Keresés

Részletes keresés

Dreamer Creative Commons License 2012.05.01 0 0 31533

Még egy tanács, ha leszeded a lendkereket és visszaszerelnéd, előtte mind a kúpot, mind a tengelyt le kell zsírtalanítani, és megfelelő erővel meghúzni az anyáját.

Ellenkező esetben nagyon hamar megforoghat a lendkerék és utána nagyon nehéz lesz megint jó állapotúra hozni.

Ja, ha az ékek (íves reteszek) nem akarnak fogóval kijönni, akkor nem biztos, hogy erőltetném.

Dreamer

Előzmény: kgaboroo (31531)
Dreamer Creative Commons License 2012.05.01 0 0 31532

Nem ártana kicsit jobban kivesézni, hogyan lehet "látni", hogy mikor nyit a megszakító, mert ha látod, akkor már elektromos szempontból rég nyitva lehet.

Dreamer

Előzmény: kgaboroo (31531)
kgaboroo Creative Commons License 2012.05.01 0 0 31531

Szimmering csere a jobb oldalon...deknit levenni, lendkerék anyát le. Lehúzót betekerni ameddig csak lehet...egy-két menet fogása nem jó. Villáskuccsal megfeszíteni és ha nincs fent erősen a lendkerék akkor ettől a húzástól lejön. Ha nem akar engedni akkor kicsit rákopintani a lehúzó csavarjára és tovább feszíteni a lehúzatót. Általában könyen lejön a lendkerék de találkoztam már egyedi esettel is amikor inkább a menet jött ki a lendkerékből. Az alaplap helyzetét jelöld meg mielőtt kiveszed a felfogató csavarokat. Ha lent van az alaplap akkor teljes egészében látható a szimmering.

Ha már nem kell a régi szimmering akkor egyszerűen egy csavarhúzóval nyúlj be a főtengely mellett és pattintsd ki a helyéről. Az új szimmeringet a csúszó éleknél zsírozd meg és vigyázz nehogy kiforduljon miközben egyenletesen körkörösen benyomod a helyére. A rugó befelé néz- Az alaplapot az eredeti helyzetben fogatod vissza. A lendkerék visszaszerelésénél figyelj arra, hogy az ék ne hiányozzon a főtengelyből. Figyelj arra, hogy amikor tolod rá a tengelyre a lendkereket nehogy kiforduljon az ék. Mielőtt meghúzod az anyát meg kell forgatni előre-hátra a lendkereket, hogy meggyőződj arról, hogy az ék rendesen illeszkedik és nem pörög el a lendkerék. Ha oké akkor meghúzod az anyát.

Szimmering csere a bal oldalon....engedd le az olajat, vedd le a berúgót és a sebváltót. Ezután vedd le a deknit de vigyázz a papírtömítésre ha nincs új. A főtengelyen lévő kis fogaskerék biztosítását hajtsd le és tekerd le az anyát. Ehhez meg kell akasztani a fogaskereket ha nincs olyan célszerszámod amit a gyertya helyére kell becsavarni. Fogj egy darab keményfát tekerj rá egy kis rongyot és alulról illeszd a két fogaskerék közé. Ez megakaszta a fogaskerekeket és le tudod tekerni az anyát. Ráhúzáskor ugyanez a módszer csak akkor felülről rakod féket a fogaskerekek közé.

Ha lejött az anya akkor le tudod húzni a kis fogaskereket. Itt is van egy kis ék, figyelj rá, hogy ne vesszen el. A szimmeringet ugyanúgy pattintsd ki mint a másik oldalon. Az új szimmeringet csak szintig told be a házba vagy csak kicsit szint alá. Figyelj rá mert mélyebbre is becsúszhat. Itt is figyel arra nehogy kiforduljon belőle az összehúzó rugó. Kicsit forgatva kell beilleszteni a blokkba. Szerezz egy olyan átmérőjű csődarabot ami kb megegyezik a szimmering külső átmérőjével és ezt ráillesztve finoman be tudod kalapálni a helyére. Ha jól sikerül a betétel akkor mehet vissza a kis fogaskerék az ékkel együtt. Figyelj a csavarbiztosító illesztésére és miután meghúztad a csavart hajtsd rá az anya lapjára. Mehet vissza a dekni meg a többi és az olajat se felejtsd el visszaönteni.

