"Neked is kézi,első kerekes faceliftes,2.7-esed van,hogy ennyire hitetlenkedsz?"
Igen 2009-es 2.7 TDI-m van elsőkerekes, de mivel a csodákban nem hiszek így tartós (pl. 5-600km) autópályás szakasz után nem kimondottan tűnt hihetőnek a BC általi 6.7l-es átlag fogyasztás, ez miért lenne hitetlenkedés?
Ezért kezdtem el csurig tankolni ami ugye kínkeserves művelet, mert a kattanás után még 9 litert tudok beleimádkozni, szó szerint.
No, és a BC szerinti 6.5-6.7l-es autópályás átlag egyből másképp alakult, számolással már 7.5-8.5l lett.
Nem vártam el, félreértés ne essék, hogy egy közel 2 tonnás autó 6.5 l-t fogyasszon szó sincs róla, én elégedett vagyok azzal amit valójában fogyaszt hiszen az szinte kevesebb, mint amit az előző 4 hengeres Passatom evett.
én alapból szkeptikus vagyok,de a km mennyiség,a tankolt literek nagyjából a Bc-t igazoják,ha eltérés is van,az 1l/100km alatti...én vegyes 10 liter körülire számoltam,ehhez képest 7.5 körül van,de ha egy pontos mérés után kiderülne,hogy 8.5 akkor is még bőven jó...Neked is kézi,első kerekes faceliftes,2.7-esed van,hogy ennyire hitetlenkedsz?
Elsawin 4.00 magyar nálam tökéletesen működik hónapok óta, nem számol vissza. Igaz nem teljes, ki kellene egészítenem elektronika résszel, eddig lusta voltam. De akit érdekel szedje bátran, nCore-on fent van.
Mi az hpgy szerviz program? Alktrész lista? ETKA. Szerelési útmutató ? ELSA. Ha jól tudom warez nincs ami működik és teljes értékűen használható. Utóbbi ráadásul visszaszámol és új törés nélkül majdnem havonta leáll.
Megbontás nélkül rámondta a vezérműtengelyeket?!? Nem mintha sokat kéne hozzá szerelni.
Előbb mondanám, hogy kilágyult hidrotőke miatt leesett pár szelephimba.
Szedd le a motortérburkolatot, majd az adagoló nagynyomású csöveit, utána a porlasztókról a résolajcsöveket (ne a csöveket húzd le, hanem a csavarral szedd le a porlasztókról a csatlakozókkal együtt). Ha ez megvan, akkor pár anya leszedésével le tudod venni a szelepdeknit. Mindkettőt. Nézd végig a vezérműtengely bütykeit, hogy kopottak-e, illetve nézd végig, hogy fent van-e minden himba!
Ma (többek között) nekiálltam, és kicseréltem a pollenfiltert mert akitől vettem az autót felhívta a figyelmemet ő a legutóbbi olajcserénél nem cseréltette.
Utánanéztem ugye már a neten a folyamatának, van ahol azt írták a kesztyűtartó alatti burkolatot kell leszedni először majd a kesztyűtartót stb...stb.
Nálam mindösszesen 6 db csavar, 3 a kesztyűtartó felső peremében, és 3db kívül, alul kiszedésével az egész kompletten leesett.
A pollenszűrő a kis ajtó leszedése után kiszedhető, majd a második lehúzva szintén kivehető, majd ugyanúgy mindkettő vissza, és összeszerelés.
Előszörre, mivel még nem csináltam, kicsit tovább tartott, de másodszorra már sokkal gyorsabban fog menni, igaz nem hajtott senki, és semmi sem.
A filterek állapotát tekintve "ezer" éve nem voltak cserélve.
Segítséget szeretnék kérni. A6 2002-es BFC motorkóddal rendelkező autóm elkezdett fehéren füstölni, csúnyán járni. Elvittem egy adagolós szakihoz, aki azt mondta, ezer százalék, hogy vezérmű tengelyek kopása okozza a hibát. Egyik kérdésem, ki lehet-e ezt a hibát diaggal olvasni, hogy biztossá váljon?
Másik kérdésem, hogy van a családban elfekvőben egy BDG-s motorkóddal rendelkező bontott motor, ami nem lenne túl nagy költség a javításhoz. Ennek a BDG-nek a vezérmű tengelyei jók-e az én BFC-sembe? Illetve a komplett hengerfejek cserélhetőek-e? Mi lehetne a legideálisabb javítás a legkisebb költséggel, munkával?
Sziasztok. Rámentem a lökhárító projectre és sok kérdés merült fel... na most az első a mosófedél... mert találtam olyan lököst aminek más a mosófedele... kérdés. ha felrakom az enyémre akkor csak elég mosófedelet venni hozzá másikat vagy ilyenkor maga a mosóberendezés is változik... illetve a ködlámpák ...enyémen ugye köralakú...aztán láttam olyat ami köralakú és króm gyűrű van körülötte aztán jött a téglalap alakú... na most ezek melyik mikor évjáratnál voltak...?
Ápolásra az Autoglym cuccok nagyon beáltak, bőrre is van nekik, de azt még nem próbáltam. A Turtle és a Sonax (vajszínű folyadék) bőrápoló igen jó. Meg persze ezek, de ki kell keresni, melyik kiszerelés érheti meg
Nem vagyok elégedett az autó teljesítményével, voltak jobb napjai is. Az alany 2001-es A6 2.5TDI Quattro Tiptronic, AKE motorkód, hibakód nincs, EGR ledugózva, és a következőket produkálja:
Bocs ha hülyeséget kérdezek, de nem értek hozzá. Le lehet ennyiből szűrni valamit, hogy merre induljak, merre keresgéljek? Ezek így rendben vannak? Köszönöm előre is és kellemes hétvégét mindenkinek!
Akik otthon mossák az autójukat és főleg akiknél kemény a víz: Milyen technika létezik arra, hogy ne legyen vízköves a gép? Csak az áttörlés? Milyen karosszéria ápolószert használtok?
ELADÓ A KÉPEN LÁTHATÓ GYÁRI AUDI S4/ A6 / S6 / S6 PLUS / ALUFELNI + HOZZÁ TARTOZÓ 255/40ZR17 GOODYEAR EXCELLENCE nyári gumi. 8J17H2 ET40 5x112 Nem ráz a felni, ezt garantálom.
Gumi 255/40R17
6-6,5 mm GOOD YEAR Excellence 2005-ös gyártásúak némi esztétikai hibával, ám szerkezetileg tökéletesek.
A szett egyben 125.000 Ft, felni gumi nélkül 100.000 Ft
Én AUDI S6 pluson használtam. Használatból eredő karcok vannak rajta, de így is szépek a felnik.
Érdeklődni e-mailben a zoli910609@hotmail.com e-mail címen.
Úgy néz ki, a blokkoló szerelő mozdítottat el a rendszámvilágítás érintkezőjét, azt mondja inkább ne álljak neki én szétszedni, mert az ajtó belső kárpitja felől kell támadni.
Viszont azt kérdezném, ha lecserélném LED-esre ezeket a rendszámvilágításokat, amiknek elvileg kisebb a teljesítménye, az bezavarna az elektronikának?
Én legutóbb pár km-t már úgy mentem, hogy a kijelzőn már 0 km-t írt, mint üzemanyaggal megtehető távolság. "Púpozva" 79,6 l ment bele. :D Paráztam, hogy megáll a gép. Ha jól tudom a dízelek nem szeretik, ha lelevegősödik a rendszer. Ezeknél az agyonszámítógépezett technikáknál is előfordulhat ez? Vagy esetleg még a teljes kifogyás előtt leáll?
Ja igen, jut eszembe a blokkoló szerelők is mondták, hogy a xenonnak égnie kell (bár ez nem értem miért feltétele). Legutóbbi alkalmakkor én meg valószínű nappal próbáltam, amikor automatán meg csak a LED-ek égnek. Köszi a felhomályosítást.
MMI 2G (available from 2008-mid 2009): - No SD card slot - In dash 6 disc CD changer with separate DVD drive in the trunk for navigation - 7" low resolution screen - No "joystick" on MMI control knob
MMI 3G low (available from mid 2009): - Dual SD card slot - In dash single DVD drive for navigation or music. No CD changer - 7" low resolution screen - No "joystick" on MMI control knob
MMI 3G plus or high (available from mid 2009): - Dual SD card slot - In dash single DVD drive for music and DVD video - 7" high resolution screen (800x480) - "Joystick" on MMI control knob - 40GB harddrive"
Egy újabb amatőr kérdés: A lámpamosót elvileg hogy lehet üzemeltetni? Mert a szélvédő mosásakor eddig néha beindult, de most mintha nem tudtam volna munkára bírni ha rövideket húztam a karon, ha húzva tartottam pár mp-ig. Még mindig 2009-es. Köszi.
Letöltöttem az Ncore-ról hozzá a 2013-as 2g-s navit,kiírtam aranyozott Kodak Dvd-re,1x-es sebességgel.Aztán kiderült,hogy amit én navi Dvd-nek néztem a csomagtartóban,az egy Harman-Kardon erősítő :-) Tehát ezek szerint merevlemezes a navi,mert a kesztyűtartóban csak egy AMI van két Sd kártyahellyel és egy 6-os CD tár.Az MMi,viszont nem joystickos.Ki érti ezt? :-D
Lementem ma a pirosig az ü.a jelzőn,tele tankoltam,de csak 60 liter ment bele,tehát valószínűleg nem is 80 literes tankja van,hanem csak 70.
A héten birtokba vettem az új autómat,egy csodaszép,2010-es,2.7 tdi A6 avant-ot. Megtettem már vele közel 1000 km-t és meg kell,hogy valljam,ilyen jó autóm még soha sem volt.
Az előző egy 3.0 V6 dízel signum volt,automata,a létező összes felszereltséggel.Megosztanám veletek az összehasonlításomat.
Külsö:Nem lehet a kettőt összehasonlítani,az Opel formája felett eljárt az idő,míg a faceliftes A6 szerintem nagyon modern,a króm kiegészítők és a led-es fényszórók nagyon feldobják az amúgy is arányos formát.
Belső:Az Opelt nagyon szerettem a bézs bőrrel,viszont az undormány műfa berakást és a sárga-fekete kijelzőt utáltam.Az A6-nál nem találok szavakat,barna bőr-barna tetőkárpit,MMi,a műszerfal,az alucsík,az összhatás,ebben a kategóriában magasan a legjobb,amit valaha láttam,minden perc öröm benne.
