Szia! Üdv mindenkinek! -Kösz, engem. WEST is már említette, hogy van iSO csati a rádión. Lehet erőlködőt ráaggatni a jobb minőség érdekében. Csatim, JBL Power-em , kondim is van a polcon, hely az ülés alatt, (jó ülés fűtésnek is :) csak meg kellene már csinálni. Viszont nem sok kedvem hozzá... pedig sokkal jobban szól, ha csak az első szettet is hajtom meg. Nyilván nem a gyárit. A láda sajna a csomagtértálca miatt nekem felejtős... pedig az az igazi. Lehetne a hátsó oldalfalba egy 25-öst beépíteni... az inkább elképzelhetőb. Kár, hogy időm energiám, kedvem nincs hozzá. Tán csak egyszer megszáll az ihlet.
Ez nagyban függ a vásárlási paraméterektől is. Nagyobb hitelösszegnél valamivel nagyobb kedvezményt is kaphatsz, használtautó beszámítás viszont ronthatja az alku poziciódat.
Én egyébként a tatabányai K-N kereskedéstől veszem a járgányt, 1,6 SW EX Limited Piston Grey színben. Szombaton lesz egy hónapja hogy megrendeltük, de eddig még sajna nem jött meg.
Sokkal egyszerűbb lenne pontatlanul megmunkálni, minek öntenének bele löttyöt. Igenis fejlődött a megmunkálás, régen válogatták az alkatrészeket méretcsoportok szerint, (ahogy sikerült a gyártás), ma mind pontos, amikor a méret "kezdene elmenni", megmunkálógép korrigál, MIND PONTOS, kis szórás, stb. Olajok is fejlődtek. Anno Ladán kellett 10 k km-enként cserélni, ma ha vállalja a gyár, lehet 20-30k-nként. Benzintől nem lucsog a motor (anno szívató, stb épp a pontatlanságok miatt), ugye a gyertyákat sem cseréljük 10ezrenként, akkor az olajat mért? És mért öntenék bele az ócska löttyöt, stb, végül is 7év/100-150 e km-ig garis, csak jelent valamit. Jó pénz lenne kötelezően előírni az 1000 km-es cserét, de nincs általában. Nem 1 autógyárban jártam, és minden motort csutkán is próbálnak ki, ennyit meg a tötymörgős, 3000 fölé nem megyünk bejáratásról. Motornak árt és kerülni kell: kis fordulat/nagy fordulat + ezek és nagy gáz, főként hidegen, ennyi. Mellesleg: elektromos gáz esetén (benzines Cee'd pont nem az) nem tudjuk pontosan mennyi is a gáz mértéke. Az az elektronika... Minden vita nélkül tisztelettel, és mindenki belátása szerint, valamint ártani nem árt.
Na megvolt az első tankolásom, nem is rossz....de lenne egy kérdésem. A computer a végén azt mutatta, hogy még 50 km van a tankolásig, majd eltűnt, és azt gondoltam, hogy teljesen kifogyott.. Üzemanyagmutató, meg a legalján. Rohantam tankolni, de 48,29 litert sikerült tankolnom bele és még a kattanás után is nyomtam bele vagy fél litert még. A computer pontatlan vagy nem 54 literes a tank?
Ja és a lényeg: 839 km, 48,29l. 50% Budapest kisebb dugók, 50% autóút.
Most raktam bele spurit is, de szerintem ilyen hidegben elsőre ez nagyon jó fogyasztás.
"Munkadíjat nem kérnek, csak az anyagot (olaj, olajszűrő meg vmi tömítés) kell kifizetni, ami kb. 20 000 Ft lesz. Azt tanácsolták, hogy ha hosszú távra tervezem az autót, márpedig igen, akkor a motor élettartama szempontjából érdemes az olajat lecserélni, mert ilyenkor tele van fémrészecskékkel. Erről olvastam is itt a fórumon egy régebbi hozzászólásban, ahol a tulajnak meg is mutatták, hogy mi van a kieresztett olajban."
Hosszútávra tervezel. 5-8 év???
Szerinted 5 év múlva ennyivel drágábban tudod majd eladni az autód? (20000+kamatai?)
Az autónak nincs lelke. Nyomni kell, nem babusgatni.
Ha egy jól összerakottat fogtál ki akkor kiszolgál hiba nélkül 10 évig.
Ha nem akkor hiába cserélsz 1000km-nél olajat.
OFF
A lanosomban 2000 km-nél motort cseréltek garanciában. Az egyik dugattyú lötyögött. Azóta is csak szívok a motorral. Közben meg a T. népítéletben mindenki dícséri az igénytelenségét, megbízhatóságát...
Szerintem nem válogatnak, de nyílván ez csak olyan helyen probléma, ahol nyestek is vannak. Én már láttam itt Budán, a Római ltp-n a kocsik között cikázni egyet. A szervizben meg már nagyon sok autót vittek cafatokban lógó szigeteléssel. De nem ez volt a fő érv a szigetelés szükségességével kapcsolatban.
Még várnám SL67 tapasztalatait is a hangszigetelés eredményességéről, de nem nagyon jelentkezik.
Függetlenül attól ki mit gondol, 1 biztos: ártani nem árt! Ebben mindenki egyetért. Én is úgy vagyok vele, hogy el fogom vinni kb 3000-5000 km között, majd ahogy adódik. Nekem nem javasolták, nem beszéltek rá, csak saját elhatározásom alapján viszem el. :)
Vidd csak el! Ne higyj a 21. század dumának, mert messze nem tudnak olyan megmunkálási felületeket produkálni a gyárban, mint amit a mozgó-forgó alkatrészek csiszolnak ki maguknak egymáson! Ne ezen a párezer Ft-on spórolj! Amíg hozzád került az autó, átesett rengeteg hidegindításon, a megmunkálási hibák forgácsai is lekerültek már a karterba, s ki tudja, milyen trutyival töltötték fel eredetileg, pláne, hogy nem szokásuk maximumig tölteni!
5000-nél csere, utána nyugodtabban alszol. Nekem rondább anyag jött le az első soronkívülinél, mint utána 15000-nél, pedig ez az olaj is dolgozik szépen, jó minőség!
Látom, sokakat izgat az 1000 km-es szerviz. Szóval nekem azt mondták, hogy az 1000 km-es átvizsgálás nem kötelező, csak ajánlott. Átnézik az autót, és ha kérem, akkor lecsrélik az olajat. Munkadíjat nem kérnek, csak az anyagot (olaj, olajszűrő meg vmi tömítés) kell kifizetni, ami kb. 20 000 Ft lesz. Azt tanácsolták, hogy ha hosszú távra tervezem az autót, márpedig igen, akkor a motor élettartama szempontjából érdemes az olajat lecserélni, mert ilyenkor tele van fémrészecskékkel. Erről olvastam is itt a fórumon egy régebbi hozzászólásban, ahol a tulajnak meg is mutatták, hogy mi van a kieresztett olajban.
Egyébként nekem eddig nagyon szimpatikus ennek a szerviznek a hozzáállása. Nem beszélnek rá semmi feleslegesre csak azért, hogy több bevételük legyen.
4500-5300Ft/L között van. De sajnos nincs autós olajból nagy raktárkészlet,így szerintem hozz magadnak... HA minden igaz a következő rendelésnél hozatok majd magamnak is 1-1 kartonnal,de az csak március környékén lesz...szerintem mielőtt mész olajcserére irj nekem egy mailt és megmondom mi van éppen raktáron és akkor el tudod dönteni,hogy hozz- e vagy van itthon is!! Üdv
Ha már ilyen jól behavaztunk: az aeroblade ablaktörlő gumilapátjának mennyire tesz jót, ha a jég és hó miatt a lapátokat felemelve és nem a szélvédőn hagyom éjszakánként? Emiatt ugyanis eléggé hajlik a gumi, a régifajta ablaktörlő lapátnál nem volt ilyen gond, az ugye tartotta a lapát teljes hátulját. Ami viszont mind a mai napig nem tiszta: a gumilapátot csak az károsítja ha odafagyott állapotban emelem fel a szélvédőről, vagy már az is, ha rajta hagyom az ablakon az éjszakai fagyok idejére, de addig nem használom másnap, amig le nem olvad a szélvédő?
Az olvasott topicokbol okulva , illetve értelmezve én is 1500 km elött megyek az elsö szervizre, a téli átvizsgálással összekötve. Hogy hova ?, még csak ezt kell eldönsem , hol elönyösebb :-)
Miért mész 1000-es szervízre? Nekem a szervízben egyértelműen azt mondták, hogy 15000 -nél menjek.. A többi 1.4-es tulaj volt, vagy fog szervizelni 15000 előtt??
Gratulálok minden új tulajnak! Szépen gyarapszik a Cee'd-es társaság.
A héten tetettem egy ilyet a hátsó lökhárítóra:
Korábbi járgányaimnál sajnos előfordult, hogy a csomagbeemelésnek nyoma maradt. Kicsit látszik az ajándék csomagtértálca is, ami szintén nagyon praktikus.
A szervizben (KIA/Mazda Óbuda) megkérdeztem egy-két dolgot. A motorháztető hangszigetelést nem javasolták benzines autóba. A hasonló kategóriájú Mazdákban sincs. Csak a nyesteknek okoznék vele örömet. Imádják szétrágni.
A Mazdák miatt ott Castrol Professional motorolajat használnak, de azt mondták, hogy a többi neves gyártó olaja is jó. Nekik ez bevált. Jövő héten az 1000-es szerviz keretében én is olyat fogok kapni a Ceed-be. Remélem megéri az árát.
másik kérdés forumozok ha valaki adalékanyagot használ és ne adj isten valami beszarik nem tudom hogy a garanciás kocsinál kivizsgálják e az üzemanyagot és kit terhel ilynkor a felelőség az auto gyártot a töltállomást vagy az adalékot .volt e valakinek ilyesmi problémája ?
sziasztok én is ismerem a motorexet meg tudnád e mondani mennyibe lerül otthon a crdi be valo olaj literje mert februárban olajcsere esedékes és merre lehet venni vagy vigyek innen mert langenthalban dolgozok az itteni autoszerelök istenitik az olajat de én teljessen laikus vagyok köszi
Tudtok róla, hogy a KIA jelentős árkedvezményt ad a mozgáskorlátozottaknak? Mert a legtöbb kereskedő nem is tudott róla. Nem állami hanem kifejezetten KIA kedvezmény.
Velem most csak annyi történt, hogy egyrészt hideg motorral dugóztam, másrészt álló helyzetben jégtelenítettem, közben meg egyfolytában ment föl az átlag. Utána meg pirostól pirosig megint dugó.
Meg még 3 deci. Legalábbis a könyv szerint. De ez gondolom akkor kell bele, ha csontszárazra kifolyatod a régit, és maximumig töltöd bele az újat. Gondolom 3literrel is bőven a nívó fölött lesz a szint.
Egyszerű, lesz, csak a piros lámpánál le kell nullázni, aztán a következő pirosig gyorsulni kell egyet. Amikor átvettem az autót, 15liter feletti volt az átlagfogyasztás. Aztán, míg kiértem a benzinkútig (3km), elég jelentősen csökkent ez az érték.
Nagyon szivesen! :) Bár nem annyit kerestem mint amit az idő alapján gondolsz, de a lényeg hogy csak meg lett. A végén már engem is bosszantott hogy nem találom... ;)
Igen van ilyen,de én a 'saját' olajunkat használom,amit már láttam hogy készül svájcban...ismerem akik csinálják,fejlesztik stb.. Nálunk már elég sok autóban bizonyított, a munkatársam 200 000 km-t ment vele a 1,9 tdi golfjával és olyan a motor beljese minta uj lenne,semmi lerakódás. De ezt nem reklámozom,mert ugyse hiszi el senki ,én viszont láttam! Nekem ennyi elég! :)))
Azért a PDTDI vw 506.1 minősítéssel vigyáznék, mert vannak olajok melyek csak VW minősítéssel bírna se API, se ACEA, se JASO, na már most KIAnál ez utóbbiak a mérvadók nem a VW gyári minősítése.
Szándékosan irtam a 506.01 et,mert ez a hosszu csereperiodusu (longlife) pdtdi olajakat jelöli! És nekünk 20 000km a csereperiodus!!! tehát ez kell bele! Illetve ÉN ezt rakok bele,mert ha jobb, baja nem lesz,de ha rosszabb... Egyébként ez az olaj kérdés csak az én 'mániám',senkint nem akarok rábeszélni,csak leírom én mit rakok bele! Amíg benzinesem volt abba is 5W40 raktam!!
Egy ismerősöm a nyáron vásárolt Rióját akarta szervízbe vinni, mert a mult héten az első hideg napon fékezéskor jött az "iszonyat hang,és a pedál visszaütés"
Nem mert fékezni, majdnem belement egy buszba..
Soha nem volt ABS-es autójuk, (nőnemű is..) így aztán alaposan "megtréfálta " a technika.
Aztán végigolvasva a gépkönyvet,-ahol persze világosan leírják az ABS működésével járó hatásokat, fellélegeztek..de tényleg nem ártana a szalonokban erre esetleg külön felhívni a figyelmet
Én ma a Goodyear UG7-est teszteltem, és nagyon meg voltam vele elégedve, szinte semmit nem csúszott. Én inkább a 15-öst válaszottam, mert azért olcsóbb, meg hát kényelmesebb is. Majd inkább nyáron használom ki, a peres gumi jobb tapadását. :)))
Egyszer belinkelt valaki ide egy külföldi KIA weblapot más téma kapcsán, ahol a specifikációk közt benne voltak a különböző felniméretek is. Megpróbálom megkeresni...
Sajnos semmilyen infóm nincs ezen paraméterekről. Nekem a gyári 16"-os acélfelnire mentek fel a téli gumik a nyári helyére. Gumicsere közben nem néztem meg mi van a felni belsejére írva. Azonban valószínűleg valamelyik kereskedésben csak meg tudják mondani!
Csak megerősíteni tudom, amit leírtál, nekem is ilyen van, csak vékonyabb méretben. Tényleg nagyon jó gumma, ezt a tapasztalatok, és a tesztek is bizonyítják. És az ára is elfogadható!
