A német meg a dán honlapon külön ki van emelve az ESP mellett. Azért nincs külön felsorolva. mert az ESP része, nem külön extra. Van olyan kocsi, ahol kipörgésgátló van, de ESP nincs. Ott fel van külön is sorolva. Egyébként a fékasszisztens sincsen felsorolva. A kipörgésgátlós autónak is kipörög a kereke egy pillanatra éppen úgy, mint az ABS-es is blokkol egy pillanatra. Így érzékeli, hogy hol a határ.
A Cee'd Sw prosijából ez már hiányzik, viszont benne van kiemelve a "csomagtér elválasztó háló" ami mégcsak nem is rendelhető állítólag + van egy írás a prosi hátulján, miszerint minden adat a prosi kiadásakor rendelkezésre álló adatokat tükrözi, pontos infóért hívja a márkakereskedőket.. Ennyit a prosikról...
Én autómatán, külső levegőn, klímát kikapcsolva használom... ha párásodik a szélvédő, pár másodpercre benyomom a szélvédő páramentesítést. Nekem jól működik
sziasztok 1.6 crdi ex van az lenne a kérdésem a forumtársaktol hogy hogy szoktatok párátlanitani mert hogyha az elsö szélvédöt fuvatom megy mindig a klima ha kikapcsolom a klimát és csak a levegöt keringetem nagyon gyorsan párásodik és valami érdekes büdös szag fuvodik be ha klimára váltok azonnal minden rendben de télen minek menjen a klima?találkozott már valaki hasonloval?
sima aszfalton nem próbáltam, mert a kocsiban 3ezer km van, és egyébként sem szeretem kínozni... (no meg az 1,4es motor nem biztos, hogy sokáig el tudna forgatni egy 205ös gumit :) )
Sziasztok! Októberben vásároltam egy SW EX+el.csom.+ajándék tempomat. Németországba dolgozom ezzel járok ki. Olyan gondom támadt hogy az ablakmosó épp az üveg aljára hord én sem és a szervizbe sem találtak állitási lehetőséget. Valaki nem e tud valami megoldást!? Köszi!
Sziasztok! Kellemes ünnepeket így utólag is! Most találtam rá a topicra, megpróbáltam ha nem is minden hozzászólást, de sokat átolvasni. Éppen autócsere előtt állok, a választottam egy Cee'd SW 1,6 CRDI EX el. cs. +. Sok kereskedőt felhívtam, párhoz el is mentem, nem mondom hogy agyonkényeztettek a jobbnál jobb ajánlatokkal. Sajnos ebben valszeg az is közrejátszik, hogy autobeszámítással venném az új KIAt, és bár tudom, hogy nem ez a legjobb módszer megszabadulni a régitől, de egyrészt így tudom megoldani hogy ne maradjak kocsi nélkül, másrészt nemigen kapkodtak az autom után. Én úgy néztem az ajánlatokat, hogy mennyit kell +ba kifizetnem az autó vételárához képest. Mit mondjak.... Ahol számolatlanul adják az ajándékokat, és a kedvezménnyel sem szűkmarkúak, ott sajnos volt olyan hely, ahol a futamidő végére az 5 millió körüli locsira még 2,3 milliót kellene fizetnem. (önrész + havi törlesztés*hónapok száma - auto eredeti vételára ) Most találtam egy jónak tűnő ajánlatot, ide holnap megyek. Az ajánlat metállal 5.178.000, kedvezménnyel 4.900.240,- + üzembe, és forgalombahelyezés. Lehet, hogy személyesen még kapok valamit, de írásba ennyit adtak. Itt kb 900.000,- Ft. 10 évnél a + kamat, elvileg a THM 4.9 %. Ami nem szimpatikus, hogy nyári gumival adják át az autót, 22.500-ért tudnak téli gumit adni rá , azaz egyből + kiadás. Kereskedést direkt nem írtam, mert látom Ti sem igen szoktatok. Ez viszonylag jónak számít? vagy keresgéljek még? Akár privátban is szívesen fogadom a tanácsokat. Holnap nézik meg az autómat, he nem mondenek irreális árat, akkor beleugrom, feltéve ha a hitelt is megkapom, nem tudom mennyire kekeckednek, sajnos mint a legtöbb embernek, a bejelentett fizum nekem sem annyi mint a tényleges.... Tapasztalatok ezzel kapcolatban? Köszi a tanácsokat előre is... Apooca
Megelőztelek :). Ma hazafelé kíváncsiságból kipróbáltam a kipörgésgátlót, de szerintem az enyémben nincs ilyen. Nálunk a sarkon próbáltam kilőni, a kanyarból kifelé jövet nagy gázzal, egyesben, de szépen forgott egy helyben a kerék (meg az autó is helyben állt szinte), végül én vettem el a gázt. Az útburkolatt kissé jeges is volt.
Az ESP viszont biztosan klaszul működik, mert néhány napja egy körforgalomban volt alkalmam megtapasztalni, nem volt senki a környéken, és megnéztem, a jeges úton mikor avatkozik be az elektronika. Nagyon szépen megoldotta a dolgot, érezni lehetett, hogy visszaveszi az autót az ESP, nem engedte megcsúszni, majd tökéletesen ki tudtam jönni a kanyarból. Kockázatos játék volt, tudom, de ha meg is pördültem volna, akkor is csak egy kicsit, eleve nagyon lassan mentem, épp csak a határt elérve.
Nálam simán jól működik a kipörgésgátló. Tény, hogy hagyja kicsit kipörögni a kereket, de utána rögtön villog az ESP jel és már veszi is el a gázt, hogy tapajon be a kerék. Szerintem próbáld ki, hogy ha kipörög és nyomod neki tovább, mi történik. Más 5letem nincs. Csak nehogy egy veszélyhelyzetben döbbenj rá hogy valami nem müxik megfelelően, mert akkor lehet már késő lesz. :(
ez a modszer abban segített,h hamarabb elindult, ha már megy a motor akkor minden hengernek kell menni,nem csak háromaknak! az más probléma lehetett,talán gyújtás?
A Lanosnál saját magam jöttem arra rá, hogy nagy hodegben, vagy hosszabb állás után,egyből, pöcre indul a kocsi ezzel a módszerrel. Nélküle, főleg több napos állás után, úgy éreztem rövid ideig, hogy csak 3 henger működik.
Különben nagyon jmegbízható autó volt a Lanos,- azon kívül, hogy még ABS sem volt benne, csak manuális klíma , és egyéb apróság -semmi bajom nem volt vele 10 év, és 110 ezer km után.(1,5 SE). Városban, úgy látom, az 1,4 Ceed-em sem fogyaszt kevesebbet.
Szerintem ezt az általad nevezett "szivatozást" nyugodtan el el lehet hagyni a ceed, vagy akármilyen jobb műszaki állapotban lévő autónál... Ugyanis ekkor csupán annyi történik hogy az elekromos benzinpumpa felnyomja a befecskendező-rendszer nyomását üzemi nyomásra azaz 3-4 bár körülire. Ez akkor jo,ha a visszacsapószelep,membrán annyira régi,vagy hibás hogy elengedi a benzint a motor leállítása után vissza a tankba. Annyit lehet nyerni ilyenkor,h nem indítózás alatt épül fel a nyomás,hanem előtte,és így gyorsabban (kevesebbet forgatva) beindul az autó. A mai benzinszivattyúkat az autó élettartamára tervezik,ha ez a megoldás most bárkinek segít azonnal mennyen és nézesse át az üzemanyag ellátó rendszerét mert ott nagy bajok vannak!!! A lanosnál mi lett a megoldás erre a problémára ??
ESP-ről jutott eszembe, hogy valamelyik nap a discoveryn hasonlították össze az amerikai rendőrség Ford Crown Victoria kocsiját, a londoni Volvo kombival. Volt egy teszt, a gyors sávváltás, amit a Ford simán abszolvált (hátsókerékhajtás, meg sokkal nehezebb is), a Volvo viszont száraz aszfalton előadta a jellegzetesnek mondható koreográfiát. Az első kanyart még veszi, de a második után már ostorcsapásszerűen megy a hátulja arra, amerre lát. Szóval ESP rulez! Kár, hogy LX-hez nincs :(((
Szerintem ez is kezd városi legenda lenni. Évtizedek óta léteznek ezek az elektronikus bizbaszok, azért csak fejlesztik őket, a 0.9-es béta verzió óta Akkor te nem láttad a topgear idevonatkozó adását, amikor ABSt, kipörgésgátlót, ESPt és egyebeket teszteltek finnországban, télen. az 5. perc környékén van a jeges elindulás, emelkedőre. 7. perc körül pedig az ESP, szintén jégen. http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc
Az ESP kötelező része az ASR, hiszen gyorsításkor is meg kell tudni őrizni a stabilitást.Azért is (nem csak azért) kapcsolható is az ESP,mert van olyan alkalom, amikor kipörgő kerekekkel eltudna indulni az autó (homok,jég),de leszabályozottakkal csak egy helyben toporogna.
Én nem tudok róla, hogy lenne kipörgésgátló, legalábbis az én kerekeim ragyogóan kipörögnek egy intenzívebb gyorsításnál (igaz, hogy most keskeny, 185-ös gumik vannak rajta). Vagy ha mégis van, akkor nekem nem működik :).
Én az 1,4-es benzinest úgy indítom-főleg most, nagyobb hidegben -, hogy a gyújtást ráteszem, majd VÁROK, amíg hallom a kattanást, (az AC pumpa működik), majd ezután indítózok.
Nagyon nagy hidegben, akár 2x is szívatózok így, azután indítok. A Lanosnál nagyon bevált.
Nekem a Mégane csinált ilyet néha (benyás), a klubban néhány tagnak komolyan meggyűlt a baja ezzel. Nem tudom, mi okozta a problémát, nekem csak ritkán jelentkezett.
Egy kérdés... Csinált már valakinek olyat, amit nekem tegnap? Nem akart beindulni, csak köszörült. Újra próbáltam - semmi... majd harmadszorra gond nélkül beröffent... :-o
Apropó! Tudja esetleg valamelyikőtök, hogy az Assistance szolgáltatást hogyan lehet meghosszabbítani a harmadik év után (csak azért, mert hosszabítható). Tudom. hogy a Cee'd esetében még messze van a harmadik év, de a márkakereskedésekben, még nem tudják a feltételeket. A kérdés az, hogy vajon kell e még utána évente csengetni egy kis díjat is a szervízelés mellé. Tölünk nyugatabbra egyébként 5 év jár ingyen. Egyébként várjuk, hogy megérkezzen a miénk is.
gsanyika: "...de szét kellet szedni az autót a mínuszokban. A műanyagok szerették, a feszítgetést a fagyban. "
ceeee: "ez nem kellemes...legalább fűtött helyen csinálták volna.."
gsanyika: "A szervíz zárt és fűtött, de a kocsi csak a "művelet" alatt van a benn. Egyébként a többi kocsival várakozik kinn."
Kedvesség:
"Most őszintén hol állna a javítás előtt. Nem láttam még olyan szervizt ahol a parkoló is fűtött. Talán Ferrariban... vagy Rolls-ban??? De ott az óradíj is más lehet."
Sajnos az autó átvétele után két héttel már nem új egy autó!
A gyári garanciális szervíz pedig a legjobban javító szervíz elvileg! (gyári technológia és anyagok, ha létezik ilyen)
A javítás nem gányolás volt, csak sajnos ezt lehetett kihozni. ( sérülsék nem vészesek, csak látszik hogy dolgoztatak a szélvédőn) Engem csak azét bántott, mert három hetes sem volt a kocsi és szét kellett szedni. Örülök, hogy gyorsan rugalmasan és ingyen csinálták. Sajnos ez nem mindenhol természetes.
Én azt kívánom, hogy az enyém legyen az a kivételes autó amivel ez történt, és mindenki elégedett legyen a sajátjával.
Benzines, de nem SW (nincs rá szükségünk). A 3 hónap meg úgy jött ki, hogy egészen egyszerűen kihagyta a gyár az októberi gyártásból a kocsit, és csak december első hetébe tudta belerakni. Legalábbis nekem ezt mondták a kereskedésben. Hogy itt ki tévedett, azt nem tudtam kideríteni, örültem, hogy csak egy hónapot csúszott a kocsi (bár elvileg november 15-ig át kellett volna adni, de a szerződésben apró betűvel bennevan, hogy 2 hónap után jár a bánatpénz).