Helykínálat-kényelem:Ebben a Signum jobb volt...Fűthető-hűthető,elektromos gerinc- és combtámasz,mindenirányban állítható motoros,memóriás,perforált bézs bőr ülések fejedelmiek voltak.Hátul is óriási lábtér,minden irányban mozgatható ülések.Travel assistant.Viszonylag kis csomagtartó.Az Audi átlagos ülésekkel,nagyon hülye állítási lehetőségekkel,szűk hátsó lábtérrel,viszont hatalmas csomagtartóval rendelkezik.A felhasznált bőr minősége magas,a varrások szépek.
Multimedia:A signum navigációja nem tudott magyarul és csak nyilakkal vezetett,a Hifi nagyon szépen szólt a 10 hangszóróval,a board mutatott mindent,csak a valós értéket nem.Az A6-nál leesett az állam,minden képzeletemet felülmúlta a tér hangzású hifi,harmann-kardon erősítővel,a navigáció gyors-pontos,az óracsoportban is mutatja a dolgokat.A board könnyen kezelhető,a digit. sebesség jelző nagyon tetszik.A telefon kapcsolatnál jobbat még nem láttam,a hangminőség szuper.
Motor:A signum-é alul erősebb volt.Az audié nagyon csendes,kultúrált,hasonló menetteljesítmény mellett 3-4 literrel kevesebbet fogyaszt.
A váltó:Az opelé automta volt,így nem lehet ehhez hasonlítani.Nem tetszik a 6-os váltó,de nem azért,mert valami nem működne úgy,ahogy kellene...Egyszerűen 10 éve automatáim vannak,imádom őket,ehhez is az illene,viszont kompromisszumot kötöttem.
Összeségében:nem egy kategória a kettő,az eltelt 6 év a gyártásuk között 30-nak érződik.Ez az első Audim,de most értelemet nyert számomra is az Audi minőség kifejezés :)
Csak azért kérdezem mert ezt a kettőt találtam és nem tudom melyiket nézzem. Van is eltérés köztük, nem kicsi. Melyik-mi akar lenni? Egyik szívótér nyomást akar talán jelenteni, másik meg töltőnyomást, ami a szívótérnyomás... Lehet hülye vagyok de nem értem, elmagyaráznád? én meg próbálok keresni valami magyar progit.
"A hidegebb miatt több (sűrűbb levegő több oxigén). "
Az LMM megméri a beszívott levegőt (ami lehet bármilyen, többnyire langyos vagy meleg). Ezt a turbó besűríti (még melegebb). Aztán ez a sűrített levegő bemegy az IC-be, némileg lehűl. Ahogy bejut az égéstérbe, javul a termodinamikai hatásfok. Ha jobban lehűtődik, annál inkább.
A már besűrített, fix csőben utazó légtömeg a hűtés miatt miért lesz több?
Köszi, örök hála! :) Nincs ötleted körülbelül hol keressem (ha szabad pofátlannak lennem), mert ha minden igaz valami 250-et tudok lapozni, az eltart vagy 1.5 napig mire végig érek... :D Vagy nincs erre valami link vagy könyv hogy hányas mérőblokkban mit találok?
Az izzó jó, mert az világít áttéve a másik oldalon is. Biztosítéka szarakodna? Az jobb hátul lenne valamelyik? Bár nem hiszem, hogy külön van minden egyes kis szutyok izzónak. Mellesleg azt hiszem azóta nem ég, hogy a szerelőknél voltam, tehát lehet ők zavartak be valamibe.
Na köszi, ennek a kért érték dolognak utánanézek benne, bár kicsit nehéz így hogy angol. Nem láttam hirtelen ilyet, csak a mérőcsoportokra kattintottam, és ott írta az aktuális értéket, de sztem mást nem. Megpróbálom majd megkeresni. Ez a VCDS-ben van valahol amit írsz?
A hidegebb miatt több (sűrűbb levegő több oxigén). Szóval ja, elvileg több nafta is kellene hozzá meg turbónyomás-növelés... hagyom a francba.
Viszont! Sikerült végre adatkábelt szereznem+VCDS, nézem az élőadatokat... Szép és jó, tetszik, és ennyi... :D A franc sem gondolta, hogy nincs benne az, hogy mennyinek kellene lennie xy fordulaton a turbónyomásnak... Mire megyek vele, ha látom hasamra ütök 1.5 bar de gőzöm sincs róla h az most nekem jó vagy sem... Van ötletetek?
Ja és izzókészlet van valahol esetleg a pótkerék(tartó) környékén vagy neki se álljak keresni? Milyen izzó kell bele? Mert addig szét se szedem akkor, ha nincs pót.
Indult már,de minél jobb kijön, annál kevésbé férek hozzá. Az a fekete műanyag kis baszás amibe bele van építve a lámpa az kipattintható vagy belülről fogja valami csavar amihez az ajtón levő kárpit leszedése után lehet csak hozzáférni? A parkradar szerelők leszedték a minap de nem figyeltem.
Semmi spéci... én sokat szoptam vele... elég macera hozzáférni... szét is esztergáltam a csavart... de bármelyik barkácsba kapsz fasza kicsit hozzá és pótolható. :)
Kiment az egyik rendszámtábla világításom. Ez most sima csillag csavar lenne vagy valami spec audi csavar, nehogy ki tudjam itthon cserélni és ezért is le tudjanak húzni valamelyik szakszervízben?
egyik haverom 2.5-öse volt 280LE környéke és neki volt fent kurv@ nagy cooler... és ő írta hozzá az ecu-t... de te csak coolert teszel fel... hát nézd...szerintem kell írni mert mégis csak töblet levegőt kap a gép...
Ahol szerelték a blokkolót, azt mondták, hogy valakinek még ezt is kilopták a gépéből. :-/ Már amit elértek gondolom, az érzékelőjét.
Más.
Jól gondolom, hogy pl. az enyémben erősebb fékezésnél automatán megfeszíti a bizt.-i övet? Csak mert a "parkradar" kapcsolóját elég mélyen a kormány alá tették, ahol kb. egy kulcscsont törés árán érem el egy kraftosabb satuféknél. És persze általában akkor kéne elérnem. :-/ Mondtam, hogy a középpanelre kellett volna tenni, de azt mondták az üresen hagyott vak gombok helyére nem lehet kapcsolót tenni, csak az egész panelt egyben cserélni. Szerintetek?
...Azt kihagytam, hogy ha szerinted 1-es követési távolságnál sem megy elég közel (ami szerintem nem igaz), akkor rá lehet kicsit segíteni gázadással, hogy közelebb menj az előtted haladóhoz. Amíg a gázpedált nyomod, addig kikapcsol a távtartó tempomat, de ha közelebb érsz a kocsihoz, mint amennyire azt a gép tette volna magától és leveszed a lábad a gázról, máris újra aktiválódik és fékez magától az 1-es távolságra. Egyébként meg csak vezető általi fékezésnél kapcsol ki, ami után a kis karral lehet újra aktiválni. Ezt nem miattad írtam le részletesen, aki biztos használja is, csak aki tudni akarja esetleg, hogy pontosan mit is "irigyel".
Köszi az infót. Csak azt nem tudom még mindig, hogy ennél a 2.5TDI-nél van-e érezhető, tapasztalható haszna, vagy tök fölös a pénzbeleölés, tök ugyanolyan minden.... Illetve hogy kell-e módosítani valamit az ECU-ban, vagy csak felpattintom az újat és kész, maradhat minden régi.
Lemennek azért nyugi, max. villantasz egyet. Na meg ahogy vki írta, ködben elég jó hasznát lehet venni. Ja, meg nagy forgalomban könnyű sms-t írni. :-))
Egy gondos tulajdonos aki odafigyel az autójára, szerintem nem veszti el a szervizkönyvet
Így igaz. Én minden autómat komplett dossziéval vettem, amiben kb. minden papír benne volt, ami a tulajdonlás alatt keletkezett.
A szervizkönyv léte nem bizonyít semmit, csak a hiánya:
a hiányzó szk. jellemzően a német prémium autók 2. tulajdonosának (vagy a nepper) fiókjában ragadnak, mert az bizonyítaná, hogy már 3 évesen több km-rel adta el az 1. tulaj az autót, mint amennyivel ő 6 évesen szeretné.
Ezzel együtt meg lehet venni egy használtautót szk. nélkül is, csak egyrészt legyen jól karbantartott, másrészt azért nyomozzuk ki valahogy, hogy nem 180 van benne, hanem 360, és ez tükröződjön is az árban...
Oké, hogy Németországban a "tolás" kb. főbenjáró bűn, de itthon autópályán sose menne le előle senki, ha az ember akár a legkisebb (distance 1) távolságbeállítással követné.
Arra jó, hogy amikor erős sor van, de megy, és nincs nyomakodás meg előzés (pl. rakpart), akkor lehet egy kicsit lazsálni.
Hát ha úgy gondolod. A srác arckönyvön fenn van bármikor meg lehet kérdezni tőle. A jegyzőkönyvet is postolta anno. Egy seattal kapták el. De van olyan ismerős is akinek abba kötöttet bele h szerintük enm a gyári tőcsavarokkal folt feltéve pár dolog, és emiatt küldték új szemlére.
Misikee07 jól írta. A típusengedély alapján nézik. Ha mázlid van és nincs a tanksapka mellé béragasztva, de volt a típusnak nagyobb kerékkel szerelt változata, akkor azt a méretet felrakhatod. Csak ne legyen nyoma h nem ez volt rajta.
Pár éve volt 30k és helyszínen 4 óra. Ot helyben ki be szerelték. Az abs nem fog működni, és mivel egy blokkban van az ESPvel annak a mithogyanját is befolyásolja. Ha ezek nélkül tudsz létezni nincs baj. Vizsgáztatni ne vidd így a kocsit.
Pedig épp agyalok, hogy 18 v. 19-est vegyek a nyári szettnek. 17-es, ami rajta van gyári. A tanksapkánál nekem nincs cimke (2009), már írták mások korábban és én is mintha a B oszlopon láttam volna, de még nem vizslattam.
Ha már felninél járunk. Ha nem gyáriról beszélünk, akkor mik azok a márkák, amiket fenti méretekben nem kell várhatóan görgőzni egy kisebb kátyú után, tehát amik azért jó anyagból vannak? Vagy melyikeket kerüljem?
talán egy mérettel el lehet térni. az még nem szembetűnő! a gyári adattáblán rajta van hogy mik a gyári méretek. (4fnél a tankolónyílásnál van benne a címke)
Hm, miért, a gyárinál nem is lehet abszolút nagyobb felni? Honnan tudja a fakabát, mekkora a gyári? Már ha nem ezzel a mobil vizsgálóval ellenőriznek. Annál azért kiderítik gondolom. Én mondjuk ilyet vizsgálót még nem láttam szerencsére.
