Program indítás után szivattyúzott igen, de csak a szokásos esetlegesen belsejében maradt víz miatt gondolom, ez a program része.
Pár perc után meg amikor 1 percre ugrott a visszaszámláló akkor, ez kb. egybeesik azzal amikor félig megtelt vízzel.
De már teljesen vége van (eddig legalább a centri programot tudtuk használni) most délután szerintem beállt a motor vagy csapágy, mert a dobot nagyon nehéz forgatni és visszaugrik egy adott pozícióba. Program indításra meg csak búgást hallani.
Szerencsére megtaláltuk a garanciapapírt még van rajta jótállás.
Bár kicsit csalódtam a márkában, mert 3 éves a gép, és átlagban hetente egyszer volt csak használva.
Elkezdett megint folyni a 12 éves AWE 6515, végre asszony is hajlik a cserére (csapágyas is a gép, már vagy 2 éve nyiszorog mint állat).
Eluxra gondoltam, mert igaz hogy elég szar minőség, de most 1+2 év gyári gari van rá.
A többire 1 vagy 2 év, a Gorenjének 3 év de nincs Mo.-on felültöltőse. Samsung, LG szintén nem játszik.
Lenne még a Candy, Indesit, meg a Whirlpool, de annak még mindig belerohadós az adagolója és rozsdásodik a fedele. Sőt olyan véleményt is olvastam, hogy takarékos a mosószerrel és nem használja fel mindet. Ez tök jó, csak mit csinálok a maradékkal? Kiöntöm, vagy hagyom belepenészedni amit magától is nagyon szépen tud?
Ráadásul olyasmiket is írnak, hogy a 40 fokos program is több, mint 2 órás. A mostani ócska gépen 1 órán belül van.
Szerintetek az Elux vállalható így?
Keskeny elöltöltős beférne, csak rosszul adja ki a fürdőszoba úgy, a gép sarka a zuhanykabin sarkával lenne egy vonalban és a kabin meg a fal között lenne egy mosógépnyi hely (ott van most a felültöltős) ahova nem lehet bejutni, csak behajolni. A gép meg a mostani szennyeskosár helyét foglalná amivel szemben a mosdókagyló van, így leszűkülne a tér.
Pedig a választék sokkal nagyobb, az árak meg kedvezőbbek a keskeny elöltöltősnél.
Lassan 3 éves Electrolux EWS31274NA mosógép adta meg magát. Elindul a program, megy pár percig és a visszaszámláló 1 percre ugrik, a vizet meg folyamatosan engedi bele, és szivattyúzza is kifele. Ez megy a végtelenségig, amíg nem áramtalanítom vagy nem zárom el a bemenő vizet.
Megcsináltam rajta a diagnosztikát, de nem ad semmi hibakódot, látszólag minden rendben van, pedig nem.
Kell, egy körmös kicsavaró. De le lehet éppen gányolni 2db csavarhúzó segedelmével is, ám simán szétbarmolhatod vele úgy, hogy többé le nem szedi senki.
Sziasztok, van egy 4 éves AEG L75370TLE felültöltős mosógépem, ami úgy néz ki csapágyas lett. Azon túl, hogy csalódott vagyok, hogy csak ennyit bírt egy ilyen drága "jobb fajta" márkás mosógép, kb. mennyibe kerülne a javítása? Házilag is ki lehet cserélni ha van egy ügyesebb családtag? Ha hagynám a fenébe a javítást, kb. meddig menne el még így dübörgve? Lehet inkább megvárom hogy kimúljon és veszek egy újat. Köszi a válaszokat :)
Gondoltam én is hogy lengéscsillapitó vagy valami gyártási hiba csak ugye nem biztos hogy a szervizesnek tudom produkálni a jelenséget mert nem mindig csinálja . Ebben a gépben ahogy láttam a szerkezeti felépitését felül rugókon lóg a komplett ház dobbal együtt ezért mozoghat jobban a gép az egy oldalon összejött ruháktól is vagy a dob súlyozása nem pontos stb , stb. Az lesz a legjobb ha felveszem a kapcsolatot a szervízzel , kiváncsi vagyok mit mondanak igy elsőre szóban.
Lengéscsillapító-gyanús, vagy elreccsent benne valami.A lába alá nem kellene semmit betenni. Vedd is ki, ha az nem valami gyári extracucc. Szervizest hívd.
Lenne egy kérdésem , lehet valakinek volt már ilyen problémája.
Egy hónapja vettünk egy LG F2J5WN4W mosógépet és tulajdonképpen első napja óta centrifugálásnál elugrál és olyankor rezonál az egész gép háza , mindene .Nem csinálja ugyan mindig , főleg mióta vettem egy vékony csúszásgátlós gumiszőnyeget de legutobb a szőnyeggel együtt dübörögve eltáncolt.Szerintem ezzel a géppel valami nem kerek csak mielött szólnék a garanciális szerviznek gondoltam megkérdezem másnak nincs - e ilyen problémája , netán valamit nem jól használunk ( túltöltés??)
A vizszintezést megcsináltam , többszőr ellenőriztem , rendben találtam.
Hibakódja nincs semmi.
Van a családban egy másik ilyen gép de az amióta a helyére került az centire ott áll , mindenféle szőnyeg nélkül.
Lg F 1068QD mosógépem indításkor néhány másodperc múlva sípolva jelzi a hibát. A hőfok sor és a funkció sor /gyerkzár,vasaláskönnyítés stb/ ledjei villognak. Ajtókapcsoló nem reteszel be. Valakinek volt már ilyen hibája ?
Ajtókapcsolót már cseréltem. Ha valaki tud segíteni ,megköszönöm .
A múltkor egy sarokcsiszolóval jártunk így. A gyári konnektorcsatlakozós vége volt tőben eltörve, de kívülről semmi sem látszott, és csak akkor nem érintkezett, ha a törés volt felül. Ha megfordítva lett bedugva akkor megint működött. Természetesen amikor megkaptam és bedugtam, hogy na lássuk mi baja, pont a jó oldal volt felül. :)
Kontakthibánál ez sem garancia semmire, hiszen nem tudni mi a hiba oka, így könnyen lehet, hogy ez azt mutatja minden szép és jó, majd összerakják, megpakolják, kicsit elmozdul és hopp. Vagy amikor a vezeték másik végét méred, pont összeérinted, és megint nem mutat hibát.
Kimérve minden a vezérlőpanelen, triak nem ad vezérlést a relé felé. Kitisztítottam mindent.
Feladom...
A feladat feladása, káromkodás és lezárása közepette üzem alatt lábbal meghajtom a motor tengelyét (szíj nincs rajta) csak úgy mérgemben és elindul...
Csodálkozás.
Kikapcs, bekapcs, indul. Nagyszerű, gyorsan egy gyors mosás mert a gyerekeknek már fogytán a ruha... ruha be, gomb be...
Nem indul.
Elönt a méreg!
Végignézem az összes kontaktust (áram ki) mert ez akkor kontakthiba lesz... A motorról lejövő kábelkorbácsot ellenőrzöm amikor egyszer csak megjelenik egy félbeszakadt vezeték... a jeladó egyik fele a motor felöl... de hol a másik??? Ilyenkor a vezérlő megszakítja a relét, motor áll de minden más megy...Keresem, számolom itt is ott is, nem lóg sehol a másik fele. Hát a kábelgyorskötöző alatt találom meg, az nyírta el... Hihetetlen... Annyira rá volt húzva, hogy a dob rángatás hatására a kötöző simán átvágta szép lassan. Nem friss vágás szép fokozatosan...
Amikor megrúgtam biztos pont zártam, mert akkor nem volt fenn a szíj és nem rángatta a kábeleket.
WHIRLPOOL ATW 2048 mosógépnél a prograkok szépen végigmennek a programkapcsolóval, de a motor men kapja meg az áramot (kimértem) és ezért nem indul be.
Sziasztok, Candy GVS34-126 mosógép, legnagyobb meglepetésemre, valami műanyag izét kell az aljára rögziteni (mert nincs alja a gépnek) a leirás szerint ez valami "polionda" lemez ez. A baj az hogy az ábra alapján fogalmam sincs hogy kéne rögziteni (valami öntapadó izé is van hozzá). Valami ötlet? Fél óráig nem tudom a gép alját nézegetni, mert közbe másnak tartani kell. Köszönöm.
Anyumnak vettem jó pár éve egy (akkor már direkt hajtásos) ilyet. Nagyon bejött. Az ékszíjjasokhoz képest álom. Most költözünk, lassan kész az új kecó, és oda kellett egy új mosógép is. A régi (amúgy egész jó kis Indesit) felett egyébként is eljárt az idő.
Ugye ugye... Hiába olvashattad el, nem mentél vele sokra. A logikus amúgy az, hogy ha mögötte állsz akkor ahhoz képest nézve jobb és bal oldal, pont mint egy autónál. (A focikapunál is a kapus felől vannak megnevezve a kapu oldalai-sarkai.)
Jobbra volt fektetve. A lemez illesztésnél kis vizcseppek voltak kívül. Nem hagyott nyugodni. Levettem a tetejét. Az egész panel nyáklap be van öntve valamiféle gyantás cuccal. Nagyon remélem hogy az megvédte illetve azt elkerülte a víz. Egyébként nem sok információ van a neten az esetemhez hasonló témában. Szóval ahogy a kedves
W124E300TDT4MATIC javasolja, ha dönteni kell, akkor balra. Köszönöm mindenkinek a segítséget ;)
Ha a vízkőre savat töltesz, az igen gyorsan megadja magát. A fiókkövületre tölthetsz bármit bátran, sz@rik az alkotmányra.... Szóval jöhet az a méreg. :-)
Elöltöltősre menet közben is rá tudsz tölteni akármikor a fiókján keresztül, felültöltősre nem. Kivéve, ha feltöltés után amikor elindul a fűtés, pause-ba nyomod, belevágod az ecetedet, lecsukod és továbbküldöd. Kivehető adagoló pedig mindkettőben szokik lenni. Ha wiccpúl, klasszik felültöltős lenne, az lenne az igazi játék takarításügyileg.
Tudnátok adni tanácsot, hogy a mosószerfiókra rárakodott (rákövült) mosószer maradványt mivel lehet letakarítani. Eddig nem találtam semmit, ami feloldaná, a csavarhúzúval, vagy hasonló eszközzel történő levakarása meg összekaristolja a műanyagot.
Szaküzletben vásároltunk tavaly egy Gorenje WE 723 typ. mosógépet. Csak most üzemeltük be, de gondunk támadt a géppel kapcsolatban.
Az is lehet, hogy a nagyon szűkszavú használati utasítás alapján nem igazodunk el a programokon.
A táblázat szerint a 40 °C programok 3-4 órás mosási időt mutatnak, ami nagyon hosszú mosási idő, lehetséges, hogy a mosási időt rövidebbre lehet állítani?
Egy program (SPORT) szerint van egy 50 perces mosási idő, de ez meg 30°C vízzel mos.
Tanácstalanok vagyunk, 100.000 Ft volt a gép, azt hittük jobb lesz, mint a régi 15 éves Whirpool, aminek csak annyi baja volt, hogy az öblítőt nem vitte be a mosásba.
Ja, és még eszembe jutott hogy tegnap délután a feleségem konyharuhákat mosott max hőfokon, és elég rendesen gőzölt kifelé a tetejénél. Fogalmam nincs hogy ez normális e. Lehet hogy ez eláztatta a vezérlést?
A szervízprogram a "Átfolyó áram túl magas.Fűtőelem csere" hibát villogta ki. Ezek szerint mégis csak a fűtőszál a hibás,bár ha direktbe adok neki áramot akkor melegít. Lehúztam a fűtőszálról a sarukat és rákötöttem egy dugaljra.Majd ebbe bedugtam a vízforralót és elindítottunk egy 60 fokos rövid programot. A forralóban is fűtőszál van az is 2000 wattos, gondolom az ellenállása is hasonló lehet.Sajnos nem jött be,nem kapcsolt be a vízforraló. A 35 volt most is jött. Ezek alapján kizárható,hogy a fűtőszál a hibás?
Köszönöm a választ. Sajnos nem tudom hogy ennél hogy lehet szerviz üzemmódot kapcsolni, meg nem is igazán értek hozzá. De annyi még kiderült hogy igazából csak a vízleengedést nem szakítja meg, de mivel az összes többi programot igen (centrizéstől kezdve mindent) így nincs is mit leengedni.
Egy kis segítségre, jótanácsra lenne szükségem. Whirlpool AWE 6619-es mosógép nem veszi fel a vizet egyik üzemmódba se, indítás után kettőt forgat, kettőt kapcsol, majd hibajelzés. Másik mágnesszeleppel ugyanez. Szerintetek érdemes továbbmenni vele, vagy inkább hagyjam, és nézzek új mosógép után? Vagy van esély rá hogy olcsón megúszom a javítást? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Van az a füttyögős hibamegállapitó program hozzájuk (asszem smart diag, vagy mi a neve). Kezdetben volt kb 10 Mb a program, a napokban szerettem volna használni... frissitsem...oké... 134 Mb (!!!), és közölte, hogy nem kompatibilis a gép. Természetesen gyalu, majd a takaritó progi közölte, hogy itthagyott 160 Mb szemetet. (persze folyamatos net az kellett neki)
Elég, ha lecsapja a kismegszakítót a villanyóránál. Egymás után párszor, 5 perces szünetekkel, ahogy az 2 hete meg is történt több napon át. Üzemszerű. :)))
Hát, hogy az előző masinában mi romlott el, ami a habos fürdővizet eredményezte.
Bakker, lassan a mosógépet tényleg csak a 14 napos módon szabad megvenni. Ez a telefonprogram is csak parasztvakítás. Keress egy ügyvédet, és a tájékoztatóban lévőket nyomatékosan tartsd a szerviz illetve a forgalmazó elé. Ez így átverés. Nem azt kaptad ami le van írva. Pénzt vissza, bassák meg a szarjukat.
Boltban vettem :( Szóval marad a szakszervízzel való hadakozás... utálom... de ez így akkor sem oké. Hogy érted, hogy a másik géppel "Hogy hozta össze a dolgot?" Amúgy a másik gép egy Ariston volt, a motorjával történt valami, 70 ezer körül lett volna a javítása... :( Azzal a Pause akár 20 percig is szüneteltette mosást, nyugodtan le tudtam zuhanyozni. Voltam katona, de ez a 4 perc... :D :D Már azon bánkódom, hogy inkább azt csináltattam volna meg a motorját... Ezzel meg csak a bajom van... DirecDrive ide vagy oda... korábban feltöltöttem egy videót a fórumra, ahogy centrifugálás közben kopog, mint nagyapám Zetorja... ez se normális... Az NFC-s program áttöltés nem működik iPhone-on, csak Androidon (a boltban ezt sem mondták), na és az az alkalmazás... vicc... ha kiválasztasz egy programot, nem tudod meg, hogy hány fokon mos, milyen fordulattal centrifugáz, csak ha már áttöltötted a gépbe... Az alkalmazás a telefonra nem írja ki... komolytalan...