Ha gyújtást akarsz állítani akkor először tekerd ki a gyertyát. Pörgesd kézzel előre a lendkereket és nézd meg, hogy a megszakító hogyan nyit. Akkor jó ha a megszakító hézag 0.3-0.4 között van és nem változik nyitástól zárásig. Ezesetben még ütésmentes a főtengely. Ha ugrál a megszakító hézag akkor már sokkal nehezebb jó gyújtást állítani. Ha kicsi vagy nagy a megszakító hézag akkor lazítsd meg a megszakító csavarját de ne túl lazára. Azt a csavart ami rászorítja a megszakítót az alaplapra. Van mellette egy excenter csavaró is....ezt finoman forgatva látni fogod, hogy változik a megszakító hézaga. Oda-vissza tudod forgatni de csak kicsiket forgass rajta. A hézagot akkor állítsd mikor a dugattyú elhagyja a felső holtpontot pár fokkal.

Ha megvan a kívánt megszakító hézag akkor szorítsd meg a megszakító lefogató csavarját. Forgasd előre párszor a lendkereket és ellenőrizd, hogy jól műkszik-e a megszakító. Ezután fogj egy erre a célra csinált tízcentis mérőszalag darabot és dugd be a gyertya nyíláson és forgasd előre a lendkereket. Figyeld, hogy mikor kezd el nyitni a megszakító. A megszakítás pillanatától nézd a mérőlecet, hogy előreforgatás után mennyit emelkedik még. Ha jó a gyújtási időpont akkor 1.5-2 mm-t emelkedhet a mérőpálca. Ha kevesebb akkor megnyitod az alaplap szorító csavarjait és az óramutató járásával ellenkező irányba mozdítod kismértékben az alaplapot. Meghúzod a csavarokat és újra megméred a nyitás pillanatától a mérőpálca emelkedését. Ha még mindig kevés akkor tovább állítod az alaplapot és újra mérsz.

Ha a mérőpálca emelkedése a nyitás pillanatától több mint 2 mm akkor értelemszerűen az alaplapot a másik irányba kell elmozdítani. Ez a műveletsort addig kell csinálni míg tökéletesen beállítottad az előgyújtás mértékét. Egyszerű művelet...így leírva hosszadalmas de ha egyszer megérted akkor utána már simán menni fog.

A súbertűt állítsd középértékre. A kipufogó tömítést pedig jó helyre tetted.

Előzmény: Qbert (31529)
Bro- Creative Commons License 2012.05.01 0 0 31530

Helló! Pár hozzászólással előbb szó volt a heli coil-os menetjavításró, az lenne a kérdésem, hogy nem tud valaki Budapesten, vagy közelében valakit, aki tudna ilyen menetet csinálni az s50es hengerfejembe?

Qbert Creative Commons License 2012.05.01 0 0 31529

Üdv :-)