Szia! Én Mobil Synt S-t tettem bele, ez szinte ugyanazt tudja/ill. egy kicsit többet/, mint a Castrol 5W-40-ese. A Castrol is jó, de volt olyan szervíz, ahol Totalt használnak, és volt olyan is ahol MOL-t. Ha a követelményeknek megfelel akkor szinte bármelyik jó. A szervízben semmi különöset nem írtak be, beírták, hogy 1. időszakos szervíz, meg, hogy legközelebb mennyi kilóméternél kell vinni. Arról, hogy az olaj hozott volt nincs bejegyzés. Az autót én is imádom, hibáival, ill. inkább pici hiányosságaival együtt.
Ismét leírom, hogy van egy garnitúra Cee'd-re való alufelnim, 7X15-ös. RR Rimini a típusa, és jó áron adom.
Ha a téligumihoz felnit is akarsz, akkor szerintem nézz szét 15"-ös felnik között is. Az 1.4LX Ceedeket 185/65R15 gumikkal adják, míg az EX-eket 195/65R15 gumikkal. Gumi is, felni is olcsóbb (szerintem) 15-ösben.
Nekem 16"-os 205/55 91H Dunlop WinterSport 3D van fent, de el kell hogy mondjam iszonyat jó gumi. Semmi csúszás, semmi bizonytalanság, se szárazon, se vizen, se havon, se jégen... Ma tesztelgettem, mert volt mindenfajta extrém körülmény, jég, hó, víz. Ha nem satu féket nyomtam havon, nem csúszott! Ha max gyorsítást végeztem, akkor is jól tapadt, persze azért az ESP is besegített :D. Azt gondolom nagyon jó a gumi és az autó úttartása is remek. Ha még azt is nézem, hogy ez egy SW, akkor meg pláne. Szóval maximálisan elégedett vagyok! :)
Most vásárolok egy Kia Cee'd sw autót, természetesen nyári gumival.
Mivel szeretnék venni egy téli gumi garnitúrát is, a szervízben meg akartam tudni az acél felni pontos méretét, de ott azt válaszolták, hogy nem tudják, ők csak egy kódszám alapján ismerik a felnit.
Mivel a szakszervízben mind az acél felnit, mind a téli gumit igen drágán akarják adni, úgy gondoltam, hogy körülnézek az interneten, hogy milyen árak vannak.
Mivel a felni pontos méretét nem tudom, a kérdésem az, hogy valaki tudja-e, vagy tud-e olyan linket küldeni, ahol ezt le tudom ellenőrizni.
A legutolsó információm 2007. februári gyártás, ez így néz ki:
6 x 16 5 x 114,3 x 67 ET 51.
De nem tudom, hogy ez biztosan jó-e?
Ha valakinek van információja, legyen szíves beírni.
Hunyadis
Ezt tudtam, hogy az ABS előnye az, hogy fékezés közben irányítható marad a kocsi, de annak, akinek eddig nem volt ilyen fékrendszerrel szerelt kocsija, nem árt, ha az első (havas-jeges) alkalommal kipróbálja, hogy éles helyzetben (Mari nénivel) tudja, hogy mire számíthat, és mire számíthat Mari néni is.
Elvittem tegnap 15.000-es kötelezőre a ceedet (1,4 LX Base)
Debrecen, OMP Autóház. Előre kértem időpontot, de kicsit hamarabb mentem, a munkafelvevő félbehagyta az ebédet, azonnal nekiláttak a munkának. Előzetesen 30-35 ezer forintra saccolták a műveletet, a vége 21660 lett. (Rákérdeztem a nyíregyházi szervizben is, mivel apámékkal szemben van, szóval beugorhattam volna, ők fixen 35-re mondták.) Elvégezték az ingyenes téli átvizsgálást is.
A gép egyébként tökéletes, semmi gondom nincs vele, még a cd is abbahagyta a sz*rakodást, de azt mondták, ha legközelebb lefagyna, vigyem be, most már cserélik szó nélkül. Fogyasztás most 6,4 (napi program: 30km országút + 30 km város), mondjuk nem nyomom, az tény.
Hóban tényleg nem szerecsés az ABS, mert jobban lassul az autó, ha blokkol a kerék, és tolja maga előtt a havat. Csak ezt szegény ABS nem tudhatja. Persze lehetne benne egy határérték, aminél kisebb lassulás esetén nem avatkozik be, még akkor sem, ha így blokkol a kerék.
"Vészfékezésnél viszont, az ABS rögtön működött, így szerintem a fékút hosszabb lett!" Ez havas úton így is van. Annyira kicsi a tapadás, hogy az ABS szinte azonnal visszavesz a fékerőből.
Senki sem állítja, hogy az ABS egy csodaszer, ami minden esetben mindent megold, de vészhelyzetekben sokkal jobban reagál, mint bármelyik autós. Ismétlem, vészhelyzetben, tehát nem előre begyakorolt (pl. versenypálya) szitura gondolja, hanem pl. marinéni tőled 10méterre hirtelen lelép a járdáról, akkor ha ABS nélkül taposol a fékbe, és próbálod marinénit kikerülni, biztos nem fog sikerülni.
Mivel ma a lakóhelyemen havazott, és jó csúszós volt az út, kipróbáltam, hogyan viselkedik az ABS, és az ESP nagyobb sebességgel bevett kanyarnál.
Előző kocsim, a Lanos 1,5 SE, ilyen úri huncutságokkal nem volt felszerelve, de azért jól elboldogultam vele télen, főleg, mivel a múltamban rengeteg hegyvidéki, Trabanttal-és Skodával (nyári, tükör radiál gumival szereltek) , erdélyi utakon szerzett tapasztalat van.
Az ESP-nek köszönhetően, nagyobb sebességnél is nagyon kanyar stabilnak éreztem, mintha sínen menne az autó.
Vészfékezésnél viszont, az ABS rögtön működött, így szerintem a fékút hosszabb lett! Tapasztalatom, hogy hamarabb tudtammegállni, ha óvatosan fékeztem úgy, hogy az ABS ne kapcsoljon be.
Köszi a válaszod! Nekem is az előző autómon ugyanezzel a PDA-val és IGO-val hasonló eredményt kaptam. Egyébként nekem az a tapasztalatom hogy az összes eddig vezetett kocsi km órája -ahol használtam a GPS-emet - többet mutat, kb. 6%-kal.
Akkor nálad, ahol a kerékátmérő a lagnagyobb a Cee'd-nél (195/65-R15 EX Lim.) is felfelé csal az autó kilométerórája, ugyanannyit mint nekem ahol a legkisebb a kerék 185/65-R15. Érdekes.
Köszi az infot, végre a szerény 1.4 ceed-röl is szó esett, olaj ügyben. Talán még annyit , hogy milyen cégtöl? Total ...Castrol... vagy...? Kérlek ezt ird meg, és a garifüzetben mit irnak be mikor vitted az olajat? Nállam Januárba kerül erre sor, és a téli "ingyenes" ellenörzést is megcsináltatnám. Máskülönben óramü pontossággal müködik minden , egy kicsit még nagyobb fogyival , de ennyi gond legyen az elején.
Az olajtémához kapcsolódóan megosztom veletek az én tapasztalataimat, hátha segít valakinek. 1,4-es benzinesről van szó. Nos, ezt a témát én is elég alaposan körbe jártam. Hozzáértőktől kértem véleményt, mindenki az 5W-40-est javasolta. Felhívtam több szervízt is, ott is az mondták, hogy 5W-40-est raknak bele. West információi szerint a gyárból 10W-40-essel jön ki. Én kipróbáltam mind a kettőt, de visszatértem az 5W-40-re. A 10W-40-essel valahogy nem úgy muzsikált a motor, mint az 5W-el. A fogyasztáson is úgy vettem észre, hogy egy pár decivel magasabb lett.
Rakj bele 5w40 es full szimtetikus olajat...én olyat szoktam aminek vw pdtdi minősítése is van: vw506.01 ....ez az egyik legigényebb diesel motor, olaj tekintetében...!!
Bocs hogy beleszövegelek, mivel nem tőlem kérdezted, bár én is ebben a 2 olajban gondolkodok! Bennem csak az merült fel, hogy a 2 olaj közti árkülönbség kb 1:2-höz, de kétlem hogy ez minőségben is így lenne. Díler is a Totalt használja, ha jól emlékszem már régóta és meg van vele elégedve. Viszont elképzelhető az is, hogy a Castrol valamivel jobb, de biztos nem annyival mint az ára... :)
Kiváncsi lennék a véleményedre! Szerinted melyik a használhatóbb (jobb) olaj árától függetlenül! A Total 9000-es 5w-40-es, vagy a Castrol Edge Turbo Diesel 5w-40-es olaja! Most a Castrol van benne, de még idén cserélnem kell és most akarom rendelni! Megéri-e a castrol az árát???
most akkor tulajdonképpen milyen motorolaj kell a kocsiba ami tényleg jó? dieselhez
Nektek nem veszi nehezen egy 1-es fokozatot? nekem nagyon nehezen veszi be, bele kell ütni, hogy bevegye. ez elszomorító egy 5m kocsinál. félek, hogy a szervizbe lekoptatnak, hogy én vagyok a hibás, vagy hogy ez normális. hát szerintem nagyon nem jó ez így.de jövő héten kiderül. kiváncsi vagyok ti mit mondotok. eléggé zavaró hogy szarul veszi be.
Én úgy tudtam, ha a kötelező szervizre te viszed az olajat, azt beírják a garfüzetbe és, ha bármi történik az autóval, ugrott a gari. Pontosabban, rákenik az olajadra... De cáfoljatok :)
de de,első körben az számít!!! A minőségi osztályt kell megnézned és azután eldönteni, h mit szeretnél. Ha sokáig meg szeretnéd tartani 2-300 000 km ig akkor megnézed mit raksz bele és felülbírálod a gyártói előírást,jobb olajat raksz bele!!!
A Ceed SW árlistámon az szerepel, hogy Az árak tartalmazzák a vámot és Áfá-t és regadót. NEM tartalmazzák a forgalombahelyezés és a kötelező KRESZ tartozékok költségeit.
Szóval a hír igaz, csak nem osztogatnak hanem fosztogatnak.
Gondolom,h Te is jót akartál!! Az az érdeke,h használd hibamentesen 2-300 000 km ig és lehetőleg ekkor mindene essen szét,mennyen tönkre! És gazdaságtalan legyen a javítás! Mivel eddig teljesen jól működött Te meg vagy vele elégedve, és fogsz venni egy újat/másikat ugyan ettől a gyártótól... Azt sajnos nem írhatom le,h melyik autómárka belső tanfolyamán tanultam ezt...
Hát én igazán nem vontam kétségbe a segítő szándékot.
Csupán jelzetm, hogy a gépkönyv többfajta olajat javasol, de az amit te írtál a benzineshez, meg sincs említve.
Azért gondoltam, hogy a gyári ajánlást leírom. És én sem tescos olajat javasoltam.
Azt meg végképp nem gondolnám, sőt szerintem elég abszurd, hogy az autógyártónak az az érdeke, hogy gyengébb olajjal használd, hogy hamarabb tönkrenmenjen..
Mindenki azt rak az autójába amit akar. Én csak segíteni szeretnék! Mivel 3 éve foglalkozom kenőanyagokkal, hidd el egy modern turbo dizel autóba 10W -el kezdődő viszkozitású olajat rakni vétek...a 15w olaj meg jo a 80as években fejlesztet autokba,meg a 300 000 km nél többet futott öreg vasakba!! Az emberek mindig végletekbe esnek valaki 10W -t rak bele a másik meg 0 W-t egyik se jó..ill. jó valakinek, de az szerintem nem mi felhasználók vagyunk. A gyártónak nem jó ha egy motor elmegy 200 000km-t!!! Arany középút a megoldás szerintem! :)
Tescosból is van 15W40 meg mondjuk Shellből is vagy 2-3 fajta eltérő minőségi szintekkel, csak SAE viszkozitási osztály szerint olajt válsztani elég orosz rullett kategória.
Hosszú tudományos kísérleteim eredményeként megtaláltam a titok nyitját.
A szigetelés a felelős mindenért.
Ha nincs lehúzva ablak és nyitva ajtó, akkor rásegítés szükséges a csomagtartónak a tökéletes záráshoz. Ha nem segítek rá, akkor is becsukódik, de nem záródik, mozgatható és jelez a figyelmeztető lámpa.
Ha bárhol nyitva hagyunk egy kis rést, akkor a csomagtartó 10 cm-ről is önsúlyával záródik.
Húhaaa! Igazad van ,nincs rajta. Én úgy emlékszem, hogy kb 2 hónapja még úgy volt, hogy tartalmazza az ára a kresz tartozékokat. Még a kereskedőnek is mondtam és ő nem lázadozott.
A KIA Délpest a KRESZ csomagot ajándékba adta, és erre fel is hívta a véleményemet, ha esetleg elmulasztottam volna észrevenni. :))) De ők mindig adnak, két éve a Lacettihez is adtak, és gumiszőnyeget is adtak hozzá. A forgalomba helyezés 85e volt.
"A kresz csomagért nem kértek külön pénzt-benne van a kocsi árában a (Kiamotors honlapja szerint is)."
A kiamotors.hu oldalon a CEEDen belul csak az extra listaban talaltam meg a kresz csomagot (azonosito nelkul). Te hol lattad, hogy benne van a "kocsi araban", es milyen felszereltseg eseten?
Erdekelne, mert nekem csak 7eFtert adtak volna az Auto-Donnal (XIII.), ezert nem kertem.
Hogy a klíma kijelzőjén milyen szám van, az nem jelent semmit. Be kell lőni egy értékre, amit te kellemesnek érzel, és azon kell használni. Az én autómnál az épp 20,5. Ha annyin van, akkor épp annyit fűt, hogy ne legyen pulóverben túl meleg, utána meg szépen tartja.
Az én kocsim nem rágat, hanem néha megtorpan., általában 1800-2000 fordulat között. Van egy haveromnak ugyan ilyen autója -az is. Természetesen ritkán. Amikor bevittem a szervizbe ott nem produkálta.Ez a hiba előfordult valakinél és tudták neki orvosolni? azé egy 5 millás autótal nem ezt várja az ember.....
A másik az automata klima: nekem azt csinálja, hogy pl be van állítva 21fokra majd olyan félóra múlva elkezd párátlanitani .Olyan sokáig nyomja a hideget, hogy szószerint fázunk az autóban. Erre megoldás?