Amúgy ne értsd félre, nem akarom a boltosokra verni a balhét, érthető, ha nem ismerik minden csínját-bínját minden gépnek, szóval szerintem ez nem az ő hibájuk... én nem kérdeztem rá mindenre... igaz, arra sem kérdeztem rá, hogy ugye mosás közben be kell zárni a gép ajtaját, mert az ugye egyértelműnek tűnik... :D
Mindenesetre, ha valaki az LG-ről kérdez, hogy ajánlanám-e, csak a nem, nein, nyet és no szavakat mondanám neki, a kérdező nacionáléjától függően... :D
Hajítsd vissza! Nem úgy működik ahogy le van írva, és az általad észrevett hiba egészen pontosan megismételhető. Ha weben vetted, akkor indokolni se kell.
A korábbi géppel mi történt? Hogy hozta össze a dolgot?
... vagy nem jól mos a gép, ezért marad benne mosószer. Az előző géppel ugyanígy mosott, nem volt habos az utolsó víz... Amúgy pont "így járni" nem szeretnék, épp azért vettem olyan gépet, amin van Pause gomb, LOL. De nem 4 perces... 4 perc... ennek mi értelme? Se nem kerek, se nem prímszám... még ha a Pi lenne... akkor legalább sose állna le, mert folyamatosan az utolsó számjegyet keresné a masina, hogy mikor is kell pontosan kikapcsolnia... :D :D
Amúgy mellékeltem az angol leírást, meg kell hagyni, nem a magyar fordítás a rossz, az szerintem egész jól sikerült. Már az angol szöveg több sebből vérzik... :D De egyébként nem is kellene, hogy érdekeljen engem az angol, ha egy magyarországi boltban vettem, hivatalosan, nem a teherautóról leesve...
Kimértem a reléket, ellenállásokat, diódákat. Elvileg mind jó. A relék kattannak is ha adok nekik 9 V-ot. Viszont a 3-ból csak egynél tapasztalok olyat, hogy amikor behúz, a szembelévő két lábnál sípol a műszer. A relék egyformák.
Abból nem lehet kiindulni, hogy mosás közben miért csak 35 V-ot tudok mérni a fűtőszál két végén?
Akkor így jártál. Egyébként nálam is kádba megy, pont azért amiért nálad is. De ha habos, az az asszonyka mosószer-öblítő-ruha-programkombinációját is kérdésessé teszi. Az utolsó öblítővíznek Ph7-nek kell lennie, akkor arányokat tekintve jó volt minden, ha a ruha is tiszta.
Két okból nem szeretném bekötni. Az egyik inkább csak elvi, "nehogy már" egy 100ezres mosógép miatt kelljen még ugyanannyit alakítani a fürdőszobán... A mosdó alá nem tudom bekötni, a kád alá lehetne, ahhoz ki kell szedni a kádat, sérül a csempesor, ami a kádig ér, ilyen csempét persze már nem lehet kapni, vagy gány lesz vagy újrarakom az egészet és máris még egy mosógép ára kiszaladt, amit persze nem terveztem be... Illetve van még egy előnye a kádba öblítésnek, az utolsó öblítés, ha habos vizet enged ki, hamarabb lesz gyanús, hogy valami hiba van, mintha leszaladna a lefolyóm egyből, amit nem látok. Vettünk már észre így géphibát. A rácsos megoldás ötletes, de nem használnám több okból sem.
Ez helyi adottságtól függ, de a mosdó alá is be lehet kötni. Vagy, ha végképp sehogy, akkor azt is meg lehet csinálni, hogy egy 2cm magas (kifolyóvízszint fölé érő) lábrács szerűséget eszkábáltok, így a talp alatt el tud folyni a víz. :)
Mert a mosógép a kádba öblít, ami zuhanyzás közben nem túl kellemes, ha folyik a lábadra a koszos, hideg, mosószeres víz - így értettem, hogy nem lehet használni. Persze, kezet, meg fogat mosni lehet, nem arra gondoltam. ;)
Szia! Köszönöm, hogy utánanéztél. Ez milyen gépkönyvből van? Én azóta megnéztem pontosan a típusát, LG f2j5ny4w. Ennek a gépkönyvéről van szó? Mert ami az én könyvemben van, ott csak ennél a pontnál említ 5 percet, ld. a képet. (És 4 perc sehol sincs). És én ezt a könyvet kaptam, másra nem tudok hagyatkozni... De a képen lévő szöveg nem arról szól, hogy mosás közben a Pause csak 5 percig tart, hanem arról, hogy ha elinduláskor 5 percen belül nem nyomom meg a Start/Pause gombot, akkor 5 perc inaktivitás után kikapcsol.
Bocsánat, azért nem írtam le, hogy mi az a funkció, mert azt hittem, hogy van arra valami általános irányelv, miszerint a nem a leírás szerinti működés lehet garanciális kifogás, attól függetlenül, mi is az a hiba. Ha például a leírás szerinti 5 perc helyett már 4 perc inaktivitás után kapcsol ki a gép, az már nem a leírás szerinti működés. Ami alapból nem lenne gond, de ha ebben téved a leírás, akkor higgyem el, hogy mást jól csinál, pl. tényleg 60 fokon mos? Szóval kicsit a bizalom inog meg ilyenkor... A mosógépem LG Direct Drive, 6 kg, steam. És a problémám, amiért a kérdést feltettem az, hogy amikor mosás közben lenyomom a Pause gombot, 4 perc 20 másodperc pause után kikapcsol a gép. Kész, leáll, benne a ruhával, a vízzel, a mosószerrel, stb... Kezdhettem az elejéről az egész programot. És igen, megnéztem a könyvet, írja a Pause funkciót, de nem említi azt, hogy 4 perc 20 mp pause után teljesen kikapcsol a gép... (a fenti példában említett 4 perc a bekapcsolás utáni inaktivitásról szól, nem a pause-ról). Ja és a boltban sem említették, hogy a Pause így működik. Korábban Ariston gépünk volt, amellett nyugodtan tudtam akár félórás pause-helyzetben zuhanyozni... Egyébként fel sem tételeztem vásárláskor, hogy 4 perc 20 mp után ki fog kapcsol, így rá sem kérdeztem. De valószínűleg ezt az eladó sem tudta volna, hisz a leírás nem ír ilyet. Így viszont, ha elindítunk egy mosást, 3 óráig foglalt a fürdő... :( Szóval ha ezt tudom, nem vettem volna meg ezt a gépet, hiába Direct Drive.
Kiveszed a bütyköt rámérsz egy multiméterrel ellenállást , szobahőmérsékleten kell valamit mutatnia, megmelegíted öngyufával akkor gyorsan elkezd nőni vagy csökkenni az ellenállása akkor az jó, akkor a relé van beszarva.
- Nyomáskapcsolónak nincs köze a fűtéshez, az a vízszintet szabályozza....
- Termosztátot ne keress benne mert nincsen...
- az a bütyök a fűtőszál mellett a termisztor na az kapcsolja be-ki a fűtőszálat, illetve az elektronikán egy relét, az a relé viszi a fűtőtestet, ott vizsgálódj.
Nem melegíti a vizet a mosógépünk. Electrolux EWB 95205 W felültöltős.
Kiszereltem a fűtőszálat, a két csatlakozónál multiméterrel nem jelzett a sípoló azaz szakadás lehet benne. Viszont 220 voltot rákötve melegít mégpedig nagyon gyorsan. Visszaszereltem elindítottunk egy mosást közben mértem, hogy kap-e áramot, mindvégig 35 voltot mutatott a műszer. A víz és a ruhák persze jéghidegek voltak.
Mi lehet a probléma? A termosztátot hol keressem? A fűtőszál mellett van egy kis bütyök de úgy tudom annak termisztor a neve.
Olvastam, hogy a nyomáskapcsolóval is lehet baj, de nem tudom melyik az.
Sziasztok! Szerintetek mi a teendő akkor, ha 3 napon túl, de még a garanciális időben kiderül, hogy a mosógép egyik funkciója nem a leírás szerint működik és ez zavarja a mindennapos használatot? Csak az a bajom ezzel, hogy ha megígér valamit a gépkönyv és egy dologról kiderül, hogy nem úgy működik, akkor simán lehet, hogy majd a garancia lejárta után más dolgokról is ki fog derülni...
Igen így. A mosógéphez adott műanyag görbét csavarozd a mosógép hátuljához, 66 cm körül, és azon kanyarítsd meg a csövet, aztán mehet ki. (na igen, ehhez is le kéne venni az oldalát...)
Ugyebár a gyárban rohadt nehéz lenne eleve ott kivezetni a csövet ahol a belső vízszint fölött lenne, vagy a gép hátuljára azt a görbítményt eleve felszerelni.
A mosógép hátulján a kifolyócsőnek legyen egy olyan felső hurok része ami majdnem a mosógép tetejéig ér, mert úgy nem folyik ki magától a dobból a víz.
Ha csinál vacsorára egy finom pörköltet akkor maradhat. :)
Előtted szólónak is köszi a tippet, a kádba fogja engedi és átmosom még.
Még egy kérdés aztán nem zavarkodok itt:
Szóval a nagyszerű vízesünk csinált egy ilyen mosógép kiállást 40 centi magasságra, oldal irányba felrakott egy 90 fokos elemet azzal csatlakozik rá a mosógépcső. (de így is 40 cm magas)
Feljebb nem nagyon tudta mert ott a kád pereme, meg elvileg le is kéne tekerni talán azt a műanyag cucc tetejét (bár nem lehet hozzáférni :) ) Szóval kipróbáltam és 40 centi magasan folyik ki a mosógép csövéből a víz.
Mit lehetne csinálni hogy jó legyen? Toldjam meg valamivel hogym 10-15 centi magas legyen, vagy lehet kapni valami elemet ami ebbe belepasszol?
Színfogó.... jajjj. Na ezt lötybölhetted volna. Most öntsél bele a gépbe forró vizet úgy 5 litert, hagyd ázni kb 15 percet, majd szivattyúztasd le. Szűrőt megint tisztítsd! Ezután forralj ismét 5 liter vizet, azzal is játszd el ugyanezt. Ismét szűrőtisztítást!
Utána úgy folytatod ahogy akarod, de az a gép még mindig tutyis, tisztítsad a szűrőt minden mosás után. Aztán nem ártana egy trisós mosás.
A kádba engedd a vizet, a kádba meg tegyél lefolyószűrőt. Ne a falba küldd, mert még azt fogod most eldugítani.
Úgy néz ki megoldódni látszik. Sokszori próba után kiszedtem a szűrőt és egy szinfogó rongy rá volt tekeredve. Meg egy csomó vízkő is kijött. Köszönöm a segítségeteket. (szétszedni nem merem mert hátul van csak 3 csavar a dob nem jön ki) de most már szivattyúzik rendesen
Fosik 4 csavart kiszedni belőle, de nyomja neki orrba-szájba. Ha vennének is új masinát, tutkófrankó, hogy asszony azt is csak max 800-al küldené, mert afölött nagggyon gyűűűűűri.
Felejtsd már el a lötybölést! kiszállási díj + 10eFt lehet max. De fogod a telefont és felhívod.
Ha nyomod neki a sok tutyit csak sokkal jobban be fogod dugítani és soha de soha nem lesz tisztességesen kiganézva, aztán elbaszódik és vehetsz egy vadi újat mert semennyire se fogja megérni neked a javítási költség.
Ha most egyben feloldod benne az összes lerakódást, akkor garantáltan el fog teljesen dugulni a kifolyócső, ha ennyire tele van.
Vagy hívsz szerelőt aki szétszedi a vizes részt is, kitakarítja és összerakja, majd egyből tisztán használható lesz.
Vagy elkezded a tisztítószeres járatást pár hetes lépésekben és az apróbb lépésekben kitisztítja valamennyire.
A fém oldallemezt még én is leszedem, és a mosószer adagolót is, de tovább bontani már nem az én asztalom (nem árt, ha az ember ismeri a határait).
Viszont szerintem érdemes megmenteni, mert nagyon jó kis gép.
Nálunk 1999 novembere óta dolgozik nagyobb probléma nélkül, mondjuk megkap minden törődést, hogy rendben legyen.
A legutálatosabb rész a mosószer adagoló, mert az baromi nehezen tisztítható, de az is megkönnyíthető, ha mindig megfelelően hígított öblítő kerül az adagolórészbe.
A forró vizes áztatás az adagolónál is csodákat tesz, erőteljes rázogatással tisztítható. Munkás, de hatásos.
(A használathoz: A Csillag is hatásos, nem csak a Calgon és sokkal olcsóbb. Használj a vízlágyítót)
Szedd már le azt a retek oldallemezt, ne fossál. Vagy hívj szerelőt. Ha így kínzod, azzal fogod szétcseszni. Arról a gépről le kell szedni a dobból kifolyó csövet és az egész rendszert ki kell ganézni a kádban. Kiscsavarhúzóval, ronggyal, nyomkorászással. Logikusan, értelmesen.
De kiszedni a fűtőszálat is és onnan is kiganézni.
Egyébként meg tanuljatok meg mosni. A víz keménységével tisztában lenni és a mosóporhoz vízlágyítót kell adni, nem agyonönteni mosóporral. Az öblítőt meg felejtsétek el. 2 evőkanál 20%-os ecet hullára elég a korábbi öblítő helyére. NEM, NEM lesz ecetszagú! Vazze 10 liter vízben fog feloldódni az a 2 evőkanál, majd ki is centrifugázza. Ettől sem kell fosni.
És többé nem fog leganésodni a géped soha, a ruhád meg ragyogó tiszta lesz.
Kell vele némi játék, hogy ki tudd húzni, de csak ésszel.
