Keresés

Részletes keresés

klimakiraly Creative Commons License 2008.09.10 0 0 1949
Ha kattan, akkor indulna kompresszor - el is alszanak a lámpák. Egyszerű, nem kap elég áramot, a klímának semmi baja.

Nézesd át a betápját, valahol szét van égve egy kötés.

Szerintem.
Előzmény: Nezz (1942)
Dr. Klíma Creative Commons License 2008.09.10 0 0 1948
szia

Az LG-nek is 10-es cső kell a szívó oldalon.....

A 12-ről 10-re való szűkítés nem nagy bűn......sőt nagy csőtávolság esetén még javára is válhat a picivel vastagabb szívó oldali cső...... de ezt nem kell készpénznek venni, mert még számításba kell venni a hajlítások nagyságát, mennyiségét, szintkülönbségeket ......de ez már inkább tervezőasztalos dolog :)

Szerintem a két készülék közötti árkülönbség reális, nagyjából annyit kapsz a pénzedért amennyit fizetsz....

üdv.: dr. klíma

Előzmény: oszydj (1946)
Nezz Creative Commons License 2008.09.10 0 0 1947
Hiyasu gree KF-20G.

A hibakód nálam csak egy csipogás, ami mondhatni természetes, hiszen ez mindig megvan. Ha nem nyomok semmit meg se szólal.
Előzmény: Törölt nick (1944)
oszydj Creative Commons License 2008.09.10 0 0 1946
Samsung Vivace Inverter vagy LG Art Cool Mirror Inverter. Nekem most ez a kérdés:)

Annyi probléma van, h (állítólag) az LG-hez 12mm-es cső kell a Samsunghoz pedig (állítólag) 10mm-es kell! Nekünk pedig már bekötötték a 12-eset, de az LG nagyon drága a Samsunghoz képest!

köszi a választ
fodorb Creative Commons License 2008.09.10 0 0 1943
Melyik cég szerelte a klímád ?
Kik csinálják ezt a kamú karbantartást ?

A távírányítóval is 1 gombnyomásra el kéne indulnia !!!
Előzmény: Nezz (1942)
Nezz Creative Commons License 2008.09.10 0 0 1942
Még egy kis kiegészítés az előzőhöz: minden egyes bekapcsolásnál csipog egyet, odabenn valami kattan és felvillan a piros lámpa, de utána rögtön kialszik a piros lámpa. A távirányító azt hiszi, hogy be van kapcsolva, ezért azon megint meg kell nyomni az ON/OFF-ot melyet a beltéri egység még egy csipogással nyugtáz.
Ha szerencséje van az embernek és egyszercsak bekapcsol akkor csipog, először piros majd zöld lámpa és nincs az a belső kattanás. A test gombos bekapcsolás esetén nem ég a zöld lámpa. Az adónak igazából nincs is igazán sok haszna mivel még egyetlen gombnyomás is többnyire leállítja a beltéri egységet.
Előzmény: Nezz (1941)
Nezz Creative Commons License 2008.09.10 0 0 1941
A probléma nem a vevővel/adóval van. A klíma egységén található test gombot szoktam nyomogatni a bekapcsoláshoz, mert még igy is kétszer gyorsabb mint a távirányítón a be/kikapcsolót.
A "karbantartásról" csak annyit mondok, hogy az illető 5 perc alatt (najó legyen 10 de az már fizetéssel együtt) végzett 3 közepes és 1 nagy beltéri egység tisztításával, a külsőhoz meg egyszer nem nyúlt hozzá, mert az 3 méter magasan volt. Mindezt 15 ezer forintért.
Előzmény: Törölt nick (1926)
Dr. Klíma Creative Commons License 2008.09.09 0 0 1939
szia

most nincs idő nagy keresgélésre az eredeti, jó minőségű képek között....de az 1362-es hozzászólásnál van egy olyan kép amit kértél....

link az 1362-es hozzászóláshoz...

szereltess cégünkkel 1 klímát, s ígérem, hogy készítek 1 jópár felvételt amit akár ide is feltölthetek, ha hozzájárulsz :)

üdv.: doki
Előzmény: P.P (1938)
P.P Creative Commons License 2008.09.09 0 0 1938
Akinek van 6-8-10 cm-es dryvit szigeteléssel ellátott falra felszerelt kültériről képe, amin látszódik a csövezés bevezetése és a szigetelés "visszadolgozása" az legyen olyan jó és küldje el nekem mailben a p.p kukac mpp pont hu címre (jöhet eredeti méretben) vagy tegye fel ide.