Amúgy jó a kocsi. KB 300km után beállt a fogyasztása 5,6 ra, sok autópályás használattal. 195 a vége. Ezt csak onnan tudom, hogy egyszer elszállt az agyam, mert az M0-n is megtorpant olyan 80-90en temponál aztán a pályán meghajtottam pár percre, hátha helyre teszi a rendszert.Most 6l eszik-dehát sokat kaparom a jeget :(.
Én Kecskeméten a Dakó Kft-től vettem, itt 300.000ft-tal többé számították be a kocsimat mint a többi helyen. (Kecskemét M5, Tatabánya-Karácsonyi és Tbánya SilverAutó). A kresz csomagért nem kértek külön pénzt-benne van a kocsi árában a (Kiamotors honlapja szerint is). Nem mellesleg nincs felmatricázva a kocsi. Korrektek. Utángyártott vonóhoroggal vettem át az autót, amit egyik helyen se tudtak adni.Mondjuk Ők is úgy, hogy a prototipust tették rá.
Nálam a Megane volt még a másik jelölt , de a 3,99 thm és a beszámítási ár mindent eldöntött.
Ma végre beállítottam véglegesre magamnak az ülést, és beültem magam möge. Rengeteg hely maradt, pedig 180 fölött vagyok, legalsó pozícióba tettem az ülést, és szeretek nyújtott lábbal kuplungolni.
Más. Az EX felszereltség szépségeit próbálgattam ma, az olyan lényegtelen apróságokat, mint megvilágított pipere tükör, hátsó könyöklő, és megállapítottam, hogy noha hivatalosan csak az ESP miatt vettem EX-et, de a sötétedő visszapillantó, négy automata elektromos ablak, 16-os kerekek, meg a fent említett két fícsör is sokat dobott a döntés pozitív meghozásában. Úgy látszik autóban egy kicsit hiú vagyok... :)))
Megnéztem a felszereltségi lista összeállítást az adott linken. Nagyon logikus, jól áttekinthető. Nekem lenne két észrevételem ezzel kapcsolatban:
Az én kocsim 1.6 CRDi SW LX+
1. Az EX Limited-nél írtad, hogy 1.6 CRDI LX esetén is 195/65-R15-ös abroncsok vannak. Hát nekem 185/65-R15 van rajta.
2. Nekem van csomagtérfedél alatti tárolórekesz pedig LX+ -om van és ezt csak az EX-nél írtad.
Ahogyan már írtuk és tapasztaltuk páran, elég sűrűn változtatnak a felszereltségen. Én úgy tudom és tapasztaltam, hogy okt. 15 óta ez a két dolog biztosan változott. A gumi méret csökkentésének nem örülök a dízel LX nél - 195-ös gumikra számítottam, de mire megjött a verda ez közben sajnos megváltozott, viszont a csomagtérfedél alatti tárlórekeszt szívesen vettem.
Remélem ezeket nem veszed okoskodásnak, én így tudom, de erősítsetek, vagy cáfoljatok meg!
Nekem jól indult a mai reggel, mert nemrég láttam a Vihar utcában (III.ker.) egy szürke Cee'd SW-t, nagyon vicces szitu volt, mert jött balról nekem meg közben jobb kezet kellett adnom, így aztán forgattam a fejem jobbra-balra mint aki azt sem tudja hova nézzen. Gondolták biztos, hogy hülye nő azt se tudja kinek kell elsőbbséget adni. :))))) Aztán meg a Huszti úton jött szembe egy ötajtós... :)
Ezt nem értem. Most 15000km vagy 20000km az olajcsere periódus a CRDI-ben. Én úgy tudtam 20ekm, a cikk 15ekm-ről beszél. Az én készülékemben van a hiba?
Először hívtam őket, a kedvezményt már ott is elárulták, de a részletekért le kellett mennem Tatabányára, mert hiába kértem, hogy küldjék át emailben az ajánlatot nem tették. :( Állítólag volt már aki bevitte itteni (én is pesti vagyok) kereskedésbe lobogtatni, hogy máshol mekkora kedvezmény van és utána rájuk dohogtak a pesti kereskedések. Készpénzzel nem tudom mi a helyzet, én sajna hitelre veszem. :)
A Focus nálam is vetélytárs volt, de én már döntöttem Cee'd és kész. :)))))
Úgy látszik, mindenkinek hagynak valamit, hogy pörögjön a topic. :)))
Azért nem olyan vészes a dolog, csak amíg egyestől ötösig sportkocsisan kattan, ha sebességbe teszed, addig a rükvercnek, legalább is nálam, nincs ilyen visszajelzése, és még meg kell tanulni, hogy meddig kell nyomni a kart.
Az enyém nem recseg, nem zörög, nem rángat, nem csukódik nehezen, nem megy rükibe nehezen, és most már a hátsó futómű felől is kevésbé jönnek hangok, de azért még megvannak. Ehh, a fene, az enyém se tökéletes :)).
Én nem tudom az én kocsim milyen, de nekem eddig a rükvercet is mindig elsőre vette (kuplung felengedés nélkül is), ezért ismét csodálkozom hogy ennyien panaszkodtok rá. Pedig nagyon figyelek minden apróságra (ráadásul gépész is vagyok) de eddig tényleg nem találtam hibát.
Légyszi írjon már valaki, akinek szintén semmi gond (nem vett észre semmit, még recsegést sem) a kocsijával!
(Azért mindig leírom: remélem ez így is fog maradni!)
Ez jobb, mint az enyém. Telefonon érted el vagy le kellett menni hozzá? (pesti vagyok) Készpénz esetén mi a helyzet?
Egyébként a magam részéről továbbra is alternatívának tartom a Ford Focust. Az új Focus nagyjából azonos áron lesz kapható, a kifutóból pedig 500-670e Ft-os árengedményt adnak a raktáron levő készletekre, amivel már jóval olcsóbb minta Cee'd.
Ja, és megfejtettem a hátsó ülésen ülők bekötöttségét ellenőrző lámpák titkát. Egypáran nem értették, hogy miért kezd el újra világítani időnként. Aztán már arra is rájöttek, hogy ha sokat áll pirosnál, akkor megint kigyulladnak. Én is figyeltem egy darabig, aztán rájöttem, hogy a hátsó ülés alatt nincs érzékelő, csak azt figyeli, hogy be van-e az öv kapcsolva, vagy nincs. Ha elindultál, akkor elalszanak, de ha megállsz, akkor nem ellenőrzi, hogy szálltak-e ki az autóból, szálltak-e be, csak újra ellenőrzi a csatokat, és közli a vezetővel.
Nekem az 1,6 CRDI Ex limited SW-re adnak 340 e kedvezményt. Nekem eddig ez a legjobb ajánlatom, mondjuk az AutóDon-nál még pont nem voltam. Ja és a hitelkamat is elég kedvező. THM: 5,71 % (Budapest Bankos lízing)
Ha nem titok, elárulnád, h. ez mit jelent? Én eddig az AutóDontól kaptam a legkedvezőbb ajánlatot: 1,6 benzines géphez Ex Limited felszereltségtől ajándékba adják az elektromos csomagot, a metálfényt, és egy sebváltózárat. És ez független attól, h. hitelre v. készpénzre veszem a gépet!
Most beszéltem a tatabányai Kia-val, nagyon jó ajánlatot kaptam, csak éppen március végére tudták csak ígérni az autót. :( Mondjuk nem hajt a tatár, végülis még remekül szuperál a "fábika" is. :)
Az összes Magyarországon árult benzin szar, csak van kicsit, nagyon, és kibirhatatlanul nagyon (értsd MOL) szar. Átmész Horvátországba, egyszer tankolsz, és nem a legdrágábból, mindjárt egy-másfél literrel kevesebbet fogyaszt az autó...
Érdekes módon, az 1,4 EX városi fogyasztása, most csak 7,6 liter lett-tankolási mérés, ugyan azon kútnál. Fed. komp.szerint 8,2 liter.
Eddig, szintén városban, 9-10 litert fogyasztott. 9. 500 km van a kocsiban, vezetési stílus u.az. Csak annyi változott, hogy most, az utolsó 2 tankolás a Tesco kútnál, és nem a Shellnél történt! Ez érdekes, és furcsa ! Ugyan azon az útvonalon, u. olyan forgalmi viszonyok közt használtam, mint eddig. Nem egyformán mérnek a kútnál a műszerek?
A rükverc mindenkinél iyen? Mármint, hogy akkor van rendesen rükvercben, ha nem sustorog, hanem gurul? Az F Astra, és a Lacetti után a váltó egy élvezeti cikk lett, de a rükverc, az tragikus. Azt már az előző kettőnél mexoktam, hogy ha megállsz, akkor nem lehet egyből bepakolni, hanem egy kis üres, és aztán egy jól ismert reccsenéssel bemegy. De akkor tudni lehet, hogy bent van, viszont ennél semmi visszajelzés nincs, max annyi, hogy nem megy tovább a kar.
(A Ford Escort, amin tanultam, annak volt az egyese ilyen, de azt tanulóvezetők vágták gajra. :))) )
"Még egy égő sem a másfél év és a 17000 km alatt!"
Nekem is másfél év után kezdtek kiégni az izzók. :))) Mondjuk nem sok, bő fél év alatt a két helyzetjelző, a hátsó rendszámtábla és egy tompított. Én végül két év és 42e km után adtam el, de az igazi ok az volt, hogy két gyerekkel az öt ajtós csomagtartója már túl sok kompromisszumot követelt.
Persze! Jól megvagyunk eddig. Még egy égő sem a másfél év és a 17000 km alatt! (A kormány azért gyanús ilyen hideg időben, mert bizonyos esetekben zenél.) 3 milláért ilyen fleszereltségű autót (Elite + pár extra) nem tapogathatnék más márkánál. Amire meg kell, arra eddig tökéletes! :-) Esetleg pár év múlva egy következő kiadású-már kiforrottabb cee'd izgalomba tudna hozni! :-)
Este már lehetett is haladni egy kicsit, szépen brummog a motor. A gázt meg a féket még szokni kell. Egy sarokkal a ház előtt le is fulladtam induláskor, mert megfelelő lazán indultam (megfelelő gyakorlat híján). :) Előző autómnál ez egy hét után következett be, ebből is látszik, hogy mindjárt otthon éreztem magam benne. Egyvalami csörög benne, a csomagtér roló, ha ki van húzva (max visszatekerem).
Gratulálok én is az új szerzeményhez - jó látni hogy egyre több tulaj lesz!
Nekem sem sikerült még 46 liternél többet belenyomnom a tankba. Ha tényleg 53 literes a tartály, elég nagy ráhagyással jelez a műszer, nehogy véletlenül kifogyjon az üzemanyag, mert ugye ez főleg dízelnél gondot jelenthet. (Mármint nem csak az, hogy nem tudsz tovább menni..., hanem ha levegőt szív a cucc, akkor csak szervizben tudják orvosolni)
Ebben a szutyok időben ez a "bal oldalon nyomom" technika nem lehet túl élvezetes! Biztos vagyok benne, hogy valami beállítási probléma van nálad! A hátsó ajtón is meg vannak az állítható gumi bakkok, próbálj meg variálni azokkal, vagy esetleg magát a zártestet állítani. Nekem saját súlyától csukódik kb 15-20 centiről, nem kell csapkodni. Mondjuk az enyém 5 ajtós, de szerintem nincs nagy különbség.
Hát akkor ezek után elviszem az enyém szervizbe!!! Én 17 foknál ingbe simán elvagyok,de sokszor 16,5 re leveszem mert melegem van!!!! Nekem ezek szerint selejt jutott sok mindenből!!! rángat,zörög,"meleg"
Nekem asszem már sikerült kitapasztalnom, számomra a legjobb, ha 19,5 fokra állítom. 20 foknál relatíve fullasztó hőséget produkál, 19 foknál viszonylag hamar hővösebbet fúj, a kettő között optimális. De nemrég próbálgattam egy hosszú útnál, nincs jelentős eltérés hőérzetben 19 és 22 között, csak kis különbségek vannak.
Amúgy ma kicserélték a stabilizátorokat a hátsó futóműnél, határozottan kevésbé kopog. De még mindig hallani. Úgyhogy passz, ez úgylátszik örök rejtély marad.
Amúgy ma vettem át az autómat. Az üzembehelyezés 85e volt, de ebben benne volt a KRESZ táska is, mellényestől és még gumiszőnyeget is adtak az autóhoz.
A digitklíma jól működik, de meg kell tanulni, hogy milyen szám szerepeljen a kijelzőn, hogy kellemes legyen (szándékosan nem azt írtam, hogy hány fokra állítom :))) ).
Ez EX-es kombi, és nincs neki levegő minőség szabályzója, csak sima belső keringetés.
Világító benzinlámpával adták át, szokás szerint, és amikor a "Hány kilóméter a tankolásig" - - - - mutatott, akkor tudtam 46 litert beletölteni. Az ülésfűtést már kipróbáltam, király.
Azért ez (is) pofátlanság, hogy külön pénz kérnek az eü csomagért, háromszögért stb. Te egy levizsgáztatott, forgalomra kész autóért fizetsz, annak pedig ezeket kötelezően tartalmaznia kell.
És azért felfelé csalnak, mert ha kevesebbet mutat, mint amennyivel mész, és lemeszel a rendőr, akkor kiperlheted belőlük a pénzt. Ergo biztos, hogy legnagyobb gyári kerékkel is felfelé csal.
1. GPS vevő is ki tudja milyen pontos, összehasonlítható eredményeket ugyanazzal a műszerrel két különböző autón lehetne mérni (esetleg majd a talin januárban...)
2. Az autókban lévő kilométerórák is általában felfelé csalnak és lehetnek egyéni eltérések még ugyanolyan típusnál és kerékméretnél is
3. Kíváncsian várjuk majd EX tulajok GPS-es sebesség tapasztalatait is
az lenne a haszna hogy pl: jobban látod a kulcsaidat garázs nyítás közben, vagy mig gyalogolsz hazafelé megvilágitja az útat, stb. de ezt is kapcsolni kell, magátol nem fog világitani.
Össze kellene hangolni a zárbetét magasságát (ezzel lehet szabályozni h hol álljon meg a géptető) illetve ezeket a gumi távtartókat (billegés/remegés), hogy a géptető mindkét oldalon a sárvédő ívjével egyezőre csukódjon. Már ha vmi miatt nem jól volt...
