Keresés

Részletes keresés

szokimi Creative Commons License 2010.04.01 0 0 190
Igen, stílusuk az van:

Nebáncs!virág válasz | megnéz | könyvjelző 2010.04.01 13:01:21 (5988)
Mondom ne álljatok vele szóba, mivel akkor párbeszéd, és gondolom hatalmas háborgás lenne, ha minden résztvevőt kitiltanék.
Előzmény: szokimi (5987)

...pedig, Gondolom észre vette azt is, hogy én nem is álltam vele szóba, meg különben is... mi ez?


Ez van itt kérem, erről beszélünk...
Előzmény: Ormossy (185)
AAAaaa Creative Commons License 2010.04.01 0 0 189

igazan nem is toled kerdeztem, csak a koltoi kerdes radszallt

 

engem is tiltottak mar ki, mert allitolag a moderacioval foglalkoztam es a tracspartiban feltett moderacios kerdesem egyszeruen eltunt

Előzmény: Ormossy (188)
Ormossy Creative Commons License 2010.04.01 0 0 188

Hááát, ezt a zilletékes olvtársaktól kellene megkérdezni!:-)

Bármilyen kritikát személyes sértésnek vesznek, és azonnal megtorolnak. Én ezt tapasztalom.

Előzmény: AAAaaa (187)
AAAaaa Creative Commons License 2010.04.01 0 0 187

azert a polidilibol eleg gyorsan attettek a kevesbe latogatottab reszbe

 

erdekes a trecsparti 2.-t (megkerdeztuk a polmoderatort) miert nem lehet ilyen beszelgetesre hasznalni?

Előzmény: Ormossy (185)
AAAaaa Creative Commons License 2010.04.01 0 0 186

a giff-be irt hozzaszolasok tipikusan az a fajta, hogyan csesszunk szet egy topikot, hogy senki ne akarjon belenezni

 

a polidilin van sok olyan topik ami a cim alapjan erdekesnek tunne, beleolvasok a top 10 hozzaszolasba es azt mondom na en innen megyek

 

a modiknak ezeket a hozzaszolasokat kellene torolni - de mondom ez az o dontesuk, hogy mit akarnak. a zindex cimlapjan is a faszfejes cikkek hozzak a legtobb kattintast - vagy szinvonal vagy kattintas szam. meglatasom szerint wagner ur a masodikat valasztotta es ezt a strategiat remekul vegre is hajtja

 

lassan elmennek az ertelmesebb (celkozonseg szempontjabol amugy sem ertekes) felhasznalok es jonnek a 17 eves "okoskodo kamaszsracok"

Előzmény: kutykuruty brekege (184)
Ormossy Creative Commons License 2010.04.01 0 0 185

Itt úgy látom, a moderációt kritizálják egyesek.

Mi történt, hogy ezt még hagyják az érintettek, és nem törölték nyom nélkül? Általában ez szokott lenni az eljárás, tapasztalatom szerint.

Az egyik olyan klubmoderátor voltam, aki a saját nevén moderált. (A másik a halacs volt, többről nem tudok.)

Moderátorként is számtalanszor emeltem fel a szavamat a moderátorok undorító és néha ocsmány, lekezelő stílusa miatt. megszámlálhatatlan esetben kértem, hogy ezt a stílust mellőzzék, normális, emberi hangon, emberhez méltóan kommunikáljanak a nickekkel. Soha nem lett semmi foganatja, minden esetben csak azt értem el, hogy még en lettem a hülye, hogy miket képzelek, meg különben is, ők nagyon jól és emberi módon moderálnak.

(Külön fejezetet érdemelne az az utóbbi időben elterjedt moderátori gyakorlat, mely szerint bocsánatot kell a moderátortól kérni, és istenbizony ígérni, hogy soha többet... a kivagyiság túltengése.)

Majd aztán az lett a vége, hogy egyszer csak megvonták a moderátori jogaimat. Mai napig állítom, hogy indokolatlanul, de ez már mindegy.

