Akkor ujra felvetem: Az utobbi két napban elég sokan írtátok,h jeleztétek a rángatást a szervizek felé... De a szervizek nem továbbították a központ felé.(mert ott nem tudnak ilyen hibáról ) Ha összeirhatánk ki melyik szervizbe jelezte a problémát,esetleg ha valakinek csináltak is már valamit garanciába,talán előre tudnánk lépni.
Végre valami konkrét infó! Akkor akinek ez rendszeres, előidézhető probléma, gondolok itt pl kzs 2007-re, ő gondolom biztosan el tudná vinni kicseréltetni és akkor lenne tapasztalat is egyből!!! Elárulnád melyik szervizben volt ez?
Most cseréltem le a diesel corsámat ceed-re és az csinált ilyeneket. A probléma a következő volt ott a corsánál: a kipufogógáz vezérlő szelep nem működött normálisan és cserélni kellett, ezútán megszünt a rángatás.... 2 hete voltam a ceed-et átnézetni, hogy minden rendben van-e és ott mondta a szerelő, mikor rákérdeztem, hogy volt-e már ilyen garanciális problémájuk a ceed-del, mondta hogy igen és ezt a vezérlő szelepet cserélték ki garanciálisan. Visszajelzésről nem tudok, hogy valójában megszünt-e hiba, ha lesz infóm róla akkor beírom majd a fórumba. Vagy esetleg valaki tud pontosabb infót, hogy mi lehet az oka a rángatásnak?
Ami engem aggaszt a ceed-del kapcsolatban, az a fogyasztás. A kollégámmal egyszerre vettük a 2 autót, ugyanolyan felszereltségű és a 2 autót közötti átlagfogyasztás különbség több mint 1 liter ugyanolyan körülmények közepette. Erre mit tudtok mondani? Pedig használok spurit is, szervizben is megnézettem és minden rendben van állítólag....
Én is így vettem az 1,4 EX-et 3700.000ért a tatabányai Karácsonyi-Nagynál. (zárt! kiállított autó volt (Tecsóban)) Mondjuk semmi pluszt (szőnyeg, táska, forg. helyezés....) nem adtak, de a hitelem nem volt rossz. Úgy tudom, a garancia az első forgalomba helyezéstől ketyeg (legalábbis nekem akkor nyomtatták ki a garfüzetet).
Igen ebben igazad van, csak nem érzem fernek név nélkül vagdalkozni, az ugye meg megint nem igazságos. Egyébként nem Kiaról beszélek, az egyir egy Renault szalonban volt, a másik egy Fiat kereskedésben, csak azért mertem felhozni, mert bárhol megeshet. Sőt, amikor a Nissan Terranom jobb első ablakemelőle elromlott, a szalonban bemutatott autóból cserélték ki, aminek akkor persze nagyon örültem, és hiába kapott a szalonautó egy újat 2 hét múlva, akkor is szétberhelték az egész ajtaját....
Az is számít, hogy mennyi új ceed ill. rio tulajdonos van és hogy melyik tábor milyen aktív. Nem kell elbizonytalanodni, bármelyik márkából lehet jót vagy rosszat kifogni. Mondok egy példát, a Toyotáról meg a megbízhatóságáról legendákat írnak. Nekem volt O km-es Toyota Avensis 1,6 benzines Liftback Terra-m. 5ekm-nél ki kellett cserélni az egész műszerfalat (a kijelzőblokkot, mert nem mutatta az üzemanyagszintet), 2x volt első fékpofa és tárcsacsere, mert deformálódtak a tárcsák, cserélni kellett az ablakemelőmotort, az üvegvezetó sínt, csiszolni kellet az első ajtó heggesztését, mert kivágta az ajtótömítést, cserére szorult a ajtótömítés is, leesett a tetőkárpit mert elengedte a ragasztás, beázott a csomagtartó, cserélni kellet a tömítést, cserélve lett továbbá az ajtózár, a gumiszemöldökök a fényszórók és a motorháztető között, kaptam ingyen űléshuzatot, mert borzalmasan szöszöltek a plüss karpitok - és végül meguntam és 90 ekm-rel eladtam. ezek után most jó vagy rossz autó a Toyota és biztosítalak róla, hogy ez nem volt egyedi eset.
Az biztos, hogy a legjobban a hazájában rakják össze az egyes autótípusokat.
Én a RIO-ból ültem át a ceed-be, mindkettő diesel. De a rióval nem volt semmi problémám ellenben a ceeddel. Mondjuk itt csak a rángatás-megtorpanás idegesít, de egyre jobban. 1.6 CRDI SW EX ECS
Én is az alapra hajtottam, de így az 50.000,-lett volna olcsóbb, esetleg 150.000,- el ha a metált még kisírom, igaz akkor olyan színűt választok amilyet akarok, de én magasabb felszereltséget választottam és talán nem mellékes de így 5 nap alatt a nevemen volt.
én a Rio fórumról ugrottam át megnézni, mi a helyzet a nagy tesókkal. :-)
A Rio fórum szinte teljesen döglött. Senki nem panaszkodik, semmi újdonság.
A Ceed fórum viszont hemzseg a problémáktól (kopogó futómű, rossz rádió, gyenge fényszóró, rángató, nem induló motor...)
Nekem egyedül a fórumok olvasgatása alapján úgy tűnik, a Ceed jóval kevésbé megbízható, mint a Rio, pedig én is szívesen átnyergelék rá, de elbizonytalanodtam...
Meg tudja erősíteni valaki azt amit írtam? Tényleg minőségben gyengébb a Ceed? Van valakinek összehasonlítási alapja?
Biztos tudják a szakik hogy miért, de érdekes hogy a dizelekből mennyivel jobb kedvezményt lehet összerakni, meg persze az extrából lehet alkudni. Én az alapfelszereltségemmel nem tudok sokat alkudozni.
A kiszemelt kocsiban van vagy 28 km. Igy ezért még erölködök majd egy kis kedvezményen.
Abban pedig igazad van hogy tök lutri hogy melyik gép milyen. Lehet hogy ezen van 1-2 karc, de ha ujat rendelek az meg lehet hogy szállitási sérült újrafujva.
Már nagyon várom hogy összehozzuk a boltot, de még várok a biztositos pénzre az elozo kocsibol.
Jut eszembe, Hódmezővásárhelyen a Kia Véró-nál van egy szalonautó sw 1,6 benzines EX felszereltséggel. Az a bizonyos sötét feketés zöld. Amennyiben tetszik a szín érdemes megpróbálni, egy telefont megér. Véró György 06 70 9 334 404.
Megosztanám Veletek a tapasztalataimat.1,6 CRDI SW LX 4400 km 1 hónapos (amúgy a 33. autóm és a 2. Kia, úgy hogy van összehasonlítási alap). Én a Kia Vérónál (Hódmezővásárhely) vettem korábbi jó tapasztalatok miatt.4,391 Mill FT, átiratás elengedve, szövet szőnyeg, gumi szőnyeg, csomagtartó tálca, karóra, pénztárca, bór igaz magas THM és alacsony kezdő mivel 2 autót számítattam be.
Első benyomások - nem rossz, de nem is annyira hibátlan mint ahogyan a tesztekben vagy más tulajdonosok leírják. Vannak gyerekbetegségek: a rángatás nálam is előfordult. Leginkább akkor ha finomkodok vele. Olyan mint amikor a benzinesnél kihagy a gyujtás. Ha durvábban bánok az autóval akkor nem jelentkezik. A családban van még egy 1,6 CRDI (26 ekm) nála gyakrabban jelentkezik és főleg amikor hideg a motor. Szervízben jeleztem, ők is azt mondták, hogy nem hallottak róla, de lesz egy új diagnosztika berendezésük és új program így hát erre még január végén visszatérünk.
Egyetértek az ablaktörlő problémával, nálam is ugyanaz a helyzet. Karosszéria rendben van a hátsó csomagtartóajtó kivételével. Itt még az tetőélvonalak sem stimmelnek és furán csukodik. Nálam is jelentkezik a zörgés hátul, szerintem összetett hang - csomagtérroló+ajtónyikorgás+csomagtérborítás hang.Ez jobb nem lesz, főleg a hazai kiváló utakon. Az enyém is tiszta sár hátul, de ez nem típusfüggő hanem szintén országfüggő.Én még le sem mostam az autót mert nem éri meg.(nyáron Németországban voltam egy másik sutóval 1600 km oda és 1600 vissza esőben és tiszta volt az autó. Ezek után itthon elmentem Szegedről Orosházáról és alig láttam ki az autóból) Hátramenet+2. pocsék hidegen, melegen rendben van. Kormány hátulján lévő műanyag borzasztó minőségű és hangú. A másik Kiánál zörög a duda rugója a kormánykerékben, valamint be szokta csípni az ablaktömítést.
Ezektől még azért jó autó, mert egyik autó sem tökéletes.(volt elég autóm és próbáltam rengeteg típust ahhoz, hogy ezt kijelenthessem) Még jelentkezek.
Igen, ez így van, én sem vettem volna teszt autót, de ez szalon autó volt, nem ment egy m-t sem, és ebben a kereskedésben még a hangos ajtó nyitogatást sem veszik jó néven, vigyáznak az autóra, a tulaj mogorva és érdekes, de ez egyben előny is, nekem alig sikerült a tezst vezetést is kisírni /és nem azzal az autóval aminek később a tulaja lettem!/
Persze ettől még át....verhetnek/verhettek/ de ilyen alapon mi a helyzet a sok szállítási selejttel és egyébb csalafintaságokkal ... aki ismeri a belső berkeket tudja pontosan mire gondolok. Szóval én úgy gondolom, hogy jó üzlet volt persze tévedhetek. Azonban szerintem 320. 000,- kedvezmény /KIA-nál/ egy másfélhónapos szalonautóra korrelt ajánlatnak tűnik. Egyébként amikor szeptember közepén megérkezettaz sw én abban a szalonban ugyenezt az autót néztem meg jó alaposan, tehát nem valószínű, hogy teszt autónak használták. Egyébként egyedül a bal első ajtó ablaka alatt találtam kizárólag egy kb 1cm hosszú, felületi karcolást- de tényleg felületit, ennél a mosókban komolyabbakat lehet összeszedni- és ez egyáltalán nem biztos, hogy a szalonban keletkezett.
de a család mellett nehéz folyamatosan figyelni. Szóval az autó 4.450.000,- volt én 0, az-az 07 km-s. Az autó nem ment csak úgynevezett szalon autó volt. A reklámozott 3.9-s THM-t szerintem még senki nem látta, mindenhol azt mondják, hogy annyi, de szerintem a végére mindig több, mert az konkrét modellre, ha jól tudom 1.4 benzinesre - és valami olyan konfigurációra ami talán nem is létezik - vonatkozik. Nekem 4.9 lett. A kereskedést ennyi konkrétum után nem bitos, hogy ildomos nyilvánosan megjegyezni, mert lehert, hogy ez egyszeri ajánlat volt arra a konkrét autóra, de ha mondassz egy e-mail, vagy bármilyen elérhetőséget akkor megmondom, mert szerintem igen furcsa és kemény üzletember a tulaj, de érdemes tárgyalni vele, már korábban /még a Rióra - igaz, hogy akkor nem lett belőle semmi/- is korrekt ajánlatot adott, és ez főleg a beszámításra vonatkozik.
A tavalyi topicokban talán elhangzott , hogy nagyobb értelme lenne, ha a megélt eseményeket és azok tanuságait nevén neveznénk!!!!!, hol?, melyik szerviz? mennyi? , ki hozzábbértö? kit kerüljünk,melyik szervizben dolgoznak jó vagy hibákkal, stb. Gondolom logikus felvetés volt és hasznos lenne a sok más személyi jó tanács mellett , amit számos Kia-s tulaj leirt vagy felelt esetleges kérdésre . Erröl , majd talán többet holnap a talin.
Én gyári alufelnivel vettem az autómat. A sportcsomag, melynek csak része a 17" alufelni 250.000-be kerül, de tartalmazza a ECS+a tempomatot is. Ezen felül olyan dolgokat tartalmaz, mint a vastag szürke cérnával varrott bőr könyöklő és kormány, fekete lámpaháttér (mint pro_ceed), illetve csomagtér elválasztó háló (SW-nél).
Vagyis a EX+ECS-n felül 150.000, amennyit szerintem megér 4db 225/45 R17-es felni Michlein gumikkal.
Szerintem nem biztos, hogy kizárólag Budapesten érdemes csak körülnézni...
Én úgy tudom egyébként, hogy a két legnagyobb forgalmú kereskedés a KIA Óbuda és a tatabányai KIA Karácsonyi-Nagy. Vélhetően a nagy forgalom a kedvezményeknek köszönhető és nem valami egyéb különleges vonzerőnek. ;-))
Nem akarok senkit lebeszélni a bemutató, meg szalonautóról, de láttam egyet s mást már. Pl. egy márkakereskedésben 3 órát ültem, a kocsim garanciális szervizét vártam, ezalatt szerencsém volt végignézni, hogy némelyik vásárló gyermekei milyen pusztítást bírtak művelni több kiállított autóban is. A másik helyen meg amikor próbakört mentem, érdekes módon nem számlálta a kilométereket az autó, amikor szóvátettem, csak mosolyogtak... Szóval csínján ezekkel az autókkal...
Melyik kereskedésben vetted? mert én is ilyenre pályázom....
az nem az igazi ha korábban kezdődik a gancia, de akkor legalább én is fogok alkudni. Eddig még csak 50.e nél tartunk bár 1,6 benzines SW LX+ ra licitálok. kb. 50% kp. val.
Vagy szikrát nem adott, vagy a benzint nem nyomta fel, más mi lehetett, nem tudom. Félek, hogy a szervíz sem lesz okosabb. Majd megírom, mit találtak-mondtak.
A MÁSODIKRA SEM!! Rögtön eszembe villant, hogy egyszer már produkált ilyen hibát (akkor 3. próbára indult), kikapcsoltam a rádiót, hogy minden zajt halljak, és így, pár másodperces várakozások után, a HATODIK KULCSRA indult
Úgy látszik, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Minden esetre pocsék érzés...Nálad is forgatott az önindiitó? Kiváncsi vagyok, mit mondanak majd a szervizben. Ird meg, jó?
Látom sokakat érdekel a vételár, nem tudom megítélni, hogy az én vételem jó volt vagy nem, de november közepén - amikor én vettem az autót- mindenhol elzárkótak az árkedvezmény elől, minden pesti kereskedésben azt mondták, legalábbis telefonon, hogy az akcíiós hitel mellé - a már ismert BB- nem tudnak mást adni, maximum magasabb felszereltségnél el tudják emgedni a metál felárat.
Végül vidéken vettem meg az autót, smint mondtam nem igazán van összehasonlítási alapom, mert egy bent álló / másfél hónapja volt kiállítva/ autóra kaptam ajánlatot és gyorsan kellet döntenem, így inkább megérzésből döntöttem.
Szóval: 1.6 crdi sw pewter baige EX Limited 328.000 lejött a listaárból és eurotaxon beszámolták az előző autómat /12 éves Daewoo Nexia, igaz kiválló állapotban volt de máshol ettől is elzárkóztak/. Ja és résen voltam, úgyhogy belekunyeráltam a szőnyeget és a KIA táskát.
Akkor korrekt ajánlatnak gondoltam. Igaz arra csak otthon jöttem rá, hogy a garancia szeptember közepétől ketyeg - ezt azért elfelejtették közölni- gondolom azért mert szalon autó volt /erre azért még rákérdezek/, de úgy voltam vele, hogy a többi autó meg kint állt az udvaron a szabad ég alatt ez meg másfél hónapot a melegen töltötte, annyian meg úgy se tapogatták össze /kis szalonról lévén szó/.
Lehet 7X15-ös, csak az nem gyári (ami nem okvetlen hátrány). Egyébként többféle kiemelt kedvezmény létezik kb.12 %-os (ügyvédek,orvosok,újságírók,stb. részére). Ezek rajta vannak a kiamotors honlapján is. Ez a kedvezmény az alapárra jár, ilyenkor az autóbeszámítás és egyéb alku felejtő.
Kellemetlen meglepetés ért ma reggel. Elindultam a kocsival, kb. 1,5 km után parkoltam egy áruháznál.
Kb. 15 – 20 perc múlva indultam volna tovább, de a már kissé meleg motor az ELSŐ KULCSRA NEM INDULT.
A MÁSODIKRA SEM!! Rögtön eszembe villant, hogy egyszer már produkált ilyen hibát (akkor 3. próbára indult), kikapcsoltam a rádiót, hogy minden zajt halljak, és így, pár másodperces várakozások után, a HATODIK KULCSRA indult a csoda Ceed 1,4-es benzinesem, a parkolóban álló bámészkodok örömére!!
Közben pár gondolat végigfutott az agyamon: miért is cseréltem le a 10 éves, megbízható 1,5-ös Lanost? Mert van benn 6 légzsák, meg ESP, ABS, stb.?
Vagy miért nem vártam, amíg megjelenik a Lancer 1,5 benzines, amely szintén 4 millió körül van, és úgyis kacérkodtam elődjével, az 1,6-al?
