A BÉT díjtáblázatában található 10-15000 EUR díjak netbrókeren keresztüli kereskedés esetén is érvényesek magánszemélyekre is? Ilyen sokba kerül a valós idejű adatok szolgáltatása? És még ehhez hozzájön a brókeri havidíj is, vagy abban már be van építve a BÉT adatközlési díjai is?
A VW sztorit gondolom nem kell bemutatni neked. Az egyedi részvények shortja másképp működik, mint pl. az indexek (még akkor is, ha cfd). Ugyanaz a részvényvényt kell visszaadnod a "kölcsönzés" után. Ha arra ráülnek, és lecsökken közkézhányad, akkor neked bármi árat meg kell adnod a visszavételnél. Szerintem az OTP árát is az fogta meg 2009. elején, hogy stabil kezekbe került, és dafke kitoltak a shortosokkal. Vagy egy másik klasszikus eset, amikor a Hunt fivérek bekerítették az ezüst piacát.
Ezt neked gondolom nem kell magyarazni, de a tokeattetet nem arra hasznaljuk, hogy 2szer annyi rv-t vegyunk mint amire penzunk van...
En H1 idotavon spekulalok es ha mondjuk pl. az McD reszvenyeire nyitnek egy Shortot chart alapjan (H1) (96,30 SL 97,30) es egy 1000 USD-s szamlan 1%ot aldoznek a dologra (10USD), akkor 10 McDonalds reszvenyt kellene beshortolnom... 96*10 = 960 USD.
Tokeattet nelkul maradna 40 USD szabad margin.... Na most ha meg szeretnek parhuzamosan pl. aranyat, EURUSDt kereskedni, vagy bejott az MCD es a SL mar pluszban van es akarok pl. pffffff MSFT longot nyitni akkor mar nem art, ha van meg mibol...
Persze tudom, hogy siman lehet olyan, hogy GAP-al nyitunk es akar 100 USD felett is nyit majd a rv, de azert ha tenyleg ennyire melle fogok, meg akkor is "csak" 4% ment el...
Szoval a veszelyek ismertek, de majd az elet megmutatja...
Ismertek olyan CFD brokert, ahol Reszveny CFDk minimum jutalek nelkul kereskedhetoek??
Minden mind1, csak annyi a lenyeg, hogy reszveny CFDk legyenek (tokeattet, short / long) es lehetoleg USA vagy EUR ovezeti orszagok papirjai legyenek....
1353-as, tavaly a 1253-as volt. annak már minden tájékoztatója ott van tuti.
csak a 16 százalék van.
és ráérsz ezzel, mert az adó a legkisebb dolog az egészben, mondhatni az a semmi, ráadásul a most keletkező nyereség esetében 2015 májusában kell bevallani.
csak emlegettük hogy az is kell, de annál lényegesen nehezebb az, hogy úgy gépészkedj, hogy legyen nyereséged.
Ami még nem világos: A KBC honlapján azt írják, hogy EGT tagállam részvényeinek nyeresége után EHO-t nem kell fizetni.(csak 16% az adó) Ez ugye pl.: BÉT részvényei Egy másik részben pedig azt, hogy kamatjövedelem után 6% az EHO. Akkor a részvények nyeresége az nem kamatjövedelem. ? :)
Kitöltési útmutató sincs a NAV honlapján? Mert már több napja keresem. Jó lenne tudni, hogy negyed évenként, vagy elég évenként adóbevallást készíteni. .......stb
Most gondolkodok azon, hogy alap szinte belevágjak a forex-ezésbe, illetve tőzsdébe.
Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek az eToro-ról? Ez tényleg egy valós működő renszer, valódi kereskedéssel, vagy inkább egy MLM? Mert nekem ez gyanús, hogy az oldalt reklámozók mindenhol azt szorgalmazzák, hogy ne önálóan kereskedjen az ember, hanem valaki nagymenőt üzleteit másolja le! Nekem ez egyrészről fura, túl könnyűnek tűnik, másrészről meg valahogy bűzlik a dolog! Bár lehet, hogy ez tényleg így működik...