Holnap megyek szimmeringeket venni, meg lendkeréklehúzót, meg talán egy gyertyát. Azt szeretném kérdezni, hogy szimmering cserénél mire kell majd ügyelni? A múltkor leszedtem a jobb oldali deknit és láttam a lendkereket meg alatta valami tekercset is. Itt is mire ügyeljek majd? A szimmeringeket le tudom majd szedni simán kézzel, vagy ahhoz is kell valami speckó szerszám? Ugyanez a kérdésem vonatkozik az új szimmeringek behelyezésére is :-) A bal oldali dekni leszedése előtt gondolom le kell engedni a váltó olajat is, igaz? Utána berugókar, váltókar következik? Azt hiszem, a szimmeringcserénél, pillanatnyilag csak ennyi jutott eszembe. A másik, amit kérdeznék, hogy ha már le vannak szedve az oldaldeknik, szeretnék egy gyújtást is beállítani, mert hidegen durrog az egész, amikor a gázt húzom. A gyújtásbeállításról is szeretnék részletesen érdeklődni, hogy mit és hogyan kell. Ha esetleg veszek egy gyertyát is, - bár az enyém jó állapotban van - akkor mennyinek kell lennie a házagnak? Egyik nap vettem egy kisebb tömítőkészletet (úszóház, szívótorok, oldaldekni stb...) és abban volt egy fémgyűrű tömítés, én azt gondoltam, hogy az a kipuhoz kell, ahol a hollander van, én odatettem, ugyanis semmi nem volt ott, és úgy tekertem vissza a hollandert, remélem odavaló volt :-S. A súbertű, amit a tömítésekkel együtt vettem, ha jól mértem, 45 mm hosszú. Itt azt szeretném kérdezni, hogy a rajta levő zéger gyűrűknek hol, melyik ricniben kell lenniük? Én a legfelsőbe kettőbe tettem egyelőre, mert nem tudom, hogy hova való, hiába néztem után a google-ban.
Remélem, hamarosan már közlekedni is tudok a géppel. Sok segítséget kaptam már itt, amiket nem győzök megköszönni.

Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget. További kellemes napsütéses napot és Boldog Munka ünnepét mindenkinek!

Laci 

Előzmény: kgaboroo (31515)
Dreamer Creative Commons License 2012.04.30 0 0 31528
Koszonom!
Előzmény: kgaboroo (31525)
Dreamer Creative Commons License 2012.04.30 0 0 31527
Gyari a tarcsafek... :) Azert mondtam, hogy nemgyari rajta semmi, hogy o egy S51n, de van rajta S53, SR50, Kr51/2 cucc :).

Dreamer
Előzmény: conair2 (31526)
conair2 Creative Commons License 2012.04.29 0 0 31526

Azért köszönöm szépen, de ő rá fog jönni, hogy mi a baj.

Néztem a tárcsaféket. Nekem mondjuk csak a gyári tetszik. Most a gyárin nem a hengerre gondolok. De én nem szeretnék a motoromra mondjuk tárcsaféket. Bár gondolom 1000x jobban fog.

Előzmény: Dreamer (31522)
kgaboroo Creative Commons License 2012.04.29 0 0 31525

Ok...betettem a hírdetésed a fórumba. Reméljük, hogy megtetszik valakinek.

Előzmény: Dreamer (31524)
Dreamer Creative Commons License 2012.04.29 0 0 31524

Ez az.

Dreamer

Előzmény: kgaboroo (31523)
kgaboroo Creative Commons License 2012.04.29 0 0 31523

Milyen burgid van? Nálunk mindig keres valaki eladó példányt.

Előzmény: Dreamer (31522)
Dreamer Creative Commons License 2012.04.29 0 0 31522

Akkor nem is kell segítség... :)

Remélem nézted minden részlett (tárcsa, HS1-es világítás, full 12V rendszer ELBA, EWR, doboz).

Sajnos még nem, attól félek, hogy el kell majd pocsékolnom a burgonyát, mert nagyon kellene a lé!

Draemer

Előzmény: conair2 (31521)
conair2 Creative Commons License 2012.04.29 0 0 31521

Szépen néz ki. A burgmant sikerült már eladnod? Apám azt mondta leveszi a hengert és megnézi. Meglátjuk. Ő nagyon ügyes a szar is arannyá változik a kezében. Van neki vagy 15 motorja mind ő újította fel. Nagyon szép mind. Ebből 2 rendszámosa van OT rendszámos pannónia és egy czetka 175.

Előzmény: Dreamer (31520)
Dreamer Creative Commons License 2012.04.29 0 0 31520

Ez a mai állapot: klatty.

