Keresés

Részletes keresés

Klímaszerelő Creative Commons License 2009.04.27 0 0 2069
Azért van különbség, hidd el. Pl: nem mindegy, hogy órákat kell harcolni a géppel, mire be tudod pattintani az alját a szerelőlapra, vagy egy mozdulat alatt megvan. Vagy a burkolatot úgy kell "felerőszakolni rá", ráadásul könnyen törik is, vagy egy mozdulattal fent van a jó minőségű műanyag.
Előzmény: Zoliiii (2068)
Zoliiii Creative Commons License 2009.04.27 0 0 2068
Ma is tanultam valamit:) (vezérképviseletek tekintetében) Viszont írtad, hogy nem 1forma telepíteni a különböző gépeket. Laikusként szvsz 1 hagyományos split gépnél, ha nincs a berendezéssel probléma, nagy különbségek nem lehetnek...
Előzmény: Klímaszerelő (2067)
Klímaszerelő Creative Commons License 2009.04.27 0 0 2067
Szia

Mindenki másra esküszik, ezt le kell szögezni először is. De amiben ált. mindenki egyet ért: a legjobbak a japán gépek (Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Sanyo, Panasonic, Fujitsu, stb.) Utánuk következnek a koreai gépek (pl: LG, Samsung, stb.). Aztán általában a kínaiak vannak a legalján. Persze minden márkának vannak jobb és rosszabb modelljei is. De egy Daikinban, Toshibában, Panasonicban nem fogsz csalódni.
Tény, hogy a telepíthetőség sem mindegy, de nekünk is fontosabb hogy jó gépet adjunk el, amivel nincs garanciális probléma. De általában a jó minőséggel együtt jár a könnyű telepíthetőség is. Az pedig nem igaz, hogy minden készülék egyforma telepítés szempontjából.
Nyugodtan válaszd a Toshibát is. Igaz, hogy nincs magyarországi "képviselete". Néhány cég importálja Ausztriából, a teljes kelet és közép európai piacot ellátó nagykereskedőtől. Ez a nagykereskedő hatalmas raktárakkal, teljes infrastrukturális és mérnöki háttérrel, gyártói támogatással rendelkezik. Hozzáállása példás, ellátottság tökéletes. Gyorsabban megkapjuk az árut, mint bármelyik magyarországi raktárból. Készlethiány pedig nem fordul elő. Tehát a Toshibával semmi gond, annyi sem mint más márkával, aminek van hazai képviselete.
A Panasonicnak amúgy van magyarországi képviselete.

Tehát válaszd nyugodtan a japánokat, nem fogsz bennük csalódni.

Üdv: Klímaszerelő
Előzmény: B.. (2063)
Zoliiii Creative Commons License 2009.04.27 0 0 2066
Félreértettél, vagy csak én fogalmaztam rosszul... A lakásomba 1 inverteres Daikint vettem, ami kapcsám írtam, mást kaptam, mint amit a Genex nyújt. A kültérije iszonyat halk (szempont volt a szomszédok miatt), a beltérije is 22DB-es éjszakai módban. De mint írtam, jóval drágább is volt.
A Genex valami kínai noname cucc, on-off elven műxik, de végülis lehűti a szobákat. Az emeletre vettem belőle kettőt, nyaralóba jó az, sokat úgysem tudunk kint lenni.
A Toshibával kapcsolatban félre informáltalak, a Panasonic-nak nincs itthon képviselete. De ettől függetlenül ha Panát veszel, és véletlenül kell hozzá alkatrész, tuti beszerzik, csak több idő...
1ébként ez a topic inkább a klímatelepítés képeiről szól. Menj a másik klímás fórumba: "Klíma (légkondi) a lakásba" címűbe, ott 1 csomó szakit találsz.
Zoli
Előzmény: B.. (2065)
B.. Creative Commons License 2009.04.27 0 0 2065
Szia!