Estefelé tudok képes segítséget nyújtani, ha szükséges, mert ugyanilyen gép van otthon és van egy külön szivattyú is az egyik ládában valahol így az könnyen mozgósítható erre (pont amiatt vettem, mert elsőre én is úgy húztam ki a záródugót, hogy megsínylette és utána csöpögött <Olcsóbb volt a komplett bontott szivattyú mint az új dugó és még útba is esett>)
Most csak linket tudok küldeni, de látható rajta a hasíték, amelyet pozicionálni kell a kihúzhatósághoz.
fejlemény: leengedtem a vizet (a szűrő továbbra sem jön ki csak fél fordulatot csinál) Kiszedtem a dobban lévő 2 műanyag lapot és fullra le van vízkövesedve a fűtőszál. Ilyen esetben mit tegyek, lehet az tömítette el a lefolyócsövet meg a szivattyút? Van ami feloldja a vízkövet?
Köszönöm, de nem ez volt a kérdésem lényege, azzal tisztában vagyok, hogy a tartály ürítgetése vagy a kondenzvíz csatornába vezetése a két lehetséges opció.
Itt az volt a kérdés, hogy a csatornába való elvezetésnél a kis fehér tölcsérnek mi lehet a szerepe.
De közben világossá vált, hogy a bekötéshez semmi köze, csak azért van beledugva a gégecső végébe, hogy ne tudjon visszacsúszni a műanyag alkatrészben, amivel a kád szélére, vagy a gép hátuljára lehet akasztani.
LG alkatrész nincs a közösítésre, de egy ilyen pontosan az amit kerestem, kis fehér tölcsér kivesz, és erre mehet a két gép.
Az a kis tölcsér az azért van, hogy a száritó kondenzviz- csövét lehuzva a vizet bele tudjad vezetni a lefolyóba. Nem kötelező, hanem opció. Azaz, ha üritgeted a kondenzviz- tartályt, akkor nem kell felhasználni.
Igen logikusnak tűnik, hogy oda lehet akasztani vele, de a másik felállás, a csavar kulcslyuk alapján, hogy a gép hátuljára kell akasztani, hogy ne folyjon ki a víz, ha lecsatlakoztatjuk a fali kifolyóról.
És a kis fehér tölcsér meg minek bele, nekem az valami hollanderes csatlakozónak tűnik, amit úgy képzelek el, hogy egy közösítő idomba kellene bekötni a mosógépével együtt, de sehol nem találok rá utalást sem.
LG mosógép és szárítógép összeépítő készletben a lenti alkatrészek voltak!
Hogyan kell a kifolyó csőnek azt a fehér tölcsérét bekötni a kifolyóba?
Kellene valami speciális közösítő alkatrészt keresni hozzá, amit az LG kifejezetten ehhez lett kitalálva, csak el van rejtve, hogy ne lehessen megtalálni a neten!?
Szerintem most tévedsz, mert ez egy mosógép szifon.
Nálunk is ilyen szolgált amíg a fenti részen volt a felültöltős Elux gép. Ebben is van egy műanyag golyó ami a bűzelzárásért felel. Alapesetben a golyó lehet a gond (nem tud felemelkedni), ha a szivattyúzott víz nem tud eltávozni. Ezt viszonylag egyszerű ellenőrizni. A takarólemezt le kell venni, a szifont ki kell húzni a helyéről, a szabadon maradt csőbe vizet kell önteni. Ha a padló összefolyóban megjelenik a víz, a szifonban lévő golyó valamiért nem emelkedik fel.
Arra nem merek gondolni, hogy a csőben vagy az összefolyóban maradt valami, persze kizárni semmit nem lehet ...
Lehet, hogy benne van a gyári vakdugó... Ha rugós vacak is van, azt dobd ki. Viszont arra számits, hogy (a kép alapján) alacsonyan van a kifolyó, és nem ki, hanem átfolyás lehet a vége.
Mindenképpen a gépkönyv szerinti minimum és maximum magasság közé kell esnie, de a mosógépcsere miatt nem az adott gépre, hanem egy tuti középértékre kell beállítani. (igen, csesszed meg)
A legtutibb a kádba engedés.
Egyébként a könyve írja is, hogy úgy kell felszerelni, hogy a kifolyócső szabad légnyomáson legyen alapesetben. Nem létezhet, hogy a beszerelt vackot fordítva szerelted be? Közeli fotó?
Kedden fogok hazaérni csak a párom hívott hogy áll a víz a gépben, csesszem meg az átalakításomat :) 2 hete még a kádban volt, akkor megfelelően működött.
Ha ilyen rugós dolog van benne akkor mit tudnék kezdeni vele? Kiépítettem, de nem fogom tudni használni? :(
Sziasztok. Csőtörés miatt újraburkolták párom fürdőszobáját, és a mosógép kifolyót a kádról áthelyezték a kád oldalára a képen látható módon (kb 40-42 cm magasra)
Viszont az a gond, hogy nem engedi le a vizet a mosógép. (Whirlpool felültöltős gép)
Mi lehet a gond? Próbálkozik kiszivattyúzni de nem megy le a víz. Lehet hogy valami vákum van ebben a kifolyóban ami megakadályozza a víz leeresztését, vagy túl alacsonyan van? Van valami ötletetek, mi lehet a gond?
Van egy felültöltős mosógépem, aminek a hátoldalán van egy nyílás. Ebből a nyílásból nagyon vékony sugárban folyik ki a víz amikor töltődik a mosógép a hálózatról. Van vkinek ötlete hogy kell-e ezen a résznek egyáltalán víznek lennie? Illetve mi lehet a baja?
AEG Lavamat 60060 TL, nem tudom, mit jelent, hogy "sprickolós vagy sima". Vizet sem tudom megnézni, mert nincs a közelben kád, a falba megy a cső, ott van a lefolyója. Max. a gép oldalfalát tudom leszedni, és megnézni az ékszíjat. Mit nézzek rajta? Hogy feszül, vagy lóg? Vagy akkor is kéne nyikorognia, ha kézzel megpróbálom megtekerni?
Teljes mosást legközelebb a 7végén tudok végigülni, akkor megpróbálom felvenni a hangját is.
Ötlet: Nem lehet, hogy az ékszíjj ki van nyúlva? Meleg mosás után gép belseje a centrifuga fázis előtt bemelegszik, ez miatt a laza szíjj el kezd csúszni.
Közben tovább figyelem a nyüszögést. Nem tudom, hogy változtat-e a diagnózison, de azt vettem észre, hogy amikor elindul a program, akkor még nem nyüszög, hanem amikor már megmelegítette a vizet, akkor igen. (Ez NEM a vízmelegítés hangja, az egészen más jellegű, ez egyértelműen a forgó mozgáshoz társítható.) Közvetlenül a centrifugálási fázis - ez normál eco program esetén kb. másfél óra elteltével jön - előtt mindig van. Ruhatöltet mennyisége nincs rá befolyással, akkor is van, ha kevés, akkor is, ha sok.
Hogy a magasabb hőmérséklettel van összefüggésben, vagy bizonyos mennyiségű idő elteltével, ill. fordulat megtételével, azt nem tudom.
a végén meg E08 hibakódot ír ki. Ha simán kézzel megtekerem nem akad sem a motor sem a dob. Levettem az ékszíjat úgy is ez van. Szerintetek motor vagy elektronika? Mit tehetek?
Az allergiás miatti heti ágyneműmosás nem jelent túlterhelést. Normálisan is ez lenne a módja. Nem emiatt ment tönkre. Nem topictéma, de ha szőnyeg van nála, (és máshol) azt ki kellene hajítani és parkettát, vagy pvc-t lerakni.
Azért nem végig volt meg az átlag napi 1 mosás, mert az allergia csak 2 éve derült ki, meg amikor új volt a gép, a gyerekek még kicsik voltak, de már akkor is öten voltunk, azért az termel ruhamennyiséget, különösen a téli félévben.
Ami azt illeti én éppen mostanában cseréltem csapágyat és szimeringet a mosógépemben. Nem először, legutóbb talán 2010 vagy 2011-ben ugyanebben a gépben. Csapágyat, szimeringet meg számolatlanul cseréltem már életemben autótól kezdve a betonkeverőig mindenben a ház körül. Mi is mosunk naponta átlagban legalább egyet, de nyáron akár napi kettő is sokszor lemegy. Pontosan nem is tudom számon tartani, de 1-2-3 napos vendégeket fogadunk 2 helyen, plusz a mi háztartásunk... el lehet képzelni mi ágynemű van.
Most is ugyanúgy csináltam mint mindig, semmit sem másképp. Ezúttal a csere után néhány héttel az enyém is elkezdte pontosan azt a fajta nyöszögést csinálni amit te is írsz. Csak mosáskor, centrinél kussol. Üresben, szépen lassan forgatva is nyüszít. A vadi új alkatrészekkel.
Én már átnéztem, és mivel mást nem találtam teljesen biztos vagyok benne hogy vagy a szimering , vagy a csapágy tömítőgyűrűje csinálja. Egyébként szépen forog. Gondolom egyetlen csepp további szilikonzsír megoldaná a dolgot, de ugyebár nem hozzáférhető, szóval hallgatjuk a nyüszítést jobb híján. Amúgy inkább szorosabb legyen a szimering, mint hogy ne zárjon...
Ami még nem romlott el, azt ne javítsd meg. Lehet hogy még két évig elnyöszög, ha valóban csapágyas lesz azt úgyis észreveszed majd. Majd átkelsz a folyón,ha odaértél - dakota közmondás :-)
a hozzáértők fele azt mondaná, hogy örüljek, hogy ennyit bírt, vegyek újat, nagyobb teherbírásút minél több év garanciával.
Így van. Minden elköltött Forint a régi gépre, elég kétségesen éri meg.
A felültöltős AEG-ELUX mosódobja egységesen 42 liter(biztosra vehető, hogy mindegyikben ugyan az a csapágy van). A régiekre 5.5 kg írtak a mostaniakra meg 6-7-et. Ahogy a marketing érdek kívánja ...
Felvehetted volna telefonnal, hogy halljuk a hangot, mert akár szíj hang is lehet!
Köszi a választ, a megnézéssel nem sokra megyek, mert nem értek hozzá...nyüszögésre viszont szerelő nem jön ki, csak ha már el is romlott.
Ma megfigyeltem, mikor nyüszög: nem feltétlenül mindig. Terheléstől nem függ, amennyire észrevettem, de nálunk nagyobb terhelést kap, napi átlagban egy mosás megy, mert van allergiás a családban, aki miatt hetente ágyneműt kell mosni 60°C-on, viszont amikor beindul a centrifuga, akkor egy bizonyos fordulat fölött egyértelműen megszűnik a hang, és nem pedig elnyomja a motorzaj.
Ha csapágyas, azzal lehet mit kezdeni?
Mert tudom, a hozzáértők fele azt mondaná, hogy örüljek, hogy ennyit bírt, vegyek újat, nagyobb teherbírásút minél több év garanciával.
Nem vészmadárkodásnak szánom, de az egy surlódó hang, ami melegedéssel jár. Jön utána a következő gond. Az enyém most múlt 5 éves, (AEG ~170 eFt) de már csapágyas. Ismerem a nyüszítést :) Ez sem engedte a vizet, de a hangja szépen kifejlődött. Nem kapott extra nagy terhelést, hármunkra mosott.
Van egy 8. évében járó, eddig hibamentesen működő AEG felültöltős mosógépünk, márkán belül az akkori legegyszerűbb kivitel. Az utóbbi kb. 1 hónapban érdekes hangjelenséget produkál, olyan hangot ad ki, mintha egy kiskutya nyüszítene. A hang egyértelműen a dob forg(at)ásakor hallható a mosó fázisban. Feltételezem, hogy centrifugáláskor is lenne, csak nyilván a magas fordulaton pörgés zaja elnyomja. Ezenkívül semmi más rendellenesség nem hallatszik, vagy látszik, a ruhákat rendben kimossa, nem ereszti a vizet, teszi a dolgát, ahogy korábban is.
Kell-e aggódni, előszele ez valaminek, vagy ennél nagyobb baja sose legyen?
El tudok képzelni olyan verziót, hogy direkt loccsint bele egy kicsit, hogy híguljon. Igenám, de ha eleve megtunkolták jó magyar szokás szerint a helyét, akkor a kis hígítósvízzel túlcsordul és hopp, a harangszivattyúban már nincs megállás.
Kevesebb löttyöt kellene csak oda rakni.
Amikor az elöltöltős éppen nem tölti a vizet, (hallatszik mikor csorog bele) kihúzni a fiókot és meglesni gyorsan van-e még büdösítő a helyén, vagy már eltűnt. Ki kell sakkozni mikor tűnik el. A legutolsó öblítővízzel kellene csak eltűnnie, tehát az első két öblítéskor is ott kell még lennie.
A mosószert viszont rögtön az elején benyomja a legelső víz beeresztésekor, tehát annak azonnal el kellett tűnnie.
Nálam nem folyik le elöbb az öblitő, annak ellenére, hogy tényleg a legelején spriccel oda is vizet. Biztos, hogy belement már az elején ecet? Késöbb teljesen üres volt az öblitőrekesz vagy esetleg víz volt benne (ami lehetett az ecet is)?
Üdv! LG mosógép tulajoktól kérdeznék: Tapasztaltátok-e, hogy az öblítőt kinyomja-e a gép hamarabb (már az első vízfeltöltéskor) a gép? Noha én nem használok öblítőt, csak ecetet teszek a helyére (és még mosóparfümöt akarok venni az ecethez), de ma már az elején beleöntöttem és nem öntöttem a szint fölé, mégis belenyomta az első mosóvízbe. Régebben is panaszkodtak erre a problémára LG tulajok, igaz külföldi fórumokon más mosógépet használók is. Az amúgy is fura, hogy a mosás kezdetekor kis vízadagokat kezd nyomogatni a gép, mielőtt rendesen elkezdené megtölteni az üstöt, de hogy nemcsak a főmosás (II) rekeszbe nyomná, hanem az öblítőszer rekeszébe is, azt most vettem észre, hogy közben kihúztam a fiókot és épp vígan az öblítős rekeszbe nyomta a vizet. Máskor azt hiszem kicsit később öntöttem bele az ecetet, azért maradt a helyén. A gyártó mindig azt mondja, hogy akkor mehet ki hamarabb az öblítő, ha túltöltöd a tartályát.
Kádba kell engedni a vizet a ruhamosásról, pokrócát abban előkiáztatni, nem egyből a gépbe dobni. A nagyja mosás ezzel meg is lesz.
