Az volna a kérdés, hogy milyen kategória lesz ez a forgalmiban ( pályamatrica, súlyadó... szempontból ) ill. a kgfb-nél lehet érvényesíteni rá bónusz fokozatot? köszönöm
Köszönöm a választ. Egyszer már egy injektor volt cserélve, de akkor egyértelműen kijött az injektor hibája. Most viszont (ugyanaz a csapat) átnézte, mérte tesztelte és azt mondták, hogy nem injektor hiba. A szenzor még nem volt cserélve (15 éves) rendeltem egyet, ma kicserélem. Ha marad a hiba akkor viszont lehet, hogy Neked lesz igazad. Akkor már csak azt nem tudom hova menjek, aki kiméri nekem rendesen az injektorokat.:(
Ugyan ezzel szívtam én is. Ki is cseréltem a szenzort, természetesen nem lett jó. Sajnos a 4 porlasztó cseréje oldotta meg a problémát. Az újakat nem kellett felprogramozni az ECU-ban, beszerelés után simán működött. Szerencsémre egyik sem volt berohadva.
2005 évjáratú 2,5, 135 LE Vivarónál a "P0191 Rail nyomás szenzor 1 Nem elfogadható jel" hibakódot ír ki a műszer.
A hibajelenség az, hogy 4. és 5. fokozatban kis fordulatszámnál padlógázt nyomva leáll a motor (befecskendezés), gyújtás levesz-visszaad, utána minden megy tovább. (Olyan windowsos élmény, csak előzés közben kicsit kellemetlen...)
Volt már valakinek ilyen tapasztalata? Valóban ez a szenzorhiba okozza a hibajelenséget? Ez a szenzor helyileg hol van (a közös csövön a motornál fent, vagy a nagynyomású szivattyúnál) ?
Sziasztok! Van egy 2009 es vivarom 2.0 cdti busz . Olajcsere után, a szerviz lámpát szeretném kiütni, már több variáciot is probáltam amit a neten találtam (gázpedál lenyom, fék 3x stb.. ) de nem sikerült kiszedni. Valaki le tudná irni pontosan hogy kell? Köszönöm :)
Szeretnék segítséget kérni, hátha valaki találkozott már ilyesmivel.
1.9-es, 2003-as Vivaro. Időről időre lelevegősödik az üzemanyag rendszer. Szépen megy, dinamikus a motor, semmi baj, aztán egyszer csak nem indul be hidegen. Ezekben az esetekben mindig teljesen kiürül az üzemanyag szűrő. Légtelenítem, feltöltöm, nagynehezen beindul, aztán megint szépen teszi a dolgát. És egyszer csak újra...
Az új Renault Trafic Space Class-ban álló helyzetben néhány másodperc elteltével kikapcsol a rádió ("alap", MP3, Bluetooth, navigáció nélkül). Be lehet valahol állítani, hogy álló helyzetben is lehessen hallgatni a rádiót?
Üdv. Renault trafic 1.9 dci hullámzóan húz. Egr, legtomeg mérő, turbó nyomás szabályzó, turbó nyomás érzékelő, magasnyomású szabályozó szelep, cserélve tank tiszta hibakod nincs. Van valakinek tapasztalata vagy valaki járt már így.
Nekem hasonló problémám volt pár éve, ugyanezen bakokat cseréltettem csak sajnos nem gyárit tetettem bele! Nagy hiba volt, mert csak gyárit szabad és a probléma megoldódik!
Nekem hasonló jelenségem volt és szintén vivaros tanácsra a vacuum csöveket kezdtem el átnézni. Röhelyes, de egy műanyag "T" elosztóban konkrétan egy szemcse torlaszolta el a furatot, ami nagyon kicsike volt benne. Kifújni sem tudtam, erős tűvel csesztettem mire kijött és láss csodát meglett az erő. Nem azt mondom, hogy pont ez a problémád, csak ötlet, hátha...