Köszi az infót, nem semmi. Azért a coolert csak nem szúrnák ki. Sokat javít egyébként szerinted rajta? Nem tudja valaki hol lehetne venni hozzá valamit ami passzol?
A kocsi típusengedélyes minden átalakítás engedély köteles. A helyi NHK-t felhívod és megmondják hogy milyen engedélyek kellenek az átalakításhoz.
Egy másik fórumos gyereknek a mobil vizsgálatkor elvették a forgalmiját, 200k pénzbünti meg soron kívüli szemle lett a xenon+nagyobb IC+ nagy felni eredménye.
Nem tudtam hogy ez nem legális. Egyébként még rendőr sem igazoltatott soha, nem hogy ilyen mobil valami. De ezek szerint van értelme? Ti mit tennétek rá ha mégis rá akarnátok tenni valamit? :)
"aki meg elveszti, annak a használtautóját nem biztos hogy meg szeretném venni... "
Többnyire igen. Aztán van olyan helyzet, az ember venne egy konkrét típust. Szembesül a hazai és a kinti kínálat erős szűkösségével, az értelmes import lehetőségének hiányával (=magas regadó és az, hogy sokszor kint sincs szervízkönyv, plusz az látszik, hogy kerülik élből a ráköltést) és azzal, hogy mégiscsak nagyon kéne az adott típus (mert az alternatív, "szervízkönyvesebb" márkák/típusok vagy nem tetszenek vagy műszakilag a töredékét tudják) Erre a hármasra a fenti tézis nem működik és be kell nyelni a békát. Én megtettem, nem bántam meg.
Amikor mi vettünk (10 éveseket néztünk), nem sok autóról volt hihető a szervizkönyv valódisága. Kettőé le is lett kérdezve, és nem stimmeltek. Amit megvettünk azé végülis majdnem jó volt. az eleje passzolt, a végénél különbözött pár ezer km-el. És amúgyis csak 3 éves koráig volt vezetve, akkor hozták be Magyarországra. Ettől függetlenül kívánatos autó volt, nem volt eladásra kiglancolva, mégis szép volt, korrektül belenéztek a lelkivilágába, hát megvettük.
Én is bementem korábban az Audihoz egyszer, amikor arra jártam és megkérdeztem, hogy mit tudnak róla korábbról. Megmutatták monitoron. Mondom neki, hogy fényképezni lehet? Lehetett... úgyhogy telefon elő, és gyorsan "lejegyzeteltem" mindent. :-)
"Eladhatatlannak sem gondolom, mert szerintem az összes kocsi legalább kétharmadának 10 éves korára hiányzik."
Dunát lehet rekeszteni belőlük a használtauto.hu-n, nem is kapkodnak értük :)
Egy gondos tulajdonos aki odafigyel az autójára, szerintem nem veszti el a szervizkönyvet, de ez lehet hogy csak az én véleményem... aki meg elveszti, annak a használtautóját nem biztos hogy meg szeretném venni...
A győri szalonban ellenőriztem a kocsit, tényleg hiteles a futásteljesítmény, és részben megvan a (szóbeli) szervíztörténet - de ez még korábban volt. Szerintem nem kell mindig rosszra gondolni, ha nincs meg a füzet. Sokan elhányják simán, még családban is láttam, pedig nem volt óratekergetés. Eladhatatlannak sem gondolom, mert szerintem az összes kocsi legalább kétharmadának 10 éves korára hiányzik.
A közeljövőben tervezem felújíttatni a turbót egy 2001-es A6 2.5TDI 180Le Audin. Gondoltam kitisztítom az intercoolert is... Aztán az jutott az eszembe, hogy ugyan lenne-e értelme nagyobb intercoolert rakatni rá? Szerintetek? Ismertek olyan oldalt ahol kifejezetten ehhez árulnak nagyobb coolert?
Esetleg tud valaki segíteni ? 3,0 TDI Elektromos ablak nem megy fel autómatán és távirányítóval sem. Hogyan tudom ujra programozni az ablakemelő kapcsolót és a távirányítót ? Köszönöm
Van már új akksid? Orvosolta a kanyarlámpa hibajelzést? Mert már kezd tele lenni nekem is a hóbakancsom, hogy állandóan bejelez és restartig kiakad. Lehet tényleg akksira vezethető vissza, mert bár az enyém nem nyekereg indításnál, de ma első startnál a blokkoló is azt mondta, hogy 3 fej gyenge. Utána már nem mondta. Szaki szerint az akksi miatt van.
Ha németországi, akkor könyvet csak Németországban igényelhetsz hozzá. Ha meg meg akarod kapni sima papír formában a rendszerben lévő szerviztörténetet, fizetned kell, elég sokat... ezek után már megtanultam, hogy szervizkönyv nélküli autót soha többet, mert pótolhatatlan és másrészről a későbbiek folyamán eladhatatlan is (arról nem is beszélve, hogy nem véletlenül nincs meg a szervizkönyv ugye...)
szerintem sem állja meg a helyét,de most mit lehet tenni?perre mész az audival? :-D ha jársz Németo. fele,ott kell kérni,szerintem ott a forgalmid bemutatásával simán kiadják
Értem, köszi. Az enyém kétéves koráig német volt, aztán jött be, de van hazai karbantartási története Győrben, könyve viszont nincs meg. Szóval marad az olvasgatás?
A policy, amit Gab hivatkozott, szerintem a jog szerint nem állja már meg a helyét. Erre volt vmi bírósági állásfoglalás, hogy ez nem személyes adat, hanem a tulajdonos alapvető joga. Erre korábban hivatkozhattak, eredményesen, manapság de jure már nem. Tudtommal.
Csak akkor ha magyarországi az autó. Ha nem magyar márkakereskedésben adták el újonnan, akkor nem lehet. De ha van szerviztörténete a rendszerben, 30.000 Ft-ért kinyomtatják, különben csak felolvasgatnak belőle részleteket.
magyarországon én úgy tudom,hogy biztos,hogy nem...de teljesen felesleges is,ha eladásra kerül,el kell vinni valamelyik audi szervízbe,ott a 12496 Ft-ért cserében tájékoztatják a vevőt szóban az összes szervízről,közben fel lehet írni,de hivatalos iratot nem adnak arra hivatkozva:
"személyiségi jogok védelme,csak annak adnak írásban,aki tudja igazolni,hogy ő fizette a javítások számláit"
hallottatok olyan lehetőségről, hogy a gyári szervízkönyvet (már ameddig vezetve volt) hivatalos eljárásban, plusz pénzért, utólag lehet pótolni? Valaki mondta nekem.
Az a kérdésem lenne hogy amikor bekapcsolom az autót akkor felvillan egy háromszög benne egy felkiáltójel és körülötte valami nyílszerűség, hogy az mit jelent? az abs együtt villan fel majd alszik el utána megint felvillan utána megint elmegy utána pedig már nem csinálja. Előre is köszönöm a válaszokat. Amúgy egy audi a6 2.5 tdi tiptronic autóról van szó.
Köszi az ajánlást Donibcsi bácsi! :) Ez a Vargabor72 úgy néz ki tényleg érti a dolgát.
A jövőbeni rosszul sikerült parkolások megelőzése érdekében ma felszerelt nekem egy parkolássegítő LI eszközt. :)
Na ki látja hol a hiba a képen?
Na és elől?
Na jó, segítek. :)
És ha már ott voltam, meg szét is volt kapva kicsit a gép, egyúttal rakattam bele egy kódkártyával működő, 3 pontos immot is, csak hogy ne legyen olyan könnyű a tolvajoknak se a dolga.
Szerintem még visszasírod ezt a "silány kínai minőséget", azért mert belenyúltál (neked volt/van állandóan üzemanyagrendszer gondod nem?) nem kell még kiábrándulni.
Én úgy vagyok vele, hogy ilyen üzemanyagárak mellett ha már tankolok egy autót, akkor olyat tankoljak és olyat tartsak amit "megéri" tankolni. Egy puritán bádogdoboz autóért jobban fájna otthagyni a kúton a pénzt ;) de egyébként nem panaszkodhatok, ahogy én járok a 3.0 TDI-vel, 6.5 - 7 liter között van minden nap az átlagom (igaz nem csúcsforgalomban, azt kerülöm) , ez egyáltalán nem sok. És biztos hogy nem szalonállapotú a motor, hiszen az enyém se most jött ki a szalonból....újonnan még jobb lehetett.
Nincs a műanyagon belül egy számsoros papper v műanyag/alamínium lapka? Mert a kulcs másolásához szoktak iljentet adni amivel a márkaszerviz beazonosítja az immót meg miegymást. LEhet h tévedek, mert én nem kaptam ilyet csak a c5 allroadhoz anno, a c6 hoz örültem a két kulcsnak.
Faterom A6-osában (2006. évjárat 68.000 km, első tulaj, 2.0 PDTDI, BRE motorkód) a szervizkönyv és a szakszerviz szerint vezérléscsere 120.000 km-nél esedékes, időkorlát nincs megadva (állítólag).
Sziasztok! Meg tudja nekem valaki mondani hogy A6 C5-nél cserélhetőek e külön a lökhárítókon a fényezetlen részek? Mint ahogy a képen is látszik a hátsó lökös alsó része fényezetlen, na erre gondolok hogy ez levehető e külön és ha igen hogyan?
Mazda cx7. vagy még talán evo 9... De inkább a mazda... Evo aznagyon kényes a melegítés járatás stb perverziókra. De amúgy valami japàn benzines ennyi :)
A napokban vettem egy A6 ot,2005 évjárat, és még van benne némulva az MMI. A CD és a navi müködne de a monitor és a kezelő szervek nem mennek,sötét a képernyő! Nem találom a hiba okát! Ha valaki találkozott már iesmi hibával,vagy valami tanácsot hol keressem a bajt!
Ez egy replika lenne, csak annyit tudok 19es AMG replika, 5x112es osztókör és superb-en volt eddig. 235/35r19 úgy néztrem az átmérőben is 10mm-el kisebb csak a 225/50r17-nél, ami nekem van. A felni pontos adatait pl ET még nem tudom, de a gumiméret és az osztókör stimmelne. Ha az ET is jó jó lenne tudni rámegy-e, de ha 3.0-ra rámegy gondolom a 2.0-re is és hogy mutat rajta.