Köszi

P.P
kokler? Creative Commons License 2008.09.09 0 0 1937
Mi se értettük, ezért nem küldtünk még típusfüggő  ajánlatot sem, mert ez csak egy kamu ajánlatkérés volt egy nagyon buta klímaszerelőszerű embertől, szerintem.
Előzmény: klimakiraly (1935)
kokler? Creative Commons License 2008.09.09 0 0 1936

Tényleg onnan van, akkor most kezd derengeni ki lehetett "nagy andrás" , persze kisbetűvel, ahogy illik. Idén nem egy nagy durranás, de annyi barmot aki ajánlatot kért.........válasz nincs, még írni sem volt értelme, csak érdeklődöm, de még nincs elég meleg típusú "ügyfelek" voltak.

 

Balatonboglár Üllő mellett van?:)

Előzmény: Klímaszerelő (1934)
klimakiraly Creative Commons License 2008.09.09 0 0 1935
Szép a feladat.
Tető alá olyan gépet aminek jó szellőzés kell mert ugye ha a saját hidegét szívja vissza az nem annyira jó.
Süsse a nap az majd segít, igen?
Nem értem a dolgot, vesszek meg.

Előzmény: kokler? (1933)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.09.09 0 0 1934
Szia

Ez egy sablon e-mail. Nekünk is ezt küldte el az első reagálásunk után. Én is kérdeztem tőle, de arra semmit sem válaszolt.
Mérnök? Hát erős a gyanúm, hogy egyik fórumos "kollégánk" volt a tettes. Persze ez csak az én sejtésem, amiért mindjárt kapok majd. :)

Ezek szerint Te is előfizettél a melegemvan.hu szolgáltatásra? Meg vagy vele elégedve?

Üdv: Klímaszerelő
Előzmény: kokler? (1933)
kokler? Creative Commons License 2008.09.09 0 0 1933

Sajnálom, de ez akkor is egy barom volt, hiszen egyszerűen nem értette a feltett kérdéseket, így nem is válaszolt rá értelmeset. Szerintem ez egy beugratás volt valami ökör részéről, mert mi például nem is küldtünk ajánlatot, de ezt válaszolta:

 

 

"Köszönettel vettük első körös ajánlatukat.
Felhívom a figyelmét arra is, hogy egész télen szeretnénk fűteni a berendezésekkel azaz -10 celsius fok hőmérséklet alatt is, amire tudomásom szerint a hagyományos készülékek nem alkalmasak illetve az inverteres készülékek általában -10 C fokig esetleg 15 fokig képesek erre.
Ezért ajánlatában kérem legyen erre figyelemmel illetve jelölje meg meddig, hány fok külső hőmérsékletig üzemképesek a készülékek, és ennél a minimum hőmérsékletnél mekkora a fűtési kapacitás egyenként a készülékekhez rendelve.
Az irodák min 12 órán keresztül használatban vannak, heti programozás szükséges a berendezésekhez, hogy az üzemszüneti felfűtéseket elkerüljük, azaz a megszokott fűtési vezérléshez hasonló elvárásaink vannak.
2 helyiségben 24 órás üzem szükséges fűtési időszakban(felügyeleti szoba, beruházás-üzemvezetési iroda).
A technikai lehetőségek a következők: 2 maximum 3 db egység helyezhető el és csak  a padlástérben és a fűtési optimalizálás érdekében hegesztett állványon, a tetőcserép a gépek felett átlátszó műanyag tetőre lenne cserélve a nyeregtetőben, hogy télen a beeső napfény is melegítse a kültéri egységeket ezzel növelve azok teljesítményét. míg az elhelyezés miatt nyári üzemben nem érné közvetlen fény. A padléás sellőzése biztosított. A beltéri részegységeket a megszűnő hőtárolós villanykályhák helyére kerülnének.
Ez egy szinttel a padlástér alatt helyezkedik el.
Ezt az egy rendszert szeretnénk kizárólagosan fűtésre használni,  a hűtési funkció korlátozottan szükséges az épület eléggé hűvös nyáron.
Az irodák elhelyezkedése: folyosó és a jobb valamint a bal oldalon 3-3 iroda szimmetrikusan, Szociális helyiségek a folyosó végén
Kérem ennek megfelelően az Önök által javasolt megoldást beárazni.