Nekem is az a bajom a könnyűfém kerékkel, hogy jól néz ki. És nehogy mának jobban tetsszen. Az árán pedíg alkudnék ESP-t, csak az a gáz hogy sok autón csak a jobb felszereltséghez van/lehet. Boldog karácsonyt mindenkinek!
Én is aluval szerettem volna megrendelni,de én csak 16-al nekem 180-at mondtak a 4 felnire igy maradtam a lemezfelninél ,majd szerintem tavasszal rakok rá valami "utángyártott" alut. Jah az elöbb lemaradt :
Szia! Elárulnád, hol kaptál ekkora kedvezményt? Nekem 1,6 SW benzines gépre + elektr. csomag + sebváltózár eddig a legjobb ajánlatom az volt, hogy a metálfény, az elektr. csomag és a sebváltózár árát elengedték. Előre is kösz a segítséget.
17" nagy? Lehet, de nagyon jol néz ki a gép alatt. Persze vannak hátrányai,
de nem az hogy nehéz takaritani meg... Lehet hogy valahol lassabban lehet közlekedni vele, meg többet eszik nagy kerékkel, de tetszik és ennyi.Izlések és pofonok. Az is igaz hogy a gyárinál vannak szebbek, de a vásárlás után nem akarok felnire költeni (csak a télire). 17" A tipusu felni a katalogus szerint, ezzel szeretném a gépet. Új auto vásárlásánál talán lehet alkudni rá, és "viszonylag" olcsobban hozzá lehet esetleg jutni,mintha utána venném meg. Majd kiderül...
Az alufelnikről csak annyit, hogy Európa legnagyobb alufelni gyára itt nálunk tatabányán van. Gyártanak felnit a környező gyáraknak ( Audi, KIA Peugeot VW Skoda) Valmint gyártanak univerzálisat. Ha univerzális felnit gyártanak akkor a selejt arány 1% alatt van, ha gyárit akkor 40% a selejt. Vajon miért?? Az alufelni szabvány több mint húsz éves. (ez irja elő a tömörséget, homogenitást, ütésűllást....stb) Ma már sokkal magasabbak a gyári előírások. És végezetül mégegy apróság. Az ET érték illesztését az univerzális felninél egy közdarabbal oldják meg ami ugye messze nem ugyanaz mintha a felni része volna. Egyszóval ezért kerül 12-20 ba egy utángyártott alufelni.
Van az Abaqua.hu-n is Alessio F1, bár eléggé felvitték az árát. Azért, mert a gyártó honlapján nincsen, attól még lehet kapni. Nekünk még várnunk kell egy pár hetet, hogy felrakassuk az új SW-nkre. Egyébként a gyári alufelnik nem annyira feltünőek, mint az egyéb forrásuak (7,5X16).
- Szerintem is szebb az alu. - Nem nehéz takarítani, sosem marta meg a fékpor...télen pedig acélt kell használni - Ha van egy jó kerékőröd, nem viszik el könnyen
...nekem az volt a Xsarán... sokat dobott rajta. Már erre is kinéztem egy 16os Enzo H-t. (Sajna Alessio F1 nincs :s )
"Én nem értem mit esztek ennyire ezeken a könnyűfém felniken!? Lopják mint a fene, sérülékeny, a fékpor és a sós latyak tönkreteszi. Ráadásul kb. egy kilóval nehezebb mint egy sima acélfelni ami ugye rontja a rudózást, a gyorsulást, és növeli a fékutat. Ezért még fizessek is? Nevetséges."
- mert jobban néz ki
- mert könnyebb tisztítani (legalábbis az én ízlésemnek megfelelő alakút)
- nem hagyom el a dísztárcsát
- évek múlva nem egy kopott műanyagot látok a rozsdásodó felnin.
- az enyémen még nem láttam fékpor és sós latyak nyomokat (3 éves suzuki)
- ha sérül egyszerűen lecsiszolom a hibás részt, trisóval maratom, lakkal lefújom.
17-es? Minek?!? Csak, ha a Hungaroringen akarsz menni vele, amúgy nincs az az út, az autópályákat leszámítva, amelyik ne rázná szét a veseköveidet, a fővárost meg messze elkerülheted...
Én nem értem mit esztek ennyire ezeken a könnyűfém felniken!? Lopják mint a fene, sérülékeny, a fékpor és a sós latyak tönkreteszi. Ráadásul kb. egy kilóval nehezebb mint egy sima acélfelni ami ugye rontja a rudózást, a gyorsulást, és növeli a fékutat. Ezért még fizessek is? Nevetséges.
Most őszintén hol állna a javítás előtt. Nem láttam még olyan szervizt ahol a parkoló is fűtött. Talán Ferrariban... vagy Rolls-ban??? De ott az óradíj is más lehet.
Fixen rögzíthető GPS tartót semmiképpen nem ajánlok Magyarisztánba. Sőt a lecuppanthatóst sem szabad benne hagyni a kocsiban soha, mert a tolvajok betörik az ablakot, hogy megnézzék nincs e a kesztyűtartóban a GPS. Ha ott van elviszik, ha nincs, akkor "csak" az ablakot törték be.
Ha nem lett az újéval megegyező minőségű, a csere után, szerintem kérni kellene árvisszatérítést, vagy mi is ennek a hivatalos neve.mélgiscsak egy új autóról van szó.
A pechről meg annyit: háromhetes autóba szélvődő műanyagkeret csere!
De legalább megtalálták miért zörög az autó eleje.
Mostmár nem zörög, de szét kellet szedni az autót a mínuszokban. A műanyagok szerették, a feszítgetést a fagyban. "Alig" látszik a művelet. A kocsiban meg ragasztó és szervíz szag van.
Szerintem a szervizkönyvbe a nagy általánosságban használatos paraméterek kerülnek bele. Hiszen ugyanaz a szervízkönyv/használati útmutató van használatban mindenhol, max más-más nyelven.
Tehát a motorolajat az adott éghajlathoz hozzá kell igazítani. Ebben én inkább hiszek egy szervíznek, mint egy általános dokumentációnak...
Tudom, hogy nem kötözködésből írtad, én sem annak vettem. Anno, mikor először mentünk mi is megnézni a verdát, láttuk ezt az illesztési hibának tűnő dolgot.
Viszont, a légellenállásba biztos nem zavar be, ugyanis egyszer majd nézd meg lentről-szemből.
Valóban szerencsételnül néz ki az a kiugró rész, ami megtöri a vonalat, de csak ha felülről nézed. Ha legugolsz a hűtőrács vonalához és felfelé nézed, eltűnik a törés.
Az sem nagyon megy, ha megállok, és anélkül akarnám rükvercbe rakni, hogy felengedném a kuplungot (de az nem mindig jön). Viszont a reggeli reszelő hangot hallottam már egy párszor. Lacettimben F Astra(szerű) váltó volt, ott megszoktam, hogy a rükverc az nem egy egyszerű feladat, de itt most inkább az zavar, hogy soha sem lehetek benne biztos, hogy beraktam-é vagy nem. Valahogy annak a fokozatnak nincs vége...
Nekem első látásra feltünt a kiálló motorháztető. A kereskedésben azt mondták, hogy ez ilyen. Aztán később láttam olyat amelyiken tökéletes volt az illesztés. Nekem se tetszik, remélem az egyém már jó lessz. Valahogy értesíteni kellene a problémáról a Kiamotorst. Csak nem tudom hol lehet, ha valaki tudja jelezze.
nem kotozkodesbol irtam a motorhazteto illesztesrol. Eloszor megijedtem, hogy serult az autonk, azert ilyen. Ezert irtam aztan le, hogy mindegyike ilyen, hogy mas ne ijedjen meg, akinek ez feltunik.
Nekem azota is bantja a szememet, hogy egy szep autonak az aramvonalas orran van egy ilyen kiallo el, ami amellett, hogy szerintem nem szep, a legellenallasnak sem hiszem hogy tul jot tesz.
bocs, lehet hogy nem irtam eleg ertelmesen: nem az ajtoban levo reszen allitottak, hanem a masik reszen, ami a csomagter es a lokharito kozott van. A csomagterben a legkulso tarolodobozt/muanyagot kellett kicsavarozni par csavarral (ezeket kis takaro muanyagok fedik), es onnan lehet hozzaferni ahhoz a reszhez, ahol ez a kamposzeruseg rogzitve van. Ezt toltak kifele egy picit, hogy legyen eselye az ajtoban levo zarszerkezetnek, hogy a kis zarnyelv beugorjon.
A "jo szigeteles miatt nem csukodik" nalam marketing szovegnek bizonyult, mivel nyitott ajtokkal sem csukodott rendesen a hatulja. Ellenben most mar jo.
5W/20-as Magyarországon nem kapható,ezt amerikában szeretik nagyon,de a tartós 100km/h fölötti utazást nem szereti állítólag...viszont jo kicsi lesz a fogysztás ...
Sajnos a navigációról nem tudok képet küldeni mert lefagyott és nem sikerült újraindítanom (Pontus PND-3510K). :( Már kép hónapja javításon van a KIA Motorsnál. Amíg működött a szélvédőre rögzítettem, a lehető legalulra a szélvédő közepétől kicsit balra. Máshol én sem találtam olyan pontot ahova jól feltapadt volna.
Igen, 1,4 benzines. Felhívtam a szervízt, azt mondták hogy minden Cee'd-be a 10W-40-est teszik. Külön kérésre raknak bele 5W-30-ast. Kérdésemre mi a különbség azt a választ kaptam, hogy a 10W-40-es félszintetikus, az 5W-30-as szintetikus. A kézikönyvben szereplő 15W-40-est olyan kocsiba ajánlják ami eszi az olajat.
Még senki nem jelezte vissza nekik hogy olajcsere után nőtt volna a fogyasztás... Lehet hogy én vagyok túl érzékeny ezügyben.
- Köszönöm, megnézem majd a gumit - Tudnál egy képet a navigációról is küldeni? Az érdekelne, hogy pontosan hova rögzítetted, nekem sehol sem rögzül, max. a szélvédőn, az meg ugye nem a legjobb megoldás..
Nekem a navigáció rögzítésével nem volt gondom. Csak az zavart, hogy mozgott útközben ha göröngyös volt az út. Ezért beállítottam úgy hogy felfeküdjön az alja a műszerfalra. :)
A Cee'd-hez kapott Michelin gumin rajta van a DOT szám jelölése, nem tudom más gumiknál ez hogy van.
Nemrég túlestem a 15e km-es olajcserén és azt vettem észre, hogy utána a kocsi kb. fél literrel többet fogyaszt. Tettestársnak is volt hasonló tapasztalata, csak az a furcsa hogy nekem 10W-40-es olajat raktak bele. Ezek szerint nekem a gyárban feltöltött olaj jobb lett volna ami az információk szerint szintén 10W-40-es... Vagy mégsem?
- DOT szám hol található? (Kerékbe valahol bele van nyomtatva?) - Vettem egy MIO navigációs kütyüt, de a vákumos rögzítője nem akar a helyén maradni. Másnak nincs ilyen gondja?
Ez elég jól hangzik, érdekel a cuccos. Az utólagos beépítés nyomai eltüntethetőek? Az autó színe piston grey lesz, talán még a szenzorok sem lesznek feltűnőek. esetleg érdemes színezni őket?
Ha jót veszel akkor tuti, de ha beletrafálsz valami nem túl sikeresbe akkor 40cm -nél már sipolni fog mint állat:)
Ha érdekel mondok olyat meg persze másnak is ami jó áron van, kijelzős ,látod hol az akadály és 20cm-ig méri a távolságot most próbáltam ki 1 hónapja azóta beszereltem 5-6 szettet ceedbe,carnivalba,sorrentoba és nagyon fasza:):)
"motorhazteto: megneztem naluk meg jopar Ceed-et, kivetel nelkul mindegyiken eleg csunya az illesztese a motorhaztetonek a lampaburatol befele eso reszen. A szervizesek is azt mondtak, ez ilyen. Ezt kell szeretni. ;)"
Én is megnéztem a motorháztető illesztését. Nem pontatlan, hiszen mindegyik az. Egyszerűen úgy tervezték, hogy felülről úgy tűnik, mintha kicsit elállna. Ez ilyen.
"SW csomagtarto zarodas: voltam a Kia Donnal a szervizben, 10 perc alatt allitottak a csomagtarto peremen levo zarszerkezeten. Csak a kulso tarolodobozt kellett kicsvarozni, hogy hozzaferjenek. Par mm-t tudtak csak allitani, de ez is eleg volt arra, hogy most mar magatol csukodik a csomagterajto. Ajanlom minden SW tulajdonos figyelmebe."