"az igazi megtett távolság kevesebb, mint amit a kilométer-óra ír ki"
Akkor ezek szerint nem a 185/65R15 merethez (r=501.25mm) kalibraltak a rendszert, mivel tenyleg az a legkisebb az elerheto gyari meretek kozul. Talan a soronkovetkezohoz, az ExLimited 195/65R15 (r=507.75mm) merethez van belove(?). Ambar a 205/55R16 (EX/TX) szamitasaim szerint 519.15mmes sugaru kereket eredmenyez, a 225/45 R17 (Sport) pedig meg nagyobbat, 533.05mm-t.
Ezek mar eleg nagy kulonbseget adnak, a legutolso eppen 6%al jelent nagyobb tavolsagot, mint az elso, ez eppen megfelel az altalad GPSel mert elteresnek.
205/55-R16: 632mm EX 195/65-R15: 635mm EX Limited 185/65-R15: 621mm LX (majdnem másfél centivel kevesebb!) Akkor ezért is csalhat ennyit a kilométer-órám.
Nekem 185/65-R15-ös gumik vannak fenn, ezeknek a kerékátmérője a legkisebb tudomásom szerint. Egyszer megmértem GPS-szel a sebességet és e szerint a kocsi sebességmérője 6%-ot csalt felfelé. Tehát az igazi megtett távolság kevesebb, mint amit a kilométer-óra ír ki, így ezért a valós fogyasztás is több. Nem tudom hogy van ez más kerékméretnél és GPS-es sebességmérésnél. Kíváncsi lennék én is.
a fogyasztasrol jo sok szo esett, az meg talan kimaradt, hogy az eltero gumimeretek miatt, ha jol gondolom, bizony mas es mas keruletu kerekekkel probal ugyanaz a rendszer(?) tavolsagot merni es ebbol fogyasztast szamolni. Raadasul pl. a 185/65R15 es a 195/65R15 kozott (LX es EXLimited felszereltseg) nagyobb a kulonbseg, mintha 195/60as gumikat valasztottak volna az R15os EXLimited-hez. Hasonlokeppen a 205/55 R16 es 225/45R17 is jopar mm-es elterest ad a kerek sugarara az LXhez kepest.
Jo lenne tudni, hogy a gyari szamlalot melyik merethez igazitottak...
1 kiprobaltam a csomagtarto zarasra a "bal oldalon nyomon" technikat es tenyleg konnyebben zarodik, ha nyomom is becsukas kozben.
Aztan probalkoztam meg, es arra jutottam, hogy magatol azert nem csukodik be, mert nyomas nelkul a zarnyelv nem tud beugrani, mivel az ajton levo zarszerkezet nem kerul eleg kozel a kasztnin levo fix reszhez. Magyaran szolva a zar ket resze tul messze van egymastol, mivel maga az ajto hamarabb felutkozik. Ugy latom nem a meg merev gumiszigeteles utkozik fel, hanem maga a vas.;(
Van valakinek valami otlete, hogy ezen hogy lehet segiteni? A zarszerkezet rogziteset nezve nem lattam semmi allitasi lehetoseget.;(
2 Jobban megneztem a motorhazteto illeszteset is, rosszul irtam, nem a lampabura felett hanem a lampa es a huto kozti elem felett van egy 3-5 mmes res, mintha a motorhazteto nem ulne ra pontosan erre a 20-30 centi hosszu gumi-tomites nelkuli szakaszra. Egyebkent korben jol illeszkedik, ahol van gumicsik szepen raul. Megneztem egy a kozelben parkolo CEED SWt, annak is ugyanilyen az illesztes elol a motorhaztetonel, ugyhogy megnyugodtam.
Sertodes ne essek, a konkluziom a 2 eset alapjan, hogy bizony a szlovakoknak van meg egy kis csiszolnivalojuk az osszerakason. ;(
Jó ötlet, beleírom. :) A Lurdys kollégákról viszont félig visszavontam a rossz híreket, szombaton arra jártunk, beugrottunk és egy egész segítőkész értékesítővel sikerült beszélnünk. Igaz nem volt sok dolga velünk konkrét elképzeléssel mentünk oda és csak hitelajánlatot kértünk, de legalább nem akart lebeszélni a vásárlásról mint a múltkori. :)))
persze mert a hitelből kapják a nagy pénzt ezért:) mig az autón keresnek 200e ft addig a hitelen kb 300-at valószinű ezért nem reagálnak próbáld meg úgy kérni hogy hitelre vennéd egyből dobják majd a választ figyeld meg:):)
Elvileg lehet mert van bemenete a rádión és szerintem a blau cdtár lesz jó hozzá már csak kéne egy donor és akkor kilehetne próbálni viszont ami a nagyobb gond hogy az usb is idecsatlakozik be és ezért kéne egy kapcsoló amivel elvágod az usb jelét és rárakod a cdtárét. és ha valaki erösitöt akar rákötni azt is lehet 4 rca kimenet van a rádióból csak ide is kell egy illesztő csati (kb 1000 ft) nekem már van:)
Ja bocs, én nem hitelre vettem, de elvileg az eljárásban nem kellene különbségnek lennie, maximum abban hogy a hitelkamatból nem kapnak jutalékot - rosszabb a szájízük, viszont nekem nem is adtak nagy kedvezményt. Én most már inkább annak örülök, hogy nekem az általatok leírt problémák közül még egy sem jelentkezett - remélem ez így is marad - és nagyon jó a verda!
Érdekes, tőlem ugyanitt a KIA Gödöllő-nél 300e Ft előleget kértek a megrendeléssel egyidejűleg és a kocsi szalonba érkezését követően a teljes vételárat (utána még három hétig kellett várnom mire átvehettem..., de ezt már korábban kiveséztük). Akkor ezek szerint csak velem szaroztak ennyire és ez nem szalonfüggő? Pedig szimpatikus gyerek vagyok.
Egy kérdés azokhoz akik szintén hitelre vették az autót:
Az kezdőbefizetést egy összegben kell kifizetni a megrendeléskor, vagy akkor elég az előleget odaadni és később is lehet rendezni a maradékot (az átvételig)?
Lassan célegyenesbe kerülök a rendeléssel, de előtte még két kérdés:
1. Két helyen is megkérdeztem, hogy lehet-e benzineshez utólag tempomatot beszerelni. Az AutóDonnál azt mondták, hogy nem probléma, 60e-be kerül (uannyi, mint a gyári), A Kia Óbudánál viszont nem javasolták, mert nem uolyan jó, mint a gyári, bár az "értékesítő" hölgy nem tudta meg mondani, hogy miért.
2. Lehet-e a cd lejátszóhoz utólag CD váltót csatlakoztatni? Az AutóDon szerint nem, de annak idején a Rönósok is azt mondták, aztán mégis lehetett...
Értéktelenné teszi a kocsit a tolvaj számára, mert roncsolás nélkül nem lehet eltávolítani, és a karosszéria elemeket darabonként sem lehet így eladni.
Viszont kérdés, hogy egy piti tolvaj visszariad-e ettől? A legjobb védelem még mindig a minél több mechanikus védelem, de kinek van kedve bíbelődni a sok zárral induláskor meg érkezéskor. Épp elég nekem a kormányzárat (azt a nagy sárga teniszütőt :) pakolgatni jobbra-balra :)).
Pár hete kapott a verda xenont . Ma elvittem 1 fényszoró állításra és kiderült, hogy gyárilag elég "gyengén" voltak beállítva. (borzasztóan lefelé világított)
Gondolom a benzineshez azért nincs tempomat, mert ellentétben a dízellel nem elektonikus a gázpedál. Gondolom azzal olcsóbb és könnyebb megoldani, míg a bovdenes rendszerrel több meló van...
Azért az, hogy egy típust lopnak-e vagy sem, több dologtól is függ.
Ha az alkalmi tolvajoktól eltekintünk, akkor leginkább alkatrésznek lopnak verdát (meg rendelésre).
Nos, ha a ceed nem lesz szerviz igényes (ami a 7 év gari miatt valószínűsíthetű is), akkor nem fogják lopni. Minek. Pláne koreai verdát eladni jó árréssel elég nehéz. Szóval ez a veszély nem fenyeget titeket (remélem nem sokára minket). :)
Nekem 6ezerért akarták adni a Karácsonyi-Nagynál. ("Nem része az autónak") Nem kértem. Megvettem az Osanban 4900ért (EÜ+háromszög+izzó+picike táska, és elfér a pótkerék mellett)
sziasztok, tetszik a cee'd ezért olvasgatom a fórumotokat. különösen az új 3 ajtós tetszik. lopják ezeket? a váltózárról annyit hogy az egyik ismerős autóját azért nem vitték el mert volt benne. felfeszítették a zárat, feltépték a váltószoknyát és otthagyták a kocsit. lehet hogy megzavarták a rohadékokat.. viszont az elvontatás ellen nem ér semmit. valakinek van 2.0 literes diesel? bár az 1.6 is jól megy, próbáltam..
Kb. erre utaltam én is. Sztem egy jó és korrekt autóvédemi szakember is azt mondja (általában), hogy szinte mindent el lehet vinni. De tény, hogy attól még védekezni egyáltalán nem haszontalan (sőt), ugyanis egy tolvaj egyik legnagyobb rizikófaktora az idő...
"Nem gondolom, hogy ezek mende-mondák, pl. a váltózárról is már bebizonyosodott, hogy igazán csak motortérzárral együtt ér vmit."
Ha valamit el akarnak vinni, akkor elviszik, legfeljebb trélerrel jönnek érte. Ezek az védekezések csak azért vannak, hogy az alkalmi tolvajt elriasszák. Mert a váltózár is csak addig elég, amíg nem nyitják fel a motorháztetőt, és nem rakják kézzel kettesbe az autót. Az gyári immobilizerhez viszik magukkal a dobozt, és átkötik. Persze egy sima riasztó ezt megnehezíti, de ha tényleg készülnek, akkor azt is ki tudják iktatni.
Nem gondolom, hogy ezek mende-mondák, pl. a váltózárról is már bebizonyosodott, hogy igazán csak motortérzárral együtt ér vmit. Az én OFF Bertone Coupe-m váltózáras volt, amit elloptak. :((( Éppen terveztem a motortérzárat is... (persze, lehet, hogy trailerezték...nemtom, de már mindegy)
Sok mindent mondanak mindenről csak az a gond hogy eddig senki sem látta hogy igy müködik. váltózárra is azt mondták kilehet nyitni de eddig még csak hallottam róla, próbáltak már kinyitni áltózárat de eddig nem sok sikerrel jártak:) szal a mende mondák mindig lesznek , egyébként meg ha nem lenne biztonságos akkor némely bank nem követelné 3,5 milla felett hogy benne kell lennie Sőt jövöre úgy néz ki még 3 bank csatlakozik ehezz mert igy látják hol az autó ha a tulaj nem fizet:):) és egyszerüen leállitják majd azt mennek érte.
Mások is máshol. Tudod hány ECS+-t akartak nekem már eladni? Ilyenkor én pislog, és ártatlanul megkérdezi: Nem csak CRDI-hez van? A válasz meg: Ja, de... :)))
Végül ott vettem, ahol a legtöbbet kínálták a Lacettimért.
És a Ceed bowdenes és a bowdent blokkolja a zár:) én gps-es riasztót szoktam ajánlani . nyomon követheted neten hol a kocsi letudod állitani kitudod nyitni betudod zárni mindent egy kattintással vagy telefonról csak a kártya havidijját kell fizetni. ha riasztásvan jelez a telód is meg látod a neten is . szerintem ez most nagyon jó és 100000 ft ból megáll.
A + tempomatot jelől az elektromos csomag mellé ... Nekem tegnap este szóltak,hogy megérkezett a verda nov.5-én rendeltem és januárra igérték nem baj valahogy kibírom majd, hogy elöbb megérkezett :)).
Ma voltam megnézni a telepen nagyon tetszik remélem jövő hétvégén már birtokolhatjuk ..
60-ért egy tempomat ajándék. Egyébként pedig nagyon hasznos, akár benzines, akár diesel kocsit vezet az ember. Egyébként más márkák esetében kis túlzással az elektromos csomag extrái külön-külön kerülnének annyiba, mint maga a csomag. Nem vagyok kereskedő, nem ezért mondom:).
Azért ez a váltózár is érdekes: nekem a Lurdyban azt mondták, hogy Cee'dbe nem lehet, mert nem rudas, hanem bowdenes. Ezután írja be West, hogy kedvezményes váltózár csere. Szóval hogy is van ez? :)))
Én valószínűleg hagyom a gyári riasztót, és egy kapcsolható indításgátlót szereltetek bele, ami rablásgátlóval is össze van kötve. Eredetileg váltózárat szerettem volna, de lebeszéltek róla. (Bár csak már ott tartanánk, nekem január elejére ígérik az autót. SW 1.6 CRDI EX Lim+ ECS+)
Úgy irigyellek, én még nagyban el vagyok veszve a papírjaimban és minden nap törlesztő részletekkel álmodom. Viszont már fejből megy az összes felszereltségi szint a listaárakat kívülről fújom, úgyhogy lassan elmehetnék KIA értékesítőnek. :)))))) De azért már körvonalazódik a fejemben a végleges verzió. ;)
Voltam szervízben a rángatással/rántással kapcsolatban. Elmentünk egy szakemberrel próbaútra és megállapította, hogy a motor normális működése NEM ilyen. A rántás nem normális jelenség és az én esetemben nem az üzemanyag, nem a sok városi araszolgatás az oka.
A KIA központ elmondása szerint egy hasonló esettel találkoztak, ahol a vákuumcső tíszítása után a probléma megszünt. Ezt az enyémen is elvégezték, azonban ez most nem segített!
Így immár a KIA hivatalosan is értesült a szakszerviznek (KIA M6) köszönhetően a problémáról.
Kérem azokat a Ceed 1.6 Crdi tulajdonos társaskat, akiknek a kocsijuk szintén rángat, hogy legalább jelzés szintjén tudassák szervizükön keresztül a KIA Mo.-gal, hogy hasonló problémájuk van.
Így talán kicsit nagyobb hangsúlyt kap a probléma és gyorsabb lesz a megoldás.
Ha minden a tervek szerint alakul akkor most pénteken veszem át az autót.
