A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
"...A Graef 702, 800-nál azt írják egyértelműen jobb, bár ha valakinek ez van, akkor lecserélni nem biztos, hogy megéri, de új vételnél egyértelműen jobb választás a CG1...."
Hol írják ezt? Van valahol olvasható felhasználói összehasonlítás esetleg a neten? Tedd már be ide, ha nem gond! :-)
Én is egy ilyen Bosch-t használok, de sok mindenre nem jó. Sőt szerintem egy idő után beleun az ember. Mert ugyan kisebb-nagyobb szerencsével még akár el is lehet találni nagyjából a kívánt őrleményt, de ez inkább szerencse kérdése.
Én a már említett AVX CG1-es őrlőt vártam, jókat írnak róla. A Graef 702, 800-nál azt írják egyértelműen jobb, bár ha valakinek ez van, akkor lecserélni nem biztos, hogy megéri, de új vételnél egyértelműen jobb választás a CG1.
Ha netán az AVX-es mellett döntesz, együtt is megrendelhetnénk, úgy pár ezer forinttal olcsóbb.
Valahol találtam egy magyar mokambo forgalmazót én is, de 100 darabos csomagot nem akarok venni, mert ha esetleg x.r, akkor nem tudom, mit csinálok a maradék 99-cel? :-)
Vettem egy ilyen kis csili-vili készüléket , az Iberital őrlő is jön nemsokára , de nem találok hozzá magyar használatit . Nem tudna valaki linkelni vagy küldeni egyet hozzá ?
Ezek jónak tűnnek, az a baj, hogy nem ez terjedt el, hanem a kapszulák. A podsütő tényleg vakvágány, nagyon lötyögős valami, biztos ki lehet hozni belőle többet is.
Karos géppel lehet podot is főzni, problem solved.
Szerintem nincs olyan kapszula ami ízben fel tudná venni a versenyt az E.S.E. pod-dal. Mostanság én is “rászoktam”, esténként ha nincs kedvem szöszölni akkor iszom egy pod-ot, nekem ezek jönnek be:
Úgy értettem, ha eszpresszót akarok inni, akkor figyelembe veszem az ahhoz szükséges lépéseket, időtartamokat, az ehhez megfelelő gépparkot, ha viszont mást (gyorsan, zacc- és takarítás mentesen úgy, hogy azért az általam megszokott KV ízélményt is reprodukáljam), na, akkor jöhet szóba pl. a kapszula, vagy a pod. Ezért sem jut nekem eszembe a podgyártás.
Nincs valami DIY pod gyártási lehetőség? Vagy bármilyen megoldás, hogy saját őrleménnyel is lehessen használni egy ilyen podos gépet? Automatánál legutóbb ott hagytam abba, hogy papír filterek között volt a kávépogácsa, innen már csak egy ugrás a pod...
Jövő héten jön a gép, egyelőre keresem a megfelelő pod beszerzési helyeket a neten, ami nem feltétlenül kell, hogy a Lollo legyen. Kapszulából sajnos valóban hatalmas a választék és árban is széles a szórás, na, de majd meglátjuk! :-)
Köszi! 50 grammal jó a Mokina. Legutóbb sikerült bevásárolni Omnia Barista Espresso Mezzoból (piros), nagyon keserű presszónak, mokkának egészen iható egy kockacukorral.