Telefont az előzetes szűrés alkalmával illetve cégnevet/pontos címet  nem adunk meg csak azoknak a cégeknek akik ezen az előzetes ajánlatadási részen túljutottak.
Nemcsak ezen a portálon, hanem egyéb nyilvános ajánlatkérő weblapon is megjelent az ajánlattételre felhívás,  a több mint 30 beérkező ajánlat illetve személyes kapcsolatfelvétel emiatt első körben nem megvalósítható.- Megértését köszönöm."

 

Ez egy mérnök? Kettéharapom a diplomámat, ha igen.

Előzmény: Klímaszerelő (1932)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.09.09 0 0 1932
Hello

Sajnos nem azt a világot éljük, ahol egy ajánlatkérést csak azért elvessünk, mert nem tudjuk az illetőnek minden adatát. Valahol érthető is lenne, ha egyből nem adná meg mindenkinek, mert akkor minden klímás, aki hallott róla, őt zaklatná.
Most már tudom, hogy kár volt vele foglalkozni. Nem azért mert szégyenlem az ajánlatomban leírtakat. Az időt sajnálom, amit vele töltöttem.

A gmail-os cím már akkor is gyanús volt, de gondoltam hátha. Most már erősen sejtem, hogy ki volt a "Nagy András Úr".

Üdv: Klímaszerelő
Előzmény: kokler? (1931)
kokler? Creative Commons License 2008.09.08 0 0 1931

Ha jól sejtem, akkor Üllő, Hűtő-Sziget Bt. ...talán arról az üllői "cégről" van szó?

 

Amúgy meg egy marha aki beugrik állítólagos Nagy András Úrnak egy pár beltéris rendszerre a Balatonnál. Több rutint Uraim, szerintem megvan, csak kevés a meló.

 

Előzmény: fodorb (1912)
fodorb Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1930
Mikor kiszedte a srác a rossz motort megforgatta, könnyedén minden gond nélkül forgot.
Nem ütött a tengely stb...
Semmi sérülés nem volt rajta.
Valamelyik tekercs szakadhatott meg.
ami akár gyártási hiba is lehetett, vagy a remegéstől a motoron belül valami leszakadt

De most, hogy másik van benne, ennek szerintem nagyobb a fordulatszáma, vagy a régi már a végefelé döglődött nem tudom.
Ahogy láttam a segédfázis kondenzátor bele van építve, a modullba.
Akár az is elromolhatott, valaki a másik fórumon mondta is, ezt mint lehetőséget.


U.i.: még jó hogy ez a topic a képekről szól ...

Előzmény: Törölt nick (1929)
fodorb Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1928
Hát ennél nálam a beltáribe fujtak valami sárga lötyöt, nem sokat ért.
A kültérit kikelfélték, de szolni kellett nekik, nyomást csak 1 szer ellenöriztek.
Áramfelvételt soha.

De annyi elönye volt, hogy a motorhibat free orvosolták, mennyi amúgy egy beltéri motor ?

daikin fty 2,5 kw


Előzmény: Törölt nick (1927)
Nezz Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1925
Sziasztok!