Ja és nem a Yamaha az... :D

Dreamer

Előzmény: Dreamer (31519)
Dreamer Creative Commons License 2012.04.29 0 0 31519

Muszáj lesz visszaszokni erre a kategóriára... :)

Szerinted egy gyári motor menne egy 120 kg-os pasi alatt 70-et? :D (A haverom 250-es Yamahája 75-80 között mozgott amikor jól kipörgött... :)

Pénz, ne is mond, az én gépem 25 volt, és most járok olyan 250enél... Bár nem igazán gyári már rajta semmi... :D

Majd nemsoká teszek be képet. Aztán adás után vagy holnap majd átgondolom, hogy mit tudok javasolni az általad leírt problémára!

Dreamer

Előzmény: conair2 (31518)
conair2 Creative Commons License 2012.04.29 0 0 31518

Neked van simód is? 60-70-el mentél vele? Gyári?

Most felkerült a 60-as henger, indul szépen, de valami kolompol benne, gyári kopott hengerrel nem csinálta. Apám rengeteget dolgozik vele. Én csak  3 órát szereltem vele, de már rájöttem, hogy borzasztó szopás felépíteni egy földből felvett motort.

20 ezerért vette, én meg megvettem tőle. Olyan 60-70ezer már ráment. Szép lesz.

Előzmény: Dreamer (31517)
Dreamer Creative Commons License 2012.04.29 0 0 31517

Ma megvolt az évadnyitó Simsonozás.

Nagyon jól bírta a kicsike, a rekkenő hőség ellenére 120 km volt. A sebesség 60-70 közötti volt. Én rosszabbul tűrtem mint ő... :D

Viszont a robogós tükröm KO lett, 500 méter után egy döccenőnél simán lekókad... :(

Dreamer

Qbert Creative Commons License 2012.04.29 0 0 31516

Üdv!

Szimmering... Tényleg. Ez ki is ment a fejemből :) Akkor ezen a hétvégén már nem lesz motorozás. Sem lendkeréklehúzóm, sem szimmering szettem :)

Köszönöm szépen. 

Előzmény: kgaboroo (31515)
kgaboroo Creative Commons License 2012.04.28 0 0 31515

Előbb-utóbb csak megnézed a szimmeringeket is :-)))

Előzmény: Qbert (31514)
Qbert Creative Commons License 2012.04.27 0 0 31514

Üdvözlet Motoros társak :)

No, nem voltam neten mostanában. Viszont tudtam egy kicsit foglalkozni a Simsonnal. Kicseréltem a karbi tömítéseket (úszóház, szívótorok, súbertű). De úgy viselkedik a gép, mintha nem cseréltem volna semmit sem. Ugyanúgy max gázon alig van alapjárat, majd leáll. Mindig is ez volt a baja :(

Ötlet esetleg? Jön a jó idő, jó lenne már egy kicsit motorozni.

Köszönöm

Benjy 409 Creative Commons License 2012.04.26 0 0 31513

Köszönm a segítségeteket, akkor valószínüleg megpróbálkozom ezzel a szettel.

17 es lánckerék van rajta, 60 as a henger, és elég sokat járok sík úton hosszabb távra, érzem hogy erő volna még bőven de nincs szivem tovább nyúzni.

Railroadman Creative Commons License 2012.04.26 0 0 31512

Hát nem egészen, már ha pontosak akarunk lenni.

Három sebességes:

1.: 10:44

2.: 17:38

3.: 22:34

Négy sebességes:

2..:16:39 (kb. 1986-tól 16:40)

3.: 19:36

4.: 22:34

Öt sebességes:

5.: 23:32, vagy 24:32

SR80 (speciális, a 75km/óra 7 000 1/min motorfordulatszámon történő biztosítása végett):

2.: 16:40

3.: 20:36

4.: 23:32

Előzmény: kgaboroo (31511)
kgaboroo Creative Commons License 2012.04.26 0 0 31511