Neked is AMG felni van? Lehet képet látni az autódról?
AMG 19-es alufelni rámegy a 4f sedánra? Volna egy eladó, de messze van, nem tudom felpróbálni igazából elképzelni sem igazán, mennyire állna jól neki. És csak 235ös a gumi rajta, így elbírná a 2.0 tdi (a jelenlegi 225/17). Úgy nézem biztos igen jól mutatna rajta, tett már fel vki ilyet? Próbáltam keresni googleben is képeket ilyen összeállításról de nem találtam.
Köszönöm a mai segítségeteket! (Nem tudom mi a nick nevetek, így bocsi név szerint) Matéz Mihály, Bajusz József! Még egyszer köszönöm! a Többit privátban! ;)
Közmunka tudtommal az önkormányzathoz tartozik, az próbálja behajtani a bírságot is, ha nem fizetik be a rendőrségnek. Az önkorm. még jól is jár (már ha befizetik), mert jelentős része ilyenkor őt illeti meg. Egyébként azért lenne jó, ha az önkorm.-hoz kerülne, ...mert...hogy is mondjam...helyi képviselő vagyok. :D
Egyébként a személyes véleményem az (bár nem kérdezted), hogy a legjobban akkor jársz ha kérvényezel részletfizetést, 3 részletben kifizetheted (legalábbis nekem úgy volt) és lenyeled. Annak idején utánajártam ennek a közmunkadolognak, és a rendőrségen is azt mondták hogy jól hangzik, de nem egy barátságos feladat. Nem te fogod kiválasztani hogy mit szeretnél csinálni, hanem amit a munkaügy ad...
Ez érdekes. Az enyémben benne volt (igaz hogy 2012-ben volt), és az is hogy börtönben is leülheted (az is 5000 Ft/nap ha jól emlékszem...) , lehet kérvényezni írásban részletfizetést is, csak a határidőn belül jelezned kell hogy mit szeretnél.
...csak ez van benne, hogy adók módjára behajtják, de közben már ki is vonják a gépet a forgalomból, úgyhogy ez nem lenne túl nyerő. Na de bocsi, ez már kicsit off topic.
Nem egy nagy száguldozás az a 89 szerintem, főleg ezzel a géppel, a 150-et se érezni benne. El is gondolkodtam már, hogy csalhat-e olyan sokat az óra, hogy olyankor csak kb. 120-szal megyek. :)
Meg egy 600-as sportmotoron már hozzá sikerült szoknom a sebességhez 10 év alatt, így sajna még inkább nehéz betartani az 50-et. Teszem hozzá, sietésben is voltam. Legjobb poén az egészben, hogy Egerbe tartottam egy becsődölt műszaki áruházba féláron cuccokat venni, ...hát így már nem lettek olyan olcsók. :D Mellesleg ha már itt járunk, hazafele valahol talán Eger-Gyöngyös között beért egy az enyémhez hasonló sötét 2009-2010-es 6-os, emlékeim szerint MCT-98* volt a rendszáma. Még csak véletlen sem fórumlakó, ugye? :)
Én csak a közmunkás kérdésedre válaszolok, le lehet dolgozni ezt a fajta szabálysértést közmunkával. 5.000 Ft / nap, de ez benne szokott lenni a rendőrség által kiküldött határozatban...
eladó lett a gép... ha valakit érdekel vagy tud valaki...ne tartsa magába... (jó jó tudom az ára annyi amennyi, pls ne kezdjétek ti is... :D :D :D köszi)
Este felé még próbálkozok vele, most a barátnőm lenyúlta a verdát. Nem az a sorozatszámú szoftver van akkor, hol vagy honnét tudok venni olyan frissítő lemezt,CD-t?
Pár új befecskendező fúvóka, gyertya, trafók, ezek cserélgetése, üzemanyagszűrő, rail szivattyú cseréje, elektromosság átvizsgálása, kimérése, gyanús kábelek kiváltása, endoszkópos vizsgálat, stb, és nem jó.
Sokaknak beletört már a bicskája...
Olyan ötletek vannak, hogy legyen bele új motorvezérlő, vagy kapjuk szét az egésze motort, de mind drága mulatság, és egyik esetben sem garantált a siker.
Meg tudnátok mondani, hogy egy 2001-es facelift előtti Audi A6 2.5TDI Quattro Tiptronic 180Le autóhoz milyen diagnosztika kábel való? Olvastam már KKL-t is és OBD2-t is... A vateráról próbálok rendelni valamit mert már sokadjára kellett volna, és rászántam magam, de azt sem tudom merre induljak.
Akkor ahogy a videón kivettem a SETUP és a RETURN gombokat, ha egyszerre lenyomom pár másodpercig, majd ott interfacebox-ban megnézem, hogy melyik szoftver van rajta?! :)
Nem az MMI-t, hanem a központi elektronikát, meg pár vezetéket kellett átkötni.Lámpamodult???? Komplett lámpát a kanyarkövető modult átraktam a régiről.Most van lekanyarodófeny + kanyarkövető + led nappalifény.
Nekem is berepedt, a tolató lámpánál, és szint úgy párásodott. Azt hittem én is led-es, de nem :) Most vagy 3 vagy 4db sima izzó van benne, csak belül prizmás és ez végett látszik ledesnek.
Berepedt az egyik hátsó lámpám (a6 4f sedan) és már párásodik, beázik. Lehet valamit tenni a repedéssel, próbálta már javítani innen valaki? Vagy mindenképpen csere. Úgy rémlik a led miatt iszonyat drága..
MMI szoftverének kell lennie 5570? Hol találom, hogy milyen van rajta? Hol tudom frissíteni esetleg, ha nem az van az autón? Lámpánál kellett valamit alakítani? Bocsi a sok kérdésért.
Hidegen, első indításánál is :( Nem csodálkozhatok, mivel 211ezer van benne, de úgy voltam inkább egy ilyen garantált kilométer futású, mint egy vissza teker papíron 150ezret futott 8 éves autó. Navigációra megoldást tudtok esetleg?
Szeretnék csatlakozni fórumotokhoz, ha lehetséges :) Fél éve egy A6-os tulaja vagyok 3.0 TDI. Lenne pár kérdésem,hátha kapok rá segítő választ. Indításnál az autó olyan tünetet produkál, mintha egy pillanatra valami megfogná, ez mitől lehet? Ledes első lámpát utólagosan beszerelni lehet bele, vagy nagyon nagy munkát igényel? Bi-xenonos nem kanyar követősek a lámpáim. Illetve navigáció térképet, hogy lehet frissíteni benne? Előző tulaja azt mondta, hogy körülbelül 2010-es térkép lehet az autóban, de nagyon elavult szerintem. MMI vezérlőn a nagy gombomon nincs joystic így akkor 2g-s navim lehet, ahogy olvastam az előttem hozzászólókat.
Nem viccből kérdeztem! Tegnap beszélgettem egy ismerőssel akinek egy kapcsoló blokkolja az obd csatlakozót. Neki úgy mondta az előző tulaj, hogyha a kapcsoló motorindítás után át van kapcsolva ("blokkoló") állásba akkor hibakódokat fog eltárolni a hibatárolóba.nem igzán értettem a miértjét, azért tettem fel kérdésemet.
Akkor ha a 16os láb vezetékébe teszek egy kapcsolót akkor az elvileg megoldás a kérdésemre?
Jókor szólsz, mindent visszaépitettem...holnap délelőtt megnézzük a folyását, de szép tisztának láttam, csak lenne-e valami nyoma a víznek legalább a papírokon vagy ilyesmin
Milyen gyártmányú akksi van az A6-bán gyárilag? Nincs ráírva. Viszont 110Ah és 850A -es, amit találtam Várta silver dyynamic 110Ah-s az 920A inditoáramú. A nagyobb jobb ugye, de nem fog ebbe is belebolondulni az okos számítógép?
Szerencsére a rádió központi egysége körül minden tiszta és száraz. Az üresgek alján csak a gyári viasz van mind a két oldalon. Igaziból úgy néz minden mintha új lenne.
Viszont ha már ott voltam lebontottam az akksit védő burkolatokat és elég nagy meglepetesemre az akksi teteje és az azt takaró műanyag burok is akkumulátorból a tetején "kijövő savtól volt nedves". Ez meglepett azért, nem szokott az akksiból a sav kijönni csak úgy. Vagy? A csavarokat takaró fólia is sértetlen, de alatta puposodik egy kis sav még. Csere vagy normális jelensé?? Én eddig nem tapasztaltam ilyet, de mindig indít és megy stb. Nem lehet az nagy MMi-ben megnézni az akksi toltottsegi szintjét?
Hja, azt hittem motorvezérlőről beszélünk. Abban van feltöltésszámláló, tehát ha tuningot írsz rá, akkor ugrik egyet, ha visszaírod az eredetit megint ugrik.
Értem amit akarsz kérdezni, de nem tudunk ilyenről, persze nem tartom elképzelhetetlennek a dolgot, szoftveresen ezt megoldani pár byte..
Ha netalán lenne egy tuning (pl. Pbox) egy BiTDI-n. Ki tudja-e olvasni valaki, hogy rajt van/volt ez a Box? (Pl. emelkedett nyomatékterhelés a váltón vagy stb. miatt)
én is így tudom... ha rendesen megcsinálták,nem mondják meg az eredeti óraállást.Egyedül ezt tudják megmondani,hogy nem az eredeti állás van benne,hiszen fizikailag is bele kell avatkozni a rendszerbe a tekeréshez
Chip tuningot hagyjuk, mert ahhoz, hogy normális legyen oda dyno kell és azon belőni, nem pedig utcán ráîrni valamit és mehetsz.. Ezt a tuning részét nem tudom, hogy űzi, de a többi dologban ott van.
hát nem tudom...a nagyvenyimi faszi egy kurva nagy kókler,aki aranyáron dolgozik...a jó múltkorában voltam nála,egy óra múlva feladtam és eljöttem,mert nem tudta visszaállítani az eredeti állapotokat a "chip tunningja" után és úgy csinált,mintha csinált volna valamit,de közben csak egy excel táblát görgetett...A minőségi chip tunningja 80.000-ért olyan,hogy papírlapokat vagdos a chip alá,hogy érintkezzen,aztán vagy sikerül vagy nem...de páran bedőlhettek már neki,mert ott a 2 éves A8 4.2 tdi a ház előtt,az A6 mellett :-D
Sziasztok! Találkozott már valaki olyan hibával 1.9 TDi-nél (AFN) hogy ha lepadlózom akkor kb 3000-nél eltűnik a turbónyomás és amíg nem indítom újra az autót addig szívódízelként üzemel?? Mitől lehet ez?