Egy 4 millió feletti autótól nem fogadható el, hogy 10 ezer km után meghibásodjon. Nagy élmény lett volna, főleg most télen, valahol Erdélyben, a hegyek közt, egy pihenés után az úton maradni, és hívni a Kia Assistancet!
Különben, a Lanosom, (ez csak 2 millió volt) a vásárlás után rögtön ugyan ezt a hibát produkálta, persze a szervizben már kevésbé. A hiba okára csak akkor jöttek rá, amikor ilyen indítózások után, egyszer kivágta a biztosítékot, mely a gyújtó trafóé volt. Az volt zárlatos, de nem mindig! Kicserélték,oszt jó napot, többé baj nem volt vele.
Lehet ennek is az a baja?
Hétfőn, vagy kedden jelzem a szervízben, a tapasztalatokról beszámolok
Tudnál irni konkrétumot, mert pont ilyenre hajtok én is és viszonyítási alapnak jó lenne. Ha nem akarod nyilvánosan akkor az eleszoltan kukac yahoo.co.uk-ra légyszi!
Hozzászólás szempontjából új vagyok itt, ám már hónapok óta nyomonkövetem az eseményeket. Cca. 1,5 hónapja vettem át az új 1,6 SW EX benzines kocsimat az M6-nál. Ugyan nem hinném, hogy rászorulnak, de megvédem őket és Zsombort (Faludi). Velem nagyon korrekt volt, segítőkész, ráadásul messze jobb kedvezményt adott, mint más. (pl. a nem kevés alap engedményen túl elengedte a teljes forgalomba- és üzembehelyezési költséget is, ami cca. 100e Ft.) Pedig csak telefonon tárgyaltunk, Érdre először csak a szerződést mentem aláírni! Egyébként a kocsival abszolút elégedett vagyok, jól megy, kényelmes, és a gyarapodó család is befér.
Igaz, hogy nem nekem szólt a kérdés, de leírom, én mit tapasztaltam ez ügyben! Mint egy korábbi hozzászólásomban leírtam én már kicseréltem ilyenre, és határozottan jobb! Ami az élettartamot illeti ennek is utána olvastam a neten, és eltérőek a tapasztalatok. Volt akinek 1/2-1 év után kiégett, volt akinek 3-4 év után is bírta. Valószínűleg autója is válogatja. Üzemórára vonatkozó adatokat nem írtak, de én valahol 20000 óra körüli élettartamot olvastam, úgyhogy nincs ok a pánikra.
Ami az alufelnit illeti, nekem még megvan a Cee'd-re való 7X15-ös, keressetek bátran, ha valakit érdekel!
Mindenhonnan kértem ajánlatot, aránylag mindenhonnan jött is, honnan jobb honnan kevésbé jobb.
De az egyedüli aki egyeztetés után, még csak válaszra sem méltatott: M6.
Hasonló ajánlatot ( finanszírozásban rosszabbat ) de a többi feltétel egyezett, adtak egy test autóra, ami ugyebár nem 0km-es. Kérték ( valami Zsombor ) hogy jelezzek vissza ha jobbat kapok. Meg is tettem, aztán még ő volt megsértődve, hogy fényévekkel jobb ajánlatot kaptam egy másik cégtől egy új autóra.
Ők az egyedüliek akiket személyes tapasztalataim alapján nem ajánlok senkinek. Persze lehet másoknak vannak pozitív véleményeik is.
A KIA Lurdynál 2e forint per db plussz pénzért adták volna az alufelnit, viszont az autóbeszámításuk nevetséges volt, így nem náluk vettem, és csak acélfelnieim vannak.
Ismételten felhivom a figyelmet arra, hogy a KIA külön kedvezményt ad a mozgássérülteknek. Százezres nagyság + a kialkudott kedvezmény. A kereskedések nagyrészében még nem is hallotak róla. A KIA Hungaryánál kérdezzék meg.
A kopogás elég sűrű, minden úthibán áthajtva géppuskaropogásba kezd. Hidegen nagyon, melegen kevésbé. A szervízben kicserélték a stabilizátor rudakat, majd mivel utána is megmaradt a hang, egy napig ott maradt az autó. A futóművet teljesen átnézték (a műveletek egy részénél én is ott voltam), de nem találtak semmi lötyögő vagy kopogó alkatrészt. Több, mint valószínű, hogy az utastérből jön a hang, mivel annyira közelről hallatszik. Majd átnézem én is a kalaptartó-pótkerék-hátsó ülés háromszöget :). Csak most szétfagynék, inkább várok még egy kicsit...
Én eddig csak pozitv visszajelzést tudok adni a Budapest Pappas-ról.
Igaz még nem vettem át az autót de megrendeltem és ha minden igaz Januárban autó lesz belőle.
Nagyon készségesek voltak, mindenben segítettek: 5% körüli THM, a hitelnél voltak kisebb bonyadalmak a BB autó részéről, de Ők maximálisan segítettek és intézték, nekem semmit nem kelett tennem. Itt kaptam a legnagyobb árkedvezményt és még a beiratásnál is elengedtek egy 20-ast.
Tehát csak javasolni tudom Őket. Kiváltképp Tóth Krisztián nevű értékesítőjüket, aki igazán professionálisan állt a dolgokhoz.
Az autő SW 1.6 CRDI el.plusz.
Csak a színválaszték ne lenne ilyen kicsi ( mármint ami elérhető az országban ) bár ez a KIA Motors hibája.
Tehát én csak ajánlani tudom őket!
Üdv.
PS. egyébként a szervíz is jónak igérkezik, akciózni is szoktak. Meglátjuk.
Ekezdtem pesti kereskedésekben ajánlatokat gyűjteni 1.6CRDI SW, EX, ECS+, metál, és könnyűfém felnire.
Sajnos idáig (egy halovány igéret kivételével) elutasítók. Magyarul vegyem meg acél felnivel és utána csináljak vele amit akarjak, és vegyek külön könnyűfémet.
Bosszantó, hogy ilyen értékű autónál nem megoldható. (pláne, hogy nem alap)
- Valakinek ezt sikerült megoldania? Hol?
- Kompass Blue színt vett valaki? van valahol élőben?
Amúgy jellemzően 260.000 Ft engedményt és 5,6% THM körül mondanak...
"Örömmel" olvasom, hogy a rángatásos sztori újabb fordulatot vett. Bár meglep, hogy még egyetlen szervíz sem jelezte, mert én még december közepén voltam a problémával a KIA M6-nál.
A próba során a hibát a szerelőnek is produkálta, és mivel nem tudtak hozzászólni, felhívták a KIA Hungáriát.
Ott azt mondták, hogy valószínű vákuumcsővel lehet a probléma. Ezt kitiszították, de rángatás továbbra is megvan!
Szerdán megyek szervízbe Tatabányára, akkor újra jelzem!
Az a gáz, hogy már 5. fokozatban is éreztem, és olyan mintha egyre gyakoribb lenne. Nincs olyan út, hogy ne rángatna.
Más: Valakinek még régen megigértem, hogy teszek fel fotót a gyári SPORT csomagos Ceed SW-mről.
Én most vásároltam 4000 Ft-ért 2 db. "OSRAM SILVERSTAR+50%"-os izzót.
Német gyártmány, állítólag erősebb-fehérebb fénye van a gyárinál (persze az élettartama rövidebb). Még nem szereltem be, mivel csillaggarázsban van, és lefagyna a kezem.
sziasztok én is hallok néha 1koppanást hátulrol néha hidegen lehet hogy ez csak a kezdet ? nektek mennyit kopog vagy milyen hosszan? 12700 km van a verdába .Valami erösebb izzo után érdeklödtem itt a forumtársaktol de az ünnepek miatt gondolom sokan pihentek nos tapasztalatok izzocserével árak stb ?vagy még xenon ?rendör állitott már meg valakit utolagos xenonnal?mertha jol tudom büntetik
Én ritkán használom a kocsit, van, hogy általában egy hétig is állni szokott, de eddig mindig pöccre indult. Leghosszabb idő 10 nap volt, utána is indult, igaz a riasztót nem szoktam rányomni, mert garázsban áll.
Az 1000km-es olajcseréről már sok szó esett, mindenki döntse el maga, én megcsináltattam, mert az autó értékéhez képest a 19ezer forint semmiség. Nekem Castrol 5W-30-at tettek bele, azóta úgy érzem, hogy jobban húz a motor és csendesebb is, de lehet, hogy csak bejáratódott.
Nálunk ma reggel -18C fokot mértünk, de a kocsim 7-kor első kulcsra könnyedén beindult. Délelőtt még 2x beindiitottam, 10-kor leparkoltam, majd kb. fél óra után csak a harmadik kulcsra indult, annak ellenére, hogy az önindiitó jól forgatta a motort. Mi lehet a magyaráat? Járt-e valaki még iigy?
1 nap állás után egyszer nekem is volt olyan visítós hangja, pedig garázsból indultam. De hamar elmúlt, és azóta sem produkálta, de a krákogás mindig előjön (12965-ös hozzászólás)
A hátso futomütöl jövő kopogás nálam is jelentkezet , hidegen elég nagyon ahogy melegszik az autó egyre jobban hallkul el . Hogy igazán ez honnan jön még nem sikerült rájönni pedig elég rég fülelek a csomagtartóból nem jöhet mert az szinte üres , olyan mintha valami hozzá verödne valamihez.
Még van egy másik jelenség is reggel az első inditásnál ha -5C alatt van egy 20-30 másodpercig valami visít mintha az ékszíj lenne ,aztán folyamatosan elhallgat , utána napközben akárhányszo inditom többet nem csinálja .
Valakinél esetleg hasonlo jelenség ?
JA : az autó 1.4 EX Lim. benzin. (1600Km van benne )
Amugy nagyon szuper kis autó , minden jól müködik és preciz.
Nekem már kicserélték a fél hátsó futóművet, de még mindig kopog. Hidegben elinduláskor nagyon hangos, ahogy melegszik az utastér, egyre halkabb.
A kalaptartó nekem is gyanús, kézzel ütögetve nagyon hasonló hangot produkál, de még nem vettem ki. Ma este úgyis megyek el vele, hazafelé lehet, hogy kiszedem.
Én is észrevettem, hogy hátul kopog v.mi. Füleltem és úgy halottam mintha a futómű kopogna. Ma előre hajtottam a hátsó ülést és megmozgattam a kalaptartót és az 5. ajtó felöli végén mozog. Az zörög pedig az ajtón van két gumipogácsa aminek azt kéne csinálnia, hogy beszorítsa a kalaptartót. Hát ezt nem jól csinálja! Utána kivettem a kalaptartót akkor is zörgött. VALAKINEK HASONLÓ FELFEDEZÉS?????
Ja, én leírjam, mi minden történt áramtalanítás után? Mondjuk nem Cee'd: óra, riasztó, központi zár, rádió, motorüzem... Szervízben tudnak tanácsot adni. Érdekes, (pl A5 teszt), hogy az I30-cal mindenkinek a kék műszervilágítással van baja. Nekem pl a két-két egyforma órája jobbnak tűnik.
Jó régen nem voltam. Néhány tapasztalat és egy kérdés / 2600 km után 1.6 crdi sw ex limited/
Szóval igazából negatívumot nem tudok mondani.
- A fogyasztás 3 tankolásból átlag 6.2 / bár volt 100 km igen ronda - hifegben rövid utak- városom, melynek a külön átlaga a computer szerint 7.8 volt és egyfolytában emelkedett/
- Néha már megcibálom, de 1 és 2-őben nem igazán szereti, úgyhogy ezt nem is erőltetném. Egyébként tisztességesen megy, még a családdal megpakolva is.
-Sok a vita és észrevétel az automata klíma körül. Szerintem nincs vele semmi baj, hacsak az nem, hogy a beállított értéket igen gyorsan el akarja érni, íyg hiába állítja bárki minimumra /15.5 ha jól emlékszem/ akkor is meleget tol - főleg ebben a hidegben- hogy minnél hamarabb elérje a beállított hőfokot. Ha ez nyáron majd klímázásnál nem jelent problémát, akkor szerintem ez teljesen rendben van és nem értem az erről szóló gondokat. Az ember hőérzete pedig változó és nem köthető fokokhoz. Ti otthon nem piszkáljátok a termosztátot? Dehogynem. Én egyébként a 8 milliós A4-ben vagy a Sharanban is piszkálom az autómatát. Megy egyébként is bele kell nyúlni, legalábbis nekem most télen, mert egy idő után párásodik, ha nem nyomom az ablakra a levegőt. Igazából nem tudom, hogy milyennek kell lennie egy jó autómatának, szerintem nem rosszabb mint amikkel eddig találkoztam.
- Az ablak mosó valóban furcsa, de a végére mindig nagyon szépen töröl. Engem az zavar inkább, hogy pálya sebességnél pont akkor keni el a cseppeket, amikor visszatér az alapállásba és kell egy kis idő, hogy ezek a cseppek felszáradjanak, vagy rájuk kell törölnöm szárazon. De ha ,megnézitek törlés utám végul mindig hibátlanul folt mentes az ablak. Hát nem tudom, talán ez is olyan dolog amit szokni kell. Hozzáteszem, hogy ebben a kategóriában nagyon sok autó okoz nekem nap mint nap bosszúságot az ablaktörlővel és főleg az újak, skoda, WW első helyen. Úgy látszik ez generácios probléma
- hirtelen ennyi majd még íroma tapasztalatokat, ahogy eszembe jutnak de most a kérdések:
Ha jól vettem kia korábbiakból van itt a fórumon igazi KIA szaki is - olyan aki vmelyik kereskedésben vagy szervízben dolgozik -, talán több is jó lenneha ők is segítenének.
szóval:
- milyen fajta és márkájú olaj javasolt / vagy használt a nagyobb márka szervizek által/ a crdi -ba?
- most akkor kell vagy nem az 1000 km-s, 3000-s vagy bármilyen periódus előtti olaj csere.
Nekem -amikor vettem az autót- a szervizes részen véletlenül elhintetteék, hogy van egy javasolt de nem kötelező 1000-s olajcsere, még bántam is, hogy nem alkudtam bele az árba, de én nem számoltam vele, gondoltam mindegy. na és amikor vettem át az autót személyesen a kereskedés vezetőjétől rákérdeztem, mire ő azt válaszolta, hogy "uram csak felesleges költségbe verné magá, nem szükséges, ez egy jó autó, ha emiatt tönkre megy a motor, akkor kicseréljük.
Később gondolkodtam ezen és úgy döntöttem, hogy nem csináltatom meg két okból és ezek között nem szerepel a pénz /mert ezen már igazán nem múlik/. Úgy gondoltam, hogy minek vegyem ki a gyári töltést és anyagokat - egy esetleges rosszabbért cserébe/ugye ki tudja ismerve a szakszervizeket/ - ami nyilván úgy van megtervezve, hogy kivállóan bírja az első periódust, amibe nyilván be van kalkulálva a bejáratás is, arról nem beszélve, hogy a használati sem említi, azt viszont igen, hogy az autó külön bejáratást nem igényel /igaz azt azért 1000-ig szigorún, 2000-ig odafigyelve mégis betartottam/. A másik ok, hogy a mai autóknál már sehol nem szerepel az 1000 km-s csere legyen az Daewoo, Dácia, Ford akármi.
Szóval nekem ez az álláspontom, de ezért egy kicsit bizonytalan vagyok, hogy nem kellene e mégis cserélni, ha igen milyet. ????????
Saját írásomat javítom: 1,4 országúti fogyasztása,-tankolási mérés- csak 6,2 liter volt (a fed. comp. mutatott 6,5 litert, de ez már nem oly lényeges, van benzin dögivel a kútnál!).
Nekem is 1,4 EX-em van (Nem SW, 4000km van benne), a városi fogyasztásom 8 - 8,5 liter, autópályán 120as tempóval 7,5 körül mozog. Múltkor mentem vele egy Budapest-Fehérvár-Sopron-Eisenstadt-Nickelsdorf (és vissza) utat... akkor a fogyasztásom 6,3-ra jött ki.
15ezrenként kell szervizeltetni... költségeket még nem tudom (de 20 - 30 körül lehet)
Városi fogyasztása, most a nagy hidegben: 9 liter körül van. Egyszer mértem 7, 6 litert, de lehet hibásan mértem.
Csak országúton, - nemrég mértem - 6,5 liter volt, 60-110 km-es sebességnél.Ez nagyon jó (szerintem).
15 ezer km-ként, vagy évente kell szervizelni (amelyik hamarabb eljön).Olcsóbb, mint a dizelé, de árat nem tudok mondani, talán 20 ezer lesz a 20 ezer km-es vizsgálat, olajcsere díja.
Tudtommal, a dizelt 20 ezer km-ként, vagy évente kell szervizelni. Tehát, ha kevesebbet fut egy évben, akkor is vinned kell, mindkét autót.
ha van kéznél egy multiméter, akkor érdemes hidegen feszt, illetve nyugalmi áramfelvételt mérni. Ez utóbbi max néhány v néhányszor 10 mA lehet, sokkal több nem. Ha nagyon hideg a garázs, akkor sem igazán szabadna teljesen indításképtelenig gyengülnie, annyira nem volt hideg, de lehet h eleve nem tökéletesen töltötten került a garázsba... (télen több a "villanyszámla", fűtés, ablakfűtés, több lámpahasználat, stb, generátor nem biztos h visszatöltötte rendesen)
Ez szerintem ilyen hidegben normális. Haverom Seat Leonja egy hét állás után nem volt hajlandó beindulni, ráadásul bikázás után meghülyült a computer is, a szervízben tudták csak rendesen újratanítani neki mindent.