Azt a 10.000 forintot ne 6-7 hónapra fektesd be. Ne is tekintsd befektetésnek!!! Egyszerűen szánd rá, arra hogy megismerd, mi hogyan működik, megismerd a/egy bróker kereskedési felületét stb. Én is 25.000 forinttal kezdtem annó, talán 2 OTP-t vettem belőle. Ha ez a pénz esetleg elúszik, akkor se úgy fogd fel, hogy "jajj ekkorát buktam", hanem úgy, hogy befizettél egy tanfolyamra, egy "túrára". Ez volt az ára annak, hogy megismerd. Önképzés.
Szerintem sokan ennél sokkal több pénzt elszórnak sokkal nagyobb hülyeségekre, pl. van aki ennyit költ(ött) havonta mondjuk cigire.
Ez egy kissé értelmetlen kérdés, de amúgy lehetséges, de könnyen előfordulhat, hogy a hasznodat elviszi az utalás díja, az utalás tranzakciós adója, a vételi jutalék, az eladási jutalék, a kiutalás díja, a nyereséged adója, az adó utalásának tranzakciós díja.
Én egyetlen elemzőről sem tudok, akinek sokáig, jó találati aránnyal bejönnének a jóslatai.
Még a korábbi nagy sztár alapkezelőknek is (akik inkább elejtették azt a bizonyos fekete hattyút, vagy éppen benfentesség határát súroló információik voltak, nos nekik is) rosszul megy egy ideje, pl Paulson 60%-DD-t szedett össze, ennyit még a legsötétebb időszakban nekem sem sikerült csinálni.
Az alapkezelők (incl. Buffett) sokszor olyan erővel rendelkeznek, amivel egy kisbüfi nem (Ichan Apple csörte, Buffett Goldman Sachs befektésének különös feltételei, Blackrock vagy Templeton hatalmas tőkéje), de ők sem látják előre a jövőt, nekik más eszközeik vannak.
Nálam az elemzők a jósok kategóriába esnek. Lehet, hogy van néhány, aki valóban jól érzi a piac lüktetését, de sajnos 100 kontárra jut egy-két ilyen. (Azért van egy-két fizetős hírlevél, amit kipróbálnék, csak ezeknek néha olyan éves díja van, hogy nekem a rendelkezésre álló tőkénél még nem biztos, hogy megéri)
Tehát, ha valaki 5 évnél hosszabb távban gondolkodik buy&hold-ban, csak magyar brókercéget válasszon a TBSZ miatt? Mert az adómentesség szerintem bőven túlszárnyalja az alacsonyabb spread előnyeit, főleg ha keveset kereskedsz és inkább ülsz a részvényeken.
Elolvastam a hivatkozott paragrafust, de sajnos sem adószakértő, sem jogász nem vagyok, igy számomra ez nem egyértelmű. Tudnál hozzáfűzni némi magyarázatot, ha szakértő vagy, hogyan kell értelmezni? Ez azt jelentené, hogy nem kell EHO-t fizetni akkor sem, ha nincs PSZÁF engedélye a cégnek, csupán az alapján, hogy az USÁ-val van kettős adóztatást elkerülő egyezményünk?
Hacsak nem valami adóparadicsomi sosehallott céggel szerződsz, elég nehéz olyan partnert kifogni, akinél nem "ellenőrzött tőkepiaci ügyleted" lesz. Az szja tv 67/a paragrafusa elég pontosan meghatározza ezt. a lényeg, hogy nem kell pszaf felügyelet, ha a szolgáltató országával van kettős adóztatás elkerülésére vonatkozó egyezmény.
1,Részvénykereskedéskor éves szinten kell az adóbevallást elkészíteni vagy pl negyedévente is lehet? Nyereséget veszteséget össze lehet vonni és a végeredmény után adózni? Hány % az adó mértéke? Úgy tudom 22.
2,Befalapoknál a visszaváltáskor a bank levon 22%-t. Az esetleges nyereség után még van valamilyen adóteher?
Mondom, a pénzforgalmi költségek. Az IB-hez vagy hasonlókhoz csak nemzetközi utalással tudsz pénzt kivinni, azoknak meg elég horribilisek a díjai. Nagy számla esetén persze nem annyira mérvadó.
Persze, az IB lett volna az abszolút befutó, de a 2.500$-os kritérium miatt elég hamar kiesett ... SC nem volt benne a listámban, ahogy nézem nagyon hasonló az árazásal dolgozik, mint a KBC, de ha 5000 ott a limit, akkor most az is kiesik. Egyelőre csak ismerkedni akarok a tőzsdével, nem akarok többet kockáztatni.