Találkozott már valaki olyannal,hogy a cd tár /A6 4g 2011/ugyan azt a lemezt játssza állandóan és nem vált automatikusan ? Azt halottam hogy beállítás kérdése de az Audinál csak vakarták a fejüket mikor megkérdeztem.
Igen! De le vagyok lombozva megint, mert be akartam lépni a green menüben vagy hova de nem sikerül. Gondoltam megváltoztatom a bejelnetkező képet, de azt sem tudom, igaziból nincs bejelentkező képem... Mondja wait azt bekapcsol...lassan be kell(ének) látnom h béna vagyok. Sőt, a pálcát is meg akartam fordítani, de az sem sikerült :) amelyik oldal leugrik az lejött, a másik fele meg nem. Feszegetni nem mertem mert amilyen szerencsém van eltörtem volna és akkor nem tudok menni holnap vele dolgozni... Legalább lemostam, de a garázsban találtam azon is hibát. Ez nem az én napom volt..
Tizen pár éve ezzel foglalkozik, Debrecenből hozzá járnak (300km), de nem bizonygatom úgy sem ismered. Sok Audis, BMW-s stb.. autós meglepődött már a valós km-n. Érdemes megnézni a diag és egyéb más kütyüit.
Minden szerviz és műszakinál vissza durrantotta... lehetséges.. :)) Nagyvenyimen egy ismerősöm egyből kideríti a valódi óra állást, illetve a tuningot is :) Esetleg akinek kell az elérhetősége, akkor megtudom adni :)
Az óracwsoportban van az immobilizer uh össze kell tanítani anélkül nem fog menni. Az hogy ezt hogy lehet megtenni, már messze meghaladja a tudásomat, ha egyáltalán lehetséges.
A checksum egy ellenőrző összeg, ami jelen esetben a motorvezérlő szoftver hexadecimális sorainak egy algoritmus szerinti összege, ami magában a szoftverben egy vagy több helyen el van tárolva. Ebből ugyan ki lehet deríteni, hogy tuningolt-e az autó, de ehhez a Te tudásod édes kevés.
A VCDS, VAS, és egyéb programok diagnosztikai eszközök, a fenti dologra alkalmatlanok.
Ezekkel a programokkal is ki lehet deíríteni, hogy belepiszkáltak-e a programjába, de ebből csak annyit fogsz tudni, hogy igen, vagy nem, a tuning minősége ebből nem derül ki.
Légtömeg, turbónyomás, nyomatékérték ezekből lehet következtetni a tuningra.
Sziasztok Audi A6 4b c5 2002 es hibátlan Állapotú BAL első sárvédőt keresek LY9B a színkód CSAK HIBÁTLAN érdekel akinek van az kérem jelezze képel és árral
Van egy 2001 Audi A6-om V6 2,5 automata autóm. Szeretnék óracsoportot cserélni mert valami elhalt a nyákon és rosszul jelzi a vízhőfokot ( mindig forr, megkopogtatom és visszabillen ). Nem gyárira cserélném hanem újjabra , a régin 2 stekker van az újjon 3 , összekötés után motor indul és megáll, letilt mert ugye nem passzolnak. A kérdésem hogyan tudnám megoldani hogy felismerje az óracsoportomat és működjön!
Igen a 124ezer elég érdekes, bár ha írja le lehet kérdeztetni akkor meg kell próbálni :) Befecskendezők tönkre mehetnek, ha pl. kannázik és minden szart beleönt :)
kizártnak tartom,hogy egy 9 éves A6-t 124e-t fusson...pontosabban nem tartom kizártnak,de az ilyen az életben nem fog felkerülni a hahu-ra,az ilyet a nepper vagy a családja megtartja magának ;-) sőt az ilyet még a német megveszi magának :)
Lehet h rosszul hallottam, de a 2006 hetedik hó előtti és a 2008 utáni 4 digites motorkódú c6-ok motorját szokták problémásoknak mondani. Első szériában a porlasztók hullanak, az utóbbiaknál meg valami olajfolyás a rettenet.
Szerintetek egy 2005-ös 3.0 Tdi-nél, valós 124.000 km-en belül elképzelhető-e az, hogy már túl kellett esnie 6db porlasztócsúcs cserén ?!
A használtautón láttam ezt a hirdetést : "Végig vezetett szervízkönyv. Magyarországi. Kevesett használt rendkívül megkímélt garázsban tartott, nem dohányzó. Hibátlan külső és belső. Új porlasztó csúcsok (600.000 Ft 2 év garancia) Frissen szervizelve. Bármelyik szervízben bevizsgáltatható. Nagyon kevesett futott. Garantált 124.000 km. "
igazából én sem igazodom még ki rajta :) egy hete van meg,de még csak 1x láttam 30 percre,elvileg hétfőn birtokba veszem:) a kesztyűtartóban van egy cd tár,még valami tár és egy AMI.A csomagtérben hátul baloldalt is valami DVD olvasó egység meg az elektromos vonóhorog bizbasza :-D Nem tud esetleg valaki alvázszám alapján felszereltségi listát lekérni?
Nekem ott nem tár van csak egy lemez olvasására alkalmas egység. Sajnos :( De nem baj, majd idővel és türelemmel lesz olyan motorkocsi is ami ha elvisz egy szívroham , akkor mos, főz , takarít és gyereket is nevel :)
Hát én a Racing-bazáron találtam. És két hete adtam el ugyanennyiért amikor lecseréltem az allroad generációt. Gyakorlatban sajnos olyan ritka itthon hogy ebay /német-angol vonalon/ sokkal gyorsabb és biztosabb megoldásnak tűnik.
És van beszédfelismerő gomb is a kormányon. Vagy mi a fene. 175angol,fontért aktíválják kint... Elvileg lehet navigációval bővíteni, érzésem szerint a fejegysegbe lehet betenni, nem a csomagtartóba...
Hát tanácstalan vagyok, hogy pontosan milyen rendszer van a kocsiban... olvasgatok külföldi okosokat és az sem kizárt, hogy csak MMI 3G van a kocsiban, mert ván benne 2db Sd kártya hely, színes képernyője van és van benne DSP hangrendszer. MMI 3G rádió plus vagy Low II lehet, ebben nincs navigáció többi van és 2009-tőle gyártják... És az nagy gombot nincs joystick....
Nem, eddig mindig indulásnál eltűnt az egész. Beült em, indítozam, Elindultam! se nem érkezett meg a rádió (és a kihangosito) és be sem tudtam kapcsolni. 3-6 perc és elindult minden de akkor újra kell párosítani a telefont is. Eddig 3x fordult elő, 2x 1-2 perc ujraindulási dővel, 1x 6 perc. Az indulás miatt is gyanakodok az akksira. Passatoknál okoz mindig gondot a gyengélkedő akksi. Egyébként napi min. 200 km-t megyek hétköznap, tehát töltést kap rendesen. Nincs ideje kibújni a gyenge akksinak egyelőre. Csak azt a kanyarkövetőt csinálnánk már meg. Elvileg tudok venni 205e Ft-ért új lámpát bele, egyelőre nem tudok jobbat
Ez mondjuk érdekes. Nálam a 2g kékfoga viselkedik érdekesen. Kell neki v 2-3 perc mire a telefonnal összelövi magát -pedig folyamatosan megy a kékfog mindenhol és engedélyezve van a párosodás :)
És volt amikor én is olyat láttam h eltűnik a kép, de amikor jobban megfigyeltem akkor azt vettem észre h pl a lámpa Auto állása miatt az inverz szín átállást láttam eltűnő képnek.
ncoron a 2013-s 2g megtalálható annál frissebbet nekem még nem sikerült levadásznom sajnos.
Pénteken megjöttek az autó (2010,A6,2.7tdi) papírjai,hétfőn kerül rá a rendszám.
A kérésem felétek a következő lenne:
-tudtok-e segíteni nekem kezelési útmutatóval magyar nyelven(ha nincs az angol is megfelelne) digitális formátumban?Ha nem,akkor könyv formájában(nem kérem ingyen)
Ha egyik sem,akkor arra kérnék valakit,hogy lépésről-lépésre magyarázza el nekem,hogyan tudom angolra átállítani az MMI-t(azt hiszem high-színes,nagy kijelző),mert ez a flamand nyelv magas nekem :)
Én nem vitázok, részemről lezárva a dolog. Nézd meg a kijelzőre menő csatlakozót, egy autóval úgy jártunk, hogy a csatlakozó nem volt rendesen rádugva, igaz előtte törött volt az autó. Csak egy tipp :)
Fiúk! Ezt jó lenne abbahagyni... A fórum azért lenne (szerintem), hogy az ilyen amatőr fa...ok mint pl. én, akik, szeretjük az autóinkat kapjunk segítséget azoktól akik értenek hozzá vagy akiknek már volt x hibajelensége, tapasztalata stb. Ne vezessenek meg esetleg valakit valahol, kapjunk független segítséget stb. Amúgy sem lehet egy fórumon bizonygatni ki mihez ért jobban, mind egy oldalon állunk sztem. én inkább annak örülök, hogy több hozzáértő ember is van, mert még az is előfordulhat, hogy 1x egymásnak is tudtok segíteni.
Más: úgy néz ki, hogy 2G MMI és inkább kíváncsi vagyok, hogy miket lehet még kihozni belőle mint szükségem lenne bármire is.Szoftver vezióm: BBT_EU_K0020_D1. Ennél van újabb esetleg? egyébként néha csinálja azt, (eddig 3x), hogy az egész eltűnik, be sem lehet kapcsolni és pár perc múlva az egész újraindul nulláról. Ezt indulásnál se kép se hang (be sem lehet kapcsolni a rádiót sem) máj egyszer csak elindul. Persze ilyenkor a telefont is ujra. Kell párosítani meg ilyesmi. gondoltam, esetleg az akksi kezd öregedni, ezek erzekenyek az ingadozás rá?!?