Mindenképpen elöltöltőset vegyél, a nagy dobátmérő miatt, a felültöltős 47cm-es dobjában nem tud annyira dobódni és az 1400-as centrifuga kerületi sebessége is kevesebb, mint egy elöltöltős 50-52cm-es dobjának 1400-as fordulatán a kerületi sebessége. Mindenképpen nagy centriset keress, a kutyapokrócnak olymindegy, de jóval hamarabb meg fog száradni. Ha nem áztatsz kádban akkor viszont nyomj rá egy előmosást, az szintén kivizi a nagyja trutyit. Olyat keress még aminek a szűrőjét minden különösebb bűvészkedés nélkül, egyszerűen tudod tisztítani.
A szárítósdit felejtsd el, inkább egy külön szárítóval jársz jobban. Így ki tudod szedni a kutyáét és mehet be a tiéd. úgyis van egy pár váltás pokrócod. A kutya fekhelye alá tegyél egy kombi autóba való csomagtartó tálcát, biztos ami biztos.
Sziasztok kérdésem az lenne hogy wirhpool awo/c 6340 mosógépen f-08 hibakód. Fűtőszál szakadt volt kicseréltem,az biztos hogy fűt mert meleg az ajtó de most is f-08 al áll le.nem tudom hogy kell -e resetelni vagy szervízmenüben nullázni. Segítségeteket előre is köszönöm
Szervusztok, van itt kutyás kolléga? Milyen mosógépet használtok? Szőr + homok ugye elég erős terhelés. Az egyik labim inkontenincás kezd lenni, kb naponta mosom a takaróját és fürdőszobaszőnyegét. Ha nagyon pisis, nem rázom ki a.homokot, csak bevágom a gépbe... a 11 éves AEG csapágya kezni megadni magát. Ismertek erre való gépet? Bonusz szárítós, 8-10 kilós (csak mert erősebbnek gondolom a motorját) ár 1-200e kb
Ha ki kéne kapcsolni, az már rég rossz, annak időjárás-, így orkánközeli esőállónak kell kivitelezve lennie. Persze van, amikor ezt nem sikerül megoldani, Tesláék pl. leégették pár Walmart(?) tetejét...
(másrészt hogyan kapcsolod ki ugyebár, ha süt a nap és sorba vannak kötve a panelek, akkor ott meglesz a feszültség, hacsak le nem takarod).
Eleve úgy kellene megépíteni, hogy forró vízzel/fagyállóval/denaturált szesszel vagy azzal ami jobb arra a célra, le lehessen mosni. Simán el tudnék képzelni "nagynyomású" szórófejeket a panelek oldalán mint amilyen a kocsi szélvédőmosó fúvókái, és ebből spriccelné le a koszt. Vagy mint a fényszórómosók. Nem kell oda ablaktörlőlapát, semmi mozgó alkatrész. Értelemszerűen nem 42 fokos déli dögmleegben kell rázúdíndítani, hanem este, vagy reggel. A galambszart úgyis csak egy többnapos fullos áztatós eső fogja levinni.
Engem nem kell meggyozni, en is azt mondom, hogy slag, letra, es nyeles ablakmoso-szivacs, tehetosebbeknek robot :) Es erdemes is tisztitani, mert akar 20-35%-kal is tobbet termel tisztitas utan egy hosszu ideje magara hagyott panel, ami azert igen jelentos kulonbseg, ha nekem lenne, en havonta tisztitanam :).
Tényleg a galambszar. A kocsi szélvédőjén pl ha csak simán ablaktörlőzöm mosófolyadékkal, akkor szépen elkeni 1 cm2-ről 5cm2-re. Ennél erősebb fizikai behatást nem tudok alkalmazni egy tetőn lévő napelemre, amihez valószínűleg egy néhány méteres bökővel tudok elérni még ha az ereszig fel is létrázok. És évente több ilyen pottyantás van, 70-80 fokon odasütve. Mi a tapasztalat?
Lószart se ér az a nanoizé. Az esti párával ráhulló por ott fog maradni, ahogy a galambszar is. Úgy kell megcsinálni, hogy tisztítani lehessen, vagy legalább egy szélvédőmosó spricckoló-szerűséggel időnként le lehessen takarítani. A tök függőleges ablak is összetrutyisodik.
Egy random LG panel: Output Warranty of Pmax Linear Warranty* * Improved: 1st year 98%, from 2-24th year: 0.3%/year down, at 25th year: 90.8%
Esot fene tudja, szerintem tud ugy por megragadni rajta, hogy sima eso keves neki, kell egy kis fizikai nogatas, mert ennyi erovel egy auto szelvedojet sem kene sosem lemosni (jo, a napelemen biztos supar nano coating ize van, de akkoris, no meg ennek a marketinghanyadosa is kerdeses).
A mai modern napelemek 20 évig nem veszítenek a teljesítményükből sőt bemértek 23-25 éves napelemeket amik 250W névlegesek voltak (akkor, ma 340W-t tudnak), és a 250W-os elemek 23 évesen 256W-ot produkáltak.
Frissítsd a tudásod.....
A toshiba és a sharp napelemek specifikációja úgy van megadva hogy 20 év távlatában a névleges teljesítményük 98% produkálják, erre garanciát vállalnak.
20 ev utan 80%-os teljesitmenyt igernek jellemzoen, tehat a 2-3%-nyi teljesitmenycsokkenes ennek duplaja, triplaja. Letakaritani meg negyed- felevente eleg...
Egy ház akkor van kész, amikor odaáll a dózer és intenek neki: "tolhatod".
Addig sose.
Nekem is fel kell hamarosan újítanom a tetőt (pedig még alig van 30 éves de mondjuk más "eredeti" darab még a főfalak van meg azóta), erősen gondolkodom napelemen. Bár én inkább sziget-üzeműt szeretnék, nagyrészt vagy teljesen függetlent az meg nem éppen occsó meg joxabályilag is erősen problémás.
Nálunk 20A-es kismegszakítón jön a delej. Jövőre tervezem a szigetelést megvastagítani, de előtte a külsőfali szabványosítást, betáp bővítést csináltatom meg, mert napelemet (kb. 5 KW-os rendszert) is szeretnénk a házra, tetőfelújítással együtt. A fenébe. 2006-ban lett kész a nagyrenováció udvarral, kerítéssel együtt és mostanra ismét ott tartunk, hogy újra szórhatjuk rá a pénzt. Sosem lesz ennek vége, de remélem az én élettartamomat már ki fogja szolgálni ...
A szárítógép nem tudom mennyi ideig fűt, egy mosógép programtól függően olyan 10 percekig szokott 2000W-al menni. A smucigok pedig képesek 0,75mm2-es tápkábellel szerelni. Ha rádugsz egy fogyasztásmérőt, látni mikor megy 150W-al (az idő 90%-ban amikor ide-oda lötyköli 15mp-ként) és mikor 2kW-al, na ha ilyenkor megfogod a betápot, érzed, hogy meleg :) De mivel szabadonlóg, tud hűlni így minden szép és jó. Na de pont íhy melegszik minden drótozás is a szerelvénypanelen... Kivan találva minden apró részlet. :(
Csak mondom, hogy az AEG kondis szárítógép 2800 Wattot (12,7A) vesz fel csúcsban a hőszipkás verziója 900 Wattot (4A).
A lényeg. A feleségem kijelentette, hogy neki kell új mosógép és szárítógép, amiket egyszerre is szeretne használni!
Az AEG-nél így néz ki a csúcs fogyasztás: mosógép 2200 Watt kondis szárítógép 2800 Watt ami összesen 5000 Watt (22,7A). Ez nem kevés egy kábelre, sőt ha valakinél 30A-es betáp van, gyorsan elfogy a rendelkezésre álló kapacitás!
Nálnuk a Samsungok papír szerint: mosógép 2200 Watt, szárítógép 600 Watt (520-560 Watton szárít) = 2800Watt (12,7A) Ez egy 1.5 mm2-es kábelbe bőven belefér!
Csak egy tapasztalatot szeretnék megosztani. Azok akik szárítógép vásárlásán törik a fejüket. A kondenzációs 1600-2000 wattot fogyaszt óránként, ami azon túl hogy költésges (bár fogalmazhatunk úgy is hogy villannyal fűtesz, ami egy pozitívum ha nincs jobb) én nem ajénlanám aluminium vezetékhez (40 éves ház pl, 40 éves vezetékkel). A másik opció a hőszivattyús. Én ilyet vettem. Whirlpool, 850 wattot fogyaszt óránként, a dugalj nem olvad meg... Nagyon jó meg minden, csak a gyerekek pókemberes ruháit roncsolja, még alacsony hőfokon is. Nem egyből, úgy hogy néhány ilyen szárítás belefér. A másik gép ami rajtunk segített, az a páramentesítő. 50,000 ft körül van. 300 watt óránként. 10 óra alatt megszáírt egy töltet ruhát, közeben ennyivel fűt, és sokkal csendesebb mint a szárítógép. Csak ugye vasalni kell utána a kiterített ruhát. Szóval az asszony szárítógéppel és páramentesítővel oldja meg a dolgot.
Tudnátok házi praktikát javasolt berohadt csapágyra? Egy régi Electrolux gépben akartam csapágyat cserélni de rá van rohadva a tengelyre. A csapágyhazat ki tudtam tekerni félig de a csapágy nem ugrik le a tengelyről.
Így néz ki, a középső csavar és anya már lekerült, alatt van a tengely. Ez még nem a kitekert állapot, a házat félig ki tudtam tekerni a dobból.
Szép napot kívánok Mindenkinek!Egy ujonnan vásárolt Electrolux EWT1062IFW ,...az érintőgombos kezelőfelületen,a panelnél,jobb oldalt,mind a 4 apró visszajelző LED-jénél,egy kb fél-centis karcnak tűnő,vékony csík van,ami szinte alig. ill. megfelelő szögben látszik csak. Ennél a típusú készüléknél,a kezelőpanel esetleg le van fóliázva,és ez a fólia lehet,vagy tényleg karcok? Nagyon szépen köszönöm előre is.
Ha belegondolsz, minden mosószer felhabzik, ha túl van adagolva, párszor belefutottam, amikor a koncentrált mosógélt is véletlenül a normál adagolás szerint raktam a mosógépbe.
Valószínűleg azért habzott fel, mert az ilyen tablettába az edényeken lévő zsírt is beleszámolhatják, és még a géped sem lehetett túl piszkos. A hab miatt nem tölthette magát tele, aztán a kevés víz miatt még jobban felverte a habot.
Én már régóta nem használok tisztítót, a gép egyébként egy 19 éves Bosch. Szerintem a lerakódás nagy része akkor kerül a gépbe, ha az ember a leghosszabb programot használja. Mivel a tabletta a fő programban esik be, az előtte lévő hidegvizes öblítés és főleg az az előtt levő melegvizes előmosogatásnál mosogatószer nélkül keringeti a zsíros, trutyis vizet. Én azt szoktam, hogy egy kanál trisót(szódát, szódabikarbónát, mosogatóport, a lényeg, hogy valami lúgosat) teszek a gépbe ilyenkor (csak simán az ajtóra becsukás előtt), az az első programnál is tisztít, és nem rakódik le semmi.
A folyékony Somat baromi drága, eddig az Aldi-s folyadékot használtam, de most találtam ezt az Alza.hu-n nagyon jó (kb. fél) áron. Mivel a mosogatáshoz a Somat tabletta vált be, gondoltam teszek ezzel is egy próbát (az Aldi-s tablettától pll. büdös volt a gép, de Somat-tal sosem az, és a korábbi büdösség is elmúlt 2-3 Somat-os mosogatás után).
Folyékony Somat vagy Finis tisztítót használok, de úgy, hogy a szűrőket kiveszem lentről (a műanyagot szétszedem), kiteszem a legalsó tálcára és a legmelegebb-legintenzívebb programmal mosatom át a gépet kb. 3 havonta. Nálunk ezek a cuccok hasznosnak látszanak, úgyhogy nem keresek helyettük mást.
Mivel a mosogatógép topic 21 napja csendben van, inkább itt kérdezem, a fórumozók egy része aki ott olvas, itt is olvas - ahogy tapasztalom.
A legegyszerűbb Bosch mosogatógépről van szó, SMS40E32EU, semmi kijelző, csak 3 program meg egy öblítő mód, felező és időzítő 3-6-9 órára.
Sikerült jó áron vennem Somat géptisztító tablettát. Olyat, amit mosogatás közben kell vagy lehet használni, bepakolt géppel, mosogatószerrel (tabletta, gél, kapszula - ki mit használ alapból) együtt, nem üresen járatva.
Én azért ennyire nem bízom a vegyiparban ezért edényt nem tettem a gépbe, csak fogtam egy Somat tablettát, betettem az adagolóba, meg ezt a tisztító tablettát a gép aljába, ahogy írta a leírása. Éppen akkor töltöttem fel sóval is a gépet mert már jelzett.
A tisztító tabletta vízben oldódó fóliába van csomagolva, egyébként aprószemű granulátum.
Indítottam egy 65 fokos programot, edények nélkül.
A gép alapvetően kétféle módon tud lögybölni, kétfajta hangot ad a víz áramlása ilyenkor a gépben. 3 éve hallgatom, jól ismerem.
Na most az egyik lögybölési fázisban egyszer csak hallom, hogy fele ideig jön a rendes hang, majd nem hallatszik víz, csak a szivattyúzás zaja, pedig az nem szokott ilyenkor hallatszani. A szivattyúzás hangja is olyan volt, mintha szárazon járna, vagy erőlködne.
A gép váltogatja a kétfajta mosást, a másik mosás rendes hangot adott, de ez a fajta csak ilyen félig-meddig működőt. Arra gondoltam, esetleg a granulátum eltömítette a járatokat.
Ez az első 5 percben volt és a 65 fokos program több, mint 2 órás. Tartottam tőle, hogy kipurcan a gép, így végül leállítottam, nyomtam neki egy szivattyúzást.
A leszivattyúzás sem tartott olyan sokáig, nem hallottam olyan sokáig lefolyni a vizet a lefolyóba.
Félve nyitottam ki a gépet de nem volt benne víz, ellenben a gép alja 1-2 cm vastag habbal volt borítva ami intenzíven pattogó hangot adott, ahogy bomlott le.
A mosogató tabletta még a tartóban volt, mert a 65 fokos programnál 15 perccel a kezdés után ejti csak be a kis ajtó nyitásával.
Indítottam egy 45 fokos, 40 perces programot.
Továbbra is szokatlan hangok voltak. Lement a program, kinyitottam a gépet és a hab ugyan úgy ott volt!
Ekkor indítottam egy 15 perces öblítő programot. Ez hideg vizes. Lefutott. A hangok már rendben voltak. Kinyitom, a hab kicsit visszahúzódva még mindig ott.