Azt hallottam a genexekről, hogy jók jók, de nem az igazi. Az LG-ről annyit hallottam, h átkozottul halk a kültérije, csak akkor tudod h megy, ha mozog a ventilátorlapát. A Daikin h tetszik? Arra írtad, hogy nem aszt vártad amit kaptál? És mit kaptál, mit vártál?
A pénzről annyit, hogy ha az ember klímára adja a fejét és van pénze akkor ne sajnálja megvenni a legjobbat, hosszútávon és megbízhatóságilag szerintem jobban megéri. Az ember a legkevésbé szeretné ha a gépe épp a legnagyobb nyári melegben adná be a kulcsot, főleg, hogy a sok -sok javítgatás árából megvehette volna a jobbat is. Volt már egy nekem is ami nem volt rossz, én közép kategóriásnak mondanám csak kicsit zajos volt meg nem volt hozzá alkatrész. Ez utóbbi miatt cserére szorult. Amúgy szerettem a Nile line-t. Akkor a Toshibához nincs is alkatrész szerelőn keresztül sem?

Köszönöm a hozzászólást!

Üdv: B.
Előzmény: Zoliiii (2064)
Zoliiii Creative Commons License 2009.04.26 0 0 2064
Hali.
Én nem vagyok szakértő, de telepíteni mind1ik készüléket szerintem ugyanaz. (kivéve az LG fényképalbumos beltérijét :). Magyarán eszerint lényegtelen, melyiket ajánlják. Nekem a nyaralómban Genex klímák vannak, a lakásomban Daikin. Mondjuk árban is ég és föld a különbség (50ezer vs. 200ezer) de emiatt hang!!!, gyorsaság, megbízhatóság terén kicsit mást kaptam. Döntsd el mire van pénzed, és azt vedd. Talán a Toshibának nincs itthon vezérképviselete, ezért ne válaszd.
Előzmény: B.. (2063)
B.. Creative Commons License 2009.04.25 0 0 2063


Kedves Szakértők!

Lenne egy számomra rég óta fejet törő kérdésem: Daikin, Toshiba, Fujitsu, Lg ezek közül melyik(melyek) azok amelyekhez sokáig nem kell hozzányúlni javítás végett és ami megfelelő szakmailag is megalapozott tervezést követően lett legyártva. Ezen rég óta gondolkodom. A Daikinról és a fujitsuról sokat hallottam pozitív érelemben de, hogy még is mi a helyzet ezekkel a készülékekkel kapcsolatban. Megtennétek, hogy válaszolnátok a kérdéseimre? Előre is Köszönöm, B.

Ui: Ha lehetne kérnem, akkor- tudom ezért utálni fogtok- de ne a könnyű telepíthetősége hanem a megbízhatóság alapján mondanátok róluk valamit?


B.
Zoliiii Creative Commons License 2009.04.24 0 0 2062
"Csak, hát, ugye homlokzatra nem lehet klímát rakni. Azért van az erkély a döntéshozók szerint ...."

Szerintem meg:
Homlokzatnak az épület minden földfeletti, látható része számít, legyen az akár utcai, akár belső udvari. Nem jelent kivételt ez alól a lakáshoz tartozó erkély sem.

Emiatt műemlékvédelmi területen/övezetben kültérit még erkélyre sem lehetne telepíteni, függetlenül attól, hogy az látható, avagy nem látható/rejtett formában valósul meg...
Előzmény: klimakiraly (2057)
petike23 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 2061
 

Szervusztok !

 

Egy 51 négyzetméteres, DNY-i fekvésű, csúsztatott zsalus építési technológiájú lakásba szeretnék klímát szereltetni.

 

Eddig egy klímaszerelőt kérdeztem meg, tőle a köv. ajánlatot kaptam:

 

- készülék: Hitachi, 120-130.000,- (netto)

- szerelés: 50-60.000,- Ft

 

Ez mennyire reális ?

Mit ajánlotok ?

 

Köszi; Péter

Dr. Klíma Creative Commons License 2009.04.18 0 0 2060
AHOGY NE!

No én erre azt mondom, hogy aki vesz egy Daikin klíma berendezést és kifizet, elfogad egy ilyen telepítést.....no az meg is érdemli......Frigo_Trade_Team_Klima_Kft_LG_klima_Fujitsu_klima_Daikin_klima_Toshiba_klima_Samsung_klima_forgalmazas_telepites_ahogy_NE_air_conditioner_004












Dr. Klíma

(a képet a -frigo trade team klíma kft "AHOGY NE" szereljünk klíma berendezést-kampány biztosítja.
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.04.18 0 0 2059
AHOGY NE!