Én nem akarok rásózni senkire semmit, senkit nem kötelezek semmire, hogy az amit én mondok vagy bármi ilyen jellegű dolog azt kell elfogadni.. Mivel Audi fórum így a Trabantok közé nem tudom felrakni esetleges alkatrészeket, de szerintem senkit nem zavar, ha van egy eladó dolog és fel van töltve, hátha éppen arra van szüksége.. De akit ez zavar az írja nyugodtan :) Azért azt tisztázzuk, hogy senki nem esett senkinek.. és én lettem lehurrogva, hogy hülye vagyok, és nem értek semmihez ;) Nekem tudtommal normális volt a stílusom és a hozzászólásaim is! Akinek nem tetszik az ugorjon egyel feljebb a beírásokban.. Ez a hitelesség dolog.. (nem akarok senkit bántani) de amikor hoznak innen, vagy a sima Audi fórumból egy autót és az "ügyfél" háát,hogy is mondjam.. "mennyire hiteles" na arról inkább ne beszéljünk ;)
Mit is várunk a magyar embertől? Én csak azt látom, hogy árulsz minden félét, néha apróhirdetésnek nézed a fórumot, és egy problémára a saját cuccod próbálod elsózni (még az is lehet, hogy jó szándékkal, és még jó is a cucc!), de ha egy régi, megbecsült, és elég sokat látott ember egy kicsit pikírtebben kérdez, vagy válaszol, akkor mindenki hülye, csak Te vagy helikopter. Alig több, mint 1 éves nick-kel nekiesel egy törzstagnak, aki legalább 6 éve itt van (de lehet, hogy több), és hivatásszerűen a konszern autóit javítja a fene se tudja, mióta (talán még ő sem :)). Félreértés ne essék, nem szeretném Donibcsit védeni (gyanítom, hogy nincs rá szüksége), meg még csak nagyon állást sem szeretnék foglalni az aktuális témában, csak az a véleményem, hogy nem jó stílust vettél fel, ha el akarod magad fogadtatni, és hiteles akarsz maradni. ;)
rns-d hez nincs csak fő útvonalas térkép. Nem éri meg töltögetni. Használt RNS-Et viszont lehet kapni olyan 80k körül. Én lecseréltem és megérte, nagyon.
Itt nem arról van szó, hogy ki hol dolgozik.. Hanem arról ha az ember próbál normálisan segíteni erre jön az okoskodás, meg a kioktatás, lehet normálisan is közölni a tényeket, nem egyből hülyének nézni a másikat... de hát mit is várunk a magyar embertől..
Oke fonok :)) Akkor fáradj be egy Audiba és kérdezd meg őket ;) Bár ott téged lehúznak, mivel persze rá kell dugni a gépet, hogy valami bevétel legyen! De elárulok egy titkot ;) felrakod az új szívósort és ugye rajta a Nasa-nal fejlesztettt motor ... Akkor beülsz és kétszer ráadod a gyújtást és már fel is tanulja a helyzetét ;) ( márkaszervizben sem buziskodnak a géppel való tanítással... ;) max. hibát törölnek!! Ja és ezt Audi márkaszervízben dolgozó ismerős mondta :)) De nekem aztán bármit belinkelhetsz, én tudom hogy működik ... De látom Te Youtube szerelő vagy :))) További szép hétvégét! ;)
Igen, ki lehet szerelni, 3db csavar fogja. 2 felül látható helyen, a másik pedig eldugva, oda egy hosszított szerszám kell. Egy lyukon kell benyúlni és kitekerni. Ha felülről nézed a lámpát, akkor a jobb oldalánál a karosszérián van egy körömnyi lyuk, na ott kell lenyúlni a szerszámmal. Fényképem most nincs, hogy bekarikázzam, ez most fejből jött :D
Utána a lámpát szépen kell mozgatni, mert ha szemből nézed, akkor bal oldalon van egy nút amibe bele van illesztve. A króm lécet hamar le lehet nullázni, ha nem elég türelmes az ember.
Ah, kösz. Kupec is mondta a belteret, csak elfelejtettem. Az a példával még érthető is, de a dőlésérzékelőnek hol veszem hasznát? Ha jól értem, az is ha világít, akkor van kikapcsolva, tehát ilyenkor nem riaszt, ha pl. valaki megemli a kocsit, mint Svarci az Ikrek c. filmben? :)
Nem akartam már mondani, hogy ha nem válaszol senki, akkor előveszem azt a vastag könyvet. :))
Amúgy meg tőled azt akarom kérdezni: egy haver bömösében a CD vagy CD tár nem olvassa az audio lemezeket. Itt Dunaújban nem foglalkozol ilyennel? Vagy nem tudsz valakit? Köszi.
A felső a beltér ell. kikapcsolása. pl. gyerek bent a kocsiban, Te bemész fizetni tankolás után, de rázárod az ajtót. Következő nyitásnál automatikusan visszakapcsol.
Az alsó a dőlésérzékelő. Pont úgy működik, mint a beltér kikapcsolás.
Most olvastam el tüzetesebben. Ez csak azt írja le, hogy állítsd át a gyárilag alacsony sebességhatárt például 255 km/h-ra, hogy azalatt ne tiltsa le a képet.
Nem megy fel. A két oldali kilincsfedelek nem egyformák (első-hátsó azonos adott oldalon, kivéve persze a kulcslyukas verzió). Én is csináltam már ezt a kulcslyuk eltüntetést az előző 4f-en amikor a kulcsnélküli rendszert építettem be. Rendeltem egyet és színrefújattam. Egyébként leszedni egy mozdulat, emiatt nem kell "vészbejárat"
Igen :) amúgy majd a "vészbejáratot" fogom használni ami a kilincs csere előtt lesz kialakítva!számoltam én is z akku lemerüléssel ;) egyébként felmegy a kilincs vagy nem?
a végén lehet igazuk lesz?!? Akkor bocs. Egyelőre megpróbálom megfordítani ha meg 1x leugrik. 2-4 hetente ugrik le, lehet a forditas holegfujó segítene egyelőre. Kb 270e km van a kocsiban, de ezeken a kopás okom kívül nincs más gondom. kanyarkövetőér is mondták, hogy meg kell fordítani a műanyag fogaskereket és akkor megint jó lesz ugyannyi ideig...
Az jó... Mozaik Audis fiúk magán szervizükben szívósortömítés akartak cserélni 125e Ft-ért. Ha van javító szett nem tudom miért akartak megvezetni, pedig elvileg jó hírnevük van, de ezek utàn oda már nem megyek...
végig olvastam a 162 oldal MMI leírást amit a kocsihoz adtak de abból sem derül ki, hogy mi van a kocsiban... Nekem valószínűsítem telefon és cdmp3/cd társa a kocsim, navi nincs benne így DVD sincs. úgy érzem túl sok minden kellene hozzá tovabb bővíteni, illetve amúgy sincs túl sok értelme...
egy dolog nem derült ki még mindig: a telefon neveit nekem a sorrendet megfordítva írja ki így kifejezetten nehéz így megtalálni akit keresek. Ezt nem lehet visszafordítani ?
Egr-t hogy lehet kiiktatni a 3.0tdi-ből? Mert fater 2.5 tdi-én simán ledugóztuk és kész... na most 3.0 tdi-n ez hogy megy? mert mondták hogy ez nem olyan egyszerű...
De amúgy kár buziskodni a pálcával, meg a javítókészlettel mivel csak egy ideig lesz jó... mivel a szívósorban lévő tengely kopik meg amin a csappantyúk vannak.. utána hiába cserélsz már pálcát.. Persze elején még jó a pálca csere megoldás, de utána folyamatosan égni fog a motor kontroll..
Nekem le szokott ugrani a kis kutya csont a szivó oldalon. Arra valami egyszerű megoldás? Ebay-én találtam felújító készletet, arra valakinek valamiLyon tapasztalat?
Vezérműszíj ( jó persze ez így hülyén hangzik amikor láncos) illetve a hosszbordás szíj (generátor).. 120.000km-ként. Szívósorral esetleg valakinek problémája lenne akkor, feltudjuk újítani.. nem kell százezrekért újat venni!! Illetve Részecske szűrő kimosást is vállalunk..
Figyelj, eladni szeretnéd az autód akkor feszítőt ami kb. egy olajcsere intervallumot bír ki és ismét csörög... Tehát eladásig jó, mert ideig óráig megszűnik a csörgés,de utána ismét zakatol.. Megtartod és biztonságban szeretnél lenni, tehát nem szeretnéd ha átugrana, mert akkor kacifántos dolgot tud tenni rendesen.. akkor csere.
Segítsetek: honnan tudom kideríteni, hogy a kocsiban 2G vagy 3G multimédia van? És ennek függvényében kideríteni ezt a navigáció és DVD tv bővithetőségeket... Mit hol nézzék meg? 2009-es 4f, telefon kihangosito, 2 sd kártya mp3-t tudja, 6-s cd tár van
még mindig keresek kanyarkövető bixenon baloldali lámpát...
Igen, elég húzós ára van, csak ez már tudja analóg/digitális adást, MP3, Videó, Filmek lejátszása.. Xbox, Ps3 csatlakozás stb.. HDMI, SD kártya olvasó, USB.. .stb.. enyémnél leteszteltem, működik minden szépen :)) Vezetés közben is megy a TV..
Helló! Igen 2g-nél a TV megoldható, nem kell cserélni semmit! Kb. 150e Ft.. 2g-ből 3g-t szeretnél? Mert ott mindent kell cserélni, és eléggé a bokáig le kell nyúlni...
SZia. mondtad hogy átalakítottad a navit tévéssé stb... nekem 2g-van és a nagy navis... TV-t hogy lehet belevarázsolni? Kijelző csere is kell hozzá? Illetve kompletten 3G-é hogyan/mennyiért lehet kb? KÖszi
Alul jól le is írja a lépéseket, de azért nem baj, ha összevetjük a te verzióddal majd! Ha jól vettem ki futtában ebből, akkor SD kártyáról kell jobban telepítgetni? Több gigásom nem nagyon van, DVD-ről nem fogadja el?
Jut eszembe a képről, valami birka lehet érintőképernyőnek nézte mert középen alul kissé össze van karcolva. Gondolom ez még nem maga a kijelző, hanem valami plexi lap. Polírozni nem tudom lehet-e. Vagy ki lehet ezt cserélni komolyabb hadművelet nélkül?
Linked nincs véletlen a 2014-hez? Vagy feltölteni esetleg valahova nem tudod, ha megvan még esetleg? Ami ide be lett linkelve, az van meg nekem is most jelen pillanatban, de azért köszönöm azt is!
Ha jól emlékszem én ncore-ról töltöttem le, de korábban már kibeszéltük itt a témát (majdnem 1 éve), talán link is volt. Mindenesetre kiírtam, beraktam a lemezt és működik azóta is, sőt nekem a régi az néha elakadt és kiugrott a naviból azóta pedig az új lemezzel nincs probléma vele. Ha jól emlékszem mikor bekerült az új lemez magától felismerte és rákérdezett a frissítésre vagy elkezdte magától egyből, de ködösek már az emlékeim.