Én még nem jártam így szerencsére, mert legalább kétnaponta beindítom az autót, hogy elkerüljem az ilyen eseteket.
Nagyon kacérkodok egy Ceed SW-vel. Az 1.4 ára korrekt is számomra. Tudom, hogy sok helyen írják az 1.6 CRDI-t, de az már drága szvsz.
Lenne pár kérdésem az 1.4-ről.
1. Ténylgesen mennyit eszik?(város, 90km/h, 130km/h, 150km/h) 2. Mibe fáj a fenntartása éves szinten kb. (állítólag sűrű a szervízciklus, ténylegesen mennyibe kerül egy szervíz stb.)
A kiaceed.info teljesen halott. Ezért ide is beírtam a hsz-t.
Sajnos ma először kiakadtam a kocsira. Illetve az aksira, vagyis mindkettőre. 5 napig állt a garázsban, ma reggel pedig nem akart indulni. A régi accentemről kellett "bikázni" és így indult be. Semmiféle világítás nem maradt véletlenül sem bekapcsolva. Most vagy az aksim gyenge, vagy ilyen sokat leszív a standby állapot? Mi a véleményetek, volt-e valakinek hasonló tapasztalata? Ezek után, ha több napig nem megyek, vegyem le a kábelsarut? Ez nem normális szerintem.
Az enyém is így néz ki most. Valami rettentően beszórja sárral a hátát. Valaki írta régebben, hogy egy spoiler ezt esetleg csökkenthetné. Van valakinek tapasztalata?
Egy konkrét hibát én is észlelek, korábban is írtam már róla, kettő másik pedig kellemetlen bosszúság, egyelőre komolyabb hiba nélkül:
1.LX felszereltség, tehát nincs auto-klíma, a szelőző fej-láb, illetve "full" fej állásban egyáltalán nem fúj, csak "lehel".
2. Az ablakmosó főleg most a téli mínuszokban, amikor a külvárosi lakásunknál már most sem ritkák a reggeli -5, -10 fokok és kissé "higanyos" az ablakmosó folyadék nem spriccel illetve szór 10 mosásból 9x a szélvédő bő 1/3-a magassága felé és egyébként ezt üzemmelegen is produkálja. Egyébként nem tudom ti rájöttetek-e már számomra teljes rejtély marad és nem értem a logikáját, mert néha, persze mikor a szélvédő koszossága miatt nem is lenne rá szükség beteríti a porlasztással az egészet. Még az "őskorban" egyébként 2006. decemberében, mikor a Ceedes prospekteket bújtam írtak valami olyasmit, hogy egy számítógépchip méri(?) és érzékeli(?) a szélvédő koszosságát és annak megfelelően porlaszt. No ezt már akkor sem hittem el......
Azt hiszem, már ide is írtam. A francia autók ritkaszarok tudnak lenni egy modellváltás után. Várni kell vele vagy két évet, és akkor megvenni, úgy már jobbak. ADAC statisztikát láttam, nemtudom hány autóra nézve, de modellváltáskor 50-60meghibásodást számoltak a franciáknál (pl. új Megane, 307-es) . Két évvel később már csak 4-5 De én most nem bírtam volna francia kocsit venni, nemazért mert nem jók, hanem mert se kívül, se belül nem bírtam magam benne elképzelni. Pedig akciózzák őket bőven.
Először is BUÉK mindenkinek, sok sikert új évre! :)
Most jöttem meg a szilveszteri telelésből melyet Bükön (szándékosan 1 "k") töltöttem. Összeségében 1130 km-t mentem, ebből 2x voltam Semmeringen, ami Büktől ~110 km, meg ugye Bük is 210-220 km ide (Bp). Voltam még 1-2 helyen, de nem számottevő távolságra. V-Power Dízel + Spurival indultam M1-en Győrig, majd onnan tovább mellékutakon. A fogyi 6.4-re jött ki, majd a tank ürülésével MOL sima dízelt tankoltam. Így háztól-házig 6.1-re jött ki a fogyasztás. Szerintem nem rossz, beleszámítva hogy 2 fő + csomagok, ráadásul Ausztriában -8, -9 fokok is voltak, hegynek fel, völgyön le. Hegyen úgy ment fel, hogy az hihetetlen, ráadásul a 16"-os Dunlop WinterSport 3D is remekül állta a havat, jeget, latyakot! :) Azért éles kanyar után felfele 2-ban padlógáznál már ő sem tudott mit tenni, csak megpörgött 1-2x! ;) Persze ESP ilyenkor közbeszólt és adott esélyt a guminak... A rángatást 2x tapasztaltam sajna hegynek felfele 3-ban ~45-50km/h-nál ráadásul mindez V-Power + Spuri mellett. Többször viszont nem, mondjuk nem is nagyon próbálkoztam szándékosan előhozni, gondoltam "természetesen" vezetek és ha előjön, akkor majd nézem mitől, hogyan. Ahogy lentebb írtátok valahogy ilyen félig visszavett gáznál, vagy utána való gyorsításkor jött elő, az említett sebesség mellett (1700-1900 ford/min). Összeségében elégedett vagyok így 3100km után ami idáig az autóban van, csak ez a kis bosszantó rángatás ne lenne és akkor tökéletes volna.
És végül egy kép, milyen amikor rettentő mocskos szegény... :D
Ezt azért nem jelenteném ki ennyire biztosan. 4 és fél évig használtam 120ezer km-t raktam bele és azon kívűl, hogy egyszer trafót kellett benne cserélnem, soha nem hagyott ott sehol. Vitathatatlan, hogy vannak hibái (csörög, nyüszög), de megbízhatatlannak azért nem mondanám.
Szerintem ez nem a szivattyútól függ, hanem a fúvóka beállításától, ami viszont, ha jól olvastam nem állítható.
Minden esetre érdemes megnézni, hogy álló helyzetben hova spriccel, mert ha az ablak közepére, akkor valószínű, hogy egyre nagyobb tempónál egyre lejjebb fog. Ha viszont erősebb lenne a nyomás, akkor álló helyzetben ellőne az ablak fölött, ami megint csak nem túl szerencsés.
A sebességfüggő spricnit meg még nem találták ki, vagy csak én nem hallottam róla :)
Anno a Mégane-om csomagtartó ajtaja is nehezen nyílt télen. Ez felételezem minden olajos csillapítású teleszkópnál így van.
Mostanában 7 körül van a fogyasztásom, bár én nagyon sokat dugózok, mint említettem már, gyakran alig hogy kikanyarodok az útra, rögtön dugóban araszolok, hideg motorral (Örs környékén lakok).
Szilveszterkor Dabasra mentem, a hó miatt csak lassú tempóban tudtam haladni, így 7,4-ről lement 6,8-ra az átlag, de akkor már volt 550 km a legutóbbi tankolás óta, aminek a zöme Bp.
A rángatás nekem még mindig nem igazán jelentkezik, bár néha mintha én is tapasztalnám, de lehet, hogy csak bebeszélem magamnak. :)
"Pl. arra, hogy a csomagtérajtó 0 fok alatt miért csak félig nyílik fel magától, azt mondták, hogy minden Cee'd ilyen. Tényleg ilyen? Nem hiszem/fogadom el, hogy ha Magyarországon eladnak egy szerkezetet 3-5 milláért, akkor azon miért nem működik minden hibátlanul az itteni viszonyok között."
Év végén a hidegben a céges új astra ugyanígy viselkedett. Szidtam rendesen.
A kerregés nekem is elmúlik. Nekem az is elég lett volna, ha azt mondják a szervizben, hogy ez normális (?), és ettől meg ettől van, nyugodjak meg stb., de hogy nem hallják........
Én a rángatást akkor érzem mikor engedem vissza a gázt, lassul az autó de nincs teljesen felengedve a gázpedál, itt van egy pont ahol teljesen ki kell engedni. Valahol olvastam hogy érezhető a "TURBÓLYUK" nem ez az?!
Nekem is csak félig nyílik a csomagtér, onnan már kézzel kell felemelni.
Szerintem nem csak a hátsó teleszkóp gyenge, hanem az ablakmosó szivattyúja is... ezért nem tudja 70es tempó fölött a megfelelő helyre spriccelni a vizet. :x
Én mostanában kezdem érezni a rángatást ill. mintha megtorpanna! Nem rendszeres csak néha-néha! Mindenképp Be megyek a szervízbe és jelentem!
Az a 5.4-es fogyasztás elég korrektnek tűnik! Én nem Pesten, hanem egy vidéki városban használom általában az autót ill. 20km-t lakotterületek között főutvonalon és nekem szigorú 6.1-6.3-as fogyim van így télen, nyáron ugyanígy használva ez megállt 5.4-5.5 között! Most akkor valószínüleg én csinálok valamit rosszul!
"Automata akkor jo ha sokat mész városban de akkor nagyon...."
Mondjuk, karácsonyi tumultusban, a Hungária parkolóban már én is kaptam kuplung bokát, de normál körülmények között nem cserélném ezt a tuti váltót semmire sem (esetleg egy DSG-re :))) ).
Mivel én nem járok pestre a dugóba, viszont az M0-n közlekedem nap mint nap, így az automata váltónak csak akkor van értelme az én esetemben, ha valamilyen okból áll az M0 és araszolni kell.
Mondjuk ez is eléggé sűrűn fordul elő, de annyira talán nem, hogy megérjen 300e-t és jóval magasabb fogyasztást.
A csomagtérajtó nálam is félig nyílik fel minusz fokban, szerintem is gyenge a teleszkóp ereje, ezek szerint elképzelhető ,hogy mindegyik ilyen, bár én sem találom túl normálisnak.( Előző autóm hátsó ajtaja 3szor akkora benga volt, és még minusz fokban is fellökte magát)
A "kerregés" hidegen néha előjön, de 5-10 mp mulva megszűnik. Érdekes hang, az okát nem sejtem..
(rángatós) DIESEL TULAJOK FIGYELEM!!! MA beszéltem a Kia hungáriával...egy szerviztől sem kaptak jelzést a fent említett hibára.... Arra kértek tolmácsoljam felétek: mindenki akinek rángat, fáradjon be a szervizébe és jelentse be a problémát. (ez abból áll,h elkérik a gari füzetet,lemásolják és kérnek egy elérhetőséget) Én megis tettem ezt, bementem a Duna autó zrt.-hez (épp arra jártam) és mondtam mi a baj, kipróbálták (de ugye nekem most spuri van benne és azzal nagyon ritkán csinálja csak, és én se tudom előidézni úgy mint régen) persze hiba nem volt, Ők még nem is hallottak róla senkitől..!!!! Tehát mindenki jelezze a problémát a szervizébe és nyomatékosan kérje,h továbbítsák a KIA motornak az észlelt hibát!!! Azt ígérték,hogy be fognak kérni 1-2 autót nagyobb átvizsgálásra a központba,ha nem tudnak kitalálni valami megoldást!!
Fogyi: 5,4L / 100km óvatosan Bp és 200km pálya..ez a 4. spuris tankolásom és most észlelem először a jobb fogyit...
Korábban dícsértem a KIA Óbuda szervizét, de most csalódtam, úgyhogy jó pontok visszavonva. Tegnap voltam náluk egy komolynak tűnő és még néhány apró problémával, de nagyjából ez volt a hozzáállás:
Én elhiszem, hogy ez az év első hete, meg szabadságolások stb., de azért mégiscsak vettem tőlük egy új autót.
A jelenség a következő (1.4 benzines Cee'd): ha több óra állás után indítom be az autót, akkor gázadás után, miközben áll vissza alapjáratra kerregő/krákogó hangot ad. Garázsban is csinálja, tehát nem a tél az oka. Másnak is csinál ilyet?
Válasz, miután 3 órát állt az autó a telepükön a hidegben: 1. majom, azaz nem hallanak semmit. Mivel dolgoztam, nem tudtam jelen lenni, és éppen zárásra értem oda. Elhoztam a kocsit, mert kell, de majd valami nyugisabb időben visszamegyek, és kimosom a fülüket. Ja, és természetesen amikor indultam tőlük, nekem produkálta a hangot kb. 1 óra állás után.
Az apróságokat meg elfelejtették megnézni, amit persze nem vallottak be, csak hebegés-habogás. Pl. arra, hogy a csomagtérajtó 0 fok alatt miért csak félig nyílik fel magától, azt mondták, hogy minden Cee'd ilyen. Tényleg ilyen? Nem hiszem/fogadom el, hogy ha Magyarországon eladnak egy szerkezetet 3-5 milláért, akkor azon miért nem működik minden hibátlanul az itteni viszonyok között.
Egyébként imádom a Cee'd-et, mert mindig kellemes utitárs, éppen ezért szeretném, ha minden rendben lenne rajta/benne.
A Cee'dnek azért ilyen jó az ára, mert tudtak a tervezés és a gyártás során spórolni olyasmin, amin a konkurrencia nem szokott. Ilyen pl. hogy nincs hozzá kulcs nélküli indítás, nincs minden motorhoz tempomat, és nem terveztek/szereztek hozzá modern automata váltót, hanem egy ősi négysebességeset kapott. Azért, legalább is szerintem, kár kiadni 300e forintot, főleg, hogy a kézi váltója a kategóriájának az egyik legjobbja, ha nem a legjobb (kivéve a rükvercet, mert az szar, de nem kategóriájának legszarabbja. :))) ).
Gyerekek, az ESP-nek egy veszélye van: elbizakodottá teszi a vezetőket, hogy "na majd az ESP megoldja"...
Hallottam már ilyet.
Nekem egyébként most nincs, de ha cserélek autót, akkor - és ha befér a büdzsébe - mindenképp ragaszkodom hozzá, mint minden olyan innovációhoz, ami a biztonságunkat növeli.
A szilveszteri hóesés a Mátrában ért utol. A GoodYear UG7-es gumikkal csak egyszer volt icipici csúszásom egy kanyarban, azt leszámítva tette a dolgát zokszó nélkül. Jók ezek a mia téligumik...
A mostani Auto Bild autóslapban az jelent meg, hogy a diesel Cee'd-hez 4 fokozatú automata lesz. Ezt támasztja alá még 2 német kereskedő is, akik válaszoltak nekem a nekik küldött mail-re. Ráadásul a hagyományosabb fajtából. A biztos az lesz, amikor tényleg kijön.
Én ott vásároltam ,nem volt velük semmi bajom.Én ajánlani tudom öket(Mohl Krisztán).nagyon rendes.Kedvezmény általános nekem jobb volt mint csillagvárnál.
Tegnap rendesen havas úton jöttem felfelé a II- kerben a vitorlázó reptértől, a 11 busz végállomásához... aki ismeri, tudja, nem éppen lankás terep...
tehát lent a völgyben lendület, és 2.-ben hajrá, vagy felmegyünk, vagy nem...
És folyamatosan lassulunk, mondom magamnak, nem lesz jó, el fog pörögni, és akkor aztán nem indulok el megint... de nem, csak megy felfelé mozdonyként...
közben bevillan, ennél én jobban nyomom a gázt, valami nem faxa...
majd a műszerfalon észreveszem a vibrálást: ESP...
Tehát elvette a gázt, nem engedte elpörögni, tudatosult bennem, miközben szépen, gond nélkül felértünk... :)
No ez végeredményben kipörgésgátló... majd ha lesz idő/kedv, kipróbálom állórajtnál...
Én nem arra lakom, de elég gyakran járok ott átutazóban (naponta), amikor megyek dolgozni, illetve jövök haza.
1,6 CRDi SW Ex lim El csom Kompass Blue
egyébként, én relative sok ceed-et szoktam látni, bár az sw- még ritka. Pár napja látta egy "sárgát" ( bocsi, nem tudom mi a neve)az Eurocenter mögött. Fénykép alapján nagyon nem jött be, de élőben egész jól nézett ki!
"Amugy szeptemberben es decemberben is jartam Bpesten de nem sok ceedet lattam."
Én Budán lakom, és majdnem minden nap látok Cee'd-et. A kis lakótelepünkön (Pók u.) is van az enyénem kívül még 5, az egyik kombi. Esetleg lakik itt más is a fórumtagok közül? A nagy Cee'd sűrűség egyébként annak is köszönhető, hogy egy értékesítő hölgy is itt lakik.
Baleset- és meghibásodás mentes 2008-at kívánok minden jelenlegi és leendő KIA tulajdonosnak!!!
Tulajdonkeppen nem fekete, hanem piston gray. Kar, hogy nem szolitottal meg, mert szivesen talalkoztam volna veled. Remelem legkozelebb ertesitesz es akkor, ha te is akarod, talalkozhatunk. Amugy szeptemberben es decemberben is jartam Bpesten de nem sok ceedet lattam.
BÚÉK mindenkinek Hölgyek, Urak, én már idén nem vezetek, mert ittam... :))))))))))))))))))) A kicsike különben is behavazva vagyon... :) Így legalább tisztának tűnik, amúgy nagyon nem az... :)
Eltalaltad, Marosvasarhelyen elek es bar 3!!! honapot vartam a kocsira, megerte.
Erdekes modon ma kiprobaltam a reg nem hasznalt legbefujot es ugy nyomta a pofamba a levegot, hogy lobogott a hajam. Na de gyanusnak tunt s elforditottam a szelvedo -lab, majd a lab helyzetbe es amikor visszaallitottam a fej pozicioba, mar nem mukodott. Ezt magyarazza meg valaki.
Sőt, a 1.4 86lovas Fabia is eléggé használhatónak tűnt városi használatban. Viszont a 1.6 100lovas ford kiábrándító volt, alig vártam, hogy kiszálljak belőle.
Az előző kocsim nekem is 90lovas 8V (1.6 Megane, még a legelső széria végéről való). Nagyon sok kocsit kipróbáltam, persze mint 16 szelepes volt, manapság már mind ilyen, és sajnos mindegyiket pörgetni kell, hogy menjen. Talán a KIA a változó szelepvezérlésével egy kicsit alacsonyabb fordulatszámon magához tér, de persze ez sem lesz olyan, mint egy direkt alacsony fordulatszámra, kényelmes közlekedésre tervezett 8 szelepes. A Megane-m 160 körül forgott 4000-et, a Ceed 140körül pörög ugyanennyit. És sajnos az 1.6-osba se tettek sokkal hosszabb ötödiket, mert akkor azt választottam volna. Viszont a Suzuki 1.3-as Swiftje kellemes csalódás volt, direkt néztem a fordulatszámmérőt, 80-nál az is 2000 körül mutatott. Csakhát a swift sajnos túl kicsi nekem.
teljesen így van, ahogy mondod. 4 évvel ezelőtt volt a családban egy öreg (91-es, japán gyártású) 71 lovas 1,3-as swift. Folyamatban volt a lecserélése, és a keresgetés közben kipróbáltam egy 1,3 16V 85Le motorral szerelt 2003-as swiftet (még a régi swift) Meglepő, de gyengébbnek érződött normál használat mellett, mint a 71 lovas 8V verzió. Csak akkor jöttek elő a lovak ha nagyon kipörgettem. No de ki használja 5000-6500 1/min fordulaton általában a kocsiját??? Jól mutató katalógusadat a kihegyezett motorok ereje, csak azt veszik kevesen tudomásul, hogy nem a normál használat mellet jön ez ki. Én most is azt hangoztatom, hogy pl az opel 90-es évek elején használt 2,0 8V 115Le motorja egy világklasszis volt. Kis fogyasztás, alapjáratról megfelelő nyomaték, az alacsony üzemi fordulat miatt hosszú élettartam is. Az ecotech motorok már a nyomába sem értek, de szebben mutatott a 136Le mint a 115.
Olvastátok az új Fiat egyhatos diesel motor paramétereit? Nagyon komoly teljesítményt csikarnak ki belőle.
Kétféle változatban lesz kapható, az egyik 105 LE és 280 Nm, a másik 120 LE és 305(!!) Nm. Azért ez nem semmi, a 2.0 PDTDI tud ilyen nyomatékot felmutatni. Azért kíváncsi leszek, az ennyire kihegyezett motorok meddig bírják majd...
Lágy esőben, tömör ködben, holt részegen mély gödörben, Szilveszternek nehéz napján, négykézláb az árokpartján. Átölelem a Világot. Boldog új évet kívánok!
Egy szint fölött a LE már csak annyit jelent, hogy mekkora fordulaton kell forgatni hozzá a motort. (nyomaték*fordulatszám, ugyebár). Persze itt nem arról beszélek, hogy 80 vagy esetleg 109 lovas egy 1.4-es motor, mert ott azért nagyon előjön a különbség. Adott esetben lehet, hogy jobban használható egy kisebb teljesítményű motor, ha azt a motort inkább az alacsonyabb fordulaton ébredő nyomatékra hangolták. A 120lovat csak akkor fogod használod ki, ha 6000-es fordulat fölött pörgeted a gépet. Kérdés, hogy sűrűn csinálsz-e ilyet?
LX Best felszereltség? Hol vásároltad az autót?Szlovákia vagy Románia?Sajna Magyarországon a néha érthetetlen marketingelvek és az állandó árérzékeny piacra való hivatkozás miatt szerintem nagyon rossz felszereltségi szintek vannak! Amikor mi rendeltük az autót 2006. decembere, akkor például volt LX Base EX és TX felszereltség, de az LX és EX között majdnem 800 ezer Ft differencia volt és sajna ezt már nem engedhettük meg magunknak. Gondolom erre ők is rájöttek és ezért jöttek ki az EX Limiteddel az LX Plussal az eletromos csomaggal és egyebekkel, hogy egy kicsit árnyalják az egyes felszereltségek közötti irgalmatlan árkülönbségeket! Persze a mi értékesítőnk 2007. januári ígérete, mely szerint végre a Kiánál is lehet majd szabadon variálni a felszereltséget - mint ahogy az több más márkánál a hivatalos honlapokon lévő "autókonfigurátorokkal" lehetséges - mind a mai napig nem valósult meg!
A szellőző problémával irigylem a türelmed, mert ha november - főleg újkora - óta tapasztalod akkor én biztos nem bírtam volna ki eddig!
Már év elején írtam egyébként, hogy elég szerencsétlen megoldás ez a tekergetős állítás, más autótípusoknál is általában előbb utóbb megrottyan, hiszen konstrukciójánál fogva elég érzékeny az érintkezési hibákra, porra stb. Legalább az automata klímásból megmaradhatott volna a nyomógombos állítás lehetősége automata vezérlés nélkül, ha már mindeképpen spórolni akartak! Sajna igazam lett.
jo izzok engem is érdekelnének akárxenon is mert a gyári az vakondoknak valo bár az utolagos beszerelésért büntethetnek ahogy olvastam ha van valakinek árakrol tesztekröl info feldobhatná
sziasztok nem tudom milyen tuningra gondoltok boxra vagy még valami speciális dologra ?nekem 1.6crdi van boxal én csak jot halottam rolla én elégedett vagyok is vele nem tudom káros hatás amit leirtatok a dieselre is vonatkozik?mert rengetegen szereltetik be. és mi van az adalékokkal ?ha garis motornál van valami hiba és pl üzemanyagot vizsgálnak befolyásolhatja ez a garit?
Valoszinu igazatok van, valahogy en is igy gondoltam, de jol esik a megerosites. Ennyi fer bele, vegulis az 1,4-es motorok kozul igy is ez a leg tokosebb!
Sajnos sorstarsak vagyunk, mert ugyanez a gondom nekem is mar uj koratol, amint azt mar november elejen meg is irtam. Januarban elviszem a szervizbe, addig mar vhogy kibirom. Ha megtudsz valamit engem is erdekel!
> Egy dolog jöhet szóba, ami biztosan nem árt, a sportlégszűrő.
:)))
Légtömegmérő? Én magam is tettem már taccsra autót ilyennel.
De a dízel tuning toicban volt pár kép, ahol a szétbaszott turbólapátokon ott vannak a nyomai.
Ráadásul kurvára macera 5e km-enként tisztítani, mert sose leszel benne biztos, mikor koszolódik el, ugyanis a 15e-kénti duma nagy kamu. 1.4-esből sose lesz rakéta, a tuningra szánt pénzt tegyétek inkább félre a következő autóra, hogy az majd alapból erősebb kocsi legyen. Szívóbenziens autó tuningja reménytelen (sok pénzért minimális haszon), pláne kisköbcentisé. Ezt fogadjátok el azoktól, akik már végigcsinálták, és a saját kárukon jöttek rá erre.
A direktszűrő veszélyes, meg nagy macera tisztogatni (a végén már kurvára utáltam, vissza is rakattam a gyárit), a betétszűrő meg szart se ér (noha sokan 10%-o hazudnak rá), tiszta lehúzás. Én bemértem műszerrel...
Az en 1,4-esem LX Best, vagyis klima, el. ablak stb., joval tobb mint a sima LX es mindez 11860 Eu-ert. Az 1,6-os vagy LX vagy EX valtozatban volt 1500 illetve3000 Eu felarert. Ezert nem tudtam kihagyni ezt az ajanlatot. Kulomben az 1,6-os Megan ugy tudom 110 LE.
Én sem javaslom a tuningolást. Egy-két ismerősömnek ment már tönkre kocsija amiatt, hogy a már gyárilag is kihegyezett, kis motort (pl. Honda VTi) tovább tunigoltatta.
Eléggé ki van már hajtva ez a Cee'd 1.4-es motor is azzal a 109 lóval. Ha ez kevés, akkor nagyobb motorral kell venni. Egy dolog jöhet szóba, ami biztosan nem árt, a sportlégszűrő. Csak az nyűgös a tisztogatás miatt. Nem tudom, hogy Cee'd-hez gyártanak-e már...
Szerintem ebből az 1.4-es motorból kihoztak mindent, amit lehetett. Nem hiszem, hogy lehet még egyáltalán tuningolni rajta. Én kipróbáltam az 1.4-est és az 1.6-ost is, mielőtt megvettem. Az 1.6 csak 150k forinttal volt drágább, ennyit bőven megér az alacsonyabb fordulaton ébredő nyomaték, a nagyobb teljesítmény, az alacsonyabb városi fogyasztás. Nekem tökéletes ez a motor.
Szerintem a 30% nem sok, gondolj bele, látál-e már olyan 15-16 éves autót amit újkorában tuningoltak? Az alkatrészek erre a teljesítményre vannak méretezve. A nagyobb teljesítmény négyzetessen röviditi az élettartamot.
Segítséget kérnék egy témában, remélem van valakinek valami áthallásos szakértelme!
Szóval a gép 1,6 CRDi LX ez az „őskivitel” tehát 2007. január 26-án vettük át azóta már számtalanszor változgatták a felszereltségi neveket és a hozzájuk tartozó tartalmat. (manuális klímás)
A gondom nem először jelentkezik, egyszer júliusban már írtam róla!
Szóval a manuális levegőbefújás-állítás gyengélkedik megint. Korábban ahogy fentebb írom, júliusban már volt problémám vele nevezetesen az, hogy fej-láb, illetve fej állásba állítva valamiért egyáltalán nem, vagy csak nagyon haloványan fújt. Korábban júliusban, amikor megcsináltattam a 20 ezres kötelezőt(pollenszűrő-csere is volt) jeleztem a problémát a szervizben, állításuk szerint nem nyúltak hozzá mert működött és lám tényleg, mikor kihoztam tökéletes volt. Maga a rendszer (ez csak hipotézisem, de szerintem logikus) elektromos-vákumos, vagy valamilyen hasonló lehet, hiszen a tekerőgömb állításakor gondolom a panel ad valamilyen jelet, aminek következtében a műszerfal mögött lévő levegőterelő lapoknak, vagy lamelláknak a kívánt irányba kellene terelniük, vagy elzárniuk a levegő útját. Mivel főleg szélvédő-láb állásban használom, eddig nem is tűnt fel nagyon hogy megint nem működik, csak most, hiszen ahogy bejöttek a mínuszok a szélvédő pára-és jégmentesítése után az ember fia és lánya ugye arra törekszik, hogy minél hamarabb felfűtse az utasteret ez pedig fej, vagy fej-láb állásban a leggyorsabb. Igen ám csak most két napja vettem észre hogy nem működik ismét. Odatekerem, a ventillátor forog mint az állat, de a középső szellőzőkön épp csak leheli a levegőt. Ez az újólag megjelent hiba borzasztó kellemetlen a téli hidegben, mert kizárólag a szélvédő-láb állásban nagyon nehezen melegszik át a kaszni!
Nem szeretném ha valamelyik szakszerviz hülyére venne ezért kérdezem, hogy van e ötletetek, vagy hasonló hibatapasztalatotok?
Persze - érthető okokból - főleg manuális klímás kollégáktól kérdem
Nekem régi Cilóm (első széria) volt egynégyes, ment, mint a golyó. 75 ló volt 850 kilóra. Húsz éves körül voltam anno, szét is hajtottam szegényt, utólag is minden hétvégén meggyónok miatta :).
Aztán egy céges kocsi is lett, Opel Astra F 1.4, na, arról inkább nem nyilatkoznék. :))
Ezektől eltekintve nekem is eddig egyhatos kocsijaim voltak. Amikor először vezettem az 1.4-es cee'd-et, hiába volt erős a motor a maga nemében, az egyhatos Mégane-omhoz képest azért gyengének éreztem. Pörgős kis masina, nem tagadom, dinamikusan is lehet vele közlekedni, de a nyomatékszegénység csak érződik rajta, pedig a rönó motor se volt sokkal erősebb nála (115 LE, 152 Nm). MIndenesetre akkor már tudtam, hogy vagy a dízelt veszem, vagy az egyhatosat.
Már múltkor is meg akartam kérdezni... Mi a fenéért nem raktak bele egy normális rendszert?... Lejátszik CD-t, MP3-at, AUX-, USB csati, minden kutyafütyi... de a kiba* CD-Textet nem tudja. :s
Persze! Egy ismerős szerezte, azt nem tudom, hogy "saját áras", vagy egyébként is ennyi!? 3000 ft volt egy pár. A cég pedig a Start autó. Még nem néztem utána, de a H1 lehet, hogy még olcsóbb. Mondjuk most, hogy gondolkodom lehet, hogy baráti ár volt, mert a neten több mint 7000-ért láttam! Majd körbejárom a témát, és megírom mit tapasztaltam!
3500 kmt nyomtam az 1,4-esembe es nagyon tetszik. Stabil, megbizhato, gyors, de...az ember telhetetlen, vagyis arra gondoltam mi lenne, ha 1 kicsit megtuningolnam. Ugy tudom, hogy a motor tuning kb. +10% lovat es -10% benzint jelent!
Abszolút igazat adok. Sokszor a teljesítmény a fogyasztás rovására megy. De tény, hogy élvezetesebb vezetni, mint a régit. Szal ismétlem magamat... kicsit zavar (nem érdekel), de felfogom a lentebb írt dolgoknak (gumi méret + bejáratos) :)
Az izzó témához kapcsolódóan! Most cseréltem ki a tompítottat OSRAM Silverstar-ra, és határozottan jobb lett! Jobban lehet vele látni, még vizes úton is. Csak javasolni tudom, ha valakinek elég a sima, nincs kedve bajlódni a xenon-al. Ezek után le fogom cserélni a távolságit is. Ami az izzócserét illeti, szerintem egész jól hozzá lehet férni a lámpákhoz, nem kell őket kiszerelni, mint itt írta valaki anno. Egyik oldalon csak a hűtőfolyadék tartályt csavaroztam ki/2db csavar/, a másikon meg az akksit húztam arrébb egy kicsit.
Bocs, hogy belevau, de a lovakat etetni kell. Több ló több abrak :)
Szóval egy teljesítményben jobban felhúzott motor ugyanazon súly mellett többet is ehet, hiszen nagyobb teljesítmény magasabb fogyasztás. Viszont dinamikusabb is.
Azért írtam ezeket a (kissé elnagyolt) számokat, mert nem tudtam melyiket ismered pontosan Citroen Xsara 1,4 SX Xtra 1084kg (111Nm/3400rpm) vagy Kia Ceed 1,4 EX 1188kg (137Nm/5000rpm)
csak az a gond, a Citroen 75, a Kia pedig 109ló. tehát Xsara 14,45kg/Le Ceed 10,89kg/Le
szerintem ez pont nem igazol plusz 1liternyi fogyasztást.
Hirtelen én is nagyot néztem, a 4 mp-es rugalmassági értéken. A legújabb Porsche Turbo tud ilyet gyorsulni (asszem 3,8 mp vagy ekörül), már majdnem elkezdtem könyörögni, hadd vezethessem :))).
Erre most meg elkergetted az összes illúziómat :)))).
Unalmamban egyszer néztem egy Seat prospektust, ahol voltak Tiptronic, DSG váltós paraméterek. Eléggé lehangoló 0-100 és 80-120 gyorsulási számok voltak odaírva a kétezres dízel mellé. Manuális váltónál még jó, de az automaták...
A DSG tudtommal ugyanolyan 0-100 értékeket tud, mint a kézi, sőt néhol 1-2 tizeddel jobbat. :))
A rugalmassági adatokat viszont nem értem, mert az 5. fokozat kb. ugyanolyan hosszú kézi és DSG-s váltónál is, és a nyomatékuk sincs lekorlátozva a váltó függvényében.
Apropó, azok ott nem "gyorsulási" adatok 80-120-nál, az ugye leesett? Szóval nem vissza 3-ba, és onnan..
Azt se értem amúgy, miért voltak neked lehangolóak, mikor pl. rugalmasságban magasan veri a 2.0 PD az össze konkurenst, és 0-100-ban is ott a szeren.
De persze 5-ösben 4 mp-es 80-120-ból nézve minden gyenge. ;)) Ez amúgy milyen autó? Még sprintben is szép eredmény. Nem Ceed, az biztos.
Mivel minden autókatalógusom megvan, ami az elmúlt 35 évben megjelent (legalábbis évente egy valamelyik nagyból) megnéztem az 1,4-es Xsara súlyát, ami 1030kg, ezzel szemben a leg alapabb 1,4-es Cee'd 1263kg, (nem kerestem meg az írásaidban hogy pontosan milyen a Tied, de ennél csak nehezebb lehet) no én erről a bő két mázsányi pluszról írtam. Amit te számolsz az 6 mázsa, nem hiszem, hogy ilyen "elhangzott volna" Városban fokozottan számít a kocsi tömege. Szal ez lesz az egyik ok a túlfogyasztásra, a másik meg ez a hülye EURO4 mizéria, aminek a teljesítése miatt sem kevesebbet, hanem többet fogyasztanak a mai kocsik. Anno Opel Senator 3,0E-m, ami a gázszettel cakk-pakk 1870kg volt országúton 9,5-10,5 közt fogyasztott, városban nem ment 20 (HÚSZ) alá.
Ráadásul az emberi szem a kék színekre kevésbé érzékeny, mint a vöröses árnyalatokra. Tehát hiába világít ugyanakkora fényerővel egy 10000K-es Xenon fényszóró, sokkal kevesebbet látsz meg vele, mint egy 4000-5000 körülivel.
Amikor beinditom az autót akkor várjam meg hogy eltűnnek a visszajelző fények vagy nem?
Pro: elvileg igen, mert akkor tuti ha elalszik a check engine lámpa, feltölt szépen a benzinpumpa, airbag lámpa elalszik etc.
Kontra: nem, mert a gyujtással betölt az összes elektronikus kütyü; rádió, navigáció, ülésfűtés, klima.... és csak utána indul be a motor, igy jól megterhelten...
Ezt egy picit módosítanám, a napfény színhőmérséklete átlagos napsütésben 5600 K, árnyékban vagy erős felhős időben ez lehet akár 7000-8000 (vagy még több!) K is, de az már elég kék színt jelent (videózással foglalkozom, ezeket tudnom kell).
Egyetértek én is azzal, hogy 6000K feletti xenont nem szabad venni, szerintem az bőven megteszi, nagyon közel áll a napfényhez.
A napfény szinhőmérséklete 4300 K . Max 5000K-ig szabab xenont venni. Ami annál magasabb szinhőmérsékletű az már kevesebbet világit és jobban zavarja a szembejövőket.
A tömeg valóban sokat számít a fogyasztásnál. Én most használtam el kb. 2/3 tank benzint csak Budapesten, de nem ment az átlag 8 liter fölé. Igyekszem kerülni a dugókat.
Az Osram izzóiról (nem csak autós) nekem is nagyon jó tapasztalataim vannak. Szerintem is gyenge a gyári égő. Én is hamarosan cserélni fogom. Ilyenkor télen sokáig van szürkület/sötét.
Automatája válogatja, meg persze az is, hogy hogyan hangolták a motor karakterisztikájához. Én ültem olyan automata 1.4-es corsában, amivel előzni lehetetlen volt, annyira szűk volt az a tartomány, ahol már húzott is valamennyire. Aztán rögtön váltott is feljebb, mert már visított, a magasabb fokozatban meg megint nem volt ereje.
A 80-120 elég érdekes mérés lehet egy hagyományos automatával, hiszen padlógázra a négy fokozatú kettesbe dobja magát 80-as tempónál, azzal nehezen hiszem, hogy gyenge gyorsulást produkál 120-ra. Mellesleg a komolyabb sport autómaták kivételével az automata nem gyorsulásbajnok hanem kényelmi tényező. Én nagyon kényelembarát vagyok :-)))
Unalmamban egyszer néztem egy Seat prospektust, ahol voltak Tiptronic, DSG váltós paraméterek. Eléggé lehangoló 0-100 és 80-120 gyorsulási számok voltak odaírva a kétezres dízel mellé. Manuális váltónál még jó, de az automaták...
8500K??? A "normál" izzó ~3000K. A rendes xenon 4300-6000K.
A 8K az kurva kék. :s Nem attól látsz jól, sőt. Csak egyre jobban hunyorogsz 6K felett, mert tolódsz el a lila felé.
A nevesebb gyártók +50-60%-osai érnek csak valamit, én végigjátszottam ezt anno, ráment pár Ft-om, meg sok óra olvasgatás (van egy "OSRAM izzók..." topic is).
A Silverstar és a Nightbreaker a sztárok, a Megalightról megoszlanak a vélemények, de a simánál az is többet ér. Ezek közül szvsz azt éri meg, amit a legolcsóbban (pl. akcióban) kap az ember, oda vagy vissza pár % nem számít... és egyből venni kell egy párt tartaléknak is.
Amit most a benzineshez adnak az egy hagyományos 4 sebességes automata.
Lehet hogy azért halaszották a diesel automata változatát, mert abba esetleg 5, esetleg 6 sebességes dsg-t raknak? nem lenne rossz, csak akkor meg az adatlapon szereplő 13,1 sántít, mert az tényleg eléggé "lelohasztó" érték..
Akkor már inkább az 1.6 -os benzines a hagyományos bolygóművessel , ami 11,7 százra.
> Hogy milyen? Csodákat nem kell tőle várni... kicsit fehérebb, és erősebb fénye van.
Az egy SZAR! Én 1 nap után kiszedtem és elpasszoltam. (Mások 3 havonta vitték vissza cserére...) Ki ér rá erre, mégha gariba is cserélik???
A +10%-osnak mondott OSRAM Coolblue-nál nem erősebb (azt akartam lecserélni, de visszatettem), az OSRAM Silverstar +50% meg egyenesen leveri! (és mindkettő olcsóbb is, és tovább is bírja)
Az alább írt 13,1mp-es "gyorsulás" kicsit lelohaszt. Nem hinném, hogy egy igazán modern váltó képes ennyire lerontani az amúgy normális gyorsulási értéket.
A kereskedésben szó szerint azt mondták, hogy egy új 6 fokozatú váltóval lesz..... Hogy őszinte legyek, mérget nem vennék rá, kicsit soknak tűnik a 6, de ha ez csak 5 már akkor is jó...
Már régebben vettem... egyszer (másfél év után) kiégett, de egyből (számla felmutatása nélkül) cserélték. Hogy milyen? Csodákat nem kell tőle várni... kicsit fehérebb, és erősebb fénye van. De egy igazi xenon közelébe sem ér.
"Árulja már el valaki, hogy a fenébe tudja egy autó a vezető melletti oldalablakra felverni a vizet? :) Sokszor olyan koszos, le kell mosnom, hogy lássam a tükröt."
Nekem SW-m van, oldalra nem veri fel, de a hátulját úgy összekoszolja, hogy a rendszám sem látszik már. Ha az aszfalt vizes, akkor az ablakra hajtja fel a koszos vizet, így járatni kell a hátsó ablaktörlőt, ha ki akarok látni...
A diselnek a 2008. január 01-től rendelhető automata váltójáról tudunk valamit konkrétabban?
Arra gondolok, hogy ez a "hagyományos" 4, vagy 5 sebességes automata, vagy már (remélem) valamilyen modernebb történet. Jó lenne, ha nem 5-8 éves technikai színvonalú illetve fejlesztésű automata kerülne a Ceed-be!
Rossz, de jellemző példa: a Dacia Logan 1,4 MPi motorja több mint 10 éves konstrukció, illetve akkor volt új fejlesztés!
Nagyon szuper lenne, ha a Ceedbe kerülő váltó megközelítené a sokat dícsért DSG váltó szintjét!
Akinek van infója erről megköszönném, bár jellemzően a Ceeddel kapcsolatos "egyéb" technikai információkhoz szinte lehetetlen hivatalos úton hozzájutni! Jó példa erre a dieselbe lévő fűtésrásegítés hidegindításkor, amelyről a dieseltulajok 90%-a tud, de hivatalosan szinte sehol nincs leírva, hogy egyáltalán létezik!!
Én a Mégane II után tudok erről nyilatkozni :). Na, az az autó aztán érdekes dolgokat csinált esőben az oldalablakkokkal :). Gyakorlatilag megállt az ablakok tövében a víz, pont ott, ahol a visszapillantókat néznéd, és ott rezgett nagy tempónál a koszos lé. Ez egy konstrukciós hiba volt.
Ezek után nekem nem tűnt fel vízfelverés a Kiánál :).
Mégegy érdekesség, amit az elmúlt hetekben észrevettem...
Árulja már el valaki, hogy a fenébe tudja egy autó a vezető melletti oldalablakra felverni a vizet? :) Sokszor olyan koszos, le kell mosnom, hogy lássam a tükröt.
Visszatérnék egy kicsit az ablakmosóra... Nektek még nem tűnt fel, hogy nagy tempónál elkövetett bővizes ablakmosás utána vezetőoldali lapát visszahúzza a vizet? Mivel 192 magas vagyok, baromi idegesítő, hogy ezt pont a szemem magasságában teszi... :s Múltkor kipróbáltuk ismerősöm autóját... ott is megcsinálta...
A fogyasztásról -így 3600km után- már merek nyilatkozni. Nem mondanám, hogy a világ legkisétkűbb autója. Én többségében Budapesten és Szfehérváron használom. Az eddigi átlagok 8,5 liter körül mozogtak. :( A Xsaram ugyanezeken az útvonalakon (1,4 8V!!!!) 7,5-8 liter között evett (télen!) Persze nem panaszkodom, mert klasszisokkal jobban megy és tágasabb... inkább felfogom annak, hogy "bejáratos", és egy mérettel nagyobb kerekek vannak rajta. :)
A fényszóróra annyit... valóban gyenge a fénye (főleg így xenon után), de gyakori fényszórómosással (xenonnál megszoktam) és egy emelt fényű izzóval (Boombasstik Lurdy) javítható.
Mindegy... Ezt írtad: "- az enyémen még nem láttam fékpor (...) nyomokat (3 éves suzuki)" Erre írtam: "Négy dobféked van?" Te pedig: "Csak kettő, de a dobfékből nem jön ki a por." Én meg: "Hát épp ez az... :)))"
Ez nem pusztán hallomás, több híradásban is benne volt, és a KIA honlapján a felszereltségi listában is benne van, 2008 januártól rendelhető az 1.6-os diesel automata váltóval!
Még valahol a gyorsulási adatot is láttam, asszem 13,4 másodperc 100 km/h-ra.
ebben igazad lehet. Mondjuk nálam azóta van bikakábel, mióta régebben automata kocsijaim voltak, ott mindenképp kell. -igaz létezik valami behuzatási praktika az automatára is, de betolni tutira nem lehet- Eddig kétszer használtam a bikázó kábeleimet, másoknak segítettem vele :-)
nekem fényszoró ügyben lenne kérdésem. elég gyenge a gyári fényszoró, semmit nem lárni tőle, és arra hogy veszek bele xenont. milyet ajánlotok? van ez a HID-xenon az mennyire jó? gondoltam a homasitában nagykeráron megveszem és elektros csávóval beszereltetem.
Ha csontig lemerült, akkor télleg nem segít, de egy fényszórótól vagy helyzetjelzőtől erősen megmerített, esetleg cellazárlatos, de némi áramot még adó (még pislákoló visszajelzős) autót simán be lehet indítani tolással vagy húzással.
Ha az akku lemerült rendesen, akkor semmi értelme tologatni-huzogatni, mert az AC pumpa nem kap elég delejt, ebből kifolyólag nem lesz meg az injektoroknak a megfelelő benzin nyomás. ENélkül sosem indul el.... Mire a behúzás által meghajtott generátor elég delejt szolgáltat ( a fullra lemerült akku töltésén felül) az AC-nek, már necces, hogy más is károsodik a hosszas huzogatás okán.
Itt kiszámolva is az Uniqa jött ki elsőnek: Uniqa - 10% / 46.326 Ft 25.067 Ft/negyedév Egyedül az elektromos csomag+-t nem tudtam bejelölni, de sokat nem dobhat rajta
Mentem kétszer is próbaútra az 1,6-os dízeles géppel, nagyon tetszett. Csak az ára kicsit húzos nekem, így maradtam az 1,6-os benzinesnél. Automata váltó kényelmes ugyan, de nekem nem igazán kellene.
Én pest megyei, 38 éves vagyok, ráadásul Aegonnál van lakásbiztosításom is. Cascom még nekem se volt ezelőtt. Eddig az Uniqa volt a legjobb ajánlat, de ezek után megkérdezem telefonon az Aegon-t is. Viszont kötelezőben az Uniqa jobb mint az Aegon.
Nagyon remélem hogy jó döntés volt, igazából egy benyás is jó lett volna, viszont a cégemnél csak a gázolajas számlát lehet elszámolni, így mindenképpem diesel kellett. Igazából 3 szín volt a listában, a beige,a silver, és a piston grey, ebben a sorrendben, épp volt kiállítva mindhárom színből a szalonban, a beige tényleg elég furcsa, először azt hittem zöld, aztén hogy szürke, és végül jöttem rá az igazi szinére. Ezüsttel csak az a bajom, hogy a legkisebb sérülés is világít szinte rajta, + ha valamelyik elemet újra kell fújni, nehéz ugyanolyanra, de reméljük nem sérül :) Amire régen vágytam megint nem lesz benne, automata váltó, de arra csak februártól vesznek fel megrendelést, és akár 3 hónap is lehet a szállítás...
Ezek szerint lehet, hogy te hamarabb ülhetsz bele mint én, bár azért reménykedem hogy a mienk is megjön január közepére! Igaz, mi nem a raktárkészletből rendeltünk. A beige-t mi is néztük, de minden fényviszonyban másnak tünt. Sokáig az ezüst volt a favorit, de azután a megrendelésnél láttunk élőben egy Piston Grey-t, nagyon megtetszett, s végül emellett döntöttünk.
Köszi, bár a magam megnyugtatása végett levettem a műanyag tartalékbenzin kanna (marmon kanna) csövét, amit külön fel kell rá tekerni. Ezt bedugva és ebbe beleöntve még pontosan látom is mennyit töltöttem. :)
Előtte a Megane-ra 8000fölött volt az éves cascom, igaz, Allianz, nem Aegon. Kötelezőn is sikerült egy kicsit keresni, így a havi költségem kábé 3000Ft-al kevesebb, éves szinten majdnem egy havi törlesztőrészlet.
A flakon csövét koppanásig a töltőnyílásba dugva szépen a tankba megy, nekem nem csorgott mellé. Ha kevesebbet tankolok 25 milis fecskendőt használok. 1 tankhoz 1 deci spuri kell (flakon oldalán jelölés!), vagy a kisebb mennyiséghez annak 2 ezreléke. Fél tank után érezhető a hatása, jobban gyorsul és talán egy kicsit kevesebbet eszik.
Ja igen! Hamár annyi időt töltöttem a kereskedésben, rákérdeztem a kipörgésgátlóra. Rossz hírem van, egyértelműen állították, hogy nincs benne, csakúgy, mint fűthető szélvédő sem, csupán a lpátoknál van valami fűtés arra az esetre, ha odafagy.
Mondjuk én 45 vagyok, és kizártam a 35 évnél fiatalabb vezetőt (szegény párom :) ) de igy az uniqa-nál 9700 körül dobott ki a netes casco kötő, és ebben nincs is benne a mostani akciójuk, ha náluk kötöd a kötelezőt is, akkor 10 % kedvezmény van még a cascora.
Téligumit + felnit én is náluk néztem, nekem is viszonyleg közel van, remélem annyira nem lesz brutal idő az átvételkor, hogy addig ne tudjak eljutni.... Én is az említett típusokkal szemeztem, 15" felnivel együtt 25-26 körül vannak.
No, én is megrendeltem az autót, kisebb bankos procedura után, ugyanis mindenáron decemberi bankszámlakivonatot szerettek volna látni, amit ugye postán csak január 10 környékén kapok meg. Hosszas rábeszélés után megelégedtek, az október-novemberivel, + egy tegnapi céges kereseti kimutatással. Erre majd egy napom ment rá, most értem haza. Ja szintén BBank, akciós hitel. Nekem 4.4 millióra nem egészen 900.000,- lett a 120 hónap végére a többlet, szerintem nem rossz. Mivel raktáron lévő autókat néztem csak, a vége egy Ceed SW Machine Silver lett EX felszereltséggel, elektromos csomag +al. Január második hetében kapom meg :) Ezen kívül csak feketében lett volna, de mivel a mostani autom is fekete, és ugyan gyönyörű amikor éppen levan mosva, de sajnos ez az állapot nem tart sokáig, így ezt a színt eleve kilőttem. Igazából a beige tetszett volna, de azt nem is tudták megmondani mikorra szállítható.
Spuri-t használókhoz fordulnék elsősorban, mivel vettem 1 flakonnal és lenne 1-2 kérdésem ezzel kapcsolatban.
1: most jelenleg majdnem fullos a tank, leszámítva azt a mennyiséget, amit 150km alatt elautókáztam vele. Így gondoltam beletöltöm és rátankolok még, hogy tele legyen a tank, ez gondolom így nem gáz. Tévedek?