A képen látható LG klíma kültéri egysége nem igazán felel meg az elvárható minőségű telepítésnek......pl. a konzol és klíma közötti "rezgéscsillapító" hiányzik. Ezek filléres dolgok, de jelentősebb zajterheléstől óvhatjuk meg a klíma közelében tartózkodókat...Frigo_Trade_Team_Klima_Kft_LG_klima_Fujitsu_klima_Daikin_klima_Toshiba_klima_Samsung_klima_forgalmazas_telepites_ahogy_NE_air_conditioner_003












Dr. Klíma
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.04.18 0 0 2058
Ahogy NE!

A legnagyobb fájdalom egyike az, mikor egy szakember a saját szakmájában olyan "kókler" megoldásokkal találkozik, ami már több mint elszomorító. Az esetek többségében ezeket a munkákat (pl. klima szerelés) olyan emberek végzik, akik ebből élnek......mindaddig, míg az ilyen és hasonló munkákat kifizeti a vásárló, addig kevés az esély, hogy csökkenjen az ilyen klíma telepítések száma....

Egy Hitachi klíma többet érdemelne......
Frigo_Trade_Team_Klima_Kft_LG_klima_Fujitsu_klima_Daikin_klima_Toshiba_klima_Samsung_klima_forgalmazas_telepites_ahogy_NE_air_conditioner_001











Dr. klíma

(a képet a -frigo trade team klíma kft "AHOGY NE" szereljünk klíma berendezést-kampány biztosítja.
klimakiraly Creative Commons License 2009.04.10 0 0 2057
Csak, hát, ugye homlokzatra nem lehet klímát rakni. Azért van az erkély a döntéshozók szerint ....
Előzmény: Légkondoktor (2056)
Légkondoktor Creative Commons License 2009.04.10 0 0 2056
A legnagyobb probléma a látvány mellett, hogy a készülékek beterítik forró levegővel az egész teraszt, így az használhatatlanná válik, ha a készülék üzemel. Szerencsésebb lett volna olyan elhelyezést találni, hogy ne a terasz "élettere" legyen a kifújt meleg levegő célpontja.
Előzmény: Törölt nick (2054)
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2055
Ez volt az egyetlen megoldás.......no meg a tetőre való szerelés, de azt mint tudjuk, nem tanácsos, mert a padlástéri szobákba behozza a tető a rezonanciát....

A látvány talán ijesztő, de élőben nem vészes

üdv
dr klíma
Előzmény: Törölt nick (2054)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2054
Hát én agyvérzést kapnék, ha két ilyen monstrum lenne a teraszomon :(
Előzmény: Dr. Klíma (2053)
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2053
frigotrade_team_klima_kft_fujitsu_klíma_szerelés














A képen 2 db LG klíma kültéri egysége látható. A berendezés maximális zajszintje sem haladja meg a lakó-pihenő övezetben előírtakat, így a készüléket nyugodtan lehet használni bármikor.

dr. klíma
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.03.15 0 0 2052
A hőszigetelt falra is szépen fel lehet szerelni egy klíma kültéri egységet. Megfelelő megoldás esetén a kültéri alatt "nem szakad" be a hőszigetelés. Egy esetleges konzolcsere/gépcsere folytán pedig nem lesz "nyoma" a régi egység rögzítésének...frigotrade_team_klima_kft_fujitsu_klíma_szerelésfrigotrade_team_klima_kft_fujitsu_klíma_szerelés_01




















A felvételeket a Frigo Trade Team Klíma Kft engedélyével tettem közzé.

szép estét
dr. klíma
asha09lcc Creative Commons License 2009.02.14 0 0 2051
nagyon megfeneklett a másik fórum...
http://klima.forum.hu/viewtopic.php?f=10&t=12&p=132#p132
Előzmény: klimakiraly (2011)
B.. Creative Commons License 2009.01.24 0 0 2050
Szia Asha!

Ideértek a bakok, még kedden átvettem őket, csak nem volt időm írni és még egyszer köszi. Alá raktam és jelentősen csökkentette a rezgést, gyakorlatilag már nem is hallani.

Üdv:B.
Előzmény: asha09lcc (2049)
asha09lcc Creative Commons License 2009.01.20 0 0 2049
Jövő héten csütörtök után tudok mondani valamit.
Remélem a bakok odaértek.
Előzmény: B.. (2048)
B.. Creative Commons License 2009.01.17 0 0 2048
Köszi szépen a gyors választ csak nem értettem, h mi a fene van már ennyi ideig, mikor Pestről egy hét alatt lehoznak dolgokat. remélem, h nem futárcéggel külditek, mert a megadott címen gyakorlatilag csak este vagyok. Ha a Magyar Posta hozza az a legjobb még ha lassabb is most ebben az esetben, mert fel tudom utólag is venni ellentétben a futárszolgálattal mert ha nem vagy otthon visszaküldik. Amúgy még mindig semmi hír a klímámról?