A korábban elhangzottak szerint nem véletlen, hogy nehezen záródik a csomagtér ajtó. A jó szigetelés miatti légnyomás növekedés áll ellent az ajtónak.
Szerintem azzal, hogy elállították, romlott a szigetelés.
Megkukkantottam a zárat, ha a 3 csavarral kiszedem a zárszerkezetet az ajtóból, akkor nem tudok még állítani semmit. Sajna a csatlakozó kábeltől nem lehet kiszedni rendesen.
Akkor ez elég nagy baj!!! 2003-as gumit sóztak rád????? :-))) Én is ennél a cégnél vettem neten keresztül a dunlop-okat, még szeptemberben. kettőn a DOT szám 1607, a másik kettőn 2007.Nekem eddíg jók a tapasztalataim velük kapcsolatban, még akkor is, ha egyik vásárlásnál volt egy kis gubanc.
Jah igen, jobb hátsó ajtó kicsit karistos lett... egy utasom óvatlanul szorosan ment el a kocsi mellett, miután kszállt a jobb 1-ből, és a kabát-övnek a csatja végighúzott vagy 15cm-t... ez van, nem túl vastag a fedőréteg, de legalább nem fémig van barmolva... szerintem a cca 0,5mm vastag fehér csíkocskát valószínűleg ki lehet polírozni, majdnem nyom nélkül, vagy totál véglegesen... nagyon nem izgatom magam, jövőre építkezni tervezek, akkor úgyis kapni fog a gép, attól tartok... :(
No igen, egy éves DOT-szám... hát én úgy voltam vele, ha jól tárolják, lehet régi DOT, de sajna a tárolást nem tudom ellenőrizni...
persze huszárvágás volt, hogy olyan gummát választottam, ami 1 éve még nem is létezett, így kisebb a rizikója a helytelen tárolásból adódó bibinek... ;)
Én is ott vettem a Klébereket 0703 DOT számmal. (205/55 R16 - 18900ért) Persze, az is lassan 1éves... de szerintem, ha jól van tárolva, semmi baja nem lesz.
Abaqua: a minap voltam naluk teli gumiert. Minden rendben ment, egy fel ora alatt centirozva fennt is voltak az akcios Michelin Alpin A3asok: 15eFt volt egy 196/65R15os gumi, ami jo arnak mondhato. A meglepetes a DOT szammal jott: 200612 haviak voltak a gumik, azaz egy evesek. Magyaran az akcios gumik a megmaradt keszletrol szarmaztak.
Csak azert irom, hogy akit zavar, az keszuljon fel ra, es kerdezzen ra elotte. Nalam a borravalot elbuktak.
SW csomagtarto zarodas: voltam a Kia Donnal a szervizben, 10 perc alatt allitottak a csomagtarto peremen levo zarszerkezeten. Csak a kulso tarolodobozt kellett kicsvarozni, hogy hozzaferjenek. Par mm-t tudtak csak allitani, de ez is eleg volt arra, hogy most mar magatol csukodik a csomagterajto. Ajanlom minden SW tulajdonos figyelmebe.
motorhazteto: megneztem naluk meg jopar Ceed-et, kivetel nelkul mindegyiken eleg csunya az illesztese a motorhaztetonek a lampaburatol befele eso reszen. A szervizesek is azt mondtak, ez ilyen. Ezt kell szeretni. ;) /Lehet hogy csak nekem bantotta a szemem, es egyeltalan nem nagy ugy.../ Szoval nem kell aggodni, nem serules miatt "csale" az autok orra.
kormanyzorges: a szervizben meseltek, hogy hoztak egy Ceedet, mondvan zorog a kormany menet kozben. Szetszedtek es a kormanyhaz belso felere ragasztott matricanak a felkunkorodott szelei ertek hozza valamihez. Megoldas: kivettek a matricat.
par ezres olajcsere: ok csak ajanljak, az a tulajra van bizva, meg a penztartcajara, hogy keri vagy sem. Naluk a Castrol 5W40es fullszintetikus olajjal 30eFt korulre mondta munkadij nelkul(?!) a par-ezres olajcseret.
Láttam a múltkor egy Adac statisztikát. Minden autónál látszik, hogy mikor volt modellváltás, mert megugrik a hibák száma, ami 2-3 év múlva visszaesik nagyjából a nulla közelére. Francia autóknál valahogy a modellváltáskor valami elképesztő mértékben ugrik meg a hibák száma. Utána viszont az is beáll egy normális szintre. Szóval nagyon függ tőle, mikori az az autó. Nekem is Renaultom volt előtte (még a legelső Megane), de a mostani francia autók közül egyre sem bírtam úgy nézni, mint szóba jöhető váltótípus. Saját magam szempontjából is remélem, a Ceed kilóg ebből a sorból, és már az első modellévben sikerül egy összerakott autót alkotniuk :)
Hű, látom, neked még nem volt francia autód :D. Akkor nem említenéd ezeket a bagatell problémákat. Mert tényleg azok, csak némely márkánál ez az image része (pl. Renault) :))).
Egyébként a CD-lejátszó (és tényleg nem magnó, az max a kazettás egységek beceneve volt, de semmi köze a cd-hez) nekem jól működik, eddig egyetlen mp3-at ugrott át, az is pendrivén volt.
Működik a mute MP3-nál is. Nekem CD-RW lemezen vannak a zenék, néha cserélgetem, de gond nélkül megy. Egy darab fagyásom se volt. Viszont a rádiótuner tényleg elég gyér.
Már megérdeklődtem... Vigyem be és kicserélik benne a magnót. (de sajnos Siemens...)
A kormányra még nem tudtak mit mondani... Egyébként a magnó-kezelőszerv és a hátsó borítás illesztése nyikorog egymáson (elég, ha kicsit rátámaszkodok a kormányra)
Hi!
Ok! Asszem mindenki tudja, hogy nem SLK Merci.
DE! Nem hiszem, hogy egy olyan márkának/típusnak
Ami most akar presztízst teremteni nem kéne egy éves
életciklusába ilyen kis bosszantó hibákat produkálnia.
Említett mute gomb probléma = software hiba, ára: 0.
Gyenge rádió? Vagy pontatlanul hangolt tuner (ezt nem hinném)
Vagy software. Ára: 0.
Valaki nem tudja a KIA-nál seggbe rúgni a beszállítót?
Szerintem más is gyárt két DIN-es rádio-CD-t.
Nyüszög a kormány? Csavart bele, vagy állítani a nyomópofán,
vagy mitomén, de biztos nem nagy költség orvosolni.
Szal ha a KIA az Europai piacon presztízst akar, akkor ilyen
kis bosszantó hibákat nem hagyhat gyártásban, és ehez nem
kell SLK Mercinek lenni.
...a problémák közül a lenagyobbat kifelejtettem... a magnó :s Ha audio CD-t játszok, MUTE után nem játsza tovább... ha MP3 lemezt, akkor a lemez vége felé elkezd ugrálni, akadozni (Verbatim) :s
"felnyomod maxra,hogy meleglegyen aztán ha már kezd meleged lenni, ahhor átállítod lábra és lejjbb veszed a hőmérsékletet. ha meg túl meleget csináltál kinyitod az ablakot egy 5mp-re."
Értem én, értem én,DE
ez olyan parasztplazma módszer.
Mi a lömpi kerül sokba egy jó hőérzékelőben, egy-két logikai kapuban, meg egy digitál-analóg átalakítóban. Csak meg lehet azt csinálni.
Szóval én is pont ezt szoktam tenni! Ugyanis nem automata üzemmódban használom, és így sokkal jobban tudom saját igényeimre szabni, azt, hogy lábra, vagy/és fejre, vagy/és ablakra fújjon meleget.
Azt meg külön díjazom, és élvezem, hogy indítás után egy perccel(!!) már jön a meleg, és hihetetlen gyorsan felfűti a belteret, ha feltekerek mindent a maxra( hőfokot és ventillátort )!!
én nem értem mért kell ezen a fűttési dolgon ennyit vitázni. felnyomod maxra,hogy meleglegyen aztán ha már kezd meleged lenni, ahhor átállítod lábra és lejjbb veszed a hőmérsékletet. ha meg túl meleget csináltál kinyitod az ablakot egy 5mp-re.nem kell ezt túl reagálni, örüljünk h meleg van a kocsiba, legalább ot nem annyira drága minta lakásfüttés. :D csoki
Én 20.5-re állítom, és nekem úgy a legjobb pulóverben. Ugyanezt a Lacettinél úgy értem el, hogy 23.5-re állítottam. Mondjuk arra inkább volt jellemző, hogy felváltva fűtött és hűtött, amitől lehet, hogy 23 és 24 között ingadozott a hőmérséklet, vagy inkább 22.5 ás 24.5 között, de a hőérzetnek nem tett túl jót.
hogy utána kitapasztaljam, hogy működik megfelelően (a 20 fok az 20 fok és itt nincs apelláta)."
Ja, Auditól felfelé. :))) Azt a 20 fokot elég sokféleképp el lehet érni. Úgy is, hogy addig fúj forrót, amíg el nem éri, aztán nyomja a jegest, hogy visszahűljön. Ami itt igazán számít, az a hőérzet, és ha az jó, akkor meg vagy vele elégedve, ha nem akkor meg tekergetni fogod. Amúgy te hány fokon érzed magad legjobban (ha lehet, tizedes pontossággal kérném)? :)))
Én is egyre több Cee'd-et látok az utakon a héten minden nap volt egyhez szerencsém hazafelé vagy reggel a melóba menet. Mondjuk SW-t ritkábban látok, pedig már úgy megnéznék élőben egy oil blue színűt. :)
Úgy néz ki az én SW-m is hamarosan megérkezik.
2008-as gyártást/átadást kértem. (egyszer ugyanis el kell adni, hátha számít).
Olvasgatom itt a hozzászólásokat, és ez a klímavezérlés dolgot kicsit furcsállom.
Szal meg kell szokni, milyen hőfokra állítsam? Nemá, nem azért rendeltem aut. klimát,
hogy utána kitapasztaljam, hogy működik megfelelően (a 20 fok az 20 fok és itt nincs apelláta). Ezt a manuálisnál is meg tudnám lépni. Bízok benne, hogy korrigálták ezt a hibát.
SW EX 1.6CRDI
Én meg tegnap este láttam egy ezüst SW-t a Lágymányosi hídon, a rendszámát nem láttam neki. Ma meg egy taxis SW-t láttam, valószínűleg EX-Limited lehetett ECS-vel, mert az üvegek sötétítettek voltak, de a kormányon valamilyen bőr védő izé volt.
Néha itt vagyok, amikor nem valamelyik multi nyereségét növelem a k...a hosszú bevásárló labirintusokban. (És ez a csomó tülekedő ember, csak nem karácsony jön?)
Tehát a motorháztető hangszigetelés! Röviden, fogalmam sincs! Először úgy hallottam, hogy jobb, aztán úgy hallottam, hogy ugyanolyan, most meg már zajosabb (ami ugye nem valószínű). Azután mentem OFF Borával, azután úgy hallottam hogy nagyon jó. Na de mennyi ebből az autó, és mennyi a szigetelés?
Most ki kéne venni, biztosan érezni lehetne a külömbséget, na erre lusta vagyok (meg hideg is van a parkolóban, nem is kicsit:)). Tehát össze kéne hasonlítani egy másikkal, amire a találkozó jó lehetne, csak akkor éppen tapétázok az előszobában.
nekem ott van egy 25-ös nyomó a másik oldalon meg az erősitő:) Lusta voltam de nagyon noszogatott a sárkány "Apa ezen javits mert nem kapcsolom be addig a rádiót felkiáltással) szal nekem már benne van sőt a sablonom is megvan hátra ha kell valakinek szóljon:)
Szerintem semmi baja nem lesz az autónak ha nem cseréljük le 1000, 5000 km után a motorolajat (ez gyárilag sincs előírva). Valóban a bajáratáskor leválnak fémszemcsék a kopó alkatrészekről, de ezekek szépen fenn is akadnak az olajszűrőben, annak ugyanis az a dolga, hogy ezeket megfogja (plusz leeresztő csavar mágnese ugye). Ugyanakkor a néhány márkánál kitalált 30.000-es csereperiódusban sem hiszek, szerintem 10 és 20 között ajánlott lecserélni a motorolajat a használat módjától is függően.