2: megnéztem én is jobban a tanksapka alatt a benzinbetöltő nyílást és az 1/3 résznél látom azt a rácsos részt, amiről már régebben írt valaki. Tudja valaki mi célt szolgál? Én valami tulcsordulás elleni elvezető "csatornára" gondolok. Namost ez azért fontos, mert úgy látom a flakon csöve nem olyan hosszú, hogy a nyíláson túl érjen. Na már most nem szeretném, ha a rácson keresztül eltávozna mondjuk a kocsi alá, amit beletöltök. Ugye ez a benzinpisztoly esetében nem gond, mivel az hosszabb jóval. 5let? :)
Én nem a THM-t néztem, hanem ahogy te is írtad, a törlesztés szorozva a futamidővel megadja, hogy mennyibe kerül a hitel a végére. Nekem a 3 150 e hitel 96 hónapra, a végösszeg +618 288 lesz elvileg (akciós hitel, BBank), ehhez jön még a casco. Mindenhol ugyan olyan paraméterek (önrész, futamidő, felszereltség) kértem ajánlatokat, hogy össze tudjam hasonlítani őket egymással.
Téligumit a neten keresgéltem, végül az Abaqua Kft-nél vettem meg, mivel nekem közel vannak. Nekem 195/65 R15 gumi kell, végül a Firestone Winterhawk mellet döntöttem (az ára miatt), tetszett még a Dunlop Winter Sport 3D és a Pirelli W190 Snowcontrol is.
ha technikailag jó az autó (azaz hamar beindul, csak lemerült aksi miatt kell húzni-tolni) akkor a katalizátornak sem lesz baja. Persze ha xar az autó, és sokat kell cibálni, akkor előbb-utóbb a katalizátor is kivégződik, de akkor más is hulla már...
Találtam ma egy elhagyatott havas útszakaszt, tesztelgettem a téligumit. Nem rossz, de csodát nem csinál. A kézifékes megfordulás is egész jól megy. :)
Biztonság technikai előírás az üzemanyag nyomás elejtése, a motor leállítása után. (kb:15-30s) Indítás előtt, pedig ha csak a gyújtást adod rá, akkor egy idő relé állítja le a szivattyút, addig még a motor nem forog. (indukció főtengely+vezérmű tengely jeladó) Ha sokáig áll az autó (vagy télen), nem rossz tanács kétszer ráadni a gyújtást, mert akkor biztosan meg lesz a megfelelő üzemanyag nyomás. Könnyebben ,hamarabb indul az autó! :)
A légkondicionáló szerkezetet évszaktól függetlenül legalább hetente egyszer be kell indítani: a rendszeres használattal sok ezer forintos javítási költséget takaríthatunk meg. Hajnalban vagy nedves, hűvös időben az ablakok gyorsan páramentesíthetők, vagyis a légkondicionáló bekapcsolásával javítható a kilátás.
Ha ritkán használják, csőrendszerében, hőcserélőjében megtelepedő baktériumok kellemetlen, poshadt szaggal áraszthatják el az utasteret. A rendszeresen használt klímaberendezésből működés közben a szennyeződések, növényi részecskék, pollenek a kicsapódó kondenzvízzel együtt távoznak a rendszerből, ezt az autó alatti folyadékfolt jelzi, amenynyiben tiszta a lefolyó. Nemcsak a klímaberendezés, hanem a hagyományos szellőztetőrendszer nyílásait is meg kell tisztítani, mert a lerakodó falevelek és más szennyeződések is dugulást okozhatnak.
A légkondicionáló tömítőrendszere minden évszakban igényli a rendszeres használatot, mert csak bekapcsolva, üzemi nyomáson működik megfelelően, ilyenkor a legkisebb a hűtőközeg elszivárgása, amely évente általában 20 gramm. A nagyobb mértékű fogyást a szakműhelyekben általában 10 ezer forintért pótolják, az egyórás művelet végén nyomáspróbával ellenőrzik a tömítettséget. Akadnak márkák, amelyek évenkénti ellenőrzést javasolnak, a többség szerint elég a pollenszűrő cseréje és a levegőjáratok tisztítása.
A légkondicionáló használata lehetővé teszi, hogy minden évszakban csukott ablakkal közlekedjünk, a bezárt ajtó és felhúzott ablak ellenére értéktárgyainkat, táskáinkat ne jól látható helyre, például az ülésre tegyük, mert az üveg könnyen betörhető, például a motoros kesztyűbe rejtett bokszerrel. (B. J.)
Amikor kell egy bika
Mit csináljunk és mit ne, ha nem indul a motor? A riasztó vagy a bekapcsolva felejtett lámpa és rádió is lemerítheti az akkumulátort. Az indítókábellel és a vontatókötéllel például nemcsak magunkon, hanem másokon is segíthetünk.
A lemerült akkumulátorú autót síkos úton nehéz és veszélyes betolni vagy vontatással beindítani, a katalizátoros modellt nem is szabad, mert tönkremehet a szűrőbetét, a legbiztonságosabb módszer a bikázás. Egy másik autó akkumulátoráról történő indításnál először a piros kábellel kössük össze a két kocsi akkumulátorának pozitív pólusait, majd a feketével a negatív pólusokat. Mindezt természetesen álló motornál és behúzott kézifékekkel. Az összekapcsolás ellenőrzése után a feltöltött akkumulátorú kocsi vezetője indítsa be a motort, majd gázadással 2500-ig növelje a fordulatszámot, ekkor próbálkozhat a lemerült akkumulátorú autó vezetője az indítózással. Dízelek és nagyobb teljesítményű benzinmotorok indításához vastagabb kábelt kell alkalmazni.
Az a baj, hogy nekem meg Cee'd-em nincs még, de minden autorádióban van ilyen állítási lehetőség. Általában csak annyi, hogy LOCAL ON vagy OFF. Jelen esetben egyenlőre sajnos nem tudok segíteni :(
Ez valszeg a helyi adók menüpont lehet, ami nem csinál mást, mint lerontja az érzékenységét a tunernak, így csak a "helyi" azaz a nagyobb térerővel rendelkező adók jönnek, a többit lenémítja. Akinek baj van a tuner érzékenységével, érdemes megnézni hogy off-ban van-e.
És a THM-etek is kedvező, vagy hitel nélkül vettétek? (bár úgy tudom hitel nélkül a legdrágább ) Nekem az a tapasztalatom, hogy ahol sok engedményt adtak, meg alufelni stb. ott nagyon magas a THM. Inkább kisebb kedvezmény, de egy 5millás autóra ne fizessek a végén 7.2 milliót, mert ilyen ajánlat is volt.... Ma voltam a szalonban egyébként, elfogadható áron beszámítják az autót, egyenlőre csak a bank vacakol + papirokért, hiába kapom a bérem bankszámlára, akkor is kell kereseti igazolás.( meg még egy havi bankszámlakivonat) CASCO ügyben a hölgy nem volt túl otthon, mert 12-14 közötti összeget mondott, de készséges volt, hogy mondhatok biztosítót a MÁV-on kívül. Én az Uniqa-t mondtam, ott kiszámoltam neten, és az 1.6 CRDI EX ecs+ olyan 9.200,-ra jött ki. Gumikhoz sajna nem értek, 18.900,-ért láttam olyat, amiről egyáltalán már hallottam. Ha valaki tud valami normálisat jó áron Budapesten, ne kíméljen.
Nekem az Uniqás cascom 6600/hó volt. 2008-ra már 6900 akart volna lenni. (vidék, 37 évesen). Elballagtam az Aegonhoz, és ugyanazokkal a paraméterekkel 4600Ft.
olvasva az ablakspriclis problemot, nekem rendesen felhordja a tetejére is, folyamatosan húzva kell tartani a kart, pötyögtetve csak kicsiket spriccel. a tuner meg szerintem rendben van, valaki egyszer irta, hogy valamit off-ra kell állítani és akkor első indításnál is elsőre megtalálja a csatornát, én megcsináltam és tényleg münködik.
Jól emlékszel! A CASCO-m az Uniqa-nál van és éppen a minap kaptam meg a jövő év első negyedévre a csekket.
Kötelező: 12755,-Ft/negyedég (A0-ba, mert még most sem sikerült átírniuk a B7-es bónuszomat november közepe óta, gondolom a biztosítóváltási dömping miatt)
CASCO: 19.809,-Ft/negyedév (6603,-Ft/hónap) (C0-ban - még soha nem volt CASCO-m)
Szűk szavakban a lényeg: ez egy elektromos fűtéskiegészítés, csak a dízelekben.
Akkor kapcsol be 15 másodpercre (többször is), ha az alábbi feltételek egyszerre fennálnak:
- a külső hőmérséklet +5 C alatt van
- a hűtőfolyadék hőmérséklete 70C alatt van
- az akku feszültsége 11V felett van (mert rendesen vesz föl áramot)
- a motor fordulatszáma 700 1/perc felett van
Én úgy tapasztaltam, hogy ehhez kell még, hogy a fűtés gomb a maximumra legyen állítva (nekem LX+ van manuális klímával), mert különben nem éreznék belőle semmit.
--------
Nekem is eléggé lehord az ablakmosó sugár és nem állítható. Így nálam is megvan a második zavaró dolog a tuner gyengesége mellett.
Hello! A kapott kedvezményed átlagosnak mondható (-278 000,-Ft) ez ~5,4%-os. Eddig amiket olvastam itt, azok 5-8%-os kedvezmények voltak, talán vki írt egyszer 10%-ról. Én 7%-os kedvezményt kaptam a K-N kereskedéstől, nálam is volt használt autó beszámítás, de mivel közben eladtam a kocsit, ezért a kp miatt megpróbálok még némi kedvezményt kérni az üzembehelyezésből vagy gyári szőnyeget ,csomagtértálcát, stb.
Az üzembehelyezésre 93 e mondtak, az eddigi legkedvezőbb díjat a gödöllői Hyundainál mondták (60 e), viszont máshol is adtak volna belőle kedvezményt. 1,6 CRDi-re Cerka72 kollegának (LX Plus) a casco-ja 6700,-Ft, ha jól emlékszem.
Az autó évszaktól függetlenül mindig nyári gumival érkezik. Szerintem ha a neten utána nézel, akkor olcsóbban is tudsz jó téligumit venni.
A klímának csak az a szerepe, hogy belső levegőn tartva, hamar emelkedne a páratartalom, főleg több utas esetében, és az persze szépen kicsapódna olyan idegesítő helyekre, mint a szélvédő... :) Ezért a klímát csak azért tolom, hogy amíg belső levegőn keringetek, addig párátlanítson... :)
Ez a hőérzet se hülyeség, de nekem akkor is olyan érzésem van, hogy valami rásegítő-fűtés van a dologban, ha HI-ra tekerem a hőfokszabit... fene tudja...
Igen, hosszan kell nyomni,h rendesen a tetejét is mossa. És nagy sebességnél a visszafelé jövő ablaktörlő az anyós ülés felöli részen összekeni a tisza ablakot :(
Én is próbálkoztam már állítani rajta, mert nekem is nagyon le "hord", de sajna nem lehet. Most ott tartok, hogy ki kéne próbálnom Apósét, hogy azon hová megy a víz, mert nekem álló helyzetben is az aljára megy csak, a permet, meg kevés. Az tasülés előtt az ablaktörlő utolsó 10 centijén nem is lesz vizes, ott csak szétkeni a trutyit.
Dehogynem fűt, csak a hőérzeted alacsonyabb ilyenkor.
Még nem írtam, de a cégemnél szintén ceed-et vettünk. Sima Lx plus, de pöpec az is. Mivel 185-ösek a kerekei, a téligumi is az. Dunlop WinterSport 3D, az enyémen pedig, 195-ös méretben, GoodYear UG7 van.
Egyvalamit tudok, 195-öst kell venni, ez már egyértelmű :)
- meglepődve tapasztaltam, hogy fűteni nem tud (eddigi autóim klímái hidegben fűtöttek, ha kellett)...
- viszont valóban párátlanít, bár ezt tudtuk, így néha hasznos, és így megvan a minimális járatás is...
- a gyors felfűtés receptje tehát úgy tűnik: gép beröffent, belső levegő + klíma (így párátlan marad, de gyorsabban felfűt), és HI-ra tekerni a hőfokszabit, így valami elektromos fűtés úgy fest rásegít, mert marha gyorsan meleg lesz (miközben a motor is gyorsan melegszik, tehát nem onnan jön a hő java)... de nem olvastam utána, csak tapasztaltam...
Azért mert a klíma megy télen, nem azt jelenti, hogy hideget fúj.
A fűtőradiátor elött/alatt van elhelyezve a klíma hőcserélője.
Ami a lényeg: a levegőnél lényegesen hidegebb (mivel a klíma dolgozik) hőcserélőn az áthaladó levegő páratartalmának nagy része lecsapódik. (alacsonyabb hőmérsékleten a levegő már nem tud annyi párát magában tartani, kondenzálódik)
Ezután a száraz levegő áthalad a fűtőventilátoron és felmelegedve kerül az utastérbe.
Ha ez nem lenne, az autó leghidegebb felületein történne meg a kondenzáció, tehát a szélvédőn, és az oldal valamint hátsó üvegfelületeken.
Ilyenkor a klímavezérlő csak úgy kapcsolgattja a kompresszort, hogy ne fagyjon le a belső hőcserélő. Figyelembe véve a hideg külső hőmérsékletet a klíma nem sokat tekeri a kompresszort.
A német meg a dán honlapon külön ki van emelve az ESP mellett. Azért nincs külön felsorolva. mert az ESP része, nem külön extra. Van olyan kocsi, ahol kipörgésgátló van, de ESP nincs. Ott fel van külön is sorolva. Egyébként a fékasszisztens sincsen felsorolva. A kipörgésgátlós autónak is kipörög a kereke egy pillanatra éppen úgy, mint az ABS-es is blokkol egy pillanatra. Így érzékeli, hogy hol a határ.
A Cee'd Sw prosijából ez már hiányzik, viszont benne van kiemelve a "csomagtér elválasztó háló" ami mégcsak nem is rendelhető állítólag + van egy írás a prosi hátulján, miszerint minden adat a prosi kiadásakor rendelkezésre álló adatokat tükrözi, pontos infóért hívja a márkakereskedőket.. Ennyit a prosikról...
Én autómatán, külső levegőn, klímát kikapcsolva használom... ha párásodik a szélvédő, pár másodpercre benyomom a szélvédő páramentesítést. Nekem jól működik
sziasztok 1.6 crdi ex van az lenne a kérdésem a forumtársaktol hogy hogy szoktatok párátlanitani mert hogyha az elsö szélvédöt fuvatom megy mindig a klima ha kikapcsolom a klimát és csak a levegöt keringetem nagyon gyorsan párásodik és valami érdekes büdös szag fuvodik be ha klimára váltok azonnal minden rendben de télen minek menjen a klima?találkozott már valaki hasonloval?
sima aszfalton nem próbáltam, mert a kocsiban 3ezer km van, és egyébként sem szeretem kínozni... (no meg az 1,4es motor nem biztos, hogy sokáig el tudna forgatni egy 205ös gumit :) )
Sziasztok! Októberben vásároltam egy SW EX+el.csom.+ajándék tempomat. Németországba dolgozom ezzel járok ki. Olyan gondom támadt hogy az ablakmosó épp az üveg aljára hord én sem és a szervizbe sem találtak állitási lehetőséget. Valaki nem e tud valami megoldást!? Köszi!
Sziasztok! Kellemes ünnepeket így utólag is! Most találtam rá a topicra, megpróbáltam ha nem is minden hozzászólást, de sokat átolvasni. Éppen autócsere előtt állok, a választottam egy Cee'd SW 1,6 CRDI EX el. cs. +. Sok kereskedőt felhívtam, párhoz el is mentem, nem mondom hogy agyonkényeztettek a jobbnál jobb ajánlatokkal. Sajnos ebben valszeg az is közrejátszik, hogy autobeszámítással venném az új KIAt, és bár tudom, hogy nem ez a legjobb módszer megszabadulni a régitől, de egyrészt így tudom megoldani hogy ne maradjak kocsi nélkül, másrészt nemigen kapkodtak az autom után. Én úgy néztem az ajánlatokat, hogy mennyit kell +ba kifizetnem az autó vételárához képest. Mit mondjak.... Ahol számolatlanul adják az ajándékokat, és a kedvezménnyel sem szűkmarkúak, ott sajnos volt olyan hely, ahol a futamidő végére az 5 millió körüli locsira még 2,3 milliót kellene fizetnem. (önrész + havi törlesztés*hónapok száma - auto eredeti vételára ) Most találtam egy jónak tűnő ajánlatot, ide holnap megyek. Az ajánlat metállal 5.178.000, kedvezménnyel 4.900.240,- + üzembe, és forgalombahelyezés. Lehet, hogy személyesen még kapok valamit, de írásba ennyit adtak. Itt kb 900.000,- Ft. 10 évnél a + kamat, elvileg a THM 4.9 %. Ami nem szimpatikus, hogy nyári gumival adják át az autót, 22.500-ért tudnak téli gumit adni rá , azaz egyből + kiadás. Kereskedést direkt nem írtam, mert látom Ti sem igen szoktatok. Ez viszonylag jónak számít? vagy keresgéljek még? Akár privátban is szívesen fogadom a tanácsokat. Holnap nézik meg az autómat, he nem mondenek irreális árat, akkor beleugrom, feltéve ha a hitelt is megkapom, nem tudom mennyire kekeckednek, sajnos mint a legtöbb embernek, a bejelentett fizum nekem sem annyi mint a tényleges.... Tapasztalatok ezzel kapcolatban? Köszi a tanácsokat előre is... Apooca
Megelőztelek :). Ma hazafelé kíváncsiságból kipróbáltam a kipörgésgátlót, de szerintem az enyémben nincs ilyen. Nálunk a sarkon próbáltam kilőni, a kanyarból kifelé jövet nagy gázzal, egyesben, de szépen forgott egy helyben a kerék (meg az autó is helyben állt szinte), végül én vettem el a gázt. Az útburkolatt kissé jeges is volt.