Üdv:B.
Előzmény: asha09lcc (2047)
asha09lcc Creative Commons License 2009.01.17 0 0 2047
Nyugalom, ma 2 ízben postáztam, mai napon visszajött, hogy kézbesíthetetlen.
Ki tudja miért. Most talán odaér 2-3 nap múlva. Elnézésed kérem, nem tudom mi lehetett a Postánál az oka , érdeklődésemre én sem kaptam választ.
Köszönöm a türelmed.
Előzmény: B.. (2046)
B.. Creative Commons License 2009.01.17 0 0 2046
Szia Asha09...!

Megkérdezhetném, hogy feladtátok a gumibakokat? Csak mert szerintem már rég itt kellene lennie de még mindig nincs itt. Valahol elakadt volna?? Előre is köszi.

Üdv, B.
B.. Creative Commons License 2009.01.09 0 0 2045
Értem. Akkor gondolom pár hét vagy nap attól függően, h hova mégy, esetleg meg tudod nézni. Amúgy a bakok még mindig nem jöttek meg, nem tudom miért ilyen lassú a Magyar Posta :( Más szolgáltató másnap itt van már vele akár Pestről is feleannyiért, azért ez egy kicsit gáz :) De nem baj, megvárjuk:D
Előzmény: asha09lcc (2044)
asha09lcc Creative Commons License 2009.01.09 0 0 2044
Hát tárgyalni voltam és mutatni sem tudtak még mintadarabot sem állítólag 3 hét múlva érkezik.
Előzmény: B.. (2043)
B.. Creative Commons License 2009.01.09 0 0 2043
Szia!


Ígérted, hogy ha majd megnézed az én fajta gépem, beszámolsz róla. Voltál megnézni??

Üdv:B.
Előzmény: asha09lcc (2040)
B.. Creative Commons License 2009.01.06 0 0 2042
Ja igen. Lemaradt, szóltam a szerelőmnek, és azt mondta, h meg se lepődött, pár ilyen gépet tettek fel, mindnek ugyanez a baja, de van hozzá másik alkatrész ami elvileg működik.
Előzmény: asha09lcc (2040)
B.. Creative Commons License 2009.01.06 0 0 2041
Klímakirály!!


Köszi szépen, de már kapom lassan, ideér a postával. Apropó a következő hozzászóláshoz annyit, h akkor lehet, h szériahibás lenne a dolog?? Nem értem miért nem tesztelnek valamit mielőtt piacra dobják... Jó jó tudom kínai de akkor is. Inkább megéri új alkatrészt küldeni mert az ennyivel olcsóbb lenne vagy kit érdekel alapon megy?? Nem értem...
asha09lcc Creative Commons License 2009.01.05 0 0 2040
Mi már elküldtük postán, 2 félét is az LG gyárit és a kínai konzol gumibakját ami meglepően jó.
Meg is javítjuk a gépet, ha arról van szó, de nem szívesen, közben a dokumentációt is intéztük. Élőben ma nézek meg ugyanilyen gépet, a tapasztalatokról beszámolok.
Ahogy nézem eddig a kültéri úgy ahogy, de lehet hogy Midea inverterrel(ami kifejezetten a Midea gyártású Toshibára készült) Sanyo kopit építettek össze.
De a legnagyobb gond nem itt van, hanem kollegák közben írtak és azt mondják ők sem szereltek ilyet, de ügyfél megkeresés sok(5-6) esetben jelzett hasonló beltéri hibát. Valószínűleg a kül és beltéri két különböző helyen készülhet.


Csak azt nem értem-és ezt Cegléden sem értettem bár ott legalább a telepítő előkerült, igaz a szakértelme a minimális szinten is megkérdőjelezhető- de hol van a kivitelező aki feltette a gépet?
Persze ha ők maguk szerezték be és külön kerestek rá embert érthető a dolog, senki sem lát neki szívesen ilyennek.
Előzmény: klimakiraly (2039)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!