Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.31 0 0 65
Tehát akkor a geometriája és az éle, bunyeg?
Előzmény: sz_attila (64)
sz_attila Creative Commons License 2011.07.31 0 0 64

Hát az éle wazzeg :)

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.31 0 0 63
Igen. És a késnek még mije meghatározó?
Előzmény: sz_attila (60)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.31 0 0 62
Megértelek. Ez az én különleges hibrid hajtású, 1719-es Yard-Manomnál úgy néz ki, hogy ha van kedvem a fűnyíráshoz, és általában van, akkor önerőből nyomatom végig az udvaromat. Ha inkább csak irányítani szeretnék, akkor rákapcsolom a biomechanikus hajtást. Ez azt jelenti, hogy az asszony kezeit hozzábilincselem a komfortos markolathoz, mögé állok egy cifra ostorral, fejemen szalmakalap, és már indulhat is a futam... :-D
Előzmény: kod1111 (61)
kod1111 Creative Commons License 2011.07.31 0 0 61

"Lehetne még ragozni, hogy mulcsozós/nem mulcsozós, önjáró/nem járó stb."

Igen lehetne, de felesleges. Már 12 éve használok önjáró gépeket, legutóbb épp egy 1500m2 kert elején szakadt el a bowden, hát nagyon s..r volt tologatni. Azóta csere, sőt a pót bowden is a kocsi csomagtartójában(1500Ft) pihen.

Előzmény: Törölt nick (48)
sz_attila Creative Commons License 2011.07.31 0 0 60

A kés geometriája is meghatározó.

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.31 0 0 59
A 2-3 centi nem a tépésre vonatkozik, hanem a viszonylag magas, vágásérett, sűrű, tömött fűben való nehéz haladásra.
Igazán pontos és kíméletes vágást pedig csak a hengerkéses masináktól várhatunk. Kés vs. olló. Melyikkel tudsz úgy lefejezni egy fűcsomót, hogy az a legkevésbé szakadjon? Ha kiemelkedő képességű szamuráj, vagy kendós vagy (mint pl. én :-)), akkor egy szál pengével is, de máskülönben...?
Tehát marad a 'power-motor' és/vagy a "suriken", ha mindenképpen forgókéses fűnyírót akarunk használni...
Előzmény: -Tsunami- (58)
-Tsunami- Creative Commons License 2011.07.31 0 0 58

Nem kell oda 2-3 cm, 5 körül  is végigtépte a próba sávot.

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.31 0 0 57
Hát, akinek golfpálya simaságú és sűrűségű pázsitja van, annak hogy a fenébe ne tépné a füvét szinte bármelyik egypengés nyírógép?!
Egy ilyen minőségű gyepszőnyegen tolni egy 23-24 kilós, 1600/41-es gépet, 2-3 centis magasságra állítva, nem könnyű. Ahhoz igen jelentős és nem (nagyon) csökkenő forgatónyomatékra lenne szükség (és még nagyobb, szélesebb kerekekre), amit csak az áttételes hajtóművek képesek biztosítani, esetleg a több lovas (nagy kerekű) benzinesek.
Ajánlhatom a 42-es Gardena Powermaxot vagy a 43-as Bosch Rotakot. Akkumulátoros változatban főképp. Illetve még a szintén lítiumakkus 40-es Wolf-Gartent. Ezek rendkívül erősek és viszonylag szélesek is. A Bosch kivételével sikló- és golyóscsapágyasak.
Igaz, hogy a felsorolt "három testőr" a vázszerkezetük miatt nem ipari kategória, de azért lehet feszegetni a határaikat, főleg ha van rá keret...
Előzmény: -Tsunami- (55)
-Tsunami- Creative Commons License 2011.07.30 0 0 56
Előzmény: -Tsunami- (55)
-Tsunami- Creative Commons License 2011.07.30 0 0 55

Kicsit bújtatva van szerintem a hírdetés, mert a makita a fejüket venné érte ha direktben menne.

A "HRE 410" szépen össze van ugyan rakva, masszívnak is néz ki, de tépi a szép füvet mint az állat és alacsony magasságnál nehézkesen gurul a fűben.

Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.30 0 0 54
Na hallod, közben én meg egy másik "Katikával" voltam elfoglalva!... ;-) Miután begombolkoztam... és újból megnéztem az oldalt, már látom, hogy a weblink egy barkácsüzletet takar.
Amúgy lehetne annyi eszük, hogy a feladó helyére egy árválkodó női név helyett a bótjukat írják be. Ez sokkal figyelemfelkeltőbb volna, mint a 'Garai Gati'.
Így legalább nem gondolhatná azt némelyik böngésző, hogy valami magányos öreglány vásárolhatott be egy böhöm géppel, amit többszörösen összehugyozott a kan macskája, ami rendszeresen rájárt jelölgetni, és ezért, meg a túl nagy méret miatt is hamar szabadulni akar tőle. A lusta unokája pedig, aki fölrakta a hirdetést, íletibe' nem nyírt még füvet, de nem is fog...
(Az a vezetékes telefonszám sem a Katánké, hanem persze hogy a szerszámbolté...)
Tudom, hogy a Castel gyártja a Hondát is. Az egyik régebbi 1600-as gépük kerekei, motorja, motorháza egy az egyben a HRE 410-é, amit biztosan le fognak váltani, ahogy ezt a kisebbekkel idén már meg is tették...
Előzmény: -Tsunami- (52)
sz_attila Creative Commons License 2011.07.30 0 0 53

Az MTD-nél még olyanabbakról is hallottunk. Szart vettél, ez van, sajna.

Előzmény: matyi1960 (47)
-Tsunami- Creative Commons License 2011.07.30 0 0 52

Katika egy márkaboltban dolgozik és eladni szeretne, volt már neki makita EVH 2000 permetezője is jó áron :-))

A Honda is meg ez a maki is egy castel gyártmány, a Hondára is ráférne már hogy kifusson azzal a szériával:-)))

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.30 0 0 51
Ez a kifutó termék sem rossz annyi pénzért. Aztán a Katika kipótolja, oszt' vesz egy 4610-est... ;-)
Előzmény: -Tsunami- (50)
-Tsunami- Creative Commons License 2011.07.28 0 0 50
Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.28 0 0 49
Tipp: néhány hondás kereskedőnél 30%-os árengedménnyel kapható az egyik legjobb minőségű (nem mulcsozós) elektromos fűnyírógép. 45 ezer Ft, amíg az akció vagy a készlet tart.
HRE 410 (PE), 2008-as széria, 2009/10-es gyártás -- 1600 W, 41 cm, 23 kg
(Egy nagyon erős törpe hajtja a vágóművet, narancspiros bukósisakban...)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.27 0 0 48
(Én csak elektromos fűnyírót használtam és használok.)
Egy jó tanács: ne vegyünk 37-38 cm-nél kisebb vágószélességű gépet, mert szaporátlan, sokat kell vele oda-vissza "szaladgálni" még viszonylag kis területen is.
Minél szélesebb a fűnyírónk, annál "élvezetesebb" használni, mivel látványosabb mind a vágás, mind pedig a magunk mögött hagyott munka "gyümölcse", a tarlósáv.
Két-háromszáz négyzetmétertől nyugodtan jöhetnek a 40+os masinák, "orrvérzésig".
A márka ma már szinte másodlagos, otthoni, ill. nem ipari jellegű munkához a legolcsóbb eszközök is megteszik.
Aki profibb nyírettyűt akar "hazulra" is, annak nyilván mélyebbre kell nyúlnia a zsebébe. Itt is igaz, hogy általában a drágább jobb.
Van még egy szempont, ami segíthet dönteni a hatalmas választék láttán. Ez nem más, mint a külalak, azaz "tetszik, vagy nem tetszik"...
(Lehetne még ragozni, hogy mulcsozós/nem mulcsozós, önjáró/nem járó stb., de a lényeg nagyjából ennyi, a többit az egyéni igények és lehetőségek határozzák meg.)
matyi1960 Creative Commons License 2011.07.27 0 0 47

Üdv a listának!

MTD SP48HWM tip. gépet vettünk nemrég. Elsőkerék meghajtású. Mikor először meghallottam, kicsit vakarództam. De mivel annyi pénzért nem volt más, és már mindenkinek elege volt a kajtatásból, elhoztuk. Aztán kellemesen csalódtunk, jól vitsgázott a fronthgajtás. Talán 10-15 órát ment eddig, amikor elkezdte ledobálni az ékszíjat!! Először csak magas kerékállásnál, ma már normál szintnél is. Semmi látható hiba nincs rajta. A garanciális műhelyben nem is hallottak ilyenről! Meg vagyok döbbenve! 

Ti hallottatok már ilyenről?