Az ESP viszont biztosan klaszul működik, mert néhány napja egy körforgalomban volt alkalmam megtapasztalni, nem volt senki a környéken, és megnéztem, a jeges úton mikor avatkozik be az elektronika. Nagyon szépen megoldotta a dolgot, érezni lehetett, hogy visszaveszi az autót az ESP, nem engedte megcsúszni, majd tökéletesen ki tudtam jönni a kanyarból. Kockázatos játék volt, tudom, de ha meg is pördültem volna, akkor is csak egy kicsit, eleve nagyon lassan mentem, épp csak a határt elérve.
Nálam simán jól működik a kipörgésgátló. Tény, hogy hagyja kicsit kipörögni a kereket, de utána rögtön villog az ESP jel és már veszi is el a gázt, hogy tapajon be a kerék. Szerintem próbáld ki, hogy ha kipörög és nyomod neki tovább, mi történik. Más 5letem nincs. Csak nehogy egy veszélyhelyzetben döbbenj rá hogy valami nem müxik megfelelően, mert akkor lehet már késő lesz. :(
ez a modszer abban segített,h hamarabb elindult, ha már megy a motor akkor minden hengernek kell menni,nem csak háromaknak! az más probléma lehetett,talán gyújtás?
A Lanosnál saját magam jöttem arra rá, hogy nagy hodegben, vagy hosszabb állás után,egyből, pöcre indul a kocsi ezzel a módszerrel. Nélküle, főleg több napos állás után, úgy éreztem rövid ideig, hogy csak 3 henger működik.
Különben nagyon jmegbízható autó volt a Lanos,- azon kívül, hogy még ABS sem volt benne, csak manuális klíma , és egyéb apróság -semmi bajom nem volt vele 10 év, és 110 ezer km után.(1,5 SE). Városban, úgy látom, az 1,4 Ceed-em sem fogyaszt kevesebbet.
Szerintem ezt az általad nevezett "szivatozást" nyugodtan el el lehet hagyni a ceed, vagy akármilyen jobb műszaki állapotban lévő autónál... Ugyanis ekkor csupán annyi történik hogy az elekromos benzinpumpa felnyomja a befecskendező-rendszer nyomását üzemi nyomásra azaz 3-4 bár körülire. Ez akkor jo,ha a visszacsapószelep,membrán annyira régi,vagy hibás hogy elengedi a benzint a motor leállítása után vissza a tankba. Annyit lehet nyerni ilyenkor,h nem indítózás alatt épül fel a nyomás,hanem előtte,és így gyorsabban (kevesebbet forgatva) beindul az autó. A mai benzinszivattyúkat az autó élettartamára tervezik,ha ez a megoldás most bárkinek segít azonnal mennyen és nézesse át az üzemanyag ellátó rendszerét mert ott nagy bajok vannak!!! A lanosnál mi lett a megoldás erre a problémára ??
ESP-ről jutott eszembe, hogy valamelyik nap a discoveryn hasonlították össze az amerikai rendőrség Ford Crown Victoria kocsiját, a londoni Volvo kombival. Volt egy teszt, a gyors sávváltás, amit a Ford simán abszolvált (hátsókerékhajtás, meg sokkal nehezebb is), a Volvo viszont száraz aszfalton előadta a jellegzetesnek mondható koreográfiát. Az első kanyart még veszi, de a második után már ostorcsapásszerűen megy a hátulja arra, amerre lát. Szóval ESP rulez! Kár, hogy LX-hez nincs :(((
Szerintem ez is kezd városi legenda lenni. Évtizedek óta léteznek ezek az elektronikus bizbaszok, azért csak fejlesztik őket, a 0.9-es béta verzió óta Akkor te nem láttad a topgear idevonatkozó adását, amikor ABSt, kipörgésgátlót, ESPt és egyebeket teszteltek finnországban, télen. az 5. perc környékén van a jeges elindulás, emelkedőre. 7. perc körül pedig az ESP, szintén jégen. http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc
Az ESP kötelező része az ASR, hiszen gyorsításkor is meg kell tudni őrizni a stabilitást.Azért is (nem csak azért) kapcsolható is az ESP,mert van olyan alkalom, amikor kipörgő kerekekkel eltudna indulni az autó (homok,jég),de leszabályozottakkal csak egy helyben toporogna.
Én nem tudok róla, hogy lenne kipörgésgátló, legalábbis az én kerekeim ragyogóan kipörögnek egy intenzívebb gyorsításnál (igaz, hogy most keskeny, 185-ös gumik vannak rajta). Vagy ha mégis van, akkor nekem nem működik :).
Én az 1,4-es benzinest úgy indítom-főleg most, nagyobb hidegben -, hogy a gyújtást ráteszem, majd VÁROK, amíg hallom a kattanást, (az AC pumpa működik), majd ezután indítózok.
Nagyon nagy hidegben, akár 2x is szívatózok így, azután indítok. A Lanosnál nagyon bevált.
Nekem a Mégane csinált ilyet néha (benyás), a klubban néhány tagnak komolyan meggyűlt a baja ezzel. Nem tudom, mi okozta a problémát, nekem csak ritkán jelentkezett.
Egy kérdés... Csinált már valakinek olyat, amit nekem tegnap? Nem akart beindulni, csak köszörült. Újra próbáltam - semmi... majd harmadszorra gond nélkül beröffent... :-o
Apropó! Tudja esetleg valamelyikőtök, hogy az Assistance szolgáltatást hogyan lehet meghosszabbítani a harmadik év után (csak azért, mert hosszabítható). Tudom. hogy a Cee'd esetében még messze van a harmadik év, de a márkakereskedésekben, még nem tudják a feltételeket. A kérdés az, hogy vajon kell e még utána évente csengetni egy kis díjat is a szervízelés mellé. Tölünk nyugatabbra egyébként 5 év jár ingyen. Egyébként várjuk, hogy megérkezzen a miénk is.
gsanyika: "...de szét kellet szedni az autót a mínuszokban. A műanyagok szerették, a feszítgetést a fagyban. "
ceeee: "ez nem kellemes...legalább fűtött helyen csinálták volna.."
gsanyika: "A szervíz zárt és fűtött, de a kocsi csak a "művelet" alatt van a benn. Egyébként a többi kocsival várakozik kinn."
Kedvesség:
"Most őszintén hol állna a javítás előtt. Nem láttam még olyan szervizt ahol a parkoló is fűtött. Talán Ferrariban... vagy Rolls-ban??? De ott az óradíj is más lehet."
Sajnos az autó átvétele után két héttel már nem új egy autó!
A gyári garanciális szervíz pedig a legjobban javító szervíz elvileg! (gyári technológia és anyagok, ha létezik ilyen)
A javítás nem gányolás volt, csak sajnos ezt lehetett kihozni. ( sérülsék nem vészesek, csak látszik hogy dolgoztatak a szélvédőn) Engem csak azét bántott, mert három hetes sem volt a kocsi és szét kellett szedni. Örülök, hogy gyorsan rugalmasan és ingyen csinálták. Sajnos ez nem mindenhol természetes.
Én azt kívánom, hogy az enyém legyen az a kivételes autó amivel ez történt, és mindenki elégedett legyen a sajátjával.
Benzines, de nem SW (nincs rá szükségünk). A 3 hónap meg úgy jött ki, hogy egészen egyszerűen kihagyta a gyár az októberi gyártásból a kocsit, és csak december első hetébe tudta belerakni. Legalábbis nekem ezt mondták a kereskedésben. Hogy itt ki tévedett, azt nem tudtam kideríteni, örültem, hogy csak egy hónapot csúszott a kocsi (bár elvileg november 15-ig át kellett volna adni, de a szerződésben apró betűvel bennevan, hogy 2 hónap után jár a bánatpénz).
Nekem is az a bajom a könnyűfém kerékkel, hogy jól néz ki. És nehogy mának jobban tetsszen. Az árán pedíg alkudnék ESP-t, csak az a gáz hogy sok autón csak a jobb felszereltséghez van/lehet. Boldog karácsonyt mindenkinek!
Én is aluval szerettem volna megrendelni,de én csak 16-al nekem 180-at mondtak a 4 felnire igy maradtam a lemezfelninél ,majd szerintem tavasszal rakok rá valami "utángyártott" alut. Jah az elöbb lemaradt :
Szia! Elárulnád, hol kaptál ekkora kedvezményt? Nekem 1,6 SW benzines gépre + elektr. csomag + sebváltózár eddig a legjobb ajánlatom az volt, hogy a metálfény, az elektr. csomag és a sebváltózár árát elengedték. Előre is kösz a segítséget.
17" nagy? Lehet, de nagyon jol néz ki a gép alatt. Persze vannak hátrányai,
de nem az hogy nehéz takaritani meg... Lehet hogy valahol lassabban lehet közlekedni vele, meg többet eszik nagy kerékkel, de tetszik és ennyi.Izlések és pofonok. Az is igaz hogy a gyárinál vannak szebbek, de a vásárlás után nem akarok felnire költeni (csak a télire). 17" A tipusu felni a katalogus szerint, ezzel szeretném a gépet. Új auto vásárlásánál talán lehet alkudni rá, és "viszonylag" olcsobban hozzá lehet esetleg jutni,mintha utána venném meg. Majd kiderül...
Az alufelnikről csak annyit, hogy Európa legnagyobb alufelni gyára itt nálunk tatabányán van. Gyártanak felnit a környező gyáraknak ( Audi, KIA Peugeot VW Skoda) Valmint gyártanak univerzálisat. Ha univerzális felnit gyártanak akkor a selejt arány 1% alatt van, ha gyárit akkor 40% a selejt. Vajon miért?? Az alufelni szabvány több mint húsz éves. (ez irja elő a tömörséget, homogenitást, ütésűllást....stb) Ma már sokkal magasabbak a gyári előírások. És végezetül mégegy apróság. Az ET érték illesztését az univerzális felninél egy közdarabbal oldják meg ami ugye messze nem ugyanaz mintha a felni része volna. Egyszóval ezért kerül 12-20 ba egy utángyártott alufelni.
Van az Abaqua.hu-n is Alessio F1, bár eléggé felvitték az árát. Azért, mert a gyártó honlapján nincsen, attól még lehet kapni. Nekünk még várnunk kell egy pár hetet, hogy felrakassuk az új SW-nkre. Egyébként a gyári alufelnik nem annyira feltünőek, mint az egyéb forrásuak (7,5X16).
- Szerintem is szebb az alu. - Nem nehéz takarítani, sosem marta meg a fékpor...télen pedig acélt kell használni - Ha van egy jó kerékőröd, nem viszik el könnyen
...nekem az volt a Xsarán... sokat dobott rajta. Már erre is kinéztem egy 16os Enzo H-t. (Sajna Alessio F1 nincs :s )
"Én nem értem mit esztek ennyire ezeken a könnyűfém felniken!? Lopják mint a fene, sérülékeny, a fékpor és a sós latyak tönkreteszi. Ráadásul kb. egy kilóval nehezebb mint egy sima acélfelni ami ugye rontja a rudózást, a gyorsulást, és növeli a fékutat. Ezért még fizessek is? Nevetséges."
- mert jobban néz ki
- mert könnyebb tisztítani (legalábbis az én ízlésemnek megfelelő alakút)
- nem hagyom el a dísztárcsát
- évek múlva nem egy kopott műanyagot látok a rozsdásodó felnin.
- az enyémen még nem láttam fékpor és sós latyak nyomokat (3 éves suzuki)
- ha sérül egyszerűen lecsiszolom a hibás részt, trisóval maratom, lakkal lefújom.
17-es? Minek?!? Csak, ha a Hungaroringen akarsz menni vele, amúgy nincs az az út, az autópályákat leszámítva, amelyik ne rázná szét a veseköveidet, a fővárost meg messze elkerülheted...
Én nem értem mit esztek ennyire ezeken a könnyűfém felniken!? Lopják mint a fene, sérülékeny, a fékpor és a sós latyak tönkreteszi. Ráadásul kb. egy kilóval nehezebb mint egy sima acélfelni ami ugye rontja a rudózást, a gyorsulást, és növeli a fékutat. Ezért még fizessek is? Nevetséges.
Most őszintén hol állna a javítás előtt. Nem láttam még olyan szervizt ahol a parkoló is fűtött. Talán Ferrariban... vagy Rolls-ban??? De ott az óradíj is más lehet.
Fixen rögzíthető GPS tartót semmiképpen nem ajánlok Magyarisztánba. Sőt a lecuppanthatóst sem szabad benne hagyni a kocsiban soha, mert a tolvajok betörik az ablakot, hogy megnézzék nincs e a kesztyűtartóban a GPS. Ha ott van elviszik, ha nincs, akkor "csak" az ablakot törték be.
Ha nem lett az újéval megegyező minőségű, a csere után, szerintem kérni kellene árvisszatérítést, vagy mi is ennek a hivatalos neve.mélgiscsak egy új autóról van szó.
A pechről meg annyit: háromhetes autóba szélvődő műanyagkeret csere!
De legalább megtalálták miért zörög az autó eleje.
Mostmár nem zörög, de szét kellet szedni az autót a mínuszokban. A műanyagok szerették, a feszítgetést a fagyban. "Alig" látszik a művelet. A kocsiban meg ragasztó és szervíz szag van.
Szerintem a szervizkönyvbe a nagy általánosságban használatos paraméterek kerülnek bele. Hiszen ugyanaz a szervízkönyv/használati útmutató van használatban mindenhol, max más-más nyelven.
Tehát a motorolajat az adott éghajlathoz hozzá kell igazítani. Ebben én inkább hiszek egy szervíznek, mint egy általános dokumentációnak...
Tudom, hogy nem kötözködésből írtad, én sem annak vettem. Anno, mikor először mentünk mi is megnézni a verdát, láttuk ezt az illesztési hibának tűnő dolgot.
Viszont, a légellenállásba biztos nem zavar be, ugyanis egyszer majd nézd meg lentről-szemből.
Valóban szerencsételnül néz ki az a kiugró rész, ami megtöri a vonalat, de csak ha felülről nézed. Ha legugolsz a hűtőrács vonalához és felfelé nézed, eltűnik a törés.
Az sem nagyon megy, ha megállok, és anélkül akarnám rükvercbe rakni, hogy felengedném a kuplungot (de az nem mindig jön). Viszont a reggeli reszelő hangot hallottam már egy párszor. Lacettimben F Astra(szerű) váltó volt, ott megszoktam, hogy a rükverc az nem egy egyszerű feladat, de itt most inkább az zavar, hogy soha sem lehetek benne biztos, hogy beraktam-é vagy nem. Valahogy annak a fokozatnak nincs vége...
Nekem első látásra feltünt a kiálló motorháztető. A kereskedésben azt mondták, hogy ez ilyen. Aztán később láttam olyat amelyiken tökéletes volt az illesztés. Nekem se tetszik, remélem az egyém már jó lessz. Valahogy értesíteni kellene a problémáról a Kiamotorst. Csak nem tudom hol lehet, ha valaki tudja jelezze.
nem kotozkodesbol irtam a motorhazteto illesztesrol. Eloszor megijedtem, hogy serult az autonk, azert ilyen. Ezert irtam aztan le, hogy mindegyike ilyen, hogy mas ne ijedjen meg, akinek ez feltunik.
Nekem azota is bantja a szememet, hogy egy szep autonak az aramvonalas orran van egy ilyen kiallo el, ami amellett, hogy szerintem nem szep, a legellenallasnak sem hiszem hogy tul jot tesz.
bocs, lehet hogy nem irtam eleg ertelmesen: nem az ajtoban levo reszen allitottak, hanem a masik reszen, ami a csomagter es a lokharito kozott van. A csomagterben a legkulso tarolodobozt/muanyagot kellett kicsavarozni par csavarral (ezeket kis takaro muanyagok fedik), es onnan lehet hozzaferni ahhoz a reszhez, ahol ez a kamposzeruseg rogzitve van. Ezt toltak kifele egy picit, hogy legyen eselye az ajtoban levo zarszerkezetnek, hogy a kis zarnyelv beugorjon.
A "jo szigeteles miatt nem csukodik" nalam marketing szovegnek bizonyult, mivel nyitott ajtokkal sem csukodott rendesen a hatulja. Ellenben most mar jo.
5W/20-as Magyarországon nem kapható,ezt amerikában szeretik nagyon,de a tartós 100km/h fölötti utazást nem szereti állítólag...viszont jo kicsi lesz a fogysztás ...
Sajnos a navigációról nem tudok képet küldeni mert lefagyott és nem sikerült újraindítanom (Pontus PND-3510K). :( Már kép hónapja javításon van a KIA Motorsnál. Amíg működött a szélvédőre rögzítettem, a lehető legalulra a szélvédő közepétől kicsit balra. Máshol én sem találtam olyan pontot ahova jól feltapadt volna.