Fogtam egy papírtörlőt és kitörölgettem a kemény habot a gép aljáról. Majd kiszedtem a szűrőt, kimostam, de nem sok minden volt benne, nem szokott lenni, mivel alaposan leöblítem a kajamaradékokat mindenről mielőtt a gépbe teszem, hogy ne rohadjon ott a szűrőben. Nem is szoktam nézni a szűrőt pont ezért. Mindegy, azért átmostam.
Ezután ismét hideg vizes öblítést indítottam, de pár fordulat után leszivattyúztam a vizet. A habnak nem volt nyoma.
A biztonság kedvéért végigfuttattam egy hideg vizes öblítő programot. Ezután még találtam egy kis habmaradékot az alján, így megismételtem az öblítő programot.
Végre eltűnt a hab.
Na most ez mi volt? A tisztítószer habja annyira kemény hogy nem bír vele a gép? Vagy nem kell aggódni akkor se ha olyan hangja van mintha üresen járna a szivattyú? Vagy valamit rosszul csináltam?
Örülök hogy nem tette be edényeket mert akkor lehet hogy még azokról is moshattam volna le a habot.
Nekünk több mint 3,5 éve van ilyen Beko mosógépünk. Teszi a dolgát, nagyon szeretjük! Remélem nektek is beválik. (Hátul alul ne felejtsd el kivenni a hungarocellt, legalábbis régen tettek oda is a dobrögzítés miatt!) Egyébként tényleg nagyon jó áron vetted!
Jópár hét hezitálás után megvettük az új gépet (már az utcán a ház előtt sétálva hallani lehetett a csapágyas Elux-ot ha centrifugált). Sikerült rábeszélni zasszonyt 45 -> 54cm bővítésre, ezúton is köszi.
Végül a minél hosszabb garanciaidő és persze az inverteres motor lett a két mérvadó szempont, így a Beko háza táján nézelődtünk (AEG adott még 4 év garit akcióban, de az Elux házasság miatt szóba se jött)
Beko WMY 81483 LMB2 lett a befutó. Ha esetleg még valaki hasonló konstruckióban gondolkozik, a szokásos 118e körüli ár helyett vasárnapig 95e az Auchanban. Jár hozzá ingyen házhozszállítás és 20e értékben Auchan ajándékkártya, szóval ténylegesen 75e az ára, ami eléggé bajnok 5 év gariért és inverteres gépért.
45e lett volna a még nem két éves csapágyas Electrolux csoda javítása (vagy 30e, ha én szerelem ki a dobot és viszem el a műanyaghegesztőhöz, de az én időm drágább lett volna, mint 15e), szóval ha úgy vesszük, évi 6 ezer forintért vettünk 5 év nyugalmat...
Aeg vízlágyítós L9 sorozatú gépe van valakinek? Nem kerül többe a só mint a megspórolt mosószer? vagy így kevésbé vegyszeresek a ruhák mosás után? Olyan elektromos kazán stílusnak tűnik, de lehet én vagyok gyenge agyban
Ilyen gyakran történik hogy letörik néhány dobtengely rögzítő szegecs/csavar feje?
Whirpool AWT 2284-ben szegecselve vagy csavarozva van a dobtengely?
Eddig azt hittem "csak"elgörbült/elrepedt a dobtengely és cserélni kéne-mert a csapágyház felől nézve a dobot tekerve az üst műanyag oldalát eléggé mozgatja a tengely közelében,mindha nyolcas lenne benne.
Gondolom a végülis ugyanaz a következmény,dobtengely csere.
A gázsütőnél is ez szokott lenni ha nem kóser. A mágnesszelep-rögzítőt be kell lökni egy plusz mozdulattal. Nem pumpálni kell, nem nyomva tartani kell, hanem belökni hirtelen.
Nem is tudtam, hogy a mosógép elindításához szakma kell :) A javításához viszont igen, van is itt ilyen a topicon, de úgy gondolom, baromira rühelli már az önjelölt mosógépszerelőket, ezért csak akkor szól hozzá, ha már elöntötte a topicot a mosóvíz vagy a szennyes.
Viszont a Whirlpool felültöltősünk már volt kb. másfél évtizede, amit 6 éves korában dobtuk ki, (kb. 4 évesen volt csapágycserés.) A Mmarktbeli ismerős eladó, aki történetesen Whpool trikót hord mostanában az áruházban, pár hete gyorsan elhúzott a Whpoolok sora előtt, amikor mosógépet ajánlott az egyik családtagnak. Én csak azt írtam le, mit nem vennék, senki nem mondta, hogy Te mit vegyél.
Anno a Zanussi ZWQ5100-ast is a sárba fikázták,max. 3 évet jósoltak neki, kerek 8 évet ment napi használatban,a belét kihajtva,végig kifogástalanul....semmi szükségem komolyabb gépre, semmi affinitásom 150-200 000-et kiadni egy mosógépért,köszönöm a releváns hozzászólást,bár én kissé szakmaibb megközelítésű segítségre/véleményezésre apelláltam... :-))))
Szép estét/napot Mindenkinek!Egy Zanussi ZWQ5100-ast váltanék 8 év aktív szolgálat után végleg megadta magát. 2 konkrét típus közt hezitálnék,ezügyben kérek szépen releváns tanácsokat:WHIRLPOOL TDLR 55110 (80 000Ft), ill. INDESIT BTW A61052 (75 000 Ft) méretben ugyanekkorák jöhetnek csak szóba,csak felültökltősök,ez mindkettő majdnem pontosan megegyezik a régi Zanussi specifikációival. Melyiket érdemesebb vásárolni?
A történethez még annyit hogy a mosógép típusa alapján keresve nem találtam szénkefét. A hivatalos szervizoldalon sem. A gépet újra szétszedve a motoron lévő címke alapján tudtam kideríteni, és a szénkefe oldalán - mert egyébként ilyen szénkefét a szerviz árul - sincs ez a típus felsorolva!?
Igen. Megnéztem a motor pontos típusát, abból a neten kiderítettem hogy milyen szénkefe kell bele, és aztán a Kofex kft-től vettem egy pár utángyártottat. Így postai díjjal együtt megúsztam 7.000Ft-ból.
Kap áramot, csak nem eleget, azért nem bír centrifugálni. Elkopott a szénkefe, és nem érintkezik rendesen. A méréskor megmozgattad, azért működött még rövid ideig.
Van egy AEG Lavamat 42230 típusú mosógépünk, olyan 15 év körüli. Múlt héten mosás közben megállt és csak villogott. A ruhák vizesek voltak benne, de az alján nem volt víz. A kezelési utasításból sok nem derült ki, de vasárnap tudtam vele végre foglalkozni. Kitisztítottam a kifolyó szűrőjét, ami bizony tele volt bolyhokkal. Gondoltam ezzel elintéztem. Sajnos nem. A készülék ha öblítésre állítom, akkor enged be vizet, ahogy kell. Ha ürítésre állítom, akkor ki is szivattyúzza, ez is rendben. Viszont centrifugázás üzemmódban valamit zörög néha, aztán annyi. Ezek után szétszedtem és azt láttam hogy a dob nem forog soha. Ez azért nem jó hír, úgyhogy nagyon szétszedtem, próbáltam a motornál mérni. Ez egy szénkefés motor, fázisceruza szerint kap áramot. Még jobban szétszedtem, mert szerviz leírást sehol sem találtam hozzá. Megnéztem mi a vezérlő típusa, de okosabb ettől sem lettem, viszont minden lehetséges kábelt lehúzkodtam, aztán szépen összeraktam újra. Közben találtam hozzá való panelt, 70.000 Ft-ért, hát ezt biztos nem rakatok bele.
Még szöszöltem vele, már eltelt vagy 3 óra, úgyhogy feladtam és összeraktam. Kíváncsiságból újra bekapcsoltam és láss csodát működik a centrifugálás. Meg a mosás is. Az öröm máig tartott, amikor is összesen olyan 4-5 mosás után megállt ugyanazzal a hibával. Szétszedtem újra, a motor most sem viszi a dobot, viszont ennek ellenére nekem melegnek tűnik. (Nem forró, csak kézmeleg.)
Égésszag nincs sehol, de a vezérlő panelen találtam egy kis kormot, a képen látható tekercsnél.
A motoron és a vezérlőpanelen kívül lehet bármi hibás? Magyarán megéri szerelőt hívnom? Mert ez a kettő horror áron van.
Kedves Topic tagok, szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy Siemens WM14T440BY mosógépem. Időnként túltölti a dobot mosás közben vízzel, közben villog a csap szimbólum és csipog. Nem minden esetben csinálja, van, hogy hetekig semmi. Kissé tanácstalan vagyok, mert már a vízbeengedő mágnesszelepet kicserélték, illetve a presszosztát is erre a sorsra jutott, de ennek ellenére a szerviz csak vakargatja a fejét és nem tudja mi baja. Hallottam olyat, hogy a mosógépben található egyensúly szenzor /balance sensor / súlyautomatika- nem működik megfelelően (előre elnézést ha nem így van, de ez az optoszenzor?), ennek a cseréjével meg lehetne oldani a gondot. Valaki járt már így esetleg vagy tudna- e segíteni? Hálásan köszönöm előre is.
Ez akkor fasza megoldás, ha a masina érzékelvén a beleöntött 1 litert, rögtön szivattyúzással kezd. Felültöltősnél ez biza beléphet a képletbe, elöltöltősnél rá lehet nyomni a fiókon át.
Kádba kell engedni a vizet, de még jobb, ha saját megoldással, eleve külön tudnád gyűjteni. A mosóvíz kivételével az öblítővizeket (3*10 liter) vödörbe gyűjteni, majd szükség esetén wc-ben, autómosáshoz felhasználni. 1 mosás kb 50 liter.
Van szárító gép, az pont Aeg, volt már többször baj vele, 3x kellett szervizelni, az utolsót magam intéztem mert már lejárt a garancia. Egy kicsit jobb tartósságot vártam az Aeg márkától. Átcímkézett elux. Nem tudom a mostani mosógépeinél is így van-e. A 4 év gyári garancia azért elgondolkodtató, jobb mint a garinak csúfolt biztosítás. A gőz funkciót meg úgy látom egy bizonyos ársáv felett bele rakja majd minden gyártó. Egyik legfontosabb szempont a kévés víz és mosószer felhasználás lenne, mert saját szennyvíz tisztítónk van, ne terhelje feleslegesen.
Keresnék szakembert, aki egy mosógepből kimentett motornak a bekötésében tudna segíteni.
Egy Whirlpool awg 852-600-ból van, de semmi felirat nincs a motoron. Képem van róla, és a kábelek csatlakozójáról, ha valaki tud segíteni az alapján, akkor csatolom.
Sziasztok, hamarosan új házba költözünk, végre elfér majd egy normál méretű mosógép, a régi keskenyet nem visszük magunkkal. A házban vízlágyító fog működni, ez biztosan jót tesz majd az új mosógépnek. Eddig LG keskeny, inverteres gépet használtunk, amit 4 éve szintén fórumon ajánlottak, be is vált, még ma is szépen működik (persze vízköves szegény). Ezért most is az LG volt amit először megnéztem, 150- 200e környékén. Itt már vannak az 1400-as 8-9-10 kg-os gőzfunkciós masinák, wifivel. Aztán eljutottam a BOSCH-hoz, ahol viszont az IDOS automata mosószer adagolással találkoztam. Nem tudom melyik márka lenne manapság a jobb választás, melyik a nagyobb marketing bullshit, a gőz funkció, vagy a auto mosószer adagolás? Az utóbbit a feleségem már le is szólta, mondván majd ő adagolja, úgyis másfajtát használ fehérhez, színeshez, stb.. Jó lenne ebben az ársávban maradni, de ha azon múlik egy hosszú távon megbízható nem átverős gép, egy kicsit hajlandó lennék még áldozni rá.
Szegény ember, akkor marad a 45-ös mellbőségű elöltöltős. Vedd meg ami a zasszonynak tetszik, te meg rakd rá a tetejére, hogy ne ugráljon centrizés közben még annyira se.
Ooo nem akarod tudni... Színenként mosunk kb., egy töltet 3-4kg max, cserébe sokszor keveset. És pakolni is kell tudni a tetejére ezért marad elöltöltős. Ezek adottságok, mint ahogyan az asszony is. Egy válóper sokkal dragabb lenne mint pár évente egy új mosógép. Ja és szeretem is az asszonyt, tehát marad. ;)
A mesében. ki van találva, hogy újat akarj venni 5-8 év után. Ha nem ragaszkodsz az elöltöltőshöz, vegyél felültöltőset, annak könnyen cserélhető a csapágya és ha egy picit is belegondolsz, láthatnád, hogy jóval egyszerűbb, lég ha csak az electrolux felültöltős adagolóját megnézed.
Persze mindenben lehet gyárilag szar, merciben is.
Heti 6-7 mosásra, gyerekek és tisztaságmániás feleség mellé miért akarsz 45 centis gépet? Szívatni magad? Pont az az, aminek meg sem szabad fordulnia a fejedben. Én betont is vágnék a helyedben, hogy elférjen egy normális méretű ;)
alapvetően nem olyan gépet keresek ami nem romlik el (mert olyan úgysincs...) hanem olyat, ami ha elromlik, szerelhető, ellentétben ezzel a mostani hulladékkal... létezik még ilyen?
Van egy két éves :( EWS1276CI Electrolux gépünk ami nagyon úgy néz ki, hogy dobcsapágy hibás. Ha üresen megpörgetem, enyhén morog, centrifuhálásnál elég hangos, szerintem egyre hangosabb.
Szervíz telefonon utánajárt, sajnos a csapágy nem cserélhető külön (vicc), 40-50ezret mondtak a javításra így, ami nekem már az a kategória, hogy inkább vennék egy újat.
A zajon kívül nincs baja, mos szépen Szabad tovább használni vagy cseréljük mielőbb mert komolyabb baj is lehet?
Heti 6-7x mosunk (nagy a család, koszosak a gyerekek, tisztaságmániás a feleség :)) Itt is az a mérvadó, mint más háztartási gépeknél, hogy olyat vegyünk amire a leghosszabb a garancia, mert úgyis mind elromlik, vagy vannak jobb márkák? Vennék én használt Miele-t is, de nem láttam 45cm mélységűt.
Ezelőtt egy másik Electrolux 5 évet bírt, előtte a sokat szídott Candy 8 év és még működött, mikor cseréltük.
Van egy Electrolux EWT1376HLW tipusú mosógépem ami mosás közben egyszer csak lekapcsol, majd kb. egy óra múlva újra indítható, a beállított program az törlődik. Hiba kódot nem ír, olyan mintha nem kapna áramot.
Minden "öblítőt" felejts el. Parasztvakító ipari lehúzás. Mosás tekintetében 2 nagykanál ecet tökéletesen elvégzi a dolgát, az öblítő csak bebüdösíti (összekoszolja) olyan szaggal amiről a nők azt hiszik, hogy tiszta. Pedig pont, hogy nem. Szerves anyag van benne, a penész pedig pont ezt szereti, a mosógépben mi van? sötét, meleg, víz és szervesanyag az öblítő jóvoltából. Ráadásul irgalmatlan drága, ha kiszámolnád az egységárakat. az öblítőé lenne 1 komplett mosás árának a fele-harmada, az összes többi a víz (csatornadíjjal együtt) áram, mosószer. Az ecet pedig elenyésző.
De a nők ezt soha nem fogják megérteni, szó szerint az orruknál vezetik.
Azt hiszem Lenor van most, Silan szokott még lenni, nagy ritkán Coccolino. Nekem is a Lenornál tűnt fel a lerakódás a gumi sarkában. Akkor ezt felejtsük el? Melyiket szabad használni?
Köszi
Sziasztok, jo reggelt! Szeretnek egy kis segitseget kerni, kivetelesen inkabb ugyintezes jellegu dologrol lenne szo es nem muszaki problemarol.
Adott egy Gorenje W8544N/I mosogep, amit egy ketszemelyes haztartasban hasznalunk, hetente kb 2-3 mosast megy. A problema az, hogy felevente, evente tortenik vele valami, volt mar benne motorcsere, ekszij javitas, most ismet szerelot varok mert fura zajt hallok belole.
A garancia meg ket honapot tart, a mostani a harmadik vagy lehet hogy negyedik javitas lesz mar. Azt szeretnem kerdezni , hogy tudtok e valamit arrol, meddig a pontig normalis egy haztartasi gep rendszeres ismetlodo meghibasodasa? A garancia nem feltetlen arrol szol hogy amig tart addig akarhanyszor megjavitjuk es aztan ha ezt az idoszakot a gyarto atveszelte , akkor mar minden problema ami eddig is jelentkezett ismetlodoen mar a fogyasztot terheli.
Probaltam kerdezni hogy mik a lehetosegeim termekcseret illetoen de a Gorenje ugyfelszolgalata teljesen elutasito volt.
Sziasztok! Egy régebbi Electrolux EWF 10040w mosógépről lenne szó.
Nejem hívott, hogy a mosás vége felé a gép levágta a Fi-relét és miután újra bekapcsolta, csak villogott az indító gomb, de semmit nem csinál. Én másnap hazaértem és elindítottam egy centri programot. Alig egy perc múlva nekem is ezt csinálta.
Lehúztam a sarukat a bejövő zavarszűrő kondiról és összekötöttem a vezetékeket. Elindult és több percig ment hiba nélkül. Gondoltam, meg van a probléma, elindultam venni hozzá, de nem kaptam, azt mondták hogy iktassam ki. Levágtam a sarukat és összekötöttem a vezetékeket. Viszont most megint nem akar semmit csinálni, csak villog a start gomb.
Tettem bele ruhát, hátha az üresség nem tetszik neki, de semmi és előtte is üresen szivattyúzta ki a bent maradt vizet. Az ajtóreteszelő elektronikát is átnéztem, de nem láttam hibát.
Van ötletetek? Illetve kerestem hozzá valami leírást, hogy valahogy ki lehet ütni/tekergetni belőle a hibát, de ehhez a típushoz nem találtam leírást/videót.
Köszi, valami ilyesmire számítottam. Mondjuk csak ezért most nem túrom elő a papírját.
A pucolásra nincs ötlet? Régen a másikat ha jól emlékszem ecettel és trisóval mosogattuk, elég jó lett, de már nincs kedvem hozzá. Egyébként valamelyik mosószerre, de még inkább valamelyik öblítőre gyanakszom.
Mivel aeg mosógépek vannak a családban, talán ezekről olvashattam, nyilván az apróbetűs részben, hogy semmilyen korrózióra nem érvényesíthető a garancia. Miért lenne ez másként bármilyen mosógépnél?
Sziasztok. 3 éves Whirlpool felültöltős mosógép tetején már látom a rozsdát, pedig minden mosás után szárazra van törölgetve. Mindig Whirlpool mosógépünk volt, tudtam, hogy rohadni fog, de ez kicsit talán korai. Van még egy év gyári garancia rá, ezt el lehet sütni vajon garanciális problémának?
A másik problémám, hogy büdös lett. A másikat régen valahogy kiganéztuk, nagyjából meg is szűnt a szag, csak már nem emlékszem, hogy hogy csináltuk. Nincs valaki szaki, aki ilyenre szakosodott?
Köszönöm.
Helyes. Ha közben belefutnál még ebbe-abba, azt is korrektúrázd. Ha valahol rohadásjeleket látsz, azt is csináld meg. S ha már szétvered, amit elérsz, kiskefével, üvegmosóval súrold tisztára, abból még sose volt baj.
Köszi a hozzászólásokat, meg vagyok győzve. A napokban szétszedem rendesen, de sztem maradandó alakváltozást szenvedett, különben már sikerült volna tegnap is megigazítani a külső bilincs levételével. Szóval valószínűleg rendelnem kell majd új gumit bele. A másikba meg csapágy szettet és szimmeringet. Megtartom azt is mivel nyugati oldalakon jó néhányan eléggé lehúzták az újabb kiadású Miele gépeket (pont ezt a WDA110-eset is), míg a 9xx sorozat közkedvelt. Nálunk is sokat kibírt már eddig is, a vétel után 2 kisebb baja volt meg a csapágy és szimering csere, de azóta 7-8 éve hibátlanul működik.
Pedig sokat mosunk, nálunk szinte minden egyes napon lemegy egy mosás egész évben.
Nem találtam semmi nyomát hogy bontva lett volna a gép. Az eladó sem az a mókolós típus.
Viszont tudom, hogy egy több ezer kilométeres, gondolom több napos költöztetés után került ide. Esetleg helytelen pozícióban szállították, nem rögzítették a dobot és ez miatt deformálódott a gumi, erre tudok még gondolni.
Végül is mindegy, amíg nem lyukas addig nem izgatom magam miatta, ha meg kilyukad akkor majd kicserélem. Nagyobb baja sose legyen.
A konstruktőrök hónapokig izzadtak vele, igazgatták, gyűrték, facsarták, hogy ezt az előremutató formát vegye fel az az úszógumi, te meg ki akarod egyenesíteni? Nem való neked mosógép!
Illetve van itt egy kérdés még az újabb masinával kapcsolatban.
Az üstszájgumija elég furán néz ki. Amennyire látom a belső fele a helyén van, mert csatlakozik hozzá valamilyen cső fölülről ami meghatározza a helyzetét, így a belső bilincset nem is vettem le. A külső rögzítőbilincset viszont levettem róla hátha sikerül megigazítani, de nem igazán akart jobb lenni, a végén csak visszatettem. Mostunk már vele egy kanyart és folyni nem folyik, csak ilyen furán fest.
Érdemes ezt piszkálni, vagy ennek ilyennek kell lennie?
Köszi. Végül megvettem, mert fiatal, keveset használt gép és olcsón adták. 55-ért hoztam el, az új ára meg 260 körül van.
Annyit látok, hogy a régebbi masina 20 kilóval nehezebb, a vízbevezető csövén van valami elektromos kütyü ami az újon nincsen és 1600 as a centrifugája , az újabbé pedig csak 1400.
Egyelőre gondolkozom rajta hogy nem adom el a régit sem, hanem megcsapágyazom ismét és megmarad tartaléknak.
Van valamilyen vélemény, illetve tapasztalat Miele W Classic géppel kapcsolatban? Egy amúgy jól működő de már kissé zajos W957-et cserélhetnék le most egy fiatal W Classic típusra... de érdemes? A W957-et egyszer már csapágyaztam úgy 8 éve, de elég nehéz munka volt nem annyira vágyom megint megcsinálni.
Szia! Az én Bosch mosógépem tegnap pont ezt csinálta. Ma megpróbáltam újabb mosást indítani, de leverte a biztosítékot. Mi volt nálatok a baj? Szervíz kell? Gondolom igen, holnap intézem is. Amúgy agyrém, 2 éves a mosógép....
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni a szakiktól. Van egy régi de nagyon keveset használt zanussi turbodry wds832c tipusú mosó-szárítógépem. Szép csendesen mos semmi baját nem észleltük eddig. Csak kíváncsiságbol megmozgattam a dobot,hogy lóg-e a csapágy vagy valami. Semmit nem tapasztaltam viszont a dobot hosszanti irányba ki-be lehet mozgatni kb 1-mm kotyogás érezhető. Mintha valami nem lenne kihézagolva,meghúzva,vagy ilyesmi.Mitől van ez és orvosolható-e vagy ez alapból ilyen? Köszönöm
A Beko 2 hét után füsttel működött. Valami az üstházban/dobházban? lehetett, mert az ajtó kinyitás után kijött a füst és a szerviz komplett cserélt rendelt volna bele. Én kivertem a balhét, és lett csereutalvány. Mondjuk eleve a helyi szervi el sem akarta vinni, mert nincs emberük, meg le van kötve a kapacitásuk...
Passz. Az enyém 27 éves és még nem rozsdásodott meg, pedig fogja a mágnes. Egyes ipari mosodai gépeknél szokták feltüntetni az anyagot: pl. dob, üstház, burkolatok: AISI 304 INOX acél, ami magyarul 18/10-es króm-nikkel acél.
"Az OptiSense® technológia a Beko szárítógépedben optimalizálja a szárítási ciklust, ezért nem kell kitalálnod, hogy mennyi időbe telik a ruháid megszárítása. 3 intelligens szenzor segít neked kiválasztani, hogy mennyire legyen száraz a ruhád és leállítja a szárítót, amikor ezt a szárazsági fokot elérik a ruhák. Nyirkos vagy száraz, a kívánságod számunkra parancs."
Na ez NINCS a legolcsóbb modellben, minden másban van.
Adatlap összehasonlítás szerint:
Szárítás ellenőrzés típus: Idő ellenőrzés
Míg a többinél:
Szárítás ellenőrzés típus: Szenzoros ellenőrzés
A tekerő gombbal perceket lehet kiválasztani. Hogy hány perc kell az egy táblázat alapján saccolható. Beko DB 7101 PA
Csak azokban a szárítógépekben nincs nedvességérzékelő, amelyek csak és kizárólag időre tudnak szárítani. Ezeknek a gépeknek a programkapcsolóján nem ruha tipus felírat van, hanem csak percek. Pl: 10 , 20, 30, stb.
Ezek légkivezetéses gépek, nagyon ritka köztük a kondenzációs.
Szerencsére már nem találni ilyen "primitív" gépet , mert bizony ezekben, ha az ember rosszul állította be a szárítási időt, tudott meglepetést okozni a végeredmény.
Ha ennyire bizonytalan vagy, akkor megerősítésként a döntésedhez írj egy e-mailt-t, vagy hívd fel a BEKO-t. illetőleg annak a gyártó képviseletét, amelyiket kinézted.
Akármelyik gyártó gépét választod, jól fogsz járni vele, szeretni fogja a család első perctől -:)
Szennyvízcsövet kösd le, tedd kádba. Ha itt sem, akkor padlóra, lavórba. Magától, szivattyú nélkül ki kell csorognia mint a keverőtárcsásból. Ha nem, akkor el van dugulva a dob és a kifolyócső között valahol, tehát szétszedni ripityára a csöveket és kiganézni kézzel. Szivattyút vedd ki, nézd meg kopaszon forog-e, nincs-e véletlenül ledarálva a lapátja, vagy elfordul esetleg a tengelyen. (ennek a kettőnek az esélye 0,01%, de ki tudja)
Majdnem megvettem a beko legolcsóbb szárítógépét de eszembe jutott, hogy nem tudni, rozsdamentes-e a dobja... Ez mennyire gáz?
A másik hogy nincs benne szenzoros nedvesség érzékelés. Gondolom ez sem ártana, ne egy előre programozott ideig működjön, hanem amíg nedves a ruha. Ez utóbbi csak a legolcsóbb modell sajátossága.
Sziasztok Electrolux EWF 12680 W típusú mosógépem van. A problémám az, hogy a gép nem ereszti le a vizet semmilyenn programmal sem. Folyamatosan próbálkozik a szivattyú, de minta nem tudná átnyomni a mosógépből a vizet a szenyvíz elvezetőbe. Ugyanakkor a kijelzőn nem jelenik meg hibaüzenet sem. (Elméletileg ilyen esetben E20 hibakódot kellene kiírnia). A szennyvíz cső nincs megtörve és közvetlenül csatlakozik az erre kiépített fali csatlakozóba. Esetleg bármiféle ötlet ?
Azt szeretném meg tudni a Woorpol AWO/D43125 és AWO/D41105 mosógépekben egyforma üst van e mert nekem az utóbbi van és annak valószínűleg gyári hibás az üstje mert szinte új kora óta szivárog mostanra meg folyik a víz belőle, azért kérdrzrm mert most tudnék pár ezerért venni egy 43125 gépet .
Helló, szerelési tanácsot szeretnék kérni Tisztelt fórumozok, adott egy WD800 mosogép másolat, újra kéne csapágyazni, már minden alkatrész megvan a kérdéseim a következők: - a szimering gyűrűt (az egészet?) ki kell-e tölteni és ha igen milyen kenőzsírral? Kéznél van LZS-2EP. - a csapágyak ill. szimering helyét be kell-e valamivel kenni, kenőzsír esetleg - mivel lehet polírozni a rézperselyt a dobtengelyen, 1500-as polírpapír nem durva? Képek kérésre
Nem fogaskerék hajtású, hanem külön motor forgatja valamilyen program elv szerint. Van amikor csak áll és van amikor a dobbal együtt forog. Az A50-es telefonnal mosás közben nem tudom felvenni hogyan működik. Annak ellenére sem, hogy van belső világítás. Mi látjuk, de a telefont zavarja, hogy egy sötét ajtón kell átlátnia és a ruhák is csapkolódnak előtte. A telefon kijelzőn így mutatja hol tart a mosás.
A mosógép hátrafelé nagyobbnak tűnik mint az AEG 9-10 kilós gépei és a dob is nagyobbnak látszódik (a gépészet valamivel hátrább nyúlik mint a gép tetőlapja). Az illesztések látszólag olyanok, hogy nem tudna becsípni semmit.
Esztétikában és szolgáltatásban is bőven túlmutatnak az AEG-en és a Miele-n is. Hogy hibamentesen meddig bírják ... Remélem minél tovább.
Nincs is. A forgó dobú, vízszintes tengelyű mosás lényege, hogy a ruha magasból a vízbe történő lepottyanásával a sulykoló hatás elérése. A mosás ígyis-úgyis minden esetben akkor történik amikor a gép szemét módon nem csinál semmit, csak hagyja a mosószert hatni.
Gondolom van egy rendes dob, annak csináltak egy belső segget amiben egy fogaskerék-párral ellentétes irányba tekergetődik. Legalább a ruhát szereti becsípni? A dob űrtartalma ezzel a fitcsőrrel kicsit csökkent is.
Hát, felültöltősnél eleve látszik a külseje. Ha valaki akarja körömkefével nekieshet, de teljesen fölösleges. Az elültőltősnek a csillaga körül soha nem fogod kitrutyizni, mindig csak leoldogat valamennyit demojelleggel. Ellenőrizni nem tudod, hogy milyenből milyen lett, tiszta-é ténylegesen.
A mi Samunk (a párja is látható a honlapon) változó mennyiségű és hőmérsékletű vízben, változó sebességgel és irányban forgatja a dobot. A dob belülről makulátlan és csillogó, de dobtisztítás program közben látjuk, hogy mennyi mosószert old le a külsejéről. Nem hülyeség ez a ficsör!!!
Ez eco szelepes, azaz ha jól tudom lezárja a szivattyúházat mosási fázisban, így annyival kevesebb vizet enged magába (ez 2 liter lehet)
A könyvének 53. oldalán azt írja, hogy le kell hajtani folyékony mosószerhez. De azt is írja, hogy ne használjon ekkor késleltetést. Ennek csak az az oka, hogy nem záródik tökéletesen és szép lassan lefolyik idő előtt a dobba, míg a por értelemszerűen ezt nem tudja megtenni, így késleltetett indításhoz port kéne használni?
Asszem az utólagos ruhaberakás addig mehet amíg a vízszint be nem áll.
A dobtisztítás mi a faxot jelent valójában?
Nem találom a leírásban nyomát, ez nem is zuhanyzós, csak sima? (Nincs benne folyamatos szivattyú susorázós-hang) Nem értem hogy jön össze a 10 kiló. (hogyan tud teljesen átázni, ha nem nyomja neki direktbe a zuhannyal) Nagyobb lenne a dob?
Egy 10 kg pamutmosásra képes gépnél 1,5 kg gyapjú eléggé karcsú, mivel az én 12 éves, 5 kg-s Mielém 2 kg gyapjút mos.
Ez a NonStop program jó ötlet, nem értem, a gyártók miért nem inkább arra állnak rá, hogy legyen egy 5 kg-s ilyen kombi. Vennék, mint a cukrot. Faszért kell a kismosodai 10 kg kamumosást erőltetni.
Azért nem írnak ezekről, mert ezek mind nincsenek a kombi gépekben. Minek tartály, amikor eleve kifolyócső van? Hol lenne az egyébként állandóan vízben fürdő szöszszűrő? A kondenzáló egységet szerintem a pluszban felhasznált még egyszer annyi víz egy kis részével megoldják.
Egy pár hete kapható aldis gép 350 W-os, ez napi 24 órában, évi 210 napon 1764 kWh fogyasztás, 40 Ft/kWh-val számolva 70560 Ft. Az én kondenzációs AEG-m ÉVES szinten átlagolva 22400 Ft-ba kerül, 210 napra vetítve 12900 Ft-ba. Azaz a páramentesítő mostani 90000 Ft-os árelőnyét kevesebb, mint 2 év alatt behozza. Nekem ráadásul két évvel ezelőtt nem is került ennyibe. Ez csak a fogyasztás. A szárítógép előnyeit pedig rengetegen sorolták már, keresd ki ezeket!
Nem fér el a 60 cm mély gép sehol. Labirintust csinálna a konyha-étkezőből. A fürdőszobában meg ott van a felültöltős mosógép aminek helyigénye pont annyi mint a keskeny elöltöltősnek, csakhogy annak az ajtaja ki se nyílna a zuhanykabin miatt.
Keskenyben van a Candy és semmi más.
Az LG-nek van még keskeny kombinált gépe de azt inkább akkor nem.
Te figyu. Ha nem tölti meg, akkor nem mossa ki, dupla mosás... ha megtölti, nem tudja szárítani, dupla szárítás, és addig még mosni se tud, mert várnia kell.
Csináltam róla képet csak nagy felbontásban és ide nem engedi feltölteni. :( Egyik kör alakú jelzésnél sincs a közepénél szám csak a nyíl van a kör közepén, úgy mint az óramutatónál. Majd a későbbiekben csinálok róla képet kisebbet aztán majd felteszem ide, csak pesten van a gép így nehéz kicsit. Köszi azért .
Sokan meglepődnének, ha lemérnék tisztességesen a behajigált gúnyát. Meg azon is ha elolvasnák a gépkönyvet és leesik nekik, hogy csak a pamut lehet 6 kg műszálas cucc 2 kg. Látván, hogy ez utóbbi milyen kevés gyorsan le is szarják, "mer fér még abba" ótán meg sírnak, hogy így szar-úgy szar, meg a mosódió ,meg az öblítő, meg büdös és és és.
A kombigép felépítéséből és működési elvéből adódóan nem tudja kiváltani a különálló szárítógépet.
A kombi gép dobja átlag 55 liter. Egy szárítógépé átlag 115-120 liter. Többek között ez miatt a kombi gépben mosott ruhákat két adagban kell megszárítani. A fizikát nem lehet kihagyni, a ruháknak hely kell, hogy meg tudja a gép szárítani őket.
Mivel a kombi gép ehhez a művelethez (is) vizet használ, brutális a vízfogyasztásuk. No meg áramot. Találomra nézd meg bármelyik gyártó bármelyik kombi gépének a specifikációját. Nagyon nem baráti az energia felhasználásuk.
Ezen felül a szárítógépek egyik tulajdonsága, hogy a ruhából szárítás közben "kifújják " a mosószermaradványt, a szöszöket, a szálmaradványomat. Ezt a kombi gép nem tudja.
Illetőleg már gyártanak olyan kombinált mosó-szárító gépet, amely hőszivattyús technológiával szárítja meg a ruhát, a szöszöket is kiszedi, a szárítandó ruha súlya meg 6 kg. lehet.
Tényleg, ha lenne bugyirózsaszín gombú akármi, tarolna a piacon. Ahogy az oldalra nyíló, Energomat külméretű, felültöltős mosógép is a panellakásokban.
A műanyag dobon találtam 2 ilyen kör alakú beütött valamit ami számokat meg egy egy nyilat tartalmaz. Ez lenne a pecsét? Az egyik 01-06 ig skálázva és 06-on áll a nyíl vége, a másik pedig 1-12 ig skálázva ez pedig a 8 ason áll a nyíl (szerintem ez jelöli a hónapot gondolom) Akkor ez a gép 2006 . 8. havi gép lenne?
Meg van egy számsor is a dobon cod 46197309022-2 >PP T20< na ezt nem tudom mi, erre nincs tippem.
Sziasztok ismét. Egy jó nagy infóra lenne szükségem.
Azt honnan tudom megállapítani egy whirlpool felültöltős mosógépről, hogy azt mikor gyártották? Valahol ez megtalálható a gépen beleütve, vagy feltüntetve vagy mondjuk alkatrészeken valahol a gépben ? Nézegettem van a dobon is egy számsor pl. Meg van a gép hátulján egy service matrica vonalkódokkal. Köszi majd a válaszokat segítséget. Minden jót sziasztok.
Hidd el az a tuti vétel amire az asszony rábökik, mert bugyirózsaszín a bekapcsológombja. Tojd le a többi lényegtelen részt, mint garancia, javíthatóság, ár stb.
Peldaul egy szabadnapomon letudom az 1 feher, 1 sotet 1 vilagos 60 fok+ sokszor meg 40 fokos mosast, plusz kimosok agytakarot vagy amit meg kell. Ezt kepzeld el kiteregetve! Es telen ugye nem 1 nap, amig megszaradnak a dolgok.
Most peldaul a poloskak miatt elkepzelhetetlen a teregetes meg bent is, mert nalunk invazio van, es minden rettenet poloskaszagu lesz, ha elol marad 10 percnel tovabb. Emiatt is jo, hogy egybol mehet a szekrenybe.
A paratlanito tok jo, de az elozo lakasunkban csak a szaritogep segitett, hogy ne egyen meg minket a penesz.
Azért ez a cikk egy kicsit szenzációhajhász szerintem.
TerjeszthetNEK. Ráadásul ez egy olyan eset amikor kórházban használnak egy háztartási mosógépet és saját bevallásuk szerint is egy kivételes szituációban, mert amúgy az oda való, fertőtlenítéssel mosó módszerrel dolgoznak ott is.
Szerintem nem a mosógép a hibás ebben.
Az meg nem újdonság, hogy megtelepedik benne minden: gomba, baktérium, stb.
Mióta megvan a szárítógép, negyedannyi kosz(szösz, por) van a lakásba, (ami a száradó ruhákból jött) mint most, kevesebbet kell takarítani, a Zasszony szerint : Mé' nem elöbb vettünk.....
Én a helyett vettem egy páramentesítő gépet 7 évvel ezelőtt, és gyakorlatilag folyamatosan megy, csak akkor áll meg, ha a tartálya megtelik (lusta voltam fixen bekötni).
Sokkal kisebb helyet foglal, kb akkor mint egy repülőgépre felvihető kerekes (fedélzeti) bőrönd.
Ma jön ( remélhetőleg) a házt. gépszerelő. Kap még egy esély az Elux. Most éppen a kompresszor nem indul, pontosabban nem fűt a gép, hiába lett megjavítva a panelja. A normál gépeknél nincs ilyen gond.
- A normál kondenzációsban sem megy össze semmi, ha a kímélő opciót kiválasztod a gépen. Így eben-guba, hogy hőszipókás, vagy normál.
- A normál jobban fűti a környezetét, mint a hőszipkás.
- Nekem most adta fel a harcot a 2,5 éves Elux hőszipkás ipari szemetem.
- A következő gép a fürdőben NORMÁL kondenzációs AEG szárítógép lesz. ( vagy normál Miele, de még emésztenem kell az árát, hiába a kerül a jelenlegi propaganda által közölt 1 havi nettó átlagkeresetbe.)
- Jól eltalált modellt a MIELE gyárt. Az én Miele szárítógépem 20 évet ment, azt hiszem a nácik jól eltalálták a konstrukciót.
Teawaynak volt igaza! Itt a bizonyíték a kettős szigetelésű kishajdú centrifugára. Tényleg létezik. Ennek a teteje "biztonsági" záras, tehát a gyerek simán kinyitja, a szülő meg kínlódik, pont mint a konnektoroknál.
Szárítógépes tapasztalatok érdekelnek. Konkrétabban: aki már próbált kondenzációs és hőszivattyús gépet is, az
1. mennyire érzékelte, hogy kevésbé fűti a helységet az utóbbi?
2. Van-e valós gyakorlati haszna, hogy alacsonyabb hőfokon szárít a hőszivattyús? Tényleg bele lehet tenni kényes ruhákat, és tényleg nem mennek össze a pamutpólók?
3. Bármilyen infó jól jön!
Szakemberekhez intézett kérdéseim:
Van-e már olyan hőszipkás, amelyik hosszabb távon kifogástalanul működik, és nem kell szakember a karbantartáshoz? (Elég rég olvastam hozzászólásokat, és pár éve még nagyon nem ajánlottátok itt a fórumon.)
AZ AEG, Electrolux mellet kéne-e néznem még más márkákat? (Nekem egy 10 év körüli AEG-em van, most másnak nézek gépet. Én nagyon elégedett vagyok vele, bár már az érzékelőjével van valami probléma, mert túlszárít a panelbuherálás óta.)
Bár nem mosó, de mosogatógép. Régi Indesit. Párszor végigcsinálta volna a programokat, ha nem állítom le. Persze, hagyományos, mechanikus órás. Ha kézzel odatekertem a nullába, ottmaradt.
Tegnap volt pár boltban de alig van 3-5 fajta gép azok is 150e körül minimum. Egy olcsó van általában mindenhol.
De mindben közös volt hogy hol van a víztartály (balra fent), sőt a tartály formája is nagyon hasonló volt, meg az ajtó elé elhelyezett szűrő ami szerintem a szösz gyűjtő lenne.
Ezeken felül van még valami ami nincs minden gépben?
A hőcserélőnél + szivacs, ami a finomszürő után van,azt minden 5. mosá szárítás után kimosni, visszarakni.
Teljesen jól teszi a dógát majd 1 éve, kicsit hangos a dobforgatás, de ennyi.
A haver neeemmm vesz ilyen occo gépet,(hogy nézne mán az ki.....) vett AEG-et, nála nincs a + szivacs, a szerelő már volt pucolni a víz szivattyút, mert telement szösszel.
Olyant, aminek a tisztításához nem kell szervízt hívni és atomjaira szedni, hanem csak kihúzod belőle az egységet, mint valami fiókot, és kiporszívózod és/vagy zuhannyal lemosod.
Régen nem jártam erre, de a vörlpúl még mindig húzza az igát, pedig már nyikorog, csikorog meg minden.
Viszont asszony végre belátta, hogy jó lenne egy szárítógép mert vagy folyamatosan ki-be pakolgatja az erkélyről a ruhákat attól függően hogy mennyire borult be az ég vagy bent tereget ki, ami most, hogy meleg már nincs, távfűtés meg még nincs, nem jó megoldás. Nem szárad semmi de ilyenkor penészedik be a leghamarabb a lakás.
Milyet érdemes venni? Tudom, hogy amelyiknek a legtöbb garija van de az a BEKO (5 év). Olvastam én arról rossz véleményeket, de a Gorenjéről is ami 3 év garis. A többi meg úgy néz ki, 1 év (ezért kizárt az Elux csoport bármilyen terméke) vagy 2 év (ilyen technikai színvonalon megvalósított gépek esetében ez az "inkább választanék olyan gyártót aki többet vállal" kategória).
