A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Valahol találtam egy magyar mokambo forgalmazót én is, de 100 darabos csomagot nem akarok venni, mert ha esetleg x.r, akkor nem tudom, mit csinálok a maradék 99-cel? :-)
Vettem egy ilyen kis csili-vili készüléket , az Iberital őrlő is jön nemsokára , de nem találok hozzá magyar használatit . Nem tudna valaki linkelni vagy küldeni egyet hozzá ?
Ezek jónak tűnnek, az a baj, hogy nem ez terjedt el, hanem a kapszulák. A podsütő tényleg vakvágány, nagyon lötyögős valami, biztos ki lehet hozni belőle többet is.
Karos géppel lehet podot is főzni, problem solved.
Szerintem nincs olyan kapszula ami ízben fel tudná venni a versenyt az E.S.E. pod-dal. Mostanság én is “rászoktam”, esténként ha nincs kedvem szöszölni akkor iszom egy pod-ot, nekem ezek jönnek be:
Úgy értettem, ha eszpresszót akarok inni, akkor figyelembe veszem az ahhoz szükséges lépéseket, időtartamokat, az ehhez megfelelő gépparkot, ha viszont mást (gyorsan, zacc- és takarítás mentesen úgy, hogy azért az általam megszokott KV ízélményt is reprodukáljam), na, akkor jöhet szóba pl. a kapszula, vagy a pod. Ezért sem jut nekem eszembe a podgyártás.
Nincs valami DIY pod gyártási lehetőség? Vagy bármilyen megoldás, hogy saját őrleménnyel is lehessen használni egy ilyen podos gépet? Automatánál legutóbb ott hagytam abba, hogy papír filterek között volt a kávépogácsa, innen már csak egy ugrás a pod...
Jövő héten jön a gép, egyelőre keresem a megfelelő pod beszerzési helyeket a neten, ami nem feltétlenül kell, hogy a Lollo legyen. Kapszulából sajnos valóban hatalmas a választék és árban is széles a szórás, na, de majd meglátjuk! :-)
Köszi! 50 grammal jó a Mokina. Legutóbb sikerült bevásárolni Omnia Barista Espresso Mezzoból (piros), nagyon keserű presszónak, mokkának egészen iható egy kockacukorral.
Egyszerű, korrekt gép. Utazógépnek vettem, arra tökéletes, Lolloék podjaival használom, Argento, Oro, Gran Cuvée. Időnként itthon is készítek vele a GC és az Europiccola mellett. Kb. 10 perc melegedés, és csészemelegítő csapolás után indítom, élvezhető espressot készít. Pár éve vettem, akkor 30.000 volt 50 darab kávépárnával.
Alapból az E5 széria van benne (EX5: réz cson; EP5: műanyag csonk, szóval az előbbi a nyerő), régebben a tuning-specialisták az EX4-est is próbálgatták a szerényebb vízhozam, és a lassabban felépülő nyomás miatt. Szvsz EX5, azzal nem nyúlsz mellé ;)
Nekem is az van, de a kezdeti fellángolás nálam elég gyorsan takaréklángra csökkent..., tekergesse az, akinek erre van energiája! :-) A Graef őrlők jobbak.
Sziasztok! Milyen kézi örlőt ajánlanátok 20e-ig Ft-ig? Érdekelne ugyanerre a kérdésre a válasz, ha a keret 30-40e Ft lenne. Főleg Brikkához, nagyon ritkán V60-hoz és frenchpresshez használnám. Használtan is érdekelne.