Igen, 1,4 benzines. Felhívtam a szervízt, azt mondták hogy minden Cee'd-be a 10W-40-est teszik. Külön kérésre raknak bele 5W-30-ast. Kérdésemre mi a különbség azt a választ kaptam, hogy a 10W-40-es félszintetikus, az 5W-30-as szintetikus. A kézikönyvben szereplő 15W-40-est olyan kocsiba ajánlják ami eszi az olajat.
Még senki nem jelezte vissza nekik hogy olajcsere után nőtt volna a fogyasztás... Lehet hogy én vagyok túl érzékeny ezügyben.
- Köszönöm, megnézem majd a gumit - Tudnál egy képet a navigációról is küldeni? Az érdekelne, hogy pontosan hova rögzítetted, nekem sehol sem rögzül, max. a szélvédőn, az meg ugye nem a legjobb megoldás..
Nekem a navigáció rögzítésével nem volt gondom. Csak az zavart, hogy mozgott útközben ha göröngyös volt az út. Ezért beállítottam úgy hogy felfeküdjön az alja a műszerfalra. :)
A Cee'd-hez kapott Michelin gumin rajta van a DOT szám jelölése, nem tudom más gumiknál ez hogy van.
Nemrég túlestem a 15e km-es olajcserén és azt vettem észre, hogy utána a kocsi kb. fél literrel többet fogyaszt. Tettestársnak is volt hasonló tapasztalata, csak az a furcsa hogy nekem 10W-40-es olajat raktak bele. Ezek szerint nekem a gyárban feltöltött olaj jobb lett volna ami az információk szerint szintén 10W-40-es... Vagy mégsem?
- DOT szám hol található? (Kerékbe valahol bele van nyomtatva?) - Vettem egy MIO navigációs kütyüt, de a vákumos rögzítője nem akar a helyén maradni. Másnak nincs ilyen gondja?
Ez elég jól hangzik, érdekel a cuccos. Az utólagos beépítés nyomai eltüntethetőek? Az autó színe piston grey lesz, talán még a szenzorok sem lesznek feltűnőek. esetleg érdemes színezni őket?
Ha jót veszel akkor tuti, de ha beletrafálsz valami nem túl sikeresbe akkor 40cm -nél már sipolni fog mint állat:)
Ha érdekel mondok olyat meg persze másnak is ami jó áron van, kijelzős ,látod hol az akadály és 20cm-ig méri a távolságot most próbáltam ki 1 hónapja azóta beszereltem 5-6 szettet ceedbe,carnivalba,sorrentoba és nagyon fasza:):)
"motorhazteto: megneztem naluk meg jopar Ceed-et, kivetel nelkul mindegyiken eleg csunya az illesztese a motorhaztetonek a lampaburatol befele eso reszen. A szervizesek is azt mondtak, ez ilyen. Ezt kell szeretni. ;)"
Én is megnéztem a motorháztető illesztését. Nem pontatlan, hiszen mindegyik az. Egyszerűen úgy tervezték, hogy felülről úgy tűnik, mintha kicsit elállna. Ez ilyen.
"SW csomagtarto zarodas: voltam a Kia Donnal a szervizben, 10 perc alatt allitottak a csomagtarto peremen levo zarszerkezeten. Csak a kulso tarolodobozt kellett kicsvarozni, hogy hozzaferjenek. Par mm-t tudtak csak allitani, de ez is eleg volt arra, hogy most mar magatol csukodik a csomagterajto. Ajanlom minden SW tulajdonos figyelmebe."
A korábban elhangzottak szerint nem véletlen, hogy nehezen záródik a csomagtér ajtó. A jó szigetelés miatti légnyomás növekedés áll ellent az ajtónak.
Szerintem azzal, hogy elállították, romlott a szigetelés.
Megkukkantottam a zárat, ha a 3 csavarral kiszedem a zárszerkezetet az ajtóból, akkor nem tudok még állítani semmit. Sajna a csatlakozó kábeltől nem lehet kiszedni rendesen.
Akkor ez elég nagy baj!!! 2003-as gumit sóztak rád????? :-))) Én is ennél a cégnél vettem neten keresztül a dunlop-okat, még szeptemberben. kettőn a DOT szám 1607, a másik kettőn 2007.Nekem eddíg jók a tapasztalataim velük kapcsolatban, még akkor is, ha egyik vásárlásnál volt egy kis gubanc.
Jah igen, jobb hátsó ajtó kicsit karistos lett... egy utasom óvatlanul szorosan ment el a kocsi mellett, miután kszállt a jobb 1-ből, és a kabát-övnek a csatja végighúzott vagy 15cm-t... ez van, nem túl vastag a fedőréteg, de legalább nem fémig van barmolva... szerintem a cca 0,5mm vastag fehér csíkocskát valószínűleg ki lehet polírozni, majdnem nyom nélkül, vagy totál véglegesen... nagyon nem izgatom magam, jövőre építkezni tervezek, akkor úgyis kapni fog a gép, attól tartok... :(
No igen, egy éves DOT-szám... hát én úgy voltam vele, ha jól tárolják, lehet régi DOT, de sajna a tárolást nem tudom ellenőrizni...
persze huszárvágás volt, hogy olyan gummát választottam, ami 1 éve még nem is létezett, így kisebb a rizikója a helytelen tárolásból adódó bibinek... ;)
Én is ott vettem a Klébereket 0703 DOT számmal. (205/55 R16 - 18900ért) Persze, az is lassan 1éves... de szerintem, ha jól van tárolva, semmi baja nem lesz.
Abaqua: a minap voltam naluk teli gumiert. Minden rendben ment, egy fel ora alatt centirozva fennt is voltak az akcios Michelin Alpin A3asok: 15eFt volt egy 196/65R15os gumi, ami jo arnak mondhato. A meglepetes a DOT szammal jott: 200612 haviak voltak a gumik, azaz egy evesek. Magyaran az akcios gumik a megmaradt keszletrol szarmaztak.
Csak azert irom, hogy akit zavar, az keszuljon fel ra, es kerdezzen ra elotte. Nalam a borravalot elbuktak.
SW csomagtarto zarodas: voltam a Kia Donnal a szervizben, 10 perc alatt allitottak a csomagtarto peremen levo zarszerkezeten. Csak a kulso tarolodobozt kellett kicsvarozni, hogy hozzaferjenek. Par mm-t tudtak csak allitani, de ez is eleg volt arra, hogy most mar magatol csukodik a csomagterajto. Ajanlom minden SW tulajdonos figyelmebe.
motorhazteto: megneztem naluk meg jopar Ceed-et, kivetel nelkul mindegyiken eleg csunya az illesztese a motorhaztetonek a lampaburatol befele eso reszen. A szervizesek is azt mondtak, ez ilyen. Ezt kell szeretni. ;) /Lehet hogy csak nekem bantotta a szemem, es egyeltalan nem nagy ugy.../ Szoval nem kell aggodni, nem serules miatt "csale" az autok orra.
kormanyzorges: a szervizben meseltek, hogy hoztak egy Ceedet, mondvan zorog a kormany menet kozben. Szetszedtek es a kormanyhaz belso felere ragasztott matricanak a felkunkorodott szelei ertek hozza valamihez. Megoldas: kivettek a matricat.
par ezres olajcsere: ok csak ajanljak, az a tulajra van bizva, meg a penztartcajara, hogy keri vagy sem. Naluk a Castrol 5W40es fullszintetikus olajjal 30eFt korulre mondta munkadij nelkul(?!) a par-ezres olajcseret.
Láttam a múltkor egy Adac statisztikát. Minden autónál látszik, hogy mikor volt modellváltás, mert megugrik a hibák száma, ami 2-3 év múlva visszaesik nagyjából a nulla közelére. Francia autóknál valahogy a modellváltáskor valami elképesztő mértékben ugrik meg a hibák száma. Utána viszont az is beáll egy normális szintre. Szóval nagyon függ tőle, mikori az az autó. Nekem is Renaultom volt előtte (még a legelső Megane), de a mostani francia autók közül egyre sem bírtam úgy nézni, mint szóba jöhető váltótípus. Saját magam szempontjából is remélem, a Ceed kilóg ebből a sorból, és már az első modellévben sikerül egy összerakott autót alkotniuk :)
Hű, látom, neked még nem volt francia autód :D. Akkor nem említenéd ezeket a bagatell problémákat. Mert tényleg azok, csak némely márkánál ez az image része (pl. Renault) :))).
Egyébként a CD-lejátszó (és tényleg nem magnó, az max a kazettás egységek beceneve volt, de semmi köze a cd-hez) nekem jól működik, eddig egyetlen mp3-at ugrott át, az is pendrivén volt.
Működik a mute MP3-nál is. Nekem CD-RW lemezen vannak a zenék, néha cserélgetem, de gond nélkül megy. Egy darab fagyásom se volt. Viszont a rádiótuner tényleg elég gyér.
Már megérdeklődtem... Vigyem be és kicserélik benne a magnót. (de sajnos Siemens...)
A kormányra még nem tudtak mit mondani... Egyébként a magnó-kezelőszerv és a hátsó borítás illesztése nyikorog egymáson (elég, ha kicsit rátámaszkodok a kormányra)
Hi!
Ok! Asszem mindenki tudja, hogy nem SLK Merci.
DE! Nem hiszem, hogy egy olyan márkának/típusnak
Ami most akar presztízst teremteni nem kéne egy éves
életciklusába ilyen kis bosszantó hibákat produkálnia.
Említett mute gomb probléma = software hiba, ára: 0.
Gyenge rádió? Vagy pontatlanul hangolt tuner (ezt nem hinném)
Vagy software. Ára: 0.
Valaki nem tudja a KIA-nál seggbe rúgni a beszállítót?
Szerintem más is gyárt két DIN-es rádio-CD-t.
Nyüszög a kormány? Csavart bele, vagy állítani a nyomópofán,
vagy mitomén, de biztos nem nagy költség orvosolni.
Szal ha a KIA az Europai piacon presztízst akar, akkor ilyen
kis bosszantó hibákat nem hagyhat „gyártásban”, és ehez nem
kell SLK Mercinek lenni.
...a problémák közül a lenagyobbat kifelejtettem... a magnó :s Ha audio CD-t játszok, MUTE után nem játsza tovább... ha MP3 lemezt, akkor a lemez vége felé elkezd ugrálni, akadozni (Verbatim) :s
"felnyomod maxra,hogy meleglegyen aztán ha már kezd meleged lenni, ahhor átállítod lábra és lejjbb veszed a hőmérsékletet. ha meg túl meleget csináltál kinyitod az ablakot egy 5mp-re."
Értem én, értem én,DE
ez olyan parasztplazma módszer.
Mi a lömpi kerül sokba egy jó hőérzékelőben, egy-két logikai kapuban, meg egy digitál-analóg átalakítóban. Csak meg lehet azt csinálni.
Szóval én is pont ezt szoktam tenni! Ugyanis nem automata üzemmódban használom, és így sokkal jobban tudom saját igényeimre szabni, azt, hogy lábra, vagy/és fejre, vagy/és ablakra fújjon meleget.
Azt meg külön díjazom, és élvezem, hogy indítás után egy perccel(!!) már jön a meleg, és hihetetlen gyorsan felfűti a belteret, ha feltekerek mindent a maxra( hőfokot és ventillátort )!!
én nem értem mért kell ezen a fűttési dolgon ennyit vitázni. felnyomod maxra,hogy meleglegyen aztán ha már kezd meleged lenni, ahhor átállítod lábra és lejjbb veszed a hőmérsékletet. ha meg túl meleget csináltál kinyitod az ablakot egy 5mp-re.nem kell ezt túl reagálni, örüljünk h meleg van a kocsiba, legalább ot nem annyira drága minta lakásfüttés. :D csoki
Én 20.5-re állítom, és nekem úgy a legjobb pulóverben. Ugyanezt a Lacettinél úgy értem el, hogy 23.5-re állítottam. Mondjuk arra inkább volt jellemző, hogy felváltva fűtött és hűtött, amitől lehet, hogy 23 és 24 között ingadozott a hőmérséklet, vagy inkább 22.5 ás 24.5 között, de a hőérzetnek nem tett túl jót.
hogy utána kitapasztaljam, hogy működik megfelelően (a 20 fok az 20 fok és itt nincs apelláta)."
Ja, Auditól felfelé. :))) Azt a 20 fokot elég sokféleképp el lehet érni. Úgy is, hogy addig fúj forrót, amíg el nem éri, aztán nyomja a jegest, hogy visszahűljön. Ami itt igazán számít, az a hőérzet, és ha az jó, akkor meg vagy vele elégedve, ha nem akkor meg tekergetni fogod. Amúgy te hány fokon érzed magad legjobban (ha lehet, tizedes pontossággal kérném)? :)))
Én is egyre több Cee'd-et látok az utakon a héten minden nap volt egyhez szerencsém hazafelé vagy reggel a melóba menet. Mondjuk SW-t ritkábban látok, pedig már úgy megnéznék élőben egy oil blue színűt. :)
Úgy néz ki az én SW-m is hamarosan megérkezik.
2008-as gyártást/átadást kértem. (egyszer ugyanis el kell adni, hátha számít).
Olvasgatom itt a hozzászólásokat, és ez a klímavezérlés dolgot kicsit furcsállom.
Szal meg kell szokni, milyen hőfokra állítsam? Nemá, nem azért rendeltem aut. klimát,
hogy utána kitapasztaljam, hogy működik megfelelően (a 20 fok az 20 fok és itt nincs apelláta). Ezt a manuálisnál is meg tudnám lépni. Bízok benne, hogy korrigálták ezt a hibát.
SW EX 1.6CRDI
Én meg tegnap este láttam egy ezüst SW-t a Lágymányosi hídon, a rendszámát nem láttam neki. Ma meg egy taxis SW-t láttam, valószínűleg EX-Limited lehetett ECS-vel, mert az üvegek sötétítettek voltak, de a kormányon valamilyen bőr védő izé volt.
Néha itt vagyok, amikor nem valamelyik multi nyereségét növelem a k...a hosszú bevásárló labirintusokban. (És ez a csomó tülekedő ember, csak nem karácsony jön?)
Tehát a motorháztető hangszigetelés! Röviden, fogalmam sincs! Először úgy hallottam, hogy jobb, aztán úgy hallottam, hogy ugyanolyan, most meg már zajosabb (ami ugye nem valószínű). Azután mentem OFF Borával, azután úgy hallottam hogy nagyon jó. Na de mennyi ebből az autó, és mennyi a szigetelés?
Most ki kéne venni, biztosan érezni lehetne a külömbséget, na erre lusta vagyok (meg hideg is van a parkolóban, nem is kicsit:)). Tehát össze kéne hasonlítani egy másikkal, amire a találkozó jó lehetne, csak akkor éppen tapétázok az előszobában.
nekem ott van egy 25-ös nyomó a másik oldalon meg az erősitő:) Lusta voltam de nagyon noszogatott a sárkány "Apa ezen javits mert nem kapcsolom be addig a rádiót felkiáltással) szal nekem már benne van sőt a sablonom is megvan hátra ha kell valakinek szóljon:)
Szerintem semmi baja nem lesz az autónak ha nem cseréljük le 1000, 5000 km után a motorolajat (ez gyárilag sincs előírva). Valóban a bajáratáskor leválnak fémszemcsék a kopó alkatrészekről, de ezekek szépen fenn is akadnak az olajszűrőben, annak ugyanis az a dolga, hogy ezeket megfogja (plusz leeresztő csavar mágnese ugye). Ugyanakkor a néhány márkánál kitalált 30.000-es csereperiódusban sem hiszek, szerintem 10 és 20 között ajánlott lecserélni a motorolajat a használat módjától is függően.
Láttál te már sebváltóban szivattyút, ami felszedi a fémreszeléket? Vagy esetleg olajszűrőt, aminek hatásfoka jelentősen romlik ezektől a darabkáktól? Gondolom még sebváltót sem láttál közelről, mert akkor tudnád, hogy ott a váltóház alján gyűlik össze az ilyen melléktermék. Csak lényegesen kevesebb, mint egy belsőégésű motorban. A sebváltóban nem érintkezik az olaj gázokkal, nem kap hőterhelést, nem kell megfelelnie nyírásra, nincs nedvesség, stb. Nem véletlen, hogy gyakori hidegindításos motornál, vagy fokozott igénybevétel mellett hamarabb kell cserélni, a motor is, az olaj is hamarabb elhasználódik! A motorban nem csak reszelékből áll ez a melléktermék, ami összegyűlik a karter alján.
De nem is szabom a számat, mert eszemben sincs senkit meggyőzni, csupán javaslat volt. Javaslat egy volt márkatársnak (1stperson). Idegennek miért akarnék mindenáron jót? Azt csinálsz a saját kocsiddal, amit akarsz, te kerested meg az árát! Én majd csak jobban élek, ha több alkatrészt kell hozzá rendelni! :-)
Ja...gépiparban, járműiparban mozgok amióta az eszemet tudom.:-)
Jelentem, bokros teendőim mellett nem sok időm van a fórumra, ezért szorri, de azért igyekszem követni... bekerült a második spuris tank is a gépbe, majd beszámolok... :)