Keresés

Részletes keresés

József Gábor Papp Creative Commons License 2016.12.09 0 0 2809

Kis kiegészítés,én is csináltam hozzá szerszámot,és acél pántoló szalagból nyomom.Igaz,nem rugóacél mint a gyári,de félkemény,a szélessége-vastagsága pont jó méretű.Nekem bevált.

Előzmény: Zoli1949 (2808)
Zoli1949 Creative Commons License 2016.12.09 0 0 2808

Szia Zoli!

Rajtad kívül van még egy új, fiatal topiktárs G Zsolt. Van egy kapocs készítő egyszerű készülékem, amit odaadtam neki egy minta kapoccsal együtt. Ő most készít magának kapcsokat. Amennyiben Budapesti, vagy környéki vagy, vedd fel vele a kapcsolatot és meg tudod ezt a problémát oldani. A szerszám tulajdonjogát nem ruházom át rátok, de rettentően ráér visszaadni. Nekem csak az a fontos, hogy egyszer visszakerüljön hozzám. Természetesen ez a lehetőség más topiktársak részére is adott.

Sok sikert.

Üdv: Zoli

Előzmény: ZésZoli (2807)
ZésZoli Creative Commons License 2016.12.09 -1 0 2807

Sziasztok!

Ismét karácsony. Ismét előkerül az ELŐRE. :-)

Keresek sínösszefogó kapcsokat megvételre, vagy legalább egyet mintának!

Tavaly Nohabrok topiktárs volt olyan kedves, és felajánlotta ingyen az övéit. Én nem akartam ingyen elfogadni és addig húztuk, míg el kellett utaznom és a hosszú távollétem alatt a kapcsok új gazdára leltek. :-)

Van esetleg valakinek eladó?

Üdv.

Zoli

jgyurka Creative Commons License 2016.12.08 0 0 2806

Sziasztok!

Pannónia személykocsi alvázat keresek, valakinek van esetleg fölösben egy? Az e-mail címem publikus.

Előre is köszönöm, gyurka

jgyurka Creative Commons License 2016.12.08 0 0 2805

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy egy Helikon trafónak mik a kimenő paraméterei? Gondolok itt a feszültségre, és a teljesítményére. Elbírja a Pannónia mozdonyokat? Előre is köszönöm, gyurka

Zoli1949 Creative Commons License 2016.12.08 0 0 2804

Kedves M. Tibi!

Gratulálok az első generációs trafódhoz. Szeretném, ha felújítás után feltennél róla néhány képet.

Zoli1949 Creative Commons License 2016.12.08 -1 0 2803

Szervusztok Urak!

Látszólag nem passzoló -"lépcsőházi gondolat "az Ervin által idézett Pannónia készlettel kapcsolatban.

Amennyiben "Client" nevű felhasználó jelen szokott lenni a topikon, írjon a publikus drótpostámra, mert van néhány eladó régi dolgom, ami nem tartozik ide.

gzsolt001 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 2802

Szia Ervin!

Köszi a linket. Én majd szerencsét próbálok a végén :)

Üdv.:

Zsolt

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (2801)
Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2016.12.07 0 0 2801

Sziasztok !

Valakinek szép karácsonyi ajándék lehet a fa alá ! :-D

Sok szerencsét !

http://gyujtemeny.vatera.hu/makett_modell/vasutmodell/pannonia_expressz_vasuti_modell_penzverdei_2404420778.html

Ervin

BE200 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 2800

Sziasztok !

"Régi" vágyam volt, ma kézbe vehettem :)

Előbb jött a Jézuska :D

Ez még nem az Ervin "féle" karácsonyi kép, azon még "dogozom" ;)

Üdv

Sanyi

pv-vonat Creative Commons License 2016.12.07 0 0 2799

Ez valóban egy eredeti Helikon trafó. DE hiányzik belőle az irányváltó és az egyenirányító rész. (nem az enyém)

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.06 0 0 2798

Sziasztok, az hogy ilyen szépen megmaradtak a gyerekkori Előre vonatjaim, annak több oka is van. Egyrészt bár kiskoromban sokat játszottam velük, de édesapám időben megtanított vigyázni rájuk, másrészt pedig kb. 8 éves koromtól jött a "Piko őrület" ami eltartott 19 éves koromig, s azalatt békében átvészelték a veszélyes éveket. Üdv!

Előzmény: a_hollo (2795)
Zoli1949 Creative Commons License 2016.12.06 -1 1 2797

Szia Sanyi!

