Nem tudom ez milyen vastag lehet de talán helyettesíthető 3 mm-es HDF-lappal, bútorok hátfalának használjuk, 3 mm-es mdf lap, egyoldalt fehér vagy famintás. Négyzetmétere 700-800 ft körül van, fordulatszámszabályzós dekopírral is lehet vágni, kis fordulatnál nem hangos a fűrész.
Újra vasútmodell kiállítás Dunaújvárosban!
A 2009 tavaszán megrendezett vasútmodell kiállítás sikerén felbátorodva, újra vasútmodell kiállítás lesz a dunaújvárosi MUNKÁSMŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN.
A másfél éve látott tárlat, jelentős részben megújult és részben bővült is. A kiállító helyiség szerény mérete ellenére a szervezők igyekeznek minél több látnivalót biztosítani a közönségnek. A kiállítás gerincég a 14 méter hosszú modulterepasztal alkotja. A városi közlekedést a 6 méter hosszú villamos terepasztal képviseli, de lesznek kisebb H0, N és H0e terepasztalok is. További újdonság a gyerekek által irányítható játszó-terepasztal. A kisebbeket LEGO vasút, színes és hangos kerti vasút és favonatos játszóház várja. A kiállító terem falán vasúti fotótárlat lesz megtekinthető, de a kiállítással egybekötve vasútmodell és vasúti képeslap vásár is lesz.
A kiállítás 2010. szeptember 17.-e és 19.-e között, péntektől vasárnapig lesz megtekinthető, minden nap 10:00 órától 18:00 óráig (vasárnap 17:00 óráig), a MUNKÁSMŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN, (2500 Dunaújváros, Apáczai Csere János u. 11.). Felnőtt belépőjegy: 500.- Ft, gyermekbelépőjegy: 300.- Ft. A szervezetten érkező (minimum 20 fő) óvOdás és kisiskolás csoportok 200.- Ft/fő és a kísérő pedagógusok térítésmentesen léphetnek be. További információ és bejelentkezés: www.vozovi.hu, tasnadi@vertescenter.hu, 70/3815406
Az alapötlet egy bizonyos Werner von Braun professzortól származik, aki később a Saturn V rakétát tervezte, ami a Holdra vitte Armstrongékat.
Ugyanennek a hajdani német "csapatnak" a másik fele 1945-ben nem a Nyugati megszállási öyvezetben rekedt, így az ő munkásságuk egy bizonyos szláv nyelven élt tovább.
Nem tudom milyen méreten dolgozol, de ma már vannak remek csomagoloanyagok (két réteg hullámpapir elforditott hullámokkal 3 vékony papirlap között) az masszivabb, mint a 4-5 mm-es rétegelt lemez.
Ha nem kerül rá nedvesség mindent kibir, és pehelykönnyü, késsel vághato és tompitja a hangot is.
Nézegettem mostanában pár megoldást terepasztalépítéssel kapcsolatban. Leginkább a hegyek építése, illetve az azokon haladó pálya az, ami érdekelt.
Eljutottam a Noch-ig, ahol a Terraform termékcsaládban ráleltem egy "Panzerkarton" ( páncélkarton ) nevezetű valamire. Ezt a Noch a vágányok alá rakja az emlekedőkön. Azért lenne nekem nagyon jó, mert ezt tudnám csendben vágni.
A rétegelt lemezzel az a baj, hogy a lakásban történő dekopirfűrészelés valószínűleg lincshangulatot gerjesztene a szomszédaim körében.
A hátránya az az ára. Kissé borsos, nekem pedig elég sok kellene majd.
Kérdésem: mivel lehet ezt helyettesíteni, illetve kérdés még, hogy mi a neve ennek az anyagnak idehaza? Biztosan lehet ezt táblában is kapni, vagy egyéb formában olcsóbban...
Épp egy vénséges vén Airfix kitet illesztettem össze. Azért rettenetesen böszme ez a 00-s építési nagyságú brit sínbusz mondjuk a formás Kittelhez képest.