A négysebességes gyári sebességváltójának fogszámai

1 es fokozat..10 és 44 fog  ez ugyanannyi mint a három sebességesé

2 es fokozat..16 és 39 fog  ez  ugyanannyi mint a háromsebességesé

3 mas fokozat..19 és 36  ez már nincs a háromsebességesben

4 es fokozat..22 és 34  ez ugyanannyi mint a háromsebességesé

Létezik öt és hatsebességes váltó is a simsonokhoz. Az álltalad írt 24 és 32 fog szám valószínű, hogy az ötsebességes ötödik fokozata. Elméletileg ha kicseréled a negyedik fokozat22/34-es fogaskerekeit 24/32-re akkor kapsz egy nagyobb áttételt. Viszont így túl nagy lesz az ugrás a harmadik és a negyedik fokozat közöt. Nagyobb lánckerék használatával is tudsz áttételt módosítani...de ahhoz, hogy ez tényszerűen érezhető legyen, növelni kell a motor erejét is különben csak nagy hátszéllel tudod kihasználni a nagyobb áttétel adta lehetőséget a végsebesség tekintetében.

Előzmény: Benjy 409 (31510)
Benjy 409 Creative Commons License 2012.04.26 0 0 31510

És ez vajon vonatkozik erre a szettre is?

Azt írja hogy  Z24+Z32 es áttét van a csomagban.

Köszönöm a segítséged.

Előzmény: kgaboroo (31509)
kgaboroo Creative Commons License 2012.04.25 0 0 31509

A háromsebességes harmadik fokozata ugyananyi fogszámmal bír mint a négysebességes negyedik fokozata.

Előzmény: Benjy 409 (31498)
Dreamer Creative Commons License 2012.04.25 0 0 31508
Jol gondold meg a rezot! Iszonyat nehez lesz jol beloni! Ha bezizzen a rezo csak ugy huzza majd ki az anyagot a hengerbol, azt meg egy 16-os karbival nehez etetni.

A rezo fordulatat a henger vezerlesehez kell igazitani. Ha egy gyari vezerlesu hengerre teszunk egy rezot, nehezen eri majd el a fordulatot. Altalaban alacsony fordulatra (4-5-6 e) nem igen terveznek.

Aztan a rezo hirtelen megugro nyomatekahoz megfelelo puklung kellene, kulonben folyton megcsuszik majd...
Nehez ugy!
Előzmény: nimrod79 (31507)
nimrod79 Creative Commons License 2012.04.25 0 0 31507

Szia!

Tegnap elvittem egy szakműhelybe a gyári hengeremet és a hengerfejemet.

Egy 40.98 as dugó lesz a hengerbe és a hengerfej is hozzá lesz igazítva.

Szeretnék most venni hozzá egy tuning rezonátort is, már nézegettem a nenet,

(olyan 15- ezer ft körül van) de nem tudom, hogy milyen hangolásút kell venem?

Köszönöm szépen a rengeteg segítséget.

Előzmény: Dreamer (31481)
kiscz Creative Commons License 2012.04.25 0 0 31506

Hello!Igen gyertyával volt nekem is baj.Ma reggel ismét jelentkezett a probléma,délután allig vártam,hogy haza érjek.ugy imátkoztam csak még a haza utat birja ki.Már nagyon az utolsokat rugta.Haza értem elsö dolgom gyertya csere,aztan egy gyors proba kör.Teljesen megszünt a hiba!Köszi a tippet.

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (31489)
conair2 Creative Commons License 2012.04.25 0 0 31505

Hú bazz, csinálj valamit a helyesírásoddal, próbáld meg elolvasni amit írtál, alig lehet érteni.

Szerintem az utángyártott hengerfejjel az a baj, hogy utángyártott...

Nekem is ma, vagy holnap megjön a 60-as henger felpattintjuk kíváncsi leszek, hogy megy-e. Mondjuk nekem nem a tuning miatt kell. Ha max 65-töt megy úgyis jó.

Előzmény: Szilibetyár (31503)
Szilibetyár Creative Commons License 2012.04.25 0 0 31504

Igen azt viszont továbi kérdőjel hogy amit a jármüalkatrész üzletben veszek mi is a baj mármint a komplett hegerfejel ?????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!