Láttál te már sebváltóban szivattyút, ami felszedi a fémreszeléket? Vagy esetleg olajszűrőt, aminek hatásfoka jelentősen romlik ezektől a darabkáktól? Gondolom még sebváltót sem láttál közelről, mert akkor tudnád, hogy ott a váltóház alján gyűlik össze az ilyen melléktermék. Csak lényegesen kevesebb, mint egy belsőégésű motorban. A sebváltóban nem érintkezik az olaj gázokkal, nem kap hőterhelést, nem kell megfelelnie nyírásra, nincs nedvesség, stb. Nem véletlen, hogy gyakori hidegindításos motornál, vagy fokozott igénybevétel mellett hamarabb kell cserélni, a motor is, az olaj is hamarabb elhasználódik! A motorban nem csak reszelékből áll ez a melléktermék, ami összegyűlik a karter alján.
De nem is szabom a számat, mert eszemben sincs senkit meggyőzni, csupán javaslat volt. Javaslat egy volt márkatársnak (1stperson). Idegennek miért akarnék mindenáron jót? Azt csinálsz a saját kocsiddal, amit akarsz, te kerested meg az árát! Én majd csak jobban élek, ha több alkatrészt kell hozzá rendelni! :-)
Ja...gépiparban, járműiparban mozgok amióta az eszemet tudom.:-)
Jelentem, bokros teendőim mellett nem sok időm van a fórumra, ezért szorri, de azért igyekszem követni... bekerült a második spuris tank is a gépbe, majd beszámolok... :)
Szia! Üdv mindenkinek! -Kösz, engem. WEST is már említette, hogy van iSO csati a rádión. Lehet erőlködőt ráaggatni a jobb minőség érdekében. Csatim, JBL Power-em , kondim is van a polcon, hely az ülés alatt, (jó ülés fűtésnek is :) csak meg kellene már csinálni. Viszont nem sok kedvem hozzá... pedig sokkal jobban szól, ha csak az első szettet is hajtom meg. Nyilván nem a gyárit. A láda sajna a csomagtértálca miatt nekem felejtős... pedig az az igazi. Lehetne a hátsó oldalfalba egy 25-öst beépíteni... az inkább elképzelhetőb. Kár, hogy időm energiám, kedvem nincs hozzá. Tán csak egyszer megszáll az ihlet.
Ez nagyban függ a vásárlási paraméterektől is. Nagyobb hitelösszegnél valamivel nagyobb kedvezményt is kaphatsz, használtautó beszámítás viszont ronthatja az alku poziciódat.
Én egyébként a tatabányai K-N kereskedéstől veszem a járgányt, 1,6 SW EX Limited Piston Grey színben. Szombaton lesz egy hónapja hogy megrendeltük, de eddig még sajna nem jött meg.
Sokkal egyszerűbb lenne pontatlanul megmunkálni, minek öntenének bele löttyöt. Igenis fejlődött a megmunkálás, régen válogatták az alkatrészeket méretcsoportok szerint, (ahogy sikerült a gyártás), ma mind pontos, amikor a méret "kezdene elmenni", megmunkálógép korrigál, MIND PONTOS, kis szórás, stb. Olajok is fejlődtek. Anno Ladán kellett 10 k km-enként cserélni, ma ha vállalja a gyár, lehet 20-30k-nként. Benzintől nem lucsog a motor (anno szívató, stb épp a pontatlanságok miatt), ugye a gyertyákat sem cseréljük 10ezrenként, akkor az olajat mért? És mért öntenék bele az ócska löttyöt, stb, végül is 7év/100-150 e km-ig garis, csak jelent valamit. Jó pénz lenne kötelezően előírni az 1000 km-es cserét, de nincs általában. Nem 1 autógyárban jártam, és minden motort csutkán is próbálnak ki, ennyit meg a tötymörgős, 3000 fölé nem megyünk bejáratásról. Motornak árt és kerülni kell: kis fordulat/nagy fordulat + ezek és nagy gáz, főként hidegen, ennyi. Mellesleg: elektromos gáz esetén (benzines Cee'd pont nem az) nem tudjuk pontosan mennyi is a gáz mértéke. Az az elektronika... Minden vita nélkül tisztelettel, és mindenki belátása szerint, valamint ártani nem árt.
Na megvolt az első tankolásom, nem is rossz....de lenne egy kérdésem. A computer a végén azt mutatta, hogy még 50 km van a tankolásig, majd eltűnt, és azt gondoltam, hogy teljesen kifogyott.. Üzemanyagmutató, meg a legalján. Rohantam tankolni, de 48,29 litert sikerült tankolnom bele és még a kattanás után is nyomtam bele vagy fél litert még. A computer pontatlan vagy nem 54 literes a tank?
Ja és a lényeg: 839 km, 48,29l. 50% Budapest kisebb dugók, 50% autóút.
Most raktam bele spurit is, de szerintem ilyen hidegben elsőre ez nagyon jó fogyasztás.
"Munkadíjat nem kérnek, csak az anyagot (olaj, olajszűrő meg vmi tömítés) kell kifizetni, ami kb. 20 000 Ft lesz. Azt tanácsolták, hogy ha hosszú távra tervezem az autót, márpedig igen, akkor a motor élettartama szempontjából érdemes az olajat lecserélni, mert ilyenkor tele van fémrészecskékkel. Erről olvastam is itt a fórumon egy régebbi hozzászólásban, ahol a tulajnak meg is mutatták, hogy mi van a kieresztett olajban."
Hosszútávra tervezel. 5-8 év???
Szerinted 5 év múlva ennyivel drágábban tudod majd eladni az autód? (20000+kamatai?)
Az autónak nincs lelke. Nyomni kell, nem babusgatni.
Ha egy jól összerakottat fogtál ki akkor kiszolgál hiba nélkül 10 évig.
Ha nem akkor hiába cserélsz 1000km-nél olajat.
OFF
A lanosomban 2000 km-nél motort cseréltek garanciában. Az egyik dugattyú lötyögött. Azóta is csak szívok a motorral. Közben meg a T. népítéletben mindenki dícséri az igénytelenségét, megbízhatóságát...
Szerintem nem válogatnak, de nyílván ez csak olyan helyen probléma, ahol nyestek is vannak. Én már láttam itt Budán, a Római ltp-n a kocsik között cikázni egyet. A szervizben meg már nagyon sok autót vittek cafatokban lógó szigeteléssel. De nem ez volt a fő érv a szigetelés szükségességével kapcsolatban.
Még várnám SL67 tapasztalatait is a hangszigetelés eredményességéről, de nem nagyon jelentkezik.
Függetlenül attól ki mit gondol, 1 biztos: ártani nem árt! Ebben mindenki egyetért. Én is úgy vagyok vele, hogy el fogom vinni kb 3000-5000 km között, majd ahogy adódik. Nekem nem javasolták, nem beszéltek rá, csak saját elhatározásom alapján viszem el. :)
Vidd csak el! Ne higyj a 21. század dumának, mert messze nem tudnak olyan megmunkálási felületeket produkálni a gyárban, mint amit a mozgó-forgó alkatrészek csiszolnak ki maguknak egymáson! Ne ezen a párezer Ft-on spórolj! Amíg hozzád került az autó, átesett rengeteg hidegindításon, a megmunkálási hibák forgácsai is lekerültek már a karterba, s ki tudja, milyen trutyival töltötték fel eredetileg, pláne, hogy nem szokásuk maximumig tölteni!
5000-nél csere, utána nyugodtabban alszol. Nekem rondább anyag jött le az első soronkívülinél, mint utána 15000-nél, pedig ez az olaj is dolgozik szépen, jó minőség!
Látom, sokakat izgat az 1000 km-es szerviz. Szóval nekem azt mondták, hogy az 1000 km-es átvizsgálás nem kötelező, csak ajánlott. Átnézik az autót, és ha kérem, akkor lecsrélik az olajat. Munkadíjat nem kérnek, csak az anyagot (olaj, olajszűrő meg vmi tömítés) kell kifizetni, ami kb. 20 000 Ft lesz. Azt tanácsolták, hogy ha hosszú távra tervezem az autót, márpedig igen, akkor a motor élettartama szempontjából érdemes az olajat lecserélni, mert ilyenkor tele van fémrészecskékkel. Erről olvastam is itt a fórumon egy régebbi hozzászólásban, ahol a tulajnak meg is mutatták, hogy mi van a kieresztett olajban.
Egyébként nekem eddig nagyon szimpatikus ennek a szerviznek a hozzáállása. Nem beszélnek rá semmi feleslegesre csak azért, hogy több bevételük legyen.
4500-5300Ft/L között van. De sajnos nincs autós olajból nagy raktárkészlet,így szerintem hozz magadnak... HA minden igaz a következő rendelésnél hozatok majd magamnak is 1-1 kartonnal,de az csak március környékén lesz...szerintem mielőtt mész olajcserére irj nekem egy mailt és megmondom mi van éppen raktáron és akkor el tudod dönteni,hogy hozz- e vagy van itthon is!! Üdv
Ha már ilyen jól behavaztunk: az aeroblade ablaktörlő gumilapátjának mennyire tesz jót, ha a jég és hó miatt a lapátokat felemelve és nem a szélvédőn hagyom éjszakánként? Emiatt ugyanis eléggé hajlik a gumi, a régifajta ablaktörlő lapátnál nem volt ilyen gond, az ugye tartotta a lapát teljes hátulját. Ami viszont mind a mai napig nem tiszta: a gumilapátot csak az károsítja ha odafagyott állapotban emelem fel a szélvédőről, vagy már az is, ha rajta hagyom az ablakon az éjszakai fagyok idejére, de addig nem használom másnap, amig le nem olvad a szélvédő?
Az olvasott topicokbol okulva , illetve értelmezve én is 1500 km elött megyek az elsö szervizre, a téli átvizsgálással összekötve. Hogy hova ?, még csak ezt kell eldönsem , hol elönyösebb :-)
Miért mész 1000-es szervízre? Nekem a szervízben egyértelműen azt mondták, hogy 15000 -nél menjek.. A többi 1.4-es tulaj volt, vagy fog szervizelni 15000 előtt??
Gratulálok minden új tulajnak! Szépen gyarapszik a Cee'd-es társaság.
A héten tetettem egy ilyet a hátsó lökhárítóra:
Korábbi járgányaimnál sajnos előfordult, hogy a csomagbeemelésnek nyoma maradt. Kicsit látszik az ajándék csomagtértálca is, ami szintén nagyon praktikus.
A szervizben (KIA/Mazda Óbuda) megkérdeztem egy-két dolgot. A motorháztető hangszigetelést nem javasolták benzines autóba. A hasonló kategóriájú Mazdákban sincs. Csak a nyesteknek okoznék vele örömet. Imádják szétrágni.
A Mazdák miatt ott Castrol Professional motorolajat használnak, de azt mondták, hogy a többi neves gyártó olaja is jó. Nekik ez bevált. Jövő héten az 1000-es szerviz keretében én is olyat fogok kapni a Ceed-be. Remélem megéri az árát.
másik kérdés forumozok ha valaki adalékanyagot használ és ne adj isten valami beszarik nem tudom hogy a garanciás kocsinál kivizsgálják e az üzemanyagot és kit terhel ilynkor a felelőség az auto gyártot a töltállomást vagy az adalékot .volt e valakinek ilyesmi problémája ?
sziasztok én is ismerem a motorexet meg tudnád e mondani mennyibe lerül otthon a crdi be valo olaj literje mert februárban olajcsere esedékes és merre lehet venni vagy vigyek innen mert langenthalban dolgozok az itteni autoszerelök istenitik az olajat de én teljessen laikus vagyok köszi
Tudtok róla, hogy a KIA jelentős árkedvezményt ad a mozgáskorlátozottaknak? Mert a legtöbb kereskedő nem is tudott róla. Nem állami hanem kifejezetten KIA kedvezmény.
Velem most csak annyi történt, hogy egyrészt hideg motorral dugóztam, másrészt álló helyzetben jégtelenítettem, közben meg egyfolytában ment föl az átlag. Utána meg pirostól pirosig megint dugó.
Meg még 3 deci. Legalábbis a könyv szerint. De ez gondolom akkor kell bele, ha csontszárazra kifolyatod a régit, és maximumig töltöd bele az újat. Gondolom 3literrel is bőven a nívó fölött lesz a szint.
Egyszerű, lesz, csak a piros lámpánál le kell nullázni, aztán a következő pirosig gyorsulni kell egyet. Amikor átvettem az autót, 15liter feletti volt az átlagfogyasztás. Aztán, míg kiértem a benzinkútig (3km), elég jelentősen csökkent ez az érték.
