szia "gumis szimeringje" nem szilent akar lenni? Mert ha az, a váz elszokott tekeredni főleg ha sokat van,vagy volt oldalsztenderre állítva,nekem is kissé ferde de különösen nem zavaró.Főleg nem nagy sebességnél meg ha nincs lábtartókoptatásig dönve a gép.
Az hogy nem kap benzint mertkicsi a fuvoka olyan nincs max ha a karbidban dugulás van. A 90essel nem evett picit sokat? Szerencsétlen gépállatnak oda volt adva a keverék bőven igy... Tegyél nyugodtan a tiszta karbiba egy 72 vagy picivel feletit és állitsd hozzá. Elégnek kell lennie :) Sok sikert.
Nem tuningolós kérdés, de nem tudom eldönteni, hogy mi lehet gond. Nemrég vettünk egy Simson S51 Electronicot és teljesen szétkaptuk. Először is feltűnt, hogy a hátsó kerék ferdén áll. Miután szétszedtük azt vettem észre, hogy a hátsó lengővillának a gumis szimeringje elnyomódott a lánc felöli oldalon. Ezt kicseréltük és minden hiba lehetőséget próbáltam kipipálni, de miután összeraktuk még mindig kicsit ferde. Valaki azt mondja, hogy ez nem nagy probléma, de én azért óvatosságból megkérdezem, hogy mi lehet a gond? vagy normális ez? Köszönöm a válaszokat!
eddig 85 os volt es gond nelkul startol hidegen melegen szoval nemtudom es azer raktam at a 90 est mert aszitem a 85 osel nemkap benzint mivel a gyertyat ha kiveszem nem benzines es meg igysem 90 fofuvokalval sem nembaj viszarakom a 72 est megporbalom azzal :) koszi a valaszt :)
Hali.
Azzal a 90es főfuvókával probálkozhatsz. De kevés sikerrel. Nekem 60/4ben van 72es esztergált 16n1el de futott esztergált 16n3-11el is. Kicsit kevés neki de itt nem kapok nagyobbat (75<) de a 90 már nagyon sok. Nnem tudom a fuvokánál van e szabvány vagy lehet e pl 76-77est kapni.... de ha 75 van akkor azzal probáld.
Sziasztok , az a baj hogy nem akar hidegen startolni a Simsonom :/ 16n3-4 es karbim van mindent alítgattam totál kipucoltam es árva kosz sincs benne és mégsem startol hidegen :/ 60/2 +fűkasza gyula 90" fővúvóka+hagyományos légszúrőházam van. Alapgáz csak akkro van ha KIVESZEM a csavarkát amivel állítom.Próbáltam úgy startolni hogy befgotam a karbi egyik oldalát ahhonand szívja a levegőt,neme sokat kap azért. van mégegy csavar ami a karbi elején van azzal kéne állítani valamit? ki vagy befele tekerjem ? Csak széttolásra indúl be :/ mit csináljak? A válászt koszonom elore is :)
SKF csak bírni fogja! Váltó tengelyén különösen a kicsi csapágyra kell figyelni ahol van a kuplungnak a karja mert ott beszeret szivárogni a víz és megenni a csapágyat.Ajánlatos porvédőset oda,különösen a külső felén meghagyni a porvédőt.
uhh hát nemtudom a pontos típust, 2000 forint körül volt darabja, a váltó tengelyen lévő az viszont bulgár SKF, de azért csak nem darálja le a 60as henger pár hónap alatt...??!! vagy nincsenek jó tapasztalatok ezügyben??
Épp egy Start rakosgatok össze, ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy akkumlátor nélkül működik-e a féklámpa vagy sem? Nem igazán látom át még a dolgokat, de nem akarok hibát keresni akkor ha nem működik és akku nélkül nem is kellene.
Ötvenes szimómra hatvanas hengert tennék. Előgyújtást, porlasztót, kipufogót, stb, mit kell állítgatnom majd? 12V tirisztoros, 4 seb, 16N1 karbi egyfuratos főfúvókával. A főtengelyt, csapágyakat most cseréltem, (ROCKET hajtókar, német SKF csapágyak) bírni fogja hosszú távon?
A kérdésem az lenne hogy milyen hajtókar felújító szettet vegyek a simson főtengelyemhez amit fel szeretnék ujjítani. A lényeg hogy legyen tartós és jó minőségű. Vagy vegyek komplett főtengelyt? Ami most van benne az még eredeti, a sonkái tökéletesek csak ment több mint 30000 km-t így kottyan egy kicsit és félek hogy eltöri a kosarat vagy görgőt.
(Az első két link ugyanaz a motor, csak az elsőnél több a kép a másodiknál pedig a leírás.)
Nem napi rendszerességű 10-15 km-es távra szeretnék találni egy olyan motort, ami egy picit jobban megy mint az alap simson, viszont, a plusz erő ne nagyon menjen a tartósság rovására. Mi a véleményetek? A fenti motorokon kívül esetleg van valakinek ilyen gépe eladó? Köszönöm.