A jelenlegi moderálási gyakorlat értékelése szerintem: 0

kutykuruty brekege Creative Commons License 2010.04.01 0 0 184

Csak igy kiemelten ezeket olvasván...nem, nem bántó, hanem valszeg egy okoskodó kamaszsrác túltengése. -)  De nem ismerem a topikot.

 

a játszótérre lekisérés nem azt jelenti, hogy a másik yrekeét kell megnevelnem, hanem azt, hogy a saját gyerekemnek adom meg a biztonságérzetet. Egyrészt, ha ott an apuka, anyuka a gyerek kornyezetében, a neveletlen gyerek mindjárt kicsit jólneveltebben fog viselkdni, másrészt, ha konfliktushelyzetbe kerül a kicsi, ott van a sülő, aki meg tudja védeni. Én legalbbis igy tettem mind a három gyerekemmel. És igen, volt hogy rászóltam a homokot két marékkal szóró kisgyerekre - egyáltaán nem gorombán, hanem normális gyerekhez való hangon - leyen szíves hagyja abba, mert amit csinál, az balesetet okozhat. (de ez cska egy példa)

Előzmény: szokimi (183)
szokimi Creative Commons License 2010.04.01 0 0 183
itt egy példa
Lehet pitiánernek nevezni, de döntsd el Te, hogy abban a környezetben, ez bántó-e vagy sem... szerintem az. Több év alatt semmi ilyen hangnem nem volt ott, és szerintem jogosan tartok attól, hogyha egy elkezdi, ott is ez lesz a stílus hamarosan.
Lehet szó nélkül hagyni, de annyi mindent szó nélkül hagytam már, inkább elmentem... onnan nem szeretnék elmenni, de nem esik jól ilyeneket olvasni ott.

Szerintem nem másnak kell megnevelni más neveletlen gyerekét... lehet, de nem kell.
Van, akinek van ehhez türelme, van akinek nincs. Lehet, csak levinné egy kis hintázásra a sajátját, és nem akar felelősséget érezni azért, mert a másikat nem neveli közben.
Előzmény: kutykuruty brekege (181)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2010.04.01 0 0 181

Én ilyen esetben a továbbgörgetést szoktam használni.

amiről írsz, az ugyanoda juttatná a moderációt véleményem szuerinte, ahol most van.

Kinek mi  a bántó? hm? ki dönti el.

Nekem is írtak már provokativ választ - mi akár még mélyen srtő volt. Egész egyszerűen szó nélkül hagytam. Aztán ennyiben ismaradtunk.

 

 

IRL játszótár. Talán megoldás lenne, ha a szülők is lekisérnék rendszeresen ajátszütérre a gyereket és akkkor az a pár viselkedni nem tudó gyerek is mindárt megtanulna viselkedni. Ez a felnőttek felelőssége.

Előzmény: szokimi (180)
szokimi Creative Commons License 2010.04.01 0 0 180
...és még annyit, hogy lehet szót érteni mindenkivel, de nem biztos, hogy mindenkinek van ehhez kedve, vagy ideje. Nekem sincs. Ha idejövök, nem azzal szeretném tölteni az időmet, hogy meggyőzzek "embereket" arról, hogy hogy kellene viselkedni, és pátyolgatni se szeretném őket, hogy igen mondd csak mi nyomja a lelked, nem baj, ha belegázolsz több másik ember lelkébe, az a lényeg, hogy TE szabad legyél, és elmondd mi fáj.
Előzmény: szokimi (179)
szokimi Creative Commons License 2010.04.01 0 0 179
Szerintem is szükség van moderációra! ... és szerintem se ilyenre.

