Keresés

Részletes keresés

uhu20 Creative Commons License 2013.12.27 0 0 28795

...viszont a SC díjtételei kb megegyeznek a KBC tételeivel. Igaz, több minden elérhető, de az olvtárs csak részvényezni akar az amcsi piacon.

Egyébként a RC kapcsán volt szó korábban arról, hogy jön az IB, de egyelőre sajnos nem látni a nyomát.

Előzmény: tozsdetulok (28794)
tozsdetulok Creative Commons License 2013.12.27 0 0 28794

Legkedvezőbb díjtételekkel és legszélesebb termékválasztékkal az IB rendelkezik. Ezen kívül fontos, hogy megbízhatók és komoly, akár mo-i referenciáik is vannak. További előnyük, hogy lehet Európai Unióból is számlát nyitni (nem úgy mint a szintén egészen kiváló Ameritrade-nél). Hátrány (ha ezt annak lehet nevezni), hogy 10.000 USD a beugró.

Megoldás lehet a Solar Capital, akik IB (egyik?) partnere Mo-n. Díjstrukturájukat nem ismerem. Náluk 5.000 USD-vel lehet kezdeni.

Előzmény: pollini (28792)
uhu20 Creative Commons License 2013.12.27 0 0 28793

Na várj, adószakért nem vagyok (majd jön Jimmy és precízen linkelget), de szerintem egy külföldi brókercégnél szerzett jövedelmet ugyanúgy kell bevallanod, mint ha hazainál lennne, a különbség inkább az, hogy az adott cégnél részvényezel, vagy mondjuk forexezel.

Előzmény: pollini (28792)
pollini Creative Commons License 2013.12.27 0 0 28792

Idő közben olyan információkba is botlottam, hogy ha a választott külföldi brókercégnek nincs aktív PSZÁF engedélye, akkor a rajtuk keresztül szerzett jövedelmemet egyéb külföldi jövedelemként kell bevallanom, amit további 27% EHO is terhel.

Nem tudom, hogy igaz-e (lehet, hogy megpróbálom megkérdezni a NAV-ot).

Mindenesetre ez is a KBC felé terel, mert az MB Tradingnek nincs magyarországi PSZÁF engedélye, azok az amerikai brókercégek, akiknek pedig van, vagy magasabb egyenleget várnak el, vagy magasabb költséggel dolgoznak.

Köszönöm a segítséget! 

Előzmény: uhu20 (28791)
uhu20 Creative Commons License 2013.12.27 0 0 28791

A különböző országok Apeh-jei szoros, bizalmas kapcsoatban vannak egymással, azaz ne aggódj, a magyar Apeh (na jó, NAV), ha akarja, akkor össze tudja vetni az adóbevallásodat a kapott infókkal. Az én véleményem szerint kisbüfikkel nem szórakoznak, már csak azért sem, mert ugye lehet több számlád is, viszont a bevallásban az összesített eredmény szerepel.

A külföldi brókercégnek van 2 hátránya:

- magas pénzforgalmi költségek - ilyen kis összegnél meg pláne

- ha gond van, nehéz verni az asztalt

Pár külföldi cég működtet afféle hazai desket is és készségesek, ilyen a Saxo - itt is van pár ügyfél. A Saxo (és a hazai klónjai, pl Erste Trader, Equilor Trader) viszont drágább díjakkal dolgozik, mint amit te néztél ki.

A KBC szerintem elég logikus választás. Korábban jó lett volna a Fio is (szintén volt itt pár ügyfél), de sajnos megszüntették a mo-i irodát.

A 2) es kérdés tényleg macerás, erről iamtwo olvtárs hsz-ait érdemes megnézni.

Előzmény: pollini (28790)
pollini Creative Commons License 2013.12.27 0 0 28790

@Uhu20

Köszönöm a válaszokat!

1.) azt sejtem, hogy magát az adóbevallást ugyanúgy kell elkészíteni, azzal kapcsolatban nincs elképzelésem, hogy amerikai cég esetében mennyire lehet ezt elrontani - egyáltalán mennyire ellenőrzihető. Gondolom a NAV-nak semmi rálátása sincs az én részvényeimre és a tranzakciómra ha egy külföldi brókernél vagyok, legfeljebb arról lehet infója, ha a magyar bankszámlámra visszautalok pénzt. Félreértés ne essék, nem adót csalni akarok, csak arra vagyok kíváncsi, hogy kiszámítok valamit, bevallom, és azt elfogadják, vagy valahogy ellenőrzik is ... lehet-e hibázni, ami miatt később bírságokra számíthatok stb.

2.) Igen, erre gondoltam. Ezt a problémát hogyan lehet a legegyszerűbben megoldani? Mit jelent, hogy "bizonyítottan" nem vagyok rezidens?

Amúgy 15 magyar és 26 külföldi brókert hasonlítottam össze az alábbi kritériumok alapján:

- egyelőre csak sima részvény longokban gondolkodom

- 2500$ tőkénél többet egyelőre nem akarok belevonni

- tervezek 2$ (akár 1$) alatti részvényeket is vásárolni, legalábbis legyen meg a lehetőség (nagyon sok bróker erre borsos felárat alkalmaz)

- ne legyen túl sok plusz egyéb ktg. (pl. drága havi számlavezetési díj, nagy felár real time szolgáltatásért, ha később kellene .. stb.)

Szóval ezek alapján a magyarok közül nálam a KBC Equitas nyert, az amerikaiak köz

ül pedig az MB Trading.

Előzmény: uhu20 (28789)
uhu20 Creative Commons License 2013.12.27 0 0 28789

1. A bevallás elkészítéseugyanúgy megy. Lehet, hogy arra gondolsz, hogy a hazai szolgáltatók kiküldik az előző évhez kapcsolódó ügyletek listáját, ezt egy külföldi cég nem teszi meg. DE az előírások szerint neked magadnak eleve vezetned kell a tranzakciókat tartalmazó kereskedési napló vezetését. (Ha nem kellene, akkor is érdemes lenne, jobb az, ha megvan itt, a saját gépemen.)

2. Az adózás akkor érdekes, ha a hazainál többet vagy kevesebbet vonnak. (Az USA-ban többet, bizonyos szolgáltatók esetében ezt nem teszik, a lényeg, hogy bizonyítottan ne legyél rezidens) Ezzel kapcsolatban valóban vannak érdekes esetek.

3. A TBSZ-t valóban nem vették át tőlünk az usákok...:)

Esetleg elárulod, melyik két cégről van szó?

Előzmény: pollini (28788)
pollini Creative Commons License 2013.12.27 0 0 28788

Sziasztok,

amerikai részvényekkel szeretnék kereskedni. Hosszas keresgélés/összehasonlítás után két befutó brókercég maradt, egy magyar(országi kirendeltséggel rendelkező) és egy amerikai.

Az amerikai több szempontból kedvezőbb lenne, de olyan aggályaim támadtak, hogy

1.) amerikai brókercég használata esetén sokkal bonyolultabb lenne az adóbevallást elkészíteni,

2.) tartok tőle, hogy az USA-ban eltérő nyereségadó kulcs sem fogja egyszerűvé tenni a helyzetet (pl. osztaléknál mennyit vontak le, ezzel ellentétben mennyit kellene adóznom a NAV szerint stb.)

3.) ill. gondolom a TBSZ előnyeit amerikai bróker esetén nem tudnám kihasználni.

Tudna valaki némi támpontot nyújtani ezen aggályaimban, ill. némi infóval segíteni a döntésemet? Gondolom az itt megforduló "öreg rókák" közül sokan túl vannak már ezen a kérdéskörön. Köszönöm!

asdf_ Creative Commons License 2013.12.26 0 0 28787

Ok, akkor a harmincadikan raerek massal foglalkozni, koszi.

Előzmény: Törölt nick (28786)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.26 0 0 28786

elég ha rajta van idén a pénz

Előzmény: asdf_ (28785)
asdf_ Creative Commons License 2013.12.26 0 0 28785

Iden nyitott TBSZ-re rakott lovet iden be is kell fektetni, vagy eleg, ha a zseton ott van aztan raerek venni majd valamit?

Veszpremi Creative Commons License 2013.12.26 0 0 28784

Azt írják, hogy az amcsi részvények nem túlárazottak. Nos, csak az a kérdés, hogy mihez képest. A csillagos éghez biztos nem :) És akkor nézzünk egyet, ami szerintem egy óriási lufi most is, ettől persze ezer is lehet még, csak ma is 5%-ot megy eddig. http://finance.yahoo.com/q?s=TWTR

Bradanek F Creative Commons License 2013.12.25 0 0 28783

"Figyi, fel fog menni az OTP 4444 fölé. Én szóltam előre."

Két héten belül, ahogy én jeleztem a M-telekom kitörést?

Előzmény: tanárnéni kedvence (28782)
tanárnéni kedvence Creative Commons License 2013.12.24 0 0 28782

Mikor adtad el, vagy mikor fogod? Miért akkor? 

Figyi, fel fog menni az OTP 4444 fölé. Én szóltam előre.

Előzmény: Bradanek F (28779)
uhu20 Creative Commons License 2013.12.23 0 0 28781

:)

Neked is, kedves öreg róka! :)

Előzmény: iamtwo (28780)
iamtwo Creative Commons License 2013.12.23 0 0 28780

Ezzel az Economist karikatúrával kívánok mindenkinek békés ünnepeket!

(remélem a kattintásra nagy kép jön elő)

Bradanek F Creative Commons License 2013.12.21 0 0 28779

Mi értelme???

2013-12-09 11:23:24 28715 A profitszerzés.

Kilencedikén jeleztem előre. Tudod mennyi volt az akkori árfolyam?