Erre a trafóra csak azt tudom mondani, amit Rózsa Sándor mondott Veszelka Julisra " Hí be csúf ". Nagyon elvakultnak és nagyon ügyesnek kell lenni annak, aki ezt megveszi. Alapban újra kell tekercselni és vezetékelni, mert életveszélyes. Én sem értek a Helikon trafóhoz és nem is láttam még. A Pannóniát ismerem, mert  annak idején volt egy játszótársam, akinek Pannóniája volt és sokat játszottunk vele.

Nagyon örülök Zsolt szerzeményének, ami nagyon jó helyre került.

A Vaterára feltett készlet nagyon érdekes. A postakocsi úgy néz ki, mintha eredeti festésű lenne, de nincs emblémázva. A személykocsi is gyanús. Lehet, ez is eredeti festés.  Azt már csak félve pendítem meg, hogy lehet feketén kerültek ki a Pénzverőből az emblémázást megelőzően?  Ami azért nem lenne meglepő. Szóval a piros Előre mozdony után egy újabb rejtély.

Előzmény: BE200 (2796)
BE200 Creative Commons License 2016.12.06 0 0 2796

Sziasztok !

Én nem értek annyira hozzá,mint ti, ezért nem is foglalkoztam vele.

Össze hasonlítási alapom meg nincs, így aztán teljesen tárgytalan volt számomra.

Viszont örülök, hogy megosztottam, mert nagyon sokat tanultam tőletek, megint :)

Szintén mai "termék":

http://gyujtemeny.vatera.hu/makett_modell/vasutmodell/modellvasut_0_pv_elore_vasutmodell_keszlet_1960_evekbol_2403014570.html?utm_source=vatera&utm_campaign=termekfigyelo&utm_medium=email

Nekem, egy picit gyanús. Mármint abban az értelembe, hogy az egyik személy, és a posta, mintha át lett volna már festve

Vagy rosszul gondolom ?

Üdv

Sanyi

a_hollo Creative Commons License 2016.12.06 0 1 2795

Reméljük, minden eladó ezt a készletet tekinti majd etalonnak, amikor a hirdetett készletnél azt írja, hogy jó állapotú :-)

Ez tényleg gyönyörű, GanzDMU, nagyon szép állapotban sikerült megőrizned. Legyen benne még örömed sokáig! Üdv, Ákos

Előzmény: Törölt nick (2786)
gzsolt001 Creative Commons License 2016.12.06 -1 0 2794

Szerintem a burkolat nem tartozhat ehhez a trafóhoz, mert akkor hol van a középső ( irányváltó ) egység? Annak csak a házon van meg a furata. A burkolat lehet Helikon, de a belbecs semmiképp -szerintem.

Előzmény: jgyurka (2789)
gzsolt001 Creative Commons License 2016.12.06 0 0 2793

Szia Gyurka!

Köszi szépen. Igazándiból kevés eredeti készletet láttam eddig az egy hónap alatt, amióta "beleszerelmesedtem" a pénzverdei vasutak világába. Ez biztosan az, ezek mindig együtt voltak és amíg nálam lesz a készlet maradnak is. Valójában nincs két egyforma színárnyalatú a készletek között. Annak örülök, hogy bár Előre  - nem a sokkal vágyottabb Pannónia, vagy Helikon - nekem nagyon sokat jelent, nagyon boldoggá tesz ez a korai kivitelű készlet.  A két gyári kivitelű mechanikus váltón kívül még 2 db házilag készített váltót is kaptam grátiszba. Állítólag az előző tulajdonos Édesapja készítette azokat valamikor az 1950-es évek végén.

Üdv.:

Zsolt

Előzmény: jgyurka (2788)
gzsolt001 Creative Commons License 2016.12.06 0 1 2792

Szia Sanyi!

Köszönöm szépen. Igyekszem én is olyan féltőn megőrizni, ahogy egykori gazdája tette. Elmondása szerint 40 évig ki se nyitotta a dobozt és csak most az eladásra tette rendbe, olajozta be a fogaskerekeket, állította be a szénkeféket. Nagyon szépen fut mindkét irányba, a tolókar segítségével könnyen és tökéletesen lehet irányt váltani.

Üdv.:

Zsolt

Előzmény: BE200 (2787)
gzsolt001 Creative Commons License 2016.12.06 0 0 2791

Szia GanzDMU!

Köszönöm az újabb képeket. Nem semmi, hogy így megvigyáztad a féltett darabjaidat, hiszen 55 év nagy idő! 

Üdv.:

Zsolt

Előzmény: Törölt nick (2786)
jgyurka Creative Commons License 2016.12.06 0 0 2790

Najó, hozzá tartozik, de az említett alkatrészek akkor sincsenek benne, így nem több egy Előre trafónál.

Üdv, gyurka

Előzmény: jgyurka (2789)
jgyurka Creative Commons License 2016.12.06 0 0 2789

Sziasztok!

