.

Felháborító! Lehet panaszt tenni a Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnél és pert indítani, közben az idő telik. Nekünk viszont működőképes klímára lenne szükségünk!!!

Egyet biztosan tudok: mi örültünk volna, ha valaki előre figyelmeztet, hogy ezt a vállalkozót ne válasszuk!!!

Ui: Tegnap más vállalkozóval megcsináltattuk a klímát. Egy csavart kellett meghúzni, és gázzal feltölteni. Reméljük, hogy most már valóban működni fog. Bosszantó, hogy a Pedroklíma ennyire sem volt képes.

windy12 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1862
Az idei készülékekben már benne van a heti programozhatóság. Mivel az Ururu még nem esett át frissítésen, szerintem várható, hogy az újakba már belekerül ugyanez a funkció.
Előzmény: java_m& (1861)
java_m& Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1861
Ha már UruruSarara akkor mondok egy rossz tulajdonságát is (SAJÁT vélemény).
Szóval mivel én otthon ezt használom van egy kis tapasztalatom és ami nagyon nem tetszik az a távvezérlő időzítése.

Nagyon hiányolom az időzítő programozhatóságát. Ha már ennyit tud ez a gép akkor ez már miért nem fért bele??? Mikor egy nyomorult 2,5 kW RKS-G gép is tudja??

Az lenne csak a kánaán. Elmegyek otthonról pár napra, ajtó ablak bezár a gépet pedig beállítanám, hogy reggel és este tegye rendbe a lakás levegőjét. DE NEM tudja. ehhh...

Idegesítő ez a napi 1 be és ki kapcsolás. :(
java_m& Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1858
Mintha én írtam volna ezeket a sorokat :)))
Előzmény: Vipklima (1857)
Vipklima Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1857

Ez a tipikus "savanyú a szőlő" effektus a konkurrens márka képviselőjétől. Mivel a Sanyonak nincs olyan készüléke, ami versenyezhetne az Ururuval, ezért kell valamit mondani rá, történetesen azt, hogy csúnya. Mi forgalmazzuk a Sanyo-t is és a Daikint is, úgyhogy képben vagyok eléggé, és nem is vagyok elfogult egyikkel szemben sem. A Sanyo-nak még mindig van nagyon csúnya, rácsos előlapos készüléke, amilyet a Daikin már nem gyárt évek óta. Szerintem a design-os készülékeik közül a Sanyo-é sikerült szebbre, bár ez igencsak szubjektív vélemény.

Szerelhetőség és csendesség tekintetében mindenképpen a Daikin viszi a prímet, lehagyva a Toshiba és a Sanyo készülékeit is. Az UruruSarara az egy külön történet, nincs párja a piacon.

Előzmény: java_m& (1855)
boomerhu Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1856

Te nagyon etikus és nagyon szakértő, mndenttudó topiktárs!

A légbőlkapottság kiviláglik, mert átlátszó vagy. Már a probléma felvetése is olyan, hogy alkalmat ad számodra a kötözködésre, abban az esetben, ha bárki mármilyen megoldást is javasolna. Ezt már láthattuk tőled párszor, hogy így akarod más szakik hozzáértését aláásni. Persze már mindenki átlát rajtad, úgyhogy nem is írnak javaslatokat, mert tudják, hogy mire megy ki az egész.

Az, hogy bemásolsz valami könyvből, vagy a netről lenyúlt hosszú-hosszú anyagokat, ami nagyrészt irreleváns is a téma szempontjából, az szintén minősíti a szakértelmedet, és a stílusodat is.

Előzmény: Törölt nick (1851)
java_m& Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1855
Hát!!! Elég ronda! Főleg a beltéri! :(((

????????
Láttál már élőben ilyen gépet? Én otthon nap mint nap nézegetem a falon és nagyon is szép. Nem véletlenül nyert díjat Janpánban. A kültéri az valóban nem a leggusztusosabb. ;) Na de a tudása ....
Előzmény: sanyooo (1849)
java_m& Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1854
huuu....

Mennyi helyet hagytál a kültéri teteje és a plafon között? (karbantartás)
Előzmény: Klímaszerelő (1848)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1853
Chokito... :-) Szóval ezt sem az agyondizájnolt-túlspílázott szépségéért szeretik...
Előzmény: Törölt nick (1852)
sanyooo Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1849
Hát!!! Elég ronda! Főleg a beltéri! :(((
Előzmény: Klímaszerelő (1848)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1848
A Daikin Ururu Sarara beltéri illetve kültéri egysége:

Daikin Ururu Sarara

Daikin Ururu Sarara

A készülék hűt, -20 fokig fűt, párásít, párátlanít, légtisztít.

Üdv: Klímaszerelő
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1847
Egy kis kép is, hiszen erről szól ez a topik.

Toshiba

T

A Toshiba fix fordulatú 2,7 kW-os, csak hűtő modelljének a beltéri illetve kültéri egysége.

boomerhu Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1846
Ha megfigyeled, ez a módszere: Hogy övé legyen az utolsó szó, még elmondja a magáét, aztán gyorsan felhoz egy légbőlkapott problémát, mintha valós lenne, hogy azt a látszatot keltse, mintha ő már nem vitázna. Átlátszó és kisstílű, mint az egész szereplése a topikon.
Előzmény: Klímaszerelő (1845)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1845
És még mi vagyunk bunkók. Te meg nem is. HaHa

Előzmény: Törölt nick (1844)
fodorb Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1843
Már kezd kabaréba illeni amit műveltek az oldal administratora helyében mindannyiotokat elnémitanálak úgy egy hétre.....
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1842
"Vagyis vannak olyan szerencsés emberek, akiknek apuci aláteszi a bejáratott, jól működő céget."