Nagyon szivesen! :) Bár nem annyit kerestem mint amit az idő alapján gondolsz, de a lényeg hogy csak meg lett. A végén már engem is bosszantott hogy nem találom... ;)
Igen van ilyen,de én a 'saját' olajunkat használom,amit már láttam hogy készül svájcban...ismerem akik csinálják,fejlesztik stb.. Nálunk már elég sok autóban bizonyított, a munkatársam 200 000 km-t ment vele a 1,9 tdi golfjával és olyan a motor beljese minta uj lenne,semmi lerakódás. De ezt nem reklámozom,mert ugyse hiszi el senki ,én viszont láttam! Nekem ennyi elég! :)))
Azért a PDTDI vw 506.1 minősítéssel vigyáznék, mert vannak olajok melyek csak VW minősítéssel bírna se API, se ACEA, se JASO, na már most KIAnál ez utóbbiak a mérvadók nem a VW gyári minősítése.
Szándékosan irtam a 506.01 et,mert ez a hosszu csereperiodusu (longlife) pdtdi olajakat jelöli! És nekünk 20 000km a csereperiodus!!! tehát ez kell bele! Illetve ÉN ezt rakok bele,mert ha jobb, baja nem lesz,de ha rosszabb... Egyébként ez az olaj kérdés csak az én 'mániám',senkint nem akarok rábeszélni,csak leírom én mit rakok bele! Amíg benzinesem volt abba is 5W40 raktam!!
Egy ismerősöm a nyáron vásárolt Rióját akarta szervízbe vinni, mert a mult héten az első hideg napon fékezéskor jött az "iszonyat hang,és a pedál visszaütés"
Nem mert fékezni, majdnem belement egy buszba..
Soha nem volt ABS-es autójuk, (nőnemű is..) így aztán alaposan "megtréfálta " a technika.
Aztán végigolvasva a gépkönyvet,-ahol persze világosan leírják az ABS működésével járó hatásokat, fellélegeztek..de tényleg nem ártana a szalonokban erre esetleg külön felhívni a figyelmet
Én ma a Goodyear UG7-est teszteltem, és nagyon meg voltam vele elégedve, szinte semmit nem csúszott. Én inkább a 15-öst válaszottam, mert azért olcsóbb, meg hát kényelmesebb is. Majd inkább nyáron használom ki, a peres gumi jobb tapadását. :)))
Egyszer belinkelt valaki ide egy külföldi KIA weblapot más téma kapcsán, ahol a specifikációk közt benne voltak a különböző felniméretek is. Megpróbálom megkeresni...
Sajnos semmilyen infóm nincs ezen paraméterekről. Nekem a gyári 16"-os acélfelnire mentek fel a téli gumik a nyári helyére. Gumicsere közben nem néztem meg mi van a felni belsejére írva. Azonban valószínűleg valamelyik kereskedésben csak meg tudják mondani!
Csak megerősíteni tudom, amit leírtál, nekem is ilyen van, csak vékonyabb méretben. Tényleg nagyon jó gumma, ezt a tapasztalatok, és a tesztek is bizonyítják. És az ára is elfogadható!
Szia! Én Mobil Synt S-t tettem bele, ez szinte ugyanazt tudja/ill. egy kicsit többet/, mint a Castrol 5W-40-ese. A Castrol is jó, de volt olyan szervíz, ahol Totalt használnak, és volt olyan is ahol MOL-t. Ha a követelményeknek megfelel akkor szinte bármelyik jó. A szervízben semmi különöset nem írtak be, beírták, hogy 1. időszakos szervíz, meg, hogy legközelebb mennyi kilóméternél kell vinni. Arról, hogy az olaj hozott volt nincs bejegyzés. Az autót én is imádom, hibáival, ill. inkább pici hiányosságaival együtt.
Ismét leírom, hogy van egy garnitúra Cee'd-re való alufelnim, 7X15-ös. RR Rimini a típusa, és jó áron adom.
Ha a téligumihoz felnit is akarsz, akkor szerintem nézz szét 15"-ös felnik között is. Az 1.4LX Ceedeket 185/65R15 gumikkal adják, míg az EX-eket 195/65R15 gumikkal. Gumi is, felni is olcsóbb (szerintem) 15-ösben.
Nekem 16"-os 205/55 91H Dunlop WinterSport 3D van fent, de el kell hogy mondjam iszonyat jó gumi. Semmi csúszás, semmi bizonytalanság, se szárazon, se vizen, se havon, se jégen... Ma tesztelgettem, mert volt mindenfajta extrém körülmény, jég, hó, víz. Ha nem satu féket nyomtam havon, nem csúszott! Ha max gyorsítást végeztem, akkor is jól tapadt, persze azért az ESP is besegített :D. Azt gondolom nagyon jó a gumi és az autó úttartása is remek. Ha még azt is nézem, hogy ez egy SW, akkor meg pláne. Szóval maximálisan elégedett vagyok! :)
Most vásárolok egy Kia Cee'd sw autót, természetesen nyári gumival.
Mivel szeretnék venni egy téli gumi garnitúrát is, a szervízben meg akartam tudni az acél felni pontos méretét, de ott azt válaszolták, hogy nem tudják, ők csak egy kódszám alapján ismerik a felnit.
Mivel a szakszervízben mind az acél felnit, mind a téli gumit igen drágán akarják adni, úgy gondoltam, hogy körülnézek az interneten, hogy milyen árak vannak.
Mivel a felni pontos méretét nem tudom, a kérdésem az, hogy valaki tudja-e, vagy tud-e olyan linket küldeni, ahol ezt le tudom ellenőrizni.
A legutolsó információm 2007. februári gyártás, ez így néz ki:
6 x 16 5 x 114,3 x 67 ET 51.
De nem tudom, hogy ez biztosan jó-e?
Ha valakinek van információja, legyen szíves beírni.
Hunyadis
Ezt tudtam, hogy az ABS előnye az, hogy fékezés közben irányítható marad a kocsi, de annak, akinek eddig nem volt ilyen fékrendszerrel szerelt kocsija, nem árt, ha az első (havas-jeges) alkalommal kipróbálja, hogy éles helyzetben (Mari nénivel) tudja, hogy mire számíthat, és mire számíthat Mari néni is.
Elvittem tegnap 15.000-es kötelezőre a ceedet (1,4 LX Base)
Debrecen, OMP Autóház. Előre kértem időpontot, de kicsit hamarabb mentem, a munkafelvevő félbehagyta az ebédet, azonnal nekiláttak a munkának. Előzetesen 30-35 ezer forintra saccolták a műveletet, a vége 21660 lett. (Rákérdeztem a nyíregyházi szervizben is, mivel apámékkal szemben van, szóval beugorhattam volna, ők fixen 35-re mondták.) Elvégezték az ingyenes téli átvizsgálást is.
A gép egyébként tökéletes, semmi gondom nincs vele, még a cd is abbahagyta a sz*rakodást, de azt mondták, ha legközelebb lefagyna, vigyem be, most már cserélik szó nélkül. Fogyasztás most 6,4 (napi program: 30km országút + 30 km város), mondjuk nem nyomom, az tény.
Hóban tényleg nem szerecsés az ABS, mert jobban lassul az autó, ha blokkol a kerék, és tolja maga előtt a havat. Csak ezt szegény ABS nem tudhatja. Persze lehetne benne egy határérték, aminél kisebb lassulás esetén nem avatkozik be, még akkor sem, ha így blokkol a kerék.
"Vészfékezésnél viszont, az ABS rögtön működött, így szerintem a fékút hosszabb lett!" Ez havas úton így is van. Annyira kicsi a tapadás, hogy az ABS szinte azonnal visszavesz a fékerőből.
Senki sem állítja, hogy az ABS egy csodaszer, ami minden esetben mindent megold, de vészhelyzetekben sokkal jobban reagál, mint bármelyik autós. Ismétlem, vészhelyzetben, tehát nem előre begyakorolt (pl. versenypálya) szitura gondolja, hanem pl. marinéni tőled 10méterre hirtelen lelép a járdáról, akkor ha ABS nélkül taposol a fékbe, és próbálod marinénit kikerülni, biztos nem fog sikerülni.
Mivel ma a lakóhelyemen havazott, és jó csúszós volt az út, kipróbáltam, hogyan viselkedik az ABS, és az ESP nagyobb sebességgel bevett kanyarnál.
Előző kocsim, a Lanos 1,5 SE, ilyen úri huncutságokkal nem volt felszerelve, de azért jól elboldogultam vele télen, főleg, mivel a múltamban rengeteg hegyvidéki, Trabanttal-és Skodával (nyári, tükör radiál gumival szereltek) , erdélyi utakon szerzett tapasztalat van.
Az ESP-nek köszönhetően, nagyobb sebességnél is nagyon kanyar stabilnak éreztem, mintha sínen menne az autó.
Vészfékezésnél viszont, az ABS rögtön működött, így szerintem a fékút hosszabb lett! Tapasztalatom, hogy hamarabb tudtammegállni, ha óvatosan fékeztem úgy, hogy az ABS ne kapcsoljon be.
Köszi a válaszod! Nekem is az előző autómon ugyanezzel a PDA-val és IGO-val hasonló eredményt kaptam. Egyébként nekem az a tapasztalatom hogy az összes eddig vezetett kocsi km órája -ahol használtam a GPS-emet - többet mutat, kb. 6%-kal.
Akkor nálad, ahol a kerékátmérő a lagnagyobb a Cee'd-nél (195/65-R15 EX Lim.) is felfelé csal az autó kilométerórája, ugyanannyit mint nekem ahol a legkisebb a kerék 185/65-R15. Érdekes.
Köszi az infot, végre a szerény 1.4 ceed-röl is szó esett, olaj ügyben. Talán még annyit , hogy milyen cégtöl? Total ...Castrol... vagy...? Kérlek ezt ird meg, és a garifüzetben mit irnak be mikor vitted az olajat? Nállam Januárba kerül erre sor, és a téli "ingyenes" ellenörzést is megcsináltatnám. Máskülönben óramü pontossággal müködik minden , egy kicsit még nagyobb fogyival , de ennyi gond legyen az elején.
Az olajtémához kapcsolódóan megosztom veletek az én tapasztalataimat, hátha segít valakinek. 1,4-es benzinesről van szó. Nos, ezt a témát én is elég alaposan körbe jártam. Hozzáértőktől kértem véleményt, mindenki az 5W-40-est javasolta. Felhívtam több szervízt is, ott is az mondták, hogy 5W-40-est raknak bele. West információi szerint a gyárból 10W-40-essel jön ki. Én kipróbáltam mind a kettőt, de visszatértem az 5W-40-re. A 10W-40-essel valahogy nem úgy muzsikált a motor, mint az 5W-el. A fogyasztáson is úgy vettem észre, hogy egy pár decivel magasabb lett.
Rakj bele 5w40 es full szimtetikus olajat...én olyat szoktam aminek vw pdtdi minősítése is van: vw506.01 ....ez az egyik legigényebb diesel motor, olaj tekintetében...!!
Bocs hogy beleszövegelek, mivel nem tőlem kérdezted, bár én is ebben a 2 olajban gondolkodok! Bennem csak az merült fel, hogy a 2 olaj közti árkülönbség kb 1:2-höz, de kétlem hogy ez minőségben is így lenne. Díler is a Totalt használja, ha jól emlékszem már régóta és meg van vele elégedve. Viszont elképzelhető az is, hogy a Castrol valamivel jobb, de biztos nem annyival mint az ára... :)
Kiváncsi lennék a véleményedre! Szerinted melyik a használhatóbb (jobb) olaj árától függetlenül! A Total 9000-es 5w-40-es, vagy a Castrol Edge Turbo Diesel 5w-40-es olaja! Most a Castrol van benne, de még idén cserélnem kell és most akarom rendelni! Megéri-e a castrol az árát???
most akkor tulajdonképpen milyen motorolaj kell a kocsiba ami tényleg jó? dieselhez
Nektek nem veszi nehezen egy 1-es fokozatot? nekem nagyon nehezen veszi be, bele kell ütni, hogy bevegye. ez elszomorító egy 5m kocsinál. félek, hogy a szervizbe lekoptatnak, hogy én vagyok a hibás, vagy hogy ez normális. hát szerintem nagyon nem jó ez így.de jövő héten kiderül. kiváncsi vagyok ti mit mondotok. eléggé zavaró hogy szarul veszi be.