Letöltöd a fájlt ami ISO-ban van beilleszted az alcohol120-ba (a progi neve), beállítod a legkisebb írási sebességet meg a túlégetést engedélyezed és ennyi.Verbantin vagy valami jó minőségű dvd legyen ne 20ft gagyi.
Azt nem értem, hogy visszatekered a helyére. Mit? Hogy?
Sötétben én úgy látom, hogy jelzés után nem kifele világít, hanem egyenesen, bár nem tudom pontosan hány fokot fordulnak el, lehet éppen kiakad, csak nekem tűnik egyenesen világítónak.
Viszont amit Misikee007-es ügynök írt, nekem az akksimmal nincs baj szerintem, de más is azt mondta, hogy leállítás-újraindítás után eltűnik a jelzés. Ezt épp ma este próbáltam ki, valóban eltűnt, de mégsem mozogtak utána a lámpák. Ha bedöglik, ki lehet cserélni nem kanyarkövetősre? A simákban van kiegészítő fényszóró? Annak én még nagyobb hasznát látom, mint hogy egy fénycsóva úgy pásztáz ide-oda, mint a koncentrációs táborban az éjjeli őrtorony fénye.
Csak mivel itt írtátok, hogy le lehet tölteni, illetve kiírni.. így megpróbálkozok vele, ha kapok segítséget.. mivel tátogtak már mások, hogy nem mindegy a kiírási sebesség stb.. eddig hanyagoltam.. mivel eddig gyári dvd-t megvettem... de ha van egy ilyen alternatív megoldás akkor szívesen fogadom :)
Én ilyen navis CD-s DVD-s kiírásos dolgot nem témázok :) De beszerelést azt megoldom :) Saját A6-osom sima paraszt kis vékony kijelzős volt ez a "piros" verziós.. most nagy kijelző van benne, full gyári, illetve TV is van benne analóg illetve digitális :)
Nem igazodok el rajtad, főnök! 8886-ban úgy tűnik kened-vágod a témát, még utólag is beszerelsz navit olyan kocsiba, amelyikben nincs is, itt meg most még azt sem érted, hogy kell kiírni a 2G-s lemezt?! :D Nem értelek haljak meg! :)
Amit linkeltem őket szerintem nyugodtan keresheted, mivel Porsche Cayanne, Range Rover stb.. ezek mind ilyen buzi merevlemezek voltak és simán megcsinálták :) Olvasófejtől kezdve mindent tudnak cserélni benne :) Tehát nem ma kezdték :)
És hogy az én 3G-m merevlemezes-e, azt onnan lehet tudni, hogy ebben az SD kártyás lejátszóban, ha nincs lemez vagy pl egy film DVD van, akkor is megy a navi? Bocs, hülye vagyok és csak logikázok. :)
Magyarul ha meglenne a 3G-s navi, én is képes lennék itthon egyedül elcseszni a fejegységet? :) Biztos akarom én ezt? Mert a többiek már kicsit elriasztottak a maszekolástól. De egyébként az, aki tuti nem cseszi el, mit csinál másként, mint az, aki esetleg igen? :)
Kicsit fáznék ezektől a 3G-s frissítésektől a saját autómon, több vezérlőt javítottunk meg ilyen próbálkozások után, bár az emberek soha nem mondják mitől ment el. Volt amit nem is sikerült megjavítani. Bár nem tudom hogyan csinálják a kódtörést, nem igazán érdekelnek a navigáció frissítések, a sajátomba is inkább a gyári kártyát vettem, és frissítettem.
Nekem akkor szokta bedobni ha kicsit gyengébb az akku. Ha kicsit rátölt és újraindítd a kocsit akkor el kell tűnnie. Is erősömnek ugyanígy bejön a hiba, csak neki a légzsákra írja
A fejegység van a kesztyűtartódban, amibe az SD kártyát lehet bedugni. Ez az MMI rendszer köztponti egysége. Ez generálja a képet a kijelzőnek... (amikor nyomkdod a gombokat, akkor ő tudja, hogy mit kell csinálni) a 3g-nél a telefon funkciók, navi, meg csomó minden már ebbe van integrálva.
Nappal is kanyart követ a lámpa, és elég jól lehet látni, aznegész világító rész szépen kifordult a helyéről! Aztán úgy marad es kifelé világít és jelez. Ha vissza tekerem a helyére akkor magához tér beáll középre es kiveszi a hibakódot is.
más. Nekem nincs a kocsiban navigáció. Azt lehet egyáltalán utólag betenni úgy, hogy működjön? Van ilyen multimedia meg minden, kivéve navigáció... 2009-es 4f
A képek csak illusztrációk nyilván. De elhiszem, hogy kontárok is csinálhatnak ilyet. A fejegységnek mondjuk nem tudom mi a szerepe, de gondolom, ha elcseszik, akkor az rögtön jelentkezik problémaként, nem? Mert akkor a kakit is kiverem belőle, amíg rendbe nem hozza. :)
Azért óvatosan ezekkel a frissítgetésekkel. Haza lehet vágni a fejegységet, ha nem hozzáértő csinálja (ezután csak okos bácsik sok pénzért tudják meggyógyítani, vagy lehet másikat venni). A linkelt hirdetésben a képen MM2G facelift elötti (2g MMI) a6 képek vannak, illetve A4-esek.
Igen az adaptív tempomat fedele ott elől. Tudsz rá esetleg árat mondani ? cikkszám 4f0853631f1qp (szerintem nekem ez a szürke van) de a VIN a biztonság kedvéért : WAUZZZ4F59N050406
Lenne pár eladó alkatrészem A6-hoz.. 4F -Km óra csoport -Komplett szövet vajszínű ülés szett, elől fűthető, felfújható deréktámaszos, légzsákkal vajszínű ajtókárpittal amiben benne a fény csomag! (70.000km-t futott autóból!) -Belső "króm" berakás ajtókra + jobb előre a műszerfalra quattro felirattal -19" Rs4 gyári alufelni szett hibátlan!! 5db, Michelin Pilot Sport nyári gumikkal 7mm -3.0 TDI-hez bontott befecskendező törött autóból, 121.000km-t futott autóból! 10.000Ft/db áron.. ajándék.. -Szívósorok, külön motorral, vagy egyben. -Belső bézs gyári szőnyeg szett! Új állapotban kitisztítva! -Komplett utastéri kábel szett.. -Stb..
Azt hittem az én hibajelzésem az automata refivel van összefüggésben, nem a kanyarkövetéssel. Éppen ezért nem is figyeltem, hogy hibajelzéskor mozog-e a lámpa (bár ha jól emlékszem nem is volt még annyira sötét egyszer sem, hogy tisztán lássam). De mi okozhatja az átmeneti vagy végleges kancsalságot?
Úgy látom már több helyen is hírdetik 3g térkép frissítést. Szóval gondolom megoldották okosban az aktiválást. Csak utána ne találkozzon az autód a gyár SVM szerverével : )
Ja meg a jobb oldali kölső lámpát is cseréltem (avant a6 2009-es modellév). Nem érdemes javíttatni ezeket a LED-es cuccokat (2 hónap után megint elromlott). Utána ebay-ről vettem egyet. Nem gyári, de ugyanaz. Valeo 4 karika nyomat nélkül.
Ok, felteszem majd hamarosan. A telepítést én se vágom pontosan, de valahogy úgy mondták. A kiírás sebességét én is olvastam, audio CD-knél is van jelentősége, a gyorsabban írtat nem minden lejátszó szereti, tehát itt sem lehet hülyeség. Azon a pár percen ne múljon, inkább majd lassan írd szerintem!
Én megköszönném, ha feltöltenéd valahova :) Simán kiírod DVD-re és berakod az autóba majd fel "instalálod" ? :) Sok helyen hallottam, hogy nem mindegy milyen sebességgel írod stb.. vagy ez ilyen buziskodás? :D
Az a kérdésem lenne hogy amikor bekapcsolom az autót akkor felvillan egy háromszög benne egy felkiáltójel és körülötte valami nyílszerűség, hogy az mit jelent? az abs együtt villan fel majd alszik el utána megint felvillan utána megint elmegy utána pedig már nem csinálja. Előre is köszönöm a válaszokat. Amúgy egy audi a6 2.5 tdi tiptronic(2002es) autóról van szó.
De, én is a lámpával küzdök... Elektronika jó, megcserélve is ugyanaz a lámpa kint marad bal oldalon. Lámpa csere a megoldás, csak gyári van 310e Ft...bontottat nem találtam de ha van kérdés meddig lenne jó az is. Egyre gyakrabban lesz hiba jelzés máj 1x csak ott is marad lámpa kiakadva...
Meg is néztem, természetesen joystick-os, tehát 3G-m van. A térképeim meg nem tudom mikoriak, de az M5 felől haladva a 4-es főútnál véget ért az M0-ás is. Utána a pusztában hupákoltam. Annyi biztos, hogy amennyit én használom a navit, 160-ért nem frissítem.
A 2013-as 2G lejött azért közben. Ha érdekel esetleg valakit, feltöltöm a 3,5 gigát valahova, vagy megvan a torrent fájl is.
Ma kiírta a kijelző indulás után, hogy középső féklámpa hiba (A6 2009-es Avant).:(
Azt hittem mivel LED-es "sosem" megy tönkre, hát tévedtem.
Éppen a szerelőm műhelye közelében jártam ezért bementem a problémámmal, kiszedtük (nagynehezen) a féklámpát, ő azt mondta, hogy igaz nem sűrűn, de ő már cserélt néhány féklámpát A6-osban, állítása szerint ezek idővel beáznak, és ezért mennek tönkre, és csak egyben cserélhető.
A kivett féklámpába menő csatlakozó elég eloxidált állapotban volt azt megpucolta, befújta vmi sprayyel, és kipróbáltuk, hogy műkszik-e?
Halványan igaz, de működött, és hibakód sem volt....néhány percig...., miután elindultam tőle azonnal jött a hibajelzés középső féklámpa hiba.
A keresővel megtaláltam itt a korábban belinkelt kiszerelési videót, viszont a kérdésem az lenne aki már cserélt vagy esetleg tudná a kb. árát az írja meg légyszi.
A szerelőm kért egy árajánlatot a féklámpára, de még nem hívott, hogy mennyi lesz.
