Keresés

Részletes keresés

gambl-R Creative Commons License 2014.04.01 0 0 28977

Azért nem csak a lakossági vásárlások mozgatják a részvénypiacot...

Előzmény: csabyke (28976)
csabyke Creative Commons License 2014.04.01 0 0 28976

Ha aramlik a reszvenyekbe a penz, tehat nagyobb a VASAROLNI kivanok szama mint az eladni kivanok szama, akkor emelkedik az ar...

Ha aramlik KIFELE a penz, tehat tobben akarnak penzhez jutni, minthogy reszvenyt tartani, akkor csokken az ar..

En abbol indulok ki, hogy a valsag utan elsosorban az elso vilag penzpiacaiba omlott a penz... Majd ha mar oda nem folyik tobb, de meg van felesleges, akkor majd jonnek a Magyar rv-ek..

Szerintem az aktualis kormanyt nem minositi EGY AZ EGYBEN az arfolyam...

Ha sokan akarnak venni Magyar reszvenyt, akkor majd emelkedni fog a BUX, ha nem akarnak sokan venni, akkor nem fog emelkedni..

Most oszinten... Honnnan a francbol veszi azt mindenki, hogy azert nem vesz senki magyar rv-t mert...

Mindenki mas okok miatt vesz vagy nem vesz..

En pl. azert nem veszek Magyar reszvenyt, mert a Reszveny CFDimmel sokkal jobb kondiciokkal tudok kereskedni es nekem tok8, hogy nem reszvenyem csak egy a rv arat lekoveto CFDm van.. En tehat a DAX es USA piacat erositem....

A  lakossag fele pedig azert fektet OTPbe, mert az "mindig sokat emelkedik"

Es mivel mindenki azt veszi , ezert hat emelkedik..

Ha az OTP a csod fele halad es a kozonseget ez nem erdekli, tehat csak veszi es veszi, akkor emelkedni fog..

A reszveny arat NEM A MOGOTTE ALLO CEG / ORSZAG teljesitmenye hatarozza meg, hanem az, hogy hanyan hajlandoak megvenni... Azt pedig, hogy 1enkent KI MIERT nyomott BUY-t, azt nem tudja egy ujsag sem megmondani....

Addig a pontig, amig a Magyar piacra nem aramlik penz, nem fog a BUX annyit emelkedni mint a DAX..

Ez koztudott, hogy Magyarorszagon nincs annyi LIKVIDITAS...

Ha a Magyar lakossag 3/4ede alig birja a szamlait fizetni, mibol venne rv-t, ami miatt az arak emelkednenek?

Ha az USA lakossaga olcso hitelbol es megtakaritasbol, a havi fizu fel nem hasznalt reszebol RV-t vesz, akkor persze, hogy tobbet fog emelkedni mint a BUX

Ilyen egyszeru..

Likviditas nelkul nincs STABIL emelkedes...

Azt a kerdest pedig, hogy milyen reszvenyt erdemes venni:

- Olyat, amit meg a te vasarlasod utan is tobben inkabb emelkedni latnak mint bukni..

A vetel pillanataban valaki eppen eladott..

Addig amig a RV-be befele aramlik a penz, erdemes beszallni..

Onnantol, hogy a nagytoke mar kivandorolt belole, hagyni kell..

Azt hogy melyik ez a reszveny azt SENKI sem tudja, csak mindenki REMELI, hogy az amibe eppen o van benne..

Ha nekem OTPm lenne, mindanam hogy szolj be, mert azzal is felfele tolod az arat es hatha raveszel meg 20 haverodat akik megin 20at...

Szoval vegyel amit akarsz , nezegess chartokat es utolag fogod csak megtudni, hogy megerte -e...

Bankot felejteni

- Equitas

- Random

Azthiszem ezek mennek mostanaban..

iamtwo Creative Commons License 2014.04.01 0 0 28975

"Illetve melyik bankon keresztül lenne érdemes lebonyolítani az ügyleteket?"

egyik sem.

Előzmény: mit_és_hogyan (28974)
mit_és_hogyan Creative Commons License 2014.04.01 0 0 28974

Üdv!

Régóta filózom rajta, hogy elkezdek tőzsdézni. Először meglehetősen kis összegből próbánék részvényeket venni, gyakorlás és magabiztosság szerzés céljából.

Milyen részvényeket érdemes venni? Én elsősorban OTP-re gondoltam, de egyesek ezt nem helyeslik... Illetve melyik bankon keresztül lenne érdemes lebonyolítani az ügyleteket?

Köszönöm a megtisztelő válaszokat!

Peter Altenberg Creative Commons License 2014.03.30 0 0 28973

thx.

Előzmény: Veszpremi (28972)
Veszpremi Creative Commons License 2014.03.30 0 0 28972
Előzmény: Peter Altenberg (28971)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.03.30 0 0 28971

Üdv. És milyen korrekcióra? (Már ha követni próbálnálak...)

Előzmény: tozsdetulok (28969)
Bradanek F Creative Commons License 2014.03.30 0 0 28970

Erre alapozok én is!

Olyan borzalmas rombolást végzett a FIDESZ a cseheknél és az Oroszoknál is, hogy innen már nincs lejebb!

Ezért mondom, hogy "Részvénybe Magyar!"mert jön a fellendülés.

Előzmény: tozsdetulok (28968)
tozsdetulok Creative Commons License 2014.03.30 0 0 28969

Olvasom Zsidaynál, hogy USA részvénypiac további emelkedésben bízik nagy erőkkel.

Legyen így, de engem továbbra sem győzött meg. Amennyire tudtam, felkészítettem a portfóliómat egy elkövetkező korrekcióra.

Az én indikátoraim szerint ez már a kapuk előtt áll.

tozsdetulok Creative Commons License 2014.03.30 0 0 28968

A cseheknél és az oroszoknál csak nem szintén ők voltak? :)

PX:

RSX:

Előzmény: Törölt nick (28963)
Bradanek F Creative Commons License 2014.03.30 0 0 28967

Köszönöm, hogy a grafikonnal alátámasztottad a jóslatomat.

net91 Creative Commons License 2014.03.29 0 0 28966

:-)

Előzmény: arenarock (28964)
Veszpremi Creative Commons License 2014.03.29 0 0 28965

Mellé kellett volna tenni pár más indexet, akár a régiónkból, akár nyugatról. Tükrözi az ország állapotát, eklatánsan.

arenarock Creative Commons License 2014.03.29 0 0 28964

Bruhaha, ez jobb vicc volt mint a spemelők 10-20-x %-os tuti nyerése....

Előzmény: Bradanek F (28962)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.29 0 0 28963

a piros csík óta védik meg a buxot:S

Előzmény: Bradanek F (28962)
Bradanek F Creative Commons License 2014.03.29 0 0 28962

Részvénybe Magyar!

A polgári oldal fölényesen megnyeri a választásokat, folytatódik a fejlődés és növekedés!

A HUF és a BUX tovább erősödik! Karácsonyra már a 18.500-at is elhagyjuk.

csabyke Creative Commons License 2014.03.29 0 0 28961

Hogy is van ez? xD Ha mindenki longolni kezdi, tehat kezd a mediaban is figyelmet kapni, el kell szep lassan az ellenkezot csinalni? Tehat akkor, amikor mindenki kezd vele foglalkozni...

En elkezdtem benne Shortpozit kiepiteni (egyenlore nagy SL tav kis menyiseg (CFD))

- Ha bejon, pozit novelunk

- Ha tenyleg emelkedik, hat nem jol spekulaltam

Előzmény: Peter Altenberg (28956)
tozsdetulok Creative Commons License 2014.03.29 0 0 28960

Megérheti egy pillantást vetni erre a chartra, mondjuk 2009-napjainkig. A kereskedelmi média eminens érdeke a szenzációkeltés. Nincs ez másképpen a gazdasági csatornákkal sem. Ha az adott műsorban szereplők próbálják is legjobbjukat adni, a rendszer nem tagadja meg magát.

Mielőtt beállnánk a csordába (behavioral finance), érdemes lehet kísérletet tenni a színfalak mögé tekintésre.

Előzmény: Peter Altenberg (28956)
Veszpremi Creative Commons License 2014.03.28 0 0 28959

Ajha, száműzték? Nem jó, tényleg hasznos topiktárs volt sok tekintetben.

Előzmény: iamtwo (28958)
iamtwo Creative Commons License 2014.03.28 0 0 28958

Jó, kérdés... Törölt nick lett, lehet hogy valaki nem bírta a néha sünihez hasonlító stílusát. Kár, jó lenne, ha ismét felbukkanna.

Előzmény: Veszpremi (28954)
iamtwo Creative Commons License 2014.03.28 0 0 28957

Politika, energia és matek:

Európai gázpiac: a krími konfliktus következményei

Azt már egy korábbi posztban kifejtettem, hogy Oroszország és az EU gázpiaci kapcsolatát a kölcsönös függőség jellemezni. Igaz ugyan, hogy Oroszország az Unió legnagyobb gázbeszállítója, de mivel más irányba (keleti) nincs kiépítve a Gazprom infrastruktúrája ezért nagyon[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: Törölt nick (28950)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.03.22 0 0 28956

Üdv. A Gazdasági Rádióban ma délelőtt a kávé árfolyamának a mai (?) csökkenés ellenére is biztos állandó emelkedéséről volt szakértői beszélgetés. - Van itt kávé-szakértő? Kösz.