Előzmény: tanárnéni kedvence (28771)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.21 0 0 28778

is=itt

Előzmény: Törölt nick (28777)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.21 0 0 28777

anakdota: sok éve mondta rokon, néznék már valami házat is a nagyfaluban, szűrjem elő a kínálatot, venne, de sok ideje nincs, majd ami nekem tetszik azt megnézi egy nap mindet.

telefonál pár hét múlva hogy inkább lakást nézzek, nem volt jó a lapjárás a tőzsdén:S

Előzmény: Törölt nick (28776)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.21 0 0 28776

még a tényleg profik is belefutnak nagy pofonokba, hát még a csak műkedvelők... tovább kell lépni, ez ilyen.

van akinek nem való, mert nem klappol a személyiségéhez.

pl aki rágódós , vagy aki maximalista a részletek terén. annak mást kell keresnie, mert itt a régi (akár tegnapi) hibákon tépelődni nincs értelme. max annyit hogy beépíteni és a következő dolognál már ugyanabba a hibába megpróbálni nem beleesni. 

akinek olyan a személyisége, annak gyötrődés lehet a tőzsdén jönni-menni. még ha a mérlege jó is, a részletek meg fogják őrjíteni.

lehet az adrenalin miatt érdekes ez a tőzsde_dolog. 

mert azt tud generálni néha:)

Előzmény: tanárnéni kedvence (28775)
tanárnéni kedvence Creative Commons License 2013.12.20 0 0 28775

Az a baj, hogy a többit sem tudom komolyan venni.

Ha sokat ugrálnék, még többet tudnék veszteni, így legalább a brókerdíjakat nem bukom. :)

De sajnos maradt még pár ORCO-m is, amit lehet, hogy drágább lenne eladni, mint amennyit ér

Előzmény: Törölt nick (28774)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.20 0 0 28774

ennyire azért nem kell komolyan venni a buy and hold srtatégiát:)

egyébként nekem is van még olyan telekomom amit azt hiszem még jegyeztem anno.

de nem mennyiség, érdektelen tétel, ráadásul olyan szolgáltatónál, hogy eladni is meg tarnszferálni is drága, úgyhogy ott figyel úgy néz ki mindörökre.

Előzmény: tanárnéni kedvence (28773)
tanárnéni kedvence Creative Commons License 2013.12.20 0 0 28773

Én pont ma adtam egy keveset az 1000 környéki készletből, hogy ne adózzak a nem létező nyereségem után.

Előzmény: Törölt nick (28772)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.20 0 0 28772

én már vettem amikor 1000 volt az ára. szóval hamarosan nyerőben leszek, oké:)

ez persze csak vicc volt. de 95 százalék bukót azért lehetett mostanában is csinálni a magyar tőzsdén tőkeáttét nélkül is.

Előzmény: Bradanek F (28770)
tanárnéni kedvence Creative Commons License 2013.12.20 0 0 28771

Szóltál, de ennek így mi értelme? Mennyire várod és mikorra? És miért?

Előzmény: Bradanek F (28770)
Bradanek F Creative Commons License 2013.12.20 0 0 28770

Szóltam időben mindenkinek.

"Veszik, viszik a M-telekomot.

A héten felhúzzák 300 fölé.

Indul a vonat. Beszállás!!!"

Előzmény: Bradanek F (28715)
Veszpremi Creative Commons License 2013.12.20 0 0 28769

Ez hihetetelen, hogy az a céljuk, hogy teljes bizonytalanságban tartsák a dolgot?

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/a_devizahitelekrol_targyal_a_kormany_csokkentenek_a_torlesztoreszleteket.3.193269.html

Nem lehetne már megoldni? Egyébként ez egy mondva csinált probléma, a népek kis részét érinti. Be kéne már fejezni.

acr77 Creative Commons License 2013.12.20 0 0 28768

"tőzsdei attrakcióban"

Legyen inkább tranzakció.

"viszonylag diverzifikáltan 3-4 különböző papírba tennék"

Még így is nagy lenne az egyedi részvénykockázat. Legalábbis nekem. Akkor inkább már ETF vagy befektetési alap.

"Van egyáltalán más belföldi lehetőség, ahol hosszú távon tarthatnék külföldi részvényt, ésszerű tranzakciós díjakkal?"

Pl az Erstebróker manapság milyen árakkal dolgozik?

"Utóbbi esetben, merrefelé kotorásszak olyan befektetési alap után, ami nagyrészt elképzelésemnek megfelelő amerikai tech részvényeket tartana?"

www.hozamplaza.hu -n nagy a választék.

"A legtöbb nálunk divatos befektetési alap vagy eleve kis kockázatú tehát nem részvény alap, vagy jellemzően hazai vagy európai részvényekből áll, ahogy látom."

Nem az a lényeg, hogy divatos vagy nem divatos, hanem az, hogy kapható vagy nem kapható :-)

Előzmény: hunfailure (28760)
tanárnéni kedvence Creative Commons License 2013.12.19 0 0 28767

Ez a rész arra az esetre vonatkozik, ha szeretnél kivenni részösszeget. Ilyet valóban nem lehet máskor tenni, csak a 3. év szilveszterén. Azért aki ezt így kitalálta, elmehetne inkább havat lapátolni. :)

Előzmény: iamtwo (28764)
gambl-R Creative Commons License 2013.12.19 0 0 28766

Nem, ilyesmiben nem gondolkodtam. Igazsag szerint, lakast kene vennem, de nem igazan talalok...

Előzmény: iamtwo (28756)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!