/Cee'd 1.6 Crdi EX. Lim + Elekt. csomag/ Mennyire jó a gyári riasztó. Érdemes valami jobbat belerakatni, mert persze elmondva és leírva jó a gyári is, de az élet mindig mást hoz..
A csomagtartóval nekem is volt problémám, de megtaláltam a megfelelő technikát.
A középtől kicsit balra kell rátenyerelni és úgy nyomni lefelé, így akár 10cm-ről is pontosan zár. Persze azért nyomni kell, mert önsúllyal, vagy kis nyomással nem záródik pontosan.
Az illesztések nálam, mindenhol passzentosak, nincs elnagyolt rész az autón.
Más.
A rángatásos dolog továbbra is tapasztalható néha, de ez inkább apró rántás, ami szerintem a motor velejárója. Ritkán fordul elő és az sem zavaró.
Gyanítom, hogy másoknál is csinálja a CRDI csak nem nagyon veszik észre.
A zörgéses problémám is megmaradt. A vezető oldali műszerfal felől rezonáló műanyag zörgést tapasztalok néha. Egyébként az autó zörgésmentes.
Összegezve 1200 Km tapasztalatát: Nagyon dinamikus, jól vezethető, jól fogyasztó, pontosan összerakott, minden igényt kielégítő (EX) autót sikerült vásárolni.
lenne par kerdesem friss Ceed SW tulajkent: 1 A motorhazteto csukott allapotban elegge tullog az elso lampaburak felett. Ez normalis, azaz nem a mi autonknak van elkenve az eleje, hanem mindegyikben ilyen? (Egyebkent szepen illeszkedik, csak a lampaknal tunik gagyinak az illesztes.)
2 A csomagterajto nehezebben zarul mint egy OFF F-Astraban. Lehet ezen valahogyan allitani? (A szalonban azt mondtak, azert mert meg kemenyek a gumicsikok, de nekem ugy tunik, mintha kicsit logna.)
3 Milyen tipusu fenyszoro izzo valo a kombiba (tartalek izzonak vennek)? (sajnos nem birtam ezzel a forumkeresovel..;()
sziasztok ceed-esek normális az hogy ha lenullázom az avg.fogyasztásmérőt egy darabig müködik utánna beáll egy szintre most pl 4.9 l és nem mozdul az inst.fogy.müködik rendessen a tankolásom meg kattol-kattig 6.2l .Atunningbox bekavarhat a fed. compnak?11000km 1.6 crdi EX
Hello, West(KiaLurdi) fórumtársat kérném nézze meg a Kia Sportage topicot, feltettem ott egy kérdést vonóhoroggal kapcsolatban. Nem írnám le mégegyszer. Biztos tudnád a választ.
Én sem dohányzom a kocsiban csak nekem olyan furcsa hogy nincs benne! Már nem is tudom hogy kinek írtam, de ha lenne egy felesleges dohányzó csomag nagyon szívesen venném!
Ilyen bizony van. Biztos az OMV-nél van valami belső akció, hogy pl. amelyik kút a legtőbb prémium gázolajat adja el mondjuk karácsonyig, annak a vezetője kap ilyen-olyan bónuszt, utazást, lópikulát masnival stb. Így most a kútvezetők nyomják az alkalmazottakat, hogy még a szokásosnál is pofátlanabbul nyomják a prémium cuccot, mert asszonynak már beígérték a szilvesztert a Bahamákon. Rohadt maffia banda az egész.
Csak gondoltam szólok ha valakinek kell váltózár dec 24 ig akcióban van 45e beszerelve, ha kell valakinek szóljon riasztó pedig 29900 ért lesz elvileg de még tárgyalok a céggel
Nálam az 5 ajtós Cee'd-nél a jobboldali "ködlámpában" nincs kivágva a foglalatnak hely, a vezetékezést nem néztem még meg, kézzel nem lehet kitapogatni.
Bal oldal, itt látni hogy van benne izzó:
Jobb oldal, itt izzó helyett egy egyenes rész van azon tükröződik ahogy fotózom:
Mi is mentünk 500 km-t hétvégén. Az átlagfogyasztás hihetetlen 6.3 lett, aut. klíma melett.. (A fed. comp szerint, nem számoltam utánna) 99% főűt, nagyon kevés BP.
Persze, ebben egyet értünk, tudom, hogy PR ár, de épp ezért dühít, mert 1-2 kivételtől eltekintve senki sem fogja venni a 3 millásat, ergo tulakdonképpen 3,5-től indul az én szememben, és gyakorlatilag is. Csak erre szerettem volna rámutatni, mert egy másik srác itt a 3 millás árat hasonlította az új Focus 3,6-os árához, ami ugye nem fair, mert a Fókában klíma és ESP is lesz alapban ennyiért. No, történet vége :o)))
Hétvégén fogyasztást mértem teletankkal, 385 megtett km-rel indulva (2 felnőtt, 2 gyerek és tele csomagtartó). Íme az eredmény:
Autó: 1.4 LX+
Megtett út: 585 km (45km Bp, 470km M3 (120-140 km/h emelkedőn is), 70 km főút (90-100 km/h))
Benzin: MOL 95-ös
Tankolt mennyiség: 45,5 l
Számolt fogyasztás: 7,77
Computer szerinti átlagfogyasztás: 7,5
Szerintem egy bejáratós benzines, 1200 kg-os autótól ez nem rossz. A fedcomp most tankolás után nekem is megnövelte a megtehető km-ek számát kb 100km-rel.
Nem tudom, még nem néztem, de tulajdonképpen nem is számít, részemről teljesen jó, hogy csak az egyik oldalon világít. A mögöttem jövő így is lát rendesen, és legalább nem hiszi azt, hogy a féklámpát nyomom :).
A 2 999 999 Ft az beetető PR ár, hogy az emberek felkapjáka fejüket, hogy: "Azannya! Hat légzsák, 109 LE, MP3-as rádió, és három milka alatt? Tök baró. Kár, hogy klíma nincs benne." Az autó meg 3 439 000 Ft-ba kerül. Ha ebből levonod a cca. 200-220 ezres klíma árát, kapsz minimum 3 219 000 Ft-ot. Ennyiért már nem tusz klíma nélkül autót eladni, ennél már a PR ár is jobb...
Ma este mikor a ködben kocsikáztam hazafele, eszembe jutott hogy megnézem a hátsó ködfényszórókat. Természetesen mivel lakott területen belül voltam így csak a ház előtt a parkolóban tudtam kipróbálni. Kicsit meglepődtem mikor észrevettem hogy mind2 világít, persze örültem neki. Ez azért volt meglepő, mivel úgy emlékszem az 5 ajtósnál csak a bal világít, mivel a jobban még izzó sincs. Na most vagy én emlékszem rosszul, vagy az SW-be már a jobbat is bekötötték?! Másoknál ez hogy van?
"mert nem ment a fapados modell" Korábban néztem az angol KIA oldalt, és kettőből lehetett választani EX, vagy TX. Szóval a felszereltségi lista eléggé piac függő. Ha nálunk is csak EX lenne, a kutya nem nézne rá. Így viszont többen megnézik, és aki tud, az már kiad annyi plusz pénzt az EX-ért.
Nekem is hosszú alkú után 3.100.000 ben állt meg az lx+ csak még volt hozzá váltógomb,középpanel,xr diszrács,riasztó, plusz az első szerviz aji volt jaa és nem volt kereskedöi jutalék:):) szal velem póru ljártak a kollegák viszont meghivtam őket 1 sörre:):) igaz az xrrácsom azóta sincs meg:(
A szett ha a jobb minöségüt választod 39e forint erre 3 év gari van és 1 az izzóra.
Ha a kicsit olcsóbbat választod az 23-25 körül van erre 1 év gari van de csak a trafóra. a szerelés 10 pénz számla nélkül ha kell akkor plusz jaffa :) És hogy befogok én rúgni:):):)
Rendelésre gyártják a Base-t. Ennek 2 oka van: 1. Marketing fogás, hogy 2.999-től :) 2. Az i30 piacra jött a klíma nélküli változattal, hát akkor itt is legyen - nehogy átmenjen a nagytestvérhez a vevő :)
Ti még nem tapasztaltátok, hogy az OMV kutaknál úgy akarják eladni a drágább (Carrera95) benzint, hogy a sima (Super95) töltőfejre kiírják: "üzemen kívűl"? Vagy, ha felemeled a pisztolyt, nem történik semmi.
Én ma másodszor futottam bele ebbe a csapdába. :s Szerintem egy kicsit pofátlan dolog részükről.
Szia West! Kérlek ird meg az árát , mennyibe szerelitek be a xenont,( illetve szereled ) hozott anyagbol, vagy ha van nállatok ceedhez megfelelö jó minöségü szett , beállitással. Köszi Szilveszterre az erdélyi eredeti szivapálinka tárolva van a részedre, a sok jó szóért, ha arra járok viszem
Nem,a bal oldali az akku rögzítőhöz van csavarozva, a jobb pedig a klimacső rögzítő bilincshez.Ha tudok majd teszek fel képet.Lehet hogy alá is elférne,de én nem vettem ki a fényszórót.
Ismerem az LX Base felszereltséget. Azért ez elég érdekes, hogy egyszer már rájöttek, hogy klíma nélkül ma már szinte senki nem vesz új autót, ezért befagyasztották, most meg megint újrakezdik gyártani? Teljesen logikátlan. Páncélos72 talán tudja mi húzódik meg a háttérben, lehet csak a nyakukon maradt Base-től igyekeznek év végén szabadulni. Jelzem én is mondtam az egyik értékesítőnek, hogy fél milla kicsit sok egy klímáért, ő is csak hümmögött. Ha a 3 misibe egy klíma is bele férne, na az már elég jó kis ajánlat lenne.
21000.- FT volt, Bp-n a soroksári ut 110-112 alatt kapható.Azóta láttam már olcsobban is pl a Boombastic-ban.(Lurdy ház)Én magam szereltem be,(mivel ez a szakmám)így is 3-4 órába telt.A trafo elhelyezés nehézkes,külön tartót kellett készíteni,és a fényszóróhoz is nehéz hozzáférni, de megérte az időráfordítást.
Ma dobták be az új téli katalógust, 2.999 000-től már van cee'd! Abs, Ebd, 6 légzsák, Isofix, inmobi, fedcomp,4irányban áll. kormány,központizár, kormányról vezérekhető rádió, cd, mp3 lejátszó.
Ez az alapfelszereltég . hát nem mondhatnám túl fapadosnak..
Megkérdezhetem melyik kereskedésben vetted az autót ennyiért? Nekem 1.4 EX Limitedet metálfénnyel ajánlottak 3.910.000 Ft-ért, ami 200e-rel van a listaár alatt. Azt hittem, ez már jónak számít.
Egy hete beszereltem egy utólagos H7-es 6300K-s szenon szettet (jégkék árnyalatú) az autóba, a fényereje klasszisokkal jobb mint a gyári fényszórónak. A beszerelést természetesen fényszóróállitás követte. Az eltelt egy hét alatt sokat közlekedtem éjjel, de szemből nem villantott rám senki,valószínüleg nem vakít.
Sziasztok. Minden fórumlakót üdvözlök. 2 hónapja én is egy boldog Cee'd tulajdonos vagyok.Ezt a remek fórumot csak most leltem meg,gondoltam csatlakozom. Cee'd 1.6 CRDI EX Limited Black Pearl.
A Ceed rég nem indul 3 misitől, mert nem ment a fapados modell, ezért elég hamar leállították a gyártását, 3,5-től indul, metál nélkül de már klímával. Előfordulhat hogy 1-2 db még megmaradt pár kereskedésben, max így bukkanhatsz még LX Base felszereltségűre.
Nem a Cee'd 2,9 milliotol indul... az meg 3,5 től az egy pici különbség.
Az is igaz hogy nem néztem hogy melyik modell mit tartalmaz, de szerintem a Focus III-ast nem fogjak olyan olcson adni, hanem a FocusII-est nyomják le....
Azzal kapcsolatban jött ez elő, hogy az új Focusokban alap lesz az ESP, ez ugye nincs a Lancer-ben, meg 4 ajtós nem jól pakolható, akinek ez nem szempont annak tényleg jó árban van.
Igen, alapáron van azokban is manuális klíma. Az 1.4-essel kapcsolatban egyet értünk, 80 ló kevés, de nem muszály az új változó szelepvezérlésű 1.6-ost választani, ott a régi 16 szelepes 1.6-os is 100 lóval, az elég normális közlekedésre, és 4 misi alatt marad....
Mi a különbség a hagyományos halogén és a xenonlámpák (HID) között?
A hagyományos halogén égõkben a fényt egy izzószál hozza létre. A HID lámpákban a fényt egy elektormos ív hozza létre, melynek sokkal nagyobb a fényereje és a színhõmérséklete.
Az egész fényszórót ki kell cserélni ha xenonlámpát szeretnék?
Nem szükséges kicserélni a fényszórót, csupán a xenon "izzót" kell a hagyományos halogén helyére szerelni és az elektronikát elhelyezni a motortérben, majd megfelelően csatlakoztatni az autó elektromos rendszeréhez.
Bármilyen gépkocsiba, motorkerékpárba beszerelhető utólagosan a xenonlámpa?
Ha a járműben halogén izzó van, akkor ez valószínüleg teljesen szabványos, tehát kompatibilis a KDG és JSM ugyancsak hasonló szabványú izzóival, így bármilyen nehézség nélkül beszerelhetõ.
Nem károsítja a lámpatestet vagy a foncsort a xenonlámpa működés közben?
A hagyományos halogén izzó 55 wattjával szemben a xenonizzó csupán 35 wattot vesz fel, így a hõmérséklete is alacsonyabb mint a halogén izzónak, ezért semmiféle károsodást nem okoz.
(Ellentétben a megnövelt teljesítményû 80-100W-os halogén izzókkal, melyek sok hátrányuk mellett szabálytalanok is, és a HID xenon izzó fényerejének csupán töredékét teljesítik.)
Mit jelent a Kelvin szám?
A Kelvin szám az izzó színét jellemzi. A sárgás halogén 3000K körüli, a tiszta fehér H.I.D. Xenon 4300K, a jégkék 6000K. Ahogy növekszik a Kelvin szám, úgy kékül az izzó fénye.
Erősebb a nagyobb Kelvin számú izzó?
Nem. A legerősebb fénye a 4300K-es izzüknak van, ettől felfelé haladva az izzók fényereje csökken.