Jól gondolom, hogy ez nem egy Helikon trafó? Nincs sem egyenirányító, sem irányváltó benne, mintha a doboza nem hozzá tartozna. Valaki erősítsen meg!

Üdv, gyurka

Előzmény: BE200 (2785)
jgyurka Creative Commons License 2016.12.06 0 0 2788

Gratulálok, gyönyörűszép készlet! Igen ez a korai PV kocsi szín, picit zöldesebb a későbbi kéknél. De igazából szinte nincs két egyforma színű kocsi. Nekem is ahány kocsim, annyi színű.. Kivéve az egy készletbe tartozókat persze.

Üdv, gyurka

Előzmény: gzsolt001 (2782)
BE200 Creative Commons License 2016.12.06 0 0 2787

Szia !

Huuh,nagyon, szép :)

Gratula és jó szórakozást !

Üdv

Sanyi

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.06 0 0 2786

Szia Zsolt, akkor parancsolj még egy kis friss PV kéket pirossal fűszerezve. Egyébként ezeket a vonatokat talán 61 vagy 62-ben kaphattam, s édesapám az Úttörő Áruházbeli végkiárusításon vásárolta őket darabonként. Ezért nincsenek eredeti készlet dobozban, de erről már írtam korábban is:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=139034614&t=9213335

Üdv!

Előzmény: gzsolt001 (2784)
BE200 Creative Commons License 2016.12.06 0 0 2785

Sziasztok  !

Téma volt a napokban a Helikon trafó.

Igazi kincs, mint olvastam.

Hátha valakit most is érdekel:

http://gyujtemeny.vatera.hu/makett_modell/vasutmodell/pv_helikon_transzformator_elado_2402752091.html?utm_source=vatera&utm_campaign=termekfigyelo&utm_medium=email

Üdv

Sanyi

gzsolt001 Creative Commons License 2016.12.06 0 0 2784

Szia GanzDMU!

Köszönöm a képeket és a kékeket :) Nekem eddig ez számított a szürketetős sorozatban  "etalon-nak. (Be)látom, hogy ennél azért színesebb volt a világ, illetve a készleten lévő festék a Pénzverdében :)

Üdv.:

Zsolt

Előzmény: Törölt nick (2783)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.06 0 1 2783

Szia Zsolt, nagyon szép, ritkán látható készlet, mind a korát, mind pedig az állapotát tekintve. Ehhez csak gratulálni és sok örömet kívánni lehet!

A gyerekkori PV-im között van két hasonló színvilágú kocsi, az egyik türkizesebb, a másik zöldesebb. Üdv!

gzsolt001 Creative Commons License 2016.12.06 0 2 2782

Az egyik munkatársam ismerősétől sikerült tegnap megvennem ezt az Előre készletet, úgyhogy Ervin aktuális kérdésére válaszolva, idén ezt fogom a fa alá tenni :) Ahogy elnézem ez egy igen korai gyártás, a mozdony kerekei pirosak és a hosszú kapaszkodó mellett az ütközök - beleértve a kocsikat is - esztergált, nikkelezett sárgarézből készültek. A személykocsik színe a megszokott kék helyett inkább zöldeskék, türkizes beütésű. A doboz alján lévő pőrekocsi a korábbi tulajdonos - aki állítólag 1953 Karácsonyára kapta a készletet - elmondása szerint későbbi beszerzés. Ennek már öntött alumíniumból készültek az ütközői. A készlethez tartozó trafó 18 Voltig szabályozható ( sajnos az eredeti piros fogantyúja hiányzik ). Találkoztatok már ilyen színvilágú kékeszöld kocsikkal?

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.04 0 1 2781

Sziasztok -- Ervin nagyon klasszul feldobta a labdát a karácsonyi kérdésével, csak kérem szépen a tisztelt játékvasútbarátokat, hogy a válaszok és a fotók a megfelelő fórumba kerüljenek. Gondolom szinte mindenki figyeli mindkettőt, ezért gyakorlatilag még utalni se kell rá, hogy hová ment a válasz. Nem kekeckedni akartam, egy-egy kivétel is előfordulhat ilyen-olyan okból, de ha anno a többségi vélemény szerint külön szerettük volna választani a magyar és a többi játékvasutat, akkor kérem szépen figyeljünk is rá, ez a téma pedig remélhetőleg jó pár érdekes és szép hozzászólást fog generálni! Üdv!

Előzmény: jgyurka (2780)
jgyurka Creative Commons License 2016.12.04 0 0 2780

Szia Ervin!

Ez nem PV, de nekem valószínűleg ez:

Jelenleg ő a legmegbízhatóbb, frissen olajozva, új égőkkel.

Üdv, gyurka

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (2770)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!