Én úgy tudtam, ha a kötelező szervizre te viszed az olajat, azt beírják a garfüzetbe és, ha bármi történik az autóval, ugrott a gari. Pontosabban, rákenik az olajadra... De cáfoljatok :)
de de,első körben az számít!!! A minőségi osztályt kell megnézned és azután eldönteni, h mit szeretnél. Ha sokáig meg szeretnéd tartani 2-300 000 km ig akkor megnézed mit raksz bele és felülbírálod a gyártói előírást,jobb olajat raksz bele!!!
A Ceed SW árlistámon az szerepel, hogy Az árak tartalmazzák a vámot és Áfá-t és regadót. NEM tartalmazzák a forgalombahelyezés és a kötelező KRESZ tartozékok költségeit.
Szóval a hír igaz, csak nem osztogatnak hanem fosztogatnak.
Gondolom,h Te is jót akartál!! Az az érdeke,h használd hibamentesen 2-300 000 km ig és lehetőleg ekkor mindene essen szét,mennyen tönkre! És gazdaságtalan legyen a javítás! Mivel eddig teljesen jól működött Te meg vagy vele elégedve, és fogsz venni egy újat/másikat ugyan ettől a gyártótól... Azt sajnos nem írhatom le,h melyik autómárka belső tanfolyamán tanultam ezt...
Hát én igazán nem vontam kétségbe a segítő szándékot.
Csupán jelzetm, hogy a gépkönyv többfajta olajat javasol, de az amit te írtál a benzineshez, meg sincs említve.
Azért gondoltam, hogy a gyári ajánlást leírom. És én sem tescos olajat javasoltam.
Azt meg végképp nem gondolnám, sőt szerintem elég abszurd, hogy az autógyártónak az az érdeke, hogy gyengébb olajjal használd, hogy hamarabb tönkrenmenjen..
Mindenki azt rak az autójába amit akar. Én csak segíteni szeretnék! Mivel 3 éve foglalkozom kenőanyagokkal, hidd el egy modern turbo dizel autóba 10W -el kezdődő viszkozitású olajat rakni vétek...a 15w olaj meg jo a 80as években fejlesztet autokba,meg a 300 000 km nél többet futott öreg vasakba!! Az emberek mindig végletekbe esnek valaki 10W -t rak bele a másik meg 0 W-t egyik se jó..ill. jó valakinek, de az szerintem nem mi felhasználók vagyunk. A gyártónak nem jó ha egy motor elmegy 200 000km-t!!! Arany középút a megoldás szerintem! :)
Tescosból is van 15W40 meg mondjuk Shellből is vagy 2-3 fajta eltérő minőségi szintekkel, csak SAE viszkozitási osztály szerint olajt válsztani elég orosz rullett kategória.
Hosszú tudományos kísérleteim eredményeként megtaláltam a titok nyitját.
A szigetelés a felelős mindenért.
Ha nincs lehúzva ablak és nyitva ajtó, akkor rásegítés szükséges a csomagtartónak a tökéletes záráshoz. Ha nem segítek rá, akkor is becsukódik, de nem záródik, mozgatható és jelez a figyelmeztető lámpa.
Ha bárhol nyitva hagyunk egy kis rést, akkor a csomagtartó 10 cm-ről is önsúlyával záródik.
Húhaaa! Igazad van ,nincs rajta. Én úgy emlékszem, hogy kb 2 hónapja még úgy volt, hogy tartalmazza az ára a kresz tartozékokat. Még a kereskedőnek is mondtam és ő nem lázadozott.
A KIA Délpest a KRESZ csomagot ajándékba adta, és erre fel is hívta a véleményemet, ha esetleg elmulasztottam volna észrevenni. :))) De ők mindig adnak, két éve a Lacettihez is adtak, és gumiszőnyeget is adtak hozzá. A forgalomba helyezés 85e volt.
"A kresz csomagért nem kértek külön pénzt-benne van a kocsi árában a (Kiamotors honlapja szerint is)."
A kiamotors.hu oldalon a CEEDen belul csak az extra listaban talaltam meg a kresz csomagot (azonosito nelkul). Te hol lattad, hogy benne van a "kocsi araban", es milyen felszereltseg eseten?
Erdekelne, mert nekem csak 7eFtert adtak volna az Auto-Donnal (XIII.), ezert nem kertem.
Hogy a klíma kijelzőjén milyen szám van, az nem jelent semmit. Be kell lőni egy értékre, amit te kellemesnek érzel, és azon kell használni. Az én autómnál az épp 20,5. Ha annyin van, akkor épp annyit fűt, hogy ne legyen pulóverben túl meleg, utána meg szépen tartja.
Az én kocsim nem rágat, hanem néha megtorpan., általában 1800-2000 fordulat között. Van egy haveromnak ugyan ilyen autója -az is. Természetesen ritkán. Amikor bevittem a szervizbe ott nem produkálta.Ez a hiba előfordult valakinél és tudták neki orvosolni? azé egy 5 millás autótal nem ezt várja az ember.....
A másik az automata klima: nekem azt csinálja, hogy pl be van állítva 21fokra majd olyan félóra múlva elkezd párátlanitani .Olyan sokáig nyomja a hideget, hogy szószerint fázunk az autóban. Erre megoldás?
Amúgy jó a kocsi. KB 300km után beállt a fogyasztása 5,6 ra, sok autópályás használattal. 195 a vége. Ezt csak onnan tudom, hogy egyszer elszállt az agyam, mert az M0-n is megtorpant olyan 80-90en temponál aztán a pályán meghajtottam pár percre, hátha helyre teszi a rendszert.Most 6l eszik-dehát sokat kaparom a jeget :(.
Én Kecskeméten a Dakó Kft-től vettem, itt 300.000ft-tal többé számították be a kocsimat mint a többi helyen. (Kecskemét M5, Tatabánya-Karácsonyi és Tbánya SilverAutó). A kresz csomagért nem kértek külön pénzt-benne van a kocsi árában a (Kiamotors honlapja szerint is). Nem mellesleg nincs felmatricázva a kocsi. Korrektek. Utángyártott vonóhoroggal vettem át az autót, amit egyik helyen se tudtak adni.Mondjuk Ők is úgy, hogy a prototipust tették rá.
Nálam a Megane volt még a másik jelölt , de a 3,99 thm és a beszámítási ár mindent eldöntött.
Ma végre beállítottam véglegesre magamnak az ülést, és beültem magam möge. Rengeteg hely maradt, pedig 180 fölött vagyok, legalsó pozícióba tettem az ülést, és szeretek nyújtott lábbal kuplungolni.
Más. Az EX felszereltség szépségeit próbálgattam ma, az olyan lényegtelen apróságokat, mint megvilágított pipere tükör, hátsó könyöklő, és megállapítottam, hogy noha hivatalosan csak az ESP miatt vettem EX-et, de a sötétedő visszapillantó, négy automata elektromos ablak, 16-os kerekek, meg a fent említett két fícsör is sokat dobott a döntés pozitív meghozásában. Úgy látszik autóban egy kicsit hiú vagyok... :)))
Megnéztem a felszereltségi lista összeállítást az adott linken. Nagyon logikus, jól áttekinthető. Nekem lenne két észrevételem ezzel kapcsolatban:
Az én kocsim 1.6 CRDi SW LX+
1. Az EX Limited-nél írtad, hogy 1.6 CRDI LX esetén is 195/65-R15-ös abroncsok vannak. Hát nekem 185/65-R15 van rajta.
2. Nekem van csomagtérfedél alatti tárolórekesz pedig LX+ -om van és ezt csak az EX-nél írtad.
Ahogyan már írtuk és tapasztaltuk páran, elég sűrűn változtatnak a felszereltségen. Én úgy tudom és tapasztaltam, hogy okt. 15 óta ez a két dolog biztosan változott. A gumi méret csökkentésének nem örülök a dízel LX nél - 195-ös gumikra számítottam, de mire megjött a verda ez közben sajnos megváltozott, viszont a csomagtérfedél alatti tárlórekeszt szívesen vettem.
Remélem ezeket nem veszed okoskodásnak, én így tudom, de erősítsetek, vagy cáfoljatok meg!
Nekem jól indult a mai reggel, mert nemrég láttam a Vihar utcában (III.ker.) egy szürke Cee'd SW-t, nagyon vicces szitu volt, mert jött balról nekem meg közben jobb kezet kellett adnom, így aztán forgattam a fejem jobbra-balra mint aki azt sem tudja hova nézzen. Gondolták biztos, hogy hülye nő azt se tudja kinek kell elsőbbséget adni. :))))) Aztán meg a Huszti úton jött szembe egy ötajtós... :)
Ezt nem értem. Most 15000km vagy 20000km az olajcsere periódus a CRDI-ben. Én úgy tudtam 20ekm, a cikk 15ekm-ről beszél. Az én készülékemben van a hiba?
Először hívtam őket, a kedvezményt már ott is elárulták, de a részletekért le kellett mennem Tatabányára, mert hiába kértem, hogy küldjék át emailben az ajánlatot nem tették. :( Állítólag volt már aki bevitte itteni (én is pesti vagyok) kereskedésbe lobogtatni, hogy máshol mekkora kedvezmény van és utána rájuk dohogtak a pesti kereskedések. Készpénzzel nem tudom mi a helyzet, én sajna hitelre veszem. :)
A Focus nálam is vetélytárs volt, de én már döntöttem Cee'd és kész. :)))))
Úgy látszik, mindenkinek hagynak valamit, hogy pörögjön a topic. :)))
Azért nem olyan vészes a dolog, csak amíg egyestől ötösig sportkocsisan kattan, ha sebességbe teszed, addig a rükvercnek, legalább is nálam, nincs ilyen visszajelzése, és még meg kell tanulni, hogy meddig kell nyomni a kart.
Az enyém nem recseg, nem zörög, nem rángat, nem csukódik nehezen, nem megy rükibe nehezen, és most már a hátsó futómű felől is kevésbé jönnek hangok, de azért még megvannak. Ehh, a fene, az enyém se tökéletes :)).
Én nem tudom az én kocsim milyen, de nekem eddig a rükvercet is mindig elsőre vette (kuplung felengedés nélkül is), ezért ismét csodálkozom hogy ennyien panaszkodtok rá. Pedig nagyon figyelek minden apróságra (ráadásul gépész is vagyok) de eddig tényleg nem találtam hibát.
Légyszi írjon már valaki, akinek szintén semmi gond (nem vett észre semmit, még recsegést sem) a kocsijával!
(Azért mindig leírom: remélem ez így is fog maradni!)
Ez jobb, mint az enyém. Telefonon érted el vagy le kellett menni hozzá? (pesti vagyok) Készpénz esetén mi a helyzet?
Egyébként a magam részéről továbbra is alternatívának tartom a Ford Focust. Az új Focus nagyjából azonos áron lesz kapható, a kifutóból pedig 500-670e Ft-os árengedményt adnak a raktáron levő készletekre, amivel már jóval olcsóbb minta Cee'd.
Ja, és megfejtettem a hátsó ülésen ülők bekötöttségét ellenőrző lámpák titkát. Egypáran nem értették, hogy miért kezd el újra világítani időnként. Aztán már arra is rájöttek, hogy ha sokat áll pirosnál, akkor megint kigyulladnak. Én is figyeltem egy darabig, aztán rájöttem, hogy a hátsó ülés alatt nincs érzékelő, csak azt figyeli, hogy be van-e az öv kapcsolva, vagy nincs. Ha elindultál, akkor elalszanak, de ha megállsz, akkor nem ellenőrzi, hogy szálltak-e ki az autóból, szálltak-e be, csak újra ellenőrzi a csatokat, és közli a vezetővel.
Nekem az 1,6 CRDI Ex limited SW-re adnak 340 e kedvezményt. Nekem eddig ez a legjobb ajánlatom, mondjuk az AutóDon-nál még pont nem voltam. Ja és a hitelkamat is elég kedvező. THM: 5,71 % (Budapest Bankos lízing)
Ha nem titok, elárulnád, h. ez mit jelent? Én eddig az AutóDontól kaptam a legkedvezőbb ajánlatot: 1,6 benzines géphez Ex Limited felszereltségtől ajándékba adják az elektromos csomagot, a metálfényt, és egy sebváltózárat. És ez független attól, h. hitelre v. készpénzre veszem a gépet!
Most beszéltem a tatabányai Kia-val, nagyon jó ajánlatot kaptam, csak éppen március végére tudták csak ígérni az autót. :( Mondjuk nem hajt a tatár, végülis még remekül szuperál a "fábika" is. :)
Az összes Magyarországon árult benzin szar, csak van kicsit, nagyon, és kibirhatatlanul nagyon (értsd MOL) szar. Átmész Horvátországba, egyszer tankolsz, és nem a legdrágábból, mindjárt egy-másfél literrel kevesebbet fogyaszt az autó...