Melyikkel látok a legjobban?
A 4300K-es izzóval, mivel ez áll legközelebb a napfény színéhez, így az emberi szem ebben a tartományban a leg érzékenyebb.
Milyen izzó ajánlott?
Mi a 4300K-es izzót ajánljuk, valamint a jégkék 6000K-est. Ettől magasabb Kelvinszámú izzót is beszerzünk rendelésre, de biztonsági szempontból maximum 6000K-es izzót ajánlunk.
Miért nem jó a magasabb Kelvinszámú izzó?
A magasabb kelvinszámú izzó színhőmérséklete torzitja a színérzékelést, valamint az emberi szem nem elég érzékeny ezen a tartományon. A vizes aszfalt kékes árnyalata is jelentősen elnyeli az erős kék fényt.
Bonyolult művelet a beszerelés?
A beszerelés az égõ cseréjét jelenti, valamint a gyujtóelektronika elhelyezését a motortérben. Különleges szaktudást nem igényel, de némi gyakorlatot igen.
Mindenképpen javasoljuk a hozzáértővel, autóvillamossági szakemberrel történő installálást! A Beszerelés semmiféle visszafordíthatatlan beavatkozást nem igényel, a KDG és JSM beszerelő szett a gépkocsi eredeti csatlakozóira épül. A szettek nem eredményezik a garancia elveszítését!
Mennyi idõt vesz igénybe a beszerelés?
Autótípustól függõen egy-másfél órát.
Hol végzik el a beszerelést?
A beszerelést bármely autovillamossági műhely, vagy márkaszervíz végezheti. A garancia természetesen a beszerelésre is vonatkozik, amennyiben az általunk ajánlott szervízben végezteti el a beszerelést.
Nem vakítja el a szembejövõt?
Helyes fényszóróbeállításnál nem vakít jobban, mint egy gyári xenonlámpa.
Hogyan mûködik?
A hatalmas fényáramot egy elektromos ív adja a xenongázzal és egyéb fémsókkal töltött kvarcüveg gömbben. A xenonizzóban nincs izzószál.
Nem meríti le az akkumulátort ha álló motornál bekapcsolva hagyjuk a xenonlámpát?
Nem. Mivel kb. 60%-kal kevesebb energiát fogyaszt mint a halogén izzó, ezért jóval tovább használhatjuk álló motornál az akkumulátor lemerülésének veszélye nélkül.
Nem ég ki hamar az égõ?
A xenonégõ élettartama a halogén izzóénak többszöröse, ami általában kiszolgálja a gépkocsi teljes élettartamát, amit egy tulajdonosnál tölt. A gyártó 2000 üzemórát ígér, míg egy átlagos halogén izzó élettartama 400 üzemóra.
Milyen hamar éri el a xenonlámpa maximális fényerejét?
Kb. 5 másodperc után a teljes fényerõ 90%-a áll rendelkezésre, kb. egy perc után eléri teljes fényerejét.
Milyen feszültséggel mûködik?
Az elektronika a begyújtásnál kb. 25.000 V feszültséget hoz létre, majd az áramerõsséget csökkentve kb. 85V körül stabilizálja azt.
Miért kék bekapcsoláskor a xenon fénye?
A bekapcsolás után az égõ kvarcüveg gömbjében található fémsók elpárolgásáig bocsájt ki erõsen kék fényt. Néhány másodperc után ezek elpárolognak, és az izzó fénye kifehéredik.
Mit tartalmaz a készlet?
A megfelelõ foglalatú égõket, az elektronikát, rögztõelemek, kábelek, csavarok, beszerelési útmutató, garanciajegy. Mindent ami a beszereléshez szükséges.
A viszgán elfogadják az átalakított lámpát?
Magyarországi jogszabály nincs az utólagos xenonlámpákra. Törvényileg csak a manuális fényszórómagasság állítás kötelező. Termékeinken megtalálható az "E" jelölés, mely garantálja hogy minden EU-s szabványnak megfelel a készülék.
Tekintettel a magyarországi szabályozatlan háttérre, ajánljuk, hogy a jármű műszaki vizsgára történő felkészítése során cseréljék vissza halogén izzóra a xenont. Természetesen ehhez sem kiszerelni nem kell az elektronikákat, sem átalakítani nem kell semmit, csupán néhány percet vesz igénybe az izzók cseréje.
Visszafordítható az átalakítás?
Az eredeti halogén izzó néhány perc alatt visszahelyezhető.
Áttehetem a szettet a következő autómba?
Természetesen igen. Ha nem egyezik az izzó foglalata, csupán azt kell megvásárolni.
Miért különbözőek a xenon szettek árai?
Mint akár a szórakoztató elektronikában, a xenon világítástechnikában is különböző megoldások fordulnak elő. Ha Ön maximális élettartamot, fényerőt, megbízhatóságot szeretne, válassza a legfejlettebb technikával készült általunk forgalmazott Xenon beépítő szettet.
Gondoljon nyugalmára, kényelmére, biztonságára , megbízhatósága és garanciája által a pénztárcájára!
Nem elég a "prémium" halogén?
A magas árú prémium (növelt fénykibocsájtású, csökkentett élettartamú) halogének is csak töredékét teljesítik a valódi xenon rendszereknek.
Ha néhány év alatt jópár prémium halogén izzót cserél, akár még többet is költhet világítására, mint egy xenon szettel, mely mindenképp magasabb minőséget képvisel, mind biztonságban, mind megjelenésben.
Xenon izzó néhány ezer forintért - Igaz lehet?
A xenon feliratú izzószálas izzók csupán halogén és xenon gázt tartalmaznak. Fényük minimálisan, nem észrevehetően erősebb a csak halogén gázt tartalmazó izzókénál.
A valódi xenon izzó arról kapta nevét, hogy leginkább xenon gázt tartalmaz, de emellett számtalan fémhalogént, nemesfémet és egyéb ritka és mesterségesen előállított anyagot - izzószálat azonban nem! A valódi xenon izzó fénykibocsájtó tere "üres"! Ezért rendelkezik magas rázkódás, ütés, hő ellenállással.
A xenonizzóként megnevezett izzószálas halogén izzók kékre festésével érik el a fehérebb fényt, ami így azonban fényrő-csökkenést okoz. A valódi H.I.D. xenon izzó természetesen semmilyen színezést nem tartalmaz.
Lehet Bi-xenon fényszóróm?
Ha Önnek H4 foglalatú halogén izzója van, tökéletes megoldást találhat a valódi bi-xenon átalakításra. A KDG szabadalmaztatott EMAS rendszere garantálja a meghibásodás nélküli működést.
KDG?
A KDG az egyiklegfejlettebb xenon izzó és szett gyártója a világon. A General Motors hivatalos beszállítójaként számos nemzetközi szabványnak eleget téve tervezi, készíti termékeit, melyekre egyedülálló garanciát vállal!
JSM?
A JSM egy nagyon megbízható, kedvező árfekvésű xenon szett gyáró, cégünk hivatalos importőr, így termékeire garanciát vállalunk!
Mi a különbség az olcsóbb és a drágább xenonszettek között?
Mint minden elektronikai termékben a készülék élettartamát, minőségét a beépített alkatrészek határozzák meg. Ahogy egy TV készüléknél, úgy egy xenonlámpa szettnél is különböznek a beépített alkatrészek.
Az általunk forgalmazott márkák mind kiváló minőségűek, és ezek közül is kiemelkedik a KDG Blue Xion széria, mely prémium alkatrészekből, csatlakozókból épül fel. (Gyári csatlakozók, stb.)
Mi a különbség az egybeépített/integrált gyujtó egységet tartalmazó szettek, és a különálló gyujtóegységet tartalmazó készletek között?
Müködési szempontból nincs különbség. Zsúfolt motortér esetén a két küönálló egységet tartalmazó készlet kisebb mérete miatt könnyebben beépíthető, valamint a garancia lejárta után esetleges hiba esetén nem kell az egész elektronikát cserélni.
Külön izzóval van megoldva a távolsági és tompított világításom. Megoldható a bi-xenon rendszer?
Ha a távolsági fényt is xenonra szeretné váltani, két szettre van szükség. Ebben az esetben ajánljuk a fénykürt átkötését a ködlámpára, mivel a xenonnak néhány másodpercre van szüksége, hogy elérje teljes fényerejét
Ködlámpába is tehetek xenont?
Igen, ugyanúgy, mint a tompított vagy távolsági fényszóróba.
A gépkocsim kompjútere figyeli, hogy kiégett-e az izzó. Nem okoz problémát a kisebb áramfelvétel?
Nem. Legtöbb esetben a felvett 35W elegendő az 55W helyett, de ha nem, kiegészítő egységet tudunk biztosítani.
Én pécsett a városban megyek naponta kb. 100-150 km-t, a fogyasztásom 7.3. 20 perce tankoltam, a comp. 7.3-at mutatott számításaim szerint is ugyan annyi. Most vettem bele spurit 2000ft-ért. Majd kiderül megérte -e.
Bocs a rendszertelen reagálásért de a kis Nehoval a nyakamon hétvégén nem könnyű fórumozni. Na de a lényeg, abszulut megnyugtattál, nekem ugyanezek a tapasztalataim, érzékeny gázpedál stb.
Ha az ESP-t nézed, akkor sajnos nem. Ceedben ESP csak az EX-ben van, annak a listaára 1.4-es motorral 4.1 milla. Az már nekem nem fért bele sajnos. Klíma van 3.6millás focus árban? Emellett ha a fordnál az 1.4-es motor még mindíg a 80lovas, akkor azzal nem érdemes foglalkozni, és egy normálisan motorizált focus ára biztos, hogy szépen felszalad 4milla fölé. Ettől még jó autó, csak nem 3.6-ba kerül. Mint ahogy Ceedet sem érdemes 2.999-ért venni.
A 2. oldalon érdemes elolvasni az "Olvasói szívás xenonnal" című részt. Azt gondolom, hogy a "neten jól reklámozott debreceni cég..." a Martin Autcar lehet, ráadásul Philips gyártmány is erre utal. Ha jól emlékszem díler rakott/vett bele náluk xenont, de majd Ő megerősít vagy megcáfol ebben. :) E vélemény miatt kicsit elbizonytalanodtam, hogy rakjak e később ilyet bele, ha ilyen szívás lehet, azonban lehet ez egy egyedi eset is.
A neten, Ceedhez való xenon szett 25 ezer körül már található, Philips termék. Hogy milyen a minősége, nem tudom, valószínű, hogy maradok a H7-nél. Pedig szeretek úgy vezetni este, hogy látok is! Majd lassabban megyek.
Mint többször itt a fórumon említettük, hogy más egy város és más Bp. Egy vidéki városi fogyasztást össze se lehet hasonlítani egy bp-i araszolással, dugózással pl a körúton. Itt Bp-en legalább 1 liter lehet a különbség egy videéki városhoz képest. Nem azt mondom ott nincs dugó, de töredéke az itteninek. Szóval más... Ráadásul figyelembe kell venni, hogy az autó még bejáratos. Többeknek több ezer km után drasztikusan csökkent a fogyasztás, miközben a teljesítmény meg nőtt. Az amúgy én is észrevettem az autónál, hogy jobban szereti ha tólják neki, mint ha városban dugóznak vele. :)
Az előző autómban én cseréltem a teljes lámpatestet gyári xenonra. Automata állítás volt, de lámpamosó nem. Simán átmentem a műszaki vizsgán. Az utólagosan beszerelhető szett nem is tetszett és nem is bíztam benne. Sajnos a Cee'd-hez még nem találtam gyárit, ha lenne vennék. Az előzőt az e-bayn sikerült töredék áron beszereznem.
Olvass vissza pár hetet, hogy én mennyit idegeskedtem a fogyasztásom miatt (1,6 crdi) :). Teljesen be voltam sz.rva, hogy biztos baj van az autómmal, mert 6 l alá nem bírtam leszorítani, és autópálya tempónál evett 7,5 litert, városban araszolgatás közben meg felment 9,2-re az átlag.
Mára viszont kiderült, hogy araszolgatás közben fals adatokat mutat a fedcomp, nem kell hinni a 9 litereknek (kútnál tankolás is ezt bizonyította), az autópálya tempó is most már reális, tegnap Miskolcot jártam meg, 130-nál 6 körül mozgott a pill. fogyi, 140-nél 6,5, 160-nál 7-7,5 körül, de annyira érzékeny a gázpedál, hogy a legkisebb érintésre vagy szintkülönbségre literekkel reagálhat (bár ez gondolom minden autóban így van).
Jelenleg 600 km-t mentem az utóbbi teletank óta, ebből 160 km budapesti araszolgatás, a többi 140-160 km/h-s autópálya, nem kíméletesen hajtva (konvojban autóztam, ott meg állandóan gyorsítgatni kell, néha nem is kicsit). Így az átlag 6,5, ami szerintem teljesen elfogadható.
Szóval szerintem abszolút normális a fogyasztásod, és is megnyugodtam, miután elvittem szervízbe, és az ég világon semmit sem találtak. Mendemondák meg mindig vannak.
Van olyan kollégám aki esküszik az 5.5 városi fogyira és a 4.7 -5 autópályára. Persze lehet hogy túlzás, de a népítéletben is mindenki kamuzik? Lehet, hogy az sw nagyobb tömegénél fogva többet is fog fogyasztani?
Reméltem, csak egy kicsit becsapós, hogy mindenki csoda fogyasztásokról ír még az újságírók is, hogy kicsit pánikba estem. Egyébként én azt látom, hogy minél jobban hajtom annál jobban megy vissza, legalábbis kint. Pl. az elején 100 -nál evett annyit mint később 130-nál, majd 140-nél annyit mint 130-nál. Amikor a pályán elkezdtem 140-el menni 7.5 ről indúltunk majd olyan 100 km alatt már 6.2-6.3-nál jártam. Nincs mese, hiába nem akarok 160-nal járni, úgy látom az elején /ha átléptem a 2000 km-t/ egy kicsit kénytelen leszek, mert az a tapasztalatom, -hiába írják mejáratást nem igényel- össze kell érnie a motornak.
Nekem full város, azaz annak is a legrosszabbja 15 km-en át Bp. az elején volt 8.1 is... Azóta lement 7.3-7.4-re és tegnap léptem át az 1.000 km-t. Szóval teljesen jó az a fogyi, ne aggódj!