Nem találok a 2010-es A6,2.7tdi-hez gázolajszűrőt Mann-filterből...Lehetséges lenne,hogy nem gyárt hozzá?B verzióként néztem Bosch-ból is,de abból sincs.A gyári szűrőt melyik gyártó adja?
Köszi a válaszokat. Próbálgattam én is nyomkodni ki-be, hátha csak beragadt, de maradt a hibajelzés, aztán meg egyszer nem engedte ki, alig tudtam elindulással (erőből) kiengedni. Azóta be sem merem húzni.
Sajnos ezek szerint ezt is írhatom fel a hibalistára a többi közé.
Nemrég írtam én is ezt, de azóta már kitapasztaltam hogyha a hibajelzés után újra behúzom a kéziféket és kiengedem, egy jó darabig eltűnik a hibajelzés (már több hete nem jött elő)
Jobb hátul a kábel el van rohadva :) gyakori hiba, de lehet bal oldali is de az ritkább. Ne nagyon húzogasd akkor mert valahol majd nem old ki :)) tapasztalat! Könnyen orvosolható!
Tegnap leparkoltam az autót, elektromos kézifék behúz, minden fasza. Fél óra múlva indulnék, kulcs berak, erre sárga és piros felkiáltójelek kezdtek villogni a műszerfalon mindenféle méretben és mennyiségben, aláfestésként meg sípolt minden, majdnem összeszartam magam ijedtemben.
Check gomb megnyom, erre kiírja, hogy parkolófék hiba, azonnal menjen szervízbe! Tényleg ez lenne a megoldás?
Biztosra akartam menni,hogy nem leszek megvezetve,mert gyanúsnak tűnt az alacsony futás és a kedvező ár és az aránylag jó felszereltség...Úgy gondoltam,hogy 20-30.000 Ft nem számít,hogy teljeskörű képet kapjak az autóról,mivel ebben a kategóriában repkednek a 2-300.000-ek,ha valamihez hozzá kell nyúlni.Mondtam mindakettőnek,hogy keressék meg a buktatót,mert túlszép,hogy igaz legyen,tehát mindent kritikus szemmel néztek.Ha 4 M felett lett volna az ára,akkor el sem vittem volna a szervízbe.
Tehát akkor hivatalosan 12.000 Ft egy ilyen átvizsgálás egy Audi márkaszervízben ? Nekem annak idején többet mondtak. Nem apróztad el a dolgot a "borravalónál".... nem szoktam sűrűn Audi márkaszervízbe járni, de ennyit el is várnak, vagy hogy működik ez? 20.000 Ft kicsit húzós...
Köszönöm a válaszodat és az óvatosságra intésedet!
Azonban,én lettem az 1000-ből 1.
Tegnap már írtam,hogy 2 órán át vizslattam,próbálgattam,valamint Guttman diagnosztikára is csatlakoztam,nem találtam benne kifogást.A biztonság kedvéért bejelentettem egy az eladótól távolabb levő Audi szervízbe is.
A belépéskor adtam 10.000-et a munkafelvevőnek,majd a vizsgálat kezdetekor a szerelőnek is.
2.5 órán keresztül vizsgálták az autót,ebből több,mint 1 óra volt a diagnosztika,az eredmény:
-valós km,folymatosan szervízelve,egy darab visszahívás volt:motorvezérlő szoftver frissítés
-az összes elem gyári,nem volt fényzve sehol az autó,a bal első belső doblemez egyik csavarhelye szakadt
-a futóműben is minden kifogástalan és gyári
-az első féktárcsákat a következő betétcserekor ki kell majd cserélni,minimálisan vállasak,és 0.1 mm-et ütnek
-turbó,nagynyomású tökéletes
-a 6 csúcs értékei:+0.1;+0.2;-0,1;-0.1;-0.2;+0.3
-a koromtelítettség 23,az utolsó regenerálás 1260 km-el ezelőtt volt
-0 hibakód
A belseje,mint az új,a bőr matt mindenhol,a kormányon is,a ppedálgumik is szépek.
1-2 karc van rajta,a gépháztetőn minimális kavicsfelverődés,a szélvédőn 3-4 nagyon apró kavics nyom.
Szerintem ennél körültekintőbb nem tudtam volna lenni,a szervízben még ezenkívül 12.456 Ft-ot fizettem hivatalosan.
Öröm-boldogság! :-D Van esetleg valakinek digitális formában felhasználási kézikönyve?
még annyi, hogy néztem alkatrészoldalakon de 45ezer ft-tól mondjuk 180ezerig összevissza mindenféle árak vannak meg uattól a gyártótól uaz a szett más cikkszámmal mondjuk 45 és 90. lehetetlen kiigazodni
Sziasztok, mennyibe van kb A6 2004- 2.0 tdi (BLB motorkód) hoz lendkerék és kuplung szett? Mert a szerelő 130e+120e összeget mondott alkatrészárra, tényleg ennyire drága?
Gumi ügyben már írtam, de nem jött válasz, újra kérdezném. Sima "polgári" mintázattal meg lehet mászni meredekebb dombokat az AR nagy testével, vagy nézzek inkább "4x4" gumikat? ( mint pl Conti Cross Contact, vagy ez http://www.gumi-popgom.hu/autogumi/michelin/latitude-tour-hp/225-55-r17-101-h) Télivel voltam már durván meredek helyeken, de azokat nyáron a meleg aszfalton nem koptatnám le. A futás nagy része aszfalton történik;; a zajszint sem mellékes. A P6 Pirelli elsőszerelt gumiról nagyon vegyesek a vélemények (inkább rosszak!) Köszönöm.
A CarsOnTheWeb Európa LEGFŐBB autós árverési oldala(Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban), amely kizárólag gépjármű-kereskedőknek ad el.
Árveréseinken használt autók (lízingből származó autók, vállalati autók, készleten maradt autók) magas színvonalú választékát kínáljuk, kereskedői árakon. Ezt a nagy lízingcégekkel és autógyártókkal együttműködve tudjuk biztosítani.
Naponta több mint 1500, különféle gyártmányú és típusú autó szerepel árveréseinken.
Egyébként 171.000 km egy 2010-es A6-ban nem olyan kevés, évi több mint 40.000 km.
Ha egy mód van rá én se utángyártottat vennék, de mérlegelni kell hogyha nagyon-nagyon szeretnél ilyet, akkor lehet hogy csak úgy tudod megoldani normális áron, kicsi az esély hogy összetörnek pont egy S-line-t, aminek az első lökhárítója pont ép marad és felteszik neked az internetre :)
Én nem láttam DVD olvasót a csomitartóban ott a bal oldalon : ) Én is szívok ezzel nekem 2009-es még a térkép adatbázis. Pár dolog azért már hiányzik róla (Megyeri híd, M6, ilyen apróságok :)
Nyáron, ha megyek márkaszervízbe lehet, hogy rászánom magam. Azért a 160 pénzért az összes vezérlőegységet rissítik a legújabb verzióra az autóban.
Nincs véletlenül 1 ACC fedél 2009-es A6-hoz ? Behalt a héten az enyém. Így nincs ACC. Ez a fűtő egység hogyan működik egyáltalán ? Mi tud ezen elromlani ? Leszedtem de belülről nagy üresség van a vezetéke csak úgy "beleolvad" a műanyagba.
Nem Audi márkaszerviz! De itt fórumról és egyéb helyekről elég sok Audit javítunk!
mondhatom azt, hogy értünk hozzá ;) Konkrét Audi márkaszervizből is jönnek autók, de amilyen kókányolás megy, meg átb..ás és pénz lehúzás.. Na inkàbb hagyjuk :) akinek gondja van nyugodtan keressen fel! Két rendszám közötti bármilyen problémával, akár karosszéria munkálatok, fényezés stb..
Ha a nagy MMI gomb teteje síma akkor 2G, ha egy joystick van rajta akkor 3G. A 3G-nél a NAVI adatok már nem DVD-n vannak a csomi tartóban, hanem a kesztyűtartóban lévő egység winchester-én (le is állíthatod a letöltést :) Ennek a NAVI adatait nem olyan egyszerű frissíteni mint a 2G-t egy egyszerű DVD lemez cserével.
A 3G csak a márkaszeríz tudja frissíteni. A térkép adatokat egy SD kártyáról töltik rá, és utána kell egy aktiváló kód, amivel aktiválják miközben online kapcsolatban van az autó a gyárral. Na a probléma az, hogy az SD kártya és az aktiváló kód is kb. 80.000 ft, tehát összesen 160 : )
Jó mi ? A térkép adatbázis frissítése még megoldható otthon, az aktiváláshoz kell az online gyári kapcsolat igazából. Elméletileg ha jól tudom már megoldották a térképadatbázis aktiválását is okosban is (audiforum.us-on olvastam erről). Talán Donibcsi, vagy más hasonló szaki tud erről nyilatkozni.
Ezzel még az a gond, ha egy ilyen hekkelt aktiválás után beviszed a márkaszervízbe és rácsatlakoztatják a gyári adatbázisra, akkor mindent visszaállít arra az állapotra amit a gyári szerver tud az autóról.
Hirtelen erre találtam rá és nem kerestem tovább. Mondom még csak március eleje van, biztos később jön ki a legújabb.
Na és hova tették fel? Melyikre gondolsz? :) Gogli barátom is kidobott egy 3G-st, de őszintén szólva azt sem tudom mi a különbség a 2G és 3G közt, egyáltalán melyik kell nekem (2009-es járgány)? :)
Car setup-ban próbáltam a speech dialog akármit beállítani, de a 40 szó, illetve számkombináción kb. 10 próbálkozásból egyszer sem sikerült végigmennem. 20 környékén közölte, hogy nem sikerült mindent felismerni és nem is folytatja tovább. Az lenne a probléma, hogy angol nyelvű és angolul várja a visszamondást? Nem úgy van, hogy rögzíti az adott szóhoz, számokhoz az elhangzottakat (legyen az akár magyar nyelven), és az alapján keres későbbi hangvezérlésnél?
A másik, hogy a NAME, majd MEMORY gomb megnyomása után a TEL/MEMORY/DICTIONARY-ban látható névjegyekhez hasonló lista jelenik meg, csak épp neveket nem ír, csupán mobil ikonok vannak egymás alatt, még ha importálom is BT-n keresztül a névjegyeket, amit látszólag meg is csinál. A setup-ot megnyomva profilt is létre lehet hozni, de ez az egész mire jó egyáltalán? Ezt elvileg eltárolja állandóra és mobil nélkül is elérhető lesz?