Érdekes módon, az 1,4 EX városi fogyasztása, most csak 7,6 liter lett-tankolási mérés, ugyan azon kútnál. Fed. komp.szerint 8,2 liter.
Eddig, szintén városban, 9-10 litert fogyasztott. 9. 500 km van a kocsiban, vezetési stílus u.az. Csak annyi változott, hogy most, az utolsó 2 tankolás a Tesco kútnál, és nem a Shellnél történt! Ez érdekes, és furcsa ! Ugyan azon az útvonalon, u. olyan forgalmi viszonyok közt használtam, mint eddig. Nem egyformán mérnek a kútnál a műszerek?
A rükverc mindenkinél iyen? Mármint, hogy akkor van rendesen rükvercben, ha nem sustorog, hanem gurul? Az F Astra, és a Lacetti után a váltó egy élvezeti cikk lett, de a rükverc, az tragikus. Azt már az előző kettőnél mexoktam, hogy ha megállsz, akkor nem lehet egyből bepakolni, hanem egy kis üres, és aztán egy jól ismert reccsenéssel bemegy. De akkor tudni lehet, hogy bent van, viszont ennél semmi visszajelzés nincs, max annyi, hogy nem megy tovább a kar.
(A Ford Escort, amin tanultam, annak volt az egyese ilyen, de azt tanulóvezetők vágták gajra. :))) )
"Még egy égő sem a másfél év és a 17000 km alatt!"
Nekem is másfél év után kezdtek kiégni az izzók. :))) Mondjuk nem sok, bő fél év alatt a két helyzetjelző, a hátsó rendszámtábla és egy tompított. Én végül két év és 42e km után adtam el, de az igazi ok az volt, hogy két gyerekkel az öt ajtós csomagtartója már túl sok kompromisszumot követelt.
Persze! Jól megvagyunk eddig. Még egy égő sem a másfél év és a 17000 km alatt! (A kormány azért gyanús ilyen hideg időben, mert bizonyos esetekben zenél.) 3 milláért ilyen fleszereltségű autót (Elite + pár extra) nem tapogathatnék más márkánál. Amire meg kell, arra eddig tökéletes! :-) Esetleg pár év múlva egy következő kiadású-már kiforrottabb cee'd izgalomba tudna hozni! :-)
Este már lehetett is haladni egy kicsit, szépen brummog a motor. A gázt meg a féket még szokni kell. Egy sarokkal a ház előtt le is fulladtam induláskor, mert megfelelő lazán indultam (megfelelő gyakorlat híján). :) Előző autómnál ez egy hét után következett be, ebből is látszik, hogy mindjárt otthon éreztem magam benne. Egyvalami csörög benne, a csomagtér roló, ha ki van húzva (max visszatekerem).
Gratulálok én is az új szerzeményhez - jó látni hogy egyre több tulaj lesz!
Nekem sem sikerült még 46 liternél többet belenyomnom a tankba. Ha tényleg 53 literes a tartály, elég nagy ráhagyással jelez a műszer, nehogy véletlenül kifogyjon az üzemanyag, mert ugye ez főleg dízelnél gondot jelenthet. (Mármint nem csak az, hogy nem tudsz tovább menni..., hanem ha levegőt szív a cucc, akkor csak szervizben tudják orvosolni)
Ebben a szutyok időben ez a "bal oldalon nyomom" technika nem lehet túl élvezetes! Biztos vagyok benne, hogy valami beállítási probléma van nálad! A hátsó ajtón is meg vannak az állítható gumi bakkok, próbálj meg variálni azokkal, vagy esetleg magát a zártestet állítani. Nekem saját súlyától csukódik kb 15-20 centiről, nem kell csapkodni. Mondjuk az enyém 5 ajtós, de szerintem nincs nagy különbség.
Hát akkor ezek után elviszem az enyém szervizbe!!! Én 17 foknál ingbe simán elvagyok,de sokszor 16,5 re leveszem mert melegem van!!!! Nekem ezek szerint selejt jutott sok mindenből!!! rángat,zörög,"meleg"
Nekem asszem már sikerült kitapasztalnom, számomra a legjobb, ha 19,5 fokra állítom. 20 foknál relatíve fullasztó hőséget produkál, 19 foknál viszonylag hamar hővösebbet fúj, a kettő között optimális. De nemrég próbálgattam egy hosszú útnál, nincs jelentős eltérés hőérzetben 19 és 22 között, csak kis különbségek vannak.
Amúgy ma kicserélték a stabilizátorokat a hátsó futóműnél, határozottan kevésbé kopog. De még mindig hallani. Úgyhogy passz, ez úgylátszik örök rejtély marad.
Amúgy ma vettem át az autómat. Az üzembehelyezés 85e volt, de ebben benne volt a KRESZ táska is, mellényestől és még gumiszőnyeget is adtak az autóhoz.
A digitklíma jól működik, de meg kell tanulni, hogy milyen szám szerepeljen a kijelzőn, hogy kellemes legyen (szándékosan nem azt írtam, hogy hány fokra állítom :))) ).
Ez EX-es kombi, és nincs neki levegő minőség szabályzója, csak sima belső keringetés.
Világító benzinlámpával adták át, szokás szerint, és amikor a "Hány kilóméter a tankolásig" - - - - mutatott, akkor tudtam 46 litert beletölteni. Az ülésfűtést már kipróbáltam, király.
Azért ez (is) pofátlanság, hogy külön pénz kérnek az eü csomagért, háromszögért stb. Te egy levizsgáztatott, forgalomra kész autóért fizetsz, annak pedig ezeket kötelezően tartalmaznia kell.
És azért felfelé csalnak, mert ha kevesebbet mutat, mint amennyivel mész, és lemeszel a rendőr, akkor kiperlheted belőlük a pénzt. Ergo biztos, hogy legnagyobb gyári kerékkel is felfelé csal.
1. GPS vevő is ki tudja milyen pontos, összehasonlítható eredményeket ugyanazzal a műszerrel két különböző autón lehetne mérni (esetleg majd a talin januárban...)
2. Az autókban lévő kilométerórák is általában felfelé csalnak és lehetnek egyéni eltérések még ugyanolyan típusnál és kerékméretnél is
3. Kíváncsian várjuk majd EX tulajok GPS-es sebesség tapasztalatait is
az lenne a haszna hogy pl: jobban látod a kulcsaidat garázs nyítás közben, vagy mig gyalogolsz hazafelé megvilágitja az útat, stb. de ezt is kapcsolni kell, magátol nem fog világitani.
Össze kellene hangolni a zárbetét magasságát (ezzel lehet szabályozni h hol álljon meg a géptető) illetve ezeket a gumi távtartókat (billegés/remegés), hogy a géptető mindkét oldalon a sárvédő ívjével egyezőre csukódjon. Már ha vmi miatt nem jól volt...
"az igazi megtett távolság kevesebb, mint amit a kilométer-óra ír ki"
Akkor ezek szerint nem a 185/65R15 merethez (r=501.25mm) kalibraltak a rendszert, mivel tenyleg az a legkisebb az elerheto gyari meretek kozul. Talan a soronkovetkezohoz, az ExLimited 195/65R15 (r=507.75mm) merethez van belove(?). Ambar a 205/55R16 (EX/TX) szamitasaim szerint 519.15mmes sugaru kereket eredmenyez, a 225/45 R17 (Sport) pedig meg nagyobbat, 533.05mm-t.
Ezek mar eleg nagy kulonbseget adnak, a legutolso eppen 6%al jelent nagyobb tavolsagot, mint az elso, ez eppen megfelel az altalad GPSel mert elteresnek.
205/55-R16: 632mm EX 195/65-R15: 635mm EX Limited 185/65-R15: 621mm LX (majdnem másfél centivel kevesebb!) Akkor ezért is csalhat ennyit a kilométer-órám.
Nekem 185/65-R15-ös gumik vannak fenn, ezeknek a kerékátmérője a legkisebb tudomásom szerint. Egyszer megmértem GPS-szel a sebességet és e szerint a kocsi sebességmérője 6%-ot csalt felfelé. Tehát az igazi megtett távolság kevesebb, mint amit a kilométer-óra ír ki, így ezért a valós fogyasztás is több. Nem tudom hogy van ez más kerékméretnél és GPS-es sebességmérésnél. Kíváncsi lennék én is.
a fogyasztasrol jo sok szo esett, az meg talan kimaradt, hogy az eltero gumimeretek miatt, ha jol gondolom, bizony mas es mas keruletu kerekekkel probal ugyanaz a rendszer(?) tavolsagot merni es ebbol fogyasztast szamolni. Raadasul pl. a 185/65R15 es a 195/65R15 kozott (LX es EXLimited felszereltseg) nagyobb a kulonbseg, mintha 195/60as gumikat valasztottak volna az R15os EXLimited-hez. Hasonlokeppen a 205/55 R16 es 225/45R17 is jopar mm-es elterest ad a kerek sugarara az LXhez kepest.
Jo lenne tudni, hogy a gyari szamlalot melyik merethez igazitottak...
1 kiprobaltam a csomagtarto zarasra a "bal oldalon nyomon" technikat es tenyleg konnyebben zarodik, ha nyomom is becsukas kozben.
Aztan probalkoztam meg, es arra jutottam, hogy magatol azert nem csukodik be, mert nyomas nelkul a zarnyelv nem tud beugrani, mivel az ajton levo zarszerkezet nem kerul eleg kozel a kasztnin levo fix reszhez. Magyaran szolva a zar ket resze tul messze van egymastol, mivel maga az ajto hamarabb felutkozik. Ugy latom nem a meg merev gumiszigeteles utkozik fel, hanem maga a vas.;(
Van valakinek valami otlete, hogy ezen hogy lehet segiteni? A zarszerkezet rogziteset nezve nem lattam semmi allitasi lehetoseget.;(
2 Jobban megneztem a motorhazteto illeszteset is, rosszul irtam, nem a lampabura felett hanem a lampa es a huto kozti elem felett van egy 3-5 mmes res, mintha a motorhazteto nem ulne ra pontosan erre a 20-30 centi hosszu gumi-tomites nelkuli szakaszra. Egyebkent korben jol illeszkedik, ahol van gumicsik szepen raul. Megneztem egy a kozelben parkolo CEED SWt, annak is ugyanilyen az illesztes elol a motorhaztetonel, ugyhogy megnyugodtam.
Sertodes ne essek, a konkluziom a 2 eset alapjan, hogy bizony a szlovakoknak van meg egy kis csiszolnivalojuk az osszerakason. ;(
Jó ötlet, beleírom. :) A Lurdys kollégákról viszont félig visszavontam a rossz híreket, szombaton arra jártunk, beugrottunk és egy egész segítőkész értékesítővel sikerült beszélnünk. Igaz nem volt sok dolga velünk konkrét elképzeléssel mentünk oda és csak hitelajánlatot kértünk, de legalább nem akart lebeszélni a vásárlásról mint a múltkori. :)))
persze mert a hitelből kapják a nagy pénzt ezért:) mig az autón keresnek 200e ft addig a hitelen kb 300-at valószinű ezért nem reagálnak próbáld meg úgy kérni hogy hitelre vennéd egyből dobják majd a választ figyeld meg:):)
Elvileg lehet mert van bemenete a rádión és szerintem a blau cdtár lesz jó hozzá már csak kéne egy donor és akkor kilehetne próbálni viszont ami a nagyobb gond hogy az usb is idecsatlakozik be és ezért kéne egy kapcsoló amivel elvágod az usb jelét és rárakod a cdtárét. és ha valaki erösitöt akar rákötni azt is lehet 4 rca kimenet van a rádióból csak ide is kell egy illesztő csati (kb 1000 ft) nekem már van:)
Ja bocs, én nem hitelre vettem, de elvileg az eljárásban nem kellene különbségnek lennie, maximum abban hogy a hitelkamatból nem kapnak jutalékot - rosszabb a szájízük, viszont nekem nem is adtak nagy kedvezményt. Én most már inkább annak örülök, hogy nekem az általatok leírt problémák közül még egy sem jelentkezett - remélem ez így is marad - és nagyon jó a verda!
Érdekes, tőlem ugyanitt a KIA Gödöllő-nél 300e Ft előleget kértek a megrendeléssel egyidejűleg és a kocsi szalonba érkezését követően a teljes vételárat (utána még három hétig kellett várnom mire átvehettem..., de ezt már korábban kiveséztük). Akkor ezek szerint csak velem szaroztak ennyire és ez nem szalonfüggő? Pedig szimpatikus gyerek vagyok.
