Ez a fórumot Testaccio Rabja az alábbi sorokkal indította 2002. februárjában:
Ki szereti nálam jobban Rómát? A rómaiakon kívül ki ismeri nálam jobban Rómát? És kit gyötör nálam jobban az, hogy mégsem ismerem igazán? Ki vágyik nálam jobban Rómába? Ki akarja mindenét pénzzé tenni, hogy hosszabb időre mehessen? Ki ír könyvet Rómáról Vagy ha nem ír, ki beszél magában állandóan Rómáról? Ki őrült bele Rómába nálam jobban? Ki indul mindennap hajnalban? Kinek van kedve nálam is Róma-őrültebb lenni? Ki írna ide Rómáról? (Háromnapos turisták kíméljenek, bár a jobb kérdésekre nekik is felelek.)
Szeretnék ennek szellemében itt csak történelemről, épületekről és szobrokról, kertekről és szökőkutakról mesélni, és hallgatni mások élményeit.
Természetesen egy utazásnál fontosak a gyakorlati tanácsok is, ezért indítottunk egy másik fórumot Utazási tanácsok Rómába utazóknak címmel, ahol felteheted kérdéseidet közlekedéssel, szállással, belépőjegyekkel és hasonlókkal kapcsolatban.
Segítségedre lehet ebben a kereső is, illetve a fórummal szorosan összekapcsolódó http://roma-szenvedely.eu/ oldal, ahol rengeteg infót találsz.
Tartsd tiszteletben a topiklakók kérését, és szívesen látunk mindkét fórumon:)
Te kérted a részletes és napokig tartó beszámolót. :) Remélem, elégedett vagy, mert nagyon igyekeztem. Talán túl is részleteztem... tovább tartott leírni, mint az egész utazás. :)
Most találtam egy oldalt, ahol kedvezménnyel lehet vásárolni belépőt, idegenvezetést, és mindenfélét (olyan, mint a hasonló magyar oldalak). Lehet kategóriát és dátumot is választani.
Villa Torloniába vettem féláron egy római dalestre jegyet:)
Nos, Argentina környékét most nem érintettem. Pantheon és környéke szolidan de akad.
Hoztam Rózsakert és egyéb virágos helyekről, néhány utcakép, és van még egy S Clemente Életfa mozaik-részlete valamint az Orgonakút fülkéjének mintázatából részletet.
Öt éve voltam már Rómában néhány napra, akkor nagyon sokat segített ez a topic. Most végre ismét visszatérek.
Hatan megyünk 5 éjszakára /késő esti géppel megyünk, jövünk/, köztük két 13, és egy 8 évessel. Ami bonyolítja a dolgot, hogy az egyik felnőtt csak 3 éjszakát tud maradni, vagyis a látnivalókra péntek reggeltől vasárnap estig lesz ideje.
A többiek nem voltak még Rómában. A Termini és a Colosseum között fogunk lakni, közelebb a Terminihez.
Amit az első három napra tervezek: Vatikán, Angyalvár, Colosseum, Pantheon, Trevi, Spanyol lépcső, Forum Romanum. Ha még belefér: Vatikán múzeum, valami kert.
A kérdésem az, hogy mivel a látogatás első három napja péntektől vasárnapig tart, mit mikorra érdemes betervezni /hétvégi nyitva tartás, tömeg, jegyek előre vásárlása, stb.../
Illetve a maradék két napon mit érdemes még megnéznünk?
Minden ötletet szívesen veszek, főleg olyasmit, ami a gyerekeknek szól!
Én nem tudtam őket "elkapni" mert a római utra repülővel mentünk, és a teleobjektív otthon maradt, mert általában városban kevéssé kell, meg azután a súly és a táskaméret is számít.
A gépem a nagylátószögűvel és "kis" zoommal is több mint 4 kiló.
Persze a madarak miatt evett a fene a tele után....
Azzal ilyeneket lehet csinálni....
Fiatal cinkék diót eszegetnek az asszonypajti kezéből
Kétségtelen, hogy nagyon hasonló, de azt kell mondjam, a Te képeiden a Santa Maria Sopra Minerva látható, míg a 19602 hozzászólásomban a Chiesa Sant' Agostino képe szerepel. Engem is azonnal emlékeztetett rá.
1. Lassabban azzal a pesszimista jelzővel. :) Nem is láthatta a lánycsapatot. A délutáni ismerősökkel a reptéren mi is a külső váróban valamint a boarding előtti sorban találkoztunk. Itt egy srác a július 8-i olcsó jegyeket emlegette, ebből tudtuk, hogy ő is abba a társaságba tartozik, s már híre ment a 30-i indulás előtti órákban olcsón vadászott jegyemnek, és hogy régi magyar Róma-szenvedélyesekkel találkoztak a lányok Rómában. :) A gépben egészen hátul ültek.
2. Libanoni cédrus: Budapesten, a II. Kondor út 5. alatti beépítetlen telek hátsó részén, az Apáthy-sziklától nem messze, Fedák Sári színművésznő egykori parkjának utolsó maradványaként áll a város egyetlen cédrusa, egy 120 éves libanoni cédrus. Több mint 12 méter magas, törzsének kerülete közel három méter.
Köszönöm a Borghese cédrusait Istvánnak. Sajnos a tónál nem jártam egyszer sem még, de ez már biztosan nem marad így sokáig. :)