-Tsunami- Creative Commons License 2011.07.10 0 0 46

1000m-re én 53cm vágó szélességben gondolkoznék.

A brill azt hiszem az al-ko tulajdonába került, kb az a kategória, de lehet egy picivel jobb.

Előzmény: SimonT. (45)
SimonT. Creative Commons License 2011.07.10 0 0 45

Üdvözlök Mindenkit!

Tanácsot szeretnék én is kérni vásárláshoz. A kert kb. 1000 négyzetméter, ezért mindenképp önjáró fűnyírót szeretnék. Olyan 100e ft körüliek jöhetnek szóba, ha olcsóbb az nem baj.  A TSUNAMI által ajánlottakat én is néztem, valamint az AL-KO Silver hasonló fajtáit, illetve néztem még a Güde Big Wheeler mega 560-ast. Bár ez utóbbiról senki sem tudott nekem semmit mondani, mert nem igazán ismerik. Egyszóval előre is köszönettel várom a jótanácsaitokat.

u.i.: Tudtok valamit a Brill-ről?

Előzmény: -Tsunami- (30)
SimonT. Creative Commons License 2011.07.08 0 0 44

Üdvözlök Mindenkit!

Tanácsot szeretnék én is kérni vásárláshoz. A kert kb. 1000 négyzetméter, ezért mindenképp önjáró fűnyírót szeretnék. Olyan 100e ft körüliek jöhetnek szóba, ha olcsóbb az nem baj.  A TSUNAMI által ajánlottakat én is néztem, valamint az AL-KO Silver hasonló fajtáit, illetve néztem még a Güde Big Wheeler mega 560-ast. Bár ez utóbbiról senki sem tudott nekem semmit mondani, mert nem igazán ismerik. Egyszóval előre is köszönettel várom a jótanácsaitokat.

u.i.: Tudtok valamit a Brill-ről?

golyosdezodor Creative Commons License 2011.07.05 0 0 43

Szia, még nem volt meg a pénzem, hogy megrendeljem és német teszteket olvastam, és pont ilyeneket írtak a Kawasaki motorról.

Azt hiszem, hogy inkább a hondás változatot veszem meg. Elég gázul tervezték meg a mérnökök, hogy nem gondoltak arra, hogy olajat kell cserélni benne. Még azt is írták, hogy feketedik az olaj, míg a Honda alig használja el.

Előzmény: ferdinandi (42)
ferdinandi Creative Commons License 2011.06.27 0 0 42

Ja, és az olajcsere....., le kell szedni még az önjáró lehajtást is. Ne is próbálkozz vele alúról, ikább öntsd ki az olajat, én megpróbáltam, szétugrott az egész, fél napig köpködtem.

Előzmény: golyosdezodor (38)
ferdinandi Creative Commons License 2011.06.27 0 0 41

Szia!

Én nagyot csalódtam benne! Tavaly vettem, egy szezon után nem volt a belső részén festék, foltokba jött le. Idén tavasszal lefestettem, így OK. Egyébként motorikusan semmi gond, kb. 1500 m2 vágok hetente. A fordulatszámán emeltem, mert nem nyomta ellégé ki a füvet, sűrűn berakódott, így már ez is OK.

Előzmény: golyosdezodor (38)
petikee18 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 40

Üdv.
Lenne egy olyan kérdésem nem-e tudja valaki meg mondani azt, hogyan lehetne egy MTD 32-10E Tip. fűnyírónak a késtartóját levenni?
Köszönöm. Előre is.

SAdi2 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 39

Mi a probláma a motorjával? Milyen típusú illetve teljesítményű a motor egyébként?

Előzmény: Fázisceruza (37)
golyosdezodor Creative Commons License 2011.06.17 0 0 38

Végül az MTD Pro SPK 53 HW lesz a befutó. Elég jókat írtak róla.

Köszi az infót!

Előzmény: Fázisceruza (37)
Fázisceruza Creative Commons License 2011.06.16 0 0 37

Hát én a hitachiért nem adnék 110-et.

Ugyanaz a motor van rajta mint a makitán, viszont a tolókar rogzítése fix (makitán rugós), és a gyüjtőkosár sem merev tetejű.

A makitát én 60-ért vettem.

A motor nem a legjobb, de a gyüjtőt szépen telekraja, nem tépi a füvet.

Előzmény: golyosdezodor (35)
golyosdezodor Creative Commons License 2011.06.16 0 0 36
Előzmény: golyosdezodor (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!