Nem tudom, csak három hónapja van nálam ez a paripa. Nem akarok gányolni mint az elődöm , plussz még be is köpdöste a gyetyát úgy kb. 30km-enként , vagy ha jobban odahúztam neki.
de mitől lehet a dugó elszineződése? rossz fúrás?túlméretes dugó?vagy csak szar anyagminőség?Bejáratáskor túlmelegedés? Nyilván a tuning átka is lehet ,hogy nem ekkora teljesítményre tervezték, főleg a menetszeles léghűtés miatt...
Hello! lenne egy kérdésem,van egy táboris blokkom 80-as ,gyári karbival annyi hogy nagyobb a fúvóka benne,babettagyújtás,és lehúztam ma a hengerfejet,egy érdekességet láttam,megvan égve a dugó teteje,de a szélén ,olyan mintha a hengerfejbe beleverne,viszont nem hallottam,mitől lehet hogy megégett a dugó?
Itt vannak az ígért képek a fékemről.Az első féket azért fényképeztem le,mert ott jobban látszik minden.Amúgy egyforma a kettő,annyi különbséggel,hogy a hátsóban van féklámpakapcsoló.Van még egy belső kulcsos fékkonzolom tartalékba.Ha akarod,lefényképezem azt is.
Meg lehet,csak akkor az egész konzolt cserélni kell külső kulcsosra.Én például meg vagyok elégedve a belsővel.Amióta beleraktam a gyári fékbetétet,azóta ha akarom,akkor blokkol.A külsőst nem ismerem.Többen mondják,hogy jobb,de a lelke az egésznek a jó fékbetét.
Régebben az enyém egymás után "ette" a fékbetéteket.
Már csak az elsőt kéne fékezésre bírni,mert lassítónak is nagyon kevés.Télen úgyis lesz időm rá...:)
Cimborámmal korábban összetraktuk zsíros papírral,de nem sokat segített.Sok tényező befolyásolja,például hogy mennyi idős a motor,milyen hosszú utakra van használva és hogy hogyan hajtja a "pógár"
Amilyen tünetet leírtam,olyat akkor is produkál,ha kevés olaj van a sebváltóban.Ezt mondjuk nem értem,mert a sebváltó külön térben van a forgattyúsháztól.
A kondit nem néztem.Lehet,hogy a nyári túra (1140 km)megtette a hatását?Nálam annyit tett,hogy piszkosul jól éreztem magamat.
Szia!Nekem is volt "hasonló" esetem csak nekem a subertü tartóját nyelte be valahogy a henger és kammattyolt mint állat,azonnnal leállítottam.Otthon leszedtem a hengerfejet láttam a veréseket, mondom átforgatom kézzel a berugót és összerakom, a karbut is.Elindítás után jo lett minden gondolom a kipufogón nagy szerencsére kiköphette...
De tökéletesen csak a széthúzással derülne ki ,hogy van e ott valami maradék:S
esetleg ilyen hajlékony mágneses végű "karral" kiemelni az aprólékokat..
- Egy reggelen a melóba menetkor a motorom megállt, Kattogott, csattogott, olyasmi hangja volt mintha a dugó beleverne a hengerfejbe. Aztán leállt, és berúgás után szintén iszonyatosan kattogott. Többet nem is kísérleteztem vele, nem rugdostam be.
Otthon leszedve a hengerfejet és a hengert azt láttam, hogy réz darabok vannak a forgattyús házban, de még nem volt bedarálódva, vagyis egészen nagy darabok voltak benne (2 darabot vettem ki), ez ahogy vizsgáltam, a kipufogó réz tömítése lehet, azt kaphatta visszafelé be.
-És egy puha vas anyagú (1,5-2mm vastag, és Kb. 1,5 centi hosszú) drótot szedtem ki a hengerfejből, (ez nem tűgörgő) ami a gyertya elektródája, és a test elektróda közé volt beékelődve (könnyen kiszedtem kézzel), és ez ütütte a dugó fejét, amlyen látszódik is. Kis sérülés van még a dugó fején egyik oldalt a felömlő nyíláson. Egyébb sérülés nincs sem a dugón, sem a henger falán. Jól megvizsgálltam, teljesen éppek.
- Kb. 20 métert mentem vele így, és amikor jelentkezett ez a hiba, akkor is csak ha jó emlékszem 2-ben mentem vele, közép fordulaton, és azonnal behúztam a kuplungot.
- Épp be van járatva a gép, talán egy dugó csere elég lenne neki, és a főtengelyet sem szívesen ujjítanám fel, mert rocket hajtókaros.
- A gondom az lenne, hogy miképpen szedjem ki az esetleges darabokat a forgattyús házból? Ki lehetne e így is, vagy szét kell húzni a blokkot? A viton szimeringek miatt nem szívesen tenném, de természetesen ha kell széthúzom, és ha kell csapágycsere + ami kell.
Valaki találkozott már ilyen prblémával? Kíváncsi lennék hogy lehetne ezt megoldani.
Azt ne kérdezzétek hogy került bele az a drót darab, mert gőzöm sincs.
szia! Én még annó a blokk összerakásakor a tömítő papírt megkentem kétoldalt zsírral ez is elég volt neki,ahhoz ,hogy ne engedjen sehol...azóta eltelt 4 év.
Ami meg a gyújtásod illeti valóban próbáld még finomítani,esetleg kondi,illetve megszakító bezavarhat!!? De még azis lehet,hogy a sok zsír a forgattyúsházból nem hamar ürül ki,ezis okozhat zavart,bár 20km után már elvileg kikell öblítenie.
A héten összeraktam a blokkot.Úgy tűnik,hogy most már elfelejthetem az olajfolyást,mert azóta mentem vele vagy 20 km-t és nem is könnyezik sehol.Többszörösen be van biztosítva.A frissen csiszolt blokkfelek közé mindkét oldalt megkent tömítés került.A plusz tömítőanyag a teszkós szilikon.Kiégni nem fog,mert rákentem egy nyalást a vegyeskályha kéménycsövére próbaként.Száradás után rágyújtottam és sasoltam.Még a színe sem változott.
Most viszont annyi gond van,hogy menet közben kihagy a gyújtás és ha leáll,akkor nehezen indul újra.Ez egy kicsit dezsavü,mert ilyet már művelt egy párszor.Az is lehet,hogy a gyújtással van valami,mert szemre lett belőve.
Köszönök szépen minden segítséget :) nagyon hálás vagyok remélem működni fog minden :) mégegyszer köszönök mindent :) Remélem ha valami problémám lesz segítetek :) üdv.:Kristof2323