Ebben hol látod azt, hogy rólad írtam? Te valamilyen értelmezési zavarban szenvedsz.

A veszekedésről annyit, hogy amíg Te nem jelentél meg itt, korántsem voltak ekkora "szócsaták".

"Csak olyanról nyilatkozz amiről biztos infód van."

Hogy legyen Rólad biztos infóm, ha nem árulod el, hogy ki vagy?

Előzmény: Törölt nick (1829)
java_m& Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1838
A gép 5 éve üzemel egy nyugdíjas házaspár családi házának nappalijában. Egy csendes faluhatárán, előkelő környezetben.

Mivel hőszivattyús a gép arra gondolok, hogy forrógőzt kaphatott majd hirtelen lehült és lassan ilyen lett. A valóságban olyan mintha hegesztőlánggal estek volna neki.

Szóval még nincs 5let. :(
Előzmény: Törölt nick (1834)
klimakiraly Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1837
Szép!

Mi történt?
Szakszerű karbantartás?

(remélem megíród)
Előzmény: java_m& (1833)
Vipklima Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1836

Természetesen nem is szeretnénk semmilyen kapcsolatba kerülni kis üllői cégeddel, mivel alvállalkozóinkkal szemben igen magasak a minőségi elvárásaink, és az általad felmutatott minőség ezt a szintet alulról sem karcolja.

Az emberi méltóság tisztelete nálad abban merül ki, hogy más etikusságát megkérdőjelezed, míg te maximálisan etikátlanul viselkedsz, mindezt a tisztességes verseny köntösébe bújtatva.

Előzmény: Törölt nick (1832)
java_m& Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1833
Gyerekek nem marakodjatok. Okos enged.... :) Szóval ezzel a beltérivel szerintetek mi történt:?

Vipklima Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1831
Érdekes, mindenki szembejön!  Nem lehet, hogy te vagy az, aki kötözködik, és veszekszik. Te vagy az, aki megpróbálod beállítani  magad áldozatnak, akit mindenki bánt, holott amióta itt vagy, mindenkibe belekötöttél már, ellenszenves, visszataszító módon. Magas lóról beszélsz, próbálod eladni magad lényegesen jelentősebbnek, mint aki vagy.
Előzmény: Törölt nick (1829)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1828
Nem értem mi ez a nagy felháborodás, hiszen nem Rólad írtam. Vagy mégis csak nem tudom?
Amúgy tartom a véleményem, hogy ha valaki így becsapja az embereket és így viselkedik az egy idióta. És még szép szót használtam.
Igen, pár éve működünk. De senki sem úgy kezdi, hogy 10 éve alapított cég van mögötte. Vagyis vannak olyan szerencsés emberek, akiknek apuci aláteszi a bejáratott, jól működő céget. Sajnos nekünk a 0-ról kell felépíteni mindent, csak a klímás-hűtős szakértelem volt meg. De én legalább vállalom a cégem nevét, honlapot, mindent. Nem ismeretlenül lököm a dumát, mint Te.
Amúgy amíg Te nem voltál itt a Fórumban nem volt semmi komolyabb vita. Nem a Te minősíthetetlen viselkedésed lehet az oka a sok veszekedésnek?

Előzmény: Törölt nick (1822)
Vipklima Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1827
Ki az isten vagy te, hogy engem learcátlanozz? Kapjál már a fejedhez!! Senki nem szólt hozzád, nehogy már te legyél aki igazgatsz minket. Kezded egy kicsit túlzásba vinni. Üllőn ez a szokás?
Előzmény: Törölt nick (1824)
klimakiraly Creative Commons License 2008.08.25 0 0 1826
Jól tették hogy annyiért adták a Mideat, azóta tőlem egy darab nem ment el. Ez emberfia olyat nem ajánl ki amivel biztosan elbukik. Van másik száz gyártó aki vigyázz a kereskedőire. Gondolom nem véletlen kapjuk hetente a Midea körleveleket hogy ennyi meg annyi ... már SPAM is jön ismeretlenektől, annyi fáradtságot nem vesz hogy felhívjon előtte ... őszinte leszek ki sem nyomtatom. Ha így tesz még egy pár szakcég akkor nem tudom a multi pótolják-e majd a midea kieső forgalmát ....

És szerintem nem övetek el az ügyfeleim ellene vétséget, mert mint mondtam, 100 másik van amit ajánlani tudok helyette/mellette ... a mellette nagyon ritka.

melegem van, hát Én az gondoltam hogy az már nem üzemel ... ezek szerint nem vesztettem sokat hogy szezonban nem idegeskedtem az ott folyó dolgokon ... Persze Engem meg találtak az 5db. Art-Cool-amal amit a szezon eleji akcióban elkevertünk, most meg már nem akciózhatom ... na nem baj majd kifizetjük valahogyan mert eladásra most a +11C-ben vajmi kevés esélye van. :-)
Előzmény: Törölt nick (1824)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!