Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
1: mindenképpen el kell készíteni előbb a teljes asztalos munkát. Egy terepesített, mindenféle törékeny, finom kis dolgokkal telerakott asztalon utólag fúrni-faragni mindenféle zsanérokat, meg ilyemiket...
2: sokpólusú csatlakozókkal egy külön kis asztalon, vagy lapon a vezérlés.
Hölgyek-urak, hogy érdemes terepasztalt építeni, ha az ember szekrényesen becsukhatót szeretne készíteni: először a szekrényt, és a lehajtott lapon bűvészkedjek, vagy építsem meg a lapra a pályát, és amikor kész, akkor szereljem be? Ill hogyan rejthetem el a vezérlést szem elől, bármely oldalon?
Üdv! A Panonia egem is érdekelne,sőt bármilyen Magyarországon forgalomba hozott,szépen kidolgozott 1:87-es méretarányú motor!!!Aki rendelkezik ilyennel és esetleg megválna tőle,az kérem keressen meg!Darvai Gábor 06 20 37 47 343
Nálam is lesz téli havas táj, de még csak kis darabon próbáltam: fehér festék (vagy fehér vizes faipari ragasztó) rászórva szalicil, egész élethű lett (hófehér is csillog is)
Egy kérdés: most kezdem a "téli" részét csinálni a terepasztalnak.
Van Noch strukturált havam a vastagon havas házak tetejére, a bokrokra. van ugyancsak Noch szórható havam, de csak egy adaggal + ragasztóspray.
De alap havas tájat mivel kenitek/fújjátok le? Adott az alakra vágott, mart hungarocell. Próbáltam már a Héra fehér falfestéket is, nem is lett olyan rossz a próba. Aztán van fehér temperám is.
A törzs faragasztóba szitált fűrészpor a vékonyabb ágakon. A vastagabb ágak, és a törsz ezen felül be van vonva fatapasszal (pl: AKRILAN, vagy TRINÁT Mestertapasz). Ebbe készül még frissen a törsz struktúra.
Köszönöm! Ez azért ilyen fényes, mert a moha ragásztásánál használt ragasztóspray ilyen hatást váltott ki. Így aztán a kép címe: Őszi eső:-) Egyébként a hibát már orvosoltam, így néz ki, amikor matt:
Ha német cucc kell akkor: http://blaetterkatalog.weinert-modellbau.de/ Ha magyar: http://tothgun-modells.mindenkilapja.hu/#/gallery/19673888/renderimages/17183190/valtojelzo
El kezdtem foglalkozni a gondolattal, hogy csinálok egy új asztalt. Nem is asztalt, csak egy vonalat de igényesen. Első dolog amin felakadtam a csúnya állítóművek a váltókon. Ilyet lehet kapni készen? Van valakinek ilyen cucca? (A képek a Liliput katalógusból származnak.) Valami hasonló cuccos kéne!
Hát, ha lehámozol róla minden infrastruktúrát ( pl. a felsővezetékük szerintem nagyon jellegzetes ), és csak a pályát vesszed alapul, akkor talán a kanyargós, dimbes-dombos vonalvezetés.
Ennek ez a kis pálya amúgy megfelelhetne szerintem.