nem mondtam hogy ugyanaz gibbonka. nem én tehetek róla hogy 2-3 sorok közötti logiikai lépés számodra megugorhatatlan :))) mint pl az is hogy a fólia közvetetten melegít, ezt sem érted, azt képzeled hogy azt írtam hogy a fólia fűt. hány agysejttel hozod ezt a szintet mégis ?
ezt is leírtam már százszor, de egy tégla intellektusával rendelkezel:
"Hugóka leírta itt pár tucatszor hogy a co2 nem melegíthet mert olyan kevés van belőle.
levezettem neki hogy egy egész pici fóliastátor térfogatának is csak 0,028%át teszi ki a fólia, mégis meleg van a fóliasátorban, tehát az érve hogy ha valamiből kevés van nem melegít az hibás."
Erre is tökéletes válasz amit ír, hiszen egyértelműen mutatja a különbséget. Tehát, hogy miért számít az egyiknél a kis mennyiség, és miért nem a másiknál.
Ha ezt nem fogtad fel, az nagyon gáz, de lehet hogy még gázabb, ha felfogtad, és ennek ellenére akadékoskodsz.
Csita Hugóka leírta itt pár tucatszor hogy a co2 nem melegíthet mert olyan kevés van belőle.
levezettem neki hogy egy egész pici fóliastátor térfogatának is csak 0,028%át teszi ki a fólia, mégis meleg van a fóliasátorban, tehát az érve hogy ha valamiből kevés van nem melegít az hibás.
megnyugtatlak hogy akinek ez a szellemi teljesítményének a maximuma hogy, azon kötözködik hogy a fólia nem (követlenül) melegít, meg a co2 nem tudja akadályozni úgy a légköri gázok mozgását mint egy fólia az csita majom szinten van hozzám képest.
az is aki nem képes röviden megfogalmazni egy ütős érvet, a hosszadalmas írás nem feltétlen az értelem jele.
Mi a tárgya a vitának? Azt akarod bizonyítani, hogy mindenki hülye és neked van igazad?
Leírtam neked, hogy a fólia és az áltlátszó üveg is átengedi a látható fény és blokkolja az infravöröst.
Sem a fóliának sem az üvegnek nincs semmi köze a széndioxidhoz.
Írom a jelenségeket, amelyek igazolják a feltetételezést:
Ha a napon hagyod az autót (és nincs spéci üvegezése: léteznek autók, aminek gyárilag körbe sötétitett üvegezése van a szélvédőn kivűl, de azon is van egy rövidhullámú sugázást blokkoló fólia), 25 fokba a belső tér felmeledig 45-50 fokra.
A napelemek burkolatát újrahasznosított polietiénből készitik és ha erősen süt a nap, megnő az elem belső ellenállása. Ezért kevés villamos energiát termel, mert kifele a burkolat nem engedi át a hőt.
Megnyugtatlak, hogy azok a tagok akikkel te itt probálsz vitatkozni, fizikaprof szinten vannak hozzád képest.
Ez ilyen, az ballibesek buták.
Nézd meg, hogy itt a fórumba a cáfollók hozzászólásait: se füle-se-farka rövid bejegyzéseket írnak.
Nincs szürkeállomány érdemi vitára. Ha felteszel egy kérdést nekik, visszakérdeznek, nem válaszolnak.
A non plusz ultra a AI-s tag, aki azt írta, hogy lutsa írni.
nem akarok tudományoskodni, téged osztottalak, te csita majom :))) te még tartalmilag fogalmilag sem érted a diskurzust. 70es qz IQd max, egy szobanövény lever téged szellemileg.