1.500 km van az autómban /1.6 crdi sw/. 3x tankoltam. Az első /kb 700 km alatt/ vegyes, de főleg országút /90/ és bejáratós autópálya /egy személy 120/ mellett 5.9 átlagot hozott. A 2. tankolás kevés város. de már bátrabb autópály /család+csomagok 130-al majd 1000 km átlépése után 140/ 6.1 -t hozott. Ja az egyszemélyes autópály részátlaga 130 -s sebesség mellett 5.5 volt. Szerintem eddig talán ok. is. Nem?
Viszont most, a 3. tankolás 50. km-nél tartok. Ez szigorú város /főleg az asszony tette meg/ami azt jelenti, hogy 1-1.5 km-ek néha ennyi sem, hidegen és mindig újra indulva/bevásárlás, bölcsi stb./ Szóval ennek az utóbbi 50 km-nek az átlaga a computer szerint 7.4. Nem sok ez? Nektek is ennyit evett az elején? Egy kicsit aggódom. Ja és nincs lámpánál gyorsulás, alapon hajtjuk. Persze így is megy mint ha zsinóron húznák, de 3000-ig se forgatjuk el, maximum az asszony néha íjedtében, amikor azt hiszi, hogy még mindig a benzines Daewooban ül.
Nekem a régi Xsaramban 4300K-s Maxlux volt. (amit egyik topiktársunk örökölt LOL) Hófehér fénye volt, és, ha nem sajnáltad az időt a beállítására, akkor nem vakította a szembejövőket. Másfél év alatt (amíg használtam), egyszer sem b@szott meg érte a rendőr (pedig jópárszor igazoltattak) De elhatároztam, előbb-utóbb ebbe is bekerül egy. :) Hatalmas a különbség. Most olyan, mintha gyertyák világítanának elől :)
Arra már rájöttünk, hogy vannak különbségek azonos felszereltség alatt. Nekem 1,4 EX van, de nincs bőr kormány, nem ezüst az ajtónyitó és csak Passenger visszajelző van. De van ESP, elektrokróm tükör, 16"os felni, kartámasz hátul, digit klíma... stb.
Nem a fényerő miatt kék, hanem a színhőmérséklet miatt. A napfény színhőmérséklete 5500K körül van, ilyesmféle xenon szettet kell választani. Viszont pont most van egy totalcaros cikk, xenon ügyben.
Az utólagosan beépített xenon-szettel szerzett tapasztalatok érdekelnének.
Mennyivel jobb a fényerő, be lehet-e rendesen állítani, úgy, hogy mást ne vakítson, illetve, milyen fényerejű ajánlott, hogy ne legyen kék színű, és így kisebb legyen a lebukás veszélye.(Miveltudtommal, fényszóró mosó is kellene hozzá, a KRESZ szerint).
Nem az oldalt nem érem el, hanem regisztráltként nem tudok képet feltenni a galériájába. Hiába követem az alábbiakat:
"Felhasználói képfeltöltés
Az oldalon regisztrált és bejelentkezett felhasználók feltölthetik, a későbbiekben törölhetik képeiket. Amennyiben a klubtagnak még nincs saját felhasználói galériája, akkor egy előzetes emailben (klub@kiaceed.info címen) szükséges ezt kérni: galéria (autótulajdonos) neve, rövid leírás a kocsiról. Ezt követően létrehozott felhasználói galériába már feltölthetőek a saját képek."
Semmi gond az automata hőfokszabályzóval, tökéletesen működik, nem csak elméletben, de gyakorlatban is! Ez az én szokásom, hogy ha folyamatosan tudok haladni, akkor kicsit feljebb csavarom, mert nekem így jó. Lehet azért mert városban araszolásnál többet dolgozik az ember keze, lába és emiatt a hőérzete is más, mint amikor folyamatosan tud haladni. Nem tudom, így szoktam...
Köszi! Még mindig nem értem, miért nem lehetett a teljes szélvédőt fűtőszálazni. Ezen akartak spórolni? Vagy van valami más oka? Persze az is valami, hogy nem tépem szét a lapátokat egy fagyos reggelen, de más gyártóknál ezen a néven az egészet fűtik. Na jó, ezen már késő vergődni. De hétfőn azért hangot adok a véleményemnek. Ezek után úgy gondolom alapos szemrevételezés lesz az átvételkor.
Ha a "lapátmelegítő" :) fűtőszálra gondolsz, ami ugye szélvédő jégmentesítő fűtőszálként szerepel, akkor azt bal oldalon lent a fényszóró magasságállítás, műszerfalvilágítás, ESP gomb mellett találod. Neked kell bekapcsolni, meg ki is. Azt hiszem nem időkapcsolós mint a hátsó fűtőszálk, bár lehet tévedek, olyan sokáig sose volt bekapcsolva. :)
Nekem az 5a CRDI EX-ben a belső keringetés két állású, a hátsó öveknek meg van visszajelzése... :)
Ha x fordulaton/sebességnél remeg a kormány, akkor biza meg kell nézetni a futóművet... valami nem klappol... mondjuk 200-al nem kell menni... :)
Az alapjárat csak hideg motornál, ill. klíma-működésénél ingadozhat... a váltókar mint a cövek, ha gázt adsz, és erőátvitel van, akkor némileg mozoghat, de ha ez túl nagy, akkor az nem hinném, hogy normális... :)
Na most ezzel ujjat mondtál! (Csak januárban kapom meg az autót) Nekem állították, hogy a teljes szélvédőt fűti, mert ez volt az egyik kritérium amit felállítottam az autóval szemben. Akkor most átb@szva érzem magam. Hétfőn leordítom a fejüket.
Pontosan így van. Ezek nem utángyártott alkatrészek, hanem az EX felszereltségű kocsiban benne lévő alkatrészek. Főleg, ha a csatlakozó ott figyel a műanyaglap alatt. Kábé annyira érintheti ez a garanciát, mintha a izzót cserélnék.
Két dolgot kifogásolnék a válaszodban: 1. Én is a Focus II-ről írtam, hogy nem megy 2. A Ceed nem 90, hanem 109 ló. 3. Nem nagyon érdekel a 0-100-as sprint, arra ott van a motorom :) De abban, amit próbáltam, nem a ló számít, mert a 86 lovas Fabia is elég kezelhetőnek tűnt városban. Ehhez ugyanis nem lóerő kell, hanem nyomaték alacsony fordulaton, amit az új Focusban egyáltalán nem éreztem. Vettem volna én Focust, épp ezért néztem meg (meg a Fabiat, Swiftet, Astrát, Lacettit), de az én kívánalmaimnak jobban megfelelt a Ceed.
Igazad lehet, bár én azt gondolom, hogy alapvetően nem lehetne a garanciára hatással, hiszen, ha meghibásodna amit utólag tettek bele, azzal természetesen nem állítanék be garis igénnyel. Az egyéb alkatrészekre pedig nincsen hatással. De lehet, higy előtte érdemes a kiamotors hozzáállását tesztelni. Egyébként meg, csak olyan beavatkozásra gondolnék, ami "gyári" kinézetű lenne, nem szeretem a gányolást, eredeti anyagok felhasználására gondoltam, pl. gyári poti, gyári USB fedél stb. A szervízben egyébként szerintem nem nagyon nézik azt, hogy milyen USB csatid van és hogy került oda. Pl. egy riasztó utólagos beszerelése is ütné a garit? Nem hiszem.
Szia! Még nem jutottam semmire, mert West azt írta, hogy el van foglalva, azt hiszem nem is csinált még ilyet, "gondolom agyalnia" kell rajta. Egyébként West, ha olvasod, engem az USB porton kívűl a műszerfalvilágítás potizása is érdekelne!
"Mivel én csak benzinesben gondolkodtam, nálam a Focus hamar elvérzett. 80lóval? Még a 100lovas 1.6-os is harmatgyengének érződik, az 1.4-es Ceedhez képest, főleg alacsonyabb fordulaton. Nyomsz a focusnak egy padlógázt és .................................................... semmi...................................... Csörömpöl egy kicsit, mintha dízel lenne, de a műszerek nem mozdulnak ........................................... Meguntam, visszafordultam a tesztautóval."
Hát nem tudom. Nekünk tavalyig a céges dízelek előtt 1.6 benzines Fókusz I. -ek voltak. Nagyon szerettem A bban még elfértem, a Fokusz II.-vel ellentétben (105 LE körül) Nagyon mentek. És erősen hajtva városban 8,5l -t mutatott a computer.
Én nem hiszem, hogy egy 1.4 90LE körüli autó körüli autó lealázza.
A belső anyagok meg kicsit jobbak....
1.5 év alatt beleraktunk 3 autóba 120.000 km-t (nálunk ekkor cserélik az autókat) és SEMMI bajuk nem volt.
De van még a cégnél 1.6 benzines. Ha kell kipróbálhatjuk az 1.4 Ceed ellen...
"-gáz adás és elvételekor meg bicen a váltokar ez okés?"
Nem vettem észre ilyet, bár igazából sose figyeltem. 1x mikor sebességben "megrángattam" úgy állt a váltókar mint a cövek, szóval nem hinném, de holnap megnézem.
"- 1-2szer ingadozot az alapjárat(1,6CRDI)másnál is elöfordult már?"
A kézikönyv egy érdekes téma. Végig olyan érzésem van mintha az 5 ajtóshoz készítették volna. Pl a hátsó biztonsági övek jelzőjéről 1 szót nem találtam benne. De továbbmegyek, SW specifikus dolgokat sem...
Amúgy a klíma nekem is teljesen jó. Csatlakozom Akelacee által írt 12111. hozzászóláshoz. Én is 20 fokra lövöm be, ha kicsit tempósabban tudok menni, akkor 22 fokra. E két hőfok között "jászom" és minden rendben. Se megyfagyasztani nem akar, se megsütni.
Én csak 1 pici hibát látok benne, az pedig a légfúvás iránya. Nem vezető barát automatán! :) Magyarul mindenfele fúj, de a vezetőt valahogy mintha kihagyná. Értem ez alatt hogy reggel elindulva mikor bekapcsolom autmatára, akkor mikor elkezdi fújni a meleg levegőt a vízhőfok emelkedésével, akkor inkább fújja az ablakra és a lábra, mint a vezetőre. Ez a jéghideg kormány tudatában elég érzékenyen érint... ;))) Ilnyekor inkább kézbeveszem a dolgokat és fújatom kicsit manuálisan a kormányra (kezemre), majd átteszem autora és minden szép és jó! :)
Ne kell ezeknek mindent elhinni.Nekem sw van nem zörög és fütése is idág jó.Meg nézném hogy fejtámlának melyik kocsiba van hely kialakitva ,ha kiveszed.Ennek van.
Azt tudom, nekem LX+ van, de abban csak egy tekerő van, a fényszóró állítóhoz. Műszerfal fényerő sajnos nincs. Pont ezért érdekel, hogy vajon alkatrészként meg lehet-e rendelni egy EX limitedbe valót, mert itt korábban úgy olvastam, a műanyag mögött minden megvan, csak a potméter és az műanyag borítás hiányzik
Nálam a felső kép van 1 sima belső levegő keringtetéssel. Persze annyival több a felső képnél, hogy a két szélső "üres" gomb helyén van az ülésfűtés, de a többi stimt, még a hátsó biztonsági övek jelzője is.
Nekem a hátsó ülések visszajelzése ugyanúgy működik mint neked, pedig csak LX+ SW-m van . Lehet hogy az újabbakba, vagy az SW-be már ezt szériába beleteszik. A láncos vezérlésről bővebb infot az előző hozzászólásomban közzétett linken, a szervizoldalon is találhatsz és reméljük egy-két fórumtag is elég jól tájékozott.
Király vagy Cerka72! Ez a sok infó jól fog jönni, ha lejár a 7 év, de most is érdekes olvasmány, ha valaki érdeklődik az autós műszaki dolgok iránt. Csodálkozom rajta, hogy ez nyílvános.
Az én EX Limitedemben minden ülésnél jelzi az övek be -ill. kikapcsolat álapotát, de hangjelzés csak az elsőknél van. A klíma gomb alsó fele nekem is csak egy, a belső keringetés funkciót tartalmazza.
Azt írjátok meg nekem légyszi, hogy az 1.6 crdi vezésrlése láncos, vagy szíj. Szerintem láncos, de egyértelműen leírva még sehol sem láttam, még a könyvében sem.
Egy Kia cee'd SW 1.6 crdi EX Limited boldog - és remélem ez így is marad - tulajdonosa vagyok, nem egészen egy hónapja. Akit érdekel a típus szívesen válszolok,
Érdekesek ezek a felszereltségbeli eltérések... Lehet attól is függ a hátsó biztonsági öv kijelzése hogy valaki elektromos csomaggal rendelte a kocsiját? Régebben még volt komfort csomag is úgy emlékszem...
Azt természetesnek gondolom hogy az EX-ben más a biztonsági öv kijelzője, hogy a hátsó üléseket is figyeli, hiszen az magasabb felszereltség mint az EX limited. Azt furcsállom hogy a cikkben szereplő SW-nek nincs olyan kapcsolója a klímán ami a belső levegőkeringetés mellett a levegőszűrést is kapcsolja, pedig azt EX-nek néztem... Ez egy visszalépés lenne? Vagy az újságíró kapott olyan tesztautót aminek ilyen különleges a felszereltsége?
Lefényképeztem az 1,4 EX limited világításkapcsolóját:
Régebben felmerült többször is, hogy a Cee'd dízelekben van-e elektromos fűtéskiegészítés. Akkor úgy gondoltuk igen, de erről semmilyen hivatalos info-t nem találtunk. Nos én most megtaláltam:
PTC (Positive Temperature Coefficient) heater (A) is an electric heater using a PTC element as an auxiliary heating device that supplements deficiency of interior heat source in highly effective diesel engine (U engine).
An electric heater heats up the interior by directly heating the air that passes through the heater.
PTC = positive Temperature Coefficient
The name itself implies that the element has a proportional resistance change sensitive to temperature. PTC heater is installed at the exit or the backside of heater core.
OPERATION PRINCIPLE
ECM outputs a PTC on signal. Operate PTC from 1st setting to 3rd setting with an interval of 15 seconds.
Heat up the air, which passes through a heater core.
OPERATION CONDITION
Judge the condition by ambient temperature is below 5°C, coolant temperature is below 70°C, and battery voltage is above 11V and engine RPM is above 700RPM.
