Üdv! Bocs a Profiktó!!! Távol állt tőlem a elkedvtelenítés,sajna nekem ezidáig nemvolt sikerélményem e tárgyban. Ha így látjátok ,akkor nosza ,én is kezdek kifogyni a száraz matricából. Lássuk a macit! Üdv Zsolt
ÜDV ! Az Inter Pici és a sárga csíkosnál esetleg a telibe matricázás lehet megoldás,de azt profi matricázós csinálja!!Részemről ez csak agyaskodás mert nem sokszor csináltam még vizes matricázást. Üdv
Matrica max akkor sárgul be lakk alatt ha nem a megfelelő lakkal felületkezeled. Lap minősége nem változik se a németek által használt tanponozott matricáknál, se az én általam használt "nyomtatásnál".
Az én H0-ás Ikarus-gyűjteményemnél több mint 7 éve tart az X-idő. A vizes Volán-matricákat egy szitanyomó haverom csinálta és a Tamiya fényes lakk alatt 7 év után sem sárgultak be egyáltalán, jóformán a szélük sem látszik. Engem érdekelne majd Bz matrica...
Üdv! Bocsi a bele vau-vau,de a vizesmatricán már túl vagyunk mint Latinovics. Maksz csak végszükséglet,X idő után még a lakk alatt is besárgul (x= rövid) Üdv
Lehetőség van arra, hogy a festési változatoknak megfelelő, fehér, vagy fekete feliratokat készíttessünk a Bz-khez, valós pályaszámokat, honosításokat.
Ezért, ha van rá igény, akkor kérem mindenki találja ki, hogy mit szeretne kihozni a bauzaccból, jelezze és ennek alapján fogjuk megtervezni és legyártani a vizes matricát.
Német gyártó készíti, tehát minőségben - elvileg - jobb lesz, mint bármely börzés történet.
Egy A4-es lapra rengeteg minden elfér TT-ben, ezért az árak is kedvezően alakulhatnak.
Csak építő kritika: ha modellt fotózól, pláne ha szétszedett állapotban, akkor azt egy semleges háttér előtt tedd! Egy OBI-s reklámújságon szétrobbantott mozdonyból nem sok látszik.
Köszönöm az ötletet, nem volt benne golyó. Volt bontott műanyag kockám több, mindegyikben ott figyelt a golyó - nem is tudtam. Szóval most már másképp imbolyog:), de rajta vagyok:)
Szia! Már mások is írták. Ha hiányzik a golyó azt feltétlen pótold, én toll betétből szoktam ki venni olyat kell keresni amiben szemre nagyobb van.
A tengely ágy meg kopásával a csiga és a tengelyen lévő fogaskerék közötti hézag szűnik meg ez egy darabos nehézkes indulást is eredményez a billegésen kívül. Azon kívül ha ez a gond, össze szerelt állapotban a kerekek minden irányba lötyögősek. Javítható, inkább kókányolható. Ha jól tudom két hajtott tengely van, a többit csatló végzi A hajtott tengelyek ágyaiba 0,1mm rézlemezből perselyt hajlítasz egy 2mm fúró segítségével. és pillanatragasztóval be ragasztod. A széleit inkább picit kisebbre vágod, ne lógjon ki az alváz vonalából, az is gondot okozhat. Valahogy így Ha nem válna be, a ragasztó annyira nem fogja meg, hogy ne lehessen eltávolítani. Természetesen csak a csiga csapágyainak ellenőrzése után ha az sem orvosolná a problémát. Ez csak olyan utolsó lehetőség, a csere előtt. Van pár öreg modellem ami így lett javítva.
OFF... Nemtudom,hogy az én felfogásom romlik,vagy öregszem és hülyülök ?? A jövőheti Istvántelki kirándulást nem értem egészen,most tulajdon képpen csak fél órára mehetünk be,mert az semmire sem lesz elég,iTT valami nem kerek !! Ha netán valaki jobban informált,legyenszives és homályositson fel,eőre is köszi !!! ON...
Mielőtt végleg feladnád , még van egy mentő ötletem, nem mindig működik de megér egy próbát.
Vedd ki a csigát, ha kivetted a két vége évjárattól függően, vagy bronz perselyben fut vagy egy műanyag kockában aminek a közepén egy pici golyó kb 1mm es van.
- egyik lehetőség ha a bronzpersely tojás alakú, akkor ha 90 fokkal elfordítod akkor is tojás marad de a csiga föl-le már nem mozog csak oldalra
- másik lehetőség ugyan ez csak a műanyag kockával
és a harmadik lehetőség hogy elveszett a golyócska és a tengely nem csak le és fel de előre hátra mozog tehát kell bele egy golyó, na hogy ezt miből lehet pótolni erre még nincs elképzelésem
sok sikert ne csüggedj, én 10 szer szedtem szét és raktam össze és a 10 re tökéletes de nem tudom mitől??!!
Vannak még csodák!!
Sziasztok! A csatlórudat vettem le először, utána kezdtem a próbát. Nem a rúd volt az ok. Már ott tartok, hogy új kerekekkel is kipróbáltam. Barkács árán kivettem a spirált és kicseréltem egy bontottra. Eredmény = 0. Börzén Patyó mondta, valószínű, hogy ki van kopva a ház, amiben a tengelyek futnak. Eddig nem hittem neki :( Azért gáz, mert ez ráadásul a fekete ház, amiből kevés van.
Az én gépem amikor imbolygott addig igazgattam a kerekeket, amíg a csatlórúd párhuzamosan nem futott. Kicsit gyilkos megoldás mert az egyik kereket lefogtam, míg a tengely másik felén lévő kereket arrébb csavartam egy leheletnyit. Ezt elvégeztem mind a két csatolt keréknél. Jelentősen javult a futása!
OFF A 404es nem jó, mert az azt jelenti, hogy a keresett lap nem található... 500,503 egyértelmű szerver oldali gebasz, leállás vagy túlterhelés. A sok szar Polidilis hozzászólás miatt leül a szerverük, de az is lehet, hogy csak az agyonreklámozott Indaxxx nem müxik rendesen.