Hasonló hibám van egy f9q traficban. Nincs semmi ereje nincs hibakód. Maf új map kitakarítva turbo dolgozik 2 bar 3000 rpm-nél. De erő nincs. Nagynyomású 1300bar 300rpm-nél. Tudnál valami közelebbit mondani a megoldásra? Előre is köszi.
Légyszi adjatok ötletet, mert már kivagyok teljesen. 2008-as 2.5 Cdti 146Le dobozos járgány és imádom de nem tudok mit kezdeni a rezonálással 1800-2000 frordulaton. Nagyon erős és a hangja is.
2 éve meghalt a váltó, azt megcsinálták, tökéletesen vált azóta is.
Most nemrég lecseréltem 4db motortartó bakot és mindkét oldali féltengelyt is.
Hol keressem az okot, mitől lehet ilyen hangos és erős rezonancia?
A váltó javítása előtt is ez volt, de azt gondoltam a javítás megoldja, nem így lett sajnos.
Esetleg elképzelhető, hogy csak a sebességeket javították, és diffi oldalon a csapágyak annyira kivannak, hogy játszik benne a féltengely?
A motortartó bakok eléggé kivoltak, ahogy a féltengely is a bal oldalon, de semmi változás az újakkal sem...
Ötlet, tanács, valakinek hasonló?
Gondoltam esetleg elvinném Vargamunkához, hátha lát, hall benne valamit... Persze ha vállal ilyet mostanság?
Az vezetőülés alatt van egy vezetékköteg. Ez érzékeli, hogy ül valaki az ülésben (azt hiszem). Ha állítgatom az ülést, akkor gyakran kiírja a műszerfalra a légzsák+szerviz kombót. Ha megmozgatod ezt a vezetékköteget, akkor elalszik a kijelzés. Itt van valami kontakt hiba, de még nem volt időm megjavítani, inkább megigazítom ha probléma van.
szóval addig kurkásztam a neten, míg találtam egy bolgár, szlovák? tükörfordított oldalt erről. Felsorolta a lehetőségeket, amiért éghet a szerv. lámpa és az egyik az akku állapota volt. Mivel már 10 éves volt az akku és le is merült párszor, így vettem újat. Betettem és elmúlt az alkalmi légzsák és szerviz kijelzés... (Remélem így is marad)
Nekem vivaróban van ugyan ez a kijelző navigáció.Benne van minden működik is nem kellett belenyúlni .Csak néha elfelejti ,hogy milyen nyelvre volt állítva.És folyamatosan angol nyelvet akar velem tanítani.És a szerviz már lassan másfél éve nem tud rájönni az okára. Fríssitgették a szoftvert.Egy ideig jó aztán vissza minden.
2018 decemberi opel vivaro 1,6 biturbó 145 le.23600 km
Leírás alapján 40000 km -es szerviz van előirányozva.Természetesen nincsen betartva.megfeleztük .
3000 km -nél cseréltünk egy olajat szűrővel.
Utána cseréltünk 20600-nál.
Ezután szervizbe vittem egyéb okból.Amikor átvettem az autót és elindultam vele ki írta az 1500 km múlva esedékes szerviz felhívást.
Ezt alapból nem értettem miért.
Nyíregyházi az autó.Budapestre mentem vele. Ez a táv oda -vissza közel 500 km .Amikor haza értem a szerviz felhívás üzenet 1100 km-t mutatott.
Bementem a szervizbe ahol mutattam az üzenetet Kivették belőle mondván néha elfelejti az autó ,hogy kivették belőle.
Már ez is érdekes.Eddig se jelzett szerviz igényt mivel nem érte el a 40000 km-t.
A szerelővel beszélgettem közbe erről.Annyit mondott figyeli a motor olaj állagát.Ok.2000 km van az olajba .Akkor most mi van kérdezem?Nem cserélték le csak kifizettem vagy nem 40000 a szerviz intervallum esetleg nem azt méri az óra amit ment az autó?
Szerintetek?
Köszi ha elolvastad .Ha meg még válaszolsz is azt meg pláne.