Gólkirálynő: Katarina Bulatović (montenegrói) Legjobb védőjátékos: Anja Althaus (német)
A torna legértékesebb játékosa (MVP): Anja Edin (norvég) (handball.hu)
Lunde, Löke, Bulatovic helye azt hiszem megkérdőjelezhetetlen.
Van benne persze diplomácia, ez renbden van.
Érdekes, volt már olyan, hogy a 3. csapatból senki nem kerül be?
Talán Anita lehetne benn, de ő sem volt olyan jó mint amikor beválogatták, Tomorinak meg volt egy csúnya esete, így kiírta magát a potenciális jelöltekből.
Azt hiszem ennyit erről, hogy jelenleg melyik a legerősebb csapat. A Győrnek 4 játékosa van itt.
Így összegezve a két hetet, azt kell mondani, hogy valószínűleg a maximumot hozta ki most a csapat magából.
A hiányposztokon továbbra is homály van. Kapusban elfogadható volt, de nem voltam elájulva. Érdekes módon én Herr helyett lassan inkább Évát várom előszámú kapusnak hosszabb távon. A szélsőink közepes-gyenge átlagot hoztak, ez sem lett jobb. Beállósban Piros elment, Vali felejtős. A többi elment, kiemelkedőt nem muatatott senki, a legjobbaink sem hoztak végig egyenletes teljesítményt. Azt meg előtte is tudtuk, hogy két igazi klasszisunk van a keretben jelenleg, Tomori és Görbe. Ők sem voltak egyenletesen jók, de ez nem is lehet elvárás. A "fiatalok beépítése, az eredmény most másodlagos" panelben én annyira nem hiszek, a csapat legyen folyamtos. Nagyon fel kellett már mutatni valami eredményt. Kivinyitől többet vártam.
Amiben nagyot léptünk előre, az az akarat és a csapatmorál. Ez nagy szó, főleg a 3 éves homályzóna után.
Ez egy EB bronzérem, nem kell magyarázni hogy olimpia utáni verseny, stb.
7 éve nem nyertünk érmet. Le a kalappal mindenki előtt, aki hozzátett, bármit. KEB és a stáb munkáját nem minősíti semmi más, mint az hogy, érmet nyert és kvalifikált a vb-re. A füttyögőkórus azt hiszem kicsit visszavehet. A kopasz eredményt produkált, kvázi azzal a kerettel, akivel más még kvalifikálni se tudott.
Én sem a norvégoknak drukkolok, csak úgy érzem, olyan ez a női kézilabdában jelenleg (is) - mint hosszú évek óta - ... akár a fociban a közmondás: "az angolok játszanak, a németek meg mindig nyernek!"
...és persze nem adja egyik adó sem élőben a döntőt! Szép.
perszehogy az. ráadásul szerbeket otthon verni külön szép. részemről maximális gratula a csajoknak, mindenkinek voltak remek pillanatai, mindenki odatette magát, egy rossz szavam sincs senkire.
Pont a mi oldalunkról láthatóan senki se vette komolytalanra a figurát. A másik ágon volt pár, sokat újító és/vagy lazító csapat. Természetesen lehet azon elmélkedni, hogy mondjuk akkor is Szerbia jutott volna-e az elődöntőbe, ha a franciák, svédek vagy a dánok jobban odateszik magukat, és ebben az esetben mondjuk egy francia, svéd, dán csapatot is meg tudtunk volna-e verni a bronzmeccsen. Magányos téli estéken ez egy jó beszédtéma lehet. Nyertes bronzmeccs után tíz perccel erről írni... hát, inkább nem írom le, mit gondolok.
Szerintem ez egy tipikus olimpia utáni EB volt, ennek megfelelő volt a legtöbb csapat motiváltsága és felkészültsége, meg a színvonal is. Mi persze az év fő versenyének tekinthettük és szerencsére jól éltünk az esélyekkel.
A jövőre vonatkozóan nem vonnék le semmit, remélem, tovább érik a csapat és a következő tornákon is ott lesz a végjátékban.
Úgy gondolom az m1 attól még közvetíthetné, hogy most zajlik a rövidpályás úszó VB. Vagy ha nem akar a köztévé mindkét csatornáján sporteseményt közvetíteni, engedhette volna, hogy a Sport tv élőben közvetítse.
Szerződés szerint a SportTv nem közvetítheti élőben a döntőt. Tiltja a szerződésük. Akkor se, ha TV Shop menne helyette.
Az MTVA-é a közvetítési jog, ők viszont nem adják élőben. Inkább őfeléjük kéne irányítani a kritikákat (persze nekem itt mindegy, csak úgy hozzászólok).