Ha aramlik a reszvenyekbe a penz, tehat nagyobb a VASAROLNI kivanok szama mint az eladni kivanok szama, akkor emelkedik az ar...
Ha aramlik KIFELE a penz, tehat tobben akarnak penzhez jutni, minthogy reszvenyt tartani, akkor csokken az ar..
En abbol indulok ki, hogy a valsag utan elsosorban az elso vilag penzpiacaiba omlott a penz... Majd ha mar oda nem folyik tobb, de meg van felesleges, akkor majd jonnek a Magyar rv-ek..
Szerintem az aktualis kormanyt nem minositi EGY AZ EGYBEN az arfolyam...
Ha sokan akarnak venni Magyar reszvenyt, akkor majd emelkedni fog a BUX, ha nem akarnak sokan venni, akkor nem fog emelkedni..
Most oszinten... Honnnan a francbol veszi azt mindenki, hogy azert nem vesz senki magyar rv-t mert...
Mindenki mas okok miatt vesz vagy nem vesz..
En pl. azert nem veszek Magyar reszvenyt, mert a Reszveny CFDimmel sokkal jobb kondiciokkal tudok kereskedni es nekem tok8, hogy nem reszvenyem csak egy a rv arat lekoveto CFDm van.. En tehat a DAX es USA piacat erositem....
A lakossag fele pedig azert fektet OTPbe, mert az "mindig sokat emelkedik"
Es mivel mindenki azt veszi , ezert hat emelkedik..
Ha az OTP a csod fele halad es a kozonseget ez nem erdekli, tehat csak veszi es veszi, akkor emelkedni fog..
A reszveny arat NEM A MOGOTTE ALLO CEG / ORSZAG teljesitmenye hatarozza meg, hanem az, hogy hanyan hajlandoak megvenni... Azt pedig, hogy 1enkent KI MIERT nyomott BUY-t, azt nem tudja egy ujsag sem megmondani....
Addig a pontig, amig a Magyar piacra nem aramlik penz, nem fog a BUX annyit emelkedni mint a DAX..
Ez koztudott, hogy Magyarorszagon nincs annyi LIKVIDITAS...
Ha a Magyar lakossag 3/4ede alig birja a szamlait fizetni, mibol venne rv-t, ami miatt az arak emelkednenek?
Ha az USA lakossaga olcso hitelbol es megtakaritasbol, a havi fizu fel nem hasznalt reszebol RV-t vesz, akkor persze, hogy tobbet fog emelkedni mint a BUX
Ilyen egyszeru..
Likviditas nelkul nincs STABIL emelkedes...
Azt a kerdest pedig, hogy milyen reszvenyt erdemes venni:
- Olyat, amit meg a te vasarlasod utan is tobben inkabb emelkedni latnak mint bukni..
A vetel pillanataban valaki eppen eladott..
Addig amig a RV-be befele aramlik a penz, erdemes beszallni..
Onnantol, hogy a nagytoke mar kivandorolt belole, hagyni kell..
Azt hogy melyik ez a reszveny azt SENKI sem tudja, csak mindenki REMELI, hogy az amibe eppen o van benne..
Ha nekem OTPm lenne, mindanam hogy szolj be, mert azzal is felfele tolod az arat es hatha raveszel meg 20 haverodat akik megin 20at...
Szoval vegyel amit akarsz , nezegess chartokat es utolag fogod csak megtudni, hogy megerte -e...
Bankot felejteni
- Equitas
- Random
Azthiszem ezek mennek mostanaban..