Egy kérdés azokhoz akik szintén hitelre vették az autót:
Az kezdőbefizetést egy összegben kell kifizetni a megrendeléskor, vagy akkor elég az előleget odaadni és később is lehet rendezni a maradékot (az átvételig)?
Lassan célegyenesbe kerülök a rendeléssel, de előtte még két kérdés:
1. Két helyen is megkérdeztem, hogy lehet-e benzineshez utólag tempomatot beszerelni. Az AutóDonnál azt mondták, hogy nem probléma, 60e-be kerül (uannyi, mint a gyári), A Kia Óbudánál viszont nem javasolták, mert nem uolyan jó, mint a gyári, bár az "értékesítő" hölgy nem tudta meg mondani, hogy miért.
2. Lehet-e a cd lejátszóhoz utólag CD váltót csatlakoztatni? Az AutóDon szerint nem, de annak idején a Rönósok is azt mondták, aztán mégis lehetett...
Értéktelenné teszi a kocsit a tolvaj számára, mert roncsolás nélkül nem lehet eltávolítani, és a karosszéria elemeket darabonként sem lehet így eladni.
Viszont kérdés, hogy egy piti tolvaj visszariad-e ettől? A legjobb védelem még mindig a minél több mechanikus védelem, de kinek van kedve bíbelődni a sok zárral induláskor meg érkezéskor. Épp elég nekem a kormányzárat (azt a nagy sárga teniszütőt :) pakolgatni jobbra-balra :)).
Pár hete kapott a verda xenont . Ma elvittem 1 fényszoró állításra és kiderült, hogy gyárilag elég "gyengén" voltak beállítva. (borzasztóan lefelé világított)
Gondolom a benzineshez azért nincs tempomat, mert ellentétben a dízellel nem elektonikus a gázpedál. Gondolom azzal olcsóbb és könnyebb megoldani, míg a bovdenes rendszerrel több meló van...
Azért az, hogy egy típust lopnak-e vagy sem, több dologtól is függ.
Ha az alkalmi tolvajoktól eltekintünk, akkor leginkább alkatrésznek lopnak verdát (meg rendelésre).
Nos, ha a ceed nem lesz szerviz igényes (ami a 7 év gari miatt valószínűsíthetű is), akkor nem fogják lopni. Minek. Pláne koreai verdát eladni jó árréssel elég nehéz. Szóval ez a veszély nem fenyeget titeket (remélem nem sokára minket). :)
Nekem 6ezerért akarták adni a Karácsonyi-Nagynál. ("Nem része az autónak") Nem kértem. Megvettem az Osanban 4900ért (EÜ+háromszög+izzó+picike táska, és elfér a pótkerék mellett)
sziasztok, tetszik a cee'd ezért olvasgatom a fórumotokat. különösen az új 3 ajtós tetszik. lopják ezeket? a váltózárról annyit hogy az egyik ismerős autóját azért nem vitték el mert volt benne. felfeszítették a zárat, feltépték a váltószoknyát és otthagyták a kocsit. lehet hogy megzavarták a rohadékokat.. viszont az elvontatás ellen nem ér semmit. valakinek van 2.0 literes diesel? bár az 1.6 is jól megy, próbáltam..
Kb. erre utaltam én is. Sztem egy jó és korrekt autóvédemi szakember is azt mondja (általában), hogy szinte mindent el lehet vinni. De tény, hogy attól még védekezni egyáltalán nem haszontalan (sőt), ugyanis egy tolvaj egyik legnagyobb rizikófaktora az idő...
"Nem gondolom, hogy ezek mende-mondák, pl. a váltózárról is már bebizonyosodott, hogy igazán csak motortérzárral együtt ér vmit."
Ha valamit el akarnak vinni, akkor elviszik, legfeljebb trélerrel jönnek érte. Ezek az védekezések csak azért vannak, hogy az alkalmi tolvajt elriasszák. Mert a váltózár is csak addig elég, amíg nem nyitják fel a motorháztetőt, és nem rakják kézzel kettesbe az autót. Az gyári immobilizerhez viszik magukkal a dobozt, és átkötik. Persze egy sima riasztó ezt megnehezíti, de ha tényleg készülnek, akkor azt is ki tudják iktatni.
Nem gondolom, hogy ezek mende-mondák, pl. a váltózárról is már bebizonyosodott, hogy igazán csak motortérzárral együtt ér vmit. Az én OFF Bertone Coupe-m váltózáras volt, amit elloptak. :((( Éppen terveztem a motortérzárat is... (persze, lehet, hogy trailerezték...nemtom, de már mindegy)
Sok mindent mondanak mindenről csak az a gond hogy eddig senki sem látta hogy igy müködik. váltózárra is azt mondták kilehet nyitni de eddig még csak hallottam róla, próbáltak már kinyitni áltózárat de eddig nem sok sikerrel jártak:) szal a mende mondák mindig lesznek , egyébként meg ha nem lenne biztonságos akkor némely bank nem követelné 3,5 milla felett hogy benne kell lennie Sőt jövöre úgy néz ki még 3 bank csatlakozik ehezz mert igy látják hol az autó ha a tulaj nem fizet:):) és egyszerüen leállitják majd azt mennek érte.
Mások is máshol. Tudod hány ECS+-t akartak nekem már eladni? Ilyenkor én pislog, és ártatlanul megkérdezi: Nem csak CRDI-hez van? A válasz meg: Ja, de... :)))
Végül ott vettem, ahol a legtöbbet kínálták a Lacettimért.
És a Ceed bowdenes és a bowdent blokkolja a zár:) én gps-es riasztót szoktam ajánlani . nyomon követheted neten hol a kocsi letudod állitani kitudod nyitni betudod zárni mindent egy kattintással vagy telefonról csak a kártya havidijját kell fizetni. ha riasztásvan jelez a telód is meg látod a neten is . szerintem ez most nagyon jó és 100000 ft ból megáll.
A + tempomatot jelől az elektromos csomag mellé ... Nekem tegnap este szóltak,hogy megérkezett a verda nov.5-én rendeltem és januárra igérték nem baj valahogy kibírom majd, hogy elöbb megérkezett :)).
Ma voltam megnézni a telepen nagyon tetszik remélem jövő hétvégén már birtokolhatjuk ..
60-ért egy tempomat ajándék. Egyébként pedig nagyon hasznos, akár benzines, akár diesel kocsit vezet az ember. Egyébként más márkák esetében kis túlzással az elektromos csomag extrái külön-külön kerülnének annyiba, mint maga a csomag. Nem vagyok kereskedő, nem ezért mondom:).
Azért ez a váltózár is érdekes: nekem a Lurdyban azt mondták, hogy Cee'dbe nem lehet, mert nem rudas, hanem bowdenes. Ezután írja be West, hogy kedvezményes váltózár csere. Szóval hogy is van ez? :)))
Én valószínűleg hagyom a gyári riasztót, és egy kapcsolható indításgátlót szereltetek bele, ami rablásgátlóval is össze van kötve. Eredetileg váltózárat szerettem volna, de lebeszéltek róla. (Bár csak már ott tartanánk, nekem január elejére ígérik az autót. SW 1.6 CRDI EX Lim+ ECS+)
Úgy irigyellek, én még nagyban el vagyok veszve a papírjaimban és minden nap törlesztő részletekkel álmodom. Viszont már fejből megy az összes felszereltségi szint a listaárakat kívülről fújom, úgyhogy lassan elmehetnék KIA értékesítőnek. :)))))) De azért már körvonalazódik a fejemben a végleges verzió. ;)
Voltam szervízben a rángatással/rántással kapcsolatban. Elmentünk egy szakemberrel próbaútra és megállapította, hogy a motor normális működése NEM ilyen. A rántás nem normális jelenség és az én esetemben nem az üzemanyag, nem a sok városi araszolgatás az oka.
A KIA központ elmondása szerint egy hasonló esettel találkoztak, ahol a vákuumcső tíszítása után a probléma megszünt. Ezt az enyémen is elvégezték, azonban ez most nem segített!
Így immár a KIA hivatalosan is értesült a szakszerviznek (KIA M6) köszönhetően a problémáról.
Kérem azokat a Ceed 1.6 Crdi tulajdonos társaskat, akiknek a kocsijuk szintén rángat, hogy legalább jelzés szintjén tudassák szervizükön keresztül a KIA Mo.-gal, hogy hasonló problémájuk van.
Így talán kicsit nagyobb hangsúlyt kap a probléma és gyorsabb lesz a megoldás.
Ha minden a tervek szerint alakul akkor most pénteken veszem át az autót.
/Cee'd 1.6 Crdi EX. Lim + Elekt. csomag/ Mennyire jó a gyári riasztó. Érdemes valami jobbat belerakatni, mert persze elmondva és leírva jó a gyári is, de az élet mindig mást hoz..
A csomagtartóval nekem is volt problémám, de megtaláltam a megfelelő technikát.
A középtől kicsit balra kell rátenyerelni és úgy nyomni lefelé, így akár 10cm-ről is pontosan zár. Persze azért nyomni kell, mert önsúllyal, vagy kis nyomással nem záródik pontosan.
Az illesztések nálam, mindenhol passzentosak, nincs elnagyolt rész az autón.
Más.
A rángatásos dolog továbbra is tapasztalható néha, de ez inkább apró rántás, ami szerintem a motor velejárója. Ritkán fordul elő és az sem zavaró.
Gyanítom, hogy másoknál is csinálja a CRDI csak nem nagyon veszik észre.
A zörgéses problémám is megmaradt. A vezető oldali műszerfal felől rezonáló műanyag zörgést tapasztalok néha. Egyébként az autó zörgésmentes.
Összegezve 1200 Km tapasztalatát: Nagyon dinamikus, jól vezethető, jól fogyasztó, pontosan összerakott, minden igényt kielégítő (EX) autót sikerült vásárolni.
lenne par kerdesem friss Ceed SW tulajkent: 1 A motorhazteto csukott allapotban elegge tullog az elso lampaburak felett. Ez normalis, azaz nem a mi autonknak van elkenve az eleje, hanem mindegyikben ilyen? (Egyebkent szepen illeszkedik, csak a lampaknal tunik gagyinak az illesztes.)
2 A csomagterajto nehezebben zarul mint egy OFF F-Astraban. Lehet ezen valahogyan allitani? (A szalonban azt mondtak, azert mert meg kemenyek a gumicsikok, de nekem ugy tunik, mintha kicsit logna.)
3 Milyen tipusu fenyszoro izzo valo a kombiba (tartalek izzonak vennek)? (sajnos nem birtam ezzel a forumkeresovel..;()
sziasztok ceed-esek normális az hogy ha lenullázom az avg.fogyasztásmérőt egy darabig müködik utánna beáll egy szintre most pl 4.9 l és nem mozdul az inst.fogy.müködik rendessen a tankolásom meg kattol-kattig 6.2l .Atunningbox bekavarhat a fed. compnak?11000km 1.6 crdi EX
Hello, West(KiaLurdi) fórumtársat kérném nézze meg a Kia Sportage topicot, feltettem ott egy kérdést vonóhoroggal kapcsolatban. Nem írnám le mégegyszer. Biztos tudnád a választ.
Én sem dohányzom a kocsiban csak nekem olyan furcsa hogy nincs benne! Már nem is tudom hogy kinek írtam, de ha lenne egy felesleges dohányzó csomag nagyon szívesen venném!
Ilyen bizony van. Biztos az OMV-nél van valami belső akció, hogy pl. amelyik kút a legtőbb prémium gázolajat adja el mondjuk karácsonyig, annak a vezetője kap ilyen-olyan bónuszt, utazást, lópikulát masnival stb. Így most a kútvezetők nyomják az alkalmazottakat, hogy még a szokásosnál is pofátlanabbul nyomják a prémium cuccot, mert asszonynak már beígérték a szilvesztert a Bahamákon. Rohadt maffia banda az egész.
Csak gondoltam szólok ha valakinek kell váltózár dec 24 ig akcióban van 45e beszerelve, ha kell valakinek szóljon riasztó pedig 29900 ért lesz elvileg de még tárgyalok a céggel
Nálam az 5 ajtós Cee'd-nél a jobboldali "ködlámpában" nincs kivágva a foglalatnak hely, a vezetékezést nem néztem még meg, kézzel nem lehet kitapogatni.
Bal oldal, itt látni hogy van benne izzó:
Jobb oldal, itt izzó helyett egy egyenes rész van azon tükröződik ahogy fotózom: