Keresés

Részletes keresés

ilyr Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4751
Szep jo reggelt mindenkinek!

Na a szokasos elmenybeszamolo... :) Tegnap ismet voltunk "kirandulni". Az adatok:
Utvonal: Tatabanya-Komarom-Gyor-Papa-Zirc-Mor-Tatabanya
Tav: 240 km
Atlag: 29.5 km/h
Max: 56.5 km/h

Nagyon kircsi volt... Es meg annyira se purcantam ki, mint a mult heti 190-estol (ugy laccik kezdek belejonni). Mondjuk most nagyon ugyeltem arra, hogy veletlenul se ehezzek el, igy nem ehgyomorral ertem haza. Gyakorlatilag az elso 130 km-en teljesen pofaszel volt. Meg jo hogy ott volt a ket tarsam is... :) En egyszer megprobaltam az altaluk diktalt tempoban elol menni. Kb. 15 masodpercig ment is, utanna ereztem, hogy kezdenek lemerevedni a labaim, ugyhogy spuriztam is egybol hatra a szelarnyekba... :) Papa utan az egyik srac megallt a dolgat vegezni, mi ketten meg lassan gurultunk tovabb. Ekkor egy fiatal srac dogos szerelesben megelozott minket es jol elhuzott. A haverom befejezte a dolgat es sec-pec utolert minket, aztan elkezdtuk a sracot uldozni. Par perc alatt utol is ertuk, majd jol le is hagytuk, de nem mentunk vele sokra, mert a sracot a csaladja is kiserte kocsival es felhuztak rank... :) Mindenesetre nem volt semmi az a 10 perces 40-50 kozotti tempo 130 km utan. Csak kapkodtam a levegot es ijedten pislogtam a sebesseg-merore... :) No es ezutan jott meg Zirc, ami nem a lankairol hires... :) Bakonybelen van egy jo kis utca, kb 500-600 meteres 12%-os (saccra) emelkedo. Oleg durva...

Na egyelore ennyi...

Tom2 Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4750
Jó reggelit mindenkinek!

Az átlagos tempóhoz szólva, 18-20 km/h kényelmesen szemlélődve, órákon át. Bemelegítés feltétlen: az első 4-5 km alatt.

bátyó Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4749
Freelance
Ez most nagyon OFF lesz.
Első olvasatra felkaptam a fejem, mert azt olvastam, hogy javítják már a mellem. :-) Mit csinálsz? Meg pláne miért? És ezt a topic tudomására kell hozni?
De mivel hétfő és kora hajnal van, ráadásul kint meg köd, így magamat is ismerve imét végigolvastam: mailem. Az már más.
Előzmény: Freelance (4728)
kivi Creative Commons License 2000.02.06 0 0 4748
Én is a kádban mosom, legutóbb szombaton tettem ezt, miután szinte semmi sem látszott a bicajból a sár alatt.
Egyébként a legtöbb benzinkutnál van nagynyomású mosó (50-est vagy 100-ast kell bedobni, és 1 percig jön a víz). De ez speciális technikát igényel, nem szabad ész nélkül nyomni a bicajra ezt a 20-30 bar-t. Messziről kell adni neki, és vigyázni kell, hogy a csapágyakba, bowdenházakba ne menjen be a víz. Olyan nagy a nyomása, hogy a csapágyból simán kinyomja a zsírt, de a viz bentmarad. Ugyanígy kell vigyázni azokra a teleszkópokra, amiken nincs gumi harmonika. Sőt, a gyengébb matricákat is kapásból leviszi... nem viccel! :)
Előzmény: MGperY (4746)
badmad Creative Commons License 2000.02.06 0 0 4747
Üdvözlet mindenkinek! Szépen termeltetek, már vagy 1 órája olvasom a topikot. Hazaértem, egyben, bár a fejemben hoztam némi francia cérnát, mivel egy alacsonya és gazdája nélkül repülő léc kishijján megskalpolt. Vér, kórház, varrástanfolyam, tetanusz, kötés, másnap sízés. Kb ennyi röviden.
Azért jólesik, hogy hiányoztam.
Sigma PC6-nak utánanézek, ősszel nálam is volt akcióban, nem egész 10 rongyért.

kami
A héten utánajárok a még hiányzó dolgoknak, és majd mélezek. A cím, amin bármikor a pédzsre juthattok: www.extra.hu/bikeposta. De van egy jó hírem: ha minden igaz, lesz igazi bikepostás net címem is. De erről majd ha aktuális lesz.

MGperY Creative Commons License 2000.02.06 0 0 4746
szasztok, ma voltam fenn a normafánál és azonkívül k 2 perc múlva eltanyáztam a vízes avaron csak az volt a porblémám h sehol nem találtam olyan benzinkutat ahol hajlandók lettek volna lemosni a bicómat.

nem kicsit volt saras, ijen agyagos szart vakartam le róla utána otthon.
fizettem volna meg minden és kb ilyen válaszok voltak h a főnök elvitte a slagot, meg nem érünk rá (!), meg 1300 ft lesz egy mosás.

van vmi jó helyetek esetleg vagy csak én vagyok ijen kretén h a kádban mosom a bicómat ??
bpen kéne: lehettőleg a moszkvatér környékén.

köszi !
M.

Robin Creative Commons License 2000.02.05 0 0 4745
Monty,
amatőr vagyok én ehhez, és futni sem tudok. No és tényleg, ha nem sik a terep, akkor sokkal lassabban megyek.
Előzmény: Monty (4741)
vigyor Creative Commons License 2000.02.05 0 0 4744
Csaó !
Engem is foglalkoztat a SAMSON -os tura ,én egy treviso -alpok derbit néztem ki, a Pinarello rendezi jul-4 vagy 11.-e csak 200 km /18m-103m/
magas és kb 2600 indulóval. De ez a csapatos samson jól hangzik. /bringával munkába aktiv tag vagyok /na de napközben is közöttük vagyok bringábol áll a napom.

De a sasmson mellet itthon is van a bakony 200 derby arra is el mehetne a tropik hosszú menő része . Mi a vélemény erre?

bemelegités :
Aki nem turázni indul annak csak jó ha bemelegit,de aki nem otthonról direktbe annak a távolságtól függöen már lesz bemelegedő ideje.
Nekem pl. sok idő kell a bemelegedésre min. 15 -20 km, de ezt mindenki maga állapitsa meg hogy mikor érzi magát OK-nak .

Előzmény: kamikázé (4733)
kétkerekes Creative Commons License 2000.02.05 0 0 4743
kiszálltam, mindenkinek jo tekerést, szevasztok
Monty Creative Commons License 2000.02.05 0 0 4742
kivi,
"Apropó... ki mennyire veszi komolyan a bemelegítést? Ahogy kivágódtok a lakásból, egyből adtok neki? Vagy előtte konkrét bemelegítést csináltok?
Szerintem ez nagyon fontos, legalább annyira, mint az eléhezés elleni védelem.
"
1etértek! Nekem már húzódott meg a combom a nem megfelelő bemelegítés miatt.
Én úgy 10-15 percig elég komótosan szoktam menni, általában 39/19, vagy 39/21 áttétellel, 120-130 körüli pulzussal (pedálfordulatot 90-nel kezdem, majd fokozatosan növelem 110-ig), ezután megjegyzem, hogy addig mennyit mentem és nullázom az órámat. :) Ezt követően növelem a tempót, de még egy jópár percig a 150-es pulzust nem nagyon lépem át (ped.ford. 100 körül). Így összességében legalább fél óra kell ahhoz, hogy rendesen bemelegedjek, ennél korábban nem nagyon szoktam erősebben nyomatni (pl. hegynek). Vigyáznom kell, mert elég kötöttek az izmaim. :(

Ma végre megvolt az idei első háromszámjegyű utam. A szél ellenére is nagyon jól esett. :)

Előzmény: kivi (4740)
Monty Creative Commons License 2000.02.05 0 0 4741
Robin,

még korábban írtad, csak elkerülte a figyelmemet:
"A max terhelésre én pulzusmérővel fel szoktam pörgetni magam úgy kb 6 hetente, ha folyamatosan bringázok, hogy
lássam van-e változás. jelentékeny nem volt még és 180 fölé sem tudtam menni, meghalni meg nem akartam
"
Pedig a max pulzus meghatározásához "meg kell halni"! :))
Addig fokozod a tempót, amig úgy érzed, hogy már nem bírod tovább, na akkor kell még egy nagyot sprintelni és amikor végleg elfogy a szufla, akkor érsz kb. a max pulzushoz. Persze ez egy alap edzettség megszerzése alatt nem ajánlott.
A változást nem csoda, hogy nem látod, nem is itt kell keresni. Az anaerob állóképesség külön képesség, amit külön kell fejleszteni. Erre szolgálnak az intervallum edzések (köznapibb nevén résztávozás). Aki kedvtelésből teker, netán fogyni akar, annak szvsz nem nagyon van erre szüksége.

A 22-es tempó szerintem sem rossz, ne becsüld le magad!
"Kinek mennyi az utazó sebessége. Volt már itt szó mindenféle maximumokról, de erről még nem. "
Nagyon tág értékek közt változik, mivel ez a környék eléggé szeles, valamint dimbes-dombos (ill. hegyes :), így inkább átlagot írok.
Most alapozásnál 24-28 körüli átlagokat szoktunk menni montival (legalábbis én most montival járok), ez kb. a zsírégető tartomány közepébe esik. Ez persze kevesebb, mint versenyidőszakban ugyanilyen intenzitással, de hát ez van. :)
Tempósabb (de még döntően aerob) menet olyan 30-35-ös átlagokat szokott eredményezni, de van úgy is, hogy csak 25 jön ki rosszabb minőségű, vagy kanyargós hegyi utakon.
Versenyen általában 40 és 50 között robog a boly, megugrásoknál néha 60 fölé is megy a sebesség. Elég félelmetes tud lenni, amikor pár centire tőled ilyen tempóban tekernek, de hatalmas élmény!

Előzmény: Robin (4534)
kivi Creative Commons License 2000.02.05 0 0 4740
Gondolom itt sík terepre vonatkozik a 22km/h. Ez egyáltalán nem lassú. Így pl. Budapestről bő két óra alatt Velencén is lehetsz, ha beleszámítjuk, hogy van pár emelkedő is.

Ami engem illet:
A városban nagyon rossz ütemű a közlekedés, igazából csak este 10 után lehet jól menni. Akkor olyan 25-28km/h-val utazom. Országúton (ha már jól bemelegedtem) akkor 30-33-al szeretek menni. Ezt is inkább pörgetem, minthogy lassan "izomból" nyomjam.

Apropó... ki mennyire veszi komolyan a bemelegítést? Ahogy kivágódtok a lakásból, egyből adtok neki? Vagy előtte konkrét bemelegítést csináltok?
Szerintem ez nagyon fontos, legalább annyira, mint az eléhezés elleni védelem. Ha pl. Agárdra megyek, akkor a Déli pu.-tól Nagytétényig csak "gurulok" ez a 30 perc laza bemelegítés muszáj ahhoz, hogy utána lehessen nyomni igazán.

Előzmény: Robin (4739)
Robin Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4739
sajnos vezetékszakadás volt azon a servertől kimenő kábelen, amin a mi name serverünk is kommunikál. Ezért voltam teljes csendre kárhoztatva 2 napig

bátyó,
még nincs rádió, kávéfőző lett helyette, mert az új irodában csak mérget főznek, azt meg én nem tudom meginni. Ha túl leszek az adófizetésen :( majd körülnézek ismét. Érdemes megfontolni mégegyszer, melyik tipust is válasszam.
Azt még értem, hogy járdán is lehet menni, de megfeledkezel arról, hogy a Bartók Bélánál ez elég körülményes, mert vagy nincs felhajtó a járdánál, vagy az autósok elállják. Gyakran járok arra.

Kérdés mindenkihez - egy ideje foglalkoztat, és igen régen eset érintőlegesen szó róla.
Kinek mennyi az utazó sebessége. Volt már itt szó mindenféle maximumokról, de erről még nem.

Én kifejezetten lassú vagyok, de elég sokat tudok menni megállás nélkül. ez a lassú folyamatos haladás (nincsenek lámpák, kereszteződések) úgy kb 22 km/h sebességet jelent. Ha nagyon jó az út minősége akkor valamivel több.

Bahh Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4738
Kami

En is mennek a Samson-ra!:-)
En csak egy Massy-t ismerek, ami Parizs egyik elovarosa, a masik ketto nem tudom hol van:-(

Sanzi
Van egy cimboram, neki ket Samson-os trikoja is van, szerintem egyszerubb lenne tole szerezni, mint Kamikazetol:-)

A .hu vegu cimekrol mindennap kapok mail-eket, pl. a legutolsot ma delutan ketto korul kaptam a MOL-tol. Eleg magyar??:-))

sanzi Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4737
Látom mindenki eltűnt :-(((
Kellemes 7 végét és a sityak legyen veletek.
sanzi Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4736
Te ki vagy???
Mutatkozz be kérlek.
Előzmény: GusztiTörpe (4735)
GusztiTörpe Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4735
Én is marcius 25-re szavazok! ( Tehát indulás 10.00 B. tér)
Előzmény: sanzi (4734)
sanzi Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4734
Közkívánatra:

Túra infó:

1. Március 4. Szentendre és környéke*
2. Március 15. VBB (Isaszeg)
3. Március 25. Szentendre és környéke*

*Útvonalterv: Batthyány tér - Árpád híd - Békásmegyer - Omszki tó - Szentendre - Leányfalu. Eddig végig bringaúton megy, és kb. 25km (oda). Ha ez kevés, akkor elmehetünk Visegrádig is, az plusz 16km. Így már összesen 90km körül vagyunk.

Eddigi jelentkezők:
1/ március 04. - 06 szavazat (E-cet, Kami, Kétkerekes, Kivi, Neptancos, Stoki),
2/ március 15. - 06 szavazat (Kami, Kétkerekes, Kivi, Neptancos, Stoki, Túrabolond),
3/ március 25. - 18 szavazat (Badmad, Bahh, Bátyó, Berger, Bodzavirág, DoubleBack, E-cet, Freelance, John Zero, Kétkerekes, Kivi, Neptancos, Robin, Rob19, Sanzi, Stoki, Tom2, Túrabolond)
Indulási időpont: 1000.

Előzmény: bodzavirag (4731)
kamikázé Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4733
szela

Bocs, nem tudtam, hogy miskolci vagy. Asszem így tárgytalan az együtt tekerésünk, mer' én Bp.-en "nyomulok".
Bahh jól beszél. Bótban én sem láttam ilyen trikót, így tavaly júliusban kénytelen voltam letekerni a távot. Ha megnézed hozzászólásaim gyűjtményes kiadását, akkor olvashacc élménybeszámolót a Topik 1.0-ban. Idén is (július 2.) megyek mindenképpen, berger is érdeklődik erősen, velem is jönnek páran, így annak sincs semmi akadálya, hogy Te is eljöjj.

Peace
kamikz

Előzmény: szela (4726)
sanzi Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4732
BAHH
Mikor kaptál utoljára mailt olyan küldőtől, akinek az Emilkéjében .hu van???
bodzavirag Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4731
helló mindenki aki él és teker :-)
erről a szép időről beugrott a bicaj :-) a márciusra hirdetett túrák még mindig állnak??? mert akkor én is szeretnék nevezni majd, mondjuk a márc. 25-ire.... de jó lenne :-)) habár a legjobb az lenne, ha már most itt abbahagynám a munkát és csak megfognám a bringámat és már indulok is...
bodzavirag
kamikázé Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4730
Bahh!

Te melyik Massy-ban lakol? Mer' Franciaországban 3 is van (úgy tudom).

Üdv
kz

Előzmény: Bahh (4722)
sanzi Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4729
BAHH
Mihez kell edzeni???
Hogy legyűrd Kamit és megszerezd a pólót??? :-)))
Előzmény: Bahh (4727)
Freelance Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4728
off
Bahh
Meg megvagyok, mar javitjak a mailem.
Előzmény: Bahh (4725)
Bahh Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4727
Szela

Szerintem egy Samsonman-os trikohoz nem lehet csak ugy bo'tban hozzajutni:-))
A dolog engem is erdekelne, csak meg egy kicsit edzenem kell hozza!

Előzmény: szela (4726)
szela Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4726
Kamikázé!
Szombat du., de lehet, hogy vasárnap is, föleg aszfalt, de nálam soha nem tudni, kb. 50-60 km, Miskolcról indulok (ott élek). Majd megírom, milyen volt.
Cserébe hadd kérdezzek én is egyet: Te megcsináltad a Samsonman-t vagy csak van egy ilyen trikód? Azért kérdem, mert nekem is vannak hasonló hajlamaim.
Előzmény: kamikázé (4706)
Bahh Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4725
Sanzi
Nem tudod elolvasni, vagy csak nem erted? Pedig szepen irtam:-)
A nem ertheto szavak varosokat jelentenek, nincs jelentosege, max. annyi, hogy messze vannak a Margit-szigettol:-)))
Előzmény: sanzi (4724)
sanzi Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4724
BAHH
Ha az boldogit, akkor én el sem tudom olvasni az előző hozzászólásod első részét :-(((
Előzmény: Bahh (4722)
sanzi Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4723
BAHH
Az előző poénom tudom nagyon lapos volt, de azé megpróbálom elmagyarázni: Korán – Biblia.

Pontosabban: Nincs semmi értelme, csak megmosolyogtatja az embert, a pihent hülyeség kifejezési módjára való gyerekes törekvés eme próbálkozása. Vagy nem???

Előzmény: Bahh (4722)
Bahh Creative Commons License 2000.02.04 0 0 4722
Sanzi

Massy, 13 ora az Igny-Versailles-i elagazasnal:-)) Megismersz meg, ugye? :-)
A Bibliat nem ertem:-(

Előzmény: sanzi (4721)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!