Panelbe mit érdemes, kondenzációs vagy hőszivattyús? Olvastom olyat is, hogy a hőszivattyús hiába fogyaszt kevesebbet, de drágább javítani és az árkülönbözet sem jön vissza áram megtakarításban annál aki nem használja a hét 5 napján.
Ha jól sejtem, bekötni bárhová már egyik mai gépet sem kell, ugye? Mindegy melyik technológia.
Köszi minden tanácsot előre is!
Tudom hogy van saját topic-ja de fele ennyire sem pörög mint ez, nekem meg sürgős a dolog.
Kell egy spéci (minden utcasarkon kapható) 13-as villáskulcs - ha túl új a whirl, akkor meg egy harmincas torx. Mielőtt nagy elánnal cserélgetsz, nézd meg, hogy kb egyenesen fut, vagy csámpázik...
Ismerősömtől kaptam egy nem működő gépet. Whirlpool felültöltős gép. Mosás közben nagy zörgési hangja volt állítólag. Úgy néz ki az az aluminium tárcsa adta meg magát az ékszíjat pedig ledobta. Cserélt már valaki hasonló tárcsát? Mennyire nagy meló ezt a tárcsát kicserélni? Spéci szerszám valami kell hozzá esetleg? Köszi majd a segítséget.
Én pontosan így jártam.... végülis a márka magyarországi leányvállalata adta vissza a pénzt, ráaádul az ő egyik leány cégének a leány cégének a boltja volt.
A pénz előtt valami vásárlási utalvány szokott lenni ami az eredeti vásárlási helyen szokásos beváltani. Na ott a bibi, ha megszűnt időközben a bolt. :) Na ilyenkor vakarják ám a fejüket, de kitartónak kell lenni és meglesz a pénz.
Az lenyegtelen, hogy minek orulne, a fogyasztoi jogok sorrendje: javitas, csere, penz vissza, amig az elorebb levot tudjak teljesiteni, addig nem jar az utana levo, ergo ha tudnak nek ugyanolyat adni a csereutalvanyra, akkor azt kenytelen "benyelni", ha nem tudnak ugyanolyat, akkor viszont visszajar a penz es azt vesz -es ahol- amit akar.
Csereutalvány lesz. Csak az Auchanban ez volt az utolsó Beko 8 kilóval. Kár hogy nem mellette a MediaMarktban vettem. Ott mondjuk meg csak 9kilós volt drágábban.
A 2 hetes Beko mosógépbe új dob meg ajtógumi lett rendelve. Most ezektől füstölt volna? Nem tudom mennyi hét mire megjön, eddig több mint 5 ezer Ft ment el mosodára, de holnap is megyek...
Üdv a fórumnak, tanácsot kérnék használt gép vásárláshoz. A régi Whirlpool AWG-327 gépünk elhalálozni látszik, és vennék valami jobb fajtát használtan, de jó lenne egy szakértői tanács, milyet érdemes venni. Nem kellenek extra funkciók, csak megbízhatóan működő gép, ami nem esik szét, és ha baja lesz mégis, akkor nem csillagászati összeg a javítása. Továbbá persze örülünk ha halk, energiatakarékos, erős centri stb. Egy kétéves Bosch WAB20061BY-t kínálnak a közelünkben 45 ezerért, egyelőre ez csak a konkrét, de azt hallottam, hogy Boschból is van hulladék, ez nem tudom nem ilyen-e. Köszönöm ha tudtok segíteni!
Eddig jól tudod, de merre kell nézni az elöltöltősnek, Mekka felé?
Egyébként nagyon vágott az esze az eladónak, bármit is kérdeztem, azonnal beindult, de mikor nem kértem a nevét és az időpontot, amikor majd bemegyünk hozzá megnézni az ajánlott mosógépet, majdhogynem lebaszta a telefont ;)
Időnként ebben is hallok valami háttérmorgást, de teljesen egyenletes, nem darál rapszódikusan és összevissza, mint az első gép.
Az egyik boltban azt is elárulták, hogy gyakorlatilag megegyezik az egy számmal kisebb LTX7E272E jelűvel, ami 5 ezerrel olcsóbb, csak a motor tengelyének "felmágnesezésében" van a különbség, ettől ÖKO a drágább. Ezt olyan magabiztosan mondta az eladó, hogy majdnem be is szoptam. Az olcsóbbat a Márkabolt gyártatja, bár ennek kicsit ellentmond, hogy az Euronics is árulja. ;)
Nahát, most ráb@sztunk, megjavult az új gép, vagy mifene? A 3. napon már tök nyugisan meg a mosás, csak halkan búg dobtekerés közben, de semmi darálás, vagy ilyen borzalmas nyöszörgés nincs, mint első nap:
Most akkor bedőljek ennek, vagy vitessem csak el a futárral holnap, aki hozza a cseregépet. Attól fosok, hogy az lesz, ami már többekkel előfordult, hogy a cseregép szarabb lesz, mint amit kicserélnek :)
Nem hát. Viszont hiába vágod szét az üstöt, azt nem tudod úgy összehegeszteni, hogy a súlyt, és a dinamikus terhelést is kibírja - ergo komplett mosóegység csere a megoldás, ami árban a használt gép értékével vetekszik...
Nem zavar már, csak az elején volt furcsa. Miután a javítással a centrifuga viszonylag halk lett, a fürdőszoba pedig minden szobától minimum 2 falnyira van, nem is hallom. Nap közben egyébként sem érdekelt, de már nem ébredek fel rá hajnalban sem. Hétköznaponként szinte csak úgy mosunk, hogy este elindítom, hogy kb. a reggeli kelés után végezzen egy negyedórával, aztán estére be is szokott száradni.
Igen, eleinte egy kicsit megrúgja. Nincsenek itt csodák, csak egyszerű fizika. A doblötykölés egyik oka, hogy a motor és a dob tengelyfordulata nem azonos. A DD-s motorok (dobon van rajta a lapos motor) azért futnak simán, mert nincs meg ez a különbözetből eredő rángatóhatás sem és az invertert eleve szépen lassan lehet adagolni.
Ha totálisan csendes mosógépet szeretnél, semmi más dolgod nincs, csak elindítod a mosást és elmész a tescoba bevásárolni. Tuti 0dB.
Használtunk ecetet, nem is volt vele probléma, de mondjuk a megszokott öblítőillathoz valamennyire én is ragaszkodok. Egy fél-háromnegyed kupaknál több viszont soha nem megy bele. Annyi viszont kell, hogy tudja semlegesíteni a mosószermaradékokat. A képet köszönöm, részben mert így már el tudom képzelni a működést, részben, meg mivel nem voltam itthon, amikor a szerelő kicserélte a hátlapot, nem értettem, hogy miért mondta, hogy nagyon kis hely van a ház és az üst között, de így már világos. Ugyanis ha egy kicsit is több ruha van benne, messze a hét kilótól, akkor centrifugálás kezdetekor belever az üst a gép oldalába. https://photos.app.goo.gl/ZuMKS57TGDjtgPTb9
Aha. Na akkor célozd be a lágy vízhez, enyhe koszhoz való mosóport és számold ki az 1kg-ra vonatkozó egységet, ez olyan 20ml körül kell kijönnie (perwollnál ennyi, de érdekes módon az ariel mosópornál is ez jött ki). Aztán a vízkeménységedhez add hozzá a szükséges vízlágyítót. Mosószerből nem kell több, csak az adott ruhamennyiségnyit. 2,5kg pamut esetén (2,5×20ml) "Öblítő" sem kellene, elég 10-20ml ecet, persze a zasszonynak kell az öblítőszag és tojni fog az ecetszagtól, ami nem is lesz.
Ez itt az electrolux belseje. Jól látszik a zuhanycső helye mind a felvezetés a szivattyú felől. Az a ződ karika a csapágyház-szimering, kompletten cserélhető. A körlyukakba kell egy pecket rakni amivel elforgatható. A tiédben van egy gumicső, a csapágyház körül is ki van töltve és alul valahol van a keringtetőszivattyúd.
Írtam a Facebook bejegyzésük alá. Meg lehet a reklamációm is hatott, délután felhívott egy nő, hogy szombat délelőtt elvinné a szerelő a mosógépet, ha otthon vagyunk. Ami még érdekes, hogy az asszony úgy döntött, hogy ő márpedig mos, és csak a 3. mosás után jött füst a gépből. Szóval mégsem mos vele
Nálunk eléggé kemény a víz, 25 német keménységi fok. Inni finom, de egy gép sem szereti. Sokáig trisót használtam, de annyifélére érzékenyek ezek az új gépek, meg a ruhák sem szeretik talán az annyira lúgos dolgokat, hogy átálltunk sima polifoszfátos vízlágyítóra, most egy ideje tablettára. Úgy volt inkább sok a mosószer, hogy az adagolásnál mindig a "szennyezettebb" ruhához valót néztem, plusz még a nagyobb kapacitású mosógépnek járót is beletettem, akkor habzott egyszer nagyon fel.
Egyébként azért túl hangosnak nem mondanám, bár előtte a Whirlpool kicsit csendesebb volt, de nem jelentősen, az az előtt lévő normál motoros Electroluxról meg ne is beszéljünk, azt csak úgy hívtuk addig az egy évig, míg megvolt, hogy a macskaturbinás hajtású. Az elárasztás elleni védelem az egyébként nem az sima mechanikus aquastop, ami a csőben van? Abban nem is reménykedtem, hogy cserélhető benne a csapágy, azt hittem, már az összes mosógépben ez az egybeöntött üst van, amiből nem lehet kiszedni.
a franctuggya mizujs a lyukakkal, nem vagyok otthon, a család ezt fényképezte a drágábbik, hibás gépben, bal és jobb oldali tengelynél ez látható:
Szerintem amúgy egyforma lehet a két gép, a drágábban ÖKO inverteres motor van, de hogy mit jelent a motornál az ÖKO azt a fene sem tudja, szerintem egyszerűen gyengébb, ezért fogyaszt kevesebbet, amit drágábban lehet rásózni a környezettudatos konyhatündérekre ;))
Hívom a Bekot hogy nem hívott a szerelő. Megadják a számát, hívom, fel van háborodva a szervíz vezető, hogy minek osztogatják a számát, meg nem tudja mikor jön hozzám szerelő, mert sok a munkájuk, kevés az embere. Újra hívom a Bekot, hogy mit mondtak, de sajnos ők nem tudnak mit tenni, kap egy emailt a kapcsolattartójuk.
Nem tudom az ismerősi környezetedben hogy van, de a nők jellemzően össze-vissza kutyulnak minden homemade trutyi mosószert, mosódiós vackot, öblítőt, büdösítőt anélkül, hogy halvány fogalmuk lenne mind a mosás folyamatáról, mind a gépek működéséről. (El se olvassák a gépkönyvet.) Ezek a zuhanyzósak a habot szerethetik a legjobban. A keringtetőszivattyú is bekozmálhat, a vékony cső is eldugulhat.
Kérdezd meg, hogy az-e a tényleges különbség, hogy a drágábbiknak vannak lyukak a tengelyvonalnál, ahogy a lentebbi képen is látszik, a kisebbiken meg nincs?
A körlyukas a keringtetőszivattyús, a nemkörlyukas sima. (és emiatt csendesebb)
A Márkabolt nagyon korrekt volt, meghallgatták a felvételt, és azt mondták, azonnal kicserélik, küldenek egy másik gépet futárral, és még azt is eldönthetem, maradjon-e ez a típus, vagy az eggyel kisebb, talán kevésbé energiatakarékos legyen, amit eredetileg kértünk, csak az éppen nemvolt még raktáron. Na hát most meg ezt nem bírjuk eldönteni, ha már ekkora a jóság! ;)
Arról is felismerhető, hogy reklámozzák az elárasztás elleni védelmét, ezt ugyanis megtaláltam benne. Most kapcsoltam én is, hogy emiatt lehet. Talán az első szériákat amiket ilyen módon gyártottak, szerette bezuhanyozni a fürdőt, és rájuk rakódott a billog? A nem zuhanyzós gépeken mintha nem lenne, (vagy csak lespórolják az olcsósítás miatt, mint az első mozgatókereket.)
Ez az! Ezekről a tengelyvonalban levő lyukakról lehet tehát felismerni a felültöltős-keringtetőseket.
Szedd le a gép azon oldalát ahol a lyukakat látod és meg fogod érteni. Nekem csak a gumicső helye van meg, a keringtetőszivattyút nem tudom milyen és hogyan van elhelyezve, csak sejtem az alsó műanyaglemez lyukaiból. Valahol van is egy fotóm erről.
Vicces, hogy a csendesebbnek reklámozott gép "hangos". Ha meg dobhajtású (direct drive) lenne mint a kisfloppy :) akkor még hangosabb lenne a folyamatos szivattyúzúgás.
Ha silent üzemben, azaz köztes centrifugázgatás nélkül használod akkor is keringtet? A csapágy egyébként nagyon egyszerűen cserélhető mind a két oldalon, ez nem elöltöltős... Az aggodalmad nem alaptalan.
Ennyi lyukat találtam az oldalán összesen. Viszont ha ez az, akkor még kevésbé értem ennek a gépnek a dolgait. Ebben a magasságban mindkét oldalról a normál lyukakon keresztül is tudna vizet locsolni a ruhákra. Így meg azon az oldalon szinte egész mosás közben nyomja a vizet a tengelyre és a szimeringre, hátha hamarabb tönkremegy a csapágy.
Az enyém is kb. 15 perc után írja ki a végleges időt, ezalatt ugyanis a vizet adagolgatja addig amíg a ruha nem vesz fel többet és beáll az aktuális töltettől függő mosási vízszint.
De, hogy ezek külön ki se jelzik a prospektusban... A 7 kilós töltet ezért lehetséges, így át tudja vizezni az egész dobtöltetet, hisz a közepébe sprickol. Ezzel együtt könnyebben tud habosodni is pont emiatt és rövidebb idő alatt kimosni, hisz telibevizeli.
A dobod "tengelye" körül látsz apró lyukakat? A szűrő felőli oldalon. Valahol ugyanis be kell juttatnia a vizet. Ha levennéd az oldalát, egyértelműen látszódna.
Misimosié csak simán inverteres (de nem Direct drive-os), és gőzölgős. Viszont nem tűnik keringetőszivattyúsnak a könyve szerint, semmi ezirányú utalást nem találtam.
Kösz! Én meg ezzel a géppel jövök rá, hogy egyre bonyolultabb mosógépeket csinálnak, egyre kevesebb odafigyeléssel. sajnos nem érnek rá rendesen dolgozni, mert már a következő szériát kell "fejleszteni"