Épp nálunk történik most az, hogy egy szép nagy lakóparkban, 1000 ember életét nehezíti meg 10 család neveletlen gyereke... tegnapelőtt gyűjtöttek aláírásokat, hogy történjen valami, mert nonszensz, hogy mások nyugalmát ennyire zavarják. A közös játszótéren az a pár gyerek játszik, a többiek le se mennek, sőt az ablakot is becsukják, mert az örökös ordibálást és őrjöngést fárasztó hallgatni. Ezt azért írom le, mert átvetítve ide is igaz... ha azt a néhány nem közösségbe való embert kigyalulnák, többen élvezhetnénk, azt amiért idejöttünk. Nem az ő jogaikat kellene védeni, hanem a mieinket... és nem csak az IRL-nél kell törölni, van sok olyan bántó hozzászólás, amiben nincs IRL, mégis mindenki tudja miről és kiről van szó, és az akiről szól, nem biztos, hogy nézegetni szeretné azt még többször is.
Előzmény: AAAaaa (8)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2010.04.01 0 0 178

Bevalom, hogy nem nagyon emlékszem a hozzászólásaira, most kicsit utánaovlasgattam és meglehetősen értelmes niknek tűnik. azt valószínűsítem, hogy sok töröltet nem tudo elolvaasni.)

De: nem tudom, mit értez az alatt, hogy náciprogpagandát folytatott,

Gyűlölködve írt bizonyons népcsoportról? ha igen azokat a hozzászólásokat törölni kell (ez irl sem megengedett), de a nick  attól még maradhat.

 

attól mert nem tetszik nekem az, ahogy a másik ember gondolkodik a világról, még pont ugyanugy joga vanelmondani mint nekem. legfelejebb vagy elvitázunk egymással vagy nem reagálunk egymásra. Bár a rórum lényege leginkáb a vita lenne. Hogy az néha elfajul? Hát istenem...irl is előfordul hoy elfajul és esetleg ordíbálásba mey át. ezrt még a rendőrség sem viszi el. ha verekedésbe, akkor igen.

 

a lányeg: kitiltani nem volt helyes - még ha náci propagandát is folytatott volna. szerintem.

Előzmény: mert mindig a hoki (176)
luciluca Creative Commons License 2010.04.01 0 0 177

Nem láttam a hozzászólásait, nem láttam a folyamatot, megalapozatlan véleményt pedig nem akarok írni. Ad absurdum még azt is el tudom képzelni, hogy a moderatúrának az adott esetben tökéletesen helyes volt a reakciója. De...

 

...ez a víz alá nyomkodósdi mindenképpen a önkényeskedés látszatát kelti. Lehet napra, hétre, hónapra, véglegesre tiltani; közleményezve - ott a tiszta eszköz. A határozatlan idejű tiltás (bármilyen formában) a kegyosztás látszatát kelti. Kérjen bocsánatot? Alázkodjon meg? Ki előtt? A moderátor nem isten és nem is az elöljárója. Ez szvsz egy szereptévesztés. :(

Előzmény: mert mindig a hoki (176)
mert mindig a hoki Creative Commons License 2010.04.01 0 0 176
váratlanul megbolondul és náci propagandába kezd. Lehet ilyen (pontosabban nem lehet).

Te mi a fenét csinálnál egy olyannal, aki - az általa is jól ismert - többszöri, szigorú tiltás ellenére szándékosan publikációs propagandát fejt ki a nemlabancoknak???

Meghibbant? Lehet...
Náci lett? Még az is lehet...
Mondott annyit, hogy "hibáztam"? Nem.
Innentől le van sza...vazva a problémája? Igen.

Hol a hiba a helyzetben?
Előzmény: luciluca (175)
luciluca Creative Commons License 2010.04.01 0 0 175
A másik 50000 hozzászólású, 3109 regszámú nick, aki azért nem a jobbos beállítottságáról közismert; váratlanul megbolondul és náci propagandába kezd. Lehet ilyen (pontosabban nem lehet). Nem közleményezett egy hónap tiltást kap (2010. 03. 09. a látható utolsó hozzászólása), hanem ismét a szürke/nem szürke módszer. Mire jó ez?
Előzmény: luciluca (174)
luciluca Creative Commons License 2010.04.01 0 0 174

Örömmel látom, hogy egy 50000 hozzászólású, 9502 regszámú nickről a nagytiszteletű moderatúra végül levette a rontást. Érdekes módszer amúgy ez: a nick szürke lesz (közlemény nélkül), majd újra él (közlemény nélkül); utólag csak annyi látható, hogy -tól -ig nem szólt hozzá ... biztos fájt a keze.

 

Valóban, PuPu tegnap is írt ... a blogjába. A fórumkereső korlátozott lehetőségei szerint ide a fórumra viszont 2009.11.12 12:34:53 óta nem. Nyilván nem is akart.

Előzmény: mert mindig a hoki (173)
mert mindig a hoki Creative Commons License 2010.04.01 0 0 173
Válassz el például egy Geo-t vagy egy PuPu-t a nickjétől. Nem lehet.

Apropó, hol vannak? A tenger mélyén... :(


PuPu, ha jól láttam, tegnap is írt.

Geo az összes tilalmat szándékosan felrúgva, de facto náci propagandát nyomatott, mélységes felhéborodásból. Ezek után annyit nem mondott, hogy "hiba volt", hanem anyázott helyette és feljelentéseket eszközölt minden fórumon. Persze ha te is úgy látod, hogy a fórumokat a nemlabancok szócsövévé kell tenni (ahogy Geo is tette), akkor jelezd.
Előzmény: luciluca (141)
halacs Creative Commons License 2010.04.01 0 0 172
Nagyjából elmondtam már. :-)
Nem vagyok moderációpárti, csak nagyon kivételes eletekben alkalmaznám a nicktörlést, és sosem az illető nick múltjának teljes törlésével. Elképesztő, hogy egy régi aktív fórumozó minden korábbi hozzászólása eltűnjön, sokszor teljesen érthetetlenné téve egy topikot. A tiltást is legfeljebb egy hétre korlátoznám (de ezt a mértéket is csak a már kivételesen súlyos esetben alkalmaznám), mert előfordul, hogy valakinek bedurran az agya, és tényleg ráfér egy kis pihenő, de másnap hadd jöjjön vissza "tiszta fejjel" a főnickjén, akkor legalább tudjuk, ki ő.
Előzmény: kunin (170)
AAAaaa Creative Commons License 2010.03.31 0 0 171

viszont a moderatorok is ezt tartjak poenosnak es ezert csinaljak

 

mellette meg nyafognak, hogy miert halnak olyan konnyen a nikkek

 

ne oljetek a nikkeket hanem csak a hozzaszolasokat - akkor nem gyartjatok a 'martirokat'

Előzmény: kunin (170)
kunin Creative Commons License 2010.03.31 0 0 170
rendben. elhiszem. a többiről mi a véleményed?
Előzmény: halacs (169)
halacs Creative Commons License 2010.03.31 0 0 169
Szívemen a kezem: soha nem csináltam epés megjegyzések kedvéért új nicket, sőt még azt is ki merem jelenteni: soha nem írtam olyat, amivel sértettem az MM-et.
Előzmény: kunin (167)
kunin Creative Commons License 2010.03.31 0 0 168
javítok, bocsi:

"bár nem ismerem minden moderátori döntés hátterét, okát, miértjét, vagy célját, mégis, ki merem jelenteni, hogy soha egy moderátor sem tiltott azért nicket, hogy újat kelljen regisztrálnia, mert csak ez a lényeg, a regelés."
Előzmény: kunin (167)
kunin Creative Commons License 2010.03.31 0 0 167
"Nem az lenne a cél, hogy valaki minél több új nicket regisztráljon" meglátásom szerint ez soha nem volt cél. bár nem ismerem moderátori döntés hátterét, okát, miértjét, vagy célját, mégis, ki merem jelenteni, hogy soha egy moderátor sem tiltott azért nicket, hogy majd úgyis újat regisztrál.

, hanem az, hogy mindenki elmondhassa a gondolatait." így van, ez a célja egy fórumnak, ennek a fórumnak is. viszont amiről Te írsz, az utópia. soha nem lesz béke. ugyanis sokan nem azért jönnek ide - és ez meglátásom szerint a polidilire vonatkoztatható elsősorban - ,hogy elmondja szépen összeszedett gondolatait, hanem azért, hogy döfjön egyet az általa nem preferált ideológiát, véleményt, stb.-t képviselő nickbe. soha nem lesz béke.

és most tedd a szívedre a kezed, ugye Te is regeltél már fikanicket amin epés megjegyzéseket tettél?
Előzmény: halacs (166)
halacs Creative Commons License 2010.03.31 0 0 166
De lehetőleg senki ne repüljön, legfeljebb csak egy napra, ha úgy látszik, elszállt vele a ló. Nem az lenne a cél, hogy valaki minél több új nicket regisztráljon, hanem az, hogy mindenki elmondhassa a gondolatait.
Előzmény: halacs (165)
halacs Creative Commons License 2010.03.31 0 0 165
Az indázás óta valóban még rosszabb a helyzet.
De azért én továbbra is az egyenlő mérce híve vagyok. Ugyanis a régiek adják a mintát, és ne büntessük az újakat azért, ha ezt követik. :-)
Előzmény: AZS (164)
AZS Creative Commons License 2010.03.31 0 0 164
nekem semmi bajom nincs azzal, ha egy vadiúj nick repül (persze indokolt esetben) ugyanazért, amiért egy ősrégi, sokezerhozzászólásos nick nem repül.

amúgy meg régen egész más hangulatú hely volt ez a fórum, amikor én regisztráltam, mindenképpen, de még amikor te, akkor is. aztán jött ez az indafos, ami kimondottan gerjesztette a nyakló nélküli nickgyártást. na onnantól sokminden el lett cseszve...
Előzmény: halacs (162)
halacs Creative Commons License 2010.03.31 0 0 163
A MM-mel nincs különösebb gond, azt gondolom, azt kellene betartani és betartatni. De túl sok a gumiszabály, amelyek nem egyenlően vonatkoznak mindenkire.
Másrészt ott van még a Tace-pao is, ami szintén hivatkozási alap, de azzal a serencsétlen delikvens sokszor már csak a büntetéskor szembesül, mert egy új belépő nem is igen találkozik vele korábban. (Mostanában nemigen csináltam új nicket, úgyhogy tapasztalatom nincs róla, de ha a belépéskor már értesül egy új ennek a létéről is, akkor bocs'... :-))
Előzmény: Fórumterapeuta (158)
halacs Creative Commons License 2010.03.31 0 0 162
Tudom, hogy behatárolhatatlan a "különösen mocskolódó" kifejezés, nem is szerencsés, hogy ezt használtam, és persze az is igaz, hogy mindannyiunknak másutt van a tűréshatára. De azért a gondolatrendőrség is sokszor felbukkan egy döntés mögött, nem beszélve arról, amikor egy új nick (teljesen mindegy, hogy vadiúj fórumozó vagy ősöreg nick másod- vagy sokadnickje) sokszor abszolút érthetetlen módon repül.
Legalább a mérce legyen egyenlő, ha már a tűréshatár különböző.

Előzmény: kunin (160)
kunin Creative Commons License 2010.03.31 0 0 160
"különösen mocskolódó hozzászólásokat engednék törölni." ez igencsak tág fogalom. szinte "behatárolhatatlan". mindenkinek más a "különösen mocskolódó", konszenzus ezzel kapcsolatban soha nem lesz. ugyanis ami neked különösebben nem mocskolódó azzal meglehet, mást vérig sértesz okkal, vagy akár ok nélkül. na, ezt kell eldöntenie sokszor a moderátornak és ez nem könnyű. aztán ha dönt a moderátor, akkor az egyik fél borítékolhatóan akár kápónak is nevezi a moderátort. (mint ahogy lentebb olvashattuk.)
Előzmény: halacs (154)
derekbell Creative Commons License 2010.03.31 0 0 159

Na látod: ki dönti el, hogy mi és mekkora a "sértés"??? Te? Ki vagy te? vizsgázott, hitelesített, fefelősségre vonható "eldöntő"???  Vagy csak egy szimpla gombnyomogató??????

 

Te jelentkeztél a piszkos munkára és alkalmaztak... (Csak halkan mondom, hogy nagyjából iylenek voltak a kápók... MEG NE sértődj!!!!!!!!!!! És hagyjuk már ezt azegy szót!!!)

 

Azért mert valakinek a béka segge alatti -47 a tűrőképesége, 348 a tolenciahiánya, azért rögtön engem kell bünteni????

A szellemileg gyenge, idegbeteg hisztijére azonnal a másikat kell pofán vágni??????

 

Ez módszer?????

 

Szép a hirtelen támadt önkritka. ddig áltlaában szenvedve törölgették a homlokukat a tisztelt pankrátorok, lihegvén, hogy hány millió topicot is kell nekik ellenőrzini, akkor itta tömeg....

 

Egyfrászt.... Nincs millió élő topic. És milliók se karattyolnak itt. DE!!! Te is nagyon jól tudod ,hogy áltláaban egy topicnak min. 2x akkora közönsége, mintahányan aktívan és hangosan kajabának ott... TEhát ha viszonylag kevés topic is aktív, azon viszont jóval többen "ott vannak", mint ahányan jelzik....

 

Aztán. Én csak egy viszonylag szűk ideig nézegettem a moderációs, sírós-rívós topicokat, de olykor elég erős volt a mozgás. És gépházügyi közlemények is akadtak olyakor szép számmal...

 

Nemegésezn értem. Miért kéne a tulajdonosaknakazért a biróságra járni, mert két ismeretlen egyén a fórmuon egymást anyázza???????? Mert nem lépett közbe egy izmos agyú pankrátor????

 

Én ezzel szemben úgy érzem, hogy a bunkó módon elhallgatatott, eltávolított, pofán vert, kirúgott fórumozó érzi magát úgy megsértve, megalázvba, hogy előbb vagy utóbb megpróbálna jogi úton elégtételt venni....

Akkor nem inkább éppena pankrátorok provokálják a háborús hangulatot?????

 

Tökéletesen tudom, hogy a jelenlegi helyzetben erre: egy jogi elégtételevételére felesleges egy másodpercig is spekulálni... De, ami késik, talán nem múlik....

 

Nézd. Én egyet tudok.  A magam eseteit. Engem minden egyes alkalommal felnőtt emberhez méltaltanul, bunkó módon vágtatok pofán. Hol a hsz. szimpla törlésével, hol a dedós időszakos ejnyebejnye letiltásommal, valamint a kitiltásommal kábé két helyről....

Nem vagyok egy szenvedélyes, állandóan a Fórumon lógó beteg. Tán 8-10 bekedvencelt topicot nézegetek rendszeresen és ahol e tempójú "aktivitásaim" közepette moderálást tapasztaltam - az tán minden egyes konkrét esetben tök felesleges, pitiáner, erőfittogtató baromság volt!!!

 

Én olyant nem tapasztaltam, hogy az én személyes arculcsapásom után valaki is "korrigált", "helyre billentett" volna...

Az lehet,hogy utána vidáman elment sörözni....

De hogy később a moderációs topicon konkrétan megindokolta volna, hogy miért rúgott-pofozkodott - én olyannal sem találkoztam...... Legfeljebb egy cinikus, oda nem való félrebeszéléssel odasüttyintett valamit....

Előzmény: Fórumterapeuta (157)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!