Lassan nyolc éve húznak le engem a drágalátos éves karbantartás címén a szerelők, eddig nem is volt semmi probléma. Ám ebben az évben a klímák csak sokadik bekapcsolási próbálkozásra voltak hajlandóak bekapcsolni. Tegnap este például elmentem százig aztán meguntam, de ma délben negyedikre bekapcsolt. A szerelő nemrég járt itt, de a problémára csak azt a megoldást ajánlotta, hogy "ez van". Azt hiszem többet nem lesz szükségem karbantartásra.
Mi lehet szerintetek a probléma? Mitől lusta az esetek nagyrészében bekapcsolni a készülék? A típusa egy hiyasu gree kf-20g.

Köszönettel,
Nezz
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1923
HaHa
Előzmény: Törölt nick (1921)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1919
Azt tudja, hogy én ki vagyok, és vállalom is a kilétem. De azt nem tudja, hogy Te ki vagy. MÉG!!!
Előzmény: Törölt nick (1918)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1917
Kedves asha07lcc!

Csak 2 dologra reagálok és a további párbeszédet felfüggesztettem veled. Felesleges vitatkozni, úgyis neked van igazad. Legalábbis szerinted.

1. Szerelési díjra Te 37 500 Ft+áfá-t írtál, úgy hogy csak 1 gépről volt szó és a gépekből legalább 20-25 %-ot engedtél, de valamelyikből több mint 30 %-ot. Én 35 000 +áfá-t írtam szerelésre, úgy hogy 6 db gépet kell rakni és a gépekből nem engedtem 25-30 %-ot és nem is 80 000 Ft-os Mideáról volt szó. És nyilvánvaló, hogy ha egy helyszínen több gép van, ott valamennyivel kevesebb a költség. Pl: kevesebb kiszállás, egyszer kell felpakolni a sok szerszámot, stb. Gondolom Te is úgy vagy, hogy 1 nap 1 helyszínen több gépet fel tudsz rakni, mint 1 nap több helyszínen.

2. Tényleg kicsaltam Tőled egy ajánlatot. Vagyis ez sem igaz pontosan. Írtam a fórumra egy álnévvel. De Téged sehol nem szólítottalak meg, nem kértem Tőled ajánlatot. Hogy Te mégis adtál, az nem az én problémám. Amúgy kíváncsi voltam, hogy ki ez a "nagytudású kolléga", aki a "nagy tudása és profi munkája" ellenére sem meri elmondani, hogy ki is ő valójában. Tényleg "sáros" vagyok benn, elég nehezen is szántam rá magam. De Te sem vagy ám különb.

Annak idején - ha jól emlékszek - windy-től is kaptál a melegemvan.hu-n egy választ a leveledre. Ő sem nagyon dicsért meg.

"Egyébként megoldásként az LG MUlti-V plus sem rosszabb és van még ezen kívül is alternatíva." Nem is írtam sehol sem, hogy nincs más alternatíva. Csak azt, hogy szerintem legjobb a VRF, és én abból a Toshibát ajánlom.

Na ennyi részemről. Továbbiakban nem kommentálom az ügyet.

Üdv: Klímaszerelő
Előzmény: Törölt nick (1913)
Vipklima Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1914
Szép kis story ez így, de legalább már látható, hogy ezek kis cégecskék, akik a túlélésért megkapaszkodnak minden lehetőségben, hogy dolgozhassanak, igazából ezek nyomják le az árakat. 25 százalék engedményt adni bármiből ma a klímapiacon, számomra nevetséges és egyben siralmas is. Mindenki tisztában van vele, aki Toshibával foglalkozik, hogy a VRF-ből kb. 42 % árrést lehet elérni. Ez a nagyker hibája, mert mi a fenének teszi ilyen magasra a listaárat, ezzel ösztökélve a viszonteladókat arra, hogy aztán jó sokat engedhessenek. Nade 25 százalékot? Marad bruttó 17 egy ilyen komoly rendszeren? Az a végére jó ha tíz százalék, ha leszámítjuk belőle az adót, a költségeket, stb. Tényleg vannak akik azért dolgoznak, hogy jól megizzadjanak!
fodorb Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1912
Én sem tudom még