Normál esetben van. Balról jobbra: fényszóró magasság állítás, műszerfal fényerősség, szélvédő fűtés (ECS), és ESP OFF. A négy helyből kettő mindegyiknél ott van, LX-nél nincs a két gombnak hely kihagyva, mert nem lehet hozzá se ECS, se ESP.
Ráadásul a biztonsági öv kijelzője is más. Az EX limitedben, és az SW-ben milyen a műszerfal világítás szabályzója? Mert ha jól tippelek, ezekben nincs benne az ESP-nek kihagyva hely.
Ha megnézitek a korábbi vezess.hu-s írásokat láthatjátok, hogy ott nagyon nem szeretik a Cee'd-et! Eleinte nekem is pattogott az agyam a sok baromságon, mondvacsinált problémán amit ott leírtak, de rájöttem, hogy semmi értelme. Had élvezkedjen a jószág, ha neki ez örömet okoz! Mi tudjuk, milyen a gép, én nem csalódtam benne, és nekem ez bőven elég!
Megnézegettem az ominózus cikkben szereplő képeket és az egy EX felszereltségű Cee'd SW lehet. Viszont az automata klíma jobb oldalsó gombja érdekes... Nekem ott az 1,4 EX Limitedben az alsó részen kétféle kapcsoló van, a belső levegőkeringetés és a levegőminőség kapcsolója.
Jó, ha valaki olyant akar mutatni, amikor nem lehet lehajtani a háttámlát, persze, hogy lehet olyan képet csinálni. De normális körülmények között az anyósülésnek nem kell 30centivel hátrébb lennie a vezetőülésnél, és akkor bőven elfér. Hacsak nem Danni Devito viszi el kocsikázni Michael Jordant.
Mivel én csak benzinesben gondolkodtam, nálam a Focus hamar elvérzett. 80lóval? Még a 100lovas 1.6-os is harmatgyengének érződik, az 1.4-es Ceedhez képest, főleg alacsonyabb fordulaton. Nyomsz a focusnak egy padlógázt és .................................................... semmi...................................... Csörömpöl egy kicsit, mintha dízel lenne, de a műszerek nem mozdulnak ........................................... Meguntam, visszafordultam a tesztautóval.
rajta vagyok a témán de nekem is csak a szabadidőmben van ezen gondolkozni(tervezni meg lehetne csinálni egy köteg kábelel is de olyat akarok csinálni mint amilyen az ablakmodulom lett az automata ablakhoz ,egyszerüen szerekhető és ne kelljen mindent szétbontani ez viszont idő sajna:( de jövöhétre elvileg kész van a nyák és lesz illesztő modul. aztán lehet dugdosni:)
Én szoktam kapcsolgatni az automata és a szélvédőre irányítás között. Automatán kellemesebb mert akkor nem fázik a lábam, de ha párásodik a szélvédő akkor oda irányítom... Szeretem kapcsolgatni. :)
Mióta megvan a kocsi még nem hajtottam le a hátsó üléseket, de kereskedő megmutatta hogy hogyan működik és szerintem az alap hogy az ember elolvassa a használati útmutatót. Ott meg minden le van rendesen írva.
Hogyan használjátok a fűtést? Automatán vagy manuálisan? Az én autóm még nem érkezett meg (majd januárban) így nem ismerem a jelenséget. De az előző autómban is digit volt a szabályzás. Ott viszont ha manuálisan állítottam (tehát az automata ki volt kapcsolva) a hőfokot akkor a hőfoknak megfelelő hőmérsékletű levegőt fújt be. De ha az automatát is bekapcsoltam akkor azon dolgozik, hogy minél előbb elérje a beállított hőfokot. Tehát ha kell melegebbet vagy hidegebbet fúj be mint ami a kijelzőn van, a lényeg, hogy az utastérbe csináljon olyan hőfokot amit beállítottam. Ha ez nem így van akkor tényleg bajok vannak.
Nálam tökéletesen működött a digitális klíma nyáron is és most télen is. Most télen városban 20 fokra szoktam állítani. Indítás után még alig érezni hogy menne a ventillátor, de ahogy melegszik a motor úgy növeli a vetillátor fordulatszámát. Amikor eléri 20 fokot a belső hőmérséklett akkor meg szépen visszavesz belőle.
Ha városon kívül megyek, akkor általában nem szoktam bekapcsolni. Ilyenkor 22-23 fokra állítom és elég a menetszél által beáramló levegő mennyisége.
Jégtelenítéskor is nagyon jól működik, ilyenkor a digit klímán bekapcsolom a szélvédőre fujatás módot, ilyenkor teljes hőfokon és teljes ventillátor sebességgel dolgozik. Teljesen lefagyott autónál kb 5 perc után már leolvad a szélvédő és lehet használni az ablaktörlőt.
Az enyémben automata klíma van. Eddigi kocsimban manuális volt. Az automatától nem vagyok elragadtatva, mindig melegebbnek éreztem a hőmérsékletet, mint amennyire beállítottam. Arra nem is gondoltam, hogy esetleg érzékelő, vagy egyéb meghibásodás lenne. Majd, az éves szerviznél megnézetem.
Teljesen egyetértek veled! Erre írtam egyszer, hogy szerintem az autóval semmi gond csak meg kell ismeri. A használati utasításban is leírják, hogy az ülések lehajtásához a hátsó fejtámlákat egy mozdulattal ki kell venni és ezeknek nagyszerű helye is van a felhajtott üléseken. Nekem teljesen hátra van tolva az első ülés (ugyan egy picit meg van emelve), de még soha nem volt gond a hátsó ülések lehajtásával. A csomagtér alatti tárolórekeszek nekem majdnem fullra vannak pakolva minden szarral, de még üresen sem hallottam volna hogy zörögne. Lehet, hogy csak egy kicsit meg kellett volna igazítania, mert nem volt a helyén . Szerintem is baromságokat írt. Lehet, hogy a tesztelést a használati utasítás elolvasásával kellett volna kezdenie? Az automata klímával kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert nekem manuális van, de ez is tökéletesen végezte eddig a dolgát.
Ez az ülés hajtogatós dolog olyan hülyeség én direkt kipróbáltam az egyik kereskedésben - kutya miatt ez nálam szinte az első amit megnézek :) - és tök egyszerű az egész mindennek megvan a helye semmi nem szorul be és teljesen szintbe dönthető. De kíváncsi vagyok én is, hogy a gyakorló tulajoknak van-e rossz tapasztalata...
"Szerintem: párszor ültem már pár ceed-ben, de sehol nem hallottam ilyen hangot."
Már ebben a topicban is hallottak egy páran.
""És ez nem az én agymenésem, eddig mindenki bólogatott a szerkesztőségben, hogy a cee'd-ben sz@r a hőfokszabályzó." Szerintem: Ez oltári nagy hülyeség. De cáfoljatok meg, ha nem így van."
Olvastam már tesztelőtől is, meg külföldi fórumokon is. Egyes digitklímáknak rossz a hőfok szabályzója. Gondolom, garanciában cserélik. (Nem tudom, hány százalékuk hibás, de most drukkolok, hogy az enyém jó legyen...)
A KIA-nál ugyanúgy van árengedmény, idáig minden kereskedésben min. 200 e Ft-al nyitottak mikor érdeklődtem, volt ahol többel. De kétségtelen, hogy nem sok különbség van a két autó között. Én is gondolkodtam a Focus kombin, sőt néztem is (nagyon tetszett ), de nálam a Cee'd SW vezet orrhosszal, mondhatni a szivem csücske. :)
Eddig mindenhol csupa jókat olvasok a ceedről, erre jön egy újságíró, aki csúnyán lehúzza a gépet, ráadásul iszonyat hülyeségeket ír. Itt: http://www.vezess.hu/teszt/bill_gates_ellensege/12383/
És a hülyeségek: 1. "A hátsó ülések sajnos nem rejthetőek el teljesen. Az alsó részüket felhajtva, majd a hátlapokat ledöntve lehet nagyobb rakteret elérni. Így viszont a hátsó fejtámlákkal is kell valamit kezdeni, mert azok pont beszorulnak. Ráadásul az első ülések sem tolhatóak ilyenkor teljesen hátra." Szerintem: A hátsó fejtámlák nem szorulnak be, azoknak megvan a helye. Az első ülések teljesen hátratolhatók a ledöntött hátsó üléseknél, csupán nem lehet túlságosan hátradönteni a támlát. Szerintem épp elég.
2. "olyan hangok jönnek hátulról, mintha szét akarna esni valami. Eleinte attól tartottam, hogy a futómű felől jönnek érdekes hangok, de szerencsére nem. Ez a trükkös tárolórekesz akar néha teljesen széthullani, legalábbis remélem tényleg csak az." Szerintem: párszor ültem már pár ceed-ben, de sehol nem hallottam ilyen hangot.
3. " Az van ugyanis, hogy a klíma bekapcsolása mellett 16 fokon meleg jön a ventillátorokból. Nem langyos, vagy kevésbé hideg, hanem szinte forró. 15 és fél fokon azonban már jön a hideg. És ez nem az én agymenésem, eddig mindenki bólogatott a szerkesztőségben, hogy a cee'd-ben sz@r a hőfokszabályzó." Szerintem: Ez oltári nagy hülyeség. De cáfoljatok meg, ha nem így van.
Bocs, hogy zavartam. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Bár még nem szervizeltettem az Univer-Car-nál, azonban azt mondták olajat vihetek.
Úgy gondolom tisztázni kell előre velük az áraikat, s akkor nem érhet senkit meglepetés.
Apró problémákkal kerestem őket, segítőkészek voltak. Amit kértem, azonnal jelezték, hogy ha nem sürgős, akkor következő szervíznél garanciában cserélik illetve pótolják.
Az én autóm nem rángat, a klímával sem tudom mi a problémájuk az ujságíróknak.
A héten kértem árajánlatot a Fortop Kft-től. Az új Focus 1,6 benzines (115 LE) ára Trend felszereltséggel 4.540.000 Ft. Ebből árengedményt adni nem tudnak, viszont 2-300e Ft értékben lehet hozzá kiegészítő csomagot kérni "ajándékba". Ezekkel nagyjából lefedhető az EX felszereltség...
Az a teszt egy elég lapos adat halom volt. abban viszont egyetértek hogy az ára azért ott van ahol a konkurencia. Konkrétan az 1.6 os SW a Renault Megane Grandtournál 300.000-el drágább. jo van ott sokminden hogy a Kia motor erősebb, meg ujabb a kaszni az meg már vagy 6 éves, igy én is a Kia mellett döntöttem, de remélem az árat a minőséghez szabták.
Érdekes a mai vezess.hu-n megjelent teszt. Az eddigi lelkesedésük szemmel láthatóan csökkent, bár igazán komoly hibát nem találtak, az meg legalábbis érdekes, hogy a fogyasztást meg se nagyon említik. A legkomolyabb hibát, a klíma problémáját itt a fórumon nem nagyon említette senki. Van vkinek ilyen tapasztalata? A magam részéről kezdek egy kicsit elbizonytalanodni, és a számomra konkurrensnek tekintendő új Focus III fele hajlani. Az 1,6 benyás motorok gyakorlatilag azonos ár mellett nagyon hasonló tulajdonságúak, a Focus belseje klasszisokkal szebb/modernebb/igényesebb, viszont a 7 év garancia továbbra is verhetetlen. Dec. végére ígérték a Ford érkezését, azt mindenképpen megvárom a rendelésssel.
Naggggyon széééép! :) Amikor voltam az óbudai kia-nál pont akkor álltak föl egy ilyennel a kereskedés elé csak sajna sötét volt már így nem sokat láttam belőle.
Ez valami gyönyörü... Nekem most egy 1.6 CRDI-m van - amivel tokeletesen elegedett vagyok -, de erosen gondolkozom hogy lecserelem egy 3 ajtosra. Jelenleg ugyis csak a kutyam szokott utazni velem :))
West! Ha nem nagy keres utana neznel hogy kb mibe kerulne egy esetleges csere? Ha szerinted is megoldhato irj kerlek a klz(kukac)inbox(pont)com e-mailre, koszi!!!
A miskolci és barcikai kia (Univer Car) árairól én is csak rosszat hallottam (lehúzósak). Érdemes lenne elmenni egy másik városba szervizeltetni. Hol van Miskolchoz a legközelebbi elfogadható áron működő szakszervíz?
Az olaj ára nagyon-nagyon durva! Szüleim Megane-ja most volt 60.000 km-es szervizen márkaszervizben és ott 5l ELF olajat számoltak 15.000 Ft-ért, ugye ami már iszonyat ár. Ehhez képest ez 6500 Ft-tal több! Hihetetlen milyen lehúzás megy...
Ezek persze nem mind cserélendők 20000-ként de akkor is soknak tünik és munkadíjhoz nem is írtak árat :-/
West írtad a 15000est 25E-ért. Ennyivel olcsóbb a benzines? Mennyi a CRDI?
Ha ilyen jó áraitok vannak akkó nekem megérné a 180 kmt 'West'egetni. :))
A rángatás sztem nem hiba csak a pedál érzékeny :ha óvatosba megyek és már épp hogy rajta van a lábam akkor jött elő néha, a szerencsétlen vezérlés/turbó vagy mittudom én (kérem kaccsolja ki.. ? :)) meg nem tudta ohgy most lesz e benya vagy nem... miháncs elengedem ijedtemben vagy odalépek aszerint csinálja a dolgát tovább... ( OFF mondjuk a d4d nem csinált ilyet )
Le vagyok maradva mint áll.t! Nem voltam itthon 10 napig, de látom valami tali van kibontakozóban! Természetesen benne vagyok én is!
Más:
Mennem kellene 20000-es szervízre, nem tudna esetleg valaki egy jó szervízet ajánlani ahova tudom vinni a Castrol olajamat? Ill. kb árak is érdekelnének!
Ma Gödöllőn kétszer is összefutottam egy bézs színű szíddel könnyűfém felnikkel és vonóhoroggal. KVH-.... Úgy láttam, hogy egy bajszos gyerek (inkább papa) vezette.
Ugyanmár, gyerek hátra be mamástúl, a dízel szépen álomba-duruzsolja a csajokat, és akkor szabad a pálya... :)))))) Különben is, messze még a január közepe, az első gyerek meg nem szokott kapkodni... :))))))