X7Z4 Creative Commons License 2014.03.22 0 0 28955

OTP most csak nem fog olyan sokat zuhanni.

Előzmény: uhu20 (28941)
Veszpremi Creative Commons License 2014.03.22 0 0 28954

Fülig topiktársunk rég járt erre, vki tud róla, mi történt vele?

gambl-R Creative Commons License 2014.03.21 0 0 28953

Jó döntésnek tűnik. Egyelőre... :)

Előzmény: iamtwo (28952)
iamtwo Creative Commons License 2014.03.21 0 0 28952

Még mindannyian megvannak.

Előzmény: gambl-R (28951)
gambl-R Creative Commons License 2014.03.20 0 0 28951

Ki is szalltal ma, vagy meg tartod?

Előzmény: iamtwo (28938)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.17 0 0 28950

ez az "úgy_akarom_ahogy_lesz" mentalitás (ami a soraidból jön a téma kapcsán), az nem biztos hogy a nagyhatalmak vezetőiben is így van jelen...

minimum egy hidegháború, sok év mosolyszünet előtt állunk szerintem.

a növekedésre hatni fog, és ez előtt sem volt túl pozitív kilátású a közeljövő.

vagyis felpattanás ez inkább. nem hiszem hogy a richter helyzetét ma számítani lehet, hisz ennek a krimi dolognak a hatása és a végkimenetele is bizonytalan. 

Előzmény: iamtwo (28949)
iamtwo Creative Commons License 2014.03.17 0 0 28949

Én egyetértek azzal, hogy a háború veszélye fennáll, de esélye csökkent. Lehet, hogy most még sokan nem ismerik el a népszavazás eredményét, de azért ha jól belegondolunk csúnya lenne, ha (nagyon leegyszerűsítve) egy orosz többségű terület*** Oroszországhoz való csatlakozását eredményező népszavazást sokáig figyelmen kívül lehetne hagyni, még akkor is, ha az adott anyaország alkotmánya ezt nem teszi lehetővé. Lehet, hogy magát a népszavazást "kiprovokálták" vagy a népszavazás "jogtalan", de az eredménye nem igazán kétséges. Ennek fényében az el nem ismerés éppen olyan kardcsörtetés, mint a provokáció, de egy népszavazás eredményének elutasítása valamilyen módon a demokrácia megcsúfolása is lenne. Ráadásul a szóban forgó terület jelenleg is egy autonóm köztársaság, és mint ilyen elég önálló tud lenni, ugyebár.

Összességében úgy gondolom, hogy a nyugati világ a módszert kifogásolja, nem az eredményt. Az előbbin majd túlteszi magát, az utóbbit meg tudomásul veszi. Ráadásul ha megtörténik az Oroszországhoz való csatlakozás, akkor sok minden nem is fog változni: bár "A" állam kisebb lesz, mert egy területe önként "B" államhoz csatlakozott, de nem lesz új "C" állam, amin sokat lehetne rugózni és innentől kezdve csak elvi jelentősége van, hogy ki mit ismer el vagy sem. Lesz majd valami alkotmánymódosítás, aztán megy mindenki a dolgára.  Előbb utóbb minden visszatér a régi kerékvágásba, bár egy kicsit problémás lehet, hogy a Krími félsziget gazdaságilag nagyban függ az Ukrajnától (lásd pl http://hu.euronews.com/2014/03/15/gyenge-labakon-all-a-krim-felsziget-gazdasagi-onallosaga/)

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa nyilatkozott már a kérdéssel kapcsolatban?

***) lakosság kb 60%-a orosz, tehát az a furcsa állapot van, hogy a többség a kisebbség, illetve "[...]a félsziget lakosságának négyötöde beszél oroszul. 77 százalék mondja anyanyelvének az oroszt, míg az ukránt csak ennek hetede, 10 százalék." (http://hu.euronews.com/2014/03/15/miert-fontos-a-krim-felsziget/)

Előzmény: oveipreib (28947)
Veszpremi Creative Commons License 2014.03.17 0 0 28948

Itt van egy magyarázat: http://www.portfolio.hu/piaci_osszefoglalo/raliztak_a_magyar_blue_chipek.3.196582.html

Én inkább a soknapos zúzás korrekciójának mondanám, de elég durva volt, sajnos kimaradtam belőle, a fene se ér rá ilyesmiket nézni sajnos, pedig benne volt a kalapban. Egy esés is persze éppúgy jöhetett volna szerintem, semmi sincs megoldva, hacsak nem a háttérben már megvannak a paktumok.

Előzmény: oveipreib (28947)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!