Előzmény: boomerhu (1911)
boomerhu Creative Commons License 2008.09.06 0 0 1911
Úgy látom, már mindenki tudja, ki ez a fickó, csak én nem. Mondjuk, nem volt kedvem ajánlatot kérni tőle, csak, hogy kiderítsem, de mostmár igen kíváncsi vagyok rá, igazán elárulhatná valaki. Csak, hogy tudjam, hogy melyik céggel kell vigyázni.
Előzmény: Klímaszerelő (1909)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.09.06 0 0 1910
Biztos lesz értelme, mert gondolom kiajánlottál valami Fisher multit 30 % engedménnyel, és azt hazudtad róla, hogy az - 25 fokig fűt, de még akkor is tudja a névleges fűtőteljesítményét.
Sajnos a hazugsággal nem tudunk és nem is akarunk versenyezni.
Előzmény: Törölt nick (1907)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.09.06 0 0 1909
Hello

1. Honnan tudod, hogy én mennyit adtam abból a projektből? Semmi jogod nem volt megnézni, hisz nem Neked címeztem.
2. Te magad mondtad, hogy mindenki annyi kedvezményt ad, amennyit akar.
3. A Toshiba VRF-ből azért mertem 25 % kedvezményt adni, mert abból az árrésünk ennél jóval magasabb, és amúgy sem egy db Mideáról van szó, mint a Te esetedben ez lenni szokott.
4. A szerelési díjra oda lett írva, hogy erősen irányár, mivel a Megrendelő egyenlőre nem volt hajlandó megmutatni a helyszínt, amíg ki nem választ pár "szerencsés szerelőt". Ezek szerint Te kisírtad belőle, hogy megnézhesd. Hiába, ha nincs munka, sírni kell.
5. Ahol Te kb. 20-27% kedvezményt adtál, ott az árrés kb. max. 30-32 %. Hiába mondod, hogy neked több, az csak duma. Én se most jöttem le a fáról.
6. "4 m-ig nettó 35000-ért szerel" Ezt Te hol látod?

Amúgy már értem miért akadtál ki az idióta jelzőn. Hisz Téged idiótáztunk le. Csak akkor még nem tudtam. De pár hete már igen. Egyszer itt is kértem ajánlatot, és Tőled is kaptam. (Bocs Windy! Erre Tőled is kaptam e-mailt. Bocs, hogy hiába fáradoztál). Ha úgy gondolják a többiek, elküldöm nekik. Elég érdekes. Úgy kezded, hogy a fórumra ki ne írjam az árakat....

Ja, ide is kiteheted az elérhetőséged, cégneved nyugodtan. Ha mégse, én szívesen elárulom annak aki még nem tudja.

Üdv: Klímaszerelő
Előzmény: Törölt nick (1908)
klimakiraly Creative Commons License 2008.09.03 0 0 1904
ha körbe tekerte volna a 3mm-is szalaggal akkor meg nem akad fől ... szigetelő szalag ... Vinyl Tape english-űl is azt írja a szerelési utasítás ....
Előzmény: gyattila (1903)
gyattila Creative Commons License 2008.09.03 0 0 1903
Van/volt rajta szigetelés, csak ahogy korábban írtad a (1893) nem hosszában kellett volna felragasztani a szerelőnek a szigetelést, hanem körbebendázsolni. Mivel hosszában ragasztotta, és nem figyelt kellően, ezért nem takarta le rendesen a beltéri csöveinek a  gyári szigetelő burkolatát. Ezért tudott kicsapódni a víz.
Előzmény: Törölt nick (1902)
klimakiraly Creative Commons License 2008.09.02 0 0 1901
Ha nem fényes, tehát nincs rajta olaj film akkor semmi baja... jól néz ki. tekerd körbe szigetelőszalaggal, hogy ne menjen bele pára.
Előzmény: gyattila (1891)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!